Kamalin viina?

  • 115 921
  • 459
Suosikkijoukkue
Kärpät
Kun en ikinä ole itsevalmistettua pontikkaa päässyt maistamaan, niin kysäisenpä tässä yhteydessä asiantuntijoilta että kuinka paljon se eroaa siitä Alkossa myydystä aineesta? Olikohan nimeltään Kiteen kirkas, ja se oli kyllä ainakin todella hyvää.

Ei siinä alkon tuotteessa ole muuta yhteistä pontikkaan kuin nimi. Mikään ei vedä vertoja huonosti tehdyn pontikan maulle ja hajulle. Kunhan joskus pääset moista maistamaan niin tiedät.

Eipä silti, menee sekin alas kun oikein kovasti tekee mieli päihtyä eikä muutakaan viinaa ole.
 
Suosikkijoukkue
Ipa, ipa, ipa, ipaa...
Kun en ikinä ole itsevalmistettua pontikkaa päässyt maistamaan, niin kysäisenpä tässä yhteydessä asiantuntijoilta että kuinka paljon se eroaa siitä Alkossa myydystä aineesta?

Oikea ponu ei maistu eikä haise lainakan sille Alkon tavaralle.

Pontikkaa on hyvää ja pahaa. Hyvä pontikka on tislattu tarpeeksi monta kertaa, jolloin se on erittäin tujua, mutta maistuu ok (sain isältä litran synttärinä mennä vuonna, oli hyvää). huono pontikka on sitten jo hajultaan vastenmielistä. Ja se pontikan haju tunkee hien mukana esim saunassa ulos, vielä seuraavanakin päivänä.

ei silti, siinä on perinnettä ja suomalaisuutta sen verran, että suosittelen kulttuurisena kokemuksena
 

Erling

Jäsen
Suosikkijoukkue
New York Rangers, Kiekko-Espoo, Arsenal, Honka
edit. Tulipa muuten juuri mieleeni viina, joka on vähintään yhtä pahaa kuin absintti. Se on nimeltään Gambina, sellaista ruskeaa litkua jota ei ihminen voi juoda.

Yhdyn tähän. Valtiotieteellisen neppisskaboissa tätä joutuu pullon kumoamaan (vähän saa maustaa fisuilla jos kehtaa).
Ja voin muuten kertoa, että ei ole hyvä olo sen jälkeen.

Grappa on toinen mikä ei yksinkertaisesti mene kakomatta alas. Ellei sitä sitten vetele nenän kautta
 
Suosikkijoukkue
Lukko. Mälsä pierumäki kiekko.
Nyt pitää tiedustella, tarkoitatko omanasiidereillä näitä suomalaisia ja ruotsalaisia "siidereitä", kuten upcidereitä ja goldencappejä sun muita, jotka tehdään omenamehutiivisteeseen ja joiden sisältö koostuu pääasiassa esansseista, vai kenties mm. brittisiidereitä (Black Rat, Westons jne.), jotka tehdään aitoon omenamehuun?

Mikäli tarkoitit ensimmäisiä, olen tasan samaa mieltä kanssasi, mutta mikäli tarkoitit jälkimmäisiä, voimme järjestää tiukan ja tasokkaan väittelyn makuasioista.
No joo, tarkoitin näitä kotimaisia litkuja tässä tapauksessa. Aidot siideritkään ei kyllä helposti alas mene. Jokin niissä vaan tökkii.

On se sen verran pitkä ja monipuolinen, että olisi ihan mielenkiintoista kuulla mitä nämä "hyvät ja juomattomat" viinat oikein ovat.. Ketjun otsikon kysymykseen vastaan "kansallisjuoma" salmiakkikossun. Salmiakki ei makuna ole muutoinkaan mikään suosikkia ja juoma itsessään on t-a-h-m-e-a-a ja ylimakeaa inhotusta.
Hyvää juomaa mielestäni on esim. jokin vahva likööri (marjapohjainen esim). Prosentteja pitää olla yli 40%. Ei saa olla mietoa sokerilientä. Hyvä ja puhdas vodka on juomakelpoista, kun se on kylmää. Kirpaisee mukavasti suussa ja lämmittää kivasti. Myös hyvä, maustettu viinashotti tekee terää. Miedosti savulla maustettu viski maistuu ihan hyvälle.

Olut puolella onkin sitten jo lukemattomia, hyviä juomia. Tsekkiläiset oluet on hyviä, kyproslainen Keo maistuu mainiolle ja Maltalainen Cisk oli hyvää. Stoutit ei uppoa taasen.

Eikös Konu (congnac) ole brandyä? Halpa Brandy on aika pahaa mutta se ei tetenkään tarkoita että kallis olisi aina hyvää. Itse tykkään konusta ja varsinkin espanjalaisesta brandystä
Miedot ja makeat brandyt tekee pahaa. Vahva ja konjakin kaltainen brandy uppoaa yhtä huonosti kuin konjakki. Samanlaisuutta ja jopa tiettyä identtisyyttähän brandyissa ja konjakeissa on. Jotkut sanovat, että ainoa ero on valmistuspaikka.
 

#3

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingfors IFK
Miedot ja makeat brandyt tekee pahaa. Vahva ja konjakin kaltainen brandy uppoaa yhtä huonosti kuin konjakki. Samanlaisuutta ja jopa tiettyä identtisyyttähän brandyissa ja konjakeissa on. Jotkut sanovat, että ainoa ero on valmistuspaikka.

Juurihan näin se menee. Cognac on Cognacin maakunassa tehtyä Brändyä, tietenkin kaikki Congnacissa tehty brändy ei välttämättä ole Cognacia. Armagnac taas Armagnacin maakunassa tehtyä Brändyä.
 

Musta Nuoli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkue, TuTo. Varauksellisesti.
Makuni on rajoitettu.

Punaviinit eivät maita (edesmennyttä Sorbusta, viinijuomien kuningasta lukuun ottamatta), valkoviinit ovat vielä pahempia. Kuohari ja shamppanjakaan eivät toimi muuta kuin kertaluontoisina onnittelumaljoina, ei niitä ilokseen litki.

Olut on eri muodoissaan tympeää mallaslitkua. Siideri menee kesällä kylmänä, mutta sekin alkaa pian tympimään ja aiheuttaa kovaa oksetuskrapulaa, samoin kuin lonkero (se aito Alkon lonkero), jota juo janoonsa yhden annoksen, mutta eipä enempää.

Väkevistä kotimaiset tikkuviinat sopivat maalien liuottamiseen, eivät sisuskalujen liuottamiseen, eivät juuri muuhun. Katse täytyy kääntää Puolaan, jotta voi nauttia vaikka Zubrowkan jalosta mausta. Puolalaiset vodkat ovat muutenkin mainioita.

Kamalista kamalimmat maut löytyvät kuitenkin Unicumin, Fernet Brancan ja ennen kaikkea Underbergin kaltaisista kammotuksista. Underbergin pitäisi kuulemma rauhoittaa vatsaa - ja sen se tekeekin, sillä oksennusreaktion jälkeen vatsa on rauhallisen tyhjä, ja mitään ei tee mieli syödä eikä juoda koko päivänä.
 

DAF

Jäsen
Suosikkijoukkue
se kolmikirjaiminen. PISTI PALLON MAALIIN
Islannin Brenniviniä kamalampaa ei ole tullut vastaan, jos siis nimenomaan puhutaan viinoista eikä esim. viineistä tai siidereistä jne., mitä ketjussa myös on. Maistuu suunnilleen siltä kuin votkassa olisi uitettu turskanpalasia. Grappa ja vastaavat ovat pehmeää nektaria siihen verrattuna.
 

Obloquy

Jäsen
Suosikkijoukkue
Bluesit, ManUtd, Jets
Islannin Brenniviniä kamalampaa ei ole tullut vastaan, jos siis nimenomaan puhutaan viinoista eikä esim. viineistä tai siidereistä jne., mitä ketjussa myös on. Maistuu suunnilleen siltä kuin votkassa olisi uitettu turskanpalasia. Grappa ja vastaavat ovat pehmeää nektaria siihen verrattuna.
Höh. Brennivinhän on aivan loistava ns. perustenu omaperäisen makunsa johdosta. Ymmärrän kyllä että jos kuminan aromi ei iske, niin voi Brennivin jäädä pulloon. Ilmeisesti tuo maku kuuluu näihin kuuluisiin viharakkaussuhteisiin.
 

Ted Raikas

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Kamalimman makuinen viina, mitä olen koskaan maistanut on varmaankin kiinalainen riisiviina (juoman nimeä en muista/tiedä), jota yksi kesä muutama vuosi sitten tuli maistettua... hullu otin vielä hörppyä toiseen kertaankin. Aivan karmeata tavaraa kerta kaikkiaan, luulin hetken vetäneeni jotain tinneriä. Se maku oli aivan pöyristyttävän pistävä. Hulluja nuo kiinalaiset.

Absintti ei kyllä sekään tehnyt kovinkaan hyvää vaikutelmaa minuun. Kyseessä ei tokikaan ollut se ihan aito, sitä kun ei Suomesta saa. Hirveätä kärpäsmyrkkyä joka tapauksessa.

Todettava on, että en muutenkaan ole mikään kovin hyvä vetämään viinaa, ainakaan raakana. (hyvät) Viskit ja konjakit menee tietty, mutta ne on vähän eri juttu. Samoin laadukasta venäläistä vodkaa pystyy juomaan raakana vaikka vähän lämpimämpänäkin.
 

Mauri-Antero

Jäsen
Suosikkijoukkue
-
Jos on huono olo, eikä meinaa laatta millään tulla, tässä takuuvarma konsti; reilu kulaus Vana Tallinnaa, jonka jälkeen kyytipojaksi Jack Danielsia. Mitä makujen sinfoniaa.
 

fiftyeight

Jäsen
Suosikkijoukkue
Iddrott Förskott Puukädet
Kamalimman makuinen viina, mitä olen koskaan maistanut on varmaankin kiinalainen riisiviina (juoman nimeä en muista/tiedä), jota yksi kesä muutama vuosi sitten tuli maistettua... hullu otin vielä hörppyä toiseen kertaankin. Aivan karmeata tavaraa kerta kaikkiaan, luulin hetken vetäneeni jotain tinneriä. Se maku oli aivan pöyristyttävän pistävä. Hulluja nuo kiinalaiset.
- - -

Saattaa olla kyseessä jo alkuviesteissäni mainitsemani Goujinggou, tai jotain sinne päin. Kiinalainen Koskenkorva. 1.4 miljardia kiinalaista ei voi olla väärässä. Käytännössä helevetin huonoa pontikkaa. Grappakin on sen rinnalla herkkua, vaikka pontikkaa sekin on.

Aikoinaan kiinalaiset rakennusporukat järjestivät juhlat ja kaikille tarjottiin tuota tavaraa. Pienen maistiaisen jälkeen loput "kaatuivat" kasveille, jotka seuraavalla viikolla kuihtuivat pois. Samaten Kiinan suurlähetystössä oli tuota itsenäisyyspäiväjuhlissa tarjolla, mutta aika heikolla menestyksellä.

Itse sain 0,5l pullon lahjaksi ja pidin sitä vierasviinana. Tarjosin aina lasillisen. Kukaan ei pyytänyt lisää.
 

Ted Raikas

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Saattaa olla kyseessä jo alkuviesteissäni mainitsemani Goujinggou, tai jotain sinne päin.
Hyvin mahdollista! Eräs kaveri toi pullollisen kun oli Kiinassa ollut opiskelemassa.

Voin sanoa, että sen litkun juomisen jälkeen joutui hetken nieleskellä kylmä sylki suussa, ettei tullut ryynättyä.
 

fiftyeight

Jäsen
Suosikkijoukkue
Iddrott Förskott Puukädet
Hyvin mahdollista! Eräs kaveri toi pullollisen kun oli Kiinassa ollut opiskelemassa.

Voin sanoa, että sen litkun juomisen jälkeen joutui hetken nieleskellä kylmä sylki suussa, ettei tullut ryynättyä.

Pitää ensin korjata tuo nimi: po. Gou-jing-gong-jiu. Lausuttuna Ku-jin-ko-shu. On meinaan vieläkin sitä kaapissa ja serkkuni vaimo opetti sen lausumaan. Toivottavasti meni n. oikein. Ja tosiaan, edes Holkerille tai Zyskowizkille se ei kelvannut.
 

Bigmouth

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pata & LAK
Mao tai. Kiinalainen mikälie-paloviina.

Niin vähää ei Mao taita voi juoda, että koko loppuiltaa ei röyhtäilisi maotai-röyhtäyksiä.
 

sekolust

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна, Lostedt, Ben-Amor
Riga Black Balsam.

Vanha lainaus, mutta pakko todeta yksi asia. Nimittäin maku ei tässä puolessa vuosikymmenessä ole muuttunut ainakaan kahden suomalaisen välillä. Latviassa tuli tuota saatua kun pyysin "mahdollisimman latvialaista juomaa" ja hyi helvetti. Ei tarvinnut miettiä josko olisi matkapullona hankkinut, sen verran kaameaa tavaraa se omaan makuuni oli. Toki tuo oli hotellin baarissa ja paikan luonteesta johtuen pullo voi olla mitä tahansa vuosikausia avattuna seisseen ja juuri korkatun väliltä.

80% Vergi Viin Virosta on sellaista peliä, että edes avaamattomana saatu pullo oli liikaa. Vuosia oli avattu pullo kaapissa ennen kuin oli vain pakko todeta pullon voittaneen. Viru Valgen vastaava tuotos on tullut tyhjennettyä jokunen kerta, mutta tuo ei vain kulunut. Hyi vittu mitä tavaraa kaikin puolin: liian vahvaa nauttimiseksi, liian pahaa päihtymiseen. Monia väkeviä pulloja olen oppinut tietyllä tapaa kunnioittamaan, mutta tuon osalta kunnioitus on täysin olematonta. Jos vielä saan (joudun ottamaan) pullon käsiini, tyhjennän sen heti vessaan/kadulle/ojaan, kuseen pulloon ja heitän kusisen pullon pois.
 

Mr.Fox

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS respektit: HIFK ja Ässät
Ilmeisesti teistä ei kukaan ole nauttinut unkarilaista persikka palinkaa. Järkyttävää.
Palinka on kamalaa, paska maistuu läpi vaikka mitä laittais sekaan.
Olin jo hieman huolissani, että eikö tässä ketjussa ole mainintaa unkarilaisesta palinkasta.

Molempia on tullut maistettua - sekä "virallista" tuotetta että kotipolttoista. Palinkaa kun huitaisee neljä senttiä kitusiin, niin naama ei peruslukemilla pysy. Perinteinen suomalainen pontikkakin (saaristoresepti) on kuin linnunmaitoa unkarilaiseen vastineeseensa verrattuna.

EDIT: toisaalta eihän esim. brasilialainen sokeriruokoviinakaan - Cachaca - mitään herkkua ole sellaisenaan. Kuitenkin sitä voidaan käyttää raaka-aineena yhteen parhaimmista drinkeistä - Caipirinha. Pitäneekin joskus kokeilla tekaista Caipirinha tai Mojito palinka-pohjaisena, jos vain joskus taas tuota käsiini saan.
 
Viimeksi muokattu:

Surukuku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sanaan Sepot ja muut jemeniläiset kiekkoseurat
Olin jo hieman huolissani, että eikö tässä ketjussa ole mainintaa unkarilaisesta palinkasta.
...

Taisin juuri tuolla "karmein ruoka" -ketjussa mainita tämän unkarilaisen väkijuoman romanialaisen version, ţuicăn, joka ei minullakaan nouse sinne miellyttävimpien alkoholijuomien joukkoon.
Ylipäätään nämä Itä-Euroopan/Balkanin alueen hedelmäviinat ovat maultaan ja hajultaan aika luotaantyöntäviä, mutta eivät kuitenkaanihan mahdottomia verrattuna esim. joihinkin Kaukoidän riisiviinoihin.
 

pernaveikko

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Crusaders, Lechia
Gambina sen täytyy olla. Maistuu vatsahapoille ja suutuntuma on kuin yrjötaudin kourissa. Hyi helvetin helvetti!

Kyllä tässä on nyt voittaja. Kaikenmaailman eksoottiset ulkomaalaiset ovat todella pahoja. Siis ihan todella pahoja, mutta Gambinan voittanutta ei tässä kategoriassa varmaankaan voi olla.
 

Bob Rambo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät, AC Oulu
Gambina on jumalaista nektaria, moukat. Toimii paljaaltaan kuin myös appelsiinimehun kanssa.

Nuo riisiviinat ovat aivan siellä pahimpien joukossa. Kerran haastemielessä tuhottiin puolilitraiset mieheen erään Kiinasta palanneen ystäväni kanssa ja siinä oli kaverisuhde koetuksella koko illan.

Italiassa muistan "nauttineeni" jotain paikallista sitruunalikööriä tms. Makua voisi luonnehtia vain pahahkoksi, mutta muutaman kulauksen jälkeen tuntui kuin hampaat sulaisi suuhun siitä sokerisuudesta.
 

benicio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Tykkääkö muuten joku täysi-ikäinen Pisangista?
 

pernaveikko

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Crusaders, Lechia
Tykkääkö muuten joku täysi-ikäinen Pisangista?

Juoko muuten joku täysi-ikäinen Pisangia?

Enpä ole kokeillut eikä varsinaisesti kuulu suunnitelmiinkaan. Se oli hyvää silloin, mutta ihan hyvä, että se oli silloin eikä esimerkiksi nyt.
 

Salama15

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lankisen Lukupiiri - Zervuska Haidis
Tuolla aiemmin kerroinkin oman kauhistukseni (Gammel Dansk), mutta ihan yleisenä kommenttina, ihmisten makutottumukset vaihtelee julmetusti!

Järjestettiin frendien kesken "pahin viina"-bileet => kaikki toivat kaapistaan sen pullon joka on jäänyt juomatta. Pöydällä oli jos jotakin, mutta itselleni ihmetykseksi siellä oli myös pullo Becherovkaa, joka taas meikäläisellä menee sarjaan "parhaat viinat"...
 

cottonmouth

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo & Philadelphia Flyers
Ylipäätään nuo sokeriset <22 volttiset teinilitkut ovat pääsääntöisesti aika karmeita, huippuna toki persikkakossu.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös