WLuK

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hokki
KOOVEE vei sen ensimmäisen pelin ansaitusti 4-2, mutta Hokki sai vähän pelistä kiinni viimeisessä erässä. En tiedä vajosiko KOOVEE Hokin tasolle vai pystyikö Hokki oikeasti parantamaan. Kukkohovi piti Hokin pelissä mukana, vaikka pari helppoa lurahtikin sisään. Pelinopeus oli KOOVEElla paljon nopeampi ja ukot huomattavasti fyysisempiä. Neljän ottelun voittaminen on ehkä ylivoimainen suoritus, mutta ehkä Hokki voi vielä pistää vaihteen yhtä pykälää isommaksi.
Eli, ihan hyvä taistelu Hokilta, vaikka voitto uhkasi olla vieläkin kauempana kuin numerot kertoo. Toivottavasti Kajaanissa on hyvin väkeä toisessa karsintapelissä.

EDIT: Ilman maalivahtia oli tosiaan pari hyvää paikkaa pistää peli tasoihin, mutta harmillisesti ei uponnut.
 
Viimeksi muokattu:

Nilkkaralli

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, Kajaanin Hokki
Ensimmäinen karsintapeli Tampereella takana ja tuli itsekin ottelu väijyttyä Elisa Viihteen kautta. Ottelun alkuun näytti että Hokki oli tullut paikalle vain selviytymään ja kylmää vettä satoi heti 17 sekunnin pelin jälkeen niskaan kun Koovee siirtyi Hopposen terävällä rannekudilla 1-0 johtoon. Ensimmäinen erä oli kyllä kaikkineensa täysin kotijoukkueen ja vain Lari Kukkohovi piti lukemat osin tuurilla ja suurilta osin taidolla siedettävinä. Olisiko vierailijoilla ollut vielä mestaruusjuhlien jäljiltä vähän piimää pohkeissa? Vähän semmoista katselua oli Hokin peli ensimmäisen erän ajan.

Toisessa erässä oli jo vierailijoiden näkökulmasta merkkejä paremmasta ja Hokki sai myös luotua maalille muutamia tekopaikkoja. Laukaukset vain olivat pääosin aika heppoisia torjuttavia Ristelille ja häntä ei mielestäni päästy kyllä testaamaan laisinkaan. Kooveen toinen maali syntyi kyllä hienon omalta alueelta lähteneen hyökkäyskuvion päätteeksi. Mestisjengi näytti vähän pelin avaamisen ja hyökkäykseen lähdön mallia vierailijoille ja viisikko sahasi muutamalla poikittaissyötöllä koko hokkiviisikon aivan kahville ja lopulta 2-1 hyökkäyksestä Lindfors painoi suoraan syötöstä laatan varmasti reppuun. Oli hieno maali ja tuossa oli mielestäni myös hyvä esimerkki Mestis ja Suomisarjakiekon tasoeroista pelin rakenteessa. Muutenkin Kooveen avauspelaaminen oli pääosin kahdessa ensimmäisessä erässä hienoa katseltavaa. Toinen erä oli jo kuitenkin kaikkiaan huomattavasti ensimmäistä kaksikymppistä tasaväkisempää kamppailua. Kukkohovi jatkoi Hokin maalilla hienoja otteita pysäyttäen useita puolittaisia läpiajoja ja ylivoimahyökkäyksiä. Hokin puolustus oli kyllä suurissa ongelmissa omassa päässä varsinkin kun vastustaja antoi kahdella painetta kiekolliseen.

Kolmas erä alkoi Hokin kannalta hienosti kun Ramirez pommitti lämärillä 1-2 kavennuksen hyökkäyssinisen tuntumasta. Hieno laukaus kaverilta ja Risteli oli yllätetty ensimmäistä kertaa. Tätä iloa ei kuitenkaan kauaa kestänyt kun reilu kolme minuuttia edellisestä Kooveen Järvinen purjehti omasta päästä hyökkäysalueelle ilman suurempia estelyjä ja painoi kiekon Kukkohovin längistä sisään. Tämä maali oli kyllä hieman maalivahdin maali, mutta toisaalta myös Hokin karvaus tai pikemminkin sen puute oli kyllä tilanteessa silmiinpistävää. Muutenkin Hokin karvauspelaamisessa oli ajoittain ongelmia ja kaverit yrittivät kiekolliseen iskeä väärissä tilanteissa, joka johti siihen että karvaaja pelasi usein itsensä tilanteesta ulos ja se avasi Kooveelle ylivoimahyökkäyksiä. 2-3 kavennus tuli hieman onnekkaasti kun Ramirezin laukaus suuntautui ohitse maalin ja kimposi päädystä suoraan Räisäsen lapaan ja tämä puttasi kiekon puolityhjään maaliin. Hokilla oli päätöserässä useita hyviä maalintekojapaikkoja ja muutenkin kolmas erä oli tasaistä vääntöä. En tiedä löysäsikö Koovee hieman kaasua koska välillä hyökkäysalueen peli muistutti höntsälätkää ja haettiin hienoja syöttöjä ja paikkoja ketjukavereille. Ilman maalivahtia Hokki sai luotua myös muutamia hyviä tekopaikkoja mutta viimeistelytehokkuus ei ollut kohdallaan. Saloranta sitten katkaisi viimeisetkin kavennusaikeet viimeisellä minuutilla siirtämällä keskialueelta limpun varmasti verkkoon.

Summa summarum. Ensimmäinen peli tarjosi lopulta ihan viihdyttävän lopun vaikka mitään pelillisiä hienouksia ei alun perusteella ollut odotettavissa. Hokki oli mielestäni ajoittain aika arka tilanteissa ja semmoinen viimeinen rutistus ja tunne kentältä puuttui muutamia tilanteita lukuunottamatta. Kooveelle kuitenkin ihan ansaittu voitto ja paremmalla viimeistelyllä olisi peli ratkennut varmasti jo ennen ottelun puolta väliä. Hokin tulisi kotipeliin painaa sata lasissa avauserään ja lähteä ehkä vähän myös kuumentamaan vastustajan pelaajia sillä ainakin tv:n välityksellä jäi olo että vastustajalla on useita hieman lyhyemmällä sytytyslangalla olevia kavereita. Koovee käytti myös jonkin verran enemmän mailahäirintää mutta kuitenkin sääntöjen puitteissa. Ottelu oli kyllä kaikkiaan rehtiä kamppailua ja muutamia ihan kovia taklauksiakin nähtiin. Hokin ei kyllä tarvitse hävetä esitystään laisinkaan sillä tänään kamppailtiin voitoista Kukkohovin erinomaisen pelin ansiosta ihan ottelun loppuun asti. Lopuksi pakko mainita vielä ottelun selostajasta joka oli erinomainen ja mielellään kaverin selkeää ulosantia kuuntelisin myös Kajaanin peleissä..
 
Viimeksi muokattu:

boerje

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo, Tampereen Ilves
Huomiseksi sattui sopivasti vapaapäivä, niin ajattelin ajella Iisalmesta Hokin peliin. Ei taida niin hurja hype olla Kajaanissa, etteikö saisi lippuja hallilta?
Hokin sivujen mukaan pystyisi ennakkoonkin ostamaan?

ENNAKKOMYYNTI


Ennakkoliput Hokin toimistolta ma–pe klo 9–14 sekä puh. 0440 534 259
 

kahvakiekko

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hokki
Nyt kannattaa kaikkien, myös valmennuksen ja seurajohdon seurata ketkä pärjää mestisvauhdissa. Sopimuksia kun aletaan miettiä. Mestisporukka vie niinkuin olettavaa on, mutta hyviä pelejä seurata pelaajia ja kokemusta nuorten pelaajien pankkiin. Koovee on hyvä ja Hokki tasollaan.
 

Nilkkaralli

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, Kajaanin Hokki
II ottelu Mestiskarsintaa takana.

Peli alkoi toissapäiväisen tapaan Hokin kannalta heikosti ja parin minuutin jälkeen vastustaja 0-1 johtoon. Muutenkin Hokin peli oli varsinkin ottelun alussa aikamoista varovaista "pellailua" ja jotenkin tuli olo että kaikki ei ole ihan täysillä mukana tässä touhussa. Ihmettelinkin hieman tunteen puuttumista kun kuitenkin pelataan kauden hienoimpia pelejä, tai niin asian ainakin pitäisi olla. Toki tuli mieleen että olisiko kuitenkin Hokin maha jo täynnä tämän kauden osalta.. Ei varmaan parin päivän mestaruussaunojakaan olisi viime viikolla vietetty jos olisi haluttu tällä kaudella tosissaan päästä jo sarjaporrasta ylöspäin. Toinen erä jo hieman parempaa tekemistä ja se konkretisoitui maalin muodossa. Hieno maali Klementille ja Saarenpäältä loistava syöttö maalin takaa. Muutenkin kolmoskenttä oli pirteä ja esitti ketjuista ehdottomasti parasta peliä. Hokin tähtipelaajat ovat mielestäni olleet aika vaisuja näissä muutamassa pelissä ja erityisesti Harjulalta ja Komulaiselta odotin tasonnostoa sunnuntain pelin jälkeen. Harjula jo vähän kolmannen erän alussa väläytteli osaamistaan. Kukkohovi palasi tavallisen kuolevaisen tasolle sunnuntain huippupelin jälkeen mutta torjui kuitenkin monta pahaa paikkaa eikä tappiota hänen niskaan missään nimessä voi kaataa.

Näyttäisi siltä että Kooveen sipuli ei kestä kovinkaan paljon kuumennusta ja aika kovasti reagoidaan varsinkin tuomariratkaisuihin. Ehkä sieltä joku jäähy jäi Hokilta viheltämättä mutta joka tapauksessa aika lämpimänä kaverit kävivät koko pelin ajan. Kurittoman oloista porukkaa ja vähän semmoinen "edari"-meininki paistaa ainakin näin tv:n välityksellä. Toki ymmärrän myös sen että tuskainen kausi takana ja osalla varmasti takaraivossa ajatus että "eihän me tätä voida hävitä" ja se sitten purkautuu joissain tilanteissa näissä karsintapeleissä. Toisessa erässä kun Hokki lisäsi hieman fyysisyyttä peliin niin Koovee oli nopeasti ongelmissa omalla alueella ja se on ehdottomasti Hokin ase jatkossa jos meinataan voitosta tosissaan tapella. Myös alivoima Hokilla on aika passiivisen oloinen vaikka keskustan pääasiassa hyvin tukkivatkin niin viivaan jää kyllä liikaa tilaa jonka hyvät puolustajat käyttävät hyväkseen varsinkin Mestisjoukkueista.

Kooveen Huovinen yritti sitten ihan tosissaan mestata Hokki-pelaajan kolmannessa erässä ja hakkasi aika monta lyöntiä poikkaria niskan alueelle, joka on erittäin vaarallista. Jos tuosta ei jälkeenpäin pelikieltoa tule niin ihmettelen suuresti. Ei ole missään oikeassa kiekkopelissä tullut vastaavaa temppua aiemmin nähtyä ja ei minkäänlaista vastustajan kunnioitusta tilanteessa. Huovisen henkilökohtainen paha olo purkautui nyt lievästi sanottuna väärässä paikassa ja arvostus kyseistä kaveria kohtaan laski kyllä alas.

Koovee kyllä kokonaisuudessaan parempi ollut näissä kahdessa ensimmäisessä pelissä mutta ei kuitenkaan niin paljon parempi mitä olisin odottanut.
 

kahvakiekko

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hokki
Havainnot pelistä: Martikainen -4, Niemelä -5, Leskinen -3, Heikki Klemetti -2 ja Räisänen -2. Siinä maalien aikaan kentällä olleet herrat. Klemetti ja Räisänen kolmen Kooveen maalin aikaan jäällä, mutta yksi plussa parantaa tilastoa.

Silloin pistävää Martikaisen ja Niemelän miinukset, pakkiparin voisi harjoittaa seuraavaan peliin, vaikka Koovee näyttänyt kaapin paikan Hokille.
 

kumikiekko

Jäsen
Suosikkijoukkue
HOKKI
Huovisen kakkonen aivan käsittämätön tuomio. Olisi tuosta pitänyt saada enemmän. Todella typerää hommaa tuollainen, täydellistä piittaamattomuutta ja kunnioituksen puutetta.

Itse pelistä sen verran että karu on tasoero. Aikoinaan Ketterä oli aika paljon parempi karsinnoissa kuin mitä Hokki on nyt. Loppua kohti jälleen peli tasoittui kuten toissapäivänäkin mutta ei tässä aidosti ”mitään palaa” ollut siitä huolimatta. KOOVEEn pelinopeus on niin hiton paljon isompi ettei vaan pysytä kyydissä millään.
 
Canis Lupus Kajaanin Hokki 2017-18 ketjussa: "Jossain tämän paskan reunalla tilannetta ihmettelevät ne noin 600 aktiivikannattajaa, joille Hokki on ollut tärkeä henkireikä, ja 1000 glory hunteria. Ja joku sata vahingoniloista kolmen eri alasarjapotkupallojoukkueen kannattajaa, kolmannessa polvessa."

HokiJone

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, kahden maalin Karvinen
Tulipa seurattua tämä mittelö ja eipä paljon jätä selittelyjen varaan tämä ottelu. Niinkuin palstaveli yläpuolella kiteyttääkin "ei mitään palaa", niin kuvastaa aika hyvin tätä ottelua. Näyttää olevan sarjojen tasoero melkoisen suuri, kuten ennalta on tiedossakin.

Noudattaa hiukan samaa kaavaa, kuin taannoiset Ketterää vastaan pelatut karsintaottelut pari vuotta sitten. Ketterä ei tainnut sillä kaudella montaakaan peliä hävitä SS:n puolella, mutta silti Hokki niittasi tylyjä lukemia taululle.

Paljon on valitettavasti materiaalin vaihduttava, jotta Mestikseen nousu pelillisesti on mahdollista.

EDIT: Oli kyllä outo tilanne tämä mr. Huovisen sekoaminen kulmatilanteessa. Ei mitään kunnioitusta vastustajaa kohden. Onneksi Saarenpää ei loukkaantunut tilanteesta.

Joukkuekavereilta toivoisin kyllä tuossa tilanteessa omankädenoikeutta ja antaa vähän muikkaria Huovisen suuntaan.

Lampaanperseitä voi antaa myös selostajalle melkoisen epäammatimaisesta kielenkäytöstä tilanteen jälkeen. Ei kuulu selostajan rooliin haukkua ketään teki pelaaja kentällä mitä vaan. Aika osuvasti kylläkin sanoi tuomarin paskoneen housuun, mutta nuo puheet pitäisi jättää selostuskopin ulkopuolelle.
 
Viimeksi muokattu:
"Now lower the cannons the battle begins!"

swingwood

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hifk , Hokki, Kalpa
Eipä tänäänkään peliin pääsyt toivottavasti sitten lauantaina. Kyllä joukkueen kokoamisessa, jos olisi haluttu,olisi pitänyt ottaa nämä mahdolliset karsinnat huomioon jos nousta haluttaisiin tai edes haaveilla siitä. Siirtorajallakaan ei minkäänlaista liikettä tapahtunut tosin en tiedä enkä seurannut olisiko ollut sellaisia pelaajiakaan saatavilla ja olisiko ollut rahakaan järkevää siihen käyttää. No monta vuotta mm Roki ja Ketteräkin sitä yritti.
Joukkue on suomisarja joukkue ja varsin hyvä siihen sarjaan. Tosin jo FPS sarjassa puolustuspelin heppoisuus ja virheherkyys ja yleensä fyysisyyden puute oli koitua ongelmaksi. Samoin selkeä ykkösmaalivahti joka on selvästi sarjan kärkivahti puuttuu, mitään Kukkohovilta ja Rautiolta pois ottamatta. Jälkimmäinen on ollut todella pettymys.
Joukkue on nuori ja pitää sisällään varmasti monta tulevaisuuden mestispelaajaa. Kevät sitten näyttää minkälaisella panostuksella ensivuoden sarjaan lähdetään, nyt tiedetään miten ja minkälaisella joukkueella kannu hoidetaan kotiin ja minkälaisen joukkueen karsinnat vaatii.
 
Viimeksi muokattu:

kahvakiekko

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hokki
pelistä sen verran että karu on tasoero. Aikoinaan Ketterä oli aika paljon parempi karsinnoissa kuin mitä Hokki on nyt. Loppua kohti jälleen peli tasoittui kuten toissapäivänäkin mutta ei tässä aidosti ”mitään palaa” ollut siitä huolimatta. KOOVEEn pelinopeus on niin hiton paljon isompi ettei vaan pysytä kyydissä millään.
Samat havainnot pelistä, sunnuntaina oli sama homma alussa ollaan ihan liemessä, sitten tasoittuu. Pääseekö Hokki mukaan vai löysääkö Koovee? Luistelussa pärjätään, pelinopeus ja ratkaisujen nopeus menee mestisjoukkueelle. Kamppailutilanteisiin mennään varovaisemmin ja katsellaan mitä tulee, sitten ollaankin myöhässä. Huovinen ei ole fiksun pelaajan maineessa ollut viime kaudellakaan, mutta kurinpito voisi puuttua, samalla otteella kuin Kajaanilaisyleisö.
 
Suosikkijoukkue
Kärpät,Jokerit,Hokki
Ilkka pelaavassa kokoonpanossa, Hieno juttu. Rautio maaliin vaikka ei nämä maalivahti peliin ole kyllä ratkenneet mutta tässä vaiheessa kautta varmaan ihan ok vaihto.
 

kumikiekko

Jäsen
Suosikkijoukkue
HOKKI
Numeroiden valossa sarjan tasaisin peli tähän saakka. Lopussa videotarkistuskin mutta ei tasoitusmaalia. Saas nähdä tuleeko seuraavasta peli vielä.
 
Canis Lupus Kajaanin Hokki 2017-18 ketjussa: "Jossain tämän paskan reunalla tilannetta ihmettelevät ne noin 600 aktiivikannattajaa, joille Hokki on ollut tärkeä henkireikä, ja 1000 glory hunteria. Ja joku sata vahingoniloista kolmen eri alasarjapotkupallojoukkueen kannattajaa, kolmannessa polvessa."

kahvakiekko

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hokki
Tasakentällisin taas Martikainen -2, nyt Jaken parina, jolloin Jakekin otti -2 tasakentällisin. Ei yhteen mieheen kaaduta, mutta ei kotipelin miinus kolme näy missään?

Muuten ehkä tasaisin peli ja tasoitus videotarkistuksen päässä. Otetaan nämä pelit kehittymisen kannalta ja hyviä pelejä nuorille, ei pitäisi ensikaudella runkosarjapelit jännittää.
 

swingwood

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hifk , Hokki, Kalpa
Kylläpä heppoisesti vietiin Hokin tasoitus. Katselin hidastuksen moneen kertaan ja monta maalia saa jatkossa hylätä jos tuossa oli kyse maalivahdin häirinnästä. Selvä kontakti puuttuu, maskimies on ilmassa alueen ulkopuolella Risteli säilyttää torjunta asentonsa koko ajan. No näilä mennään. Kyllä Mattilaa olisi ylivoimalla kaivattu.
 

TeMee_

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, New Jersey Devils
TUTO-SaPKo -pelissä selostaja Jani Säteri sanoi, että kulisseissa huhutaan Hokin pelaavan ensi kaudella Mestistä kävi karsinnoissa miten kävi? Onko LeKi heitetty jo ns. pihalle ensi kauden osalta...
 

kumikiekko

Jäsen
Suosikkijoukkue
HOKKI
TUTO-SaPKo -pelissä selostaja Jani Säteri sanoi, että kulisseissa huhutaan Hokin pelaavan ensi kaudella Mestistä kävi karsinnoissa miten kävi? Onko LeKi heitetty jo ns. pihalle ensi kauden osalta...
Tällaista juttua on kuulunut jo pitkän aikaa mutta tiedäpä siitä pitääkö paikkansa. Kelpaisi kyllä.
 
Canis Lupus Kajaanin Hokki 2017-18 ketjussa: "Jossain tämän paskan reunalla tilannetta ihmettelevät ne noin 600 aktiivikannattajaa, joille Hokki on ollut tärkeä henkireikä, ja 1000 glory hunteria. Ja joku sata vahingoniloista kolmen eri alasarjapotkupallojoukkueen kannattajaa, kolmannessa polvessa."

daerok

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kajaanin Hokki, Kalpa Kuopio
Tällaista juttua on kuulunut jo pitkän aikaa mutta tiedäpä siitä pitääkö paikkansa. Kelpaisi kyllä.
Niin tässä tapauksessa ei välttämättä tarkoiteta LeKiä, voihan se olla joku muukin Tamperelais tai sen lähialueen joukkue?
Kaikki riippuu kuitenkin kaikesta ja rahasta kai ennenkaikkea, mutta mieluummin pelaamalla jos ei tällä kaudella, niin sitten ensi vuonna?

Laittelenpa sitten omia mietteitäni lisää jos sallitaan, kun viimeinenkin karsintapeli on takana.
 
Pro: Avoimet sarjat

Naxnax

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ehdottomasti JHT/Kärpät
TUTO-SaPKo -pelissä selostaja Jani Säteri sanoi, että kulisseissa huhutaan Hokin pelaavan ensi kaudella Mestistä kävi karsinnoissa miten kävi? Onko LeKi heitetty jo ns. pihalle ensi kauden osalta...
Tämmöstä huhua oli myös viimevuonna kun JHT voitti suomi-sarjan ja näinhän siinä kävikin. Uskon että näillä huhuilla on vinha perä. Vaikia toivoa tässä tapauksessa näin HT kannattajana mitään, koska suomi-sarja kaipaa "isoja" voittavia seuroja. Toki peukut Mestikseen jos resurssit riittää, meillä ei!
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy