Kalamiehiä?

  • 500 779
  • 2 985
Kerran olen tänä kesänä käynyt virvelöimässä, 20 minuuttia olin ja lähdin pois.
Mökin rannasta kerkesin n. 5m soutaa kun hauki jo yritti napata mutta ei saanut kiinni. 12 heiton päästä sama hauki nappasi kiinni ja sain sen haaviin ja lähdin pois. painoa kalalla oli noin 2 kiloa
 

karhu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät,Man Utd
En selannut aiempia viestejä eli en tiedä olisiko siellä ollut vastausta kysymykseen.
Eli olisi uuden virvelin hankinta edessä.Tarvittaisiin uusi vapa ja kela,itse olen ajatellut avokelan hankkimista,koska se on hyväksi käytössä havaittu.
Kalastuskertoja vuodessa noin kymmenen eli olen lähinnä sellainen mökkikalastelija.Joskus vedetään uistinta hieman ja välillä heitellään.
Olisiko paras marssia kauppaan ja pyytää vain joku vai?
 

E

Jäsen
Suosikkijoukkue
K-Espoo
karhu kirjoitti:
En selannut aiempia viestejä eli en tiedä olisiko siellä ollut vastausta kysymykseen.
Eli olisi uuden virvelin hankinta edessä.Tarvittaisiin uusi vapa ja kela,itse olen ajatellut avokelan hankkimista,koska se on hyväksi käytössä havaittu.
Kalastuskertoja vuodessa noin kymmenen eli olen lähinnä sellainen mökkikalastelija.Joskus vedetään uistinta hieman ja välillä heitellään.
Olisiko paras marssia kauppaan ja pyytää vain joku vai?


Jos mökkivesissä on haukeen mahdollisuus, voisin ihan huoletta suositella Shimanon 4000-koon valmista settiä. Mikäli haukia ei ole (tai muita useamman kilon kaloja), pienempikin kokoluokka riittää. Itselläni oli muutama vuosi takaperin Shimanon CX 4000 RA -kela (merkinnästä en ole ihan varma), ihan pätevä yleispeli. Yleensä noissa Shimanon seteissä on vielä ihan hyvä perusvapakin mukana. Hintaa setillä lienee ostopaikasta riippuen 50-70 euroa. En ota sen kummemmin takuuta tuosta hinnasta, tuollainen muistikuva on. Löytynee varmaan Citymarket/Prisma -akseliltakin, kalastusvälineliikkeissä osaavat kyllä palvellakin.

Muutenkin painottaisin sitä, että halvinta ei kannata ostaa. Kavereilla on huonoja kokemuksia "vanhan satasen" seteistä. Noihin Shimanon setteihin saa muistaakseni kolmen vuoden täystakuun.
 

karhu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät,Man Utd
Juu eli siis meressä kalastetaan ja mahdollisuuksia kai käytännössä on lähes mihin vain,mutta saaliit nyt pyörivät tavallisesti muutamasta kilosta alaspäin.Ainakin vielä tähän mennessä näin on käynyt..
 

E

Jäsen
Suosikkijoukkue
K-Espoo
karhu kirjoitti:
Juu eli siis meressä kalastetaan ja mahdollisuuksia kai käytännössä on lähes mihin vain,mutta saaliit nyt pyörivät tavallisesti muutamasta kilosta alaspäin.Ainakin vielä tähän mennessä näin on käynyt..

Tuo Shimanon CX 4000 RA oli ihan selkeästi riittävä peli vitosen hauelle (semmoinen sillä on itse kelattu ylös). Olisi ollut varmaan ihan riittävä isommallekin. Vapa taas on periaatteessa hyvä olla kohtuullisen jämäkkä, ihan hyvä oli 1998 tuota vastaavan kelan kanssa settinä myyty Shimanon vapa. Riippuu myös paljon siitä, kuinka painavaa viehettä heittelet. Itselläni on haukisettinä hirveä halko + 6000-kokoluokan dööri, jolla ei alle 25g vieheitä heitä. Käy tutustumassa jossain CM:ssa tai Prismassa tuohon Shimanon settiin. Merelle en välttämättä pienempää kelaa suosittelisi, varsinkaan satunnaisemmalle kalastajalle.
 

uljas

Jäsen
Suosikkijoukkue
Peliitat, (HeKi-vainaa), Tinatuopit
Kalauutisia Heinolan märistä vesistöistä. Hauki on ollut syönnillään koko kesän Ruotsalais-järvellä. Itse olen jokusen kiloisen painoisen ylös saanut, mutta kalakaveri sen sijaan on vetänyt järvestä ylös joka kerta vähintään 3 täysmittaista petokalaa. Mainittakoon että varsinainen mörrikkä tarttui kaverini virvelin kuvaan jokunen viikko sitten. 108 senttiä pitkä ja kalapuntari (kuinka tarkka nyt onkaan..) näytti 8-kilon painoa. Sain ilon ja kunnian nostaa kyseisen predatorin haavilla ja hyvä jottei koko kapistus nostotilanteessa katkennut...
 

Panzerfaust

Jäsen
Suosikkijoukkue
Die Endlösung...für alle Probleme
Pe ja la tuli sellaiset kuutisen tuntia yhteensä vietettyä merellä virvelöimässä, vaikken kalastamista intohimoksi koekaan. Saalis ei ollut kummoinen ja sää huono, mutta sopivasti rommia huiviin, niin vesillä on aina omalaatuisen virkistävä fiilis. Maisemat olivat sateessakin kauniit ja merikin näyttää pienessä tyrskyssä upeammalta kuin tyynenä. Kaikin puolin rentouttava kalareissu pitkästä aikaa. Ainoa häiriötekjiä oli ne perkeleen mehukanisteriverkkomerkit, mitä jengi jättää liian lähelle väyliä. Verkkokalastus on muutenkin harrastusmielessä väärin.
 

Trekolmestar

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Nostetaanpas tätäkin ylös, kun uusi kausi on jo alkanut.
Otsikon kysymykseen vastaan siis kyllä, kalamiehiä ollaan. Tähän peräti mukavaan harrastukseen tuli hurahdettua n. kolme vuotta sitten ja sen jälkeen se on ollut menoa (varsinkin taloudellisesta näkökulmasta tarkasteltuna).
Kalastukseni painottuu valtaosin Hiidenvedelle ja useimmiten vetouistelua tavoitteena kuha, jota viime kaudella tulikin ihan hyvin, joskin melko pientä (1–1,5 kg).
Toinen vakiokohde löytyy Karkkilasta, jossa UL-välinein hätyyttelen Karjaan- ja Saavajoen koskista (lähinnä Pitkälä) jalokaloja. Taimenta ja harjusta siellä tiemmä on, mutta oma saaliini on ollut lähinnä kirjolohta ja muutama sattumahauki. Eipä silti, osaa se kirrekin toisinaan ihan kivasti tapella siiman jatkona, vaikka pullakalaksi haukutaankin.
Merellä vierailen satunnaisesti (mm. viime syksynä taimenreissu Nauvoon) ja elokuulla tarkoitus olisi käydä katsomassa, kävisikö ensikertalaisella tuuri Tenolla.
Tämä kausi aukesi siikaonginnalla (tulos 2 särkeä) ja sen jälkeen on perattu em. vakiokohteita jo useampaan otteeseen. Tiukassa kala on toistaiseksi ollut, mutta pikkuhaukea ja kirjoa on sentään tullut sopivin välein.
Kuinkas muilla JA:n kalamiehillä kausi on alkanut?
 

Hartiapankki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sport ja kaikkinainen urheilu vaasalaisittain
Trekolmestar kirjoitti:
Kuinkas muilla JA:n kalamiehillä kausi on alkanut?

Kausi alkoi puolen tunnin heittelyllä lainavälineillä vuokramökin laiturilta, eli ei sitä oikein voi kalastukseksi sanoa..tulipahan paiskittua, saalis 0.

Taimenkoskilla pitäisi taas ehtiä käymään kunhan remonttikiireet helpottaa. Suunnitelmissa on myös investoida uusiin perhovälineisiin, tai ainakin vapaan.

Trekolmestar kirjoitti:
kävisikö ensikertalaisella tuuri Tenolla

Kerro sitten ihmeessä kuinka kävi. Itse olen ollut tammukoita narraamassa eräällä Tenoon laskevalla pienellä sivupurolla, mutta itse joella en koskaan.
 

Jusu7

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Otsikon kysymykseen täytyy vastata heti alkuun kyllä. Oma kausi on avattu heittelyn merkeissä Saarijärven suunnalla ja tulos oli puhdas nolla rannalta heitellessä. Enemmän harjoitteluksi siis meni.
Oikeasti kautta pääsee avaamaan torstaina kun pääsee Päijänteelle uistelemaan. Oma kalastuspuuha painottuu vetouisteluun ja kuha on se ensisijainen tavoite ja haasteellinen sellainen. Haukea tulee sivutuotteena ja pöytään kelpaa kyllä sekin.
Ennätyksiä tuli viime kesältä hauen, kuhan ja ahvenen osalta ja niitä lähdetään omalla veneellä rikkomaan. Oma vene on laiturissa ja ajelulla on jo käyty mutta sormet syyhyten täytyy vielä odottaa pari päivää ennenkuin pääsee tositoimiin...
 

King

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blues
Kausi on avattu, vaikkei nämä kaudet itselläni mitään kovin aktiivisia enää viime vuosina ole ollutkaan. Silloin tällöin on mukava päästä viikonlopuksi jonnekin heittelemään. Viime viikonloppuna suunta oli Karhella n. 30 km Tampereelta. Kolmen päivän tulos oli 32 haukea. Pikkuhaukea suurin osa, mutta olipa siellä mukana myös muutama isompikin. Aluksi kalaa tarttui minnow spooniin, mutta näiden kadottua pohjaan, mitä ihmeellisimmillä tavoilla, testasin huvikseni 5-koon Rapalan Vibrax-lippaa. Ensimmäisillä viidellä heitolla haaviin tarttui 3 haukea. Siitä eteenpäin jos jossain kalaa oli, niin kyllä se vibraxiin tarttui.

Kotiinpäin kun oltiin jo lähdössä, niin kiinni tarttui se isoin körmy. Kokoa oli selkeästi eniten, mitä aikaisemmilla hieman isoimmilla kappaleilla. Veneelle asti kaveri tuli, mutta pomppasi haavista ulos jääneen pyrstön avulla vapaaksi.

Vitutti kuin pientä oravaa, vesisateessa.
 

ZOOM

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ukrainan armeija
Kotimainen kausi vielä korkkaamatta, mutta Karibialla tuli vuoden 2006 ensimmäiset kalat nostettua huhtikuussa.

Kahdeksan tunnin pyöriminen Aruban edustalla toi tulokseksi yht. n. 200kg kalaa, joista suurin Mahi-Mahi painoi hieman yli 35 kiloa.
Saaliinaa tuolloin oli: Mahit: 35kg, 25kg ja 20kg
Wahoo: 27kg, 22kg sekä 31kg
Red Tuna: 8,4 ja 5kg
Elikkäs ihan mukavasti. marliineja ei tuona päivänä yksikään venekunta saanut, vaikka yksi n. 200kg:n kala karkuutettiin (tätä en itse ollut todistamassa).

Talvella tarkoitus mennä kokeilemaan hainkalastusta Mauritiukselle...

Kotimainen kalastuskausi korkataan vasta juhannuksen tienoilla Saimaalla...
 

E

Jäsen
Suosikkijoukkue
K-Espoo
Itsellä on kalastuskausi ollut jo pitkään avattuna. Heti, kun vaan vettä näkyi jäiden seasta, piti olla jo virveli tanassa rannalla. Mitään suurempaa tai hienompaa reissua ei ole vielä tullut tehtyä viime viikonlopun Kalamaratonia lukuun ottamatta. Mitäs nyt on vähän käynyt heittelemässä ja siikaa (ja taloussiikaa) onkimassa sen lisäksi.

Jos nyt joku ei vielä tiedä, mikä Kalamaraton on, haluan selittää asian tässä, koska tapahtuma on ainakin itseni ja muutaman kaverin koukuttanut ihan totaalisesti.

Kalamaraton on Helsingin vesialueilla käytävä kalastuskilpailu, jossa on tarkoitus pyydystää mahdollisimman monta eri kalalajia 24 tunnin aikana 2-3 hengen joukkueilla (max 3 vapaa kerrallaan käytössä). Sallittuja pyyntivälineitä on onki, virveli, perho ja pilkki. Ja kisa-alue on siis Helsingin rajojen sisällä sijaitsevat Helsingin kaupungin vesialueet, kalastuksen pitää tapahtua rannalta (siis veneestä ei saa kalastaa).

Oma joukkue aloitti hieman nihkeästi, mutta vauhtiin päästyämme alkoi kisakin luistaa. Lopullinen lajimäärämme jäi kuitenkin 17:ään, vaikka 19 oli melkein haarukassa. Ilmeisesti muutaman kilon siika (pieni mahdollisuus, että oli taimen) tuli karkuutettua, kun veti siiman ihan rannassa poikki, erittäin helppo kirjolohi jäi taas viimeisen tunnin aikana saamatta pääosin nukkumattoman yön aiheuttaman väsymyksen sekä oman kädettömyyden vuoksi. Loppujen lopuksi joukkueemme sai kalastettua silakan, hauen, ruutanan, särjen, salakan, kolmipiikin, ahvenen, kiisken, pasurin, kuhan (tasan alamitta 40,0 cm), lahnan, säyneen, sorvan, seipin, kivinilkan, vimpan ja turvan. Sijoituksemme kilpailussa oli viides, mutta jossittelua jäi sen verran, että kirjolohen ja siian kanssa olisimme olleet kakkosia. Voittajan saalis oli huikeat 21 lajia, heitä emme olisi millään saaneet kiinni - ellei sitten jossitella ilman havaintoja jääneiden yritettyjen lajien saamattomuudella.

Seuraava Kalamaraton on taas vuoden päästä. Jos joku kiinnostui kilpailusta, voin antaa erittäinkin mielelläni hieman lisäinfoa tapahtumasta ja jopa pieniä vihjeitä saamapaikoista...
 

Trekolmestar

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
E kirjoitti:
Seuraava Kalamaraton on taas vuoden päästä. Jos joku kiinnostui kilpailusta, voin antaa erittäinkin mielelläni hieman lisäinfoa tapahtumasta ja jopa pieniä vihjeitä saamapaikoista...
Pari viime kertaa on ollut harkinnassa osallistua, mutta sikäli kovia tuloksia on parhailla ollut, että epäilyttää olisiko ollut minkäänlaisia saumoja pärjäämiseen. Varsinkin kun vannoutuneena virvelimiehenä tuota onkimista ei ole juuri tullut harrastettua (saalislajistosta päättelen, että onki on kuitenkin se peli, jolla suuri osa lajeista pyydetään) ja Helsingin kalapaikkojen tuntemuskin on mitä on. Mutta toki maraton on kokemuksena varmasti mielenkiintoinen eikä ainakaan haasteita puutu. Täytyy harkita ensi vuonna, josko saisi kasattua porukan mukaan kisaan.
Onnittelut hienosta tuloksesta. On se 17 lajiakin koko lailla komea saavutus.
 

E

Jäsen
Suosikkijoukkue
K-Espoo
Trekolmestar kirjoitti:
Pari viime kertaa on ollut harkinnassa osallistua, mutta sikäli kovia tuloksia on parhailla ollut, että epäilyttää olisiko ollut minkäänlaisia saumoja pärjäämiseen. Varsinkin kun vannoutuneena virvelimiehenä tuota onkimista ei ole juuri tullut harrastettua (saalislajistosta päättelen, että onki on kuitenkin se peli, jolla suuri osa lajeista pyydetään) ja Helsingin kalapaikkojen tuntemuskin on mitä on. Mutta toki maraton on kokemuksena varmasti mielenkiintoinen eikä ainakaan haasteita puutu. Täytyy harkita ensi vuonna, josko saisi kasattua porukan mukaan kisaan.
Onnittelut hienosta tuloksesta. On se 17 lajiakin koko lailla komea saavutus.

Kiitos, kiitos.

Olimme itse ensimmäistä kertaa mukana kaksi vuotta sitten (nyt siis oli kolmas kerta), silloin meillä oli ihan sama fiilis alussa. Virveli oli tuttu, mutta onkimista lähinnä tenavana landella harrastettu. Tuloksemme oli silloin 15 lajia ihan puskista, mikä antoi kyllä uskoa siihen, että voi sitä tuurillakin pärjätä. Sinä vuonna kuitenkin seipi, turpa ja kuha olivat ihan hirveitä hillotuksia, paikoista ei ollut mitään hajua. Jäimme silloin(kin) ilman tuota kirjolohta, jolla olisimme olleet kakkosia sen vuoden kisassa, mikä jälkikäteen harmitti, mutta toisaalta kasvatti nälkää huomattavasti tuleville vuosille.

Nyt kilpailun taso on noussut huomattavasti, mutta esimerkiksi ruutana on sellainen kala, jonka saa jokainen, jolle joku kertoo "salaiset" kaikkien tiedossa olevat ruutanalammet Helsingistä. Muutenkin voin kyllä kisaan harkitsevia joukkueita mielelläni auttaa esimerkiksi hauki-, kivinilkka-, vimpa- ja turpapaikkojen vihjailuilla, koska nekin ovat ihan yleisesti monien kisailijoiden tiedossa. Muutamista potentiaalisista kuhapaikoistakin voin antaa ihan koordinaattitarkkaa tietoa, koska niitäkin on kymmenkunta. Ja ihan perusvinkkinä voi sanoa, että tietyille lajeille koukku ei voi olla liian pieni - varsinkin jos kolmipiikkejä ja jopa kymmenpiikkejä yrittää saada kalastettua. Tämän vuoden neloseksi tulleen joukkueen kymmenpiikki oli vain himpan reilun kolmen sentin mittainen, siinä vähän perspektiiviä näistä "pikkukaloista". Kisan suurin kala tänä vuonna taisi olla yhden joukkueen nostama hauenlortto, mutta hienoin ehdottomasti erään toisen porukan Lauttasaaresta vetäisemä 58cm meritaimen.

Uskaltaisin väittää, että ihan puskista vaan mukaan lähtemällä voi päästä sellaiseen 17-18 lajiin helpostikin, jos tuuria käy (ja miksei enempäänkin) mutta oletettavasti kuitenkin muutaman vuoden kokemus kisasta auttaa huomattavasti pääsemään tuohon 20 lajin maagiseen rajaan, mikä on joukkueemme minimitavoite ensi vuoden kisaan. Lopullisestihan tässä idea on saada "helpot" lajit nopeasti, jotta aikaa vaikeampien kalastamiseen jää tarpeeksi, jotta mahdollisuudet niidenkin saamiseen kasvaisivat.
 

Nahkaparturi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, sympatiseeraan TuToa
Vetouistelukausi on avattu kohdaltani. Toissa viikonloppuna sain saaliiksi seitsemän haukea, joista suurin oli 2.9 kg, muut siinä kilon, kahden välillä.

Eilen uistelin taas, mutta kalaa ei tullut. Sen sijaan sattui aika harvinainen tapaus. Vavassani oli iso, syvälle menevä itse tehty vaappu. Vettä oli vajaat 6 metriä, kun uistin jäi tukevasti pohjaan. Yritin vetää sitä irti suunnasta jos toisestakin, mutta lopulta 0.50 mm siima katkesi, kun voimalla vedin. Yllätyksekseni samasta kohdasta nousi pintaan toinen vaappu. Aivan mustunut ja sammaleinen yli 20 cm pitkä Believer! Vaapusta olivat koukut ruostuneet pois, mutta peruke oli vielä ihan kelpo. Rannassa pesin ja harjasin vaapun (muovia) puhtaaksi ja siitä tuli lähes uudenveroinen. Laitoin siihen uudet koukut, joten 'papukaijan' värinen vaappu lienee vielä kalastava peli tulevaisuudessa.

Veikkaan, että pohjassa on ollut esim. jumiin jäänyt verkko, ja Believer oli takertunut siihen vuosia sitten. Kun oma vaappuni jäi samaan paikkaan jumiin, ja Believeristä oli koukut sulaneet, sai se sen verran liikettä, että tuli pintaan.
 

ISH

Jäsen
Suosikkijoukkue
NHL, HIFK, Arsenal
E kirjoitti:
"salaiset" kaikkien tiedossa olevat ruutanalammet Helsingistä.

Tiedätkö E mistä tuo komea hopearuutana oli saatu? Siitä "salaisesta" Itä-Helsinkiläisestä lammestako vai jostain muualta?

Vastaa yv:llä jos siltä tuntuu :)
 

E

Jäsen
Suosikkijoukkue
K-Espoo
InSideHockey kirjoitti:
Tiedätkö E mistä tuo komea hopearuutana oli saatu? Siitä "salaisesta" Itä-Helsinkiläisestä lammestako vai jostain muualta?

Vastaa yv:llä jos siltä tuntuu :)

Töölönlahdelta oli tuo maratonin hopearuutana, tarkkaa spottia en osaa lahdelta sanoa, mutta Finlandia-talon "takapihaa" epäilen vahvasti, koska rautatiesillan puolella ei lahdella saa kalastaa. Hopearuutanaa ei ole "salaisissa" lammissa ollenkaan, kun on tuolta Baltian rannikoilta tänne levinnyt.

Muuten hopearuutanaa on 100% varmasti tavattu myös Vanhankaupunginlahdella (Arabianrannasta tiedän RKTL:n ihmisten ongella niitä saaneen) sekä Laajalahdelta, josta sitä on kuulemma talviverkoilla jotkut viime talvena saaneet. Leviää muuten julmetun nopeasti, on erittäin sopeutuva kala. Veikkaisin parin vuoden päästä olevan jo erittäin yleinen saalis kesäisillä onkireissuilla etelärannikolla. Voi olla lämpötilan kanssa tarkka, kylmillä vesillä on kuulemma passiivinen, kun taas lämpimillä todella aggressiivinen.
 

Bailey

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Kalastuskausi vihdoin avattu kesämökillä. Aiempien vuosien epäonnistuneista kalareissuista sisuuntuneena olin ottanut paremmin selvää järven kalastustekniikoista ja kalapaikoista. Tämä tiedonkeruu ei mennyt hukkaan, sillä heti tunnin uistelun jälkeen räikkä alkoi laulaa ja hetken päästä oli 1,2 kg taimen veneessä.

Kyseinen järvi on todella karu, syvä ja kirkasvetinen. Kalat pääosin lohikaloja joka lisää kalastuksen haasteellisuutta. Seuraava reissu näyttää, oliko tämä taimen pelkkä säännön vahvistava poikkeus.
 

Hartiapankki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sport ja kaikkinainen urheilu vaasalaisittain
Kauden ensimmäiset saaliit viikonloppuna, 3kpl tumppihaukia. Viikonlopun Itseluottamus-palkinto meni sille 25cm luupäälle joka sumeilematta tarrasi kiinni kaverin 18cm Nils Master Invincibleen..
 

Trekolmestar

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Hiidenvedellä on jo risteilty useampaan kertaan ja liotettu tarjouksia vedessä. Kalaa (sekä kuhaa että haukea) on tullut ihan kohtuullisesti, mutta isot antavat vielä odottaa itseään. Isoin kuha tähän mennessä n. 1,2 kg (50 cm).
Pari VKS Hauki-Cupin osakisaakin on käytynä ilman ihmeempää menestystä. Viime kisassa haukea tuli kyllä reippaasti: veneessä kävi 22 kalaa, mutta punnitukseen vietäviä vain kaksi, joista toinen vielä jätettiin kalkkiviivoilla hylkäyksen pelossa pois (hyvä niin, sillä tarkistuksessa se oli 49,8 cm, kun alamitta on 50 cm). Toisaalta vitutti, sillä ne pari ratkaisevaa milliä lisää ja oltaisiin oltu hyvin lähellä palkintosijoitusta (ja Cup-pisteitä olisi tullut koko lailla enemmän), sillä erot olivat kärjen takana hyvin pieniä.
 

bozik

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Oma kalastustilanne on nopeasti päivitetty. Vetouistelua on harjoitettu kohtuullisesti ja haukia nousee suhteellisen mukavasti. Kokokin on ihan kohdillaan 1- 3,5 kilon välillä.

Mutta missä helvetissä kaikki muut kalaheimot piileksivät ? Ahvenia ei saa edes mato-ongella ja kuhat, siiat ym. nekin vielä piileksivät. Verkoilla sen verran testattiin, että muita kalalajeja kuten ahvenia kyllä löytyy, mutta helvetin syvältä. Voisivat pikku hiljaa nousta ylöspäin uistelu/onginta syvyyksille.
 

E

Jäsen
Suosikkijoukkue
K-Espoo
bozik kirjoitti:
Mutta missä helvetissä kaikki muut kalaheimot piileksivät ? Ahvenia ei saa edes mato-ongella ja kuhat, siiat ym. nekin vielä piileksivät. Verkoilla sen verran testattiin, että muita kalalajeja kuten ahvenia kyllä löytyy, mutta helvetin syvältä. Voisivat pikku hiljaa nousta ylöspäin uistelu/onginta syvyyksille.

Helpottaisi vastata tuohon, jos tietäisi, millaisella paikalla (meri/järvi jne) olet yritellyt. Ainakin itsellä on ollut toistaiseksi Helsingin merileueen vesiltä erinomainen kuhakevät, vaikkakin viime vuodesta alamitan nosto 37cm:sta 40cm:iin on vähentänyt kotiintulleita saaliita - nuo uroskuhat kun tuntuvat olevan järjestään sitä 38-39cm luokkaa. No muutama selkeästi yli 40cm kalakin on tullut nostettua. Toisaalta ihan hyväkin, että noita kutemaan valmistautuvia kaloja ei liikaa tule verotettua - tuo mitta alkaa olla taas hyvin ylitetty, kun naaraskalat pääsevät kutupuuhista ja alkavat ottaa vaappunkin paremmin.
 

Andi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit, Tappara
bozik kirjoitti:
Oma kalastustilanne on nopeasti päivitetty. Vetouistelua on harjoitettu kohtuullisesti ja haukia nousee suhteellisen mukavasti. Kokokin on ihan kohdillaan 1- 3,5 kilon välillä.

Mutta missä helvetissä kaikki muut kalaheimot piileksivät ? Ahvenia ei saa edes mato-ongella ja kuhat, siiat ym. nekin vielä piileksivät. Verkoilla sen verran testattiin, että muita kalalajeja kuten ahvenia kyllä löytyy, mutta helvetin syvältä. Voisivat pikku hiljaa nousta ylöspäin uistelu/onginta syvyyksille.
Ahvenen kutu on taas jo ollutta ja mennyttä viime kuun jälkeen tältä keväältä, joten varsinkin isommat körmyniskat ovat "painuneet pohjaan".

Oma kalastustilanne päivitetty vielä nopeammin. Vi*** en ole uistelemaan saati verkoille ehtinyt kertaakaan, mutta ensi vloppuna tilanne korjaantuu ellen jää auton alle tai tipahda katolta.
 
Suosikkijoukkue
Turun Palloseura
Pientä 60-hehtaarista järveä on nyt tullut sahailtua edes takaisin ja hauen makuun on jo päästy. Pientä pulikkaa enimmäkseen, mutta sentään yksi nelikiloinenkin, mikä tuon kokoisessa lampareessa jo lienee ihan ok luupää. Turkkulaisen uistinteollisuuden helmi - hopeinen Jak - on osoittanut tehonsa.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös