Kärppien maalivahtitilanne

  • 606 164
  • 2 002
Suosikkijoukkue
Jääkiekko
Oikeastaan on vähän epätoivoinen tilanne... Pitäs alkaa Backlundinkin pelissä tapahtua muutoksia. Lepsuilua ei voi sallia loputtomiin! Itse luotan Karhuseen tällä hetkellä paljonpaljon enemmän kuin Backeen. Vaikka tilastot ovat vain puolitotuutta, niin kyllä Backlundin ja Karhusen torjuntaprosentteja ja päästettyjen maalien keskiarvoa vertailemalla näkee selvästi kumpi on pelannut paremmin! Nuo tilastot voi onkia aiemmista kommenteista tai vaikkapa SM-liigan sivuilta. (;

Tietyllä tapaa harmittaa se, että tänne otetaan Backlund jatkamaan kun vapaana olisi ollut myös Tuomas Tarkki, joka on voittanut mestaruuksia ja jolla on kokemusta kevään isoista peleistä! Siis kyllähän Backlundillakin on kokemusta play-offeista, mutta eikö tosiaan oo Aholla sen vertaa pelisilmää huomata, kuinka epätasaista oli Backlundin peli viimekaudella. Toisin kuin TT:llä. Tasaista suorittamista ja keväällä vain parantaa otteitaan. Tuo Tarkin Modo-kausi kannattaa unohtaa, sillä tuskinpa se surkea sijoitus oli pelkästään Tarkin vika...
 

Subbani

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sipsit
Tällä hetkellä loistavat ja varmat kassarit. Uskon, että kauden mittaan liigan kuumimmat molarit löytyvät Oulusta. Valmennusjohto voi mielestäni huoletta laittaa kumman vain pelaamaan.
 
Tällä hetkellä loistavat ja varmat kassarit. Uskon, että kauden mittaan liigan kuumimmat molarit löytyvät Oulusta. Valmennusjohto voi mielestäni huoletta laittaa kumman vain pelaamaan.

Ei se Aravirta nyt hulluja Jokerit-pelin ennakossa Backlundistakaan puhunut.

– Hänen selkänsä on nyt parhaassa kunnossa mitä se on koko syksyn aikana ollut. Vielä kun näkee sen, miten hän harjoittelee ja paneutuu, niin olen varma siitä, että huippupelejä rupeaa tulemaan.

Toivottavasti noita huippupelejä tulee enemmän kuin yksi nyt putkeen...
 

L. Paraske

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Suomi, Arttu Hyry, Hagaby Golf 2
Kärppien maalivahtitilanne on nyt sellainen, että Backlundilla mennään ja pistetään kädet ristiin. Karhunen oli erittäin vapiseva jo Espoossa, vaikkei siellä maaleja päästänytkään, mutta tämä Tampereen peli kertoi tämän hetken tilanteen aika selvästi. Yksikään Ipan maali ei ollut varsinaisesti imaisu, ja enemmän tuossa päätä puistattaa tuo järkyttävä ylipelaaminen ja täydellinen epävarmuus. Kiekot eivät tahdo millään liimautua ja helpoistakin kudeista tulee vaarallisia rebound-kiekkoja.

Viime kaudella Karhunen oli parhaimmillaan erittäin hyvä, mutta tällä hetkellä eivät ole palikat kasassa.
 

Stouts77

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Karhusen ehdottomasti suurin ongelma on tuo ylipelaaminen. Ja se aiheuttaa sitten sen, että puolustajat alkavat ennakoimaan l. varautumaan tuohon ylipeluuseen. Ja siinä sekoaa sitten koko puolustuspeli viisikolla.

Nyt rohkeasti pelaamaan Baclund ykkösenä ja Karhunen keskittyy Ernon kanssa rauhassa treenaamiseen jotta saataisiin ylipeluu ainakin hallintaa, jos ei pois kokonaan.
 

Petr T.

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blackhawks | Kärpät | SoJy
Karhunen oli tänään aivan järkyttävän huono. Kävi mieletön tuuri, ettei pomppinut enemmänkin sisään. Lähes joka kiekko pomppi vaarallisesti eteen, eikä saanut liimattua helppojakaan kuteja. Jokainen laukaus pelotti. Ja kuten mainittu, tuo ylipelaaminen on iso ongelma.

En ole kyllä pitkään aikaan noin epävarmaa maalivahtipelaamista nähnyt.
 

Petr T.

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blackhawks | Kärpät | SoJy
Muistaakseni viime kauden voittoputken aikana Karhunen oli hyvässä vireessä ja melko varmakin. Oliko nyt ennen sitä, kun Backlund Ouluun saapui.

Voisiko sitten olla jotain sen suuntaista, että kaveri tarvisi putkeen enemmän pelejä alle, ehkä jopa ykkösvahdin statuksen, että pää ja sitä myötä paketti pysyisi paremmin kasassa.
 

oukka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Mikko Kaukokari
Olen nyt eilisen pelin jälkeen odotellut malttamattomana Käyttäjänimettömän kommentteja Karhusen pelaamisesta!

Kyllä tämä maalivahtitilanne on hyvin huolestuttava, toinen pomputtaa, hötkyilee ja ylipelaa. Toisella sitten on hirvittäviä ongelmia liikkumisen kanssa. Tämä maalivahtisektori ja muut ongelmat yhteenlaskettuna ei tiedä hyvää, liian moni asia ei tällä hetkellä toimi.
 

GT

Jäsen
Suosikkijoukkue
ACO
Näkisin, että tästä eteenpäin on mentävä pelit Backlundilla ja toivottava parasta. Hän on kuitenkin maalivahdeista se, joka on nyt kuumemmassa vireessä (Lukko- ja Jokerit voittojen ansiosta). Helvetisti on parannettavaa, mutta on pystynyt torjumaan edes pari voittoa.
 

Palstalegenda

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ukraina, Eveliina Määttänen
Jahas, joku kaipaa. Itse asiasta ei varmaan paljoa kohta sieltä toisesta päästä puhuta vaan nimimerkistä Käyttäjänimetön. Tulemme sen näkemään.

Backlund pelasi Jokereita vastaan ihan tavallisen hyvän pelin, sellaisen perushyvän pelin, jollaisen pitäisi olla perustason. Ei päästänyt minun mielestäni yhtään helppoa siinä pelissä, olikohan ensimmäinen sellainen peli kaikki syksyn treenipelit ja liigapelit mukaan laskien. Ei kylläkään ollut mikään kauhean paha peli maalivahdille, ei tosin ihan helpoinkaan. Joo, olin hallilla katsomassa peliä. Backlundin torjuntaprosentti on nyt vissiin 87,6, ei se vielä hirveitä hurraahuutoja minussa aiheuta, etenkin kun muistaa huhutun palkan, 260 000 euroa. On sitä prosenttia ainakin suhteellisen helppo nostaa, kun se nyt on noin paska lukema. Nollapelejä on Kärpissä viime ja tämä kausi mukaan laskien edelleen nolla. Backlund on ollut alkukaudesta ihan nolla, pitääkö se kohta laskea yhdeksi nollapeliksi...

Kärppien peli Ilvestä vastaan ei kaatunut Karhuseen. Ne päästetyt maalit eivät olleet mitään imaisuja, jonka perusteella voi sanoa, että Karhunen antoi mahdollisuuden voittaa mutta Huml ei antanut. Karhunen pelaa kuitenkin keskimäärin paremmin kuin tuossa pelissä pelasi.

Karhusen torjuntaprosentti on kuitenkin nyt 91,4. Joo, minä tiedän, prosenteilla ei ole mitään väliä, vaikka ero olisi suurikin jos prosenttiero on Karhusen hyväksi. Näinhän se täällä paatuneimpien Backlundin fanittajien mielessä menee, että kun Backlund pelaa yhden hyvän peruspelin ja Karhunen ripauksen alakanttiin (kuitenkin sekin peli torjuntaprosentilla 90) niin Backlundin 9 aiempaa kauden (treenipelit mukaan lukien) peliä on kokonaisarviossa unohdettu.

Pääasia on, että nyt siellä on aitoa kilpailua pelipaikasta eikä mitään kiintiöpaikkaa 87,6 %:n imurille. Sitähän tuo lukema nimittäin osoittaa, etenkin kuin joidenkin mielestä täysin seula porskuttaa neljän prosentin päässä edellä.

Nyt peluuttaisin Backlundia seuraavissa peleissä ainakin parin viikon ajan ellei jo perinteiseen tyyliinsä aivan mahdottomia imuroi. Antaa pelin näyttää.
 

Itäpuu

Jäsen
En käsitä minäkään miten Ilves-tappio olisi Karhusen piikkiin mennyt. Yhdessä maalissa pelasi itsensä ulos, mutta ei siinä J.Jokunenkaan hommiaan hoitanut. Edelleen Kärpillä on hyvä maalivahtitilanne, ja Tarkin taso on nähty mm. pelaamissaan maaotteluissa. Ei ole ikävä.
 

Jukebox

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Edelleen Kärpillä on hyvä maalivahtitilanne, ja Tarkin taso on nähty mm. pelaamissaan maaotteluissa. Ei ole ikävä.

Eikös "maaottelut" pidä laittaa yksikköön? Yhdestä pelistä on turha vetää liikaa johtopäätöksiä, jos niitä on pakko tehdä tekisin isommat johtopäätökset katsomalla runkosarjojen sekä pleijareiden torjuntaprosentteja, jotka olivat kyllä aika huikeita muistaakseni viimeistä runkosarjaa lukuunottamatta. Siitä saa sitten kiistellä, paljonko noihin vaikutti se, että esim. puolustus edessä oli rautaa, mutta en ymmärrä sitä, että kuva muodostettaisiin vain yhdestä epäonnistuneesta maaottelusta.
 

Julma#71

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Backlundista sen verran, että on aina ollut jäätävän hyvä torjumaan läpiajoja ja rankkareita. Tänäänkin torjui hyvin kun HPK-pelaaja(Viitaluoma?) pääsi läpi eikä rankkareissa heilunut verkko kertaakaan. Tuntuu ennakoivan vastustajan liikkeitä todella hyvin. Ulkomuistista viime kaudellakin Bakke antoi aina mahdollisuuden voittaa RL-kisoissa mutta kun kärppäpelaajat tuntuvat yleensä laukovan ohi rankuista niin ei voi mitään.

Muutenkin hyvää torjuntatyöskentelyä tänään ja antoi joukkueelle mahdollisuuden voittaa, kuten ykkösmaalivahdin kuuluukin.
 
Backlundilta kolmas hyvä peli tälle kaudelle. Toivottavasti jatkaa samalla tavalla. Kuitenkin olen aistivinani ensimmäisen Kärppien ykkösveskarin ikinä, joka ei vain kykene nollapeliä pelaamaan. Viime kaudella tuntui parissa pelissä, että nyt sellainen voisi tulla, mutta tällä kaudella ei kertaakaan. Se nyt kuitenkin on vain niin, että tänäänkin HPK:n tekemän loistomaalin pitäisi joskus maalivahdin kyetä estämään. Tekemällä siis haamutorjunnan. Se on jotain, joka Backlundin repertuaarista tuntuu puuttuvan lähes kokonaan. Edelleen mies torjuu lähitilanteet melko hyvin eikä tee pakettiinsa aukkoja, jolloin hyökkääjien pitää ohittaa maalivahti eikä vain sohia.

En pidä edelleenkään Kärppien maalivahtitilannetta hyvänä. Jotenkin sitä vain odottelee, milloin Backlund pettää seuraavan kerran. Ensimmäisen pelin tärinää ei sentään ole nyt ollut. Karhunen puolestaan päästää tilastoista huolimatta kiekkoja todella paljon läpi ja on vain tuurin kysymys onko maalialueella ensimmäisenä oman puolustajan vai vastustajan maila. Karhusen ongelma liittyy melko selvästi kokemattomuuteen, sillä hän myös haparoi melkoisesti ja ylipelaa edelleen tilanteita.

Mikäli Backlund ei nosta tasoaan, ei keväällä kunnian kukko laula. Karhusen tasaisuus ei vielä riitä.
 

Itäpuu

Jäsen
Eikös "maaottelut" pidä laittaa yksikköön? Yhdestä pelistä on turha vetää liikaa johtopäätöksiä,.
Liiottelua tai ei, mutta kovat jätkät pelaa sitä paremmin mitä kovempi paikka. Karhuselta kovat paikat on vielä näkemättä, Backlund kerran jo paskonut housuun. Vaikkakin tietäjät on tietävinään hyvän syyn sille. Edelleenkään en näe maalivahtitilannetta ongelmana, muita kysymysmerkkejä kyllä riittää.
 

Beukeboom

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät / Mamba!
Liiottelua tai ei, mutta kovat jätkät pelaa sitä paremmin mitä kovempi paikka. Karhuselta kovat paikat on vielä näkemättä, Backlund kerran jo paskonut housuun. Vaikkakin tietäjät on tietävinään hyvän syyn sille. Edelleenkään en näe maalivahtitilannetta ongelmana, muita kysymysmerkkejä kyllä riittää.

EHT-höntsä Tsekkiä vastaan joulukuussa on "kova paikka"?

Eiköhän Tarkki ole niissä aidosti kovissa paikoissa pelannut tarpeeksi hyvin, tuloksena kaksi mestaruutta. Lisätietoja Ryan Kelleriltä.
 

Makis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Backlundilta kolmas hyvä peli tälle kaudelle. Toivottavasti jatkaa samalla tavalla. Kuitenkin olen aistivinani ensimmäisen Kärppien ykkösveskarin ikinä, joka ei vain kykene nollapeliä pelaamaan. Viime kaudella tuntui parissa pelissä, että nyt sellainen voisi tulla, mutta tällä kaudella ei kertaakaan. Se nyt kuitenkin on vain niin, että tänäänkin HPK:n tekemän loistomaalin pitäisi joskus maalivahdin kyetä estämään. Tekemällä siis haamutorjunnan. Se on jotain, joka Backlundin repertuaarista tuntuu puuttuvan lähes kokonaan. Edelleen mies torjuu lähitilanteet melko hyvin eikä tee pakettiinsa aukkoja, jolloin hyökkääjien pitää ohittaa maalivahti eikä vain sohia.
Eikös esimerkiksi sen läpiajon torjuminen ollut melkoinen game saver? Siitä jos HPK olisi tehnyt maalin, Kärpät olisi luultavasti saanut nolla pistettä.
 
Eikös esimerkiksi sen läpiajon torjuminen ollut melkoinen game saver? Siitä jos HPK olisi tehnyt maalin, Kärpät olisi luultavasti saanut nolla pistettä.

On nuo aina hyviä torjuntoja. Jokaisessa pelissä tulee aina kaikille joukkueille maalipaikkoja. Toisinaan parempia kuin toisinaan. Pelatakseen nollapelin, pitää yleensä pystyä torjumaan kourallinen pahoja maalipaikkoja. Yksi eikä kaksi riitä, ja Backlund kyllä muutaman kovan torjunnan monesti ottaa. Sitten taas joissakin peleissä ei ota yhtään pahaa paikkaa kiinni. Sen vuoksi minusta häneltä puuttuu tuollaiset torjunnat eikä hän nollapeliä tule pelaamaan.

Yleensä kun jotain pelaajaa suolaa, hän terästyy. Toivottavasti nytkin.
 

Verilepakko

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Jos katseltaisiin ihan rauhassa miten Backlundin peli lähtee kulkemaan. Aravirta tosiaan mainitsi ennen Jokeri-peliä että alkusyksyn vaivasi selkävaivat mutta ne on voitettu. Nyt äijä on pelannut kaksi peliä mainiosti eli suunta on oikea. Nyt vain tasaisuutta otteisiin ja ykkösveskan paikka tukevasti haltuun muutenkin kuin paperilla. Positiivisia viboja faneilta siihenkin suuntaan niin eiköhän tästä hyvä tule.
 
Suosikkijoukkue
Kärpät
Backlundilta kolmas hyvä peli tälle kaudelle. Toivottavasti jatkaa samalla tavalla. Kuitenkin olen aistivinani ensimmäisen Kärppien ykkösveskarin ikinä, joka ei vain kykene nollapeliä pelaamaan. Viime kaudella tuntui parissa pelissä, että nyt sellainen voisi tulla, mutta tällä kaudella ei kertaakaan.
Et sitten ilmeisesti nähnyt Lukkomatsia? Backlund pelasi siinä nollapelin arvoisesti, ainoastaan Kärppien kenttäpelaajien totaalinen perseily parilla viime minuutilla vei sen ekan Kärppänollan Backlundilta.
 
Et sitten ilmeisesti nähnyt Lukkomatsia? Backlund pelasi siinä nollapelin arvoisesti, ainoastaan Kärppien kenttäpelaajien totaalinen perseily parilla viime minuutilla vei sen ekan Kärppänollan Backlundilta.

Katsoin. Ei pelannut nollapeliä ja odottelin koko ajan milloin kolahtaa. Kolahtihan se, joten ei tuntunut missään vaiheessa, että pelaisi nollapelin. Maali oli toki Lehtosen piikkiin ja hyvä peli Backlundilta.

Kyllä se vaatii kuitenkin useamman hyvän pelin peräkkäin, että oma luottamus taas nousee. Sen verran karmeaa on olleet näkymät tällä kaudella. Viime kaudella heräsi verkkaisen alun jälkeen toiveet miehen torjuntakyvyistä, mutta tämän kauden alku on murskannut kaikki odotukset täydellisesti. Jospa se vielä sieltä nousee?

EDIT: Kuten verilepakko sanoi. Ei tässä oikein ole muutakaan mahdollisuutta.
 
Viimeksi muokattu:

Palstalegenda

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ukraina, Eveliina Määttänen
Karhuselle kauden viides kokonainen peli ja toinen nollapeli. Lisäksi yhtä peliä Karhunen pelasi noin erän verran eikä päästänyt siinä maaliakaan vaan Kärpät nousi siinä sitten 4-0 -tappioasemasta 4-3:een. Kuudessa pelissä on siis ollut maalilla ja kolmessa pelissä ei ole päästänyt maaliakaan. Jotenkin minusta tuntuu edelleen, ettei se voi olla niin huono kuin on sanottu.

Backlundilla kuulemma veren sokeriarvot olivat alhaalla, niin ei pelannut. Oliko se lämmittelyn jälkeen noin sanonut? Radiossa jotain tuollaista puhuivat. Ihme jätkä koko Backlund.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös