Mainos

Kallista... elämä on!

  • 674 317
  • 2 731

Rod Weary

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Stars, Panthers
Jos pukua käyttää 1 - 2 kertaa vuodessa, niin ehkei kannata panostaa satoja euroja mustiin kenkiin joita ei muulloin käytä. Toki ruskea ei sitten toimikaan kun pitäisi mennä hautajaisiin... Eli ratkaisu on ostaa formaalit mustat kengät, kuten vaikka nämä ja sitten hieman kasuaalimmat ruskeat broguet kuten nämä. ;) Puvuksi sitten tumman sininen tai harmaa, joidenka kanssa voi käyttää molempia kenkäpareja riippuen tilaisuuden luonteesta. Musta puku on omiaan vain hautajaisissa.
Puhu vain omasta puolestasi. Formaalit mustat kengät on, siitä ei nyt ole kysymys. Casuaaleja mustia tässä etsitään, koska mulla niille on huomattavasti enemmän käyttöä kuin tyyli-itsemurha-ruskeille. Jos käyttää sinisiä tai muuten vaan ei-mustia pukuja, ruskeat kengät on kyllä hyvä valinta. Mutta kun en käytä, mustaa pukuakin ehkä kerran-kaksi vuodessa. En ole edustusluonteisessa työssä, normaalissa arjessa farkut jalassa. Asiakaspalavereissa olen tälläkin tyylilläni - "viisitaskuhousut + kauluspaita" - keskimäärin paremmin pukeutuvaa osastoa. Pöydän toisella puolella on useimmiten vastassa farkut ja villapaita. En oikein viitsisi ylipukeutuakaan. Nyt en siis puhu mistään tilaisuudesta, vaan ihan ympärivuotisesta arkikäytöstä.

Oikeasti ratkaisu on kattava valikoima asusteita ja kenkiä, joita voi yhdistellä. Mielellään kuitenkin saman parin kengät samaan aikaan.

Tää nyt menee valitettavasti enemmän tyyli- kuin kalleuskeskusteluun. Pinkomosta puheen ollen, hintaakin kyllä löytyy, muttei valitettavasti tarjontaa tähän kysyntään, ainakaan nettikaupasta. Nahkapohjaiset eivät ehkä ihan sovellu Etelä-Suomen "talveen". Minä en käytä talvikenkiä (en pidä varrellisista, en edes nilkkureista), joten noiden matalien pitää kestää loskatkin. Ja siksi mulla on etsinnässä kahdet mustat kengät (ruskeita säänkestäviä on jo) syksyn ja kesän väliselle ajalle: paksupohjaiset ja matalammat. Kuiville keleille sitten voi ruveta zoomailemaan noita keikarimalleja.
 

varjo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Montreal Canadiens, (Internazionale), Nash&Suns
Tuodaan tähän dandie-keskusteluun vähän kerettiläisyyttäkin, golf-kenkien joukosta löytyy todella paljon mukavia ja käyttökelpoisia mustia kenkiä jotka menevät kyllä jokaiselta ei-gei mieheltä menevät täysin läpi "tummista kengistä" lue sen 0,1s jonka yksikään mies uhraa toisen miehen kenkien arviointiin (itsehän vielä käytän paljon toimisto-olosuhteissa, toim. huom. vain omassa toimistossa toki, sisä-sandaaleja, kun 95% ajasta on kuitenkin ns. jalat pöydän alla). lenitaairistot toki nyt tukehtuvat pullaan mutta kuten sanoin, kun viettää runsaasti aikaa esim. seisten puvussa ja toisaalta kävelee jonkin verran, niin mikä ettei.
Ainakin Slazengerilta löytyy jotain malleja jotka maksavat kymppejä ja ovat siis puhtaasti mustia ilman vautsivau-blingiä ja nauhatkin ovat siistin mustat. Tämä siis vaihtoehtona ns. arkikengille.
 
Viimeksi muokattu:

dana77

Jäsen
Suosikkijoukkue
vaikea selittää
Pitää tähän suureen pukukeskusteluun kertoa juttu, jonka aikoinaan koin hauskahkoksi. Olin menossa ensimmäistä kertaa uutta asiakasta tapaamaan Lontooseen. Juttelin etukäteen Briteissä duunissa olleen työkaverin kanssa pukeutumisesta ja sain opastuksen että tuolla suunnalla ollaan pukeutumisessa hyvinkin muodollisia, joten puvun käyttöä pidettiin sopivana vaikka kyseessä olikin teknillisluonteinen palaveri. Ongelma oli, että Lontoossa oli tuolloin lämpöä yli 30 astetta eli hikoilimme niissä kamppeissa mukana reissussa mukana olleen kaverin kanssa suhteellisen reilusti. Kun tulimme cabillä toimiston pihaan näin ikkunasta samaan aikaan paikalle saapuneen ruotsalaisen asiakkaan edustajan, jolla oli päällä shortsit, t-paita ja flipflop-sandaalit. Siinä oli hyvin nopean tilannearvion paikka ja samantien todettiin, että näitä takkeja ei tämään missään vaiheessa päälle laiteta. Ylipukeutuminen on lähes yhtä noloa kuin alipukeutuminenkin (ja asiakas on aina oikeassa, paitsi silloin kun menivät konkurssiin ja jäi miljoona laskuttamatta)
 

pernaveikko

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Crusaders, Lechia
Ylipukeutuminen on lähes yhtä noloa kuin alipukeutuminenkin (ja asiakas on aina oikeassa, paitsi silloin kun menivät konkurssiin ja jäi miljoona laskuttamatta)

Tätä piti jo kysyä, koska olen itse siinä mielikuvassa, että ylipukeutuminen on aina erittäin paljon nolompaa. Näissä teknisissä jutuissa ei paljon pukua tarvitse. Konsulttiaikoina Suomessa minut määrättiin asiakaspalaveriin ja olin siinä uskossa, että tehdään lähinnä perusmäärittelyitä projektiin. Pikkupomo oli aivan tohkeissaan, että nyt on asiakas ja ykköset päälle. Eihän siihen sitten mitään voinut sanoa.

Olimme hieman etuajassa ja siinä odottelimme, pikkunilkki ja kaksi perusduunaria täysissä tällinkeissä. Asiakkaan edustaja saapuu paikalle sinisissä farkuissa ja teepaidassa. Osa palaverista meni täysin ohi, kun hävetti vain niin paljon.

Vaati hieman suunnittelua päästä pois konsulttialalta ja kyllä, muistelen pahalla. Tuo nyt on vain yksi esimerkki siitä alasta.
 

dana77

Jäsen
Suosikkijoukkue
vaikea selittää
Tätä piti jo kysyä, koska olen itse siinä mielikuvassa, että ylipukeutuminen on aina erittäin paljon nolompaa.
Myyjän tarvitsee oletuksena olla asteen paremmin pukeutunut kuin ostajan, mutta olisihan se minun mielestäni vielä nolompaa mennä myyjänä kusiluistimissa pukua pitävälle asiakkaalle.

Kysymys toki on vähän luokkaa, että onko parempi lyödä naista vai potkaista häntä.
 

julle-jr

Jäsen
Kyllähän puku alkaa olemaan vähän menneen maailman juttu. Jossain pankkialalla se on varmaan edelleen ok, mutta esimerkiksi teollisuudessa se luultavasti viestii substanssiosaamisen puutteesta. Jos mulla on tuote tai palvelu, joka tekee asiakkaan liiketoiminnasta kannattavampaa, ei siinä mitään pukuja tarvita. Riittää, että asiakkaalle kerrotaan teknistaloudellisia tosiasioita.

Jonkun isonkin teollisuusintegraatin johtaja voi ihan hyvin olla palaverissa firmansa työtakki päällä, oli kyse sitten Suomesta, Saksasta, Britanniasta tai Kiinasta. Ei hänkään halua näyttää urpolta siellä laitoksessaan, joten älä näytä sinäkään jos menet häntä tapaamaan.

Toisaalta ihan hyvin ovat bisnestä tehneet nämä Roviot ja muutkin, vaikka ne jätkät esiintyy aina tyyliin huppari päällä.
 

pernaveikko

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Crusaders, Lechia
Kysymys toki on vähän luokkaa, että onko parempi lyödä naista vai potkaista häntä.

Toinen kysymys on se, että voitaisiinko pukeutumisessa mennä vähän rennompaan suuntaan. Joku raja tietenkin pitää olla, mutta olisi helpompaa ja halvempaa, jos ei pokkuroitaisi niin paljon.

Vaikka olisi miten hienot ja istuvat puvut ja viimeisen päälle kauluspaidat, niin ei ne kovin mukavia asusteita ole. Joka muuta väittää on väärässä. Vai sattumaltako vain elokuvissa otetaan ne vermeet heti pois, kun päästään siitä ahdistavasta tilanteesta. Miksi ei voitaisi mennä rennompaan suuntaan vetämättä ylilyönti toiseen päähän missä kaikki olisi kalsareissa.
 

dana77

Jäsen
Suosikkijoukkue
vaikea selittää
Kyllä se minulle kävisi.
Minulla ei sinänsä ole pikkutakkia tai kauluspaitoja (varsinkin kun ylin nappi on auki) vastaan mitään, mutta kiristävän kravatin käyttö on epämukavaa ja muutenkin kyseessä on typerä vaate. Hyötyä siitä ei ole ellei sitä käytä suunpielien pyyhkimiseen ruokailun jälkeen (mahdolliset pillun saamiset eivät ole tarkastelun skoopissa).
 

sampio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Menestyvin, sympatiat muille hyville.
Pidin huvikseni jouluaterialla kravattia - hassuttelijoille täsmennyksenä, että toki muutakin oli yllä - eikä tuo erityisemmin ahdistanut. Hommahan menee juuri niin kuin tuolla jossain aiemmin oli jo puhetta, eli jos puku tahi paita istuu, on se silloin oikein mukava paketti. Kravattihan ei kiristä vaan se paita.
 

cottonmouth

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo & Philadelphia Flyers
Pariston vaihto kelloon; 51,50€. Mitä helvettiä? Jonkinlaista kyselyä kyllä pakko laittaa, kun kellokin oli vasta vuoden vanha, koska kalliiksi tulee muuten pidemmässä juoksussa.

Ja nyt jouluaattona sitten simahti taas kestäenkin täyden 11 kuukautta. Ei vain voi mennä näin.
 

Trenchtown

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Ei vain voi mennä näin.

En kauhean paljon ymmärrä rannekellojen päälle, mutta sen verran sentään, että tuon ei pitäisi mennä noin. Joko kello on suunniteltu päin persettä ja se käyttää virtaa reippaamman puoleisesti, tai sitten siinä on joku vika mikä patteria syö.

Toisaalta jos sen pariston vaihto jo maksaa reilut 50 euroa, niin puhuttaneen sen hintaluokan kellosta, että meikäläinen ei sellaisista edes haaveile. Mutta joo, viimeksi kun vaihdatin varakellooni (ydinlatauksen kestävä muovinen Leijona) pariston, tuli operaatiolle hintaa seitsemän ja puoli euroa.
 

cottonmouth

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo & Philadelphia Flyers
En kauhean paljon ymmärrä rannekellojen päälle, mutta sen verran sentään, että tuon ei pitäisi mennä noin. Joko kello on suunniteltu päin persettä ja se käyttää virtaa reippaamman puoleisesti, tai sitten siinä on joku vika mikä patteria syö.

Ei ole mikään erityisen kallis/ihmeellinen kello:

Tällainen Suunnon Elementum Terra Steel. Vein aluksi ensimmäiseen kelloliikkeeseen, joka tuli vastaan, mutta eivät kuulemma omistaneet työkaluja, jolla kellon saisi auki. Googlasin sitten lähimmän Suunnon virallisen jälleenmyyjäliikkeen, jossa totesivat saman ja sanoivat lähettävänsä kellon tehtaalle pariston vaihtoon. Kovin erikoiselta kyllä kuulostaa, mutta mitäs minä näistä tiedän.

Vuosi sitten suositeltiin vaihtamaan itse:

Tässä ohje miten voi vaihtaa itse. Patteri on normaali, mutta vaatii ns spring bar toolin, joka maksaa noin femman vaikka Amazon uk:sta, sekä vähän vaivaa.
http://forums.watchuseek.com/f233/elementum-terra-battery-change-tutorial-w-pics-373868.html

Ja epäiltiin tätä;

Niin tai jos ko. kellossa ei ole on/off-namiskaa ja se on ollut myyjän/tehtaan varastossa käymässä itsekseen vaikka nyt vuoden-pari.

Kallistuin tuon jälkimmäisen vaihtoehdon puoleen. Pitää huomenna soittaa ja laittaa mailia, että onko tämä ihan normaalia. Jos on niin, haluut sie ostaa miult hyvän kellon?*

* = kuvittele kursivoidulle osalle haluamasi aksentti.
 

ipaz

Jäsen

Kannattaa varmaan olla yhteydessä suoraan Suuntoon. Pariston / akun vaihdossa on se ongelmallista, että lähes poikkeuksetta paristo katsotaan kuluvaksi osaksi ja sille myönnetään lyhyempi takuu. Suunto näyttäisi myöntävän vuoden takuun ladattaville paristoille, mutta niille joita ei voi ladata ei takuuta myönnetä. Kertakäyttökamaa. Mutta siis uskon että saat nopeammin ja oikeamman vastauksen kun otat yhteyttä Suuntoon ja pudotat sen jälleenmyyjän siitä välistä pois sohlaamasta. Tuki
 

Veijari

Jäsen
Joululahjaksi (itselleni tietenkin) rannekelloja pällistelleenä järjestäin jokainen kelloliike antaa rannekellolle kahden vuoden takuun ja paristolle vuoden takuun, juurikin sen vuoksi, koska eivät voi olla varmoja paljonko kelloa on käytetty ennen kuin se on tehtaalta lähtenyt ja toimitettu jälleenmyyjille. Sanoisin, että cottonmouthin kannattaa olla ensi kädessä yhteydessä Suuntoon ja kysellä paljonko patterinvaihdolle annetaan takuuta. Lähtisin siitä että kyllä patterin pitää kellossa vähintään 12 kk kestää.

edit. tietysti patterin käyttöikää syö aika paljon ajanotot yms. lisätoiminnot, jos niitä paljon esim. käyttää harrastuksissa, mutta jos kello on tavallisessa rannekellokäytössä eli kulkee vain mukana ranteessa niin en hyväksyisi 11 kk:n patterinvaihtoväliä.
 

Trenchtown

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
järjestäin jokainen kelloliike antaa rannekellolle kahden vuoden takuun ja paristolle vuoden takuun, juurikin sen vuoksi, koska eivät voi olla varmoja paljonko kelloa on käytetty ennen kuin se on tehtaalta lähtenyt ja toimitettu jälleenmyyjille.

Kyllähän tuo käy järkeen, ei siinä mitään. Vaan itse kun ostin linkin takaa löytyvän kellon alkuvuodesta (en tuolta kaupasta, mutta kuitenkin), niin mielestäni paristollakin oli kahden vuoden takuu. Ihan varma en tästä ole, enkä jaksa alkaa kaivelemaan takuupapereita, mutta mielestäni noin.

HANOWA SWISS MILITARY Navalus Small Sec miesten kello | Timanttiset.fi
 
Suosikkijoukkue
Die Nationalmannschaft, Bayern München, HIFK
Kyllähän puku alkaa olemaan vähän menneen maailman juttu. Jossain pankkialalla se on varmaan edelleen ok, mutta esimerkiksi teollisuudessa se luultavasti viestii substanssiosaamisen puutteesta. Jos mulla on tuote tai palvelu, joka tekee asiakkaan liiketoiminnasta kannattavampaa, ei siinä mitään pukuja tarvita. Riittää, että asiakkaalle kerrotaan teknistaloudellisia tosiasioita.

Jonkun isonkin teollisuusintegraatin johtaja voi ihan hyvin olla palaverissa firmansa työtakki päällä, oli kyse sitten Suomesta, Saksasta, Britanniasta tai Kiinasta. Ei hänkään halua näyttää urpolta siellä laitoksessaan, joten älä näytä sinäkään jos menet häntä tapaamaan.

Toisaalta ihan hyvin ovat bisnestä tehneet nämä Roviot ja muutkin, vaikka ne jätkät esiintyy aina tyyliin huppari päällä.
Jos jossakin jopohinttarien firmassa kuljetaan villapuseroissa ja koristossuissa ja pidetään villamyssyä päässä sisätiloissa, niin ei se sitä tarkoita, ettei muualla saatettaisi sonnustautua edelleen pukuun.

Tietysti jonkin uudentyyppisen bisneksen ympärille syntyvän klusterin ihmiset jakavat helpoiten keskenään myös käytös- ja pukeutumiskoodeihin liittyviä asioita. Olen samaa mieltä julle-jr:n kanssa siitä, että pukeutuminen on monella tapaa myös uskottavuuskysymys. Jonkin digitoimiston luova johtaja ei kovin montaa kertaa vuodessa laita pukua ylleen, ja saman yritysryppään koodari tms. ei varmaan koskaan, vaikka käyntikorttiin olisi printattu mikä nimike hyvänsä. Sama juttu toisinpäin vaikka jossakin lakifirmassa,

Se on sitten eri asia, millainen rooli jollakin alalla on bisnespukeutumiseen liittyvien laajojen muutosten virrassa. Lisäksi on hyvä huomata, ettei mikään ole puvuissakaan täysin immuunia muutoksille. Otetaan nyt esimerkkinä jokin 2-rivinen puvuntakki. Ei sellaisia juuri kukaan nykyään pidä saati osta, paitsi ikäihmiset ja ne, joiden virka-asu on jostakin syystä tuollainen. En edes muista, koska olen bisnesasioissa kohdannut jonkun miehen 2-rivinen takki yllään. Tavanomaisissa arkipuvuissa ja niiden kanssa sopiviksi katsotuissa asusteissa tapahtuu niin ikään jatkuvaa muutosta. Miehet käyttävät hitusen verran eri näköisiä pukuja vuodesta ja vuosikymmenestä toiseen.

Kravatti on muuten viimeisten noin 10-15 vuoden aikana alkanut muutamissa bisneksissä hiljalleen kadota, tai ainakin skragan käyttö on vähentynyt. Omalla työpaikallani en pidä tavallisesti lainkaan kravattia, paitsi silloin jos on määrätynlaisia asiakas- tai sidosryhmätapaamisia. Muutosta kuvaa hyvin se, että entisen työnantajani toimitusjohtaja lausui joskus vuosituhannen vaihteessa, että "jos joku firman miehistä menee asiakaskäynnille ilman kravattia, niin kenkää tulee". Sama äijä kulki 10 vuotta myöhemmin ilman kravattia asiakkaissa, ei tosin aina ja joka paikassa, mutta melko usein kuitenkin.


Toinen kysymys on se, että voitaisiinko pukeutumisessa mennä vähän rennompaan suuntaan. Joku raja tietenkin pitää olla, mutta olisi helpompaa ja halvempaa, jos ei pokkuroitaisi niin paljon.

Vaikka olisi miten hienot ja istuvat puvut ja viimeisen päälle kauluspaidat, niin ei ne kovin mukavia asusteita ole. Joka muuta väittää on väärässä. Vai sattumaltako vain elokuvissa otetaan ne vermeet heti pois, kun päästään siitä ahdistavasta tilanteesta. Miksi ei voitaisi mennä rennompaan suuntaan vetämättä ylilyönti toiseen päähän missä kaikki olisi kalsareissa.
Jos laadukas puku on istuva ja hyvästä materiaalista tehdyn paidan koko on oikea, niin ei ole mitään estettä sille, etteikö puku voisi olla mukava yllä. Mukavuus on myös erittäin keskeinen vaatimus hankittavalle puvulle. Lausun tämän väitteen pidettyäni erilaisia pukuja päällä noin 250-300 päivänä vuodessa yli 20 vuoden ajan, en katsottuani elokuvia.

Tietenkin jos pukua - tai mitä hyvänsä muuta vaatekokonaisuutta - ei pidä kuin korkeintaan satunnaisesti, niin epäilemättä se voi tuntua vieraalta. Enkä minäkään halua pitää päälläni epämukavia vaatteita, pukua tai muutakaan. Räätälinpukua ostaessani saan istuvuudesta alun alkaenkin korkean varmuuden, mutta tehdaspukua ostaessa pitää olla erityisen hereillä. Suosin hyvin istuvia mutta ihan hivenen verran väljyyttä tarjoavia pukuja. Kovin tyköistuva puku ei ole minun juttuni.
 

Rommeli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Pale Knuckles - EASHL, Україна
Ovatko kaikki konttorityöpaikat joissa jengi ei pönötä jatkuvasti puvut päällä jopohinttarien firmoja? Omassa työpaikassa nämä pukuihmiset rajoittuvat lähinnä toimitusjohtajiin ja muihin isompiin pomoihin. Muutoin on niitä villa- ja t-paitoja pääsääntöisesti. Jopoja en tuolla muista bonganneeni.
 
Suosikkijoukkue
Die Nationalmannschaft, Bayern München, HIFK
Ovatko kaikki konttorityöpaikat joissa jengi ei pönötä jatkuvasti puvut päällä jopohinttarien firmoja? Omassa työpaikassa nämä pukuihmiset rajoittuvat lähinnä toimitusjohtajiin ja muihin isompiin pomoihin. Muutoin on niitä villa- ja t-paitoja pääsääntöisesti. Jopoja en tuolla muista bonganneeni.
Kenties retoriseksi tarkoitetussa kysymyksessäsi on vakava looginen argumentaatiovirhe, jollaisella sanotaanko vaikka epästandardisti käyttäytyvät keskustelijat pyrkivät toisinaan asettamaan sanoja toisten suuhun. Vastaan silti.

Erittäin harvassa firmassa ihan jokaisella miehellä on päivittäin puku yllä. Tässä suhteessa tilanne ei ollut 20 tai 30 vuotta sitten merkittävästi erilainen, koska työnsä toimiston uumenissa päivittäin tehneet toimihenkilömiehet eivät silloinkaan olleet pukujengiä, varastojannuista ja aateekoon kavereista puhumattakaan.

Edellä oli puhetta puvun käytön vähenemisestä tai ainakin puvun käytön luontessa tapahtuneesta muutoksesta työpaikoilla. Silloin on olennaista arvioida sitä, onko esimerkiksi jotakin tiettyä tehtäväaluetta edustavien henkilöiden työpukeutumisen normistossa tapahtunut muutoksia jollakin aikavälillä, eli vaikkapa siirrytty puvun käytöstä kohti monimuotoisempia asukokonaisuuksia. Samalla olisi relevanttia tutkia, ovatko oletetut muutokset keskittyneet määrätyille toimialoille tai olleet peräti toimialariippumattomia. Sen sijaan jonkun suorittavaa työtä tekevän t-paitamiehen työpukeutuminen ennen ja nyt on tässä katsannossa sivuseikka, mikäli t-paitajampan vastaavaa työtä tekevät kollegat eivät ole tarkastelujakson puitteissa käyttäneet töissä lainkaan pukua.

Aihetta sivuten: IBM oli takavuosikymmeninä tunnettu suht tiukasta pukukoodistaan. Tumma puku, valkoinen paita ja skraga olivat työnantajan vaatima työpukeutumiskoodi miespuolisille työntekijöille. Ehkä tuohon oli poikkeuksia, mutta ainakin konttorityötä tekevät ja edes teoriassa asiakkaiden silmiin päätyvät asiantuntijatyötä tekevät olivat pukupakon piirissä. Suomessa IBM:n koodi alkoi murentua viimeistään 90-luvulla. Muistan, kun olin IBM:n pääkonttorilla nuorena jannuna kuuntelemassa silloisen PC-divisioonan Suomen johtajan puheenvuoroa erityyppisistä jälleenmyyjistä ja analyytikoista koostuvalle yleisölle. Johtajalla oli yllään siniset farkut ja purjeduskengät, valkoinen paita ylänappi auki, ja pikkutakin dirika jätti tuolin selkänojalle. Elettiin todennäköisesti vuotta 1993. Vieressä istuneen kollegan mukaan kyseinen pukeutumistyyli ei olisi käynyt IBM:llä laatuun silloista lamaa edeltäneenä aikana. IBM:n pukupolitiikka ei ole tainnut enää tämän vuosisadan puolella juuri poiketa muista isoista IT-firmoista. Kaipa firmojen pukukoodit pyrkivät ennen pitkää kehittymään toimialan, asiakkaiden ja näiden ympärillä toimivan koko ekosysteemin odotusten kaltaisiksi.
 

Prof. Puck

Jäsen
Suosikkijoukkue
***HIFK*** & Norristolainen
...Edellä oli puhetta puvun käytön vähenemisestä tai ainakin puvun käytön luontessa tapahtuneesta muutoksesta työpaikoilla. Silloin on olennaista arvioida sitä, onko esimerkiksi jotakin tiettyä tehtäväaluetta edustavien henkilöiden työpukeutumisen normistossa tapahtunut muutoksia jollakin aikavälillä, eli vaikkapa siirrytty puvun käytöstä kohti monimuotoisempia asukokonaisuuksia. Samalla olisi relevanttia tutkia, ovatko oletetut muutokset keskittyneet määrätyille toimialoille tai olleet peräti toimialariippumattomia...

Lisättäköön tähän suuren pukukeskusteluun vielä semmoinenkin kommentti, että muualla kuin Suomessa (ja ehkä Pohjoismaissa) en ole kyllä huomannut, että puvun käyttö olisi merkittävästi vähentynyt niillä business-aloilla, jossa olen toiminut. Ihan ensimmäisessä "oikeassa" työpaikassa (Suomessa, tosin kansainvälisessä yrityksessä) oli vielä 90-luvun jälkimmäisellä puoliskolla niinkin tiukka pukukoodi, että vain heinäkuussa sai jättää kravatin pois ja avata paidan ylimmän napin kesähelteiden kunniaksi. En liioittele tippaakaan. Tosin sitten toimitusjohtaja vaihtui 2000-luvulle siirryttäessä ja pukeutumiskoodi muuttui kertaheitolla rennommaksi (kyllä pukua silti vaadittiin johtotasolla toimivilta ja asiakasrajapinnassa..) Kyseisen yrityksen Help Deskissä heput olivat kyllä t-paita ja shortsit päällä, kesät-talvet...

Samassa duunipaikassa menimme kerran pienen pikkujouluista irtaantuneen porukan kanssa jatkoille jonnekin Kallion baariin, puku tietenkin päällä ja ensimmäinen kommentti oli kantakundeilta; meinaatteko omin jaloin kävellä baarista ulos, heh. Hyvin siinä juttuun kuitenkin tultiin, kun jäätä oli saatu ensin vähän murskattua.. Mutta minä olen aina tullutkin hyvin juttuun rokkareiden ja muiden renttujen kanssa ;-)
 

kyykäärme

Jäsen
Suosikkijoukkue
Johtaja Virran Dream Team
Kolme viikkoa sitten jäätyi putket uudehkosta talosta. Oli perjantai, klo 16 paikkeilla, kun huomattiin kotiin tultua. Yritettiin saada talon rakentaja kiinni, mutta ei heti tärpännyt. Soitettiin sitten putkipäivystykseen. Sieltä luvattiin 5 minuutin päästä soittaa takaisin. Oli kuulemma partiolla 8 kohdetta jonossa. Piti varmistaa tarkemmin, missä mennään.

Tunnin päästä soitin tuonne uudestaan, kun ei soittoa kuulunut. Sanoivat, että partio onkin jo tulossa. Tällä välin ehdittiin saada talon rakentaja kiinni, ja hän ehti paikalle hiukan ennen putkihuollon partiota. Selvitettiin tilanne. Putkipartio oli paikalla n. 10 minuuttia tekemättä mitään.Sanoivat, että käynnistä tulee lasku. Tänään tuli.

934 euroa. Kallista on elämä.

Ei uskallettu poistua välillä jonosta, kun talon rakentajakin neuvoi pysymään siltä varalta, että hän ei saa putkia auki. Onnistui kuitenkin, kun talon alta oli vaan joku huonosti kiinnitetty eriste tippunut. Piti kuitenkin jollain lämmittimellä pari tuntia sulatella ensin.
 

Vuokralainen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kerho! Arsenal
Kyllähän sähkönsiirrosta maksettava maksu on tällä hetkellä älyttömän kova. Ja sitähän ei voi edes kilpailuttaa, kun paikallisilla sähkönjakelijoilla on monopoli.
 

MikGo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät, Leijonat
Kyllähän sähkönsiirrosta maksettava maksu on tällä hetkellä älyttömän kova. Ja sitähän ei voi edes kilpailuttaa, kun paikallisilla sähkönjakelijoilla on monopoli.
Sähköyhtiöt ottaa nyt kaiken irti tästä "toimintavarmuuden" parantamisesta. En muista ainakaan itse, että olisin joskus tuntia pidempää sähkökatkoa joutunut kokemaan. Hyvin sitä pärjää muutaman tunnin ilman sähköäkin. Yleensä linjat saadaan nopsasti korjattu kyllä. Onhan tietenkin sääolot jonkinverran muuttuneet, mutta kyllä myrskyjä on ollut aina.
 

Pekkis

Jäsen
Kyllähän sähkönsiirrosta maksettava maksu on tällä hetkellä älyttömän kova. Ja sitähän ei voi edes kilpailuttaa, kun paikallisilla sähkönjakelijoilla on monopoli.

Totta, mutta myynnin onneksi vielä voi, ja näköjään myös kannattaa. Olikin oikein yllätys että todellakin kannattaa. Ja olipa hyvä, että oli kerrankin "aikaa" kuunnella mitä naikkosella oli mulle asiaa. Järkyttävä ero!
 

Vuokralainen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kerho! Arsenal
Totta, mutta myynnin onneksi vielä voi, ja näköjään myös kannattaa.
Juu, kilpailutin kanssa viime viikolla sähkösopimukseni ja kyllähän hinta putosi todella kiitettävästi.
Lisäksi olen nyt netistä seurannut omaa sähkönkulutustani jopa tunnin tarkkuudella ja sitä kautta olen pystynyt tekemään havaintoja siitä mikä todella kuluttaa sähköä. Omalla kohdallani suurimmiksi sähkösyöpöiksi ovat osottautuneet lattialämmitys ja lämminvesivaraaja. Asteen/parin pudotus sisälämpötilassa myöskin pudottaa sähkölämmityksen kuluja huomattavasti.
 

Pekkis

Jäsen
Juu, kilpailutin kanssa viime viikolla sähkösopimukseni ja kyllähän hinta putosi todella kiitettävästi.

On tullut oltua todella laiska tällaisten kilpailutusten kanssa, mutta todellakin vanhan ja uuden sopimuksen ero oli niin järkyttävä, että teki mieleni soittaa oikein vihapuhelu. Toisaalta, kattellaan nyt rauhassa, kai tässä jokin vitun jäynä taas kuitenkin on...
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös