Aito absintti raakana. Mikään suuhunpistettävä aine (kaikki elintarvikkeet huomioiden) ei ole kammottavamman makuista. Söisin fugua mieluummin kuin joisin raakaa absinttia.
No joo, absintti raakana ei ole mitenkään erityisen herkullista, mutta eipä kyseistä juomaa ole niin nautittavaksi kehiteltykään. Olen kyllä itsekin joskus juonut Absintti-shotteja, joita erityisesti Tshekissä jostain syystä tupataan tarjoamaan. Siinä tarvitsee aina vähintään tuopillisen olutta kyytipojaksi, jotta kyseisen myrkyn pystyy kitaan kumoamaan. Ei mitään herkkua näin, mutta oikein valmistettuna oikein kelpo drinkki, joka on myös hyvä lääke flunssaan. Oheisessa linkissä lisää.
http://fi.wikipedia.org/wiki/Absintti
"Absinttia ei juoda raakana vaan se nautitaan erityisen rituaalin säestämänä. Perinteisesti absintti laimennetaan erityisen absinttilusikan päälle asetetun sokeripalan läpi hitaasti kaadetulla tai tiputellulla vedellä, kunnes se on laimennettu noin suhteeseen 3:1–5:1."
sekä:
"Sokerin käyttö on luonnollisesti makuasia, mutta hidas laimentaminen ja hyvin kylmä vesi ovat oleellisia. Vahvaa alkoholia raskaampi kylmä (sokeri)vesi painuu lasin pohjalle absintin alle, vapauttaen anetolin ja eteeriset öljyt. Vihertävänvalkoinen pilvi leviää pyörteillen alhaalta ylöspäin antaen esteettistä nautintoa, jota 1800-luvun taiteilijat ja kirjailijat ylistivät. Koska absintti on tavallaan "drinkkitiiviste", sitä ei ainakaan aromimielessä tarvitse laimentaa muulla kuin vedellä tai käyttää juomasekoituksissa."
Jotkut kirjoittajat viittasivat aidolla absintilla näihin suuriin määriin tujonea sisältäneisiin historiallisiin tekeleisiin? Muistelen joskus lukeneeni, että tuollaisilla tujone-määrillä olisi kyllä saanut nuppinsa sekaisin, mutta silloin olisi kuollut hyvää aikaa sitten alkoholimyrkytykseen. Eli absintin maine perustuisi pitkälti myytteihin. Suurin syy huonoon maineeseen oli kuulemma sillä, että juoma oli halpaa ja huonolaatuista ja sisälsi ties mitä myrkkyjä väriaineina.