Kamalin viina?

  • 112 746
  • 459

Apassi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Henkilökohtaisten kokemusten ylivoimainen ykkönen on Intian reissulta 2005 ostettu Cashew Feni eli Intian oma pontikka. Pullon ulkomuoto ei todellakaan houkuttele, litteä litran muovipullo mustalla etiketillä ja sisällä samean väristä litkua, vastaavanlaisia voisi löytää 60-luvulla rakennettujen autotallien jäämistöistä ja luulla sitä esimerkiski pakkasnesteeksi.

Ja se maku... jotain aivan käsittämätöntä...lamppuoljyksihän tuo nimettiin ja oksennusrefleksi on välitön. Pulloahan ei tietysti voinut heitää menemään, vaan se piti juoda... juottaa pois ja tietysti raakana. Sitä juotiin aluksi itse, tarjottiin tupareissa pakollisena tervetuliasdrinkkinä ja loppujen lopuksi viime kesänä sain lopuksi sen juotettua naapureille, kun meillä oli kilpailu siitä kenellä on pahinta viinaa. Kiinalainen riisiviina ei siinä kisassa pärjännyt raadin mielestä ollenkaan.
 

fiftyeight

Jäsen
Suosikkijoukkue
Iddrott Förskott Puukädet
- - -
Seurauksena tästä episodista mietin, kuinka nolohko ja kiusallinen tilanne aiheutuisi jos olisi Kiinassa tapaamassa puoluejohtoa ja saisi kunnian maistaa ko. lientä.

Jo aiemmin ketjussa kerroin Guangongjiu (tjsp)- riisiviinasta (ihan kamalaa). Sattuipa sitten että olin aikoinaan Kiinan suurlähetystössä Helsingissä eräillä pippaloilla, ja paikalla oli kaikenlaisia simää tekeviä, mm. suomalaisia ministereitä. Ovesta sisään päästyäni haistoin oitis tuon karmaisevan kitkeränmakean hajun ja niinpä tervetuliaispöydällä olikin valmiiksi kaadettuna kymmeniä lasillisia tuota tököttiä. Oli naurussa pitelemistä kun jokaisen piti kohteliaisuudesta siitä lasillinen ottaa... omani lipsahti kukkaruukkuun.
 

Yläpesä

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Henkilökohtaisten kokemusten ylivoimainen ykkönen on Intian reissulta 2005 ostettu Cashew Feni eli Intian oma pontikka.

Fenihän "valmistetaan" Intiassa näin: kerätään pähkinöitä, murskataan ne ja sullotaan ulkosalla isoon astiaan. Annetaan muhia omassa liemessään auringossa sellaisenaan (viikon, pari?), sitten avataan astian pohjasta hana ja valutetaan nektari talteen. Lopuksi tämä herkullinen mälli ilmeisesti vielä tislataan. Voin allekirjoittaa että juoman haju oli etova; ihmeellisen makea, hieman mädältä löyhkäävä ja erittäin pisteliäs. Yhden pullon jälkeen siihen oli kuitenkin tottunut enkä pistäisi ollenkaan pahitteeksi vaikka tuota jossain taas tarjottaisiin.

Ja tulihan se Gammel Danskikin sieltä. Ihme sakkia.
 

vehhhmanen

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK Viesti2
Gammel Dansk (tjsp.) huoneenlämpöisenä... Tuli otettua kaksi snapsia kerralla (ensimmäinen ja viimeinen). Meinas tulla ihan oikeasti samaa tietä kuin meni => jos pitäis arvailla miltä joku autonpesuliuotin maistuu niin tuo on varmaan aika lähellä?

Hyi helvetti Gamla Dansk! Meinasi pulahtaa kuplat näppikselle, kun Salama15 kaivoi "ässän hihasta". Useita vuosia sitten ystävyyskaupungin hurjat Tanskanmaalta tulivat tänne pelailemaan palloa ja toivat kyseistä herkkulientä pullollisen mukanaan. Kaljalla alkuilta ja kun tuli baariin lähdön aika niin alettiin vetelemään Danskia suoraan pullosta kävelymatkalla kuppilaan. Taskunlämmin tavara toi sitten mukanaan hyvät kaljatkin mahanpohjasta tienposkeen... Karseeta tavaraa! Suosittelen kiertämään kaukaa.
 

Laakamato

Jäsen
Suosikkijoukkue
Philadelphia Flyers (Jokerit)
Buckfast, tonicwine. Skotlannin herkkua, luumuviini missä kofeiinia ihan vitusti. Maistui energiajuoman, likaisien luumujen ja huonon viinan ylipirteältä sekoitukselta...Paikalliset ammarit veti sitä ihan innoissaan, ei ihme että olivat väkivaltaisia...
 

Pottakameli

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Yleensä kyllä suurin osa on mennyt alas, kuten tämäkin elikkäs Cannabis Absinth, joka oli Virosta tuotu. Mutta ei mene enää. Serkkuni 18w synttäreillä tuhottiin puteli ja ehkä pahin virhe oli nauttia tätä saunassa. Muutenkin viinan juonti oli tuona iltanan määrällisesti aika kohdillaan ja seuraavan päivän fiiliksen vuoksi edelleen inho päällä.

Vieläkin kummittelee se saunan lämmin maku suussa...miksen juonut saunaolutta kuten muut? Lisäksi kaikki viinat + kokis = hyi
 

#3

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingfors IFK
Fenihän "valmistetaan" Intiassa näin: kerätään pähkinöitä, murskataan ne ja sullotaan ulkosalla isoon astiaan. Annetaan muhia omassa liemessään auringossa sellaisenaan (viikon, pari?), sitten avataan astian pohjasta hana ja valutetaan nektari talteen. Lopuksi tämä herkullinen mälli ilmeisesti vielä tislataan. Voin allekirjoittaa että juoman haju oli etova; ihmeellisen makea, hieman mädältä löyhkäävä ja erittäin pisteliäs. Yhden pullon jälkeen siihen oli kuitenkin tottunut enkä pistäisi ollenkaan pahitteeksi vaikka tuota jossain taas tarjottaisiin.

Ja tulihan se Gammel Danskikin sieltä. Ihme sakkia.

Rupesi kiinnostamaan tuo "pähkinäviina" tökötti ja piti googlettaa. Tämän mukaan kysessä olisi omenaviinasta joka tehdään cashew-omenasta.
 
Kirkkaista tulee mieleen Tyrnävän perunaviina, nykyisin kai Strömminä myytävä liemi. Moista viinahissiä ei ole tullut sen jälkeen koettua.

Tyrnävän perunaviina on nimeltään Bothnia Bay Perunaviina. Se Ström Vodka on saman valmistajan toinen juoma ja ainakin se on ok.

Mitä pahimpaan viinaan tulee, niin kyllä kiinalainen, "likööriksi" kutsuttu viina on ollut ylivoimainen. Sitä oli eräällä tuttavaperheellä, jonka jokaillanistujainen ilo oli tarjota kyseistä herkkua vieraille. Vaikka juomaa sai juoda vapaasti ja juojia oli paljon, niin kovin hitaasti puteli tyhjeni kahden vuoden aikana. Haisi pahalle, maku oli hirvittävä, mutta kaikkein pahinta oli oksennuttava jälkimaku, joka ei meinannut lähteä suusta sitten millään. Lopulta ystäväpiirin pelasti kärsimykseltä perheen appiukko, joka kuulemma "tyytyväisenä" joi loppupullon tyhjäksi pitäen juomasta. Pöljän maineeseen kyllä loppuelämäksi tempulla pääsi...
 

finnjewel

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, KooKoo, KPL, Kiovan Dynamo
Aika pahanmakuista viinaa ryyppäsi aikoinaan muuan Vilen, lempinimeltään "Viksu Vileeni".

Vilen asusteli Pohjois-Suomessa, jossa jatkosodan aikoihin leireili myös saksalaisia sotilaita. Näiltä kylän keskenkasvuiset kollit saivat toisinaan ostettua viinaa, niin myös viksu Vilen kerran valmistautuessaan tansseihin.

Saksalaisilta ostettu viina, vihreässä pullossa, oli kuulemma konjakkia ja siitä sitten Vilen yhdessä kaverinsa kanssa Vilen meni tanssilavan lähelle ladon taakse pohjia ottamaan. Vilen korkkasi, otti pitkän hörpyn, irvisti ja ähkäisi että onpa hyvää. Kaverikin ryyppäsi, mutta sylki heti pois ja noitui, että "Kustahan tämä on saatana! Mikset varottanut, perkele!"

Siihen Vilen, että "jos olisin varottanu, olisit menny kaikille laulamhan, että Vileeni joi sakemannien kusta. Nyt et mene!"

Siitä sai Vilen loppuiäkseen lisänimen "Viksu".
 

Lapanen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Roihu
Ja tulihan se Gammel Danskikin sieltä. Ihme sakkia.

Gammeli ei ole viinaa, se on viisasten lääke. Parasta vatsarohtoa ja makukin on mainio. Toisin on joissain ällöissä Jägermeistereissa tai muissa makean etovissa litkuissa.

Aasiassa tehdään 'viskejä', 'konjakkeja' ym muita herkkuja, jotka ovat aikas pahan makuisia. Paikan päällä kuitenkin jotenkin vain toimivat, koska 'kuuluvat juttuun'. Suomessa niitä voi nauttia sitten ikävään.
 

Yläpesä

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Rupesi kiinnostamaan tuo "pähkinäviina" tökötti ja piti googlettaa. Tämän mukaan kysessä olisi omenaviinasta joka tehdään cashew-omenasta.

Kyseisessä linkissäkin kerrotaan että feniä tehdään myös kookospähkinöistä ja juuri tämä lienee se pahempi bukeeltaan. Näin kyseisen valmistusprosessin omin silmin ja mukana oli paikallisopas joka kertoi taustat.
 

tant gredulin

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Kyseisessä linkissäkin kerrotaan että feniä tehdään myös kookospähkinöistä ja juuri tämä lienee se pahempi bukeeltaan. Näin kyseisen valmistusprosessin omin silmin ja mukana oli paikallisopas joka kertoi taustat.

Cashew on myös pähkinä. Se 'omena' siinä ohessa on joku epähedelmä, josta pähkinä kasvaa: http://www.thenutfactory.com/kitchen/facts/facts-cashews.html

Silloin kun vielä oli olemassa sellainen maa kuin Jugoslavia, ostin paikallisesta kaupasta jotain järkyttävää mustaa öklöntököttiä, jota väittivät paikan erikoisuudeksi. Matkaseurani, joka yleensä ottaen joi akkunesteitä myöten kaiken mitä tarjottiin, jätti tämän irvistellen konsumoimatta. Jotain yrttiviinaa/likööriä se oli, varmaan Riga Balsamin kroatialainen vastike?
 

Uleåborgir

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Päätalo, Huovinen, Sympathy For The Devil
Rakkauteni jäljet vihloo rintaa

Joku ukrainalainen luumuviina. Siis hyi helvetti meinasi lentää laatta, kun sitä shottina maistoi.

Sain viime kesänä "kiertopalkintopullona" korkkaamattoman puolen litran lekan 50% tsekkiläistä Bolkovica-merkkistä luumuviinaa. Vedin yhden shotin ainetta ja purjoaminen oli erittäin lähellä, mutta sain huuhdeltua vedellä jälkimakua pois. Nyttemmin pullo on kyllä tyhjä.

Piti vain opetella oikea tekniikka: Pakastimessa hyytelöitynyttä Bolkovicaa pullon suusta ilman makustelua kurkusta alas ja välittömästi perään kahvikupin verran vettä. Suuhun jää hetkeksi luumun ja Neo Amiseptin maku, mutta ne lähtevät pois kylmällä oluella.

Fernet Brancasta: Ensimmäinen pullo piti ostaa ihan uteliaisuussyistä ja se menikin ihan kiltisti alas. Toisesta pullosta toisena ajankohtana kykenin juomaan kahdessa päivässä 1/3. Loput menivät kierteellä alas viemäristä. Fernushka auttaa kyllä hulivilivatsaan, mutta sillä on ikävä tapa polttaa ruokatorvi karrelle. Juice lauloi: rakkauteni jäljet vihloo rintaa.

Juoma on kaappialkoholisoituneiden liikemiesten suosikkiviina.

Teininä valmistettiin päärynä-Mehu-Katti -kiljua. Turbohiivalla kolme vuorokautta käynyt vihreänsamea litku meni alas hammasta purren ja kuola suupielistä valuen, mutta niin se meni päähänkin. Hiivaripuli oli sen aineen aiheuttama hankala jälkitauti.

Järkyttävimmistä drinkeistä haluan mainita Sukellusveneen. Oulussa oli aikoinaan Vanha Mylly -niminen kapakka, jossa hevareiden oli tapana kokoontua sen jälkeen, kun legendaarinen, toinen kotini Wanha Werneri oli laittanut lapun luukulle. Myllyssä oli listalla Sukellusvene.

Sukellusveneen resepti: tuoppi olutta, jonka pohjalle upotetaan lasi viskiä. Hyi vittu! Näin on pakko todeta, varsinkin kun baarien hanoista saa harvoin kylmää olutta. Muutenkaan ei tälle pojalle viski tipu, migreeni kun iskee välittömästi sitä juotuani. Sama koskee konjakkeja. En muuten tajua, miksi kukaan pitää konjakista?

Kreikan ihme ouzo aiheuttaa allekirjoittaneelle voimakkaita kymäysrefleksejä. Aikoinani lanttasin sitä veteen ja silloin ouzo juoksettuu. Kasmygh!

Itse en ole maistanut spriikeittimien tenttuja, mutta pari kaveriani lähtivät toissakesänä "sissireissulle" vaeltamaan Lappiin. Viinat olivat päässeet loppumaan, mutta mukana oli vielä Hyvää Tulta. Poijjaat olivat turvautuneet sitten siihen. Se oli pysynyt juuri ja juuri sisällä - pojat ovat kokeneita - mutta aamusella ei ollut maku ollut suussa paras mahdollinen.

Armeijan tornitarinat kertovat tästä aineesta paljonkin. Kuka on valuttanut sitä jäistä rautakankea pitkin, kuka liruttanut ainetta ruisleivän läpi, jotta siitä saisi juotavaa. Toisin sanoen kyseessä olisi dedenaturointi.

Ketjussa on mainittu ranskisten Belsebub -olut. Queenin kappaleessa Bohemian Rhapsody on kohta: Beelzebub has a devil put aside for me - for me - for meeeeeeeeeeeeeee!.

JZZ kirjoitti:
Unicum on kyllä yksinkertaisesti järkyttävää. Olenpa sentään tienannut joskus suihinoton, kun huitaisin sitä reilun shotin kerralla naamaan enkä oksentanut.

Saitko vielä Unicum-shotin jälkeen tehdä facial cumshotin?

Pahoittelen syvästi kursivoinnin määrää.
 

cottonmouth

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo & Philadelphia Flyers
Sama koskee konjakkeja. En muuten tajua, miksi kukaan pitää konjakista?

Ennen jaoin saman mielipiteen, mutta voi sitä hedelmäisen viipyvää jumalaista makua, jonka tarpeeksi wanha ja hyvä konjakki antaa. Nautittuna luonnollisesti auton takakontissa pehmustetussa salkussa olevasta karahvista (Häät...).

Kreikan ihme ouzo aiheuttaa allekirjoittaneelle voimakkaita kymäysrefleksejä. Aikoinani lanttasin sitä veteen ja silloin ouzo juoksettuu.

Ouzosta pitäminenhän ei liity itse viinaan mitenkään vaan perustuu lähinnä siihen pitääkö aniksen mausta vai ei. Itse pidän ja samalla alas menee myös kookosmainen kasarihitti Malibu.
 

Gianfranco

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit
Viinakaapista löytyy kerran lankomieheltä saatua "Safari Whisky"-nimistä tuotetta. Viskin ystävä olen, mutta tuosta nimenomaisesta "viskistä" en kyllä löydä yhtään kehuttavaa piirrettä... Mukillisen olen joskus tuskissani pullosta imaissut, mutta sen jälkeen on korkki pysynyt siinä pullossa tiukasti kiinni.

Pullon etiketti kertoo: "Distilled, blended & bottled by:
London Ditillers (K) Limited, P.O. Box 57387, Nairobi - Kenya".

Eli että kenialaista viskiä... Pahaa on, on pahaa...
 

startin13

Jäsen
Suosikkijoukkue
Saimaan Pallo
LAitetaas yksi helmi tauluun lisää:

MC Cormick Whiskey lämpöisenä muovipullosta. Siitä tuli ihan älyttömät Kortelaiset suraavana päivänä joskus aikoinaan.
 

Bob Rambo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät, AC Oulu
Italialainen Citrus oli yksi karseimmista kevyesti. Keltaista sokerilillua, joka vei hampaatkin mennessään.

Toinen karmea litku oli Ranskassa hankkimani Old Nick. Vaginaalinen tuoksu täytti koko huoneen, kun potelin avasi. Alas se kyllä meni, siis viemäristä.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös