Kamalin viina?

  • 112 761
  • 459
Suosikkijoukkue
Greek Philosophers
Laitetaanpa listalle Etelä-Ranskalaisten kansallisjuoma anisviina Pastis. Ei sillä että yhden lasillisen maku olisi erityisen paha mutta tuota kun pullon ensin kaatoi kitusista alas ja vähän ajan päästä jumppasi sen ylös niin kyllä jäi semmoinen kammo ettei uskalla enää edes haistaa.

Tätä samaa muuten sanoivat useat paikallisetkin jotka olivat nuorena kokeilleet samaa. Ei kuulemma maistu Pastis enää kun nuorena vähän yskitti kyseinen juoma.
 

Uleåborgir

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Päätalo, Huovinen, Sympathy For The Devil
Tässä illan siimeksessä on tullut nautittua punaviini Huttusta. Purkissa lukee "Aika hyvä" ja "Valmistusmaa vaihtelee". Makua voimistaa huomattavasti Huttusen korkea lämpötila ja nauttiminen tavallisesta juomalasista. Ensimmäinen lasi Huttusta on saatanan pahaa, mutta viides ja kuudes lasi tipahtaa kuin Derby.

Pakastimessa olisi vielä 0,7 l Ilves-viinapullo, mutta enpä taida uskaltaa koskea siihen, semminkin kun pikkusiskoni on huomenna tulossa hakemaan Harry Potter -kirjansa pois.
 

JuVii

Jäsen
Suosikkijoukkue
Espoo Blues
Eilen tuli maistettua brasilialaista 20 volttista riisiviinaa. (Oli tölkissä). Aivan saatanan pahaa. Oli kyllä Unicumin kanssa aika samalla viivalla tuo.
 

Schwalbe

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Hupaisa ketju. Lapset valittaa että viina on pahaa. Ehkä se kuitenkin on ainakin osittain makuaistin kehittymättömyyttä, jos vaikka kaikki katkerot maistuvat pahalle? Myös näiden perinteisesti itä-eurooppalaisten hedelmäviinojen väheksyminen on outoa. Mikä vika niissä muka on? Varmasti esim. halpa grappa raakana tai väärin blandattuna voi olla huonon makuista mutta ihmekkö tuo? Ja toki alkoholijuomassa on hurja maku, jos prosentit paukkuvat pitkälle yli kuudenkympin. Niitä ei luonnollisesti ole tarkoitettukaan nautittavaksi sellaisenaan, vaikkapa jotain 80 prosenttista Strohia, mikä on oikeastaan ihan hyvän makuista, hieman punssimaista, mutta ei pelkiltään. Vaatii vaikkapa kuumaa vettä ja sokeria kaverikseen.

Makuasioita tietty toisaaltaan. Itse en voi sietää anista missään muodossa, en myöskään viinassa. Näinollen rakit ja ouzot ym. jäävät helposti juomatta. Mutta kaikkein suurinta vastenmielisyyttä tunnen Baileysin kaltaisia makeita kermakuvotuksia kohtaan. Vaikka viinamäen mies olenkin, niin mielummin selvin päin kuin juon moista paskaa...
 

Hanhi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, AS Roma
Tequila on aina yhtä vastenmielistä. Hyvänä kakkosena Pernod. Töidenkin puolesta lähinnä oksettaa avata noita pulloja kun haju kantautuu nenään :|
 
Suosikkijoukkue
Susanna Pöykiö
Absolut Kurant, on varmastikin kamalinta paskaa mitä voi kurkustaan alas kaataa.
Hyvänä kakkosena tequilat. Huvittavaa se machoilu, kun pitää reteenä (junttina) kiskoa jotain matotequilaa kaikkine suola ja sitruuna kommervenkkeineen. Vielä sitäkin enemmän naurattaa kavereiden satunnaiset kommentit, kun kieltäydyn sotkemasta suutani sellaisella paskalla.

...tosin yleensä ne turvat ovat tukkiutuneet, kun tuosta provosoituneena olen kiikuttanut pöytään riittävästi Absinthia (ei Alkon versiota, vaan vallan aitoa tavaraa).
 

E V

Jäsen
Kaikkein kamalin viina on se joka on päässyt kesken loppumaan. Piste.
 

douppi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Liverpool
Juu ei. Harvemmin näin enää nykyään pääsee käymään. Semmonen perusvarasto on koko ajan kaapissa sekä jääsiinä
No hyvä :) Kyllähän se vituttais, jos brenkut kesken loppuis... se on selvä se!
 
Suosikkijoukkue
Greek Philosophers
Njääh...Vaihda Pastis parempaan anistuotteeseen, Pernodiin, ja luikauta lasiin kylkiäiseksi sopivasti colajuomaa. Avot, parhautta, mitä noin niin kuin juominkeihin tulee.

No tässäpä vasta nerokas lähestymistapa ketjun aiheeseen: "Vaihda pahalta maistuva viina toiseen ja blandaa se cokiksella niin huomaat olleesi väärässä."
 
Viimeksi muokattu:

morningstar

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Buffalo Bills
...tosin yleensä ne turvat ovat tukkiutuneet, kun tuosta provosoituneena olen kiikuttanut pöytään riittävästi Absinthia (ei Alkon versiota, vaan vallan aitoa tavaraa).
Rupesi kiinnostamaan, millä tavalla aitoa? Siis hulluruohot ja kaikki? Tässä kun juuri tuota Alkosta saatavaa nautiskelen..
 
Suosikkijoukkue
Susanna Pöykiö
Rupesi kiinnostamaan, millä tavalla aitoa? Siis hulluruohot ja kaikki? Tässä kun juuri tuota Alkosta saatavaa nautiskelen..
Nimenomaan näin, ystäväni tuttavani tuota jumalaista nektaria toi Saksasta, tai jostain päin Keski-Eurooppaa (mutta ei todellakaan Sveitsistä, kuten tiedämme).

Nikelle terveisiä, en testaa, enkä usko. Kaikki mustaherukasta tehty on aina ja iankaikkisesti paskaa.
 

Länäri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blues
Eilen tuli maistettua brasilialaista 20 volttista riisiviinaa. (Oli tölkissä). Aivan saatanan pahaa. Oli kyllä Unicumin kanssa aika samalla viivalla tuo.

Itsekin eilen maistoin tuota JuViin mainitsemaa riisiviinaa(?). Oli kyllä sellainen maku mikä ei ihan heti unohdU, vaikka suht jurrissa olin tuota maistaessani.
 

morningstar

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Buffalo Bills
Nimenomaan näin, ystäväni tuttavani tuota jumalaista nektaria toi Saksasta, tai jostain päin Keski-Eurooppaa (mutta ei todellakaan Sveitsistä, kuten tiedämme).
Pakko vielä hetki jatkaa OT:tä. Kertoisitko tuotteen nimen? Lisäksi kiinnostaisi luonnehdintasi siitä, missä suhteessa se eniten poikkeaa Alkon tuotteista. Tuo hulluruohoheittoni perustui lähinnä vanhoihin ennakkokäsityksiin. Nyt (Alkon absintin innostamana ;) lähdin ottamaan asioista selvää. Absintin yksi keskeinen raaka-aine on siis koiruoho, jonka sisältämä tujoni on juuri se "myrkky", josta absintti noin sata vuotta sitten sai mystisen vaarallisen maineensa. Mainetta edesauttoi se, että "vihreä keiju" tunnettiin erityisesti 1800-luvun eurooppalaisten taiteilijoiden suosikkijuomana. Lyhyt internet-oppimääräni opetti minulle kuitenkin sen, että vaikka tujonilla on väitetty olevan psykoaktiivisia ominaisuuksia, on tuo käsitys sittemmin kyseenalaistettu. Absintti kiellettiin viime vuosisadan alkupuolella useimmissa Euroopan maissa. Tuolloin aineen demonisointiin vaikutti osaltaan vallalla ollut raittiusliike. Absintti vapautui pannastaan vasta 1980-luvulla, Sveitsissä vasta vuonna 2005. Yhdysvalloissa on edelleen voimassa absintin maahantuonti- ja myyntikielto. Nykyisin Euroopan Unionin määrittämä tujonin maksimipitoisuus absintissa on 10 mg/l. Kuitenkin määräyksissä on sellainen porsaanreikä, että katkeroille on säädetty tujonipitoisuuden ylärajaksi 35 mg/l, josta syystä monia nykyisiä absintteja väitetään katkeroiksi. Kuitenkin, vastoin yleistä käsitystä, vanhojen (absinttikieltolakia edeltävien) reseptien mukaan valmistetussa absintissa ei tujonia ollut paljonkaan. Tujoni ei nähtävästi kestä tislausprosessia kovin hyvin. Niinpä nykyiset korkeita tujonipitoisuuksia mainostavat, erityisesti itäeurooppalaiset, "absintit" ovatkin lähinnä väkeviä viinoja, joissa on liotettu yrttejä.

Kaiken tuon historiakatsauksen päätteeksi haluan uudistaa kysymykseni siitä, miten Jääkoneenkuljettajan absintti eroaa Alkon tavarasta. Tiedätkö sen tujonipitoisuutta? Entä havaitsetko sen (tujonin) vaikuttavan mitenkään? Absintti kun on muutenkin aika perkeleen vahvaa alkoholia, eli keijut ja demonit löytyvät kyllä ihan silkan etanolinkin avulla.

Lähteitä.
http://fi.wikipedia.org/wiki/Absintti
http://www.feeverte.net/

P.S. Hieno kuva wikipediasta. Absintin kieltolain vastustajien laatima juliste Sveitsistä noin vuodelta 1910. http://fi.wikipedia.org/wiki/Kuva:Affiche_absinthe.jpg Huomatkaa surmattu vihreä keiju.

P.P.S. Kyllä kyllä, rankasti ohi ketjun aiheen menee kun "kamalinta viinaa" näin fanitetaan. Lupaan siirtää keskustelun muualle, jos se vielä laajenee.
 
Viimeksi muokattu:

Liemi Kuutio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Suomi, Sumu
jotkut väittävät unicumia pahaksi; no, maistoin elämäni ensimmäisen kerran unicumia hiljattain ja eihän siinä mitään käsittämättömän pahaa ollut! toki jälkimaku viipyilee mutta samaa sarjaa kuin jekut sun muut. missään nimessä ei yltiöpahaa, päinvastoin mukavan yrttistä kamaa. luulen ettei tota ole tarkotus vetää illan ainoana juomana kuitenkaan...

niin moni on kyllä puhunut kinkki-viinan "puolesta" että mä jätän kyllä väliin jos ko. herkkua eteen tulee ;)
 

Black Adder

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, The Original Six
Ketunsyötti

Tällaista drinkkiä (Ketunsyötti) myytiin vuonna nolla Oulussa DNC-nimisellä legendaarisella teinilihatiskillä. Ite en tykänny, mutta mm. veli imi näitä Carillo?-paukkuja aivan mielissään. Tietääkö kukaan ko. myrkyn koostumusta? Vois joskus väsätä veljelle paukun ihan vaan vanhojen aikojen muistoksi.
 

Puscutractori

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Harri Olli, rahaton ManC, NP#32, DEFC #62
Cointreau-merkkinen tuote on mielestäni aivan käsittämättömän pahaa. Hyvänä kakkosena tulee grappa.
 
Suosikkijoukkue
Greek Philosophers
Täällä on haukuttu Fernet Brancaa ja jopa Cointreauta, tuota mainiota sitruslikööriä.

Ketjun avaajalle ehdotus, voitaisiinko rajata ketjun ulkopuolelle kaikki viinat mitä Alko myy jotta pysyttäisiin asiassa. Sen verran luotan Alkon sisäänostajiin että oikeasti pahoja viinoja ei yksinkertaisesti Suomessa myydä.
 

morningstar

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Buffalo Bills
Ketjun avaajalle ehdotus, voitaisiinko rajata ketjun ulkopuolelle kaikki viinat mitä Alko myy jotta pysyttäisiin asiassa. Sen verran luotan Alkon sisäänostajiin että oikeasti pahoja viinoja ei yksinkertaisesti Suomessa myydä.
Olet nyt ymmärtänyt väärin. Tämän ketjun parasta (ja runsainta) antia on se, kun finnipojat kertovat kuinka pahaa on kaikki paitsi vattusiideri.
 
Suosikkijoukkue
Greek Philosophers
Olet nyt ymmärtänyt väärin. Tämän ketjun parasta (ja runsainta) antia on se, kun finnipojat kertovat kuinka pahaa on kaikki paitsi vattusiideri.

Taitanen olla tulossa vanhahkoksi, kun kuvittelisin nähneeni lukuisia kertoja isänmaamme toivoja yskimässä ja taputtelemassa toisiaan selkään kohdatessaan miestä väkevämpää. "Pahhaa oli mutta kännissä pittää olla, ainakin vähän enemmän kun kaveri."
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös