Kajaanin Hokki 2018–2019 – joko karsimaan?

  • 206 761
  • 796

kumikiekko

Jäsen
Suosikkijoukkue
HOKKI
Samoilla linjoilla ollaan Hockeyiskingin kanssa. Jos nousu tulee millä tavalla tahansa niin se kannattaa ottaa vastaan. Tällä tavalla tarjotaan kotikylälläkin lahjakkaille junnuille hyvä pelaajapolku. Mitään se ei muuta vaikka mahdollinen kabinettinousu jätettäisi ottamatta vastaan, sitten sinne menisi vain joku muu.
 

HokiJone

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Luleå HF
Onnea Hokille Suomi-sarjan voitosta!

Realistisesti mitä vaihtoehtoja Hokilla olisi kuin ottaa sarjapaikka vastaan, jos sitä tarjottaisiin? Paikan hylkääminen olisi kuin ampuisi itseään jalkaan fanien silmien edessä.

Kuinka isoja eroja budjeteissa edes on Mestiksen ja Suomi-sarjan yläkastin joukkueiden välillä? Uskon, että Hokki voisi operoida lähes nykyisellä budjetilla Mestiksessä.
 

kahvakiekko

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hokki
Nousu on kaukana, liitossa asti. Ennen aikaista puhua vielä siitä, varsinkin kun kooveeta lähdetään haastamaan todella klesalla kokoonpanolla. Itse mielenkiinto Mestiskarsinnassa kohdistuu yksittäisiin pelaajiin ja heidän selviämiseen mestisvauhdissa. Todella mielenkiintoista nähdä suomisarjan kärjen ja Mestiksen ero pelissä ja pelaajien taidossa.

Tavoite tästä kaudesta täytetty, seuran asettama tavoite saavutettiin, yleisömäärät sarjan suurimmat, runko- ja ylemmän jatkosarjan voitto ja mestaruus. Vielä kun päästäisiin nollatulokseen taloudellisesti, niin ainakin minun massu olisi täynnä.

Eilinen oli hieno tason nosto ja oikeastaan ensimmäinen peli forssaa vastaan, jota hallittiin koko ottelun ajan. Forssa vaikutti liikkeen ja kamppailupelin perusteella väsyneeltä, mutta helpolla voitto ei tullut. Hyvä ottelusarja, tuntui ihan finaalilta, vaikka en toista paria seurannutkaan maalikoosteita enempää.
 

daerok

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kajaanin Hokki, Kalpa Kuopio
Samoilla linjoilla ollaan Hockeyiskingin kanssa. Jos nousu tulee millä tavalla tahansa niin se kannattaa ottaa vastaan. Tällä tavalla tarjotaan kotikylälläkin lahjakkaille junnuille hyvä pelaajapolku. Mitään se ei muuta vaikka mahdollinen kabinettinousu jätettäisi ottamatta vastaan, sitten sinne menisi vain joku muu.

Eipä minullakaan tietenkään ole mitään nousua vastaan, mutta yleensä inhoan yli kaiken noita kabinetti päätöksiä, kuten suurin osa kannattajista varmaankin, eli pelaamalla nousu jos se suinkin onnistuu, siitä tietenkin lähdetään.

Tottakai jos tilanne on sellainen, että mestiksestä tulee taloudellisten ym. syiden vuoksi joukkue alas ja sarjaa pitää täydentää, ja jos Hokin budjetti riittää nousuun, niin kyllä kai sellainen nousu menisi meikäläisellekin läpi.
Pirun kallis sarja mestis kuitenkin on, vaikka kallis on ollut varmaan s-sarjakin?

Eipä mitään, antaa Hokin pelata karsinnat rauhassa ja katsotaan mihin "eväät" riittää, palataan näihin mestis mietteisiin sitten kauden päätyttyä.
 

Nilkkaralli

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, Kajaanin Hokki
Pakko kirjoittaa myös itse tänne Suomi-sarjan puolelle ensimmäistä kertaa. Alkuun iso käsi Hokille, faneille ja kaikille seuran toiminnassa mukana oleville Suomi-sarjan mestaruudesta!! Paljon tullut seurattua kotikaupungin kiekkoylpeyden otteita vaikka harmikseni paikanpäälle yhteenkään matsiin en ole päässyt lähes viiteen vuoteen. Jos mietitään tätä koko 2018-2019 kautta, niin varmasti oikea joukkue vei kannun. Vielä huipennukseksi mestiskarsinnat, joista itselläni on hyviä muistoja vuosituhannen vaihteen tienoilta. Koovee on varmasti voitettavissa oleva joukkue ja kaikki paineet tässä kohtaa on myös Tampereella.

Jos vähän tulevaisuutta mietitään niin olisihan se hienoa jos Mestikseen nousu tapahtuisi pelaamisen kautta jo tänä keväänä, mutta ottaisin avosylin vastaan myös kabinettinousun. Hokin taustalla toimii tällä hetkellä osakeyhtiö jolla näyttäisi hommat olevan hanskassa. Toki vielä ei tiedetä millainen tulos tästä sesongista tehdään, mutta kuvittelisin sen olevan plussalla ottaen huomioon kotipelien huikeat yleisömäärät playoffeissa ja ainakin kaksi karsintaottelua. Mikä mahtanee olla esimerkiksi KeuPa:n tilanne, tietääkseni sielläkään ei ensi kauden mestislisenssin saaminen kovin todennäköistä ole? Toki lisenssit jaetaan paljon myöhemmin, joten sen spekuloinnin voi jättää myöhemmäksi.

Jos mietitään kuitenkin että ensikaudella pelattaisiin Mestiksessä, niin näen Hokilla olevan täydet resurssit operoida myös sarjaporrasta ylempänä. Toki joukkueesta varmasti joudutaan puolet vaihtamaan "parempiin" siinä kohtaa ja näen että isossa kuvassa pelaaminen Suomen toiseksi korkeimmalla sarjatasolla on tärkeämpää, kuin "kainuulaisuusaste" joukkueessa. Ajatellen Hokin menestystä mestiksen puolella niin kyllähän siellä on muutamia poikkeuksia luukunottamatta terävin kärki tuotu muualta ja se on mielestäni tulosurheilussa ihan hyväksyttävää. Se ei kuitenkaan ole esteenä omille kasvateille nousta edustukseen pelaamaan ja kuvittelisin sen tuovan myös lisäboostia junnuille päästä edustusjoukkueeseen pelaamaan. Myös pian valmistuva harjoitusjäähalli parantaa Kajaanilaiskiekkoilun olosuhteita ja toivottavasti nostaa myös junnujoukkueiden että yksittäisten pelaajien tasoa niin että tulevaisuudessa Hokissa tulosyksikön pelaajia tulisi myös oman pelaajapolun kautta.

Summa summarum, tällä hetkellä Hokin asiat hyvällä ellei jopa loistavalla mallilla ja tästä on mahtavaa jatkaa kohti karsintoja ja sen jälkeen seuraavaa kautta kohti, jatkuipa pelit sitten Suomi-sarjassa tai Mestiksessä.
 
Viimeksi muokattu:
Olipa mukavan positiivinen kirjoitus nilkkarallilta! Helppoa yhtyä joka sanaan. Moni muu kirjoittaja näkee tällä palstalla pelkkää paskaa ja milloin kukakin oli vetämässä ranteita auki ja nyt esim kahden tappion jälkeen jakamassa kannua Forssaan tai Porvooseen.

Hieno venyminen joukkueelta eilen. Olisiko Niiranen kaivanut erilaisen pelitavan ratkaisupeliin kun Forssa ei juurikaa maalipaikoille päässyt..? Hokille oli parempi ja voitti täysin ansaitusti. Runkosarjassa ylivoimainen voitto ja nyt mestaruus eli tuloksellisesti kausi on ollut menestys.

Yksilöistä pudotuspeleissä esiin nousivat Still Komulainen Klemetit Mattila ja Kukkohovi. Ratkaisupelissä myös Kokkoselta, Räisäseltä ja Erkkilältä hyvää ja energistä pelaamista. Leskinen menetteli paljon kiekkoja mutta toisaalta kun pistepörssiä nyt jälkikäteen katsoo niin kuitenkin joukkueen 4 paras pistemies 3+7 pinnoilla. Ja erityismaininta Henri Kyllöselle jota on jostain syystä piiloteltu koko kausi A junnuissa! Aivan loistava sisääntulo nuorelta pelaajalta!

Karsinnoissa vastus kovenee mutta ainakin harjoituspeleissä Hokki pystyi laittamaan kelvollisesti kampoihin Jokipojille ja Rokille. Molemmat etenivät lopulta playoffeihin ja Koovee lähti karsimaan, joten ei tasoero varmasti ratkaisevan iso ole. Kooveella toki on taustalla kova rutiini Mestis peleistä mutta toisaalta Hokki on tottunut koko kauden voittamaan toisin kuin Koovee. Tulee mielenkiintoinen karsintasarja!

Ja jostain muistan lukeneeni että Hokki tarvitsee 100000 euroa lisää pelatakseen Mestistä. Asiantuntijat voivat sitten sanoa onko tuossa mitään perää ja toki voi olla että muistan koko summan väärin.
 

kumikiekko

Jäsen
Suosikkijoukkue
HOKKI
Tuo sata tonnia ei varmaan kovin kauas heitä. Jos suurin piirtein muuten samalla tasolla hommat pidetään ja aiotaan jollain lailla Mestiksessä pärjätäkin. Jonkin verran enemmän vieraspelejä, yhden tuomarin verran lisää kuluja joka kotipelistä ja joitamia pelaajia enemmän joille pitää jotain maksaakin pelaamisesta. Noistahan se aika lailla jo tulee.

Sitten jos meinataa kasata rahalla nippua joka viirin kattoon saa, niin siihen satku ei riitä. Mutta sen tavoitteluun ei suuren suuria summia kyllä kannata uhrata, ennemmin vetää keskikastissa niin että talous pysyy kuosissa ja yrittää mahdollisimman paljon siinä samalla kehittää omia poikia ja nuoria muutenkin. Tällä periaatteella se nappikausikin saattaisi joskus kohdalleen sattua jolloin käsissä olisi ”hintaansa parempi joukkue”.
 

-pasi-

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
. Mikä mahtanee olla esimerkiksi KeuPa:n tilanne, tietääkseni sielläkään ei ensi kauden mestislisenssin saaminen kovin todennäköistä ole? Toki lisenssit jaetaan paljon myöhemmin, joten sen spekuloinnin voi jättää myöhemmäksi.

Taitaa molemmilla Lekillä ja KeuPalla olla taloudet melko kuralla että sieltä voi mitä tahansa tapahtua, mutta toisaalta aika helposti taitanut lisenssit tulla viimevuosina jos vain hoitaa vero ja muut tärkeimmät maksut ajoissa. Halliasiat noissa on tainnut myös selvitä että sen puoleen lisenssi tulee. Se sitten että milloin ongelmat noissa paisuu liikaa. Verojutut ja muut tärkeimmät maksut kun hoitaa aika usein saa vielä vuoden lisäaikaa.
 

Velhelmiina

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers
Tuo sata tonnia ei varmaan kovin kauas heitä. Jos suurin piirtein muuten samalla tasolla hommat pidetään ja aiotaan jollain lailla Mestiksessä pärjätäkin. Jonkin verran enemmän vieraspelejä, yhden tuomarin verran lisää kuluja joka kotipelistä ja joitamia pelaajia enemmän joille pitää jotain maksaakin pelaamisesta. Noistahan se aika lailla jo tulee.

Jos en nyt väärin muista, niin eikö liitto maksa tuomarit Mestiksessä?
 

Canis Lupus

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kajaanin Hokki, LuPo
Jos en nyt väärin muista, niin eikö liitto maksa tuomarit Mestiksessä?
Ei ainakaan aiemmin maksanut, ja kuulostaa erikoiselta. Lisätuomarin lisäksi tuomarikulut ovat kaikkien tuomareiden osalta korkeammat Mestiksessä kuin Suomi-sarjassa. Lisäksihän ottelutapahtuman muutkin toimitsijat saavat Mestiksessä laskuttaa mm. laukaisukartan tekemisestä ja peliaikatilaston tekemisestä, kuuluttamisesta, tulospalvelun hoitamisesta, tulostaulun hoitamisesta, kirjurina toimimisesta ja muista toimitsijatehtävistä. Otteluvalvoja on kalliimpi Mestiksessä kuin Suomi-sarjassa. En sitten tiedä, onko näitä töitä tehty talkoilla aiemmin Mestis-vuosina vai onko laskutettu. Ja oletan siis, että nyt Suomi-sarjassa on tehty talkoilla, vaikka Suomi-sarjassakin oikeutus toimitsijalla olisi korvauksiin, eikä niitä liitto maksa, vaan järjestävä organisaatio.
 

Knap

Jäsen
Taitaa molemmilla Lekillä ja KeuPalla olla taloudet melko kuralla että sieltä voi mitä tahansa tapahtua, mutta toisaalta aika helposti taitanut lisenssit tulla viimevuosina jos vain hoitaa vero ja muut tärkeimmät maksut ajoissa. Halliasiat noissa on tainnut myös selvitä että sen puoleen lisenssi tulee. Se sitten että milloin ongelmat noissa paisuu liikaa. Verojutut ja muut tärkeimmät maksut kun hoitaa aika usein saa vielä vuoden lisäaikaa.
On ja KeuPa menee tuolla ladollaan ties monetta vuotta erikoisluvalla, eikä taida talous siinä ohessa kukoistaa. Mutta ehkä liitolla olisi munaa kenkiä tuo LeKi helvettiin, jos siellä on vaihtoehtona saada Hokki tilalle. Se olisi erinomainen liike ja voidaan puhua vuoden Mestisteostakin.
 

Canis Lupus

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kajaanin Hokki, LuPo
Liitto on vastannut Mestiksen tuomari- ja otteluvalvojan palkkioista ainakin viimeiset neljä kautta.
Hyvä, jos näin nykyisin on. Omat kontaktini asiaan ovat Hokin ensimmäiseltä putoamiskarsintakaudelta, joten onhan siitä aikaa. Mutta tarkoittaako tämä sitä, että nämä kulut pienenisivät Mestikseen noustaessa?
 

Nilkkaralli

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, Kajaanin Hokki
Taitaa molemmilla Lekillä ja KeuPalla olla taloudet melko kuralla että sieltä voi mitä tahansa tapahtua, mutta toisaalta aika helposti taitanut lisenssit tulla viimevuosina jos vain hoitaa vero ja muut tärkeimmät maksut ajoissa. Halliasiat noissa on tainnut myös selvitä että sen puoleen lisenssi tulee. Se sitten että milloin ongelmat noissa paisuu liikaa. Verojutut ja muut tärkeimmät maksut kun hoitaa aika usein saa vielä vuoden lisäaikaa.
Lekin asioista en ole perillä mutta käsittääkseni KeuPa on saanut useana vuonna mestislisenssin ehdollisena juurikin jäähallin heikon tason vuoksi. Toki talouskaan tuskin mitenkään terveillä kantimilla sielläkään on. En kuitenkaan nopealla googlauksella löytänyt tietoa siitä onko halliasia jo ratkaistu Keuruulla.
 

veekasi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings
On ja KeuPa menee tuolla ladollaan ties monetta vuotta erikoisluvalla, eikä taida talous siinä ohessa kukoistaa. Mutta ehkä liitolla olisi munaa kenkiä tuo LeKi helvettiin, jos siellä on vaihtoehtona saada Hokki tilalle. Se olisi erinomainen liike ja voidaan puhua vuoden Mestisteostakin.

No eihän tässä ole vielä musteet kuivuneet Hokin konkurssista. "Maksoivat" vissiin pystyt pois.

Iltalehti 30.05.2017 kirjoitti "Kajaanin Hokki konkurssiin, Kaikki pelaajasopimukset purettu.

Verovelkaa 309 000€, kaupungille 140 000€ ja pienet velkojat 80 000€. Kaikkiaan yli puoli miltsiä. Kyllä pienen ihmisen muisti on huono, kun ehdottelee tällaisia suunnitelmia. Vaihtoehtonahan Hokki olisi melkoinen riski konkat jo tehneenä. Ja mitä olen lukenut Hokin sivuilta, niin kirjoittajat ovat haukkuneet koko Mestiksen. Niin se mielipide vaihtuu.
 

WLuK

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hokki
No eihän tässä ole vielä musteet kuivuneet Hokin konkurssista. "Maksoivat" vissiin pystyt pois.

Iltalehti 30.05.2017 kirjoitti "Kajaanin Hokki konkurssiin, Kaikki pelaajasopimukset purettu.

Verovelkaa 309 000€, kaupungille 140 000€ ja pienet velkojat 80 000€. Kaikkiaan yli puoli miltsiä. Kyllä pienen ihmisen muisti on huono, kun ehdottelee tällaisia suunnitelmia. Vaihtoehtonahan Hokki olisi melkoinen riski konkat jo tehneenä. Ja mitä olen lukenut Hokin sivuilta, niin kirjoittajat ovat haukkuneet koko Mestiksen. Niin se mielipide vaihtuu.

Nyt on tosin uudet (taloudesta ymmärtävät) taustahenkilöt johtamassa organisaatiota. Hätiköidysti ei mitään tietenkään kannata tehdä, mutta kyllähän Mestiksessä pärjääminen on Hokin pitkän ajan suunnitelma. Kriittisin ja äänekkäin Mestiksen haukkuja on tainnut jo saada bannit palstalle, mutta tottahan se on, että ei se Mestis mikään paratiisi ole. Kuitenkin se on paras taso, jolla Hokki voi operoida, joten miksipä sinne ei haluttaisi. Lisäksi voisin kuvitella, että Hokki voi tuoda jotain lisäarvoa myös Mestikselle.
 

-pasi-

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Lisäksi voisin kuvitella, että Hokki voi tuoda jotain lisäarvoa myös Mestikselle.

Eiköhän Hokki toisi jo vaikka aivan kärkitason budjetilla ei pyörisi. Kuitenkin potentiaalia on yli 700 katsojakeskiarvoon jolla oltaisiin vähintään keskitasoa mestiksessä ja jo nykyisellä tämänkauden keskiarvolla menisi heittämällä monesta ohi.

Mitä tulee vielä ainakin Lekiin niin jos siellä valmentajat on lakkoilut, pelaajien palkat myöhästellyt kauden aikana ja bussi jättänyt starttaamatta pudotuspeleihin maksujen myöhästymisien takia ja otteluohjelmaa pudotuspeleissä on Lekin takia muutettu kun rahaa matkoihin ei ole niin aika lähellä siellä ainakin taidetaan olla tilannetta että homma menee poikki kauden jälkeen. Sen takia tosiaan varmaan vaikka karsinnoissa kävisi miten tahansa niin mahdollista nousu on. Toki pelaamalla varmaan mukavampi tuo tehdä.
 

daerok

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kajaanin Hokki, Kalpa Kuopio
No eihän tässä ole vielä musteet kuivuneet Hokin konkurssista. "Maksoivat" vissiin pystyt pois.

Iltalehti 30.05.2017 kirjoitti "Kajaanin Hokki konkurssiin, Kaikki pelaajasopimukset purettu.

Verovelkaa 309 000€, kaupungille 140 000€ ja pienet velkojat 80 000€. Kaikkiaan yli puoli miltsiä. Kyllä pienen ihmisen muisti on huono, kun ehdottelee tällaisia suunnitelmia. Vaihtoehtonahan Hokki olisi melkoinen riski konkat jo tehneenä. Ja mitä olen lukenut Hokin sivuilta, niin kirjoittajat ovat haukkuneet koko Mestiksen. Niin se mielipide vaihtuu.

Miten tämä liittyy mihinkään nyky Hokin toimintaan?

Pakko sanoa, että LeKin kannattaja huutelee turhaan, kannattaisi varmaan miettiä miten Mestiksen pahin farmi selviää ja saa lisenssin ensi kaudelle?
 

JusuPlus

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, KeuPa HT, Kiekko-Espoo
Lekin asioista en ole perillä mutta käsittääkseni KeuPa on saanut useana vuonna mestislisenssin ehdollisena juurikin jäähallin heikon tason vuoksi. Toki talouskaan tuskin mitenkään terveillä kantimilla sielläkään on. En kuitenkaan nopealla googlauksella löytänyt tietoa siitä onko halliasia jo ratkaistu Keuruulla.

Tuollaisen löysin googelilla, eli lyhykäisyydessään:
Hallin saneeraus Mestis lisenssin vaatimalle tasolle alkaa heti kauden päätyttyä, paikallislehden mukaan. Lämpötila ja katsomopaikat laitetaan asianmukaiseen kuntoon. Keuruun kaupunki avustaa remonttia 323 000 eurolla.
Kaupungin avustus jäähallin kunnostamiseen varmistui
 

swingwood

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hifk , Hokki, Kalpa
Tasonmittaus tänään Tampereella vol. 1 : Kukkohovi maalissa Saarenpää mukana. Mattila poissa, Henri Kyllönen jatkaa ykkösparissa. Mattilaa ja Viikilää kyllä tarvittaisiin näissä peleissä mutta ne pelaa jotka pelikuntoisia ovat.
 
Koovee on saanut valmistautua sarjaan henkisesti jo monta kuukautta ja Hokki tulee matsiin suoraan mestaruusjuhlista. Kova temppu on Hokki jos ensimmäisestä pelistä voiton kairaa.

Vähän liikaa antaa Hokki tasoitusta kun sivussa ovat Mattila ja Viikilä. Molempia olisi tarvittu todella paljon kentälle.

Ei auta itku markkinoilla vaan niillä mennään ketä on!
 
Kaksi viimeistä erää Hokilta jo ihan mallikasta peliä. Kukkohovi oli hyvä mutta vähän menivät 1 ja 3 maali helpohkosti.

Koovee täysin voitettavissa kun vain oma peli aloitetaan tiistaina ottelun alusta eikä 2 erästä.
 

Velhelmiina

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers
Eka erä meni tosiaan vauhtiin totutellessa ja arkana pelaamisena, mutta varsinkin viimenen erä oli jopa Hokin. Tästä on hyvä jatkaa tiistaina Kajaanissa!
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös