Ilmoitukset

Nimimerkki HokiOnSporttia huilaa viikon sääntöjen 9§:n perusteella. Provoilu-viestejä lenteli vähän ympäriinsä.

Nimimerkki M.O.R.O huilaa viikon sääntöjen 4§:n perusteella. Turha viesti löytyy Mestiksen finaalipari-ketjusta.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki Zolmu osoittautui aiemmin porttikiellon saaneen jäsenen uudeksi nimimerkiksi. Tämän vuoksi hänen kirjoitusoikeutensa on poistettu.

Mikäli elinikäisen pelikiellon saanut jäsen haluaa palata palstavahvuuteen, uuden nimimerkin luomisen sijaan suosittelemme lähettämään pyynnön oikeuksien avaamisesta moderaattoreille hyvien perusteluiden kera.

Sulje ilmoitus

Kalsarikänniketju

Viestiketju osiossa 'Kierrätyskeskus' , aloittajana Borgie, 31.08.2005 klo 00.11.

 1. Borgie Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Rauman Lukko
  No niin, meillä on "oletko koskaan kännissä jatkoajassa" ja "krapulaketju" yms. liirum laarumia, mutta päätin tässä avata vielä erikseen kalskarikänniketjulaisen. Täällä eivät siis viinkonlopun kemuttajat pohjusta, vaan tenutamme yksinämme, kalsareissa taikka ilman.

  Nykyään tulee vedettyä harvemmin kalsarikännejä, kun muutenkaan ei tule syljettyä tuoppiin, mutta tänään on pienet paikallaan. Viskipullosta on lähtenyt useampi sormenleveys, mutta änkyröitä en aio vetää. Uni ei tule silmään, johtuu asioista joista voisi -ehkä- kirjoittaa vitutus- ja naisasiatketjuihin, joten päätimpä tempaista pari desiä viskiä, jos vaikka nukkumatti tulisi kylään. Mitään tosin ei ole vielä menetetty, asioiden vakavuus selvinee kuluvan viikon aikana... mitäpä tässä sen suuremmin jorisemaan, siis kalskarisankarit raportoikaa tänne.

  Jalassa kalsongit mallia sininen Sloggi ja kädessä skottipoikien 1992 valmistamaa Macallan viskiä (josta olen oppinut pitämään). Jääpalat perkele loppu, mutta viisaammat kehoittivatkin viskiketjussa nauttimaan tätä ilman. Borgie over and out.
   
 2. scholl Jäsen

  Kerropa nyt, että mitä tarkoittaa kalsarikännit.
   
 3. Borgie Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Rauman Lukko
  Lainaus:
  WTF? Ihanko tosissaan kyselet?

  Itseäni siteeraten "Täällä eivät siis viinkonlopun kemuttajat pohjusta, vaan tenutamme yksinämme, kalsareissa taikka ilman."

  Varmuuden välttämiseksi, seuraa kalsarikännien lyhytoppimäärä:

  Kalsarikännit ovat kännit, joissa vedetään nuppi, enemmän tai vähemmän, sekaisin ihan omissa oloissa, pääsääntöisesti yksinään. Minkäänlainen siirtyminen kännäämiskohteesta ei ole sallittua, ja kavereiden mukana olo alkaa olla siinä rajalla. Kotibileissä dokaaminen ei ehdottomasti kuulu kalsarikännien pariin, vaikka kemutuspaikka pysyisikin samana koko yön!
   
 4. -OO- Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Lukko
  Lainaus:
  No juuri sitä itseään. Istutaan yksin kotona pelkät kalsarit jalassa ja tissutellaan.
   
 5. bisnesman Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK
  Tullut huonoksi tavaksi. 2-4 kertaa viikossa, mutta useimmiten vain muutama annos kuten nytkin.
  Aamulla ei huomaa että on nauttinut alkoholia. Joskus taas menee muisti ja aamulla on humalassa vaikka pitäisi mennä luennolle tai vielä pahempaa, töihin.
   
 6. scholl Jäsen

  Lainaus:
  Miksi kalsarit vain jalassa? Itse esim. istun sohvalla aina välillä keitottamassa ja katson esim. tv:tä, mutten koskaan esiinny alushoususillani. Miksei voi olla esim. farkut jalassa? Eikö ole irstasta liikkua alushoususillaan? Ainakin se on erittäin vieras ajatus.
   
 7. L4E Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Rauma Luk
  Lainaus:
  Toinen perinteinen nimihän näille kalsarikänneille on verkkarikännit. Samasta asiasta siis kysymys ja muitakin "termejä" varmaan käytetään.

  Ehdottomasti kuitenkin välillä paikallaan. Esim. lätkämatsin kuuntelu yhdistettynä nettisurffailuun sopii hyvin ohjelmaksi "verkkarikännille"(käytetään nyt sitä termiä kun en itsekään alushoususilla hihhuloi :D)..
   
 8. pettter Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK
  Kyllähän nyt joka ilta tulee vähän otettua. Ja esimerkiksi viski on mun mielestä sellaista jota mieluiten nautiskelee yksinään.
   
 9. Jakke Huuliparta Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, Haukilahden Työväen Ampujat
  Toinen määritelmä kalsarikänneille on kun aletaan seuraavana aamuna heti sängystä noustua vetämään viinaa ilman että laitetaan edes vaatteita päälle. Eli kännätään vain kalsarit jalassa.
   
 10. L4E Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Rauma Luk
  Lisätään nyt sen verran vielä ettei oleellista ole se mitä on päällä tai mitä ei ole päällä, vaan ajatus siitä että dokataan yksin ja kotona.
   
 11. Borgie Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Rauman Lukko
  Lainaus:
  Ei ole irstasta, päin vastoin, kalskarikänneissähän on se hyvä puoli, ettei tarvitse noudattaa yleisiä normeja tai muutakaan hyväksi käyttäytymiseksi katsottavaa koodistoa, vaan voi ottaa rennosti, löysin rantein (paitsi runkatessa) ja dokata. Yksin. Kotona(?). Minkä helvetin takia sitä siis pitäisi ruveta itseään turhaan puvustamaan? Tosin myönnettävään on, että kalskarikänni ei ole nimensä veroinen, vaan kalsongoit voi vetää myös vaatteet päällä... tosin keski-eurooppalainen sivistynyt viinin litkintä on syytä pitää erillään peri-suomalaisesta kalsarikänniperinteestä!!!
   
 12. Ted Raikas Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaiPa, HIFK
  Kalsarikännejä säännöllisesti vetävät jannut ja jannuttaret ovat kyllä aika säälittäviä tapauksia, joilla elämä ei ihan kaikilta osin ole kunnossa ja joku mättää pahasti. Tosin, kyllä kunnon kalsarihumalat on sellainen asia, joka jokaisen tulee kokea ainakin kerran elämässään. Mutta jatkuvana puuhana... huhhuh...

  Nimim. Kalsarikännejä suht säännöllisesti vetävä jannu
   
 13. teemu73 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ässät
  Olen kuullut sellaisen version, että ainoat kunnon kalsarikännit ovat sellaiset mitkä vedetään pitkät kalsarit jalassa. Pitkillä kalsareilla ei ole tullut itse kokeiltua, muuten kylläkin. Ja ei semmoinen kotona tissuttelu ole yhtään hassumpaa. Samalla tulee usein käytyä levy- ja videokasettihyllyä läpi, eikä kukaan valita soivasta musiikista. Sama se sitten on, onko jalassa verkkarit, farkut, kalsarit tai vaikka kekkuloisi munasillaan.

  Vetävätkö muuten naiset sitten pikkuhousukännejä?
   
 14. Timbit Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HPK, Canucks, BC Lions
  Suurin osa "känneistäni" on nykyään kalsarikännejä. Lainausmerkit siksi, että harvoin sitä humalaan asti itseään enää nykyään tulee juoneeksi. Kaksi litraa illan aikana mietoa juomaa on maksimi, tai puolisen pulloa viiniä. Nämä nautitaan oikeaoppisesti kotona perjantai- tai lauantai-iltana. Asusteena yleensä college-puvun housut ja t-paita. Ainiin, kai vaimo ja poika saavat olla kotona silloin? Eivät kuitenkaan juuri osallistu itse toimintaan eli kalsarikännäämiseen.
   
 15. Sistis Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HPK
  Itse en ole tämän taiteenlajin syvintä olemusta vieläkään ymmärtänyt. Minusta humala on nimenomaan sosiaalinen asia, jota ei saa missään tapauksessa kokea yksin. Yksin voi korkeintaan ottaa pohjia ja lähteä sitten baariin, mutta yksin dokailu kotosalla... ei ymmärrä. Viinin ja oluen juonnin ymmärrän ruokajuomana, mutta muuten tämänkaltainen tapa aiheuttaa ymmärtämättömyyttä. Ei auta, vaikka moni on yrittänyt selittää minulle tämän taiteenlajin hienoutta. En vaan ymmärrä.
   
 16. morningstar Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HPK, Buffalo Bills
  Lainaus:
  Tedillä on oikea kalsarikännääjän asenne! Juu, vetelen minäkin välillä. Kahden-neljän kaljan nauttimista illalla kotona en kyllä laske kalsarikännäykseksi. Kyllä sitä pitää selkeästi humalaan tulla vaikkei ihan kosmonauttina olisikaan. Sistis sanoi että kännääminen on sosiaalinen tapahtuma. No on se sitäkin mutta kalsarikännäyksen paras puoli on juuri se että voi paskat nakata kaikelle sosiaalisen kanssakäymisen rajoituksille. Olla siis parhaassa mahdollisessa seurassa (yksin) ja juuri niin kuin huvittaa, vaikka siis notkua niissä kalsareissa. Hyvää raskasta musaa roikaamaan, mäyräkoira esiin ja kyllä on kivaa!

  P.S. Koetan kyllä kalsarikännätessä välttää niin vahvaa humalatilaa että seuraavana päivänä olisi krapula. Jotenkin nimittäin k-kännillä hankittu krapula vituttaa vielä tavallistakin enemmän.
   
 17. Sistis Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HPK
  Lainaus:
  Kyllä kyllä. I understand that point. Mutta edelleen ihmettelen, että mitä helvettiä tuolla humalalla tekee tuossa tilanteessa. Meikäläinen ainakin tykkää kuunnella hyvää musiikkia (joskus jopa raskaampaakin) ja notkua ihan niin kuin huvittaa, mutta humala ei kiinnosta tuossa tilanteessa. Mielummin juon vaikkapa mukitolkulla teetä, kun rötväilen tuolla meiningillä. Ei tuossa tarvitse huppelia.

  Rahaa säästyy ja seuraavana aamunakin on hyvä olo. Kunnon tumut kaveriporukalla tai viihde-ilta baarissa ovat taas varsin mukavia hetkiä. Niitä ei teetä litkimällä voikaan oikein viettää.
   
 18. Twite Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Hämeenlinnan Pallokerho
  Lainaus:
  Toki ne saavat olla muuallakin kuin vain jalassa.
   
 19. E Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kiekko-Espoo, Ketterä
  Lainaus:
  Kyllähän nyt suomalainen mies voi juoda viinaa pitämättä hauskaa sen kummemmin. Kalsarikännääminen on joskus ihan hauskaa. Itsellä ei ole tarvetta sen kummemmin etsiä enää mitään kodin ulkopuolelta, kun kotona on kaikki nyt ja tulevaisuudessa tarvittava. Sen vuoksi kalsarikännejä on tullut muutaman vuoden aika vedettyä kohtuullisen useinkin.

  Kalsarikännien hyvät puolet:
  -Ei tarvitse miettiä, mitä laittaa päälle
  -Ei tarvitse miettiä, olenko liian humalassa löytääkseni kotiin
  -Ei tarvitse miettiä, mitä hittoa sitä oikein on tullut muille selostettua
  -Ei tarvitse kärsiä muista känniääliöistä
  -Ei tarvitse kärsiä tupakansavusta
  -Ei tarvitse huutaa musiikin yli, jos haluaa puhua
  -Ei tarvitse miettiä, mitä järkeä tässä taas oli lähteä radalle

  Kalsarikännien huonot puolet:
  -Seuraavana aamuna voi olla krapula


  Kalsarikännit on siis ihan win-win-tilanne joka suhteessa.
   
 20. Twite Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Hämeenlinnan Pallokerho
  Lainaus:
  Nuo argumentit pätevät vain verrattuna kapakkareissuun. Listaamasi hyvät puolethan sopivat myös kotona selvinpäinolemiseen joissa ei ole tuota huonoa puolta mukana.

  Ei kalsarikännejä pysty selittämään millään numeerisesti mitattavissa olevilla argumenteilla. Ne vaan on.
   
 21. E Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kiekko-Espoo, Ketterä
  Lainaus:
  Kyllä nuo itse asiassa sopivat myös kaverille lähtemiseen. Ainakin kohdat 1-4. Siis kotona selvinpäin... miksi mulle ei ole ennen kerrottu tällaista vaihtoehtoa?
  Kyllähän sitä aina välillä tekee kotonakin mieli olutta. Se ensimmäinen maistuu niin hyältä, että maistetaan toinen... ja siitähän tietää, mitä seuraa.

  Pointti oli itselläni vaan se, että mielestäni kalsarikänneissä ole mitään pahaa.
   
 22. Sistis Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HPK
  Lainaus:
  Ei niissä minustakaan ole mitään pahaa. En vaan ymmärrä tätä taiteenlajia. Suhtaudun siihen oikeastaan aika lailla hämmästellen. Olen kyllä kokeillut tuota joskus, enkä kokenut sitä omaksi jutukseni.
   
 23. morningstar Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HPK, Buffalo Bills
  Lainaus:
  Tuossa on juuri yksi kalsarikännäyksen pointti; itsensä nollaaminen. Joku filosofi, jonka nimi on karannut päästäni, on sanonut että ihminen on luomakunnan ainut olio, joka tiedostaa oman kuolevaisuutensa. Ja sen takia ihmisellä on oikeus, ellei peräti velvollisuus, silloin tällöin suorittaa ns. nollaus tai unohdus. Ja sillä ei ole mitään tekemistä sosiaalisen elämän (tai hauskanpidon) kanssa.

  Niin ja toisaalta, kyllä se humalassa olo yleensä on vaan penteleen kivaa. Yksin tai seurassa.
   
 24. Sistis Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HPK
  Lainaus:
  Jep jep. Noh, sataa euroa en ole koskaan saanut baarissa menemään, vaikka olisin tullut totaalihumalassa baarista kotiin taksilla ja käynyt siinä ennen sitä vielä kebabilla. Keskimäärin tulee nykyään selvittyä baari-illasta yleensä parilla kympillä. Ehkä joskus menee kolmekin kymppiä, jos oikein kunnolla röpöstelee.

  Raskaan työviikon voi nollata (tai ainakin minä voin) ihan vaikka vaan lepäilemällä kotosalla ja tuijottamalla jotain leffaa. Viinaksia ei siinä mielestäni tarvi.

  Tai toinen vaihtoehto on lähteä kavereiden kanssa viihteelle ja vetää siinä sivussa kunnon tumut.

  Mutta kuten sanoin, tyylejä on monenlaisia enkä tuomitse millään muotoa kalsarikännäilijöitä.
   
 25. teemu73 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ässät
  Nimenomaan perjantai on "kalsareille" paras päivä. Koskaan alkoholi ei maistu niin hyvälle kuin perjantaina töiden jälkeen (paitsi kesälomalla). Yleensä on niin väsynytkin perjantaina, ettei sen enempää mitään seuraa kaipaa. Sen kun tissuttelee niin kauan kuin jaksaa ja sitten painuu pehkuihin. Itsellänikin tilanne on se, ettei sieltä kotoa paljon tarvi nykyään minnekään lähteä, joten perjantaina vedän sen mitä vedän. Lauantai tuleekin useimmiten oltua ihan selvin päin. Ainoastaan aamulla/päivällä saatan vetää muutaman, mutta lauantai-iltana ei enää juurikaan kiinnosta.