Kerropa vielä kuinka nämä keskieurooppalaiset lageroluttyypit tyyliin Häzäbodamulkviztinziehen ovat niin ylivertaisia suomalaiseen olueen nähden? Veikkaanpa että sokkotestissä saattaisi käydä kylmät.
Repesin tolle häzäasjkmulqvistdhf -jutulle :D
Minun mielestäni monissa suomalaisissa kaljoissa on jotenkin turhan "hiilihappoinen" maku, joka peittää alleen maltaisen maun. No offence, se on minun mielipiteeni.
Sokkotestihommassa olet oikeassa. Jos tehdään sokkotesti, jossa saa 1-3 huikan verran eri makuja lyhyellä aikavälillä toisistaan, on lager-oluita vaikea erottaa toisistaan. Jos taas saa vaikka 0,3 litraa vaikkapa 10 eri laatua, voi viimeisten oluiden kohdalla lievä päihtymys sekoittaa pakkaa :D
Tärkeintä on yleinen makunautinto pitkäkestoisine jälkimakuineen. Kaikista pahimmat ongelmat maun kanssa tulee silloin, jos juodaan vaikkapa kolme hellesiä ja sen jälkeen yksi märzen tai toisinpäin. Pääasia mielestäni on se, että kiskoo samaa oluttyyppiä (ei toki välttämättä samaa merkkiä) yhtenä iltana, koska muuten makunautinto kärsii.
Toki jos humalahakuisuus ainoa asia mikä ratkaisee, on tilanne toinen. Tulihan sitä teininä varastettua porukoiden viinakaapista eri viinoja samaan pulloon. Eri viinoja tietysti siksi, että vanhemmat eivät huomaisi viinan vähentyneen.