Mainos
  • Joulurauhan julistus
    Huomenna, jos Moderaattorit suovat, on meidän Jatkoajan armorikas joulupäivä; ja julistetaan siis täten yleinen joulurauha, kehottamalla kaikkia tätä palstaa asiaankuuluvalla kirjoittelulla täyttämään sekä muutoin hiljaisesti ja rauhallisesti käyttäytymään sillä se, joka tämän rauhan rikkoo ja joulurauhaa jollakin laittomalla taikka sopimattomalla kirjoituksella häiritsee, on raskauttavien asianhaarain vallitessa syypää siihen rangaistukseen, jonka Moderaattorit ja säännöt kustakin rikoksesta ja rikkomuksesta erikseen säätävät.

    Toivotamme kaikille Jatkoajan kirjoittajille sekä lukijoille Hyvää Joulua ja Onnellista Uutta Vuotta 2025.

Kansainvälisen kiekon muuttuvat voimasuhteet

  • 77 627
  • 292

Naamavelli

Jäsen
Suosikkijoukkue
NHL
@Naamavelli pystytkö heittämään samat tilastot muita kärkimaita vastaan? Etenkin tilastot Venäjää vastaan kiinnostaa..
Koodi:
Miehet
2002              Suomi – Venäjä                 1-0                 Alkusarja
2004              Suomi – Venäjä                 4-0                 Alkusarja
2005              Venäjä – Suomi                 4-3                 Puolivälierät
2007              Suomi – Venäjä                 4-5                 Alkusarja
2008              Venäjä – Suomi                 4-0                 Välierät
2010              Venäjä – Suomi                 5-0                 Alkusarja
2011              Venäjä – Suomi                 2-3 vl.            Alkusarja
2011              Venäjä – Suomi                 0-3                 Välierät
2012              Venäjä – Suomi                 6-2                 Välierät
2013              Venäjä – Suomi                 2-3                 Alkusarja
2014              Suomi – Venäjä                 2-4                 Alkusarja
2014              Venäjä – Suomi                 5-2                 Finaali
2015              Suomi – Venäjä                 3-2 vl.            Alkusarja
2016              Suomi – Venäjä                 3-1                 Välierät
2017              Suomi – Venäjä                 3-5                 Pronssiottelu
2019              Venäjä – Suomi                 0-1                 Välierät

Suomi 8 (0) 8 Venäjä

Koodi:
U20
2000    Venäjä – Suomi    4-0    Puolivälierät
2001    Venäjä – Suomi    1-3    Alkusarja
2002    Suomi – Venäjä    2-1    Alkusarja
2002    Venäjä – Suomi    2-1    Välierät
2003    Venäjä – Suomi    4-1    Välierät
2004    Suomi – Venäjä    4-3    Puolivälierät
2007    Venäjä – Suomi    5-0    Alkusarja
2008    Suomi – Venäjä    4-7    Alkusarja
2009    Venäjä – Suomi    5-2    Alkusarja
2010    Suomi – Venäjä    0-2    Alkusarja
2011    Suomi – Venäjä    3-4 ja.    Puolivälierät
2014    Venäjä – Suomi    1-4    Alkusarja
2016    Venäjä – Suomi    6-4    Alkusarja
2016    Venäjä – Suomi    3-4 ja.    Finaali

Suomi 5 (0) 9 Venäjä
 
Viimeksi muokattu:
Suosikkijoukkue
Leijonat, Carolina Hurricanes
Koodi:
Miehet
2007              Suomi – Venäjä                 4-5                 Alkusarja

Vuoden 2007 MM-kisoissa Suomi kohtasi Venäjän uudelleen välierässä, josta jäi erityisesti mieleen Mertarannan "Koivu lyö Suomen finaaliin!" huuto, kun Suomi päihitti Venäjän 2-1 jatkoajalla.
 

Knap

Jäsen
Ai että Suomella ei ole valmennusetua? Juu. Mä olen ihmetellyt, miksi NHL:n meno on niin sisäsiittoista, että siellä kiertää samat valmentajat koko ajan, jonka jälkeen ne saa potkut ja menee taas toiseen seuraan. Jukka Jalonen harrastaa nykyään kyykytystä, siis valmentaa nyt missä tahansa käytännössä. U20 ja MM-kisat näin helmenä. Eikä Jalosen ainua ase ole mikään uskon ja hengen luominen, se U20-kulta oli melko dominoiva esitys. Osaa siis kyllä materiaalin mukaan muokata joukkueen pelitapaa juuri sille sopivaksi. Esimerkiksi NHL-koutsien Blashillin ja Vigneaultin pelikirja oli aika yksinkertainen. Okei myönnän, että Blashillin pelikirjaa en osaa analysoida yhtään, mutta ei se peli hirveän hyvältä näyttänyt. Tuota Kanadan peliä avasivat hyvin Cmoren studiossa, josta mäkin hiffasin sen. Kyllä tämän turnauksen parhaat valmentajat oli Suomella ja Venäjällä. Melko helposti.

Suomi on ollut jo kauan jääkiekon huippumaa. Onhan tää menestys jokaisessa ikäluokassa ihan käsittämätöntä. Vihdoin ehkä opittu voittamaankin. Mun mielestä asiasta kertoo nimenomaan se, että se onnistuu tällaisella materiaalille. Yksikään muu maa ei pystyisi siihen vain eurooppalaisilla pelaajilla, ei edes Venäjä. Sitten kun tuohon aletaan saamaan NHL-pelaajia lisää, niin meno voi olla samanlaista kuin 2016 U20-kisoissa. Kyllä tämä kulta olisi tullut, vaikka olisi ollut NHL-pelaajia joukkueessa. Suomalaisilla pelaajilla tunnetusti aika kova moraali joukkuetta kohtaan, en nää mitenkään mahdottomuudeksi toistaa tätä vaikka Olympialaisissa.

Tämä turnaus oli täydellinen noin muutenkin. Saatiin ajettua helvetisti uusia kasvoja maajoukkueeseen ja NHL:ään. Toivoisin, että esimerkiksi Bobi Lehtonen ja Anttila lähtisivät kokeilemaan NHL:ään. Pidän kumpaakin siellä ihan potentiaalisena breikkaajana. Kyllä Kaskestakin NHL-puolustaja kasvaa, vaikka turnaus olikin heikompi.

Ihan perkeleen hienoa. Naatitaan.
 
Suosikkijoukkue
Vegas Golden Knights
Ai että Suomella ei ole valmennusetua? Juu. Mä olen ihmetellyt, miksi NHL:n meno on niin sisäsiittoista, että siellä kiertää samat valmentajat koko ajan, jonka jälkeen ne saa potkut ja menee taas toiseen seuraan. Kyllä tämän turnauksen parhaat valmentajat oli Suomella ja Venäjällä. Melko helposti.

Suomi on ollut jo kauan jääkiekon huippumaa. Onhan tää menestys jokaisessa ikäluokassa ihan käsittämätöntä. Vihdoin ehkä opittu voittamaankin. Mun mielestä asiasta kertoo nimenomaan se, että se onnistuu tällaisella materiaalille. Suomalaisilla pelaajilla tunnetusti aika kova moraali joukkuetta kohtaan, en nää mitenkään mahdottomuudeksi toistaa tätä vaikka Olympialaisissa.

Tämä turnaus oli täydellinen noin muutenkin. Saatiin ajettua helvetisti uusia kasvoja maajoukkueeseen ja NHL:ään. Toivoisin, että esimerkiksi Bobi Lehtonen ja Anttila lähtisivät kokeilemaan NHL:ään. Pidän kumpaakin siellä ihan potentiaalisena breikkaajana.

Olen samaa mieltä tuosta NHL:n valmennuspiirien sisäsiittoisuudesta. Eurooppalaisia valmentajia on ollut hämmentävän vähän, vaikka valmennuksen laatu on tällä puolelle rapakkoa vähintään yhtä hyvää. Usein jopa parempaa, kuten tässäkin turnauksessa nähtiin.

Toki pohjoisamerikkalaisten valkkujen puolustukseksi on sanottava, ettei kovin moniulotteista pelitapaa ehdi, eikä kannata iskostaa joukkueeseen, joka kootaan vasta kisoihin mentäessä lentokentällä. Suomen runko leireili yhdessä koko kuukauden jo ennen kisoja ja se näkyy.

Anttilan kohdalla on sanottava, että hienoista otteista huolimatta tuskin saa NHL-sopparia. Ikä tulee vastaan, kun sitä on jo 34. Toki olen mielelläni väärässä.

Mitä tulee itse ketjun varsinaiseen aiheeseen, niin Suomi on tehnyt viime vuodet tasaista nousua hierarkiassa. Esimerkiksi valmennuksen osalta ollaan jo huipulla, mutta vielä on vähän matkaa jäljellä. Mikäli jatkossakin puskee läpi pelaajia kaikissa ikäluokissa samaan tahtiin kuin viimeiset n.viisi vuotta, niin nousu "pysyvästi" perinteisten eliittimaiden (Kanada, Venäjä, Ruotsi) kastiin on vain ajan kysymys.
 

Anu Saukko

Jäsen
Suosikkijoukkue
Johtaja Virran Dream Team
Nautitaan nyt vielä, kun voidaan. Nimittäin tästä altavastaajana voitetusta mestaruudesta. Jotenkin tämä joukkue sytytti heti ensimmäisestä Kanada-pelistä ja lopulta tulikin hienot kisat.

2020-luvulla Suomi tulee olemaan joka ikinen vuosi yksi suurimmista suosikeista näissä karkeloissa. Toki yhtä hienoa tulee olemaan se ensimmäinen mestaruus kovallakin joukkueella, mutta erilaiselta se varmasti tuntuu. Suomi tulee saavuttamaan 2020-luvulla eniten miesten arvokisamitaleita ja -mestaruuksia. Sen voi sanoa jo nyt.
 

Tumppi#31

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Blackhawks, Leijonat
En tiedä onko tästä aiemmin ollut puhetta, mutta tein mitalitaulukon niin sanotun modernin ajan mukaan. Eli sen jälkeen, kun Neuvostoliitto hajosi ja kylmäsota päättyi.

Se näyttää tältä:

  1. Kanada: K7 H6 P1
  2. Tšekki: K6 H1 P5
  3. Ruotsi: K5 H6 P7
  4. Venäjä: K5 H3 P5
  5. Suomi: K3 H7 P3
  6. Slovakia: K1 H2 P1
  7. Sveitsi: H2
  8. Yhdysvallat: P5

Kyllähän tuon perusteella Suomi edelleen on ollut suhteellisen paljon häviävänä osapuolena finaaleissa. Muutosta on toki tapahtunut viime vuosina, ja Tšekin kultaiset vuodet alkavat olla vain kaukainen muisto. Edellisestä mestaruudesta tulee ensi vuonna kuluneeksi kymmenen vuotta. Joten oletettavaa on, että Venäjä ja/tai Ruotsi kiilaavat pian ohi. Toivottavaa olisi tietysti myös, että Suomi onnistuisi joskus voittamaan kaksi mestaruutta putkeen. Nyt siihen on sauma.

Yllätyin kuitenkin siitä, kuinka monta finaalia Ruotsikin on hävinnyt. Samoin Kanadan "voittamisen kulttuuri" on lähes fifty-fifty. Tšekillä on se kovin saldo noista finaaleista.
 

Nelfor

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Yhdysvallat: P5
Jenkkien saldo on kyllä edelleen aivan surkea, vaikka toki huonoimmista vuosista ovatkin parantaneet yleisellä tasolla. Rosteri on kuitenkin lähes poikkeuksetta sen tasoinen, että sillä pitäisi pystyä kamppailemaan mestaruudesta.

Suomellehan USA on ollut vaikea vastus jo pitkään, mutta kun ratkaisupeleihin mennään, niin jenkeillä tuntuu olevan tapana kyykätä kerta toisensa jälkeen. Alkulohkoissa jenkit pyörittävät välillä varsin mallikasta peliä.
 

Tumppi#31

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Blackhawks, Leijonat
Jenkkien saldo on kyllä edelleen aivan surkea, vaikka toki huonoimmista vuosista ovatkin parantaneet yleisellä tasolla. Rosteri on kuitenkin lähes poikkeuksetta sen tasoinen, että sillä pitäisi pystyä kamppailemaan mestaruudesta.

Suomellehan USA on ollut vaikea vastus jo pitkään, mutta kun ratkaisupeleihin mennään, niin jenkeillä tuntuu olevan tapana kyykätä kerta toisensa jälkeen. Alkulohkoissa jenkit pyörittävät välillä varsin mallikasta peliä.
Pahimmista vuosista on kyllä tultu paljon eteenpäin. Ennen ei ollut edes mitenkään erikoista, että joukkue jäi alkusarjaan tai joutui karsimaan. Silloin syntyi se myytti, että pohjoisamerikkalaiset tulevat vain ryyppäämään ja nussimaan kisakaupunkiin. Osittain tämä on varmasti ollut totta, eikä se materiaalikaan joka vuonna päätä huimannut, kun pelaajia oli mukana esim. DEL:stä.
 

Naamavelli

Jäsen
Suosikkijoukkue
NHL
Nautitaan nyt vielä, kun voidaan. Nimittäin tästä altavastaajana voitetusta mestaruudesta. Jotenkin tämä joukkue sytytti heti ensimmäisestä Kanada-pelistä ja lopulta tulikin hienot kisat.

2020-luvulla Suomi tulee olemaan joka ikinen vuosi yksi suurimmista suosikeista näissä karkeloissa. Toki yhtä hienoa tulee olemaan se ensimmäinen mestaruus kovallakin joukkueella, mutta erilaiselta se varmasti tuntuu. Suomi tulee saavuttamaan 2020-luvulla eniten miesten arvokisamitaleita ja -mestaruuksia. Sen voi sanoa jo nyt.
Tässä Suomen MM-mitalit vuosikymmenittäin:
1990-luku: 1 / 4 / 0 = 5
2000-luku: 0 / 2 / 3 = 5
2010-luku: 2 / 2 / 0 = 4

Lisäksi olympialaisissa/World Cupissa:
1980-luku: 0 / 1 / 0 = 1
1990-luku: 0 / 0 / 2 = 2
2000-luku: 0 / 2 / 0 = 2
2010-luku: 0 / 0 / 2 = 2

Eli aika tasaisesti mitaleita on saalistettu viimeisellä vuosikymmenellä. Olympialaiset tosin pelattiin vain 2 kertaa 2000-luvulla, muilla vuosikymmenillä 3 kertaa (1980-84-88, 1992-94-98, 2002-06, 2010-14-18). World Cup on pelattu kerran jokaisella vuosikymmenellä (1996, 2004, 2016), paitsi 80-luvulla.

Ei ole mitenkään varmaa, että Suomi yltäisi yli viiteen mitaliin kymmenissä tulevissa MM-kisoissa plus kahdesti kolmessa muussa (olympialaiset 2022-26, WC?) turnauksessa. Mitalien osaltahan Suomi on pelannut yllättävän hyvin jo kohta 30 vuotta. Jokaisessa vuosikymmenessä on myös omat hienot piirteet. 90-luvulla eka MM-kulta ja yhteensä eniten mitaleja. 2000-luvulla ei kultaa, mutta kaksi sitäkin kovempaa hopeaa (World Cup ja Torino). 2010-luvulla kaksi kultamitalia, vaikka vähiten yhteensä mitaleja.

2020-luku tulee olemaan kyllä muuten Suomen jääkiekkoilun osalta kovin vuosikymmen. Esimerkiksi NHL:ssä se tulee näkymään isoimpana pelaajamääränä kuin koskaan aiemmin, korkeimpina pistekeskiarvoina kuin aiemmin, mahdollisina Norris, Hart, Selke, Rocket tms. pokaaleina. Hienoa, jos tämä saadaan valjastettua myös entistä kovempaan kansainvälisten turnausten menestymiseen. Toki esim. Tsekin ja Slovakian kiekkoilun alennustila antaa tälle erittäin hyvät mahdollisuudet.
 

Ötökkä

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, Panthers, Lentävä maalivahti
Tämä yllätti muuten ihan oikeasti. No Suomen ainoat voitot onkin sitten aika isoista peleistä eli 2014 finaalista ja 2016 välierästä. Tämänkin vuoden kisoissa Suomi hävisi Ruotsille alkusarjassa.
Eikö Ruotsilla ole monta vuotta putkeen tappioton alkusarja U20-kisoissa? Play offit sitten vähän heikommin.
 

adolf

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat & Haminan Palloilijat
Stanley Cup on kaukainen haave, ja pörssivoitot sekä ykkösvaraukset lipuvat Yhdysvaltoihin ja Eurooppaan – kanadalaisesta jääkiekosta pitää olla huolissaan
Juhalla taas rapala vesillä.

No mutta enpä itse tiedä, että minkä takia tässä niin huolissaan pitäisi olla. Tiivistynyt kilpailu tekee vain pelkästään hyvää lajille. Ja toisaalta Kanada on kuitenkin voittanut 3 viimeistä best-on-best turnausta.

Maalla on 2010-luvulla toistaiseksi yhteensä 23 NHL-draftien TOP5-varausta. Siis 23 mahdollisesta 45:stä. Joka toinen TOP5-varaus on siis kanadalainen. Päättyneen NHL-kauden runkosarjan pistepörssin TOP20:sta löytyy yhteensä 11 kanadalaista. Miten ylivoimaisia niiden sitten pitäisi olla?
 

vanukas

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Sebastian Ahon kiekkokoulu
Miten ylivoimaisia niiden sitten pitäisi olla?

No lähtökohta on, että ovat olleet ylivoimaisempia aiemmin. Oma näkemys on enemmän siinä, että muut ovat päässeet kirimään kanadalaisia eikä niinkään, että kanadalaisten laatu olisi erityisesti heikentynyt. Kanadalaiset varmastikin pikkuhiljaa saavat taas pidettyä omia kehitysseminaarejaan ja juniorituotanto terävöityy. Tästä en ole niinkään varma, mutta ymmärtääkseni Kanadassa on paljon kilpailevia intressejä eikä niinkään kummolamaista johtajuutta, joka pääsee käskemään.
 

Roger Moore

Jäsen
Suosikkijoukkue
Upeeta Ville upeeta, KuPS
Maalla on 2010-luvulla toistaiseksi yhteensä 23 NHL-draftien TOP5-varausta. Siis 23 mahdollisesta 45:stä. Joka toinen TOP5-varaus on siis kanadalainen. Päättyneen NHL-kauden runkosarjan pistepörssin TOP20:sta löytyy yhteensä 11 kanadalaista. Miten ylivoimaisia niiden sitten pitäisi olla?
Olihan tuo koko juttu vähän ihmeellinen. Otsikossa annetaan ymmärtää että menee hirmuisen huonosti ja taso on suorastaan romahtanut, mutta jutussa sitten luetellaan että näin ja näin monta palkintoa pelaajat on voittaneet ja kärkivarauksia on näin paljon. Maajoukkuekin on voittanut tällä vuosikymmenellä ne kaikki kolme turnausta johon osallistuu parhaat mahdolliset pelaajat.

Kyllä minä sanon että kokonaisuus huomioiden Kanada on edelleen melko suvereeni ykkönen mitä tulee jääkiekkoon kokonaisuutena.
 

adolf

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat & Haminan Palloilijat
No lähtökohta on, että ovat olleet ylivoimaisempia aiemmin.
Minusta tämä on vain luonnollinen seuraus siitä, että USA, Ruotsi ja Suomi ovat roimasti kohentaneet omia juniorisysteemejään. Seurauksena kaikista näistä maista on ruvennut tulemaan enemmän huippupelaajia. Aika kummallista olisi odottaa silloin, että yksi maa pystyisi aivan totaalisen suvereenisti dominoimaan lajia. Ja kuten sanottua, niin se on vain ja ainoastaan hyväksi tälle lajille.
 
Taitaa ensi vuosikymmenellä vakiintua uusi kahdeksan suuren ryhmä. Kanada, Yhdysvallat, Ruotsi, Venäjä, Suomi, Tshekki, Sveitsi ja Saksa.

Kuten yllä todettiin, muut maat ovat ajaneet Kanadaa kiinni. Kanadan menestyksen avain 2010-luvulla oli 1985--syntyneiden ikäluokka Crosbylla höystettynä. Nyt nämä ovat ikääntymässä. Yhtä hyvää tukijoukkoa ei saa McDavid, mitä Crosby sai. Puolestaan USA on tuottanut valtavasti kärkipelaajia. Suomen näkymät ovat paljon paremmat kuin kymmenen vuotta sitten. Ruotsia on kurottu kiinni ja Tshekistä menty ohi. Uskon myös Venäjän aseman hieman heikkenevän ensi vuosikymmenellä suhteessa Ruotsiin ja Suomeen. Itänaapurin kärkipelaajat ovat melko iäkkäitä, eikä korvaajia ole tulossa Malkinille ja Ovechkinille.

Puolestaan Sveitsi ja Saksa liittynevät vakituisesti puolivälierissä esiintyviin maihin. Molempien kotoiset liigat ovat kilpailukykyisiä ja pelaajatuotanto parempaa, mitä ennen.

Haastajia jatkossa kahdeksan suuren ulkopuolella ovat Latvia, Tanska ja Slovakia. Kuitenkaan mikään näistä maista ei ole yksittäisiä turnauksia lukuunottamatta vielä ohittamassa Tshekkiä, Saksaa tai Sveitsiä.

Uskon, että ensi vuosikymmenellä maailmanmestaruudet tulevat jakautumaan tasaisesti Kanadan, USA:n, Venäjän, Ruotsin ja Suomen kesken. Myös Sveitsi tai Saksa tulee voittamaan ainakin kertaalleen. Best on best -turnauksissa Kanada ei ole enää yhtä suuri ennakkosuosikki kuin aiemmin.
 

jalperi

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa,sympatiat Itä-Kaakkois-Suomi-Turku akselille

PPK

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK
Voimasuhteet ovat muuttumassa radikaalisti tänä keväänä. Ykköspaikan ottaa Korona eikä muilla ole mitään jakoa. Kaikki muut jäävät nollille.

Nojoo, ottaa päähän tämä koronahysteria, mutta lähes ainoa positiivinen asia voisi olla jokakeväisen MM-hysterian poisjäänti. Samalla saataisi pakostakin kokeilla, josko näitä kisoja voisi pelata vähän harvemmin.
 

adolf

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat & Haminan Palloilijat
Alkaa tuo Venäjä olemaan maailman johtava maa maalivahdeissa.

Siellä on tälläisiä Vezina/Conn Smythe tason maalivahteja Andrei Vasilevski ja Anton Khudobin. Sergei Bobrovski kuulunut vuosia sarjan huippuveskareihin ja on voittanut Vezinan kausina 2013 ja 2017. Semyon Varlamov oli konferenssin finaaleihin menneen NY Islandersin ykkösmaalivahti. Igor Shestyorkin ja Alexander Georgiev pelasivat molemmat viime kaudella NY Rangersissa, joista varsinkin ensimmäistä pidetään seuraavana potentiaalisena tähtiveskarina.

Ja tulevista tähtiveskareista, kun puhutaan niin sieltä on tulossa vielä Ilya Samsonov ja Yaroslav Askarov. Ensin mainittu on varattu NHL:n ykköskierroksella ja toiseksi mainittu tullaan varaamaan ykköskierroksella lokakuun draftissa. Mahdollisesti jo TOP10:ssä ja on aivan eliittilupaus. Ilya Sorokin on pelannut monta vuotta CSKA:ssa häikäisevillä tilastoilla ja on nyt tehnyt viimeinkin päätöksen siirtyä Pohjois-Amerikan puolelle. Lisäksi tuolta KHL:stä pelaavista maalivahdeista ainakin 22-vuotias Ilya Konovalov ja 21-vuotias Pyotr Kochetkov on vielä sellaisia, jotka ansaitsevat maininnat. Kochetkov varattiin viime vuoden draftissa ihan 2. kierroksen alkupäässä.
 

Glove

Jäsen
Alkaa tuo Venäjä olemaan maailman johtava maa maalivahdeissa.

Siellä on tälläisiä Vezina/Conn Smythe tason maalivahteja Andrei Vasilevski ja Anton Khudobin. Sergei Bobrovski kuulunut vuosia sarjan huippuveskareihin ja on voittanut Vezinan kausina 2013 ja 2017. Semyon Varlamov oli konferenssin finaaleihin menneen NY Islandersin ykkösmaalivahti. Igor Shestyorkin ja Alexander Georgiev pelasivat molemmat viime kaudella NY Rangersissa, joista varsinkin ensimmäistä pidetään seuraavana potentiaalisena tähtiveskarina.

Ja tulevista tähtiveskareista, kun puhutaan niin sieltä on tulossa vielä Ilya Samsonov ja Yaroslav Askarov. Ensin mainittu on varattu NHL:n ykköskierroksella ja toiseksi mainittu tullaan varaamaan ykköskierroksella lokakuun draftissa. Mahdollisesti jo TOP10:ssä ja on aivan eliittilupaus. Ilya Sorokin on pelannut monta vuotta CSKA:ssa häikäisevillä tilastoilla ja on nyt tehnyt viimeinkin päätöksen siirtyä Pohjois-Amerikan puolelle. Lisäksi tuolta KHL:stä pelaavista maalivahdeista ainakin 22-vuotias Ilya Konovalov ja 21-vuotias Pyotr Kochetkov on vielä sellaisia, jotka ansaitsevat maininnat. Kochetkov varattiin viime vuoden draftissa ihan 2. kierroksen alkupäässä.
Kun en itäisen naapurin sarjoja seuraa lainkaan niin pitää esittää kysymys. Montako suomalaista maalivahtivalmentajaa Venäjällä on? Jos niitä on useampi niin sittenhän se on Suomen ansiota, että Venäjällä on hyviä vahteja :D
 

red.machine

Jäsen
Suosikkijoukkue
Slovakia
Voimasuhteet ovat kyllä muuttuneet ja ovat edelleen muuttumassa mielenkiintoiseen suuntaan. Jokunen huomio:

– Kanadan valtava pelaajamassa tuottaa laatua tasaisesti jokaiselle pelipaikalle, mutta kuten tässäkin ketjussa on todettu, ero muihin maihin on kaventunut
– Yhdysvalloilla alkaa olemaan jo pelottavan hyvä materiaali eikä pelaajatuotannon laajuudessa ja tasossa tapahtune lähivuosinakaan pudotusta
– Venäjällä on hyökkääjätuotannon taso laskenut jonkin verran, vaikka laadukkaita pelureita toki edelleen tuleekin. Kuitenkin erityisesti sentterituotanto on ollut hyvin keskinkertaista. Sen sijaan erityisesti maalivahtisosaston pitäisi olla paremmassa kuin hyvässä kunnossa: Askarov, Shestjorkin, Vasilevski, Sorokin..
– Ruotsilla hyökkääjien suhteen vähän sama kuin Venäjällä: laatua tulee jatkossakin, mutta ihan absoluuttinen huippu puuttuu. Puolustuksessa sitten tilanne erinomainen ja mielestäni Ruotsin puolustajamateriaali on tällä hetkellä maailman paras, ja lienee sitä myös lähitulevaisuudessa
– Suomi on hyökkäyspään osaamisessa kuronut eron umpeen ja tulevaisuudessa se on vielä entistäkin parempi. Myös laadukkaita puolustajia löytyy lukuisia. Sen sijaan maalivahdeissa taso on tippunut 2010-luvun alkuvuosista.
– Tshekin pelaajatuotanto tuottaa ajoittain hyviäkin pelaajia, mutta kyllähän taso on tippunut paljon sitten 2000-luvun taitteen. Kuitenkin viime vuosina tässä on tapahtunut jälleen kasvua. David Pastrnak on kiistatta maailman parhaita laitahyökkääjiä, Tomas Hertlistä on kehittynyt varsin hyvä sentteri ja Jakub Vranakin on alkanut lunastamaan potentiaaliaan. Martin Necasista kehittynee ainakin monipuolinen kakkosketjun sentteri, kuten myös Filip Chytilistä ja Filip Zadinakin uran alku on ollut lupauksia herättävä. Puolustus- ja maalivahtiosasto sitten muihin huippumaihin verrattuna melko keskinkertaisia
– Saksan ja Sveitsin pelaajatuotanto on ottanut ison hyppäyksen ja erityisesti Saksan kärki on hyvin terävä sillä oletuksella, että Stutzle lunastaa potentiaalinsa. Slovakian pudotus on kaikista huippumaista ollut rajuin, mutta onneksi orastavaa nousua on pelaajamateriaalissa havaittavissa.
 
En oikein tiedä mihin otsikkoon tämän tuuppaisin, mutta vaikka maajoukkuekiekko elää todellista lamaa kovien pelien puuttuessa, niin silti tätä tulee välillä mietittyä.

Paras seitsemästä -sarja. Kanada vastaan Yhdysvallat. Kumpi vie? Rosterit alla (nykäisin nuo nopeasti sen enempää miettimättä, mutta varmasti hyvin lähellä ideaalia):

Kanada:

MacKinnon - McDavid - Marner
Marchand - Crosby - Bergeron
Nugent-Hopkins - Point - Stone
Tavares - Horvat - Stamkos
Dubois

Toews-Makar
Morrissey-Hamilton
Theodore-Pietrangelo
Burns

Jarry/Binnington/Hart/Skinner

VS

USA:
Tkachuk - Matthews - Tkachuk
Gaudreau - Eichel - Connor
Robertson - Hughes - Guentzel
Miller - Thompson - Tuch
Larkin

Werenski - Fox
Hughes - McAvoy
Slavin - Carlson
Miller

Hellebuyck

Kumpi vie ja miksi se on USA?
 
Suosikkijoukkue
Leijonat, Carolina Hurricanes
Kumpi vie ja miksi se on USA?

USA vie koska Kanadaa ei kiinnosta höntsäpelit. Tosin Kanada vie koska USA:n pelaajat ovat kännissä.

Jos nyt tosissaan ollaan, vaikea nähä, että USA saa pysäytettyä tuota Kanadan hyökkäyskalustoa. Varsinkin nuo kaksi ylintä ketjua ovat sellaista tykitystä josta muut maat voivat vain uneksia.
 

Haidekkeri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kalpa, Jokipojat, Corey Perry
Paras seitsemästä -sarja. Kanada vastaan Yhdysvallat.

Kumpi vie ja miksi se on USA?
Kanada vie koska se on Kanada ja Kanadalle on siitä kokemusta. Kanada-usa-pelit saattavat kääntyä USAn voittoon jos kyseessä on merkityksetön alkulohkopeli mutta kunhan pelit alkaa ottaa vähän lisää merkitystä niin USALLA ei juuri mahiksia ole.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös