Ilmoitukset

Nimimerkkien Hatchetman ja sämpylä89 jo pidempään jatkunut laaduton "keskustelu" on aiheuttanut meille harmaita hiuksia koko alkukesän. Kärsivällisyytemme loppui nyt ja kumpikin on passitettu viikon huilitauolle.

Sulje ilmoitus

Kajaanin jäähalli

Viestiketju osiossa 'Hokki' , aloittajana kumikiekko, 06.04.2007 klo 12.05.

 1. kahvakiekko Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Hokki
  Lainaus:
  Paskin vaihtoehto on päätykatsomo, mutta sellainen näyttää suunnitelmien ja ulostulojen perusteella ikävän todennäköiseltä vaihtoehdolta. Itse en edes osaa katsoa kiekkopeliä kuin pitkältä sivulta. Harjoitushallissa pelannevat pienemmät junnut ja harkkojen vetämiseen suunniteltu. Turnaukset ja ottelut pyrittäneen pitämään "pääareenalla".

  Joustokaukalosta voisi joku tulla ulos ja kertoa tuleeko sellainen vai ei? Mitään virallista en ole kuullut..
   
 2. Lätkä Jäsen

  Lainaus:
  Tuota tuskin ymmärtää kukaan!

  Ehdotuksia suunnitelmien suhteen on mahdollista tehdä ja meilata arkkitehtitoimistolle. Ne eivät kuitenkaan saa kasvattaa budjettia...eli realistisia muutosehdotuksia budjetin puitteissa. Lopullisten suunnitelmien teko aloitetaan tammikuussa, joten vielä on mahd. vaikuttaa. Siispä postia vaan menemään!

  Pitkän sivun katsomo on yksi tärkeimmistä toiveista, jotta halli oikeasti palvelisi esim. juuri turnauskatsojia. Siit ei kuitenkaan budjetti kasva, onko katsomo päädyssä, vaiko pitkällä sivulla! Toiveissa olisi pääareenan maalaus sisältä. Voisikin ehdottaa, että maalattaisiin esim. lattiat tumman harmaaksi, seinät tumman sinisiksi ja katto mustaksi. Loisi aikas tunnelmallisen miljöön ja samalla itse kiekkokaukaloon tulisi selvä kontrasti.

  Turvakaukalosta sen verran, että synergiaetuna nykyinen kilpa-areenan kaukalo tullaan siirtämään harjoitushalliin, joten siinä on yksi järkevä säästökohde tulevassa urakassa. Siis pääareenaan turvakaukalo ja vanha harjoitushalliin.

  Lähde: Joustokaukalot yleistyvät myös Mestiksessä – Kajaanissa saadaan vielä odottaa | Yle Uutiset | yle.fi
   
  Viimeksi muokattu: 21.12.2017 klo 20.45
 3. kumikiekko Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HOKKI
  Harkkahallihan olisi nimenomaan se halli missä kannattaisi pelata f-d turnaukset koska siellä on pienempi kaukalo ja varmaan halvempi pyörittää sitä pikkuhallia. Edustus taatusti pelaa isossa hallissa vkl pelinsä, samoin c-a junnut joten nimenomaan pikkuhallissa olisi hyvä pitää turnaukset että ne saadaan pelata yhtäkyytiä läpi. Sama koskee mahdollisia taitoluistelijoiden tapahtumia jne. Todella tyhmää jättää se sivukatsomo rakentamatta, kustannus kun ei kovin valtava olisi.

  On lyhytnäköistä tehdä pelkkä harkkahalli ilman katsomoa ( sitähän päätyparvi tarkoittaa, että katsomoa ei ole ). Koska kustannusero on pieni. Ja se pitkän sivun katsomo tekisi hallista paljon houkuttelevamman kohteen järjestää niitä juttuja joilla tuotaisi Kajaaniin ihmisiä muualta ostamaan majoitusta, ravintolapalveluita jne jne. Eli kaupunki saisi tätä kauttaa rahaa takaisinpäin.
   
 4. kahvakiekko Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Hokki
  Ehdottomasti pitäisi katsomo olla sivulla. Toivottavasti päätykatsomo ei ole kiveen hakattu. Vaikka samankokoinen sivukatsomo kuin Vuokatissa olisi jees. Toki saisi olla 1,5metriä korkeammalla. Posia siitä ykkös- ja kakkoshalli stailataan ulkoa samanlaisiksi. Ja siitä, että saadaan toinen jää ympärivuotiseksi. Edustuksen on joskus ehkä hyvä treenata pienemmässä kaukalossa, kun suomisarjassa on useita pieniä kaukaloita vastustajilla, että osataan pienellä jäälläkin pelata. Myös tryout tyyppinen tapahtuma on hyvä järjestää kesällä kun jäät löytyy alkukesästä / keskikesällä.
   
 5. Lätkä Jäsen

  On tämä uusi jäähalli niin hieno asia, että postaampa tässä euforian keskellä hiukan lisää äimisteltävää:)

  Kajaanissa on suhteessa kohta enemmän jäähalleja kuin Tampereella: uusi halli maan alle tai veden päälle – Suomen jäähallitilanne kunnissa – @ERKKI äimistelee.fi

  PS. Erkille vaan tiedoksi....vaikka aikas hienoja tilastoesierkkejä esittääkin, että.... taitaapa Kajaani, n. 40 000 asukkaan kaupunkien ryhmässä tulla viimeisten joukossa tuplajäähallikaupungiksi!
   
 6. Lätkä Jäsen

  Kajaanin kaupungin joululahjasta jääurheiluväelle...

  Julkisivun uudistus tulee maksamaan 250 000 euroa, joten hallin ehostukseen sisältä jää hulppea 500 000 euroa!

  Hankkeelle on varattu vuoden 2018-2019 investointiohjelmaan 5,3M€. Kustannukset jakautuvat seuraavasti: Harjoitusjäähalli 4,3M€, vanhan hallin sisäpuoliset osakorjaukset 0,5M€, julkisivujen korjaukset 0,25M€, paikoitusalueen muutokset 0,25M€.

  Kyllä tuolla summalla pitäisi saada muutakin, kuin uudet nakkikojut ja wc-tilojen laatat...

  Maalia pääareena ainaskin tarvitsee. Nyt kun tulee harjoitushalli, niin josko lopultakin päästäisiin eroon "harkkahallilookista"! Mielestäni ehdoton väriskaala olisi lattiat tumman harmaiksi, seinät tumman sinisiksi ja kattorakenteet mustiksi. Näin pääareenaan tulisi aikas juhlava tunnelma ja itseoikeutetusti pelialusta, eli kaukalo ja eritoten jää suorastaan pomsahtaisi esiin aivan erilailla kuin tällä hetkellä!

  Ok, mut....500 000 euroa on oikeasti valtava määrä rahaa ja se oikein kohdennettuna tulee muuttamaan pääareenaa todella paljon.
   
  Viimeksi muokattu: 25.12.2017 klo 22.27
 7. Canis Lupus Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kajaanin Hokki, LuPo
  Lainaus:
  Olen Erkin äimistelyjä äimistellyt silloin tällöin itsekin. Monesti on paljon asiaa, tosin usein melkein yhtä paljon asiavirheitä. Ihmettelee, kun eivät kajaanilaiset käy Vuokatissa treenaamassa. Vuokatin jäähallinkin vuorolista on julkinen, joten helppo olisi Erkinkin ollut käydä laskemassa hokkilaisten vuorot ja Vuokatin tyhjät jäävuorot. Mutta eipä sellainen ole äimistelijälle maistunut. Sopivasti myös unohtunut Ylöjärvi ja Nokia Tampereen seudun halleja listatessa. Mutta ei kai se niin tarkkaa ole.

  Mutta jäähalliasiaa (tai haihattelua):
  Harkkahalliin ollaan kaiketi siirtämässä nykyinen päähallin kaukalo. Uudet mitat (56 x 26) saadaan ottamalla muutama elementti pois. Itse olisin tässä kohdassa ihan eri linjoilla. Miksi ei tavoiteltaisi NHL-kokoista kaukaloa? Eli kavennettaisiin kaukaloa, mutta pidennettäisiin myös.

  Haitat:
  • Ei ehkä kelpaa SJL:lle. Samanaikaisesti eri maajoukkueet tarvitsisivat leirimahdollisuuksia kyseisen kokoisissa kaukaloissa ja esimerkiksi Lauri Marjamäki ja Sami Kapanen ovat ilmaissut mielipiteinään, että hyvä olisi olla olemassa Suomessa edes yksi.
  • Kaksi erikokoista jäätä voisivat sotkea omien joukkueiden pelit pahasti. Tähän hymiö.
  • Seinää ja kattoa menisi leveämmälti, samoin jäähdytysputkea ja betonia enemmän.
  Hyödyt:
  • Hiukan suunniteltua enemmän pinta-alaa esimerkiksi yleisöluisteluihin.
  • Paljon paremman muotoinen kenttä leijonaliigapeleihin (26 x 30,5 vs. 26 x 28).
  • Änärifiilistä veteraanikiekkoilijoille.
  • Tietenkin iso läjä tulevia NHL-varauksia. Hymiö tähänkin.
  • Junioripeleissä (E-D) kiekon yksin kuljettamisen hankaloituminen (pakkien pelaaminen helpottuu paljon kapeammalla kentällä).
  • Enemmän pystysuunnan luistelua (-> enemmän luisteluvoimaa).
  • Helpompi toteuttaa edes pieni sivukatsomo.
  • Helpompi lisätä erilaista huoltotilaa (jota ei nykyisin ole), esimerkiksi jääkoneelle.
  Mielestäni saataisiin monia hyötyjä tällaisella virityksellä. Suurimpaan osaa hallin toiminnoista tällainen muutos ei vaikuttaisi mitään.
   
 8. Lätkä Jäsen

  Lainaus:
  Ensiksi äimistelijä Erkin äimistelyihin lisäystä...

  Tampereella on siis Hakametsässä 3 jäähallia, Hervannan luolassa 2 kaukaloa(joka muuten Hervannan väestönsuoja), Tappara-sentterissä Kaukajärvellä 2 kaukaloa ja Tesoman jäähalli. Lisäksi Koulukadun tekojäät 2 kaukaloa. Näiden lisäksi 15km:n säteellä Tampereesta Kangasalan jäähalli, Pirkkalan jäähalli, Lempäälän tuplajäähalli 2 kaukaloa, Nokian jäähalli ja Ylöjärven jäähalli. Sitten vielä Erkin esiintuomalla Kajaani-Vuokatti etäisyydellä löytyy Orivesi ja Hämeenkyrö.

  ...joten ei aivan verrannollinen Kajaanin suhteen tuo Erkin vertaus:)


  Helmikuussa saadaan selvile pääsuunnittelija, sekä hankkeen urakoitsija. Sen jälkeen projekti pyörähtää toden teolla käyntiin. Pääsuunnittelijan selville saanti onkin tärkein asia, koska se tulee päättämään kokonaisuuden lopullisen kuosin. Lisäksi on annettu ymmärtää, että pääsunnittelijalle voi eri kohderyhmät esittää toiveita kokonaisuuden toteuttamisessa.

  Siispä olkaamme tarkkoina, kun pääsuunnittelija valitaan. Eiköhän heidänkin intresseissä liene mahdollisimman toimiva ja käyttäjäkuntaa mahdollisimman hyvin palveleva kokonaisuus.
   
 9. JokeriJätkä Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  "Minne sinä menet, sinne minäkin menen"
  Lainaus:
  Lisätään sen verran, että Ylöjärvellä ja Nokialla on nykyjään tuplahallit. Lisäksi Erkki väittää Ikaalisissa olevan jäähallin. Ei muuten ole.
   
 10. Shard Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Detroit Red Wings, Tappara, Laine, Barkov, Helm
  Lainaus:
  Kaukajärven Sentterissä on 3 kaukaloa. Sori OT.
   
 11. Lätkä Jäsen

  Lainaus:
  Pajoittelen tietämättömyyttäni tai pikemminkin pois jääneitä tarkennuksia...

  Aikas usein niis ravaavana...mut virheitä sattuu;) Erkin äimistelyt on nyt kuitenkin korjattu, joten maassa rauha:)

  Kajaanissa pian kaksi LAADUKASTA jäähallia ja se loistava asia. Y-järven, Nokian , Kangasalan ja Lempäälän kaltaisilta käpykyliltä/nukkumalähiöiltä saa ihmetellä, kuinka ovat saaneet poliittisen tahdon puolelleen näissä jäähalliasioissa!? Lienee toi Tampereen vaikutusalueella sijainti suurin syy kyseiseen asiaan.
   
 12. JokeriJätkä Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  "Minne sinä menet, sinne minäkin menen"
  Lainaus:
  En tiedä millainen käyttöaste Kajaanin hallissa on, mutta Tampereen seudulla näille halleille on todellinen tarve. Pitää muistaa, että yksin Nokian ja Ylöjärven nukkumalähiöissä asuu yhteensä 65 000 ihmistä, taitaapi olla enemmän kuin Kajaanissa ja Sotkamossa yhteensä. Jääkiekon lisäksi halleja käyttävät muut harrastajat, kuten taitoluistelijat Ylöjärvellä ja ringetteväki Nokialla. Muun muassa. Nokialle kakkoshalli valmistui tänä syksynä. Sitä ennen kauempana sijaitseva Hämeenkyrö oli totaalisen täynnä, koska Nokialta ei jääaikoa riittänyt. Nyt Hämeenkyrössä paine on hellittänyt, mutta Tampereen Kansi ja Areena -hanke käsittääkseni sulkee yhden hallin Tampereelta. Se aiheuttaa taas lisää painetta ympäryskuntiin.

  Hieno juttu, että Kainuussakin saadaan halliasiat paremmalle tolalle, sillä isojen välimatkojen maakunnassa harrastajamäärään vaikuttaa varmasti se, jos joutuu lähtemään jäille kauemmas.
   
 13. Tikiti Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Oulun Kärpät, Professori Aho, Dortmund ja Arsenal
  Pakko ihan mielenkiinnosta kysyä onko ollut Kajaanin jäähallissa käyttöä niille "VIP" tiloille? Olin sinne opiskelijatyönä aikanaan sähköjä asentamassa ja nyt tuli mieleen onko niitä käytetty. Muistan vaan kun niitä rakennettiin että ei ihan tahtonut rahaa löytyä esim. lamppuihin kovin helposti. Kova taistelu kaupungilla ja Hokilla kumpi maksaa.
   
 14. kumikiekko Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HOKKI
  Vip on käytössä jokaisessa edustuksen pelissä ja varsin hyvällä täyttöasteellakin. Joten se investointi ei mennyt hukkaan. Kunhan uusi harkkahalli valmistuu ja junnuturnauksia alkaa olemaan niin uskoisin että toimii myös erinomaisesti joukkueidein ruokailupaikkana.
   
 15. Lätkä Jäsen

  Halusin tuoda Kotkan jäähallin kaaviokuvan esille...

  Kotkan jäähalli on täydellinen, pikkufixausilla päivitettynä. Yeisökapasiteetti n. 3000 katsojaa ja muutostyöt Kajaanin pääareenan saattamiseksi Kotkan jäähallin kaltaiseksi olisi varsin helppo homma. (HUOM! Kts. katsomorakenteita liitteestä)

  HUOM! Muutostöiden HINTA kyseisellä mallilla toteutettuna EI toden totta päätä huimaisi ja tuloksena Kajaanin tapauksessa todella loistavat, jyrkät ja kooltaan oikean kokoiset päätykatsomorakenteet. Sen jälkeen näkyvyys päätykatsomoiden osalta itse kaukaloon olisi joka tilanteessa taattu! Tuollaiset katsomorakenteet siis voitaisiin rakentaan pääareenaan saneerauksen yhteydessä muitta mukisematta.
   

  Liitetyt tiedostot:

 16. Lätkä Jäsen

  Lainaus:
  Olisi vaan toivottavaa, että Vippiin rakennettaisiin muutama lisäpenkkirivi. Itse ainaskin huomannut, että jos sattuu olemaan vähänkin enemmän väkeä Vipissä, niin ei tahdo kaikki istumaan Vip-katsomoon. Pari lisäriviä poistaisi tuon ongelman. Homman toteutus onnais, jos penkkirivit rakennettaisiin hiukan tiuhemmalla rivivälillä.
   
 17. Lätkä Jäsen

 18. kahvakiekko Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Hokki
  Veli suden teksti uudesta hallista oli ajatuksia herättävä, en toki tiedä miten kieliposkella oli kirjoitettu, mutta NHL mitoilla oleva kaukola voisi olla jopa "matkailuvaltti". Tarkoitan lähinnä jos joku maajoukkue haluaisi treenata kapeassa kaukalossa. Vaatisi kyllä kansalaisrohkeutta rakentaa sellainen, mutta kannattaisin sellaista, jos äänelläni olisi vaikutusta.

  On hyvä, että projekti etenee ja pääsuunnittejoita kilpailutetaan niin, että 22.1 pitää tarjoukset olla jätetty. Itseä lämmitti vanhan hallin projektiin varattu 250k hallin parkkialue ja pihatöihin. Hallin ympäristö ruuhkautuu nykyisin, jos otteluissa yli 500 katsojaa ja lähempänä tuhattu kun määrät oli, niin auto oli kovallakin pakkasella melko lämmin ennen kun pallohallin oli ohittanut. Teitähän alueelle ei tule lisää, mutta väljempää parkkitilaa kaipailen.
   
 19. Lätkä Jäsen

  Harjoitusjäähallin pääsuunnittelija ja urakoitsija on ilmeisesti valittu?

  Onko parempaa tietoa asiasta, kuka tai ketkä hallin toteuttavat?...ilmeisimmin "Kahvaaja" on selvillä jäillä nimistä, joten jos voisit laittaa tietoa tänne. Niin....ja mikäli paikallisaviisi on uutisoinut, eli kopsut tänne.
   
 20. Lätkä Jäsen

  Sain aivan äskettäin kuulla faktatietoa, että pääareenan saneeraukseen on myönnetty budjetin lisäksi puoli miljoonaa euroa lisärahaa!

  Nyt käytössä olevalla rahalla pääreena tulee muuttumaan aikas lailla! Aivan uskomatonta! Lopultakin asioiden tärkeys on tajuttu.
   
 21. kahvakiekko Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Hokki
  Lainaus:

  Mahtava homma! Onko mistä tämä tieto? Löytyykö kaupungin sivuilta päätöksistä tai onko lisätty budjettiin. Jos vanhaan halliin on 1,5 me käytössä niin päivittyy kyllä 2010-luvulle koko "areena"
   
 22. daerok Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kajaanin Hokki,Kalpa Kuopio
  Toivottavasti osa lisärahoituksesta menee katsomo/ ravintolatilojen rakentamiseen.
   
 23. kahvakiekko Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Hokki
  Lainaus:
  Toivottavasti ei lisärahoitus johdu esimerkiksi kaukolämpöverkkoon liittymisen kustannuksista. Oli kainuun sanomissa, että päättäjät miettivät tien rakentamista vimpelistä prikaatintielle, joilloin liikenne vimpelistä suuntautuisi kahteen suuntaan aikaisemmin yhden sijasta. Palvelisi Hokkia enemmän kuin hyvin, Lehtikankaan suuntaan lähtevät katsojat pääsivät suoraan kotiin ilman lenkkiä sotkamontiellä.
   
 24. Lainaus:
  Mahtava juttu! Toivotaan että pitää paikkansa!
   
 25. kumikiekko Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HOKKI
  Lainaus:
  Tuo olisi erinomainen ratkaisu. Poistaisi sen pullonkaulan joka on jokaisessa pelissä ongelmana kun tien varrelle jätetyt autot tekevät tiestä yksikaistaisen ja poistuvia vastaan tulee aina autoja. Tuo tienvarsipysäköinti pitäisi saada samalla pois ja laajentaa vaikka vimpelin parkkialuetta.