Ilmoitukset

* Tarvitsetko hyvän syyn kuluttaa aikaasi Jatkoajan keskustelupalstalla vielä nykyistäkin enemmän?
* Haluatko viilata pilkkua tai nipottaa yhdyssanavirheistä?
* Reputitko sinäkin oikeustieteellisen pääsykokeissa?
* Tykkäätkö kurista ja järjestyksestä?

Jos vastauksesi johonkin näistä kysymyksistä on ”kyllä”, niin mikset liittyisi joukkoomme hilpeään?

Haemme lisää moderaattoreita valvomaan Suomen suosituimpiin kuuluvan keskustelupalstan viestejä, opastamaan käyttäjiä ja pitämään muutoinkin yllä palstan hyvää tasoa.

Edellytämme moderaattoreilta yhteistyökykyisyyttä, täysikäisyyttä ja ainakin jonkin asteista täyspäisyyttä. Moderaattorin ei tarvitse päivystää palstalla kellon ympäri, mutta odotamme kaikilta tiettyä aktiivisuutta.

Jatkoajan keskustelupalsta toimii vapaaehtoisvoimin. Moderaattoreille ei makseta palkkaa tai korvauksia, mutta he saavat liittyä Jatkoaika Ry:n jäseniksi ja pääsevät osallistumaan yhdistyksen jäsenilleen järjestämiin tapahtumiin.

Lähetä vapaamuotoinen hakemuksesi 31.1.2019 mennessä joko yksityisviestinä Moderaattoreille tai sähköpostitse osoitteeseen moderaattorit(at)jatkoaika.com. Mainitse hakemuksen yhteydessä keskustelupalstalla käyttämäsi nimimerkki, mitä palstan osioita seuraat aktiivisimmin sekä miksi haluaisit tai sopisit moderaattoriksi.

Olemme henkilökohtaisesti yhteydessä sopivimpiin ehdokkaisiin seulottuamme kaikki hakemukset läpi.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki Kaukosäädin on saanut kuukauden pelikiellon syyllistyttyään Kannattajatoiminnan lieveilmiöt -ketjussa asiattomuuksiin ja flametukseen. Kyseisen nimimerkin pitkä historia vastaavista rikkeistä vaikutti pelikiellon pituuteen korottavasti.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki t.m.a.l on saanut viikon pelikiellon kirjoitettuaan täysin turhia viestejä Kärppien osioon. Viestien heikko kieliasu vaikutti myös päätökseen pelikiellosta.

Nimimerkki AaTee on seuraavan viikon ajan pelikiellossa, sillä hän on keskittynyt viime aikoina aivan liian usein aukomaan päätään toiselle käyttäjälle itse asian sijaan.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki mixu on seuraavat kaksi viikkoa popparikatsomon puolella. Syy hänen hyllytykselleen löytyy TPS-osiosta, jonne hän kirjoitti täysin tarpeettoman provosoinnin. Nimimerkin pitkä rikehistoria vaikutti pelikiellon pituuteen korottavasti.

Nimimerkki wunderveba ei käyttänyt keskiviikon otteluseurantaketjussa asiallista kieltä, joten päätimme antaa hänelle sakkoa ja kakkua viikon pelikiellon muodossa.

Sulje ilmoitus

Kansainvälisen kiekon muuttuvat voimasuhteet

Viestiketju osiossa 'Maajoukkue' , aloittajana The Original Jags, 27.02.2010 klo 16.24.

 1. Mängimies Jäsen

  Lainaus:
  Näin arvelinkin. En vain löytänyt mitään faktaa sen tueksi. Tämä myös tiedoksi @Glove
   
 2. Glove Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Edmonton Oilers, Suomi, Liverpool FC
  Löytyihän se IIHF:n Survey of players. https://www.iihf.com/en/static/5324/survey-of-players

  Suomi
  • Yhteensä: 73374
  • Aikuispelaajia: 27721
  • junioripelaajia (alle 20 v): 39795
  • Naisia:5858
  • Halleja: 268 + 55 ulkokenttää, ilmeisesti tarkoittavat tekojäitä.
  Ruotsi
  • Yhteensä: 62701
  • Aikuispelaajia: 14042
  • Junioripelaajia: 43318
  • Naisia: 5341
  • Halleja: 362 +136
  Ok, Ruotsi on junnupelaajien määrässä 9 % edellä, joten ei se mielestän selitä 100% eroa varauksissa. Toki noita halleja on enemmän ja se varmaan selittää osan erosta. Ruotsalaisilla on mahdollista harjoitella enemmän. Mutta onko junnujoukkueilla sitten enemmän reenejä kuin Suomessa? Pitänee tutustua ruotsalaisseurojen harjoitusmääriin jollain tavalla tarkemmin.
   
 3. blue line Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit
  Vaikka Ruotsissa olisi 100 jäähallia enemmän, ei se tarkoita, että niissä pelattaisiin yhtä paljon jääkiekkoa kuin suomalaisissa halleissa. Mutu-tuntumalla veikkaan, että Ruotsissa jäähallit ovat enemmän vajaakäytöllä kuin Suomessa ja niissä on muita tapahtumia enemmän suuremman väestöpohjan takia, koska suurempi väestöpohja luo enemmän kysyntää muille lajeille ja tapahtumille. Harrastajamäärien vertailu on siis mielestäni paljon oleellisempaa.

  Ruotsalaisia on varattu kolminkertainen määrä NHL:ään viime vuosina (vai oliko jopa nelinkertainen?). Se on mielestäni täysin käsittämätön asia.

  Kaukalon kokoon haluan ottaa sen verran kantaa, että mielestäni asian suhteen pitäisi edetä hyvinkin varovasti. On vaikea arvioida, minkälaisia pelaajia juniorijärjestelmämme tuottaa muutoksen jälkeen ja missä määrin. Ruotsalaiset onnistuvat kasvattamaan pelaajiaan isossa kaukalossa NHL:ää varten käsittämättömän hyvin, siirtyminen pienempään askiin voi jopa heikentää eurooppalaisten junioreiden mahdollisuuksia, koska muutos tasoittaa eroja maiden välillä. Pystytäänkö Euroopassa kasvattamaan enää kiekollisesti yhtä taitavia pelaajia yhtä paljon kuin nyt? En olisi asiasta varma.
   
 4. jalperi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaiPa,sympatiat Itä-Kaakkois-Suomi-Turku akselille
  Lainaus:
  Nyt rillataan -ketjuun laitoin, että vuosina 2012-2018 ruotsalaisia on varattu 178 ja suomalaisia 97. Tällä kaudella näistä ikäluokista pelaa 32 ruotsalaista ja 29 suomalaista NHL-ssä.

  Vuosina 2005-2011 varattiin 136 ruotsalaista ja 62 suomalaista. Näistä NHL:ssä pelasi 73 vs 30. Jälkimmäinen lukema on 2012-2018 draftien osalta 37-29.
   
 5. lätkää Jäsen

  Lainaus:
  Hitto, en jaksanut lainata vain osaa tästä viestistä. Mutta lainauksen loppupäästä ota kiinni.

  Näen että ero ruotsin hyväksi johtuu suurimmaksi osaksi juuri tuosta suuremmasta jääajasta. Olen kuullut sekä lukenut että edelleenkin ainakin kesäkaudella suomalaisnuoret keskittyvät kunnonkohotukseen kun ruotsalaisjunnut ovat jäällä. Luulen myös että ero jääajassa on myös kauden aikana. Yksi suuri tekijä tuohon on lajin kalleus Suomessa. Kuulin työkaverilta että jossain päin Ruotsia kuukausimaksut kiekkojunnulle ovat jotain 50 euroa/kk, kun esim. Kärpissä kuukausimaksu on 500 euroa. Ehkä ero ei välttämättä joka paikassa noin räikeä ole mutta suuntaa se antaa. Suomessa siis hukataan lahjakkuuksia tämän takia. Toki on myös muita kulttuurisia syitä. Näin yksinkertaista se on.
   
  jalperi tykkää tästä.
 6. Atthe Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Espoon Blues, Detroit Lions, HJK
  Lainaus:
  Onko tietoa miten Ruotsissa pystytään harrastamaan kilpailullista jääkiekkoa noin paljon halvemmalla? Jääkiekko on kyllä Suomessa ollut aina kallis laji mutta luulin sen olevan sitä vähän kaikkialla. Eihän ne jäähallit ilmaiseksi itseään jäädytä ja zambonit vetele, saati valmentajat valmenna jos ei ole isävalmentajista kyse.
   
 7. Glove Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Edmonton Oilers, Suomi, Liverpool FC
  Lainaus:
  Ainakin kunnalliset hallit ovat siellä hinnaltaan halpoja ja varmaan osittain jopa ilmaisia. Kaveri kävi joskus 20 vuotta sitten tutustumassa muistaakseni Luleån toimintaan ja jos silloin 90-luvun lopulla miesten elitserien joukkue avusti C-A junioreilla muistaakseni miljoonalla kruunulla. Jos en väärin muista niin se oli silloin jotain 700-750 tuhatta markkaa.
   
 8. jalperi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaiPa,sympatiat Itä-Kaakkois-Suomi-Turku akselille