Ilmoitukset

Nimimerkki HokiOnSporttia huilaa viikon sääntöjen 9§:n perusteella. Provoilu-viestejä lenteli vähän ympäriinsä.

Nimimerkki M.O.R.O huilaa viikon sääntöjen 4§:n perusteella. Turha viesti löytyy Mestiksen finaalipari-ketjusta.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki Zolmu osoittautui aiemmin porttikiellon saaneen jäsenen uudeksi nimimerkiksi. Tämän vuoksi hänen kirjoitusoikeutensa on poistettu.

Mikäli elinikäisen pelikiellon saanut jäsen haluaa palata palstavahvuuteen, uuden nimimerkin luomisen sijaan suosittelemme lähettämään pyynnön oikeuksien avaamisesta moderaattoreille hyvien perusteluiden kera.

Sulje ilmoitus

Kaapo Kähkönen – Lukon ykkösmaali(tykki)vahti

Viestiketju osiossa 'Lukko' , aloittajana Thompson, 13.04.2016 klo 13.01.

 1. Sashmowitz Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Lukko
  Lainaus:
  Tähän mä kaipaisin vähän lihaa luiden ympärille? Siis ihan mielenkiinnosta, mihin perustat tämän väitteet Liigan radikaalista maalivahtipelin tasonlaskusta? Saatat olla oikeassakin, ei siinä mitään. Toisaalta junnumaajoukkueet voittaa mestaruuksia ja maalivahdit ovat jo nuorella iällä isoissa rooleissa liigaseuroissa ja selviytyvät minusta ihan kelvollisesti (vrt. esim. Larmi, Juvonen, Rajaniemi, Lankinen, Kähkönen, Setänen).Ulkolaisia veskareitakaan ei nyt mitenkään älyttömästi tällä hetkellä Liigassa toimi kiistattoman ykkösmaalivahdin roolissa, oikeastaan vain KooKoon Irving ja tasaisemmin peliaikaa jakavat Hrachovina, Georgiev, Stepanek ja Bernard.

  Lainaus:
  Tästä me nyt vaan ollaan selkeästi eri mieltä. Ja se on ihan fine. Mä näen nimenomaan Kähkösen kyenneen gamesavereihin ja joukkueen kannattelemiseen jo alkukaudestakin selkeästi Karjalaista enemmän. Toki pakko myöntää, että Kähkönen on maalivahtityyppinä torjuntatyyliltään enemmän mieleeni suht' passiivisesti pelaavaan Karjalaiseen verrattuna ja kuten jo jossain aiemmassa viestissäni sivusin, on Karjalaisen mailapeli ja peliin osallistuminen poikkeuksellisen köykäistä nykypäivän Liigassa. Ehkä kuitenkin parempaa kuin back in the days Myshkinillä, jonka nähtiin kuulemma kerran treeneissä menneen maalin taakse.
  Hieman nojaan mielipiteessäni myös tilastoihin (vaikka tilastot ei tokikaan ole koko totuus), Karjalainen kirjautti Lukossa pelaamissaan peleissä torjuntaprosentin 87,95 Kähkösen vastaavan samalta ajanjaksolta olevan 90,95. Ja edessä pelasi ymmärtääkseni sama puolustus.

  Lainaus:
  Voidaan nimenomaan päätellä, että molemmat maalivahdit ovat nyt lyönnissä. Kähkönen melko paljon alkukautta kovemmassa lyönnissä ja Karjalainen valovuoden kovemmassa. Edelleen jotenkin uskon Kähkösen nykytilanteen olevan lähempänä hänen todellista tasoansa kuin Karjalaisen vastaavan. Ja tässä olen erittäin mielelläni väärässä, Karjalainen saa mielihyvin todistaa näkemykseni vääräksi. Kunhan ei hirveästi Lukkoa vastaan...
   
 2. Falling Star Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Lukko, Coyotes
  Lainaus:
  Pienellä tilastoselauksella aiempia kausia tutkien on havaittavissa, että vuosittain liigasta lähtee jopa neljännes ykkösvahdeista kovempiin ympyröihin. Kato on ollut merkittävää ja totta kai näkyy jossain. Kun esimerkiksi antamiasi nimiä tutkailee, en näe heissä vain potentiaalia siirtyä toiselle mantereelle tai edes KHL:ään. Larmi ja Kähkönen omaavat mahdollisuuden, mutta kehitystä tulee tapahtua vielä merkittävästi. Tuon kelvollisesti selviytymisen syyksi näen nimenomaan tuon maalinestopelin, joka on suoraan pois maalimääristä ja laatupaikoista. Vuoren Lukko esitti maalintekopeliä, tai yritti, mutta silloin oli veskareidenkin tilastot erilaista luettavaa. Suomi-kiekon suuntaus on vain sellainen, mikä ei miellytä. Pelitapa voi saada vähän arkisemmatkin maalivahdit näyttämään hyvältä tilastojen valossa.
   
 3. Sashmowitz Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Lukko
  Lainaus:
  Siinä olet oikeassa, että ovet ulkomaille käyvät nykyään tiheämmin ja nuorempana lähdetään Atlantin taakse ja KHL:ään. Mä näen, että toisaalta tämä tavallaan kertoo myös suomalaisen maalivahtitehtaan edelleen jatkuvasta hyvästä tuotannosta.
  Kuten myös se, että hieman vanhemmallakin iällä lähdetään kovempiin sarjoihin, vaikkapa Tomi Karhusen tai Juha Metsolan tapaan. Ja tätä samaa pidän kyllä ihan mahdollisena kaikkien mainitsemieni nuorten vastuullisessa asemassa olevien maalivahtien osalta.
  Isoimmasti kehitettävää näen suomalaisessa maalivahtiaineksessa nimenomaan henkisellä puolella. Kaipaisin lisää tähänkin päivään pasinurmismaisia tulisieluisia voittajatyyppejä joiden päätä ei ala paleltaa tiukassakaan paikassa. Suomessa on tuntunut vallalla olevan luoda konemaisesti suorittavia tasaisia teknisesti valioluokan yksilöitä. Siinä sivussa on ehkä unohtunut henkisen valmennuksen merkitys. Vai onko sitten niin, että esim. P-Amerikassa voittamisen kulttuuri ja palo on vaan niin paljon syvemmällä ja tavallaan äidinmaidossa?
  Ja sitoakseni tämän löyhän arvelun itse ketjun aiheeseen, olen ollut näkevinäni nimenomaan Kähkösessä tätä luonteen lujuutta. Vrt. esim. tiukoissa paikoissa tapahtuneet tasonnostot kuten junnukisat ja tämän syksyn tilanne. Missään nimessä Kähkönen ei vielä valmis ole, toisaalta kuka vielä parikymppisenä onkaan. Mutta valtavasti potentiaalia Kähkösessä näen.
   
 4. Hagi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Rauman Lukko
  Kaapo koppasi tänään huimat yli 50 torjuntaa ja nollasi esim 3 kpl Ahtolan läpiajoja. Maaginen esitys Kaapolta! Lukko oli liki koko pelin altavastaajana, mutta Kaapo ryösti pisteet Lukolle!

  Tuollaisella maalivahtipelillä pisteitä tulee, vaikka peli olisi millaista kuraa, kuten tänään (kin) oli.
   
 5. Roku Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Rauman Lukko
  Tällä kertaa osui maalivahtivalinta nappiin.
   
 6. Jukan takahiukset Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Rauman Lukko
  Edelleenkään Lukolla ei ole ongelmia veskareiden suhteen. Kuten monta kertaa jo todettu. Ongelmat ovat jossain ihan muualla.

  Hyvä K.K.
   
 7. 1963 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Lukko
  Miksi Kaapo Kähkönen ei pelaa? Eikö nyt pitäisi rakentaa tulevaisuutta ja antaa Kaapolle peliaikaa. Stepanekin peluuttaminen on aivan järjetöntä mutta sopii kyllä Lukon touhuihin. Ehkä tämäkin on osa suurempaa joukkueen herättelyä mikä vie askeleen lähemmäs mestaruustavoitetta.
   
 8. Radiopää Jäsen

  Lainaus:
  Nykyinen päävalmentaja ajattelee vain tätä kautta, koska Lukko ei kuulu hänen ensi kauden suunnitelmiinsa. Kyseessä on ihan samasta asiasta kuin Saarelan kohdalla ennen tämän siirryttyä Ässiin. Dufvan ainoa tavoite oli voittaa mestaruus, ja koska organisaatiolla ei ollut linjausta seuran junioripelaajien kehittämisestä, sai Saarela hakea peliaikaa toisesta joukkueesta.
   
 9. muti Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Lukko
  Lainaus:
  Eikä organisaatiolla ollut tälläkään kaudella oikein mitään linjausta, nuoret pelaajat taisivat olla Vuoren oma idea. UTJ:tä odotellessa.

  Mutta Heikkilä tekee mielestäni täysin oikein, hänelle on annettu tehtäväksi koittaa viedä Lukko pleijareihin ja sitä hän yrittää. Eikä häneltä oikein muuta voi vaatiakkaan kun soppari loppuu tähän kauteen.
   
 10. Radiopää Jäsen

  Lainaus:
  En tiedä oliko tämä irrotettu minulle kohdistuneesta vastauksesta, mutta vastaan silti varmuuden vuoksi, etten missään nimessä kritisoi Heikkilää. Niin kauan kuin Lukon johdolla ei ole pitkän linjan strategiaa, ei valmentajakaan voi tehdä muuta kuin pyrkiä voittamaan pelejä vaikka se haittaa nuorten pelaajien kehitystä.

  Kuinka monta vuotta siitä nyt on, kun Lukon johto ilmoitti tavoitteena voittaa mestaruus viiden vuoden sisällä?
   
 11. Bakaun Imaami Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  New York Rangers, Vegas Golden Knights
  Eikös se Dufvan tullessa tokaistu tuo "viiden vuoden sisällä mestaruus"- tavoite. Eli tänä vuonna nostellaan kannua kauden jälkeen.

  Saas nähdä minkälaisella pystillä pojat juhlii.
   
 12. Roku Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Rauman Lukko
  TPS näyttää sopivan Kaapolle. Viimeksi 51 torjuntaa ja rankkarivoitto, nyt reilusti vähemmän torjuntoja mutta voitto varsinaisella peliajalla ja kyllä kun näitä kahta maalivahti, Stepanekia eilen ja Kaapoa tänään, vertaa niin Kaapo vei voiton.
   
 13. Olkku Jäsen

  Meillä on tässä sellainen kultakimpale, että pidetään niin kauan, kun pystytään. Lehtinen ensikaudelle sparraamaan, niin saadaan hänellekkin pelituntumaa.
   
 14. Anu Saukko Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Stina Troest
  Lainaus:
  Tämä on mahdollista, mutta kannattaako ottaa samaa riskiä kuin tällä kaudella? Ehkä kuitenkin KeuPaan ensi kaudeksi ykkösmaalivahdiksi ja joku "Tuomas Tarkki" Kähkösen kakkoseksi?
   
 15. senilix Jäsen

  Lähetys KeuPaan voi tarkoittaa sitä, että joku "Ässät" kaappaa.
  Ensi kaudella pitäisi ehkä linjalla liiga/A/KeuPa peluuttaa nelikkoa Kähkönen-Lehtinen-Urpolahti-Korsi. B:ssa on lisäksi tulossa 2000 syntyneitä maalivahteja, jotka voivat myös pelata A:ssa tarvittaessa.

  Edit. Tarkemmin ajatellen tuo voisi olla ihan hyvä ajatus. Olisi taas yksi syy haukkua Lukon johtoa "kun päästettiin pois"
   
  Viimeksi muokattu: 28.01.2017 klo 22.46
 16. Ojo Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Lukko
  Lainaus:
  Täsmälleen samaa mieltä. Ensi kauden Kaapo selkeä ykkönen ja Lehtinen kakkoseksi.
   
 17. Äijänsuon uneksija Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Lukko (Inter)
  Iso peukku Kaapolle. Siinä meillä maalivahti, josta kannattaa pitää kiinni ennen kun häipyy suuremmille areenoille.
   
 18. Anu Saukko Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Stina Troest
  Lainaus:
  No se vasta järkevää olisikin, että 18-vuotias maalivahti istuu penkillä, kun edessä on "selkeä ykkönen". Ei oikein kehitä.

  Lainaus:
  Ei sieltä mikään "Ässät" tule kaappaamaan, kun Lukko ja Lehtinen tekevät nyt sen "kolmevuotisen" sopimuksen, missä ajassa Lehtinen ehditään hyvin ajamaan Liigamaalivahdiksi.

  Suunnitelmaksi vaikka sellainen, että ensi kaudeksi KeuPaan ykkösmaalivahdiksi (jokunen hetki myös Liigassa), jonka jälkeen Lukkoon kakkosmaalivahdiksi ja sitten katsotaan onko Lehtisestä isompaan rooliin. Tälläinen suunnitelma on aivan varmasti myös Lehtisen ja Lehtisen taustajoukkojen mieleinen. Ei mitään suoria hyppyjä Liigaan istumaan penkille vaan paljon pelejä alle miesten sarjassa. Sitäpaitsi maalivahdit kehittyvät aivan eri tahtiin kuin pelaajat ja harva 18-vuotias pelaa Liigassa tuossa iässä. Ja Lehtinen ei kuitenkaan ole mikään "Saros".
   
 19. 1963_Neveragain Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Lukko
  Kaapo + Lehtinen kuullostaa loistavalta kaksikolta tulevaisuudessa. Kaapo on ottanut tällä kaudella odotetut askeleet kohti kärkiveskoja!
   
 20. Ribals Jäsen

  Kun paineita ei enää ole, niin Kähkönen on erittäin kova veskari. Kunhan saa pään rautaisemmaksi, niin on yksi liigan parhaista kassareista.

  Uskon, että on ensikaudella jo todella kova tekijä.
   
 21. Raymond Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Lukko
  Lainaus:
  Jos miettii HPK:n maalivahtikaksikkoa tällä hetkellä niin en tiedä kumpi on isompi riski: Larmi+Karjalainen vai Kähkönen+Lehtinen. En siis tyrmäisi tuota vaihtoehtoa ensi kaudelle. Mutta vaadin hyvää valmentajaa, jotta peleistä ei tule yhtä vaikeita maalivahdille kuin tällä kaudella.
   
 22. Villi-Länsi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Rauman Lukko, Anaheim Ducks, Leijonat, Real Madrid
  Itse en missään tapauksessa lähtisi ensi kaudella kaksikolla Kaapo & Lassi.

  Lassi KeuPaan kaudeksi pelaamaan miesten pelejä ja Kaapolle kokenut kakkonen. Malliin Pete tai Stepanek
   
 23. SJK10 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Sinikeltainen
  Sellaiseen kevätkuntoon on meidän Kaapo sitten päässyt. Ei voi kuin ihmetellä. Liigan paras maalivahti tällä hetkellä.
   
 24. eriatarka Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Lukko
  Kähkönen on pelannut Lukon viimeisistä 11 pelistä 9 ja voittanut noista peleistä 7.
   
 25. Roku Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Rauman Lukko
  Tänäänkin näytti ensimmäisessä erässä siltä että kiekot hiukan pomppii, mutta toisesta erästä alkaen ei enää pomppinut. Hyvä peli, 54 torjuntaa ja prosenttikin kummasti nousee.

  Menisi tietysti positiivisuusketjuunkin, mutta Kaapo jos kuka sen nollapelin ansaitsee.