Nythän on käynyt niin, että Urho haluaa parempaa kahvia. Ja ennen kuin tuomitsette, puolustaudun sillä, että en ole kahvihifistelijä, joka tuntisi termejä ja laatuja etukäteen. Enkä osaa keittää kahvia kuin peruskahvinkeittimellä. Neuvokaa niin kuin pikkulasta.
Eli tähän asti on menty täysin 90 % suomalaisten suosimalla tyylillä: valmiiksi jauhettua suodatinkahvia Cittarin/Lidin hyllystä ja halpiskeittimellä veteen värjäytyy kahvista musta väri. Kahvimaussa olen siirtynyt koko ajan tummempaan suuntaan ja kahviloissa espresso on useimmiten valintani. Kahvinkäyttötottumukseni on se, että arkisin aamupalan kanssa kaksi kuppia (helppous, nopeus, vaivattomuus vaatimuksena), muuten arkikahvit juodaan töissä tai kodin ulkopuolella. Viikonloppuisin tahtoisin juoda hyvää ja vahvaa kahvia niin aamulla kuin ruoan peräänkin, laittamiseenkin voin vähän panostaa. Olen perheen ainoa kahvinjuoja, joten määrät on pieniä (paitsi silloin harvoin kun on vieraita).
Tarvitsen uuden kahvinkeittimen joka tapauksessa ja samalla haluan päivittää sen sille tasolle, että kahvi taas maistuu kahville. Olisin valmis panostamaan tähän muutaman satasen. Mitä teen?
- perkolaattori viikonloppuihin (miten tuo laite toimii?), suodatinkeitin arkeen, kenties kahvimylly suodatinkeittimen kaveriksi?
- joku yhdistelmälaite, jolla saa suodatinkahvia ja espressoa tms. Tätä katselin - tekeekö mitään?
https://www.verkkokauppa.com/fi/reviews/49593/jtdvn?sort=helpfulness:desc ja sitten vielä se kahvimylly
- laite, jolla suoraan kupillinen vastajauhettua:
https://www.gigantti.fi/product/kod...MIseGv7biD3gIVxMYYCh3AUweCEAAYAiAAEgLIWvD_BwE
Auttakee.