Re: Miksi pitäisi? This is a cornerstone of a whole day lasting breakfast.
Juu. Näillä opeilla varmasti menestyy rukissa ja kaikkee...
Paska hommat on eri asia ja ne nyt menee siinä sivussa.
Kaikki kunnioitukseni veteraaneille.
Viestin lähetti teemu_s
Vastaus ensin alkuperäiseen kysymykseen: miksi pitäisi jos kerran armeijastakin käsin pystyy käymään jääkiekkoharjoituksissaan ja peleissään.
Sitten tähän muuhun ketjussa ilmitulleeseen asiaan. Tuolla joku piti Kaj-Eri Relanderia tyyppiesimerkkinä RUK:n käyneenä siviilipuolen johtajana. Sanoisin että enemmänkin poikkeus kuin perustyyppi. Varjo ei jaksanut laittaa esille näitä syväjohtamisen kulmakiviä. Minäpä jaksan.
Luottamuksen rakentaminen: johtaja toimii esimerkkinä ja häneen luotetaan, johtaja asettaa alaistensa tarpeet omiensa edelle, riskit koetaan yhteisiksi, eettinen ja moraalinen perusta johtamiselle on oltava vahva, johtajan toiminta vahvistaa myös alaisten keskinäistä luottamusta, lujittaa yhteishenkeä ja yhteisvastuun tunnetta, syvä johtaja osoittaa selvästi luottavansa alaisiinsa.
Inspiroiva tapa motivoida: syvä johtaja saa alaisensa löytämään omasta työstään uutta sisältöä, uusia piirteitä ja haasteita, ryhmäkiinteys kasvaa, johtaja saa alaisensa visioimaan tavoitteita, syvä johtaja kykenee selkeästi kokoamaan kunkin työlle asetettavat vaatimukset, ja luo sitoutumista yhteisten visioiden avulla, syvä johtaja korostaa yhteisvastuun, yhteisten tavoitteiden ja yhteisen yrittämisen merkitystä visioiden tilanteita, joissa yhteinen etu ajaa yksilön henkilökohtaisen edun edelle.
Älyllinen stimulointi: syvä johtaja tukee alaistensa innovatiivisuutta ja luovuutta asettamalla perusoletukset kyseenalaisiksi, hakemalla ongelmiin uusia ratkaisumahdollisuuksia ja työhön uusia näkökulmia, luovuuteen rohkaistaan, virheet nähdään oppimismahdollisuuksina, alaisilta pyydetään ideoita ja heidät otetaan mukaan ongelmanratkaisuprosesseihin, alaisten sallitaan yrittävän uusia ratkaisuja, eikä alaisten odoteta olevan johtajan kanssa samaa mieltä.
Ihmisen yksilöllinen kohtaaminen: syvä johtaja havaitsee jokaisen yksilölliset tarpeet kasvaa ja kehittyä toimien eräänlaisena valmentajana, alaisten ja kollegojen koko kykypotentiaali pyritään saamaan tuottavaan käyttöön, kannustavassa ilmapiirissä tarjotaan mahdollisuuksia uusien asioiden oppimiseen, yksilölliset tarpeet käytännössäkin huomioidaan, johtajan käyttäytymisestä näkee, että hän hyväksyy yksilölliset erot ihmisten välillä ja toimii sen mukaan, palaute on kaksisuuntaista ja johtaja viettää paljon aikaansa alaistensa parissa, vuorovaikutus on yksilöllistä-johtaja muistaa aiemmat keskustelut, tuntee alaisensa henkilökohtaisesti ja kohtelee tätä ihmisenä, ei ainoastaan työntekijänä tai alaisena, johtaja on hyvä kuuntelija, johtaja delegoi tehtäviä kehittääkseen alaisiaan ja tukee tehtävän suorittamisessa, huolenpito alaisista on jatkuvaa.
Näitä yllämainittuja oppeja saa puolustusvoimien johtajakoulutuksessa. Tosiasia kuitenkin on se että kun ilman lyijypitoisuus on suuri ja vihollisen korohoro tupeeraa tukkaa, on turha kysellä onko sun housut kuivat ja lämmin olla. Silloin toiminnan on oltava vaiston varaista. Kuitenkin jos nämä johtamisopit omaksuu, niistä tulee olemaan suurtakin hyötyä siviilielämässä.
Tuolla eagle jo antoi hyvän pointin siitä että ilman mosureita ei olisi itsenäisyyttä ja se pitää paikkansa. Taitaa suurin osa Mannerheim-ristin ritareistakin olla arvoltaan aliupseereita tai miehistöä?
Intissäkin niitä paskahommia tulee ja ne on vaan tehtävä. Sama tulee eteen siviilitöissäkin. Itseänikin välillä vitutti intissä mutta mikä ei tapa, vahvistaa!
Juu. Näillä opeilla varmasti menestyy rukissa ja kaikkee...
Paska hommat on eri asia ja ne nyt menee siinä sivussa.
Kaikki kunnioitukseni veteraaneille.