Ilmoitukset

Nimimerkki Nahkizz paljastui heti palstauransa aluksi trolliksi, joten passitimme hänet saman tien ulkoruokintaan.

Nimimerkin killswitch tuotanto ei ollut tarpeeksi hyvällä tasolla ja hänen kirjoitusoikeutensa on poistettu.

Nimimerkki sporttipappa on laitettu viikoksi katsomon puolelle rauhoittumaan Jokerit-osioon kirjoitetun henkilökohtaisen hyökkäyksen jäljiltä.

Nimimerkki Cobol kuittasi itselleen viikon pelikiellon turhasta ja provosoivasta ketjunavauksestaan Jokerit-osiossa.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki BlackWolf on viikon ajan poissa muonavahvuudesta kirjoitettuaan henkilökohtaisen hyökkäyksen "Liigan yleisömäärät kaudella 2018-2019"-ketjuun.

Sulje ilmoitus

Nimimerkin g0447u on saanut pysyvän pelikiellon. Olimme huomauttaneet häntä sekä heikosta sisällöstä että huonosta kieliasusta, ja edellisyön todennäköisesti humalatilassa kirjoitetut turhat viestit olivat meille viimeinen pisara.

Sulje ilmoitus

Nimimerkit Huikko ja KooJii_#1 kirjoittivat hyvän maun vastaisen viestin, ja tämän vuoksi he ovat seuraavan viikon ajan kokoonpanon ulkopuolella.

Nimimerkkiä Ippenator ei puolestaan nimetä pelaavaan kokoonpanoon seuraavan kahden viikon aikana offtopicin ja itsemoderoinnin vuoksi. Aiempi rikehistoria vaikutti päätökseemme.

Sulje ilmoitus

Torstain otteluseuranta tuotti lukuisia pelikieltoja.

Nimimerkit Mensonge ja Eric Rooslind saivat viikon pelikiellon henkilökohtaisista hyökkäyksistään.

Nimimerkki Tifosi puolestaan sai viikon pelikiellon mauttomasta ja hyvän maun vastaisesta viestistä.

Nimimerkki Roger Moore huilaa viikon ajan provosointiensa ja turhailujensa vuoksi.

Lisäksi nimimerkki Äksönn kuittasi itselleen viikon pelikiellon provosoituaan Mika Pyörälän loukkaantumisella sekä otteluseurannassa että otteluketjussa.

Sulje ilmoitus

Kansainvälisen kiekon muuttuvat voimasuhteet

Viestiketju osiossa 'Maajoukkue' , aloittajana The Original Jags, 27.02.2010 klo 16.24.

 1. Mängimies Jäsen

  Lainaus:
  Näin arvelinkin. En vain löytänyt mitään faktaa sen tueksi. Tämä myös tiedoksi @Glove
   
 2. Glove Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Edmonton Oilers, Suomi, Liverpool FC
  Löytyihän se IIHF:n Survey of players. https://www.iihf.com/en/static/5324/survey-of-players

  Suomi
  • Yhteensä: 73374
  • Aikuispelaajia: 27721
  • junioripelaajia (alle 20 v): 39795
  • Naisia:5858
  • Halleja: 268 + 55 ulkokenttää, ilmeisesti tarkoittavat tekojäitä.
  Ruotsi
  • Yhteensä: 62701
  • Aikuispelaajia: 14042
  • Junioripelaajia: 43318
  • Naisia: 5341
  • Halleja: 362 +136
  Ok, Ruotsi on junnupelaajien määrässä 9 % edellä, joten ei se mielestän selitä 100% eroa varauksissa. Toki noita halleja on enemmän ja se varmaan selittää osan erosta. Ruotsalaisilla on mahdollista harjoitella enemmän. Mutta onko junnujoukkueilla sitten enemmän reenejä kuin Suomessa? Pitänee tutustua ruotsalaisseurojen harjoitusmääriin jollain tavalla tarkemmin.
   
 3. blue line Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit
  Vaikka Ruotsissa olisi 100 jäähallia enemmän, ei se tarkoita, että niissä pelattaisiin yhtä paljon jääkiekkoa kuin suomalaisissa halleissa. Mutu-tuntumalla veikkaan, että Ruotsissa jäähallit ovat enemmän vajaakäytöllä kuin Suomessa ja niissä on muita tapahtumia enemmän suuremman väestöpohjan takia, koska suurempi väestöpohja luo enemmän kysyntää muille lajeille ja tapahtumille. Harrastajamäärien vertailu on siis mielestäni paljon oleellisempaa.

  Ruotsalaisia on varattu kolminkertainen määrä NHL:ään viime vuosina (vai oliko jopa nelinkertainen?). Se on mielestäni täysin käsittämätön asia.

  Kaukalon kokoon haluan ottaa sen verran kantaa, että mielestäni asian suhteen pitäisi edetä hyvinkin varovasti. On vaikea arvioida, minkälaisia pelaajia juniorijärjestelmämme tuottaa muutoksen jälkeen ja missä määrin. Ruotsalaiset onnistuvat kasvattamaan pelaajiaan isossa kaukalossa NHL:ää varten käsittämättömän hyvin, siirtyminen pienempään askiin voi jopa heikentää eurooppalaisten junioreiden mahdollisuuksia, koska muutos tasoittaa eroja maiden välillä. Pystytäänkö Euroopassa kasvattamaan enää kiekollisesti yhtä taitavia pelaajia yhtä paljon kuin nyt? En olisi asiasta varma.
   
 4. jalperi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaiPa,sympatiat Itä-Kaakkois-Suomi-Turku akselille
  Lainaus:
  Nyt rillataan -ketjuun laitoin, että vuosina 2012-2018 ruotsalaisia on varattu 178 ja suomalaisia 97. Tällä kaudella näistä ikäluokista pelaa 32 ruotsalaista ja 29 suomalaista NHL-ssä.

  Vuosina 2005-2011 varattiin 136 ruotsalaista ja 62 suomalaista. Näistä NHL:ssä pelasi 73 vs 30. Jälkimmäinen lukema on 2012-2018 draftien osalta 37-29.
   
 5. lätkää Jäsen

  Lainaus:
  Hitto, en jaksanut lainata vain osaa tästä viestistä. Mutta lainauksen loppupäästä ota kiinni.

  Näen että ero ruotsin hyväksi johtuu suurimmaksi osaksi juuri tuosta suuremmasta jääajasta. Olen kuullut sekä lukenut että edelleenkin ainakin kesäkaudella suomalaisnuoret keskittyvät kunnonkohotukseen kun ruotsalaisjunnut ovat jäällä. Luulen myös että ero jääajassa on myös kauden aikana. Yksi suuri tekijä tuohon on lajin kalleus Suomessa. Kuulin työkaverilta että jossain päin Ruotsia kuukausimaksut kiekkojunnulle ovat jotain 50 euroa/kk, kun esim. Kärpissä kuukausimaksu on 500 euroa. Ehkä ero ei välttämättä joka paikassa noin räikeä ole mutta suuntaa se antaa. Suomessa siis hukataan lahjakkuuksia tämän takia. Toki on myös muita kulttuurisia syitä. Näin yksinkertaista se on.
   
  jalperi tykkää tästä.
 6. Atthe Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Espoon Blues, Detroit Lions, HJK
  Lainaus:
  Onko tietoa miten Ruotsissa pystytään harrastamaan kilpailullista jääkiekkoa noin paljon halvemmalla? Jääkiekko on kyllä Suomessa ollut aina kallis laji mutta luulin sen olevan sitä vähän kaikkialla. Eihän ne jäähallit ilmaiseksi itseään jäädytä ja zambonit vetele, saati valmentajat valmenna jos ei ole isävalmentajista kyse.
   
 7. Glove Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Edmonton Oilers, Suomi, Liverpool FC
  Lainaus:
  Ainakin kunnalliset hallit ovat siellä hinnaltaan halpoja ja varmaan osittain jopa ilmaisia. Kaveri kävi joskus 20 vuotta sitten tutustumassa muistaakseni Luleån toimintaan ja jos silloin 90-luvun lopulla miesten elitserien joukkue avusti C-A junioreilla muistaakseni miljoonalla kruunulla. Jos en väärin muista niin se oli silloin jotain 700-750 tuhatta markkaa.
   
 8. jalperi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaiPa,sympatiat Itä-Kaakkois-Suomi-Turku akselille