Ilmoitukset

Nimimerkin Hikiset kyynärit poikkeuksellisen heikkotasoinen viestittely ja jatkuva provosointi Teliaa käsittelevässä ketjussa on tuottanut hänelle kuukauden kirjoitustauon.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki laamis kertaa seuraavan viikon ajan oikean henkilöllisyyden arvuutteluun liittyvää sääntöjen kymmenettä pykälää. Rikkeen arvoinen viesti löytyy NHL-osion Patrik Laine -ketjusta.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki Karamahti on lopullisesti ohjattu isoista ovista ulos, sillä järkevä keskustelu ja sääntöjen noudattaminen eivät kuuluneet hänen pelikirjaansa. Kamelin selän katkaisi lopullisesti yleisen asiattoman kielenkäytön lisäksi useampi viesti Trumpin ketjuun, joissa ainoana tarkoituksena oli aukoa päätä.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki nahkis kirjoittaa jatkossa jossain muualla, syynä jatkuva tahallinen trollaus, flametus ja muiden kirjoittajien vähättely.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki Perusjäbä on saanut viikon pelikiellon romaniketjuun kirjoitetun hyvän maun vastaisen viestinsä vuoksi.

Sulje ilmoitus

Kansainvälisen kiekon muuttuvat voimasuhteet

Viestiketju osiossa 'Maajoukkue' , aloittajana The Original Jags, 27.02.2010 klo 16.24.

 1. Mängimies Jäsen

  Lainaus:
  Näin arvelinkin. En vain löytänyt mitään faktaa sen tueksi. Tämä myös tiedoksi @Glove
   
 2. Glove Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Edmonton Oilers, Suomi, Liverpool FC
  Löytyihän se IIHF:n Survey of players. https://www.iihf.com/en/static/5324/survey-of-players

  Suomi
  • Yhteensä: 73374
  • Aikuispelaajia: 27721
  • junioripelaajia (alle 20 v): 39795
  • Naisia:5858
  • Halleja: 268 + 55 ulkokenttää, ilmeisesti tarkoittavat tekojäitä.
  Ruotsi
  • Yhteensä: 62701
  • Aikuispelaajia: 14042
  • Junioripelaajia: 43318
  • Naisia: 5341
  • Halleja: 362 +136
  Ok, Ruotsi on junnupelaajien määrässä 9 % edellä, joten ei se mielestän selitä 100% eroa varauksissa. Toki noita halleja on enemmän ja se varmaan selittää osan erosta. Ruotsalaisilla on mahdollista harjoitella enemmän. Mutta onko junnujoukkueilla sitten enemmän reenejä kuin Suomessa? Pitänee tutustua ruotsalaisseurojen harjoitusmääriin jollain tavalla tarkemmin.
   
 3. blue line Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit
  Vaikka Ruotsissa olisi 100 jäähallia enemmän, ei se tarkoita, että niissä pelattaisiin yhtä paljon jääkiekkoa kuin suomalaisissa halleissa. Mutu-tuntumalla veikkaan, että Ruotsissa jäähallit ovat enemmän vajaakäytöllä kuin Suomessa ja niissä on muita tapahtumia enemmän suuremman väestöpohjan takia, koska suurempi väestöpohja luo enemmän kysyntää muille lajeille ja tapahtumille. Harrastajamäärien vertailu on siis mielestäni paljon oleellisempaa.

  Ruotsalaisia on varattu kolminkertainen määrä NHL:ään viime vuosina (vai oliko jopa nelinkertainen?). Se on mielestäni täysin käsittämätön asia.

  Kaukalon kokoon haluan ottaa sen verran kantaa, että mielestäni asian suhteen pitäisi edetä hyvinkin varovasti. On vaikea arvioida, minkälaisia pelaajia juniorijärjestelmämme tuottaa muutoksen jälkeen ja missä määrin. Ruotsalaiset onnistuvat kasvattamaan pelaajiaan isossa kaukalossa NHL:ää varten käsittämättömän hyvin, siirtyminen pienempään askiin voi jopa heikentää eurooppalaisten junioreiden mahdollisuuksia, koska muutos tasoittaa eroja maiden välillä. Pystytäänkö Euroopassa kasvattamaan enää kiekollisesti yhtä taitavia pelaajia yhtä paljon kuin nyt? En olisi asiasta varma.
   
 4. jalperi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaiPa,sympatiat Itä-Kaakkois-Suomi-Turku akselille
  Lainaus:
  Nyt rillataan -ketjuun laitoin, että vuosina 2012-2018 ruotsalaisia on varattu 178 ja suomalaisia 97. Tällä kaudella näistä ikäluokista pelaa 32 ruotsalaista ja 29 suomalaista NHL-ssä.

  Vuosina 2005-2011 varattiin 136 ruotsalaista ja 62 suomalaista. Näistä NHL:ssä pelasi 73 vs 30. Jälkimmäinen lukema on 2012-2018 draftien osalta 37-29.
   
 5. lätkää Jäsen

  Lainaus:
  Hitto, en jaksanut lainata vain osaa tästä viestistä. Mutta lainauksen loppupäästä ota kiinni.

  Näen että ero ruotsin hyväksi johtuu suurimmaksi osaksi juuri tuosta suuremmasta jääajasta. Olen kuullut sekä lukenut että edelleenkin ainakin kesäkaudella suomalaisnuoret keskittyvät kunnonkohotukseen kun ruotsalaisjunnut ovat jäällä. Luulen myös että ero jääajassa on myös kauden aikana. Yksi suuri tekijä tuohon on lajin kalleus Suomessa. Kuulin työkaverilta että jossain päin Ruotsia kuukausimaksut kiekkojunnulle ovat jotain 50 euroa/kk, kun esim. Kärpissä kuukausimaksu on 500 euroa. Ehkä ero ei välttämättä joka paikassa noin räikeä ole mutta suuntaa se antaa. Suomessa siis hukataan lahjakkuuksia tämän takia. Toki on myös muita kulttuurisia syitä. Näin yksinkertaista se on.
   
  jalperi tykkää tästä.
 6. Atthe Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Espoon Blues, Detroit Lions, HJK
  Lainaus:
  Onko tietoa miten Ruotsissa pystytään harrastamaan kilpailullista jääkiekkoa noin paljon halvemmalla? Jääkiekko on kyllä Suomessa ollut aina kallis laji mutta luulin sen olevan sitä vähän kaikkialla. Eihän ne jäähallit ilmaiseksi itseään jäädytä ja zambonit vetele, saati valmentajat valmenna jos ei ole isävalmentajista kyse.
   
 7. Glove Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Edmonton Oilers, Suomi, Liverpool FC
  Lainaus:
  Ainakin kunnalliset hallit ovat siellä hinnaltaan halpoja ja varmaan osittain jopa ilmaisia. Kaveri kävi joskus 20 vuotta sitten tutustumassa muistaakseni Luleån toimintaan ja jos silloin 90-luvun lopulla miesten elitserien joukkue avusti C-A junioreilla muistaakseni miljoonalla kruunulla. Jos en väärin muista niin se oli silloin jotain 700-750 tuhatta markkaa.
   
 8. jalperi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaiPa,sympatiat Itä-Kaakkois-Suomi-Turku akselille
 9. bebeto Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara, Ylöjärven Ryhti
  Vislami, Kimmo Stasi, KaljaVeikko ja yksi muu tykkäävät tästä.
 10. Kimmo Stasi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Leijonat
  Lainaus:
  Tämän saman asian kun olen tuonut esiin muutamaan kertaan täällä, niin paskamyrsky on lyönyt päälle välittömästi muutaman ärhäkimmän kirjoittajan taholta, jotka vaikuttavat katselevan kiekkomaailmaa hyvin vahvojen sinikeltaisten lasien läpi. Voisin melkein laittaa sekuntikellon jo nyt päälle ja katsoa, kuinka nopeasti tänne lehahtaa paikalle eräskin R-alkuinen nimimerkki vouhottamaan jotain "Karjala-lippiksistä" ;)

  Faktaa kuitenkin on (ainakin tilastojen valossa), että olin jo vuosi sitten tismalleen oikeassa, kun sanoin että suomalaiset ovat jo ajaneet reippaasti Ruotsin ohi hyökkäyspäässä (ja että Suomen edellä on enää Kanada hyökkääjien tasossa). Tämä kausi on kokonaisuudessaan osoittanut tuon täysin oikeaksi arvioksi.

  Seuraavaksi tuleekin sitten puolustus perässä ja siihen menee enää korkeintaan kaksi vuotta, sanokaa sitten taas minun sanoneen :)

  P.S. Lisättäkööt vielä, että on se kyllä aivan hel-ve-tin käsittämätöntä että miten ihmeessä Marjamäki onnistui tyrimään nuo viime MM-kisatkin kun kerran rosteri oli sellaista tasoa että hyvä jos kellään koskaan. Sillä porukalla olisi pitänyt käydä pokkaamassa MM-kulta ihan tuosta vaan, vaikka vasemmalla kädellä ja samalla oikealla kädellä Karjala-limpparia juoden.

  Jos sulla on joukkueessa samaan aikaan suurinpiirtein elämänsä vireessä olevat Rantanen, Aho, Teräväinen, Mi. Granlund ja Kapanen ja menet häviämään niillä Tanskalle ja Sveitsille samassa turnauksessa, niin ei hyvää päivää... Kyseessä on silloin kaikkien aikojen floppi ja fiasko suomalaisessa kiekkoilussa.
   
  Viimeksi muokattu: 12.03.2019 klo 14.56
 11. jalperi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaiPa,sympatiat Itä-Kaakkois-Suomi-Turku akselille
  @Kimmo Stasi suurin osa on varmaan samaa mieltä siitä, että Suomen top6- hyökkääjät alkaa lyödä Ruotsin vastaavat, mutta sen jälkeen Ruotsin laajuus alkaa purra. Toki lähitulevaisuudessa voi olla niinkin, että Suomen top9 vie Ruotsin vastaavan, mutta siihen on vielä muutama vuosi aikaa.
   
 12. Artturenos Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit, NHL, Blackhawks. sympatiat Lightning.
  Minusta tällä hetkellä Suomen top9 vie Ruotsin vastaavaa, jos vertaillaan tilannetta joukkueena eikä vain pisteinä, kun Ruotsilla ei ole Koivun tai Filppulan tasoisia puolustavia pelaajia. Ruotsilla kyllä hyökkäys on jopa huono ja jo esimerkiksi Venäjällä on laadukasta materiaalia heittää tiskiin aivan eri tapaan.
   
  Kimmo Stasi tykkää tästä.
 13. Kimmo Stasi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Leijonat
  Lainaus:
  Vaan kun se on edelleen niin että se on ihan se ja sama vaikka siellä vastapuolella olisi satatuhattamiljoonaa neloskentän pelaajaa muttei yhtään top 6 pelaajaa kun siihen yhteen joukkueeseen mahtuu vain se X määrä pelaajia ja silloin vain niiden top 6 pelaajien taso ratkaisee, ei mikään muu.

  Käsittämätöntä, kuinka joillekin pitää vuodesta toiseen opettaa aakkosia, että lukeminen sujuu.
   
 14. Moderaattorit Jäsen

  Suomen ja Ruotsin voimasuhteita käsitellevät viestit on siirretty jälleen tänne. Tätä keskustelua ei tarvitse väkisin viedä jatkuvasti NHL-osioon

  @Kimmo Stasi on aiemminkin ollut tässä asiassa esillä. Näin ollen suosittelemme vahvasti pysymään jatkossa aiheessa, välttämään offtopicia ja kirjoittamaan kansainvälisisiä voimasuhteita käsittelevät viestit oikeaan paikkaan. Mikäli jatkossa tämä asia tuottaa edelleen vaikeuksia, tulemme muistamaan muullakin kuin pelkällä nuhtelulla.

  Moderaattorit
   
  jalperi tykkää tästä.
 15. suippotokko Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  njd
  Lainaus:
  Jenkeilläkin taitaa olla muutama pellaaja ihan tuolla änärinkin pistepörssin kärkipaikoilla. Todistaako tuo nyt sitten mitään poikien tasosta - se nyt on kuitenkin täysin kiistatonta, ettei ne joukkueena osaa pellailla.
   
 16. Mängimies Jäsen

  Lainaus:
  Onhan Ruotsilla tarjota tälle osastolle esimerkiksi Mikael Backlund, joka on NHL:n eliittiä tällä osastolla.

  Jos nyt Ruotsin parasta mahdollista hyökkäystä hahmottelee niin se voisi näyttää suunnilleen tältä:

  Landeskog - Bäckström - Pettersson
  Forsberg - Zibanejad - Arvidsson
  Karlsson - Backlund - Lindholm
  Nyquist - Söderberg - Hörnqvist
  Johnsson - Rakell - Nylander
  tuossa nyt viisi ketjua eli 15 hyökkääjää. Seuraavina listalla olisi sitten Silfverberg, Bratt, Lindblom, Johansson, Wallmark, Steen, Burakovsky jne jne.

  Jokainen muodostakoon oman mielipiteensä, mutta kyllä tuossa minusta laatua on.
   
 17. Mängimies Jäsen

  USA:n vastaava hyökkäys voisi näyttää tältä:

  Gaudreau - Eichel - Kane
  Tkachuk - Matthews - Wheeler
  DeBrincat - Pavelski - Kessel
  Connor - Larkin - Atkinson
  Guentzel - Hayes - Boeser
  seuraavina listalla Kreider, Parise, Palmieri, Lee, Oshie, Keller, Tuch, Dzingel, Pacioretty, van Riemsdyk jne.
   
 18. Mängimies Jäsen

  Suomella on mielestäni erinomainen hyökkäyksen top 6, mutta sen jälkeen taso ei riitä millään Kanadalle, USA:lle tai edes Ruotsille ja Venäjälle. Mutta kuten todettua, jokainen saa näitä ihan oman näkemyksensä mukaan arvioida.
   
 19. Artturenos Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit, NHL, Blackhawks. sympatiat Lightning.
  Kapanen-Koivu-Haula
  Hintz-Filppula-Armia

  Esimerkiksi tuollaisella bottom6 kokoonpanolla voi kyllä heittää melko kovaa kaveria vastaan ettei nuo roolissaan pärjää. Kovia tekijöitä alivoimille ja puolustavampiin rooleihin. Kun kaikkea ei aina mitata pisteissä, ja siksi esim Kotkaniemeä tai Donskoita tuolla ei näy. Noissa kentissä on myös riittävää hyökkäys uhkaa, jotta ei ole aivan pelkkää 0-0 pelaamista. Tuo kolmos sommitelma esimerkiksi pystyy kamppailemaan täysin tasaväkisesti 5vs5 pelissä Ruotsin vastaavaa vastaan, jos ylivoimia ei ole pelaajien roolissa mukana. Se on kyllä tosi että ylivoimalle Ruotsin kolmosen pelaajat olisivat parempia, mutta kun harvoin sieltä koko joukkueelle ylivoimaan rooleja pystyy jakamaan.
   
 20. Helsing#65 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit ei-venäläisessä sarjassa, Sens, Blackhawks
  Onhan se ihan huvittava arvio, että Suomea edellä hyökkääjien tasossa on vain Kanada. Otetaan verrokiksi vaikka juurikin USA, niin kyllä mä ottaisin ihan jo tuon @Mängimies luonnosteleman top6-hyökkäyksen kuin Suomen vastaavan.

  Oletetaan, että Suomen tän hetken top6 olisi vaikka Granlund - Barkov - Laine ja Teräväinen - Aho - Rantanen. Tuosta jos vertaa pelaajia toisiinsa maiden välillä, niin itse ottaisin omaan jengiini vähintään Gaudreaun ja Kanen ennen ketään suomalaista laituria. Wheeler on aika tasoissa Ranen kanssa, ja selvästi edellä sitten Suomen jäljelle jäävää kolmikkoa. Tkachukiakin pidän ainakin tällä hetkellä parempana kuin suomalaisia Rantasta lukuunottamatta. Keskikaistalla tilanne menee noilla senttereillä aika tasan ja ihan makuasia ketä nelikosta Aho, Barkov, Eichel ja Matthews pitää parhaimpina. Itse ehkä kallistun juuri nyt Barkovin ja Matthewsin puoleen, vaikka myös Aho ja Eichel ovat aivan huikeita pelaajia. Mutta joo, laiturien tason siivittämänä USA kyllä voittaa omissa silmissä tän vertailun ja aika selvästikin. Eikä tämä ole mitään Teräväisen, Granlundin tai Laineen vähättelyä. Hienoja pelaajia kaikki, ja Laineella varsinkin on potentiaalia vaikka mihin, mutta tällä hetkellä USA vie.

  Toki pitää sanoa, että Suomen laitureilla on enemmän kehittymisvaraa jenkkinelikkoon verrattuna, joten muutaman vuoden päästä tuo vertailu noiden kyseisten nelikkojen välillä voi kääntyä Suomen eduksi. Siinä on vaan se, että jos tuolta vaikka vanhempien Wheelerin ja Kanen taso alkaa laskemaan, niin tilalle on nostaa esimerkiksi DeBrincatia, Connoria ja Boeseria. Suomellakin on toki kehittymässä huikeita talentteja kuten vaikkapa Kakko, Tolvanen ja Vesalainen. Jenkeillä kuitenkin nuo esimerkkitapaukset ovat jo osoittaneet tasonsa NHL:ssä kun taas vaikkapa Tolvasesta ja Vesalaisesta voi esittää kysymyksiä, että tuleeko niistä koskaan aitoja top6-tason hyökkääjiä show'n puolella. Kakkoa pidän tässä aika lailla varmana huippuhyökkääjänä. Kotkaniemi voi nousta sentterinä ihan tuonne tän vertailun senttereiden tasolle, mutta niin on jenkeilläkin tulossa Hughesia, Zegrasia ja Turcottea pelkästään tulevan kesän draftista.

  Tuo on myös mielenkiintoinen keskustelunaihe, että onko lyhyissä maajoukkueturnauksissa mieluisampi bottom6 semmoinen, että se on roolitettu enemmän puolustamaan, kuten @Artturenos in Suomen bottom6-hahmotelmassa, vai laittaako sinne vain absoluuttisesti parhaat pelaajat jotka ovat kiistattomasti esimerkiksi Kanadan ja USA:n tapauksessa NHL-tasolla jopa top6-hyökkääjiä. Oma hyökkäysorientoitunut ajattelutapani kyllä sanoo, että ottaisin joka kerta mieluummin kolmos- ja neloskenttäänkin Larkinin, Kesselin ja Atkinsonin tapaisia kavereita kuin Koivua, Filppulaa ja Armiaa vaikka tämä Suomen kolmikko osaisi puolustaa miten hyvin tahansa. Varsinkin jos puhutaan näistä lyhyistä maju-turnauksista. Toki niissäkin hyvällä roolituksella voi hankkia itselleen etua, mutta itse näen silti, että jos sulla on Kanadan ja USA:n tapaan heittää kentälle neljä hyökkäyspään dominointiin kykenevää ketjua, jotka on kasattu NHL:n legiteistä kärkiketjujen hyökkääjistä, niin kyllä sillä ollaan aika vahvoilla.

  Ja tämä ei siis todellakaan ole suomalaisten vähättelyä, vaan tarkoitus oli vain todeta, miten jenkeilläkin tuota hyökkäysvoimaa löytyy aika törkeän paljon ja laajasti Suomeen verrattuna. Ja onhan se ylipäätään hienoa, että tämmöistäkin vertailua voidaan tosissaan tehdä, ja se kertoo mielestäni siitä miten hieno Suomenkin tilanne on näiden 90-luvun sukupolven kirkkaiden tähtien siivittämänä.
   
  Tiedote tykkää tästä.
 21. Artturenos Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit, NHL, Blackhawks. sympatiat Lightning.
  USA vie paperilla hyökkäyksen se on selvä. Ruotsin hyökkäys sen sijaan tarvitsee jo hieman ruotsilaseja, jos sen saa paperilla Suomea laadukkaammaksi yhden joukkueen tarpeisiin. Esimerkiksi Ruotsin top6 senttereistä ei kumpikaan mahtuisi Suomen kahteen ensimmäiseen sentterin slottiin.
   
 22. Artturenos Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit, NHL, Blackhawks. sympatiat Lightning.
  Sitten kun katsotaan pakkeja, niin Suomen rightin pakit ovat kyllä huolestuttavan heikoissa kantimissa. Ristolainen ei ole kehittynyt yhtään pelaajana, ja oman maalin puolustaminen ei edelleenkään luonnistu. Vatanen on ennemmin heikentynyt pelaajana kuin kehittynyt vuosien mittaan. Leftin puolella huomattavasti parempi tilanne Heiskasen ja Lindellin takia, mutta melkeinpä nämä kaksi tällä hetkellä Suomen ainoat luotettavat pakit. Myös Määtän kehittyminen on pettymys ja menee väärään suuntaan. Kokonaisuutena kyllä surkea pakisto, ja etenkään ilman kunnon righteja ei ole kyllä helppoa menestyä.

  Edit- Nutivaara unohtui luotettavien pakkien listalta, mutta lefti hänkin.
   
 23. Rocco Jäsen

  Itse en näkisi rightin pakkien puutetta minään ongelmana. Normaalissa pelissä ei juurikaan ole väliä onko pakkipari left ja right vai molemmat leftejä. Ainut missä kätisyys oikeasti merkitsee paljon, on ylivoima.

  Mutta, ylivoimaakin pelataan lähes aina alakolmiolla ja neljällä hyökkääjällä. Ainut pakki on viivassa, rightin hyökkääjä vasemmalla laidalla ja leftin hyökkääjä oikealla laidalla. Tällä tavalla saadaan laitaan miehet, ketkä voi laukoa suoraan syötöstä, ja myös suojata kiekkoa alivoimanelikon ulkopuolella. Se pakki viivassa voi sitten olla kumpi tahansa, kun ei voi olla molempia. Pakin kätisyyden mukaan pitää sitten katsoa se, kummallako laidalla halutaan pitää se ykkösplaymaker, neliön keskelle sitten katsoa siihen kätisyyteen sopiva pelaaja, ja sillä se periaatteessa pitäisi toimia.
   
 24. El Gordo Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara
  Top-6 hyökkäyksien vertailussa Suomi vs Ruotsi vie Suomi NHL-pisteiden valossa selkeähkösti 404-389, mutta Top-9 hyökkäyksissä etu kääntyy jo niukasti Ruotsille 519-512. Ruotsia taitaa rasittaa hieman Petterssonin ja Forsbergin loukkaantumiset ja Nylanderin sopimusväännöt.

  Lähivuosien tulevaisuus näyttää ehkä valoisammalta Suomelle, koska ainakin Kotkaniemestä ja Kakosta odotetaan kovankin luokan pistemiehiä, ja Laineen voisi kanssa olettaa parantavan nykytahdistaan tulevina vuosina. Tietysti Ruotsiltakin kehittyviä pelaajia löytyy.
   
 25. Helsing#65 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit ei-venäläisessä sarjassa, Sens, Blackhawks
  Lainaus:
  Ruotsillahan on tuossa 2020 draftissa tulossa kovan luokan hyökkääjälupauksia ainakin Alexander Holtz, Lucas Raymond ja Noel Gunler keitä kaikkia on alustavasti povattu ihan kärkisijoille kyseisessä draftissa. Että tosiaan kovia äijiä sieltäkin tulossa.