Ilmoitukset

Nimimerkkien Hatchetman ja sämpylä89 jo pidempään jatkunut laaduton "keskustelu" on aiheuttanut meille harmaita hiuksia koko alkukesän. Kärsivällisyytemme loppui nyt ja kumpikin on passitettu viikon huilitauolle.

Sulje ilmoitus

Kannattajatoiminnan lieveilmiöt ja häiriökäyttäytyminen katsomoissa

Viestiketju osiossa 'Liiga' , aloittajana BitterX, 06.04.2013 klo 20.22.

 1. Vesku Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Aina tukenu, aina kannattanu
  Lainaus:
  Hetkinen.

  Pilkkalaulut ovat kannattajatouhuissa business as usual, olkoon niistä mieltä mitä tahansa.

  Vastustajan ultrien edessä lällättely on puolestaan typerintä, mitä voi kokeilla. Se on tulella leikkimistä.

  Tässä on se vissi ero provosoinnin semantiikassa.

  Lainaus:
  Näin yleisesti tämä on sitä kuuluisaa tamperelaista argumentointia. "Näin on aina toimittu - älkää nyt hulluja ehrottako!"

  No, ihan varmasti perinteinen paikallispeleihin liittyvä sanansäilä on elossa Tampereella.

  Maailma kuitenkin kehittyy ja muuttuu. Onneksi myös Tampere elää eikä pysähdy vanhaan. Eläköön elämä.
   
  Viimeksi muokattu: 24.10.2018 klo 09.39
 2. wilco Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HPK,LiPu
  Lainaus:
  Mutta onneksi siis tuo hästäki osasto 41 pysyy kakka- ja pissaleikeissään, sillä miksipä mitään hyvää pienenä opittua lähtisi turhaan muuttelemaan.

  Hassuja olivat myös Ilves-fanit, jotka oikein telkkariin päässen tappelivat katsomossaan Hämeenlinnassa.

  Että silleen...
   
 3. Juteeni Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Avalanche ja Tappara
  Lainaus:
  Elämään kannattaa hankkia lisää sisältöä, jos jääkiekko menee noin paljon tunteisiin.
   
 4. -One- Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves
  Lainaus:
  Maailmasta löytyy tietty prosentti ihmisiä, joilla provosointi menee tunteisiin oikeastaan missä ympäristössä vaan. Baarissa, nakkikiskan jonossa, lätkäpelissä.. Se on tulella leikkimistä lähteä etsimään sieltä satapäisestä fanijoukosta niitä, joilla nuo tunteet purkautuvat väkivaltaisesti.
   
 5. Nännimäinen Jäsen

  Lainaus:
  Ihan samoilla linjoilla.

  Liki osuvintahan tässä on se, että kyseisen twiitin postaaja ei käsittääkseni ole itse Tampereelta ja esiintyy profiilikuvassaan täysissä Ipa-vermeissä hassut arskat päässä. Väkevää ironiaa vaiko jotain ihan muuta?
   
  Viimeksi muokattu: 24.10.2018 klo 12.46
 6. Vesku Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Aina tukenu, aina kannattanu
  Lainaus:
  Se on just näin. Olishan se kiva, jos kaikki menisi kuin kirjoissa ja teorioissa, mutta tämä on maailman raadollisuutta ja elävää elämää.

  Siksipä en näe mitään järkeä siinä, miksi lähteä leikkimään tuolla tulella tietentahtoen.
   
 7. Juteeni Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Avalanche ja Tappara
  Lainaus:
  Niin siis kyseessä on nyt jääkiekkopeli, jossa todennäköisesti on kuultu värikästä kielenkäyttöä fanikatsomosta, niin sitten sinne fanikatsomoon tuulettamista pitäisi jotenkin varoa? Väkivaltaisen käytöksen ymmärtäminen mahdollistaa väkivaltaisen käytöksen. Tuollaiset yhteen prosenttiin kuuluvat pitäisi kitkeä sieltä katsomosta pois, vaikka omien toimesta.
   
 8. -One- Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves
  Lainaus:
  Ei tarvitse mitenkään erityisesti varoa tuulettamista, mutta en suosittele kenellekään tarkoitushakuista provosointia faniryhmän edessä. Ihan maalaisjärki riittää erottamaan nuo kaksi asiaa toisistaan. Olen kanssasi ihan samaa mieltä siitä, että nuo väkivaltaiset ainekset pitäisi kitkeä katsomosta pois, mutta vähän vaikea sitä on tehdä ennenkuin on todiste siitä väkivaltaisuudesta. En lähtisi provosoimaan mitään satapäistä ryhmää, jos on pienikin mahdollisuus että porukkaan on eksynyt joku nyrkkisankari. Jääkiekkokatsomossa ei ole mitään toimivaa keinoa täysin eliminoida tuota mahdollisuutta, joten provosointi on nimenomaan tulella leikkimistä. Ja edelleen korostan, että kaikki keinot on käytettävä siihen, että tuo väkivaltaisen aineksen osuus olisi mahdollisimman pieni.
   
 9. Tj Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Melchester Rovers
  Minä vastustan väkivaltaa urheilutapahtumissa ja tätä nuorten miesten aggressiivista ultra-kulttuuria, mutta pidän silti vastustajan kannattajille aktiivista lällättelyä ja tuulettelua vastenmielisenä ja eräänlaisena kutsuna ottaa turpiin. Jolloin ei kannata ihmetellä, jos niin käy.

  Tuli Hakametsästä mieleen välittömästi takavuosilta eräs Ilves-JYP- matsi, jonka Ilves taisi voittaa jatkoajalla. Vieressä istunut setä ei koko pelin aikana puhunut mitään tai kannattanut kumpaakaan joukkuetta, mutta välittömästi kun jatkoaikamaali tuli, hän vetäisi takkinsa auki ja alkoi pomppimaan meidän vierasfanien edessä Ilves-paitaansa esitellen. Nauratti kyllä enemmän kuin teki mieli vetää turpaan, mutta semmoista tuo suomalainen kannatuskulttuuri välillä on.
   
 10. Everton Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KooKoo
  Lainaus:
  Jep. Hyvin pitkälti sama asia kuin mennä aukomaan päätä humalaisille nakkikioskijonossa. Eihän sitä idioottiakaan saisi lyödä, mutta tietyissä tilanteissa idiootti voipi katsella peilistä muutakin kuin mustaa silmäänsä, eli itseään.
   
 11. SOF1969 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, "Respect all, fear none", 106-105
  Lainaus:
  Tämä on täysin off-topicia koska eri laji, mutta muistan lämmöllä HIFK:n fudiskannattajaa parin vuoden takaisen Stadin Derbyn yhteydessä.

  HIFK:n kannattajien pitch invasionin yhteydessä kaveri livahti yksinään kävelemään kohti Klubin kannattajapäätyä tehden kurkunleikkauseleitä. Siellä oli vielä ainakin pari sataa Klubin kannattajaa jäljellä.

  Heppu pääsi about kuudentoista rajalle ennen kuin järkkärit taklasi kumoon. Olisi ollut mahtavaa nähdä olisiko kaveri mennyt ns. päätyyn asti :-)
   
 12. hammerhead Jäsen

  Lainaus:
  Mun mielestä tuo sopii ihan hyvin Osaston tesomaimagoon. Sinioransseilta en usko koskaan kuulevani mitään noin jonnea.
   
 13. muaddib Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara, Neutraalit Tarkkailijat
  Lainaus:
  Eihän noille ammattikoulupudokkaiden "chanteille" kukaan aikuinen voi muuta kuin nauraa. Teen kohteliaan golf-taputuksen jos kuulen. Ja hymyilen myötätuntoisesti.
   
 14. Kyljys Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Lukko
  Lainaus:
  Sinioransseilta tuskin tulet koskaan kuulemaan yhtään mitään, Osasto 41:ltä sentään löytyy edes yritystä kehittää kannattajakulttuuria.
   
 15. Hirvikivääri Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Yes !)
  Lainaus:
  Kannattajakulttuuri nousuun kirveksiä tunkemalla perseeseen :tuoppi:
   
 16. -One- Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves
  Osasto41 kertoo facebookissa, että tuo perjantainen tilanteen eskaloituminen ei tapahtunut fanien välillä, vaan järjestyksenvalvonta oli lähtenyt poistamaan täpötäyden seisomakatsomon keskeltä päihtynyttä Ilveksen kannattajaa. Tilanne sattui samaan aikaan tuon Tapparafanin kanssa käydyn sanaharkan kanssa, mutta se ei ollut mihinkään tönimiseen edes johtanut. Ilmeisesti järjestyksenvalvontaa on vastustettu Osaston jäsenten toimesta, koska jotkut jäsenet ovat nyt saaneet porttikiellon halliin. Osasto41 protestoi porttikieltoja vastaan jättäytymällä toistaiseksi pois Ipan kotipeleistä.
   
 17. Hatchetman Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara
  Lainaus:
  Lainaus:
  Nyt on jäsen @Lapa11 ottanut hieman reilummalla otteella, kun menee järjestyksenvalvojat ja Tapparalaiset sekaisin..

  Vai oliko tämä sitä mediapeliä?
   
 18. karotenoidi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara, Canucks, PYRY
  Ehkä tuo oli totta. Saatttaahan siellä olla Tapparan kannattajia järkkäreinä. Tai ehkä @Lapa11 ei havainnut kuka hänet raahasi katsomosta. Viittaan tähän eeppiseen selitykseen Osaston tiedotteessa.

  Lainaus:
   
 19. Lapa11 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves, Vimpelin Veto
  Lainaus:
  Tosiaan epäilet, että olen yksi kyseisistä henkilöistä?! Voin sanoa etten ole ja enkä ole edes Osaston jäsen. Kyllähän se ensisilmäyksellä näytti tappelulta, jossa molempien seurojen kannattajia. Pahoittelen väärää tietoa, mutta sillä hetkellä ei kellään ollut varmuutta mitä tapahtunut. Kuvittelin/näin viereisestä katsomosta väärin tilanteen.

  Toki eihän juntit Mouhijärveläiset naiset/teinit tappelisi, kun keskittyminen läpsyttimien hakkaamiseen keskityttävä 60min.
   
 20. karotenoidi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara, Canucks, PYRY
  Joo mä en muista meidän leirin tapelleen koskaan. Meillä keskitytään omien kannustamiseen, kukin tyylillään. Kaikelle on tilaa.

  Mutta anteeksipyyntö hyväksytty, kunhan otat opiksesi ja ensi kerralla julistat vähemmällä itsevarmuudella.
   
 21. Lapa11 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves, Vimpelin Veto
  Lainaus:
  Juuri näin! En olisi uskonut silloin Osaston itse järjestäneen tälläistä. Aivan uskomatonta touhua... Meni kyllä Osaston arvostus nolliin nyt viimeistään.
   
 22. LOFIN Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  1922
  Ottamatta kantaa Osaston toimintaan, niin jotenkin huvittavaa miten sama kuvio toistuu ryhmästä riippumatta: kun joku porukka päättää boikotoida matseja syystä X, saavat nämä aina ison saavillisen paskaa niskaansa. RB sai aikanaan isosti lokaa kun boikotoi pelejä seurajohdon valehtelun takia, Dufvahan tuossa keississä toimi lopulta rauhantekijänä.

  Ikään kuin se olisi joku velvollisuus näille ryhmille olla kannustamassa.
   
 23. Vesuri Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Vyborg Jesters
  Lainaus:
  Ei ole mikään velvollisuus. Sen kun pysyy pois sen kummempaa numeroa tekemättä. Ja muistaa ettei millään seuralla mene niin heikosti, että hommat on muutaman finninaaman läsnäolosta kiinni. Näillä temppukerhoilla on poikkeuksetta kovin ylimitoitetut kuvitelmat tarpeellisuudestaan. Aina tukena ja niin edelleen. Just just.
   
 24. Kyljys Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Lukko
  Lainaus:
  Mainio ehdotus. Kiinnostaako ketään edes mitä kannattajat omasta joukkueestaan ajattelevat? Parempi vaan kun pysyvät hiljaa. Eikä silläkään niin väliä, onko hallissa mitään faniryhmiä, heitetään vaan tauoilla musiikit täysille ja maskotit jäälle heilumaan, jotta saadaan läpsyttimet viuhumaan entistä kovemmalla tahdilla.
   
 25. eCiuj Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TPS
  Lainaus:
  Poikkeuksetta aina, on kyse ollut sitten yksittäisen ottelun tai pidempiaikaisesta boikotoinnista, pelaajat ovat astuneet esiin ja surkutelleet tilannetta ääneen. Toisinaan pelaajat eivät kuitenkaan tarkalleen tiedä mistä on kyse, täten asiasta tiedottaminen (esim. Turussa katsomoon jätettiin lakana jossa luki ”EROA HALLITUS!”) on paikoillaan. Saat olla mitä mieltä haluat, mutta itse ainakin koen kannattajien panoksen olevan helvetin tärkeää kentällä viilettävälle joukkueelle.

  Täten on mielestäni vähintä, että seuran ja kannattajien välit ovat hyvät. Toinen osapuoli tekee työtään ja saa siitä palkkaa, toinen osapuoli maksaa harrastuksensa/intohimonsa toteuttamisesta. Mikäli seura kohtelee kannattajiaan epäreilusti, on kannanotto paikoillaan jotta neuvottelupöytään päästään. Vasta tällä viikolla muuan JHL lakkoili saaden taakseen kannatusta — paljon yhtäläisyyksiä näen tässä kuin kannattajat vs. seura -väännöissä.
   
  -40 tykkää tästä.