Viestin lähetti Ossi
Kukaan ei elätä itseään sillä, että joku noudattaa liikennesääntöjä. Typerä esimerkki.
Millä lailla lain noudattaminen katsoo elantoa?
Kyse oli puhtaasti siitä, että meillä on lait, jotka
a)sallivat leffojen ja musan imuttamisen
b) kieltävät pelien ja softan imuttamisenkin.
Kuitenkin, kukapa meistä on täysin lainkuuliainen, joten b-kohdan lainrikkomisen "vääryys" on kyseenalainen, kun suurin osa meistä jättää lain noudattamatta tilanteissa, joissa ei katso asialla olevan väliä.
Entäpä, jos sinun ansiotyösi olisi (oletan, ettei ole) tuo immateriaalituotteen tuottaminen? Saisit siis kaikki tulosi sen kauppaamisesta. Itkettäisikö yhtään, jos kaikki ottaisivat sen ilmaiseksi sinulta lupaa kysymättä?
No jos asialle ei voisi tehdä mitään niin miksi turhaan tuhlata resursseja itkemiseen. Markkinataloudessa, kuten todettua, ei ole "reiluutta" vaan tuotteen on oltava tarpeeksi hyvä myydäkseen. Kyllä hyvät tuotteet myyvät aina, huolimatta waretuksesta.
Softateollisuuden työntekijänä saattaisin kyllä katsoa myös peiliin, kun julkaisen keskeneräisiä tekeleitä, joitten bugitestaus suoritetaan loppukäyttäjillä.
Moniko autonostaja olisi valmis ostamaan auton, jonka jarrut saattavat toimia asfaltilla, mutta betonitiellä eivät välttämättä?
Olen tullut siihen tulokseen, että varjon maailmankuva on nuppineulan kärjen kokoinen. Siinä keskellä on varjo ja ympärillä ei ole mitään. Kaikki säännöt ovat varjon laatimia ja niistä voidaan joustaa halutessaan. Siksi hänen kanssaan väittely on turhaa ajanhaaskuuta.
Jos hetkisen jaksaisit ajatella, turhan luokittelun sijaan, huomaisit ettei mitään varsinaisia sääntöjä ole, koska ei niitä ole oikein todellisuudessakaan. Tai no, sääntöjä on, mutta ne eivät vain satu olemaan samanlaisia kuin sinun sääntösi, elikä tulkitset ne heti vääriksi, huolimatta perusteluista.
Olenko minä täällä selittämässä miten "teidän" maailmankuvanne tiukan moraalin kanssa ovat jotenkin väärät, en, sinä sen sijaan harrastat sitä. Se, että pyrin saamaan teidät ajattelemaan oman tiukan moraalimaailmanne ulkopuolella on taas eri asia.
Eihän tuossa mitään hupaisaa ole. Levy-yhtiö maksaa viulut ja ottaa riskin. Jo yhdestä äänitteestä koituneiden kulujen, kuten studiovuokrien, tuotantokulujen, logistiikan yms., kattaminen vaatii kohtalaisen myynnin, johon vain murto-osa artisteista yltää.
Montako rekkaa tarvitaan kuljettamaan 5 megatavun mp3-tiedosto? Mitenkä huimista logistiikkakuluista tässä puhutaan, etenkin kun Apple hoitaa sen puolen tuolla omalla 10 prosentillaan.