Tuli poikettua viime viikolla Ruohonjuuressa, kun lähimarkettien kahvit alkaa tympiä joko maun tai hinnan takia. Siellähän oli yllättävän hyvä valikoima papuja. Mukaan lähti Gran Palomarin tumma paahto ja Lobodisin Alcima, joka osoittautui myös melko tummaksi, muttei ihan yhtä tumma kuin tuo GP. Muistan jostain täältä lukeneeni, että Gran Palomar olisi todellista herkkua, mutta mahtoikohan se kommentti koskea sitä vaaleampaa paahtoa? Ekan pressopannullisen jälkeen blendasin suosiolla sitä bulkkikahviin suhteessa 1:2, mikä toimi minulla paremmin. Veti meinaan suun hiukan ryppyyn, kun jauhoi pelkästään tuota pannuun.
Tuosta Alcimasta on nyt myös ekat kupit juotu ja mielipide hakee vielä itseään. Paahto on selkeästi keskivertoa tummempi, mutta maku jää silti jotenkin vajaaksi ja aavistuksen petrolimaiseksi. Ei ihan yhtä pistävää kuin tuo GP. Ihan juotavaa toki, mutta se jokin puuttuu. Annan kouluarvosanaksi 8.
Onkos jollain kokemuksia Ruohonjuuren muista pavuista? Halpojahan nuokaan eivät ole, mutta hyvästä kahvista olen valmis maksamaan sen 6-7 € /250 g. Paahtoaste saa mielellään olla nätisti siinä keskellä.