Ilmoitukset

Nimimerkkien Hatchetman ja sämpylä89 jo pidempään jatkunut laaduton "keskustelu" on aiheuttanut meille harmaita hiuksia koko alkukesän. Kärsivällisyytemme loppui nyt ja kumpikin on passitettu viikon huilitauolle.

Sulje ilmoitus

Kannattajatoiminnan lieveilmiöt ja häiriökäyttäytyminen katsomoissa

Viestiketju osiossa 'Liiga' , aloittajana BitterX, 06.04.2013 klo 20.22.

 1. Anyukov Jäsen

  Lainaus:
  Niin tai näin, hallilla kuitenkin joka tapauksessa.
   
 2. Chambza Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät, Flyers
  Lahdessa siis 1. erätauolla lahelaiset pöllivät yhden bändiksen, ja tulivat vieraspäätyyn hakemaan myllytouhuja, sieltä tuo videokin. Erityisesti heitä tuntui ärsyttävän se, että kärppäfanien joukossa oli monen värisiä ihmisiä. Pelin jo loputtua sitten oli tuo täälläkin mainittu lipunryöstö toisinpäin ja tietysti lisää vääntöä. Lahi esitti myös kutsun jollekin läheiselle kentälle hakemaan bändistä takaisin, en tiedä menikö joku hakemaan - etisten bussia ei pelleilyt paljoa kiinnostanut vaan lähdettiin kotio.

  Pääjärkkäri kävi muuten pahoittelemassa tuota 1. erätauon tapausta kärppäfaniporukalle, kertoi kyseessä olleen lähinnä lahelaista jalkapalloporukkaa, ja että "ainakin kahdeksalle saatiin taas porttikielto loppukaudeksi". Eli ei mitään uutta auringon alla!
   
  Viimeksi muokattu: 02.12.2018 klo 09.45
  Brother Whisper, tuulis2, bunghole ja yksi muu tykkäävät tästä.
 3. Gurkha Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät
  Ihminen ei ole kyllä viisastunut pätkääkään vuosituhansien aikana. Ei voi kuin ihmetellä tyhmyyden määrää! Toinen yhtä viisas prosessi on nämä "värilasit", jotka oikeuttavat täysin biasoituneeseen ajatteluun asiasta kuin asiasta. Sillä logiikalla on varmaankin noitavainot aikanaan toimineet.


  Lainaus:
  Tämähän taas tarkoittaa sitä, että tämä hulluus tulee jatkumaan tulevissa peleissä!
   
  Punamusta tykkää tästä.
 4. Spike Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Pelicans
  Lainaus:
  Itse en millään lailla ole osallisena Pelicansin kannattajatoiminnassa, mutta sen mitä nyt olen eri tahoilta kuullut, niin juuri tämä jalkapalloporukka joka koostuu jostain 15-20 vuotiaista pojista on se mikä näissä Pelicansinkin peleissä järjestyshäiriöitä aiheuttaa. Ikävää että tämmöinen on pesiytynyt Pelicansin pelien yhteyteen, pysyisivät vaan siellä FC Lahden peleissä. Käsittääkseni tämä Lahen Turkoosit kannattajaryhmä keskittyy kuitenkin pelkästään siihen olennaiseen, eli joukkueen kannattamiseen, eikä ole järjestyshäiriöitä aiheuttanut.
   
 5. bunghole Jäsen

  Lainaus:
  Onko tämä sitä ”kulttuuria”, mitä moni ”kuningaslajin” kannattaja haluaa myös jääkiekkokatsomoihin?

  Jos on, niin pitäköön kulttuurinsa.

  Säälittävää ja Liigan pitäisi puuttua näihin, varsinkin jos näitä tapahtuu samalla paikkakunnalla.

  Ja kyllä, myös kärppäfanien toiminta on tuomittavaa. Jos joku spede tulee provosoimaan, aivan millä tavalla tahansa, niin ei siinä nyt enää lähdetä mitään lippuja varastamaan ja antamaan näille koulukiusatuille lisää vettä myllyyn. Jatketaan vaan oman joukkueen kannattamista, eikä alennuta samalle tasolle.
   
  holynordic ja Ikaros tykkäävät tästä.
 6. Jari66 Jäsen

  Mitäpä tuohon perseilyyn voisi muuta kommentoida kuin että poikasilta on ilmeisesti rintaruokinta lopetettu liian aikaisin tai eivät ole sitä koskaan saaneet. Ei ole kaikille lähtötelineitä tasapuolisesti jaettu, mikä surullista on.
   
  Viimeksi muokattu: 02.12.2018 klo 11.39
 7. LOFIN Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  1922
  Kärpät kunnostautuneet viime aikoina kunnolla kun pari viikkoa takaperin kävivät kotimatsissaan myös turkulaisten päälle.
   
 8. Olbertson Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät, Leijonat
  Lainaus:
  Eikö näin kuulukin kaukalossa tehdä?
   
 9. Frankie Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, Philadelphia Flyers, Arsenal FC
  Lainaus:
  Riippuu vähän siitä onko kyseessä Ohtamaa vai Tyrväinen?

  Jottei menisi ihan ohi aiheesta niin toivottavasti tuolla videolla nähdyssä tilassa ei ollut paljon sivullisia jaloissa, kun nämä ES-Jonnet rupesivat käsilaukkujaan heiluttelemaan?
   
 10. LOFIN Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  1922
  Lainaus:
  Varmasti, mielipiteitä toki jakaa pitäisikö näin toimia myös kaukalon ulkopuolella :)
   
 11. Olbertson Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät, Leijonat
  Lainaus:
  Ei varmasti pidä. Kärpät tuskin hirveästi riehuneetkaan kaukalon ulkopuolella, en itse ainakaan ole sellaista juuri lukenut iltapäivälehdistä.
   
 12. Torsti Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara
  Lainaus:
  Junno ostanut iltapäivälehdet?
   
  Brother Whisper, Stouts77 & Olbertson tykkäävät tästä.
 13. HOOLIGAN_ Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  1923 (1897), Suomalaiset (TML, VGK) & Kummitus
  Lainaus:
  Oletko todella noin naivi, ei nämä yleensä vuoda ulkopuolisille jos ryhmät x ja y haluavat myllyttää tai harrastaa muuta heidän mielestään skeneen kuuluvaa kuten lipunryöstö. Lahti, Oulu, Vaasa ja Turku on näissä hommissa ollut aktiivisimpia jo pidemmän aikaan. Tuo mylly ei itseä yllätä, mutta se yllättää että se tehtiin paikalla jossa riski ulkopuolisten kuvailuihin yms on näin suuri.

  Itseä ei niinkään liikuta jos kaksi ryhmää ovat suostuvaisia ja haluavat vääntää, ongelma tulee mielestäni siinä jos joku osapuoli ei ole halukas. Typerää toimintaa kyllä, mutta tosiaan jos pysyvät vaan omissa halukkaissa ryhmissä niin senkun vääntävät, oma mielipide.

  Parastahan olisi jos näitä ei sattuisi ollenkaan, mutta se mahdollisuus mielestäni on jo menetetty. Onhan näitä jo niin monta vuotta harrastettu enemmän ja vähemmän eri kannattajaporukoiden kesken. Harvoin ne tosin ovat ns julki isolle massalle tulleet.
   
 14. Olbertson Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät, Leijonat
  Lainaus:
  Kärpät ei ole tietääkseni harrastanut lipunryöstötoimintaa. Pisteitä on kyllä käynyt ryöstelemässä.

  Kärppäkannattajat on toki sitten asia erikseen. Minä en kyllä kannata minkään sortin väkivaltaa, ja kun tällaista näyttää tapahtuneen, on se toki erittäin tuomittavaa.
   
 15. nahkis Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappelemalla pelinsä pilaava KalPa
  Lainaus:
  Kaunis tarina, mutta kuka jaksaa uskoa, että aina samat tyypit ovat uhreja, jotka toistuvasti ovat noissa kahakoissa mukana? KalPan kannattajaporukka Veljmiehiltä varastettiin tavaraa Kärppäfanien toimesta keväällä 2017 (lippua, paitaa ym.) ja syksyllä 2017 Oulussa hyökättiin nyrkit ojossa oman bussin liepeillä omia laulujaan laulavia kannattajia kohti. Kummallakin kerralla kyseessä oli täysin provosoimaton tempaus. Veljmiehet ovat n. 30-40-vuotiaita ukkoja, joita ei mitkään lipun ryöstö-leikit voisi vähempää kiinnostaa.

  Asiasta on laiteltu asiallista viestiä Kärppien toimistolle, mutta ongelmat vaietaan kuoliaaksi. Suomen "suurin" seura, eikä kukaan ota vastuuta mistään. Nämä 17-vuotiaat mopopojat nyt eivät taatusti ota vastuuta mistään, ennen kuin oma seura tai viranomaiset pakottavat heidät siihen.
   
  Viimeksi muokattu: 02.12.2018 klo 18.26
  Taffel, Eetska, Soi Nana ja yksi muu tykkäävät tästä.
 16. Chambza Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät, Flyers
  Lainaus:
  Ymmärrän hyvin tuntemasi harmituksen. Kuten Veljmiehet, samaan tapaan EtäKärpät on pääasiassa yli kolmekymppisten aikuisten ihmisten yhdistys, ja teinien typeryydet harmittavat kovasti. En ole varma puhutaanko samasta Kuopion pelistä, mutta olin itsekin paikalla lähivuosina pelissä, jossa oli runsaasti oululaisia teiniääliöitä, ja silloin vahingot eivät jääneet edes lipunryöstöihin, vaan myös irtainta (mm. tauluja) oli rikottu. Todella vammaista toimintaa. Tuosta pelistä tosin Poromafia sai maksaa sitten juuri Lahdessa vähän myöhemmin, kun koko bussillinen porukkaa heitettiin hyvin vähäisin perustein pihalle jo ennen pelin alkua, ja todellinen syy oli varmasti Liigan näpäytys aiemmista tapahtumista.

  Eilisen osalta kuten kirjoitinkin, typerää käytöstä oli molempien joukkueiden puolelta. Aloittaja oli tällä kertaa paikallinen porukka, mutta eiväthän nuo tilanteet yleensä kärjisty jollei joku vastaa puhelimeen kun soitetaan.
   
 17. Ishmael Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, Vancouver Canucks
  Lainaus:
  Millä helvetin perunalla tää video on kuvattu? Vai onko blurrattu jälkikäteen, ettei kenenkään reppanan nassukka näy kuvassa?
  Tällaisille vatipäille joku pakkokastraatio tai vastaava, niin eivät turhaan luo maailmaan lisää samanlaisia turhakkeita.
   
 18. -40 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kalevan Kale, Wild ja Flyersin Ville.
  Kaudet vaihtuvat, mutta Oulun tietty porukka jaksaa touhuta.

  Tuon vuoden takaisen Oulun parkkipaikka-episodin jälkeen päätin että en enää ikinä tule kantamaan senttiäkään kyseisen organisaation kassaan. Kärpät käytännössä lakaisi tapahtuneen maton alle. Työssäkäyvänä ja perheellisenä aikuisena ihmisenä oma toimintakyky ja terveys ovat niin arvokkaita asioita että niiden riskeeraaminen kiekko-ottelun takia olisi silkkaa hölmöyttä vain siksi että joku ”vastapuolen” kannattaja pitää hyvänä ideana hyökätä yksipuolisesti tuntemattoman ihmisen kimppuun. Jokainen täysijärkinen ihminen ymmärtää että jääkiekkojoukkueen kannattamisella ja katsomoväkivallalla ei ole suoranaista yhteyttä. Siihen tarvitaan aina yksilön halu vahingoittaa toista ja tuolloin kannattaminen on täysin toissijaista.

  Kuvaavaa on että Oulun järjestyksenvalvoja ohjeisti vieraskannattajia pitämään huolta omista tavaroistaan, koska kotikannattajat saattavat varastella. No, onko mikään nyt muuttunut reilussa vuodessa? Onko Kärpät julkisesti puuttunut asiaan millään tavalla? Onko Kärpät parantanut turvatoimia maksavien asiakkaiden turvallisuuden takaamiseksi, olipa paidassa millainen logo tahansa? Kyseessä yksi Suomen suurimmista organisaatioista joka tiedostaa ongelman mutta ei tee sille yhtikäs mitään.

  Kärpät-organisaation mielestä on ilmeisesti edelleen ihan hyväksyttävää kajota toiseen ihmiseen fyysisesti, satuttaa toista ja/tai turmella/varastaa toisen omaisuutta. Täytyy sanoa että sekä kiekkokannattajana ja kuluttajana olen varsin pettynyt.
   
  Arminius, Taffel, MäkSisäkumi ja 2 muuta tykkäävät tästä.
 19. HokiJone Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät, Mörkö
  Lainaus:
  Mitä käytännössä Kärppien organisaatio voi tehdä, jos sinulle on tehty jotakin (mitä?) tapahtuman ulkopuolella. Kärpät eivät ole minkäänlaisessa vastuussa niistä henkilöistä, jotka kantavat Kärppälogoa hallin ulkopuolella. Jos joku vetää sinua otsalohkoon Monreal Canadiens -pipo päässä paikallisessa, niin onko Canadiens vastussa henkilön teosta?

  Tämä oli siis lähinnä kysymys, sillä kerroit että tämä oli tapahtunut "parkkipaikalla".
   
 20. -40 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kalevan Kale, Wild ja Flyersin Ville.
  Lainaus:
  Asia on käsitelty Kärpät-organisaation kanssa ja alue on kuulunut heidän järjestyksenvalvontansa alle. Kyseessä ollut tuolloin siis kannattajaryhmämme vierasmatka, josta Kärpät toki ollut tietoinen ja järjestänyt linja-autollemme paikan hallin edustalta. Ehkä ”parkkipaikka” oli sanana väärä, siitä pahoittelut.
   
 21. vanukas Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät, Sebastian Ahon kiekkokoulu
  Lainaus:
  Jos kannattajaryhmien teot eivät heijasta Kärppien arvoja niin Kärppien kannattaisi asiaa korjata joko yksityisesti keskustelemalla tai sitten jos ei asia muutu niin median välityksellä. Kannattajat kuitenkin edustavat välillisesti myös Kärppä-organisaation tekemisiä.
   
  Jääkoneenkuljettaja ja August tykkäävät tästä.
 22. HokiJone Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät, Mörkö
  Lainaus:
  Allekirjoitan koko viestisi. Tietääkseni Kärppäorganisaation ja Poromafian yhteistyö on kaikinpuolin sujunut hyvin aina. Toivottavasti osapuolet nostavat kissan pöydälle ja tekevät asialle jotain. Olisi erittäin ikävä, jos jotain porttikieltoja jouduttaisiin rueta jakamaan. Toki tuosta Lahden keissistä nyt ei ota selvää kuka on tehnyt ja mitä, ja kuka on tehnyt aloitteen.
   
 23. Eetska Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Pelicans
  Lainaus:
  Kyllä varmasti myös tällä suunnalla on tullut tutuksi. Mutta vaikuttaa myös siltä, että vielä enemmän tullut tutuksi Kärppien suunnalla. Turhaa siitä kiehahdat. Ehkä siellä on yksi porukka joka kokoajan perseilee? Siltä se ainakin Lahdessa vaikuttaa, FC Lahden "kannattajat"...
   
 24. Hirvikivääri Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Yes !)
  Kapellimestari, KiekkoMes, Mush ja 6 muuta tykkäävät tästä.
 25. Jääkoneenkuljettaja Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kungen Nicklas
  Lainaus:
  Ei millään pahalla, mutta ketä kiinnostaa Veikkausliiga ja sen "fanien" edesottamukset?

  Jännä ero muuten Lahden ja Oulun välillä. Lahdessa on potkupallojoukkue ja Pelicans, Oulussa on Kärpät ja yms. Näitä "eurooppalaisen kannatuskulttuurin helmiä" - josta tämän ketjun kiehunta johtuu - löytyy monesti enemmän potkispuolelta, jossa Lahdella on vahva perinne. Oulussa taas potkupalloilu on ihan helevetin huvittava saippuaooppera (kvg), mutta Kärpät se vaan porskuttaa. Jokainen noin 10-14 -vuotias tarvitsee kuitenkin ryhmän johon kuulua ja jos on lapiosta jo saanut, ennen kuin kauhasta, sekä laitetaan tuohon kuplaan kasvamaan: olemme tässä.

  Joka saatanan vuosi näitä sattuu. Osa sitä murrosikää, joka toki joillakin jatkuu loppuun saakka. Nyt vain ehtii somen kanssa kasvaneet jo nuoressa aikuisiässä vetämään kukkahatun päähän pöyristymisen merkiksi.

  TLDR: Vähälahjaiset nuoret paskahousut haluavat mitellä toisten vähälahjaisten kanssa, kunnes käy huonosti. Osa oppii tavoille, osa kärsii tekojensa seuraukset ja loput seuraavat suomalaista potkupalloa.