Ilmoitukset

Nimimerkkien Hatchetman ja sämpylä89 jo pidempään jatkunut laaduton "keskustelu" on aiheuttanut meille harmaita hiuksia koko alkukesän. Kärsivällisyytemme loppui nyt ja kumpikin on passitettu viikon huilitauolle.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki mixu saa selailla palstaa seuraavan viikon ajan ilman kirjoitusoikeuksia, sillä hänen Helsinki Garden -ketjuun kirjoitettu viestinsä oli aivan turha, sisälsi pelkästään pään aukomista ja lisäksi lainauksen sisältöäkin oli muutettu.

Sulje ilmoitus

Kajaanin jäähalli

Viestiketju osiossa 'Hokki' , aloittajana kumikiekko, 06.04.2007 klo 12.05.

 1. daerok Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kajaanin Hokki,Kalpa Kuopio
  Vuokatti-areenaan tulee kyllä 2 kaukaloa ja käsittääkseni yleisö kapaseettia n. 800 henkilölle, koko projektin kustannusarvio taisi olla luokkaa 5 me, johon ei ole saatu valtion avustusta, työt alkanevat sitten tämän vuoden lokakuussa ja Hokin ja Sokin sarjatasoissa on tasan yhden tason ero, tiedä vaikka Cupissa kohdataan,..

  Että silleen, voi puhua näistä "Areenoista"?

  Samaa mieltä kyllä Lätkän kanssa, että kyllä miljoonalla pitäisi saada Kajaanin v-89 valmistuneeseen (olin mukana rakentamassa) jäähalliin jotakin muuta kuin suuremmat aulatilat ja liikuteltavat lipunmyyntipisteet, ja edelleen rakennuspuolen ammattilaisena sanon, että aikataulu on hintaan nähden tiukka Kajaanissa, tiedä sitten tuota Vuokatti/Sotkamo touhua,..
   
 2. Lätkä Jäsen

  Lainaus:
  Tämä kysymys on kohdennettu daerokille.

  Kun olit vuonna 1989 jäähallin rakennustöissä, niin oliko silloin puhetta pulttiliitoksilla yhdistettyistä kattoelementeistä ja niihin liittyvistä mahd. muutoksista tulevaisuudessa?(Oma tietoni perustuu näistä mahd. muutostöistä liittyen kattorakenteisiin... rakennusaikaiselta rakennusinsinööriltä, joka jo silloin piti kattokorkeutta kohtuuttoman alhaisena)

  Kuuliin juuri huhua, että Kajaanin pääareenaan ollaan kaikesta huolimatta suunnittelemassa mediakuutiota kattoon. Kattopalkkien liitokset sattuvat juuri pääkatsomon puoleisen kaukalon laidan yläpäpuolella. Daerok ammattilaisena voisi kertoa, että onko kyseisten lliitosten kohdalta puolen katon alalta mahdollista vaihtaa uudet kattotuolit, jolla kattokorkeus mahdollistaisi mediakuutiolle tilan.

  Millainen on rakennusalan ammattilaisen näkemys kyseisestä urakasta kokonaisuudessaan olisi ja onko hajuakaan, mitä n. puoleen kattoon tarkoitusta vastaavat kattotuolit kustantaisivat...siis noin arviolla?

  Homma olisi nyt alkavassa projektissa optimaalinen hetki toteuttaa, koska joka tapauksessa kattorakenteita puretaan ilmastoinnin uusimisen yhteydessä.
   
 3. daerok Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kajaanin Hokki,Kalpa Kuopio
  Lätkälle, juu minun ammattilaisuus on kuitenkin enemmän tuolla maapuolen töissä, mutta rakennustyön kokemustakin löytyy.

  Kattorakenteiden osalta muistelen samaa kuin Lätkäkin, että silloin olisi puhuttu kääntö mahdollisuudesta, luulen, että nykyään niitä ei käännettäisi, vaan tilattaisi uudet. Joka tapauksessa katto olisi purettava ja rakennettava uudelleen.
  Luulen, että kustannukset olisi liian suuret tähän remonttiin?
  Aika näyttää mitä tapahtuu?
   
 4. WLuK Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Hokki
  Pikaisella googlailulla löysin tällaisen linkin Etelä-Saimaan sivuille.

  Lappeenrannassa on siis pohdiskeltu vähän vastaavia asioita. Ei varmaan pari miljoonaa riittäisi Kajaanissakaan? En rakentamisesta niin paljoa ymmärrä, että osaisin sanoa onko Kajaanin jäähallin katto helpommin remontoitavavissa kuin Lappeenrannassa.
   
 5. Onko Kajaanin jäähallin katto siis korjaustarpeessa? Vai onko tämä ihan vain pohdiskelua?

  Mediakuutio kyllä kuulostaisi hyvältä mutta tuo nykyinen iso näyttötaulu mielestäni riittää nykytarpeeseen ( Suomi sarja + Mestis ).
   
 6. Lätkä Jäsen

  Lainaus:
  Yleisellä tasolla tässä höpötellään, mutta... 30 vuoden kohdalla kattoremonttien tarpeet alkavat.

  Sen verran fiksua asiaa olisikin pohdiskella tällaisessa tilanteessa, kun kattorakenteisiin ilmastoinnin uudistamisen vuoksi kajotaan ja tulevaisuudessa yksittäisenä hommana mediakuution rakentaminen on todella paljon kalliimpi projekti.

  Nykyinen näyttötaulu on hyvä, mutta siinä on omat puutteensa versus mediakuutio. Esim. aikaa ym. numeraalinen tilanneseuranta on ilmeisimmin sallittu ainoastaan mediakuutioon tai erilliselle tulostaululle. Kajaanissa kyseinen harjoitushallimallinen tulostaulu on hallin päädyssä....ja jonka hyvyydestä voidaan olla montaa mieltä!
   
 7. Espoonmies Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kiekko-Espoo
  Lainaus:
  Meinaatko että erillisellä videonäytöllä ei saisi olla pelikelloa tai ottelun tilannetta? Ainakin Mestiksessä saa olla ja joillain paikkakunnilla onkin.
   
 8. WLuK Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Hokki
  Lainaus:
  Banniensa takia Lätkältä ei taida tulla tähän vastausta. Itsekään en ole kuullut tuommoisesta säännöstä, mutta olen huomannut, että pelikello voi olla eri ajassa lähetyksessä ja tulostaululla. Sitä lähetyksen kelloa sitten siirrellään katkon aikana suurinpiirtein oikeaan aikaan. Voisiko tämä olla syynä tähän Lätkän väitteeseen? Ottelutilanteen näkymättömyyteen videotaululla en keksi mitään syytä.
   
 9. Espoonmies Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kiekko-Espoo
  Taitaa Fanseatin kello olla ihan manuaalinen. En silti ymmärrä miksi seinällä oleva videotaulu olisi jotenkin eri kuin keskellä hallia oleva kuutio. Voi tosiaan olla että Fanseatin kelloa ei saa näyttää, mutta teknisesti on ihan mahdollista laittaa se hallin tulostalulullakin näkyvä aika ja tilanne sinne videotaululle.
   
 10. kumikiekko Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HOKKI
  Nyt on parkkipaikasta suurin osa aidattu työmaa-alueeksi ja kaivinkoneet tontilla. Erikoisesti aloitus venyi, paljon vähemmän pihan aitaaminen olisi kesän aikana haitannut kuin nyt kauden kynnyksellä.

  Mutta en silti valita, pääasia että harjoitushalli oikeasti tulee ja hommat sen suhteen ovat konkreettisesti alkaneet työmaalla.
   
 11. kahvakiekko Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Hokki
 12. WLuK Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Hokki
  Hyvä, että asioita tapahtuu. Hieman ehdin jo elätellä toiveita suuremmista remonteista kisahalliin, mutta pitää olla tyytyväinen pieniinkin parannuksiin. Poistuuko varusteiden kuivaus kisahallista ja voisiko tulevaisuudessa olla mahdollista rakentaa katsomorakenteita jään tasolle tai tehdä muita kapasiteettia lisääviä muutoksia? Ei sillä, etteikö kapasiteetti nyt riittäisi, mutta tuommoisesta muutoksesta oli tässä ketjussa huhuja.

  Mikähän Vuokatti-Areenan tilanne on tällä hetkellä? Sotkamo lienee mukana, mutta yksityistä rahaa tarvitaan lisää? Onko käyttäjiksi laskettu lähinnä SoKi ja sotkamolaiset vai onko areenan pääasiallisena tavoitteena tarjota kotimaisille ja ulkomaalaisille matkailijoille lisää tekemistä Vuokatissa? Pieniin turnauksiin ja kiekkoleireihinhän kaksi jäätä on yhtä parempi. Toinen jää taidetaan sulattaa kesäisin, joten siinä voi sitten pelailla vaikka korista, vai millaiseen käyttöön se menisi? En tiedä urheiluopiston roolia, mutta en panisi pahitteeksi, jos opisto panostaisi tulevaisuudessa myös jääurheiluun. En tiedä olisiko se sitten pois Vierumäen urheiluopistolta.
  Toivottavasti areena toteutuu ja se lisää matkailua Vuokatissa.
   
 13. WLuK Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Hokki
  Hokki tosiaan uutisoi päähallin tulevasta remontista:
  KAJAANIN JÄÄHALLIN REMONTTITYÖT VAUHTIIN

  Kajaanin jäähallissa on alkanut tänään remonttityöt. Harjoitusjäähalli on rakennustöiden osalta lähes valmis ja kilpahallin remonttityöt alkoivat maanantaiaamuna.

  Jään tekeminen harjoitusjäähallin alkaa alustavasti 1. elokuuta ja harjoitusjäähallin jäälle pääsee elokuun alkupuolella. Kilpahallin on määrä avautua viimeistään 1. syyskuuta.

  – 1.9. mennessä kaikkien rakennustöiden pitäisi olla valmiina, Kajaanin kaupunki liikuntapalvelupäällikkö Aleksi Nyström sanoo.

  Kilpahallin näkyvin muutos kesänä aikana on julkisivuremontti.

  – Kolmen julkisivun elementit uusitaan kokonaan. Ainoastaan vaihtoaitioiden puoleinen seinä pysyy ennallaan. Kaikki neljä alkuperäistä pukukoppia remontoidaan ja varusteiden kuivaustilat uusitaan, Nyström kertoo.

  – Lisäksi käytävän pub-tila, lipunmyyntikoppi ja pääkioskin uloke puretaan. Näillä muutoksilla pyritään tuomaan lisää väljyyttä käytävälle, joka parantaa oheisharjoittelutiloja ja oheismyyntitiloista tulee viihtyisämpiä.

  Mahdottoman suuria muutoksia päähalliin ei taida olla tulossa, mutta sentään jotain. Pienikin pintaremontti voi lisätä viihtyisyyttä ja parantaa hallin yleisilmettä huomattavasti.
  Syksyllä voidaan sitten tuomita remontin tulokset.
   
 14. kahvakiekko Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Hokki
  Lainaus:

  Äkkiseltään näyttää, että suurimmat muutokset tulevat julkisivuihin, ilmeisesti kilpahallin ulkovuoraus tulee samanlaiseksi kuin uuden harjoitushallin. Käytävätilat väljenevät ja parkkitilaa pitäisi tulla lisää. Budjetti 1,5me on iso ja kai sillä halli päivitetään 2010-luvulle. Eli hyvältä näyttää, katsomoihin tuskin tulee isompaa muutosta. Pukukoppitilaa tulee merkittävästi lisää, kun pienimmät junnut varusteineen siirtyvät harjoitushalliin. Jos Mestikseen noustaan, niin hallikin on kunnossa ja omat junnut saa lisää jääaikaa, joka voi vuosien päästä näkyä omassa pelaajatuotannossa.
   
 15. kumikiekko Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HOKKI
  Taatusti toinen jää ja paremmat fasiliteetit näkyvät vuosien päästä juniorituotannossa.
  Ensi kaudella astutaan uuteen aikakauteen Kajaanissa kun jääaikaa on riittävästi kaikille ikäluokille ja ennenkaikkea älylliseen aikaan eikä yömyöhään. Puitteet täällä ovat jo erinomaiset halliprojektien jälkeen.

  Mitenhän remontin jälkeen lie toteutettu kioski yms tilat kun käytävän reunoilta kaikki puretaan pois?

  Tuleekohan kilpahalliin viimein turvakaukalo?
   
 16. kahvakiekko Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Hokki
  Lainaus:
  Kaupungin isot herrat puhuivat yhdessä kokouksessa kun kysyin, niin että ehkä kesällä 2020 tulisi. Vanhan kaukalo on silloin käyttöikänsä päässä ja kuoletettu hankintahinnastaan tuolloin. Kaukalo saattaa silloin kaventua hieman, ehkä metrillä joka tuo tilaa kaukalon reunoille. Tämä vain huhu ja vanha juttu, on voinut muuttuakkin. Järkevintähän se kaukalo olisi nyt remontin yhteydessä vaihtaa.
   
 17. kumikiekko Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HOKKI
  Lieköhän Mestikseen palaaminen aiheuttanut tähän turvakaukaloasiaan järkiintymistä? Onko kenelläkään tietoa?
   
 18. X-Stiff Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ketterä
  Lainaus:
  Eikö turvakaukalo ole nykyjään pakollinen Mestiksessä?
   
 19. OCE Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ketterä
  Lainaus:
  Tuosta samasta meinasi kirjoittaa. Sehän on yksi Mestis lisenssin kriteereistä.
   
 20. kahvakiekko Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Hokki
  Lainaus:
  Tämän päivän Kainuun Sanomissa on juttua turvakaulosta ja Hokin sarjanoususta. Voin laittaa referaatin jutusta illalla. Pääpointti oli, että jäähalli remontti on menossa ja turvakaukalo voi olla tulossa, koska sitä tarvitaan myös helmikuussa nuorten olympialaisissa. Ja Hokin pj sanoi, että mahdollisuus turvakaukalon rahoitukseen on myös muuta kautta kuin kaupungin..
   
  kumikiekko tykkää tästä.
 21. kumikiekko Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HOKKI
  Loistava juttu!
   
 22. kahvakiekko Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Hokki
  Tässapä lupailemani juttu aamun lehdestä:

  "Viimeinenkin kysymysmerkki Hokin Mestis-nousun kohdalta poistui keskiviikkona, kun Jääkiekkoliiton lisenssikomitea myönsi Hokki Kainuu Oy:lle paikan maan toiseksi korkeimmalta sarjatasolta kaudelle 2019-2020. Suomi-sarjan mestaruuden voittanut Hokki sai hakea paikkaa Mestiksestä sen jälkeen, kun lisenssikomitea jätti talousvaikeuksiin ajautuneen LeKin ilman Mestis-lisenssiä viime viikolla.
  – Hokin asiat ovat kaikkien selvitysten valossa hyvin, lisenssikomitean puheenjohtaja Hannu Sorototeaa Kainuun Sanomille.

  Soron mukaan Hokin Mestis-kelpoisuudessa keskustelua herätti lähinnä vain joustokaukalon puuttuminen Kajaanin jäähallista.
  Pelaajien turvallisuutta parantavat joustokaukalot tulivat pakollisiksi Mestikseen viime syksystä lähtien. Tämä vaatimus lukee myös sarjan lisenssiehdoissa.
  – Meille on esitetty, että joustokaukalo tulee Kajaaniin tavalla tai toisella siihen mennessä, kun sarja alkaa syyskuussa, Soro viittaa Hokin tilanteeseen ja Mestiksen lisenssiehtoihin.
  – Sen tiedon varassa me olemme. Hokki ei ole hakenut (kaukaloasiassa) mitään erityisvapautta tai -lupaa, Soro lisää.
  Alun perin joustokaukalo on ollut tarkoitus hankkia Vimpelinlaakson ykkösjäähalliin vasta kaudelle 2020 – 2021.

  Helmikuussa 2021 Kainuussa järjestetään Euroopan nuorten talviolympiafestivaalit, joiden pääpaikka on Sotkamo. Kisojen jääkiekko-ottelut pelataan Kajaanissa, joten nykyinen kaukalo on päivitettävä joustokaukaloon viimeistään siihen mennessä. Liikuntatulosyksikön päällikkö Aleksi Nyström sanoo, että joustokaukalohankkeen mahdollinen aikaistaminen yhdellä vuodella ”on selvityksessä, ja neuvottelut ovat kesken”.

  – Olemme valmistelemassa ympäristötekniseen lautakuntaan talousarvion investointimäärärahojen sisäistä muutosta. Meneillään olevan jäähallin peruskorjauksen yhteydessä on mahdollista toteuttaa myös kaukalon muutostyö, Nyström kertoo.

  Hokki Kainuu Oy:n puheenjohtaja Pasi Halonen on toiveikas, että asiat hoituvat parhain päin.
  – On meillä tietysti olemassa myös suunnitelma-B, Halonen viittaa kaukalohankintaan.
  Joustokaukalot pehmentävät etenkin päähän tulevien iskujen kovuutta. Niiden on todettu ehkäisevän myös muun muassa olkapäävammoja.
  Nyströmin mukaan joustokaukaloiden hinnat pyörivät 100 000 euron molemmin puolin."
   
 23. kahvakiekko Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Hokki
  Kainuun sanomat tiesi, että kilpahalli saa joustokaukalon, harjoitushallin rakentamiskustannuksista siirrettyjä varoja, kun harjoitushalli jäänyt juuri sopivasti 150te alle budjetin.. Ja harjoitushalli valmis avattavaksi lähiaikoina, uskon että avataan vasta heinäkuun jälkeen, koska lomat.

  Syksyllä sitten kummassakin hallissa joustokaukalo ja harjoittelupuitteet kohdillaan.
   
 24. Canis Lupus Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kajaanin Hokki, LuPo
  Lainaus:
  Erittäin positiivista. Kaukaloasiaan on todettava sekin, että jo viime kaudella vanhaa kaukaloa jouduttiin korjailemaan useita kertoja. Esimerkiksi vierasjoukkueen vaihtoaition luukut olivat monta kertaa aivan jumissa ja hallityöntekijät saivat kesken junnujen treenien käydä antamassa vasaraa ja lekaa lukitussysteemeille. Ulkopuolelta olivat monesta kohdasta levyt irti ja vaihtoaitioiden lattiat erittäin kuluneet... Eli jos vielä vuoden olisivat olleet, niin aivan loppuun olisivat tulleet ajetuksi.
   
 25. kahvakiekko Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Hokki
  Tässäpä juttua Kajaanin jäähalli tilanteesta, lainattu 25.5 Kainuun Sanomat:


  Vanhan jäähallin julkisivu ja pysäköintialue uusitaan. Kajaanin kaupungin liikuntapäällikkö Aleksi Nyström on tyytyväinen uuteen harjoitusjäähalliin. Hallin rakennustyöt ovat käytännössä valmiit. Harrastajille halli avataan viimeistään 15.8.
  Hallin rakennustyöt ovat käytännössä valmiit.
  Harjoitushallin kaukalon koko on 26x56 metriä.
  Harjoitushallissa on neljä pukuhuonetta.

  Kajaanin kaupungin liikuntapäällikkö Aleksi Nyström kävelee tyytyväisenä uuden harjoitusjäähallin kaukalossa.Hallin rakennustyöt ovat edenneet aikataulussa ja jääurheilun harrastajat saavat uuden liikuntapaikan käyttöönsä viimeistään elokuun puolivälissä.

  Uuden kauden alkuun mennessä valmistuu myös vanhan hallin peruskorjaus.

  Nyströmin lisäksi rakennustöiden etenemisestä ovat olleet mielissään kajaanilaiset jääurheilun harrastajat.

  - Kiinnostus on ollut kovaa ja yhteisöllisyys vahvaa, kuvailee Nyström näkemäänsä ja kokemaansa.

  Jäähallien harjoitusvuorot jaettiin Nyströmin mukaan sopuisasti huhtikuun puolivälissä. Pääperiaatteena oli sijoittaa pienimpien juniorien kaikki harjoitusvuorot harjoitushallin puolelle - eikä illan myöhäisille tunneille.

  - Prime time -aikaan eli kello 15-22 kummankin hallin käyttöaste on sata prosenttia, Nyström kertoo jääajan kysynnästä. Viikolla vapaita vuoroja on vain aamupäivällä.

  Jääkiekkoilijoiden ja taitoluistelijoiden rinnalla lisää jääaikaa saavat myös muut luistelusta kiinnostuneet. Vuorolistalla on jatkossa viisi yleisöluisteluvuoroa viikossa .

  HARJOITUSHALLISSA on neljä pukuhuonetta, 13 kuivaustilaa joukkueiden varusteille sekä henkilökunnan työskentely- ja sosiaalitilat. Myös JunnuHokin toimisto muuttaa vanhan hallin puolelta harjoitushalliin.

  Aiemmin öljyllä lämmitetty vanha hallikin on liitetty kaukalämpöverkkoon ja hallien jään jäädytyksestä huolehtii yksi ja sama laitteisto. Myös hallien jäänhoitokone on yhteinen.

  Harjoitushallin sisälämpötila pidetään noin kymmenessä plus-asteessa, vanhassa hallissa lämpötila vaihtelee 12-15 asteessa.

  30-vuotias vanha halli saa uuden ulkovuorauksen ja käytävätilat uusitaan kokonaan. Katsomotilat säilyvät ennallaan, mutta ilmanvaihtoa parannetaan, pukuhuone- ja kuivaustiloja saneerataan.

  HOKIN SAAMA Mestiksen sarjapaikka on aikaistamassa myös kaukalon uusimisen. Alunperin vanha kaukalo oli määrä vaihtaa joustokaukaloksi ensi vuonna, mutta nyt turvallisempi peliareena tarvitaan jo ensi kaudeksi Mestiksen olosuhdevaatimusten vuoksi.

  Ympäristötekninen lautakunta esittää joustokaukalon hankintaan 120 000 euron määrärahaa. Summa on siirtomääräraha harjoitushallin rakentamiskuluista, jotka alittuvat 150 000 eurolla.

  Harjoitushalliin jo pystytetyn joustokaukalon koko on 26x56 metriä. Vanhan hallin kaukalon mitat ovat 29x60 metriä. Joustokaukalon tullessa vanhan hallin nykyinen kaukalo menee myyntiin.

  Hallityömaat urakoi kajaanilainen Sakela Rakennus Oy. Harjoitushallin kustannusarvio on 4,3 ja vanhan hallin saneerauksen 1,5 miljoonaa euroa.