Ilmoitukset

Nimimerkki HokiOnSporttia huilaa viikon sääntöjen 9§:n perusteella. Provoilu-viestejä lenteli vähän ympäriinsä.

Nimimerkki M.O.R.O huilaa viikon sääntöjen 4§:n perusteella. Turha viesti löytyy Mestiksen finaalipari-ketjusta.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki Zolmu osoittautui aiemmin porttikiellon saaneen jäsenen uudeksi nimimerkiksi. Tämän vuoksi hänen kirjoitusoikeutensa on poistettu.

Mikäli elinikäisen pelikiellon saanut jäsen haluaa palata palstavahvuuteen, uuden nimimerkin luomisen sijaan suosittelemme lähettämään pyynnön oikeuksien avaamisesta moderaattoreille hyvien perusteluiden kera.

Sulje ilmoitus

KalPan valmennus ja pelitapa 2017–2018

Viestiketju osiossa 'KalPa' , aloittajana ilman sukkia, 21.02.2016 klo 11.00.

 1. Hollanti Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KalPa
 2. kuksa Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Suomalainen jääkiekko
  Ihmettelen suuresti miten ja millä eväillä Anssi Laine 16-V maajoukkueen päävalmentajaksi.
  Poliitikosta valmentajaksi kovin perseen nuolija Tommi Niemelän (pelicans) kanssa.
  Kalpan voitto 16-v pojille huono juttu.
   
 3. Uncle Ben Jäsen

  Siirretääs tänne, kun valmennukselle on oma ketjunsa.

  Lainaus:
  Mitäs mieltä täällä ollaan millaista apua Sami Kapanen valmennusryhmäänsä tarvitsisi? Pitäisikö kakkosvalmentajan olla ensisijaisesti joku pelikirjanoppinut, vai kenties joku hengenluoja ja tsemppari, vai yksilöiden valmentaja, vai mitä?

  Minustakaan tuosta jonkinlaisesta kokemuksesta ei kyllä haittaa olisi, kun päävalmentaja kuitenkin on aika kokematon omassa hommassaan. Mikko Haapakoski ei näemmä jatka KooKoossa, mites olis siitä kokemusta ja luultavasti puolustuspelin osaamista myös?
   
 4. Takapappa Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KalPa, Blackhawks
  Sami Hirvonen ipan a:sta? Eikös ollut joskus KalPan apuvalmentajana?
   
 5. Noutolokku Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KalPa, Kanen Pate ja Dominaattori
  Eiköhän nuo ole Tommi Miettinen ja Jukka Hentunen. Upgradetaan vaan A-junnuista ukos Liiga kentille. Pieni palkan korotus mutta ei tarvitse palkata uutta väkeä :)
   
 6. Dragon's Den Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KalPa, KuPS
  Lainaus:
  Sama kävi itsellänikin mielessä. Tosin jostakin pitäisi saada myös asiallinen maalivahtivalmentaja. Kenkä-Siekkisessä yhdistyisivät sekä kokenut ja rutinoitunut kakkosvalmentaja että todella pätevä maalivahtivalmentaja. Taitaa mies tosin olla pysyvästi juurtunut Jyväskylän seudulle.
   
 7. Takapappa Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KalPa, Blackhawks
  Minusta jossain yhteydessä oli juttua, että Kenkä olisi jyppilästä lähdössä. Olisi ehkä paras mahdollinen apuvalkku. Tuokkolan aisaparina taisi puolustusta peluuttaa muinoin.
   
 8. TKO Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KalPa
  Lainaus:
  Jyväskylän paikallislehti vei Siekkistä vahvasti Ässiin Jyrki Ahon valmennustiimiin.
   
 9. Kalakukko Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kuopion Sport
  Eiköhän apuvalmentajina nähdä näitä edellä mainittuja jamppoja. Sami Kapasen lähipiiriin ei ole ulkopuoliset tulleet sitten Saku Pölläsen..
   
 10. petete Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kalpa
 11. Noutolokku Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KalPa, Kanen Pate ja Dominaattori
  Lainaus:
  Oma poika taas kotiutetaan? :D

  Peliittojen ketjusta poimittua:

  "Valmentaja Marko Tuomainen on kuitenkin vaativaa sorttia, joten vapaamatkustajille ei joukkueessa ole tilaa. Tuomaisen pelaajarääkki ei ole näyttänyt menevän lainkaan hukkaan. Pelaajat ovat päässeet nauttimaan työn hetelmistä olemalla pelien loppupuolella jaksavampi osapuoli. Sarjasijoituksiin ja pistemääriin en vielä puutu, sillä Tuomaisen mukaan vasta 20 pelin jälkeen aletaan niitä katsomaan."
  "Marko Tuomainen tarttui kyllä nopeasti sanoista tekoihin. Yksi pakki on raavittu vaikka väkisin ja maalivahdistossa tapahtui muutos"
  "Nälkää ottelusarjan voittamiseen löytyy takuulla ja valmentaja Marko Tuomainen on mitä parhain pudotuspelivalmentaja. Tuomainen saa hengen päälle ja tietää ne pienet jutut, joilla tällainen ottelusarja on käännettävissä. Unohtaa ei sovi myöskään kokeneen kehäketun ja aiemman pudotuspelisarjan maratonottelun ratkaissutta Jani Keinästä, joka Santeri Heiskasen tavoin on Tuomaisen tukena."

  Ja loppuun vielä kevennys: Peliitat-valmentaja Marko Tuomaiselle toimitsijakieltoa - MESTIS - 14.03.2017 - Uutiset - Jatkoaika.com - Kaikki jääkiekosta
   
 12. Uncle Ben Jäsen

  No jaa.. tämmöstä arvuuttelin tuossa muutama päivä sitten..
  Lainaus:
  ..niin olisko sitten tulossa jonkinlainen ”tsemppari”..

  Video: Suomalaisvalmentaja raivosi pukukopissa - "V***u mitä p*skaa"
   
 13. Korkin Torpedo Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KalPa
  Mitä nyt siitä mestis-dokkarista joka taannoin tuli näki, niin Tuomainen ei paljon muuta näyttänyt osaavan kuin huutaa vittusaatanaa ja paiskoa mailoja. Jotenkin tuntuisi, että Sami kyllä osaa jo sen vaatimustason ja stemppaamisen hoitaa, mutta taktista osaamista ei niin paljon olisi. Eli toinen apuvalmentaja pitäisi sitten olla joku anttipennanen.

  Jotenkin kyllä vähän pelottaa jos Veke sinne koppiin tulisi meuhkaamaan, saataisiin oma Tomek kasettiaan hajottelemaan.
   
 14. Haalariosasto Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KalPa
  Lainaus:
  Jos Tuomainen on todella tulossa tänne ja tuossa oli osaamisensa ydinalueella niin sanoisin vittu mitä paskaa. Tuohon ei vielä paljoa vaadita, edes ikää, muusta puhumattakaan. Johtaa voi tietenkin monella tavalla ja jokainen voi miettiä mitähän tuollainen huutaminen ja kiukuttelu auttaa. Toivon mukaan osaa muutakin.
   
 15. Uncle Ben Jäsen

  KalPan ensi kauden valmentajat selvillä - Savon Sanomat

  Ensi kauden valmennusporukassa siis Sami Kapasen ohella jo aikaisemmin esillä ollut Marko Tuomainen, sekä vähemmän tunnettuina niminä Atte Kinnunen ja maalivahtivalmennuksesta jatkossa vastaava Jarkko Rissanen. Kahdesta viimeksi mainitusta tuolla todetaan, että..

  "Kinnunen on vasta 23-vuotias alkutaipaleellaan oleva valmentaja, jolla on kokemusta HPK:n juniorivalmennuksesta.

  Rissanen on nuorisomaajoukkueiden maalivahtivalmennuksen ohessa vastannut KalPan A-nuorten torjujien opettamisesta. Rissanen on 29-vuotias."
   
 16. Noutolokku Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KalPa, Kanen Pate ja Dominaattori
  Lainaus:
  Hmmp pelottaa tuo Tuomaisen Marko kyllä aika paljon. Minusta tuommoinen vanhanliiton räyhääminen ei nykyään enää toimi. Enemmän on menty "pelaajaystävälliseen keskusteluun" kuin lyttäämiseen, penkittämiseen ja kurkku suorana huutamiseen. No. Eiköhän Kapanen miehen pidä aisoissa. Ilmeisesti taisteluasennetta Tuomaiselta kuitenkin myös tulee peliin niin sehän on hyvä lisä. Uskon, että ensi kaudella KalPa pelaa todella vittumaista kiekkoa pelistä toiseen. Ei ole aikaa ja iholla roikutaan kuin vauva tississä.
   
 17. Kopari Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KalPa, Jokipojat, Mikkelin Kittaajat
 18. Uncle Ben Jäsen

  Joo, nuo Savon Sanomien aikaisemmin kertomat kaverithan siinä tosiaan vahvistettiin. Varsin kokematon porukkahan tuo on liigajoukkueen valmennusryhmäksi.

  Atte Kinnunen on ainakin minulle ihan tuntematon nimi, mutta hänellä on näemmä kuitenkin koulutustaustaa ja jonkinlaista kokemustakin, joka voi tietty istua tuohon rooliin ihan hyvinkin, jos hän siis on lähinnä tollanen ”videovalmentaja”.
   
 19. Spuddie Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KalPa, littipeukku IPK:lle
  Mielenkiintoista tekstiä Kapasen ajattelusta valmennukseen ja sen suomalaiseen ajattelutapaan. Kapanen ainakin tiedostaa suomalaisen ongelman jääkiekossa, maalinteon. Tähän KalPan harjoituksissakin kiinnitetään huomiota. Linkki Ylen juttuun.

  http://yle.fi/urheilu/3-9635554
   
 20. Noutolokku Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KalPa, Kanen Pate ja Dominaattori
  Sami Kapanen nopeuttaa hopea-KalPan pelaamista - LIIGA - 08.06.2017 - Artikkelit - Jatkoaika.com - Kaikki jääkiekosta <- Sami Kapasen mietteitä tulevasta. Siinä on yhteydessä myös pari muutakin juttua tulevaa kautta ajatellen.

  - ensi kaudella pyritään kääntämään nopeasti
  - aktiivinen maalineduspelaaminen
  - valmennuksen tueksi otetaan videovalmennus - herää kysymys että eikö tätä tosiaan ole jo aikaisemmin tehty? :D

  - "— Haluan saada vielä pakit vahvemmin mukaan, sieltä pitää sen nelosen tulla lisänä ylös. Jos me kolmella hyökätään, niin se on parhaimmillaankin vain kolme vastaan kolme -hyökkäys. Ehdottomasti me tarvitsemme lisää aktivointia siihen, että puolustajat uskaltavat nousta ylös. Se on minusta ihan vaan pelirohkeutta. Että uskallat lähteä ja kiekkoa ei menetetä, kun hönkäiset matkaan." - Sami Kapanen
  --> tuo viittaa varmasti tuohon nykyiseen pakistoon. Pyritään saamaan ukot hyökkäyksen tueksi entistä enemmän


  Maalille ajamista Kapanen tuntuu painottavan aikalailla. Jutussa sanoo, että runkosarjan lopulla se hieman hiipui kun vastustaja tiivisti pelaamistaan ja boksasi paremmin. Tuohon oli aika selkeästi nähtävissä runkkarin lopulla. Poffeihin tuo vähän parani, mutta Tapparaan nähden ei tarpeeksi. Nyt on siis hankittu Kantolaa siihen rooliin ja Jokisen, Ruutun ja Nuutisen toivotaan hommaansa jatkavan. Kapanen painottaa, että kun sinne ei päästä niin pitää entistä halukkaammin vain mennä.

  Minusta oikein hyvää juttua Kapaselta kokonaisuudessaankin ja antaa kyllä hyvää luottoa jos nyt ei ensi kauden tulevaan niin ainakin tuleville kausille. Suunta on selkeästi enemmän NHL tyylistä niin pelin itsensä kuin myös oheistekemisen ohelta. Se onko suunta sitten oike, niin aika näyttää. Se mikä Kapasen puheista paistaa läpi on taistelutahto ja intensiivisyys. Tämä on minusta KalPan tekemisissä ollutkin vähän häilyvää, pl viime kausi. Kyllä minä mielummin lähden katsomaan joukkuetta joka antaa aina kaikkensa, ja vaikka häviää. Kuin pelaa jotain ripulikiekkoa vailla asennetta ja sattuu nyt vaikka hieman enemmän voittamaan kuin häviämään. Suomi-Sarja ja Mestis ajan KalPaa oli ehdottoman hienoa seurata.
   
 21. Pipolätkä Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KalPa, Dallas
  Lainaus:
  Parhaiten tuli mieleenni Virran alkuaikojen KalPa, jolloin oltiin joo viimeisiä ja hävittiin usein maalilla, parilla, mutta taistelutahto ja asenne oli kohdillaan ja porukkaa hallissa riitti. Sen jälkeen alkoi läpsyttely ja virkamieskiekko-aika jolloin porukka sitten hävisi katsmomoista, vaikka menestystä tulikin kohtuullisesti.
   
 22. nahkis Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappelemalla pelinsä pilaava KalPa
  Sami Kapanen on ottanut ylös Jatkoaika-kirjoitukseni ja koostanut ne pelikirjaksi. Eihän siinä mitään, koska olen nero

  Nahkista olisi kannattanut tosin kuunnella jo 2012. Olisi säästynyt monta Virran hukkaamaa vuotta.
   
 23. Kopari Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KalPa, Jokipojat, Mikkelin Kittaajat
  Lainaus:
  No, ensi kaudellahan nähdään,kumpi pelikirjoista on menestyvämpi ja taistelevampi, kun Virran ja Kapas... eikun nahkiksen pelikirjat ottavat toisistaan mittaa.
  Virralla aivan uusi joukkue ja Kapasellakin puolet miehistä vaihtuu. Siinä on hyvä vertailla, miten peli lähtee joukkueilla kehittymään. Annetaan pelin näyttää.
   
 24. Uncle Ben Jäsen

  Lainaus:
  Luulisi tuolla jonkinlaiset veehooässät ennenkin käytössä olleen. Tässä yhteydessä taidettiin kuitenkin puhua enemmän yksilövalmennuksesta ja siihen sitten apuja videolta.

  Jotenkin mulle jää nuoresta Atte Kinnusesta ja hänen palkkaamisestaan ihan positiivinen mielikuva.

  KalPan videovalmentaja Atte Kinnunen: "Onneksi löytyi luotto ja uskallus palkata tämmöinen vähän kokemattomampi" - LIIGA - 08.06.2017 - Artikkelit - Jatkoaika.com - Kaikki jääkiekosta

  Lainaus:
  Tän ajatuksen ja KalPan puolustusosaston välillä voi kyllä ainakin halutessaan nähdä yhteyden. Miten tuo käytännössä tulee toimimaan, saa nähdä, mutta oikeastaan kaikki pakit, no ehkä Eetu Sopasta lukuun ottamatta, ovat sellaisia, jotka voivat toimia ”neljäntenä hyökkääjänä”. Tuossa on tietenkin vain se pieni ongelma, että peliä joudutaan kuitenkin väkisin pelaamaan välillä myös omassa päässä, jos ei muuten, niin ainakin alivoimalla. Sami Kapanen mainitsee tuolla jutussa tuon kohtalaisen kuluneen hokeman, että maalin edestä ne maalit tehdään. Toivottavasti ei nyt sitten käy niin, että ne maalit tosiaan tehdään sieltä KalPan maalin edestä...
   
 25. Uncle Ben Jäsen