Ilmoitukset

Nimimerkkien Hatchetman ja sämpylä89 jo pidempään jatkunut laaduton "keskustelu" on aiheuttanut meille harmaita hiuksia koko alkukesän. Kärsivällisyytemme loppui nyt ja kumpikin on passitettu viikon huilitauolle.

Sulje ilmoitus

Kannattajatoiminnan lieveilmiöt ja häiriökäyttäytyminen katsomoissa

Viestiketju osiossa 'Liiga' , aloittajana BitterX, 06.04.2013 klo 20.22.

 1. eCiuj Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TPS
  Noniin, olihan jo aikakin jonkun mainita ”suomalainen potkupallo”. Miten voi aikuinen tuottaa noin paskaa ja lapsellista tekstiä?

  Vaatii luovaa päättelykykyä pistää 107 sivua tekstiä Veikkausliigan ja yksinomaan sen seuraajien syyksi, ainoastaan alleviivaa käyttäjän @Hirvikivääri argumenttia.
   
  eriatarka, Hereworth, Schlange ja 12 muuta tykkäävät tästä.
 2. SOF1969 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, "Respect all, fear none", 106-105
  Lainaus:
  Kyllä. Jos tämä sama olisi tapahtunut esim. HIFK:n fudismatsissa, apuun huudettaisiin mellakkapoliisia, pelattaisiin tyhjille katsomoille pari matsia, ja loput matsit tiistaisin. Mutta tässä nyt vaan vähän pojat nahistelevat.
   
  HOOLIGAN_ ja KiekkoMes tykkäävät tästä.
 3. pernaveikko Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, Crusaders, Lechia
  Lainaus:
  Maanantaisin. Milloinkohan Veikkausliigan ohjelma nyt julkaistaan, mutta derbyt on pakotettu maanantaille ainakin alkuperäisen suunnitelman mukaan.
   
 4. SOF1969 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, "Respect all, fear none", 106-105
  Lainaus:
  Eiköhän se tammikuun aikana putkahda. Ja selvää on että viikonloppuna ei pelata, vaikkei Telian ympärillä tätä kyseessä ollutta lätkämyllyä vastaavaa ole ollutkaan, ehkä lukuunottamatta ekan vuoden tanskalais-vahvistusten tilannetta.
   
 5. bunghole Jäsen

  Lainaus:
  Niin, HIFK:n ja HJK:n nimissä tappelevat ”kannattajat” järjestävät tappelunsa muualla, missä virkavaltaa ei ole paikalla. Hakevat tappeluun vahvistuksia Puolasta asti. Toki parempi sekin, kuin pahoinpidellä järjestyksenvalvojia kuten Tampereella.

  Jostain syystä jalkapallon puolella peleihin hakeutuu myös henkilöitä, jotka hakevat pelkästään näitä tappeluita eikä siellä olla kannustamassa omia tai seuraamassa jalkapalloa. Näköjään näin on tapahtunut valitettavasti myös Lahdessä jääkiekon yhteydessä, jos tieto ”FC Lahden kannattajista” lätkämatsissa pitää paikkansa. Ilmiö on yleismaailmallinen ja HIFK:n ”faniporukan” tunnetuin jäsen lienee Jesse Torniainen, joka taitaa käydä taas peleissä porttikiellon jälkeen.

  Toivotaan, että nämä ääliöt saataisiin pidettyä pois jääkiekkokatsomoista, jalkapallossa kun siinä on näköjään epäonnistuttu kaikkialla. Joukkueet eivät myöskään tee riittävästi tehdäkseen pesäeroa näihin ”kannattajiin” heitä suolaamalla. HIFK toki on kommentoinut asiaa sanomalla, ettei näillä henkilöillä ole mitään tekemistä jalkapallon kanssa, mutta siellä ne käy edelleen peleissä.

  Viime aikoina Lahden lisäksi myös Oulusta on kuulunut näitä tapauksia liikaa jääkiekon yhteydessä, oli kyse kenen tahansa aloittamasta tappelusta. Faniporukoiden pitäisi potkia tällaiset henkilöt pois ensimmäisestä tapauksesta ja näihin pitäisi olla nollatoleranssi.
   
  Viimeksi muokattu: 03.12.2018 klo 15.20
 6. KiekkoMes Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KalPa, Detroit Red Wings, KuPS
  Lainaus:
  Video: HJK:n kannattajat hyökkäsivät Hongan fanien kimppuun Tapiolassa – Hongan pelaajat joutuivat pakenemaan pukukoppiin hyvä verrata tähän uutiseen, vähän on otsikot eri tasolla. Jääkiekossa normi "ravintolatappelu" kun taas jalkapallossa huliganismia ja vaarallista väkivaltaa.
   
 7. Spitfire Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaiPa, SJS
  Lainaus:
  Onhan noissa aikamoinen ero lähteekö monikymmenpäinen "faniporukka" pelaajien keskeltä kentän poikki riehumaan vastustajan fanikatsomoon vai tappelevatko "fanit" (lue idiootit) keskenään hallin ravintolassa?
   
  eriatarka, Gemondo, Mastokaupunki ja 2 muuta tykkäävät tästä.
 8. Tattari Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kanta- ja Päijät-Häme Länsi-Uudenmaalta käsin
  Tässä yhteydessä on kyllä todettava, että viime tammikuun Tallinnan Tondiraban matsin (Pelicans-HPK) fanit olivat kuin suurta perhettä. Niin laivalla meno-paluu, kaupungilla kuin itse matsissakin tunnelma oli kyllä hieno. Siinä oli jotakin tuoretta kannattajakulttuuria. Omien kannattamista, hyväntahtoista naljailua ja kaveria autettiin paidan väriin katsomatta. Suosittelen saipafaneille tammikuussa!
   
  eriatarka, Vahva tunne, Mastokaupunki ja 2 muuta tykkäävät tästä.
 9. Humuli71 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät
  Kaiken Poromafian ja Etäkärppien haukkumisen sekaan pakko nostaa myös hattua kärppien kannattajien meiningeille! Paikan päällä Lahdessa seurasin miten kärppäfanit ottivat hallin haltuun ja yleisestikkin Kärppien kotipeleissä varmasti liigan top 5 faniporukka jokaisessa puuduttavimmassa Kookoo matsissa asti. Jättäkää tappelut vähemmälle ja jatkakaa samaan malliin!
   
 10. Tollanen Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara
  Halleihin pitäisi saada järjestysmiesten lisäksi muutamia raskaan sarjan hoitosetiä ja -tätejä, joiden sylkkyyn nämä hellyyttä elämässään vaille jääneet voitaisiin ohjata vapautumaan syli-ikävästään. Joku sellainen maksuton "ultraparkki".
   
  Nurmiovaara, Kemppilukko, Tattari ja 10 muuta tykkäävät tästä.
 11. AaTee Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  lunettes couleurs
  Huutonaurua, "Ultraparkki" vuoden paras parannus-ehdotus! Liiga, saa käyttää! Muah.
   
  FASlapsi tykkää tästä.
 12. Luisu Jäsen

  Lainaus:
  "Tyypillinen ravintolatappelu". Tyypillinen vitsi. Sanoitkin tuossa sen oleellisen. Jalkapallossa nämä asiat käsiteltäisi vähän eri rukkasin kuin "tyypillisenä ravintolatappeluna" sekä seurat joutuisivat aika paljon selittelemään valkoroskien toilailuja medioille viikkotolkulla tapahtuneen jälkeen.

  No, pointti ei ole lajikulttuurien välisinä eroavaisuuksina vaan ongelma piilee enemmänkin asenteissa, kuten esimerkiksi @Jääkoneenkuljettaja hienosti toi omansa esille.

  Väkivalta nyt ei ole vain koskaan ok tai asian puolustelu argumentein "näitä nyt sattuu joka kausi, deal with it". Ehkä joillekin se turpaansaaminen/antaminen on vain ihan peruskauraa. Itse kirurgin pöydällä huulikorjauksessa ja koko hampaiden etukaluston menettäneenä, täysin sivullisena uhrina vielä (ei urheilutapahtuma) voin kertoa, että kyllä mä silloin nuorena pelkäsin väkivaltaa ihan helvetin pitkään kunnes aloitin vapaaottelun päästäkseni pelosta eroon. Neropattien "tyypillinen ravintolatappelu" ja "näitä sattuu nyt joka vuosi" paskaheitot saa mut näkemään punaista. Menkää sitten ja ottakaa huolella turpaan ja syökää pilliruokaa tovi ja tulkaa sitten kertomaan kuinka tyypillistä ja normaalia se on.

  Joni Qvintus, Pelicansin turvallisuuspäällikkö, vaikuttaa myös aika helvetin epäpätevältä virkaansa mikäli peilaa tuohon annettuun kommenttiin.
   
  Individual, cottonmouth, Tattari ja 4 muuta tykkäävät tästä.
 13. eriatarka Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Lukko
  Lainaus:
  Itse ajattelen ihan lähtökohtaisesti, että lätkä- ja urheilufanit ovat loppujen lopuksi yhtä suurta yhteisöä, jotka jakavat samoja tunteita voiton riemusta tappion pettymyksiin. Olen monissa matseissa viettänyt erätaukoja juttelemassa niitä näitä oluttuopin äärellä vastustajajoukkueen kannattajien kanssa. Monesti Turussa Edisonin matsibussissa matkalla hallille muisteltu TPS-fanien kanssa legendaarisia 1990-luvun kohtaamisia ja vanhoja hyviä aikoja, kun Elysee Areena oli lähes täynnä to-illan runkosarjapelissä. Muutama vuosi sitten Jyväskylän reissulla lähettiin matsin jälkeen JYP-fanien kanssa Matsi Baariin ja oli paras lätkäreissu ikinä. Torinossa 2006 otettiin finaalin erätauoilla kuppia ruotsalaisten kanssa ja muisteltiin ikimuistoisia kohtaamisia vuosien varrelta. Nämä ovat ainakin itselleni arvokkaampia muistoja kuin jos olisin käynyt tappelemassa matseissa.

  Tietysti on kaikenlaisia ihmisiä, mutta vittuilijat, päänaukojat ja muut runkkarit eivät ole sen arvoisia, että viitsisin käyttää energiaa tai aikaa sekuntiakaan heidän huomioimiseen (pätee myös oman joukkueeni kannattajiin).

  Sori avautuminen, mutta kun on tullut ikää ja lapsia ja läheisiä kuollut ym. niin oppinut, että jääkiekko ei loppujen lopulta ole elämää suurempi asia. Eipä silti, jääkiekko herättää sellaisia tunteita (niin positiivisia kuin negatiivisia), joita ei muualta saa ja nämä elämykset tuovat elämään suurta sisältöä.
   
  KiekkoMes, Hegu, Sergei Fedorov ja 13 muuta tykkäävät tästä.
 14. AaTee Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  lunettes couleurs
  Lainaus:
  Imo noi peukut voi työntää keksijänsä perseeseen. Tämä oli niin hieno kirjoitus, et tähän pitää ihan kommentoimalla laittaa virtuaalinen hatunnosto.
  Aika vaikeaa on paremmin enää sanoa.

  Omia vastaavia kokemuksia on Hakametsästä molempien kotijoukkueiden vieraana, Kouvolasta, Hämeenlinnasta ja Kuopiosta. Tuoppia nosteltu ja haasteltu mukavia. Joka paikassa on toki ollut näitä huutelijoitakin mutta kun se huutelu valuu kuin vesi hanhen selästä kun ei vaan välitä, antaa leukojen louskuttaa kyllä maailmaan ääntä mahtuu. Idiootteja ovat tuovat vaan sen vielä hienosti kaikkien tietoon sen myötä.
   
  FASlapsi tykkää tästä.
 15. eriatarka Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Lukko
  Lainaus:
  Ihmiset ovat erilaisia. Jotkut lähtevät baariinkin tappelemaan, jotkut pitämään hauskaa.
   
 16. Vesuri Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Vyborg Jesters
  Lainaus:
  Suosittelen äärimmäisen lämpimästi sitä hauskanpitoa. Tässä on saanut kokea melkoista vitutusta kun lapsuuden kaveri kaatui varsin köykäisen lyönnin seurauksena, löi päänsä ja vaipui koomaan. Viime viikolla tuli päätös siiheen saagaan kun menehtyi tulematta tajuihinsa. Yhdellä lyönnillä meni monta elämää tyystin pilalle. Kannataa muistaa, että vaaratonta lyöntiä ei ole olemassa.
   
 17. AaTee Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  lunettes couleurs
  Lainaus:
  Nämä tämmöset on kyllä semmosta paksaa et ohhoijjaa.

  Osanotto.

  Edit. Ja ennenkuin joku ehtii väärinymmärtämään, niin tarkoittaa tuollaisia tapahtumia, ei tuollaisia tekstejä/tarinoita.
   
  FASlapsi tykkää tästä.
 18. eCiuj Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TPS
  Ja tämähän tapahtui katsomossa, ketjun aihealueen mukaisesti?

  Enkä nyt vähättele tapahtunutta, ylläolevaa kompaten paskaa, mutta tarinoinnit muualla.
   
 19. Vesuri Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Vyborg Jesters
  Lainaus:
  Viimeksi vilkaistessani ketjun aihealueena katsomohäiriköinnin lisäksi kannattajatominnan lieveilmiöt. Suurimmat hölmöilyt sattuvatkin katsomon ulkopuolella. Kuten esimerkiksi toi keskustelussa ollut tappelu hallin baarissa. Aivan älyvapaata toimintaa kuten kaikki muukin pullistelu ja rähinöinti. Niin kannattajatoiminnan nimissä kuin ilmankin.
   
  Rommeli ja Wizzö tykkäävät tästä.
 20. Porilaine miäs Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Porin Ässät
  Katsomoissa on tapeltu ja syrjitty "väärän" joukkueen takia maailman sivu, varsinkin juovuksissa. Silti tappelut ja kannatusrekvisiitan tuhoaminen yhdistetään usein "modermiin kannattajakulttuuriin" järjestetyt tappelut toki tätä ovat, niitä (onneksi) taitaa vain stadilaiset ultrat harrastaa. Mediakin nostaa usein esiin häiriökäyttäytymisen yhteydessä kannattajat ja kannattajakulttuuri.
   
 21. BussiKUSKI Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Sport ennen Tomek Valtosta ja heti sen jälkeen
  Lainaus:
  Sen voi tehdä Ouluun, niillä on aina ongelma meidän ultrat, koskaan ei vielä ollut oululaisten syytä: no tämäkin on täysin pelsjen syy :)
   
 22. eriatarka Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Lukko
  Raumam Boja jättivät Kouvolassa jälkeensä sotkun ja rikkinäisiä istuimia ja vieläpä hehkuttivat tätä facebookissa saatesanoilla "Emme luovuta koskaan!".

  Hävettää.
   
  Nordle, Hegu & Old Tom tykkäävät tästä.
 23. Tompsoni Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Lukáš Dostál
  Sotkua buhuu.

  Joo, penkkien rikkominen ei ole fiksua, mutta kenen idea on pitää kuppipenkkejä hallissa, tai ylipäätään vieraskannattajien sektiossa, jossa ne ovat seistessä ainoastaan tiellä ja vaaraksi muille..?
   
  Ratikka ja HOOLIGAN_ tykkäävät tästä.
 24. RaakaSamppa Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jyväskylän JYP, Blaugrana, VGK, Bulls & Raiders
  Lainaus:
  Kyllä sitä pitäis nyt olla sen verran järkeä päässä että niitä penkkejä ei rikota. Oli ne sitten tiellä tai ei.

  Muutenkaan en ymmärrä turhanpäiväistä sotkemista. Tulee asianomaisista melko lapsellinen kuva.
   
  Hamu, UnenNukkuja, MHM02 ja 8 muuta tykkäävät tästä.
 25. cottonmouth Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KooKoo & Philadelphia Flyers
  Lainaus:
  Kieltämättä hämmentävä päivitys ja noin muutenkin fiksua touhua.
   

  Liitetyt tiedostot:

  Tpip, macnevis & Old Tom tykkäävät tästä.