Mainos
  • Joulurauhan julistus
    Huomenna, jos Moderaattorit suovat, on meidän Jatkoajan armorikas joulupäivä; ja julistetaan siis täten yleinen joulurauha, kehottamalla kaikkia tätä palstaa asiaankuuluvalla kirjoittelulla täyttämään sekä muutoin hiljaisesti ja rauhallisesti käyttäytymään sillä se, joka tämän rauhan rikkoo ja joulurauhaa jollakin laittomalla taikka sopimattomalla kirjoituksella häiritsee, on raskauttavien asianhaarain vallitessa syypää siihen rangaistukseen, jonka Moderaattorit ja säännöt kustakin rikoksesta ja rikkomuksesta erikseen säätävät.

    Toivotamme kaikille Jatkoajan kirjoittajille sekä lukijoille Hyvää Joulua ja Onnellista Uutta Vuotta 2025.

Kanada - Tsekki 12.09.2004 klo 1:20

  • 12 321
  • 103

ranger

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampereen Ilves, Die Mannschaft
Jags:

"Turnauksen paras joukkue Tshekki olisi ansainnut finaalipaikan."

Eipäs, sillä turnauksen paras joukkue oli Saksa. Se, että Saksa hävisi kaikki ottelunsa, on totaalinen sivuseikka.


Mutta vakavasti ottaen, näinkö vain näkyjä, sillä minusta Kanada pelasi siististi. Oliko se tuomarityöskentely nyt niin perseestä?



Ranger
 

Murmeli

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Vancouver Canucks
Viestin lähetti ranger
Mutta vakavasti ottaen, näinkö vain näkyjä, sillä minusta Kanada pelasi siististi. Oliko se tuomarityöskentely nyt niin perseestä?

Kanada pelasi siististi. Silti pahin tuomarien puolueellisuuden (tahallisen tai tahattoman) osoittanut tapaus nähtiin viimeisellä tai toiseksi viimeisellä minuutilla.

Jomman kumman maalin takana kanadalainen repi tshekin törkeällä painiotteella nurin mutta tuomarit eivät uskaltaneet siinä vaiheessa antaa isäntämaalle jäähyä. Toisessa päädyssä pilli olisi soinut varmasti.

Mitenkään kovin räikeää tuomarien Kanadan suosiminen ei ollut mutta pieni etu punaisille suotiin kuitenkin.
 

Master Chief

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Manchester United, Denny Crane
Viestin lähetti The Original Jags
Viime öinen peli sitten oli viimeinen naula tämän turnauksen arkkuun. Kanada oli pakko saada finaaliin, joten tuomarit järjestivät heidät sinne. Turnauksen paras joukkue Tshekki olisi ansainnut finaalipaikan. Tshekki oli ottelussa selkeästi parempi joukkue, ja olisi normaalilla tuomarityöskentelyllä voittanut pelin, ja vieläpä aika selkeästi.

Tässä se taas nähtiin, mistä näissä Kanada Cup-turnauksissa on kysymys.

Tulevaisuudessa eurooppalaisten ei minusta pitäisi suostua pelaamaan turnausta, joka kantaa nimeä "World Cup", tällaisilla ehdoilla.

Oikeastaan minua ei edes harmittanut ottelun puolueellinen tuomarityöskentely - ei enää. En vaan jaksa välittää. Jos eilinen ottelu olisi ollut olympiakisojen semifinaali, olisin todennäköisesti kiehunut raivosta Tshekin puolesta. Mutta "Kanada Cupin" takia en jaksa nostaa verenpainettani. Turha turnaus.

LOL.

Jos Tshekki oli turnauksen paras niin kuinka hyviä Suomi ja Ruotsi ovat jos onnistuivat kumpikin voittamaan sen? Eikä eilistä matsia tuomarit ratkaisseet millään tavalla, vaikka paitsioita tulkittiin välillä vähän löysästi (muttei maalitilanteissa). Vaikka Tshekki pelasi loistavasti niin mikäli Brodeur olisi ollut maalissa, ottelu ei olisi ollut edes näin tiukka. Jos jotain haluat syyttää niin Marek Malikia Lecavalierin unohtamisesta. Jos Suomi sattuisi voittamaan turnauksen niin ei siihen tulevaisuudessa kannata osallistua epäedullisen turnausysteemin vuoksi vaan "koska se on jo voitettu ja me haetaan uusia haasteita". ;)
 

Analyytikko_

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, HJK, QPR, ManU, Hertha BSC
Samaa mieltä Murmelin kanssa, pieni kotiinpäinveto oli koko ottelun ajan nähtävissä, räikeimpänä esimerkkinä juuri tuo Murmelin mainitsema tilanne, jossa kaadettu pelaaja taisi olla Hejduk/Dvorak. Myöskin Draperin maalia edeltänyt Jagrin kaataminen oli jäähyn arvoinen teko. Kumma juttu, että NHL:ssä on puhuttu estämisten ja koukkimisten poiskitkemisestä, mutta silti NHL-tuomarit eivät vihellä selviä tilanteita Kanadaa vastaan. Sitten se tilanne mistä Lecavalier sai jäähyn, oli kyllä niin pieni rike, ettei siitä olisi pitänyt mitään viheltää. Tuomarit eivät kuitenkaan missään nimessä peliä ratkaisseet, vaan loistavat joukkueet ratkaisivat paremmuutensa keskenään.

Mielestäni peliä oli kaikin puolin mukava seurata, Tsekki vastasi Kanadan fyysisyyteen (esim. Spacek taklasi Gagnen miltei vaihtoaotioon) ja ainakaan itse en nähnyt Tsekkien puolelta minkäänlaista takatukka-feminismiä vaan ryhdikästä taistelua ja silmiähivelevää taitoa. Tsekkien taitotaso on niin kova, että Kanadakin saattoi hieman vähentää fyysistä peliään (ns. taklausten hakemista) jottei pelaisi itseään ulos pelistä.

Kanada pelasi myös siististi kuten on ylempänä on mainittu, osasyynä mielestäni se, että Kanadan joukkue koostuu ehkä fiksuimmista ja parhaiten joukkueelle pelaavista pelaajista. En ole nähnyt selkäänajoja ja tilanteen jälkeen tökkimisiä Team Canadalta, kuten tuli todistettua MM-kisoissa. Ö-luokan pelaajilla esim. Rob Niedermayer ei ole asiaa tällaisiin turnauksiin. Toinen suunnattoman naurettava pelaaja, mikkihiiri, Matt Cooke ei mahdu tuohon joukkueeseen, jossa minikokopelaaja-kiintiö täyttyy moninkertaisesti paremmalla ja taitavammalla Martin St. Louisilla. Tällaista rehtiä ja vastustajaa kunnioittavaa JOUKKUETTA katselee eurooppalaisena mielellään.

1996 Kanada oli välierässä suurissa vaikeuksissa Ruotsia vastaan ja hävisi sitten loppuottelusarjan USA:lle. Toivotaan että tuo temppu toistuu.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Viestin lähetti Analyytikko_
Toinen suunnattoman naurettava pelaaja, mikkihiiri, Matt Cooke ei mahdu tuohon joukkueeseen, jossa minikokopelaaja-kiintiö täyttyy moninkertaisesti paremmalla ja taitavammalla Martin St. Louisilla. Tällaista rehtiä ja vastustajaa kunnioittavaa JOUKKUETTA katselee eurooppalaisena mielellään.

Oliko tämä provo vai vitsi? Matt Cookehan on loistava, uransa alussa oleva kiekkoilija, joka on tehnyt uransa työllä, ei lahjoilla. Cooke pelasi viime kauden playoffeissa joukkueensa Vancouver Canucksin ykkösketjussa ja teki kaksi maalia seitsemännessä pelissä Calgaryn maaliin. Hän on 40 pisteen pelaaja NHL:ssä, vaikka pelaa pääosin kolmosketjussa. Suurin vahvuus on vastustajan ärsyttämisessä ja taklaamisessa ja tässä hommassa hän on parempi kuin joukkuekaverinsa J.Ruutu, jota täällä pidetään tämän roolin pelaajana.

Cookella oli viime kaudella suurempi rooli joukkueessaan kuin nyt World Cupissa pelaavilla Artem Chubarovilla, Jarkko Ruudulla ja Martin Rucinskylla, mutta tästä huolimatta Cooke on aika kaukana Kanadan World Cup joukkueesta. Tulevaisuudessa en näkisi kyllä mahdottomana Cookelta Draperin paikan ottamista myöskään Kanadan World Cup joukkueesta. Tällä hetkellä maalla on niin paljon leveyttä, että se voisi kasata lähes vastaavan tasoisen joukkueen kotiin nyt jäävistä pelaajista.

Itse pelistä sen verran, että tuomarityöskentely ei pelin lopputulokseen vaikuttanut mitenkään. Peli oli kovaa ja rehtiä pelaamista ja ylilyönneiltä vältyttiin täysin. Omasta mielestäni Jagr kaatui ennen Kanadan kolmatta maalia olleessa tilanteessa liian helposti ja tuomarit eivät menneet tähän. Tiedän (ja tuomaritkin tietävät), että Jagria ei saa kaadettua oikein mitenkään silloin kun hän haluaa pysyä pystyssä, eilisessä tilanteessa hän kaatui tähän nähden aika helposti.

Kanada joutui ensimmäistä kertaa näissä kisoissa todella koville. Tshekki pelasi erittäin hyvin ja olisi voinut jopa voittaa eilisen pelin. Hauskaa, miten Malikin merkkausvirhe nostetaan esiin. Koivu teki vastaavan maalin, mutta kukaan ei muista, kuka USA:n pakki unohti Sakun vapaaksi takatolpalle. Ei, sehän oli Ossilta loistava löytö, nyt oli kyseessä Malikin merkkausvirhe...

Kanadan puolustuksen pieni jalattomuus näkyi eilen ensimmäistä kertaa tämän turnauksen aikana. Olen ollut aikaisemmin sitä mieltä, että Kanadalla on kisojen paras puolustus, mutta nyt Tshekki haastoi näitä niin hyvin, että jalattomuus tuli esiin. Tähän Suomen on hyvä iskeä. Kanadalta puuttuu liikaa luistelevia pakkeja kun Pronger, Blake, Jovanovski ja Redden ovat kaikki sivussa. Mikäli olisivat mukana, joukkueen takalinjat olisivat luistelun ja pelin avaamisen osalta ylivoimaisia. Nyt on Suomen tilaisuus.
 

Hejony

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Suomi
Viestin lähetti nuckhead
Hauskaa, miten Malikin merkkausvirhe nostetaan esiin. Koivu teki vastaavan maalin, mutta kukaan ei muista, kuka USA:n pakki unohti Sakun vapaaksi takatolpalle. Ei, sehän oli Ossilta loistava löytö, nyt oli kyseessä Malikin merkkausvirhe...
No höh. Tottakai Ossin syöttöä korostetaan, sehän oli loistava. Nyt kukaan ei syöttänyt, ja olisi vähän typerää kehua jotain bradrichardsia siitä, että "kylläpäs heittikin ovelasti kiekon maalille".
 

Analyytikko_

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, HJK, QPR, ManU, Hertha BSC
Nuckhead, puhdas mielipide, kuten oman kirjoituksesi ensimmäinen kappale.

Vaikka kevään MM-kisoissa pelit pelattiin isossa kaukalossa, niin muistat varmaan, miten Tsekki pöllytti Kanadaa. Tähän Kanada yritti sitten vastata pienellä nujakoinnilla, siinä Tsekkiä vastaan onnistumatta. Kanadan joukkueen pelissä oli myös nähtävissä ihmellisiä muotoja loppuun asti pelaamisesta, kuten vihellysten jälkeen tökkimistä, veskarin käsille lyömistä kiekon sulkemisen jälkeen. Tätä ei ole nyt näkynyt Kanadan joukkueessa, miksi?

Koska siellä pelaa tällä hetkellä kavereita joilla on menestystä Lemiux, Draper, Lecavalier, Richards, Sakic, Iginla joko Stanley Cupista tai esim. SLC:stä. Nämä kaverit osaavat kunnioittaa vastustajaa, ja tietävät miten voitetaan. Siellä ei pelaa sellaisia kavereita joiden ego kasvaa +10cm kun lennetään Atlantin yli. Cooke ei ole joukkueessa koska hän ei mahdu sinne ja jos vertaat Draperiin häntä niin, toinen on voittaja (3xStanley Cup) ja toinen no.. juuri se mainitsemasi kolmosketjun pelaaja. Vai kuinka moni Kanadassa laskee MM-kisoja kovaksi turnaukseksi? Mihinköhän paikalle M. Cooke mahtuisi "ärsyttämään" Kanadan joukkueessa, kun eilenkin meinasi käydä kylmät, vaikka Team Canada on moninkertaisesti parempi kuin kevään MM-kisoissa.

Pelaaja, jota kunnioitan erittäin suuresti Kanadan joukkueessa, on J. Iginla. Taitava, hyvä luistelija, pelaa kovaa tarvittaessa ja on voittaja (SLC). Jos kuuntelit Draperin erätauko-haastattelun, ymmärsit varmaan, miten siellä Team Canadan puolella suhtaudutaan esim. Jagriin.

Matt Cooken taklaustaidoista saatiin hyvä esimerkki kevään kisoissa, kun mies yritti taklata Slovakian Charaa ja lensi itse kuin rukkanen. Fiksumpi kaveri olisi jättänyt suosiolla väliin, kun olisi tajunnut että niin siinä kuitenkin tulee käymään.

J. Ruudun ylihypetyksestä olen kanssasi samaa mieltä, esim T. R. on pelaajana paljon monipuolisempi ja on parin vuoden sisällä "aika äijä" Änärissä.
 
Viimeksi muokattu:

Karamahti

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Coyotes
Anal Whores

Viestin lähetti The Original Jags
Viime öinen peli sitten oli viimeinen naula tämän turnauksen arkkuun. Kanada oli pakko saada finaaliin, joten tuomarit järjestivät heidät sinne. Turnauksen paras joukkue Tshekki olisi ansainnut finaalipaikan. Tshekki oli ottelussa selkeästi parempi joukkue, ja olisi normaalilla tuomarityöskentelyllä voittanut pelin, ja vieläpä aika selkeästi.

Turha turnaus.

Tee palvelus itsellesi ja kaikille muille ja ole katsomatta niitä otteluita jos turnaus on niin turha ja ottelutkin jo etukäteen sovittu. Canalilta tuli ainakin pornoa samaan aikaan, suosittelen sitä seuraavan turnauksen ajaksi niin ehkä patoutumat(kin) purkautuisivat.
 

Fläppis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
Re: Anal Whores

Viestin lähetti Karamahti
Canalilta tuli ainakin pornoa samaan aikaan, suosittelen sitä seuraavan turnauksen ajaksi niin ehkä patoutumat(kin) purkautuisivat.

Mut siinä ei rankaista muijia tarpeeksi, joten naiset pääsee liian helpolla ja miehet kotisohvilla joutuu tästä kärsimään. Ei Jags sitä voi kattoa!!
 

mjr

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkueet
Viestin lähetti mikæl
Hyvää Suomen kannalta on, että Kanada on henkisesti helpompi kohdata. Tämän voittanut Tsekki olisi ollut melkoisessa lentokelissä ja vielä Helsingin revanssi pohjalla. Kanada taas voi erehtyä luulemaan jo voittaneensa viimeisenkin ottelunsa.

Kyllä luulisi näin olevan. Tietysti olisi ollut tosi hienoa jos Tsekki olisi voittanut, mutta henkisesti Suomelle lienee parempi kohdata Kanada, jolla on kaikki ennakkosuosikin paineet - ja se ikuinen luontainen ylimielisyys, mikä tietysti lajin emämaalle sallittakoon. Mutta kyllähän tämäkin ottelu todisti, että jopa pienessä kaukalossa ja Kanadan maaperällä voi eurooppalainen taitojoukkue dominoida ottelua Kanadaa vastaan. Missään tapauksessa Kanada ei ole missään ylivertaisessa asemassa edes punakoneen romahduksen jälkeen. Hieno esitys tsekeiltä, mutta vain maalit lasketaan.
 

pp33

Jäsen
Viestin lähetti Saku #11
No höh. Tottakai Ossin syöttöä korostetaan, sehän oli loistava. Nyt kukaan ei syöttänyt, ja olisi vähän typerää kehua jotain bradrichardsia siitä, että "kylläpäs heittikin ovelasti kiekon maalille".

Kyllähän se Smythin syöttö oli myös varsin mallikas. Mutta sitä ei kai jostain syystä lasketa?
 

Karamahti

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Coyotes
Re: Re: Anal Whores

Viestin lähetti Fläppis
Mut siinä ei rankaista muijia tarpeeksi, joten naiset pääsee liian helpolla ja miehet kotisohvilla joutuu tästä kärsimään. Ei Jags sitä voi kattoa!!

Hot Lipsiin sitten vuokraamaan ruoska-videoita. Enkä nyt tarkoita Pertti Lehtosesta kertovia pätkiä.
 

JimmyMac

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Pittsburgh Penguins
Viestin lähetti The Original Jags
Viime öinen peli sitten oli viimeinen naula tämän turnauksen arkkuun. Kanada oli pakko saada finaaliin, joten tuomarit järjestivät heidät sinne. Turnauksen paras joukkue Tshekki olisi ansainnut finaalipaikan. Tshekki oli ottelussa selkeästi parempi joukkue, ja olisi normaalilla tuomarityöskentelyllä voittanut pelin, ja vieläpä aika selkeästi.

Ilman kyseenalaiselta vaikuttanutta Lecavalierin jäähyä kolmannessa erässä, ei Tshekki olisi päässyt edes tasoihin. On kyllä TODELLA naurettavaa tämä tuomareiden syyttäminen, varsinkin ottelussa, jossa molemmille annettiin tasan yksi jäähy.

Tuosta Lecavalierin jäähystä vielä, että JOS tilanne olisi ollut päin vastoin, eli Tshekki olisi johtanut 2-1 ja Tshekille olisi tuomittu yhtä helposti jäähy, josta Kanada olisi sitten tasoittanut, niin voi herra jumala sitä valituksen ja tuomaripelin syytösten vyöryä, joka täällä olisi päässyt valloilleen. Nyt en löytänyt pikaisen vilkaisun jälkeen tilanteesta yhtään mainintaa koko ketjussa.

Naurettavaa ruikuttamista kaiken kaikkiaan. Kaksi parasta on finaalissa ja sillä selvä.
 

tombraider

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampereen Tappara
Kun turnee alkoi, niin kaikillahan oli mahdollisuus pelata finaalissa (poislukien Saksa). Kanada ja Suomi oli ne joukkueet jolla oli palavin halu ja parhaat joukkueet, eli ne itseoikeutetusti siellä myös pelaavat. Suomen mahdollisuus voittoon on 50% ja nyt sen paremman fiftyn käyttäminen kannattaa tehdä. Paineet on Kanadalla ja Suomen pitää juuri tähän iskeä kovalla ja aktiivisella pelillä. Mitä pidemmälle peli menee 0-0:ssa, niin sitä kovempi paine muodostuu kanukkien nivusiin.

Rudin ja Nimon tehtävänä on ärsyttää ja taklata sääntöjen rajamailla. 66 on se jota pitää ärsyttää, taklata, nipata ranteilla ja vedellä poikittaisella, mutta ei liian näkyvästi jotta välttää jäähyt. Kanadan pyhää lehmää puolustaa koko joukkue ja kun he sen tekevät, niin peli on Suomen hallinnassa. Kaikki on kuitenkin tapahduttava pelin hengen mukaisesti, ei sikailemalla.

Rami voisi pistää leijonien käteen paperia ja kynät, joiden kanssa ennen matsia leijonat kävisivät pyytelemässä nimmareita nikkareilta, ihan vaan vittuillakseen.

Jeesus ku jo jännittää
 

dana77

Jäsen
Suosikkijoukkue
vaikea selittää
Pelissä annetaan kaksi jäähyä, yksi molemmille joukkueille. Molemmat joukkueet tekivät ylivoimallaan maalin. Kanadan saama jäähy oli helpompi kuin Tsekin saama jäähy. Molemmilta joukkuielta jätettiin pieniä/epäselviä rikkeitä viheltämättä. Silti tuomarit ratkaisivat pelin. Tottakai.

Selvästi tuomareiden tarkoitus oli saada Kanadalle vielä vastustajaksi finaaliin etukäteen helpoin realistisesti mahdollinen vastustaja eli Suomi. Muuten ei voida selittää sitä, että Tuomo Ruudun maalin takana tapahtunutta selvääkin selvempää kamppia, jonka jälkitilanteesta tasoitusmaali tuli ei vihelletty. Vähintäänkin lievää törkeämpää puolueellisuutta.
 
Viimeksi muokattu:

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Saku #11;"No höh. Tottakai Ossin syöttöä korostetaan, sehän oli loistava. Nyt kukaan ei syöttänyt, ja olisi vähän typerää kehua jotain bradrichardsia siitä, että "kylläpäs heittikin ovelasti kiekon maalille"."

Kanadan punaviivalla ollut Smyth näki aivan varmasti Lecavalierin Tshekki maalin edessä vapaana, sillä hän katsoi ennen laukaustaan maalille. Smyth laukoi tilanteessa matalan laukauksen, jonka Vokoun pompautti eteensä ja Vincent teki alun hosumisen jälkeen voittomaalin. Uskon, että tämä matala
laukaus oli tarkoituksella matala, sillä tilanteessa ei kannattanut hakea syöttöä, jonka Tshekki olisi todennäköisesti katkaissut ja toisaalta tilanteessa ei ollut maskia, joten uskon Smythin ampuneen sillä toiveella, että Lecavalier saa irtokiekon. Se, että Lecavalier jätettiin maalille yksin, oli puolustukselta virhe. Mutta aivan samalla tavalla Koivun jättäminen takatolpalle oli virhe USA puolustukselta. Ei kenelläkään voi olla niin tolkuttomasti aikaa hääriä takatolpalla vapaana, että saa toisen mahdollisuuden.
Siltikin "Suomen maali oli loistavan syötön ansiota, Kanadan maali oli merkkausvirhe". Ihmeellistä. No, hyvä näin. Kaksi suosikkiani ovat finaalissa.

Viestin lähetti Analyytikko_
Vaikka kevään MM-kisoissa pelit pelattiin isossa kaukalossa, niin muistat varmaan, miten Tsekki pöllytti Kanadaa. Tähän Kanada yritti sitten vastata pienellä nujakoinnilla, siinä Tsekkiä vastaan onnistumatta. Kanadan joukkueen pelissä oli myös nähtävissä ihmellisiä muotoja loppuun asti pelaamisesta, kuten vihellysten jälkeen tökkimistä, veskarin käsille lyömistä kiekon sulkemisen jälkeen. Tätä ei ole nyt näkynyt Kanadan joukkueessa, miksi?

Koska siellä pelaa tällä hetkellä kavereita joilla on menestystä Lemiux, Draper, Lecavalier, Richards, Sakic, Iginla joko Stanley Cupista tai esim. SLC:stä. Nämä kaverit osaavat kunnioittaa vastustajaa, ja tietävät miten voitetaan. Siellä ei pelaa sellaisia kavereita joiden ego kasvaa +10cm kun lennetään Atlantin yli. Cooke ei ole joukkueessa koska hän ei mahdu sinne ja jos vertaat Draperiin häntä niin, toinen on voittaja (3xStanley Cup) ja toinen no.. juuri se mainitsemasi kolmosketjun pelaaja. Vai kuinka moni Kanadassa laskee MM-kisoja kovaksi turnaukseksi? Mihinköhän paikalle M. Cooke mahtuisi "ärsyttämään" Kanadan joukkueessa, kun eilenkin meinasi käydä kylmät, vaikka Team Canada on moninkertaisesti parempi kuin kevään MM-kisoissa.

Pelaaja, jota kunnioitan erittäin suuresti Kanadan joukkueessa, on J. Iginla. Taitava, hyvä luistelija, pelaa kovaa tarvittaessa ja on voittaja (SLC). Jos kuuntelit Draperin erätauko-haastattelun, ymmärsit varmaan, miten siellä Team Canadan puolella suhtaudutaan esim. Jagriin.

Matt Cooken taklaustaidoista saatiin hyvä esimerkki kevään kisoissa, kun mies yritti taklata Slovakian Charaa ja lensi itse kuin rukkanen. Fiksumpi kaveri olisi jättänyt suosiolla väliin, kun olisi tajunnut että niin siinä kuitenkin tulee käymään.

J. Ruudun ylihypetyksestä olen kanssasi samaa mieltä, esim T. R. on pelaajana paljon monipuolisempi ja on parin vuoden sisällä "aika äijä" Änärissä.

Muistan hyvin Cooken taklauksen Charaa kohti ja se oli hyvin tyypillistä Cookea. Tämä ei ole ensimmäinen kerta kun Cooke yrittää taklata selvästi isompaa pelaajaa siinä onnistumatta. Mutta se, että hän ei todellakaan kunnioita kentällä ketään vaan painaa aina 110 lasissa, oli vastassa sitten kuka tahansa ja kävi hänelle itselleen sitten miten tahansa, saa minulta suuren kunnioituksen. Joku voi pitää tätä tyhmyytenä, mutta Cooke on kääntänyt tällä tyylillä pelejä omilleen.

Minulla on nauhalla Vancouver-Phoenix ottelu, jossa Cooke taklaa yhden vaihdon aikana VIISI kertaa Phoenixin puolustusalueella. Taklaukset eivät ole kaikki suuria pommeja, mutta hyviä, loppuun asti vietyjä taklauksia kuitenkin. Näiden niittien jälkeen Phoenixin Paul Mara ottaa hermostuksissaan Cookea kohtaan kakkosen ja Canucks tekee voittomaalin ylivoimalla. Suuret otsikot menevät
Brendan Morrisonille, mutta vaihtoaitiossa Cooke saa Canucks valmentaja Marc Crawfordilta kiitoksen. Tämä tilanne kertoo hyvin Matt Cooken merkityksestä joukkueelle, eikä tämä tilanne ole suinkaan ainoa vastaava. Näitä näkee aika paljon.

Matt Cooke on pelaaja, joka ei tullut suurten otsikoiden alla NHL:ään. Häntä ei varattu edes omasta ikäluokastaan silloin kun hän oli varausikäinen. Häntä ei varattu alkukierroksilla edes OHL draftissa silloin kun hän oli sinne varausikäinen. Hänet varattiin oman varausikäluokkansa jälkeisellä kaudella vasta numerolla 144, vaikka oli tehnyt OHL:ssä varausvuotenaan hyvät tehot.
Cooke pelasi tämän jälkeen Kanadan nuorten maajoukkueessa ja otti varauksensa jälkeen aika nopeasti paikkansa Canucksin riveistä.

Mutta kukaan ei uskonut häneen ja Cooke oli monen Canucks fanin silmissä se pelaaja, 'joka piti treidata' isompaan vastaavan roolin pelaajaan. Hän oli se pelaaja, johon ei uskottu edes omien fanien keskuudessa. Cooke teki kuitenkin valtavasti töitä ja hänestä kehittyi oman alansa spesiaalimies. The Hockey News
arvosti Cooken NHL:n kymmenen parhaan ärsyttäjän joukkoon pari vuotta sitten. Tämän jälkeen Cooke on vain kehittynyt tässä omassa hommassaan. Hän on päässyt myös NHL:ssä hyvään asemaan. Hän tekee ilman ylivoima-aikaa kolmosketjusta 40
pistettä nykytyylin puolustavassa pelissä, vaikka hänen parhaat avunsa ovat muualla kuin pisteiden teossa. Canucks fanit eivät aikanaan arvostaneet Cookea, mutta jos nyt kysyisi saman kysymyksen samoilta faneilta, kukaan ei haluaisi luopua pelaajasta, joka hankkii vastustajalle valtavasti jäähyjä, pelaa omaa päätä hyvin, taklaa kaikkea liikkuvaa ja tekee siinä sivussa 40 pistettä. Kun tietää myös Cooken suuren merkityksen henkisellä puolella, voidaan puhua arvokkaasta pelaajasta.

Matt Cooke, eli pelaaja, jota ollaan koko hänen peliuransa ajan arvosteltu kovin sanoin, pääsi mukaan myös Kanadan MM joukkueeseen. Eikä Cooke pelkästään edustanut Kanadaa, hän teki finaalissa maalin ja olisi tehnyt toisenkin, ellei Nylander olisi ehtinyt laukaista kiekkoa omiin (Cooke oli vapaana takatolpalla,
mutta kiekko ei ehtinyt tulla sinne asti kun Nylander sai mailansa väliin ja kiekko ohjautui maaliin). Cooke nousi viime kauden lopulla joukkueensa ykkösketjuun NHL:ssä ja pelasi koko joukkueesta parhaat playoffit Calgarya vastaan. Hän oli parempi kuin Markus Näslund. Parempi kuin Brendan Morrison. Parempi kuin Mattias Öhlund, Ed Jovanovski tai Trevor Linden. Eikä tämä tullut yllätyksenä, sillä hän on ollut aina playoff peleissä joukkueensa parhaimmistoa.


Hän ei ole voittanut urallaan vielä muuta suurta kuin tuon MM kullan. Voit sanoa, että hän ei ole voittaja. Ok, faktat kertovat tämän. Hänen pitäisi saada suuria voittoja, jotta hänestä voitaisiin puhua voittajana. Mutta jopa Steve Yzermaniakin sanottiin pitkään pelaajaksi, joka ei ole voittaja. Samoin Ray
Bourqueta. Draperkin on "dollarin pelaaja". Moni suuri pelaaja on ollut 'pelaaja, joka ei ole voittaja'. Matt Cooke ei ole mainittujen kaltainen suuri pelaaja, mutta voittajaluonne hänellä on. Muussa tapauksessa hän ei olisi raivannut paikkaansa täydestä tuntemattomuudesta Vancouver Canucksin ykkösketjuun tai Kanadan MM joukkueeseen.

En puhunut, että Cooke kuuluisi nyt Kanadan joukkueeseen. Hän ei ole saanut vielä sitä statusta, mikä sinne oikeuttaisi. Hänen pitää kehittyä pelaajana vielä muutaman vuoden ennen kuin tästä voidaan realistisesti edes puhua. Hänen pitäisi saada myös niitä kuuluisia voittoja. Kilpailu on todella kovaa ja tasoa löytyy ympäri liigaa. Cookesta ei tule koskaan hyökkäävää pelaajaa, jota monet seuraisivat. Mutta hän voi tämän ärsyttäjä-ominaisuutensa ansiosta joskus saada palkintonsa. Hän ei ole kädetön pelaaja ja sen hän on todistanut. Hän ei ole myöskään pelaaja, jota alkaisi suuressa paineessa puristaa. Hän on aina
parhaimmillaan suurissa peleissä ja siksi moni arvostaa häntä.

Mitä tuohon Jarkko Ruutuun tulee, niin minä arvostan Jarkon luonnetta aika paljon. Hänellä ei ollut helppoa uransa alussa ja aika pitkään Jarkkoa pidettiin ikuisena farmipelaajana. Jarkko otti kuitenkin paikkansa NHL:stä ja sai palkintonsa kovasta yrityksestä. Ruutu pelaa sääntöjen rajamailla, mutta toisaalta myös tämän vuoksi häntä arvostetaan. Hänen taklauksensa ja sääntöjen rajamailla olevat tempauksensa saavat usein vastustajan keskittymään muuhun kuin itse pelaamiseen ja tämä helpottaa muun joukkueen pelaamista. Näitä pelaajia tarvitaan ja vaikka nämä eivät saakaan suurta huomiota ja kukkia kaukalon ulkopuolella, jokainen haluaa tällaisia pelaajia omaan joukkueeseensa.
 

Analyytikko_

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, HJK, QPR, ManU, Hertha BSC
nuckhead, Cooke on saattanut kääntää joitakin pelejä omilleen omalla tyylillään, mutta suuret nimet kuten Gretzky, Lemiux, Sakic, Yzerman ovat kääntäneet ottelusarjoja omilleen maaleillaan ja syötöillään. Gretzkyn omanelämänkerran sivuilla mainitaan jopa Waynen joutuneen kuuntelemaan puhetta: "Hänestä ei koskaan tule voittajaa" 1981 Canada Cupin jälkeen. Maailman paras kiekkoilija näytti sitten kyllä epäilijöilleen, mikä on miehiään. Yzermanista sen verran, että mies oli jo 1984 CC:ssä Kanadan (kivenkovassa) voittajajoukkueessa, vaikka mies ehkä parhaiten muistetaankin Stanley Cupeista ja SLC:stä. Hän kannatteli lisäksi vuosikausia umpisurkeaa Red Wingisiä, kunnes sitten 90-luvun loppupuolella joukkueessa alkoi olemaan tarpeeksi leveyttä ns. ison voiton ottamista varten.

Pointtini on se, että nämä mainitsemani herrat ovat vieneet maaleillaan+syötöillään (taidoillaan) joukkueensa niihin suuriin voittoihin, Matt Cooke ei koskaan tule olemaan tällainen ns. soihdunkantaja. Varmasti hän voi olla jo tällä hetkellä hyvä ärsyttäjä ja fanien arvostama, mutta hän ei ole se joka iskee vastustajan kanveesiin maaleillaan.

Myöskin kaikki ylimääräinen pikkutökkiminen on loistanut poissaolollaan näiden miesten pelatessa. Kun on tarpeeksi taitoa, ei tarvitse uhrata aikaa tai hankkia arvostusta joukkueessa muilla keinoin. En millään pysty arvostamaan kavereita, joiden peliin kuuluu tökkimistä ja maalivahdin käsille iskemistä, tällaisena Matt Cooke on jäänyt minun mieleeni. Osaa varmasti kyllä muutakin, mutta onko tuo tökkiminen mainitsemaasi 110-lasissa pelaamista? Myöskään Tsekin Havlat ei ole järin suuri suosikkini. Kuten J. Lumme sanoi, Havlat saattaa joskus vielä joutua maksamaan tökkimisestään, sama koskee mahdollisesti myös Cookea. Tämä uhka ei liene koskevan esim. Mariota. En ole myöskään nähnyt S. Niedermayerin liiemmin sikailevan kaukalossa, miehen lähes täydellista (loistava luistelija, taitava, riittävän kova) pelaamista on ilo katsella. Velipoika R. N. onkin sitten jäänyt mieleen pelaajana, jolla on aivotärähdysten myötä kertynyt kupoliin hieman liikaa nestettä, ja otteet kentällä ovat sen mukaiset. Ei tarvitse varmaan mainita kumpi heistä on se voittaja.

Lopuksi, jokainen joukkue tarvitsee omat roolipelaajansa, mutta mitenköhän vastaa enemmistö Vancouverin faneista, jos heiltä kysytään kumman pelaajan haluaisit ehdottomasti pitää joukkueessa Näslundin vai Cooken? Omasta joukkueestani Kirk Maltby, vaikka onkin loistava roolipelaaja, saisi lähteä ennen Pavel Datsjukia.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Viestin lähetti Analyytikko_
nuckhead, Cooke on saattanut kääntää joitakin pelejä omilleen omalla tyylillään, mutta suuret nimet kuten Gretzky, Lemiux, Sakic, Yzerman ovat kääntäneet ottelusarjoja omilleen maaleillaan ja syötöillään. Gretzkyn omanelämänkerran sivuilla mainitaan jopa Waynen joutuneen kuuntelemaan puhetta: "Hänestä ei koskaan tule voittajaa" 1981 Canada Cupin jälkeen. Maailman paras kiekkoilija näytti sitten kyllä epäilijöilleen, mikä on miehiään. Yzermanista sen verran, että mies oli jo 1984 CC:ssä Kanadan (kivenkovassa) voittajajoukkueessa, vaikka mies ehkä parhaiten muistetaankin Stanley Cupeista ja SLC:stä. Hän kannatteli lisäksi vuosikausia umpisurkeaa Red Wingisiä, kunnes sitten 90-luvun loppupuolella joukkueessa alkoi olemaan tarpeeksi leveyttä ns. ison voiton ottamista varten.

Pointtini on se, että nämä mainitsemani herrat ovat vieneet maaleillaan+syötöillään (taidoillaan) joukkueensa niihin suuriin voittoihin, Matt Cooke ei koskaan tule olemaan tällainen ns. soihdunkantaja. Varmasti hän voi olla jo tällä hetkellä hyvä ärsyttäjä ja fanien arvostama, mutta hän ei ole se joka iskee vastustajan kanveesiin maaleillaan.

Myöskin kaikki ylimääräinen pikkutökkiminen on loistanut poissaolollaan näiden miesten pelatessa. Kun on tarpeeksi taitoa, ei tarvitse uhrata aikaa tai hankkia arvostusta joukkueessa muilla keinoin. En millään pysty arvostamaan kavereita, joiden peliin kuuluu tökkimistä ja maalivahdin käsille iskemistä, tällaisena Matt Cooke on jäänyt minun mieleeni. Osaa varmasti kyllä muutakin, mutta onko tuo tökkiminen mainitsemaasi 110-lasissa pelaamista? Myöskään Tsekin Havlat ei ole järin suuri suosikkini. Kuten J. Lumme sanoi, Havlat saattaa joskus vielä joutua maksamaan tökkimisestään, sama koskee mahdollisesti myös Cookea. Tämä uhka ei liene koskevan esim. Mariota. En ole myöskään nähnyt S. Niedermayerin liiemmin sikailevan kaukalossa, miehen lähes täydellista (loistava luistelija, taitava, riittävän kova) pelaamista on ilo katsella. Velipoika R. N. onkin sitten jäänyt mieleen pelaajana, jolla on aivotärähdysten myötä kertynyt kupoliin hieman liikaa nestettä, ja otteet kentällä ovat sen mukaiset. Ei tarvitse varmaan mainita kumpi heistä on se voittaja.

Lopuksi, jokainen joukkue tarvitsee omat roolipelaajansa, mutta mitenköhän vastaa enemmistö Vancouverin faneista, jos heiltä kysytään kumman pelaajan haluaisit ehdottomasti pitää joukkueessa Näslundin vai Cooken? Omasta joukkueestani Kirk Maltby, vaikka onkin loistava roolipelaaja, saisi lähteä ennen Pavel Datsjukia.

Matt Cooke ja "soihdunkantaja"? Ei jokaisen pelaajan tarvitse olla ns. soihdunkantaja, jotta tämä olisi suuri ratkaisija. Esimerkiksi Claude Lemieux ei ollut mikään soihdunkantaja, vaikka hän oli suuri ratkaisija. Franchise pelaajat ovat nykykiekossa yhä harvinaisempia. Myös Kanadan World Cup joukkueeseen valitaan muita kuin seurajoukkueissaan "soihdunkantajan" roolissa olevia pelaajia. Jokaisessa joukkueessa pitää olla erilaisiin rooleihin sopivia pelaajia. Kaikki eivät voi olla Lemieuxeja tai S.Niedermayereita, vaan joukossa pitää olla myös Drapereita, Maltbyja, Pecoja, Maddeneita, Cookeja ja Footeja, eli pelaajia jotka rikkovat peliä ja tekevät siinä samassa pisteitä.

Cooke ei ole ehkä kääntänyt joukkueelleen kokonaisia sarjoja (vielä) mutta aika harva pelaaja tähän on yksin pystynyt. Ja itse asiassa Cooke teki kaksi maalia tämän vuoden playoff sarjan seitsemännessä pelissä Calgarya vastaan, 2-1 voittomaalin kolmannessa ottelussa ja antoi ensimmäisessä pelissä pelin voittomaaliksi jääneeseen maaliin syötön. Canucks voitti sarjassa kolme peliä ja kaikissa näissä peleissä Cookella oli hyvin suuri rooli otteluiden voittamiseen myös tehollisesti.

Mikäli Canucks olisi pystynyt Calgaryn voittamaan, niin ehkä Cooke, jonka toinen seitsemännen pelin maaleista tuli kuusi sekuntia ennen peliajan loppua ja toi Canucksin pelissä tasoihin, olisi tälläisen voittavan soihdunkantaja lempinimen saanut. Aika pienestä asiat ovat kiinni. Tämän sarjan perusteella minä voisin hyvin sanoa, että Matt Cooke on pelaaja, joka saattaa hyvinkin iskeä vastustajan kanveesiin maaleillaan jos hänelle annetaan siihen sopiva hyökkäävä rooli.

Tähän mennessä hänelle sopivin rooli on ollut kuitenkin kolmosketjun grinderin paikka. Sinusta en tiedä, mutta ainakin Marc Crawford, valmentaja joka ollaan valittu mm. vuoden NHL valmentajaksi ja jonka voittosuhde NHL:ssä on suhteellisen hyvä verrattuna moneen muuhun valmentajaan, arvostaa Cookea todella paljon tässä nykyisessä roolissa. Monet valmentajat ovat sanoneet, että joukkueessa näiden likaisen työn tekijöiden merkitys on nykykiekossa valtava ja kasvaa koko ajan. Tällaiset pelaajat vievät tähdiltä suurimmat pelihalut ja parhaat tekevät siinä samassa pisteitä. Myös useat tärkeät maalit tulevat näiden kautta. Ja Matt Cooke on loistava likaisen työn tekijä.

Totta kai tähdet tuovat yleisöä ja heidät noteerataan yleisesti maaleillaan, mutta ilman näitä Cookeja ja kumppaneita pelistä katoaisi nykyinen intensiteetti ja omissa soisi kellot paljon nykyistä enemmän. Minä katson paljon mieluummin peliä, jossa on hienoja yksilösuorituksia erilaisissa rooleissa pelaavilta pelaajilta kuin pelkkää tähtiloistoa, jossa nämä "soihdunkantajat" kilpailevat siitä, kuka osaa jalkakikan parhaiten. Hyvään joukkueeseen tarvitaan sekä taitopelaajia, että näitä taistelijoita.

Jos sinulle on jäänyt Matt Cookesta päällimmäisenä mieleen pelkkä tökkiminen ja maalivahdin käsille lyöminen, en voi muuta sanoa kuin että kannattaisi varmaan katsoa hänen peliään. Ok, hän antaa mailaansa välillä sääntöjen rajamailla, mutta tämä on pieni osa hänen pelaamistaan. Ennen kaikkea hän on väsymätön raataja ja taklaaja. Hän pelaa 110-lasissa siksi, koska hän ei todellakaan kumarra kuvia ja antaa aina kaikkensa. Jos hänet taklataan jäähän, hän ei jää sinne Tshekkityyliin valittamaan ja kalastamaan jäähyjä, vaan nousee ylös ja taklaa taklaajaa takaisin. Jos häntä taklataan maalin edessä poikittaisella kovaa selkään, hän ei valita ja lähde pois, vaan liimautuu entistä tiukemmin maalin eteen.

Tämä periksi antamaton tyyli turhauttaa usein vastustajia ja usein he menevät tällaisen pelaajan kanssa yhä kovempiin ja kovempiin otteisiin ja ottavat yhä enemmän ja enemmän jäähyjä. Cooke on kotonaan kun pelissä on intensiteettiä ja tämä jos mikä on hyvä puoli pelaajassa. Yleisesti ottaen kaikki Canucks kannattajat "rakastavat" Cookea. Genaral Motorsin väki nousee Cooken vuoksi kauden aikana ehkä enemmän seisomaan kuin Markus Näslundin tai Todd Bertuzzin maalien vuoksi. He kannustavat Cookea pelaamaan omalla tyylillään ja taklaamaan kaikkea liikkuvaa. Ja mitä enemmän yleisö on mukana, sen paremmin Cooke pelaa.

Cooke muistuttaa ratkaisijana aika paljon vanhaa Canucks legendaa Stan Smylia. Monet hänen maaleistaan ovat ns.räkämaaleja; maaleja maalivahdin alueelta, ruuhkista, irtokiekoista ja ohjauksia maalin edestä pakin roikkuessa hihassa. Tällaisilla maaleilla ratkaistaan usein suuria pelejä. Cooke ei ole Smylin tapaan mikään jääkenttien primadonna, vaan ennemminkin jääkenttien soturi. Tämä tyyli ei tuo tyylipisteitä, mutta onneksi jääkiekko ei ole arvostelulaji. Omaa joukkuetta tälläinen tyyli sytyttää aina vaikka tätä "syttymistä" ei mistään tilastoista näekään.

Tuohon loppukommenttiin; En tiedä tarkoititko heittosi vitsiksi vai kysytkö tätä tosissaan. Jos kysyt tosissasi, niin vastaan, että tietenkin Näslund, mutta joukkueessa ei voi olla 20 Näslundia. Jo pelkkä pelaajabudjetti tekee tämän mahdottomaksi. Ja jos joukkueessa olisi 20 maalintekijää, kuka tekisi likaiset työt, kuka hoitaisi puolustamisen, kuka jakaisi syötöt, kuka ärsyttäisi jne. Koko kysymys on turha. Matt Cooke on joka tapauksessa omassa roolissaan yhtä hyvä kuin Markus Näslund omassaan. Ja tämä riittää. Jos NHL:ssä jaettaisiin Ulf Samuelsonin muistopalkinto parhaalle ärsyttäjälle, Cooke olisi joka kausi tässä kisassa kolmen joukossa.
 
Viimeksi muokattu:

Tepa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Viestin lähetti Analyytikko_
Samaa mieltä Murmelin kanssa, pieni kotiinpäinveto oli koko ottelun ajan nähtävissä, räikeimpänä esimerkkinä juuri tuo Murmelin mainitsema tilanne, jossa kaadettu pelaaja taisi olla Hejduk/Dvorak. Myöskin Draperin maalia edeltänyt Jagrin kaataminen oli jäähyn arvoinen teko. Kumma juttu, että NHL:ssä on puhuttu estämisten ja koukkimisten poiskitkemisestä, mutta silti NHL-tuomarit eivät vihellä selviä tilanteita Kanadaa vastaan. Sitten se tilanne mistä Lecavalier sai jäähyn, oli kyllä niin pieni rike, ettei siitä olisi pitänyt mitään viheltää. Tuomarit eivät kuitenkaan missään nimessä peliä ratkaisseet, vaan loistavat joukkueet ratkaisivat paremmuutensa keskenään.

Mielestäni peliä oli kaikin puolin mukava seurata, Tsekki vastasi Kanadan fyysisyyteen (esim. Spacek taklasi Gagnen miltei vaihtoaotioon) ja ainakaan itse en nähnyt Tsekkien puolelta minkäänlaista takatukka-feminismiä vaan ryhdikästä taistelua ja silmiähivelevää taitoa. Tsekkien taitotaso on niin kova, että Kanadakin saattoi hieman vähentää fyysistä peliään (ns. taklausten hakemista) jottei pelaisi itseään ulos pelistä.

Kanada pelasi myös siististi kuten on ylempänä on mainittu, osasyynä mielestäni se, että Kanadan joukkue koostuu ehkä fiksuimmista ja parhaiten joukkueelle pelaavista pelaajista. En ole nähnyt selkäänajoja ja tilanteen jälkeen tökkimisiä Team Canadalta, kuten tuli todistettua MM-kisoissa. Ö-luokan pelaajilla esim. Rob Niedermayer ei ole asiaa tällaisiin turnauksiin. Toinen suunnattoman naurettava pelaaja, mikkihiiri, Matt Cooke ei mahdu tuohon joukkueeseen, jossa minikokopelaaja-kiintiö täyttyy moninkertaisesti paremmalla ja taitavammalla Martin St. Louisilla. Tällaista rehtiä ja vastustajaa kunnioittavaa JOUKKUETTA katselee eurooppalaisena mielellään.

1996 Kanada oli välierässä suurissa vaikeuksissa Ruotsia vastaan ja hävisi sitten loppuottelusarjan USA:lle. Toivotaan että tuo temppu toistuu.

Tuossa tuli asiaa. tuomarit ei ratkaiseet peliä, mutta pientä kotiinpäin vetoa oli nähtävissä. Kanadan voittomaali lähti tilanteesta, jossa Kanadalainen veti Tsekin selkeästi nurin Tskin malain takana, josta seurarasi kiekon menetys ja kiekko Smythille viivaan. Viheltämällä tilanne ei koko tilanneetta olisi syntynyt. Jossitella aina saa. hyvän joukkuen mies olisi purkanut kiekon pois alueelta ja pitänyt miehen maalilta. Yleisesti ottaen mielestäni Tsekin taitopelaajat kärsi linjasta.
 

trivekku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jyp, IFK
Ihan selvää, joskin pientä kotiinpäinvetoa oli näkyvissä lopussa olisi voitu viheltää Kanadalle jäähy, mutta ei uskallettu.
Eric Brewer teki maalinsa maalivahdin alueelta, hän oli siellä ennen kiekon tuloa. Käsittääkseni NHL:ssa ollaan tarkkoja maalivahdin alueen koskemattomuudesta.

Suurin ero on maalivahtipelissä, Luongo oli mm-kisoissa voittava vahti, päästi Suomea ja Ruotsia vastaan helppojakin, mutta kun tuli pelin ratkaisuhetket, otti tärkeitä koppeja. Vykoun ei tähän pystynyt.

Finaalissa on Kanadan turha odottaa lahjamaaleja, kun maalissa on maalivahti, eikä Noronen/Hurme/Sulander.
 

Analyytikko_

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, HJK, QPR, ManU, Hertha BSC
nuck, luo ajatuksella läpi se aivan ensimmäinen viestini, mistä ilmeisesti pisti eniten silmiin se Matt Cooken mollaaminen, ja jatka sitten tämän viestin lukemista.

Muuan Claude Lemiux nukkui kultaisella 80-luvulla pelireisulla pommiin, kuten myös hänen huonetoverinsa. Tämä huonetoveri sattui olemaan Jyrki Lumme. Joukkueen valmentajana hääri tuolloin muistaakseni Pat Burns. Seurauksena tästä hömöilystä, Lumme joutui valmentajan epäsuosioon ja lähetettin myöhemmin farmiin ja sieltä mies siirtyi Vancouveriin. Lemiux sai jonkun pienen rangaistuksen, tyyliin sakkoa tms. Mikähän sai Burnsin kohtelemaan miehiä näin eri tavalla? Osasyynä varmasti myös muuta, mutta C.L. voitti 87 Canada Cupin ja taisi olla myös Canadiensin mestarijoukkueessa vuonna 1986. Mies ei myöskään koskaan ole ollut mikään siisti pelaaja (Draperin telominen, joka näkyy tänäkin päivänä Draperin kasvoilta) mutta hän ollut tehokas. Minulle päällimmäisenä kuvana on hänestä jäänyt tehokas voittajatyyppi, joka osaa myös pelata kovaa ja hän on menestynyt. Vain menestyjät muistetaan suuren yleisön toimesta.

Olen nähnyt herra Cookelta pari ottelua kevään kisoissa ja se riitti minulle, pelle mikä pelle. Jos uskaltaa läpsiä veskaria käsille+aihettaa tökkimisellään kuumentumista, niin silloin uskaltaa myös vastata haasteisiin, joita väkisinkin tuolla pelityylillä eteen tulee. No eipä näkynyt kevään kisoissa, pikkutökkimistä takaapäin, tilanteen jälkeen ajelemista pakin selkään ja sitten tönimistä kasvotusten, mutta äkkiä pois, ettei käy huonosti. Pitäisi varmaan katsella useampia miehen otteluita, mutta kun on nähnyt miten kys. pelaajan pitää paikata taitovajettaan muilla avuilla, niin antaa olla. Katson mieluummin taitovien pelaajien yksilösuorituksia, hienoja torjuntoja+ kovia puhtaita taklauksia, mutta en todellakaan kenenkään vajaataitoisen kovaa yritystä, kaiken liikuvan ajelemista ja ärsyttämistä. Voi muuten tulla pitkä odotus, jos odottelet Cooken ratkaisevan playoff-sarjoja omilla taidoillaan. Mutta tämä on vain minun mielipiteeni.

Mitä yritin sanoa, oli se, että Kanada pelasi minusta hienon ottelun, vaikka oli ehkä hiuksen hienosti huonompi ottelussa (lähempänä tappiota). Se ei lähtenyt yltiöpäiseen fyysiseen peliin tsekkiä vastaan vaan pelasi järkevästi ja koitti omien vahvuuksiensa (fyysisyys) ja taitojensa esim. Lemiux+Lecavalier kautta hoitaa homman kotiin siinä lopulta onnistuen.

Jos Kanada olisi pelannut samalla tavalla kuin kevään kisoissa eli luottanut fyysiseen ylivoimaansa, Kanada ei olisi poistunut voittajana kaukalosta. Eli taktisesti kanukit voittivat myös vastustajansa, joka on osoitus ryhmän valtavasta taitopotentiaalista, se voi voittaa monella tavalla. Tähän ryhmään eivät mahdu taidoiltaan rajalliset esim. Rob Niedermayer ja Matt Cooke, sillä kaikki Kanadan ärsyttäjä-pelaajat osaavat pelata paremmin kuin Cooke. Ja Draper pelasi aivan tyylillä kuin hän pelaa välillä Änärissä, eikä Maltbyä näkynyt (oliko loukkantunut). Miksi? Ilmeisesti valmennusjohdossa tajuttiin, että vastaan ei tule mikään puukäsijoukkue, joten on paras pistää kentälle miehiä, jotka saavat kiekon reppuun osaavat syöttää ja luoda peliä. Summa summarum, tällaista peliä ei voiteta ärsyttäjillä vaikka heitä olisi kuinka kiva seurata ja valmentaja+kanssapelaajat arvostaisivat kuinka paljon tahansa. Nämä ns. isot pelit voitetaan vain ja ainoastaan nykypäivänä taidolla (sitä on monenlaista) ja ehkäpä myös pienellä tuurilla. Vai onko vain sattumaa, että Kanada otti vain yhden jäähyn ja sekin tuli todella helposti. Ärsyttäminen+tökkiminen kääntyy helposti myös omaa joukkuetta vastaan, kun toinen joukkue ei lähde siihen mukaan.

Voit myös jättää pois tuon tyypillisen kanadalaistyylisen "Tsekit jäävät maahan makaamaan"-sloganin. En nähnyt yön ottelussa yhtäkään tsekki-filmausta eikä muutenkaan tässä ketjussa kukaan ole maininnut Tsekkien kaatuilleen luvattoman helposti. Ainoastaan tuomarilinjasta on mainittu muutaman kirjoittajan toimesta, ja siitäkin niin, että se olisi ollut hieman Kanadaa suosiva.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Viestin lähetti Analyytikko_
nuck, luo ajatuksella läpi se aivan ensimmäinen viestini, mistä ilmeisesti pisti eniten silmiin se Matt Cooken mollaaminen, ja jatka sitten tämän viestin lukemista.

Siis "toinen suunnattoman naurettava pelaaja, mikkihiiri Matt Cooke ei mahdu tuohon joukkueeseen, jossa minikokopelaaja-kiintiä täyttyy moninkertaisesti taitavammalla ja paremmalla Martin St. Louisilla. Tälläistä rehtiä ja vastustajaa kunnioittavaa JOUKKUETTA katselee mielellään" Näin sanoit tuossa ensimmäisessä viestissä. Yritän hahmottaa...

Siis vastustajan kunnioitus ja suurella kirjoitettu sana "JOUKKUE" nousevat tästä esiin. Myös tuo Matt Cooken dissaus, pelaajan jota kerrot myöhemmin nähneesi peräti pari kertaa urasi aikana ja annat syväluotaavan henkilökuvan hänestä tämän perusteella kertomalla hänen olevan mm. mikkihiiri, nousee tästä esiin.

Ensin tuohon vastustajan kunnioitukseen. Cooke tökki ja löi käsille varmasti MM-kisoissa jossa seurasit häntä tarkasti. Ok, pitää paikkansa. Hän pelaa pikkusikaa myös NHL:ssä ja käyttää kaikki olemassa olevat keinot vastustajan ajatusten saamiseksi pois joukkueensa tähdistä ja toivoo että vastustajat ottavat tähtien sijaan hänet tähtäimeensä. Mutta tästä huolimatta Cooke kyllä kunnioittaa vastustajaa. Olen seurannut Matt Cookea aika paljon ja tappion hetkellä hän ei ole koskaan ollut pelaaja, joka ei kunnioittaisi vastustajaa. Hän on aina ollut antamassa rehellisiä lausuntoja lehdistölle ja kunnioittaa kyllä lopputulosta paljon.

Se, että Cooke käyttää pelissään kyseenalaisia keinoja otteluiden voittamiseen ei mielestäni mene yhteen sen kanssa, etteikö hän kunnioittaisi vastustajaa. Hän ei ole mennyt koskaan teoissaan törkeälle linjalle ja satuttanut vastustajaa liikaa. Cooke yrittää saada vastustajan pelistä pois vähän samaan tyyliin kuin mm. Esa Tikkanen aikanaan, eli pientä häirintää vastustajan iholla koko ajan. Tämä ei ole mielestäni vastustajan kunnioituksen puutetta.

Sitten tuohon JOUKKUE sanaan; Kuten tiedät, hyvä joukkue koostuu erilaisista yksilöistä, joilla on kaikilla erilainen rooli. Myös huippujoukkue, kuten Kanadan World Cup joukkue ollaan kasattu näin. Kanadan World Cup joukkueessa on puolustavia pelaajia, maalintekijöitä, syöttökoneita, mutta myös ärsyttäjiä ja raatajia. Cooke menee tuohon viimeiseen kategoriaan. Joukkuepelaajana Cooke on loistava. Hän on aina positiivinen kaveri, joka uhraa itsensä pelissä joukkueensa puolesta. Hän tuo välillä toivottomissakin paikoissa energiaa joukkueeseen ja tekee paljon tärkeitä maaleja. Hän pystyy pelaamaan kaikkia hyökkäyksen paikkoja ja tämäkin helpottaa paljon hänen sijoittamistaan pelin mukaan.

Ärsyttäjä, joka saa vastustajan parhaat hyökkääjät pois pelistä on arvokas joukkuepelaaja. Kysy vaikka puolustajilta ja maalivahdeilta, jotka pelaavat paljon näitä tähtiä vastaan. Kyllä se helpottaa näidenkin työtä jos vastustajat eivät ole täysillä pelissä mukana vaan uhraavat energiansa ärsyttäviin pelaajiin. Esa Tikkanen tai Claude Lemieux, ärsyttäjien kuninkaat, ärsyttivät vastustajia (mm. Tikkasen 1990-1991 kausi, jolloin hän pimensi Bostonin hurjassa vireessä olleen Craig Janneyn täysin pimentoon). Cooke ei pääse vielä näiden legendojen tasolle, mutta tämän hetken ärsyttäjien joukossa Cooke on huippumateriaalia.

Yksi asia, missä Cooke on myös todella hyvä, on alivoimapelaaminen. Suhteellisen nopeana ja hyvänä taklaajana Cooke on käytetty pelaaja tässä erittäin arvokkaassa erikoistilanteessa. Alivoimapelaamista moni pitää jopa ylivoimaa tärkeämpänä. Yksi tälläinen on mm. Joe Sakic, joka kertoi Coloradon 1996 Cup voiton takuuna olleen juuri alivoimapeli kun häneltä kysyttiin, oliko ylivoimapelissä ratkaisu; "No, it's PK. If you've got good penalty killing, you can kill a lott of momentum on the other team. If you kill a couple, three penalties in a row, you can frustrate the other team." Hyvällä alivoimapelillä voidaan hiljentää vastustajan katsomo ja kotona sillä saadaan omat peliin mukaan. Hyvät alivoimapelaajat ovat siis pelillisesti hyviä joukkuepelaajia.

Ensimmäisen viestisi vertaus Martin St. Louisiin on lähinnä outo; kaksi totaalisen erityylistä pelaajaa, joilla on toki molemmilla suuri rooli voittoihin.

Viestin lähetti Analyytikko_
Muuan Claude Lemiux nukkui kultaisella 80-luvulla pelireisulla pommiin, kuten myös hänen huonetoverinsa. Tämä huonetoveri sattui olemaan Jyrki Lumme. Joukkueen valmentajana hääri tuolloin muistaakseni Pat Burns. Seurauksena tästä hömöilystä, Lumme joutui valmentajan epäsuosioon ja lähetettin myöhemmin farmiin ja sieltä mies siirtyi Vancouveriin. Lemiux sai jonkun pienen rangaistuksen, tyyliin sakkoa tms. Mikähän sai Burnsin kohtelemaan miehiä näin eri tavalla? Osasyynä varmasti myös muuta, mutta C.L. voitti 87 Canada Cupin ja taisi olla myös Canadiensin mestarijoukkueessa vuonna 1986. Mies ei myöskään koskaan ole ollut mikään siisti pelaaja (Draperin telominen, joka näkyy tänäkin päivänä Draperin kasvoilta) mutta hän ollut tehokas. Minulle päällimmäisenä kuvana on hänestä jäänyt tehokas voittajatyyppi, joka osaa myös pelata kovaa ja hän on menestynyt. Vain menestyjät muistetaan suuren yleisön toimesta.

Tähän Lumpeen tapaukseen sen verran, että valmentajana oli tosiaan Pat Burns. Sen verran korjaan, että Lemieux joutui huilaamaan tämän temppunsa jälkeen muutaman ottelun (olisiko ollut viisi peliä?) ja Lumme lähetettiin loppukaudeksi farmijoukkue Sherbrookeen (Sherbrooke Canadiniens). Tämä episodi tapahtui kaudella 1988-1989, joka oli Lumpeen tulokaskausi NHL:ssä. Lumme puki tuolla kaudella ensimmäisenä suomalaisena päälleen legendaarisen Montrealin paidan, mutta miehen pelit eivät kauaa Montrealissa kestäneet ennen kuin tuli siirto joukkueeseen (Vancouver), johon hän oli toivonut pääsevänsä. Syynä Lumpeen farmipassitukseen ja Lemieuxin NHL:ssä pysymiseen oli luonnollisesti se, että toinen oli vakipelaaja ja toinen tulokas. Myös sillä oli merkitystä, että Montrealin puolustus vilisi tuohon aikaan tulevia ja menneitä pakkilegendoja Larry Robinsonista ja Chris Cheliosista alkaen.

Mitä tuohon Lemieuxiin tulee, niin kerroin jo edellisessä viestissäni, että Claude oli suurten pelien mies. Paras osoitus tästä oli mielestäni vuoden 1995 playoffit, joissa Lemieux palkittiin Conn Smythella. Lemieux oli myös tosiaan mukana tuossa Canadiensin Stanley Cup joukkueessa. Runkosarjassa miehen pelit jäivät kymmeneen, mutta playoffeissa Claude nousi tyypillisesti esiin. Ihmisenä Claudesta on kuulunut mitä erilaisempia asioita ja joku sanoi hänestä, että edes omat joukkuekaverit eivät pidä Claudesta.

Yksi esimerkki, mikä Lemieuxilla oli pelaajan arvossa (rahassa) mitattuna, tapahtui kaudella 1994-1995. Claude pelasi vielä New Jerseyssa ja hän riiteli Jerseyn managerin Lamoriellon kanssa sopimuksestaan, joka oli päättymässä sen kauden jälkeen. Lemieux sanoi valmentajalleen Lemairelle sopimuksen teon vaikeimmassa vaiheessa, että "Pay me or trade me" ja tämä meni jotenkin julkisuuteen. St. Louisin manageri Mike Keenan kuuli tästä ja kysyi Lemieuxia Jerseylta. Vaihdossa Blues olisi tarjonnut tähtisentteriään Craig Janneyta (joka oli tehnyt edellisellä kaudella päälle 100 pistettä), mutta Lamoriello halusi päälle vielä rahaa ja tämä kariutti tämän kaupan.

Ymmärsin sinua varmaan väärin tuossa aikaisemmin tämän soihdunkantaja nimityksen suhteen. Kun puhuit arvostaessasi taitopelaajia ja kerroit ettet pysty arvostamaan pelaajia, joiden peliin kuuluu sääntöjen rajamailla pelaamista, tulkitsin sen niin, että sinun mielestäsi suuret ratkaisijat ovat nimen omaan pelkkiä taitopelaajia. Kuitenkaan näin ei ole. Claude Lemieux esimerkiksi oli suuri ratkaisija jos kuka ja hänen peliin kuului myös likaiset ja joskus jopa törkeät otteet.

Viestin lähetti Analyytikko_
Olen nähnyt herra Cookelta pari ottelua kevään kisoissa ja se riitti minulle, pelle mikä pelle. Jos uskaltaa läpsiä veskaria käsille+aihettaa tökkimisellään kuumentumista, niin silloin uskaltaa myös vastata haasteisiin, joita väkisinkin tuolla pelityylillä eteen tulee. No eipä näkynyt kevään kisoissa, pikkutökkimistä takaapäin, tilanteen jälkeen ajelemista pakin selkään ja sitten tönimistä kasvotusten, mutta äkkiä pois, ettei käy huonosti. Pitäisi varmaan katsella useampia miehen otteluita, mutta kun on nähnyt miten kys. pelaajan pitää paikata taitovajettaan muilla avuilla, niin antaa olla. Katson mieluummin taitovien pelaajien yksilösuorituksia, hienoja torjuntoja+ kovia puhtaita taklauksia, mutta en todellakaan kenenkään vajaataitoisen kovaa yritystä, kaiken liikuvan ajelemista ja ärsyttämistä. Voi muuten tulla pitkä odotus, jos odottelet Cooken ratkaisevan playoff-sarjoja omilla taidoillaan. Mutta tämä on vain minun mielipiteeni.

Koskaan ei tiedä, mutta tänä vuonna Matt Cooke oli jo erittäin lähellä ratkaista sarjan Calgarya vastaan. Sarjassa mentiin seitsemännen pelin jatkoajalle ja kuten kerroin, Cooke oli joukkueensa paras playoff pelaaja ja tehollisesti hyvinkin kovassa iskussa. Jos sarjassa tekee voittomaalin yhdessä pelissä, syöttää toisessa voittopelissä voittomaalin ja tekee kolmannessa (seitsemännessä) pelissä kaksi maalia, niin en minä ainakaan voi enempää vaatia. Kun vielä sama pelaaja tappaa jäähyjä ja taistelee jokaisessa vaihdossa loppuun saakka, niin kyllä voisin sanoa, että hän on kovien pelien ratkaisija. Loppu riippuu sitten joukkueesta. Tänä vuonna Canucks kaatui Calgarylle, jonka maalivahti pelasi loistavat playoffit ja jatkaa samaa rataa World Cupissa.

Kuten jo aikaisemminkin sanoin, et ole nähtävästi seurannut Cookea riittävästi jos tämä "pelle" on käsitys hänestä. Hyvä, että myönsit myöhemmin, että kokemuksesi rajoittuu kolmeen otteluun. Voit pistää silmäsi kiinni aina kun Cooke on kentällä, jos se alkaa noin ärsyttämään. Mutta on aika turhauttavaa keskustella Cookesta kanssasi jos et tiedä mistä puhut. Voisin minäkin alkaa väittelemään vaikka ortopediasta ortopedin kanssa kun en siitä mitään kumminkaan ymmärrä. Mutta samalla voisin veikata, että tälle lääkärille tulisi aika turhauttava tunne keskustella koko asiasta.


Viestin lähetti Analyytikko_
Mitä yritin sanoa, oli se, että Kanada pelasi minusta hienon ottelun, vaikka oli ehkä hiuksen hienosti huonompi ottelussa (lähempänä tappiota). Se ei lähtenyt yltiöpäiseen fyysiseen peliin tsekkiä vastaan vaan pelasi järkevästi ja koitti omien vahvuuksiensa (fyysisyys) ja taitojensa esim. Lemiux+Lecavalier kautta hoitaa homman kotiin siinä lopulta onnistuen..

Totta. Molemmat pelasivat hienon ottelun. Molempien pelissä korostui taito ja fyysisyys ja pienillä marginaaleilla ratkaisu lopulta syntyi.

Viestin lähetti Analyytikko_
Jos Kanada olisi pelannut samalla tavalla kuin kevään kisoissa eli luottanut fyysiseen ylivoimaansa, Kanada ei olisi poistunut voittajana kaukalosta. Eli taktisesti kanukit voittivat myös vastustajansa, joka on osoitus ryhmän valtavasta taitopotentiaalista, se voi voittaa monella tavalla. Tähän ryhmään eivät mahdu taidoiltaan rajalliset esim. Rob Niedermayer ja Matt Cooke, sillä kaikki Kanadan ärsyttäjä-pelaajat osaavat pelata paremmin kuin Cooke. Ja Draper pelasi aivan tyylillä kuin hän pelaa välillä Änärissä, eikä Maltbyä näkynyt (oliko loukkantunut). Miksi? Ilmeisesti valmennusjohdossa tajuttiin, että vastaan ei tule mikään puukäsijoukkue, joten on paras pistää kentälle miehiä, jotka saavat kiekon reppuun osaavat syöttää ja luoda peliä.

Jos Kanada olisi pelannut samalla tyylillä kuin kevään kisoissa, ottelusta olisi tullut täysin erilainen ottelu. Mutta voittajaa en lähde veikkaamaan. Erilainen luonne peliin olisi kuitenkin tullut ja aika paljon olisi riippunut tuomarilinjasta miten joukkueille olisi käynyt. Tuomarit ovat selvästi painottaneet ennen kisoja NHL pelejä tiukempaa linjaa, sillä nyt ei olla menty niin fyysisesti kuin NHL:ssä mennään. Toki myös pelaajamateriaali on erilaista ja monella pelaajalla pelien varhainen ajankohta näkyy otteissa.

Mitä tuohon Maltbyyn tulee, niin Kanadan joukkuessa yksi hyvä varjostava pelaaja riittää peliä kohti ja se on ollut Draper. Jos sanot Cookesta että hän on taitotasoltaan rajallinen, niin ei Draperkaan mikään maila-/taitovirtuoosi ole. Hyvä puolustava hyökkääjä ja sellainen on myös Cooke. Cooke on parempi ärsyttäjä ja on tehnyt viime kautta lukuun ottamatta NHL:ssä keskimäärin enemmän pisteitä. Draperia ei olla valittu ennen viime kautta kertaakaan kymmenen joukkoon Selke kisassa. Cooke pääsi tähän joukkoon kaudella 2002-2003. Draper on Cookea seitsemän vuotta vanhempi ja jos hän voittaa 33-vuotiaana Selken (sitä ennen ollut aina top kympin ulkopuolella), kyllä Cookellakin on tähän vielä mahdollisuus ja sitä kautta ovet kisoihin saattavat aueta. Jo nyt Cooke on saavuttanut Draperia enemmän henkilökohtaista menestystä ikäisekseen. Loppu riippuu aika paljon joukkueesta. Kyllä hän oman roolinsa tekee, mutta suuret voitot ovat pienistä asioista kiinni.
 

Waky

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Viestin lähetti nuckhead
Ensimmäisen viestisi vertaus Martin St. Louisiin on lähinnä outo; kaksi totaalisen erityylistä pelaajaa, joilla on toki molemmilla suuri rooli voittoihin.

Tai ehkä kyseessä on vain se, että toinen osaa pelata jääkiekkoa ja toinen ei. Ja vertaus olikin juuri sitä, että onneksi siellä on jääkiekkoilijat jäällä eikä "ne toiset".

[offtopic]
Muuten: Sinun palopuheesi pistävät omat kommenttisi Mooresta erittäin hauskaan valoon.
[/offtopic]
 

dana77

Jäsen
Suosikkijoukkue
vaikea selittää
Viestin lähetti nuckhead
Draperia ei olla valittu ennen viime kautta kertaakaan kymmenen joukkoon Selke kisassa. Cooke pääsi tähän joukkoon kaudella 2002-2003. Draper on Cookea seitsemän vuotta vanhempi ja jos hän voittaa 33-vuotiaana Selken (sitä ennen ollut aina top kympin ulkopuolella), kyllä Cookellakin on tähän vielä mahdollisuus ja sitä kautta ovet kisoihin saattavat aueta. Jo nyt Cooke on saavuttanut Draperia enemmän henkilökohtaista menestystä ikäisekseen.
Tahtoisin tähän nuckheadin viestiin lisätä, että Draper ei edes ole nostanut peliään niin poikkeuksellisesti uudella tasolle kuin noista Selke-äänestyksistä voisi päätellä, hän vain pelaa roolia, joka ei ole niin näkyvä ja siksi arvostus on antanut odottaa itseään. Draper on vuosien mittaan kerännyt pikku hiljaa uusia ihailijoita ja nyt arvostajia on kertynyt niin paljon että ne riittivät Selkeen.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Viestin lähetti Waky
Tai ehkä kyseessä on vain se, että toinen osaa pelata jääkiekkoa ja toinen ei. Ja vertaus olikin juuri sitä, että onneksi siellä on jääkiekkoilijat jäällä eikä "ne toiset".

Heikko provo. Cookehan ei ole jääkiekkoilija, ei. Sattumalta on vaan saanut myös henkilökohtaista menestystä urallaan. Martin St.Louis on pistepörssin voittaja ja erittäin hyvän hyökkäyskäsityksen omaava pelaaja, joten grinderin vertaaminen tällaiseen on mielestäni outoa. Jos grinderit ovat "ne toiset", kannattaisi todella katsoa millaiset pelaajat usein nousevat suurissa peleissä tärkeisiin rooleihin. Minkä roolin pelaaja teki muuten Kanadan kolmannen maalin Tshekki ottelussa vaikka sai vähän hyökkäysvastuuta? Entä viime kauden Calgaryn playoff menestys? Seurasitko Martin Gelinasia tai Markus Nilssonia ollenkaan?

Viestin lähetti Waky
[offtopic]
Muuten: Sinun palopuheesi pistävät omat kommenttisi Mooresta erittäin hauskaan valoon.
[/offtopic]

Luetko näitä viestiketjuja? Kirjoitin aikaisemmin, että Cooke on pysynyt pelissään siinä mielessä sääntöjen sisällä, että hänen temppujensa takia ei kukaan ole loukkaantunut. Toisin oli asianlaita Mooren kohdalla, joka taklasi pistepörssiykköstä keskialueella päähän ja tämä sai aivotärähdyksen. On 'pieni' ero pelata rikkovaa peliä NHL moraalin mukaan suhteellisen oikein kun ajaa toista päähän täysin vaarattomassa tilanteessa. Jos Cooke tökkii mailalla tai taklaa kovaa, mitä sitten? Se kuuluu normaalin ärsyttäjän peliin. Cooke ei myöskään pelaa vihellyksen jälkeen lähellekään niin paljon kuin Moore, joka tuntui saavan aina pienen sirkuksen pystyyn.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös