Kärpät kaudelle 2014–2015 – Marjamäen toinen kausi

  • 753 664
  • 1 659

Roger Moore

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kokudo Keikaku, Miljoonamiehistö, Ranska, KuPS
Etsitäänkö vieläkin vain niitä positiivisia asioita, ja jätetään negatiiviset huomioimatta (vai miten se Late höpisi)? Jotain helvetin hämärää tässä nyt on, sillä todella kuritonta ja halutonta peliä on ollut. Noh, toisaalta vastaavanlaista paskaa se kyllä oli myös vuosi sitten tähän aikaan, mutta kyllä tässä nyt siltikin vähän mietityttää tämä homma.

Ja edelleenkin olen sitä mieltä että Deschamps pois tästä joukkueesta. Ei vaan täytä vahvistuksen kriteereitä.

Nooh, onhan siellä kärkeen povatuista joukkueista heikosti aloittanut myös Tappara, Lukko ja TPS. Toki siltikään sen ei pitäisi olla mikään selitys tähän omaan munattomuuteen.
 

HockeyBoy66

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Uuden kauden eka kommentti tälle palstalle: VMP!!! En oikein tiedä mitä tuosta esityksestä pitäisi sanoa, niin monella osa-alueella otettiin Kerholta tukkaan. Ensinnäkin 8 kappaletta 2min jäähyjä on vain auttamatta liikaa vaikka pelaisi kuinka hyvää alivoimaa. Koko peliesitys oli kyllä niin karmeaa katsottavaa ja jotenkin sieltä alta paistoi löysäily ja aneeminen ote pelaamiseen. Pakistossa sekoillaan välillä oikein urakalla, eikä viisikko pelaaminenkaan toiminut juuri missään vaiheessa ottelua hyvin. Kaupan päälle vielä hyökkäyspään velttoilu ja muutamien avainpelaajien täydellinen näkymättömyys (esim. Haataja & Deschamps). Nyt pitäisi porukka istuttaa alas ja näyttää tuo äskeinen matsi nauhalta, jonka jälkeen saisi miettiä, että mitähän helkkaria siellä kaukalossa oikein touhuttiin? Tämä koko kuvio alkoi jo HIFK pelistä ja Ilves matsissa jatkui sama show. Oikeastaan kaksi ekaa voittoa olivat vain silmänlumetta hyvästä alkukaudesta, Tappara peli meni alkuhuumassa ja Tepsillä oli pakka vielä enemmän sekaisin kuin Kärpillä. En lähde vielä jakamaan lähtöpasseja kenellekkään, mutta jotain myrkynsanoja saa Marjamäki nyt kertoa porukalle, koska tällaisella pelillä voi huoletta unohtaa viime vuoden tuhkimotarinat ja torikekkerit. En jaksa (halua) uskoa, että kyse olisi mistään krapulaa suuremmasta. Nyt vain pitää ottaa se "mestaruusvaihde" pois jo päältä ja huomata, että töitä on jälleen tehtävä, mikäli viime kauden kaltainen ilotulitus runkosarjassa on mahdollista.
 
Suosikkijoukkue
Kärpät
Ensimmäinen puolisko oli jo sen verran hyvää kiekkoa, että tällaiseen romahdukseen ei olisi uskonut. Hyökkäyspeli sujui mallikkaasti, syötöt napasahtelivat omille, niitä isoja asioita. Mutta jossain vaiheessa sitten se löysäily pääsi vallalle. Viimekauden alkuun ei tätä tilannetta enää voi verrata, silloin sentään puolustuspelaaminen oli kunnossa jo alkumetreillä, vaikka tappiota tulikin.

Onneksi tämän viikon jälkeen on edes vähän väljyyttä otteluohjelmassa, ilmeisesti ainoastaan CHL:a keskiviikkona ja Sportia vastaan lauantaina. Jospa siinä ajassa jotain ihmeitä saisivat aikaiseksi.
 
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Vaikeaa kuin juuston vienti Venäjälle on Kärppien peli tällä hetkellä. Jos johonkin osa-alueeseen saadaan korjausta, niin toisaalta sitten vastaavasti korttitalo romahtaa. Ilves peliin verrattuna alussa viisikon tiiveys oli parempaa ja yritystäkin oli ihan eri tavalla ja jopa toivo voitosta kävi mielessä. Karu arki oli edessä kun tolkuton jäähyjen ottaminen taas jatkui ja HPK käytti ylivoimat kylmästi hyväksi. Jos tuossa ei olisi ollut tarpeeksi, Karhusella oli sitten se huonompi ilta ja hän ei pystynyt kannattelemaan joukkuetta pelissä mukana.

Tuo viisikkopelin paraneminen antoi pelaajille paremman mahdollisuuden näyttää taitojaan mutta ei sitä moni tehnyt. Komulaisen siirto Pyörälän ja Davisin keskelle oli ihan ok liike, ketju pystyi luomaan kuitenkin maalin lisäksi muutaman kohtuullisen maalintekopaikan. Vaihtokaupan toinen osapuoli Deschamps ei sitten tuonut Humlin ja Haatajan ketjuun mitään mainittavaa, ainakaan positiivista sellaista. Itselläni alkaa hiipiä puseroon pelko, että Deschamps on kokenut jonkinlaisen kulttuurishokin ja sen myötä koti-ikävä on ottanut miehestä kuristusotteen. NImittäin ei mies voi olla noin huono ja flegmaattinen pelaaja, sitä en usko.

Nyt on viisi peliä takana ja itselläni se takaraja peliesitysten radikaalin parantumisen kohdalla on tuossa kymmenen pelin paikkeilla, jos sen jälkeen peli on vielä nykyisen kaltaista, niin muutoksia, koviakin sellaisia, pitää tehdä.
 

elmorautio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät, Montreal vs Toronto, KHL-Jokerit
Eiköhän se mestaruuskrapula mene ohi viimeistään kun lumi tulee maahan. Voisi pitää vapaata jääkiekosta siihen asti.
 

Overdoze

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Eiköhän se mestaruuskrapula mene ohi viimeistään kun lumi tulee maahan. Voisi pitää vapaata jääkiekosta siihen asti.

Varmasti meneekin. Harmittaa vaan jos nyt tässä krapulassa pilataan mahdollisuudet CHL-jatkopaikkaan. Itse ainakin olen odottanut taistelua CHL:n mestaruudesta erittäin suurella innolla ja Kärpät on nostanut pelaajabudjettiaankin juuri CHL:n takia.

Luulen kyllä, että Late luottaa siihen että kokeneempi kaarti löytää pelihalunsa taas CHL-peleihin. Muutoin ei vaihtoehtona ole kuin pistää vilttiketju, Alikoski, Aho, Puljujärvi, Manninen ja muut kentälle. Nutivaarakin oli aiemmin varmempi kuin mitä Vallin on ollut yhdessäkään Liigapelissä tähän mennessä. Mutta Marjamäki ei varmasti halua heittää lisää vettä myllyyn kriisipuheille. Radikaalit muutokset kokoonpanoon olisivat juurikin sitä.
 

fewe0

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Senators
Kuriton, (jäähymäärät kertoo)
Ällöttävä,
Rajoittunut,
Pelokas,
Ällistynyt, (itseasiassa täysin housut nilkoissa yllätetty pienpeto)
Työtön! (ainakin pian..)

Tälläisillä adjektiiveilla voisi kuvata nykytilannetta. Tänään oli se hetki, kun lähetys piti lyödä kesken pelin kiinni. Ikinä en ole kesken pelin katsomosta lähtenyt ja viimekaudellakin oli vain yksi peli, joka turhautti näin paljon. Tiedän, että ollaan alussa - On kanadamaljadarra ja fanit osti jo kausarit, niin pitää antaa aikaa ja ymmärtää, mutta miten voi joukkueen pelillinen taso heilahdella noin pahasti pelin aikana.

Kärpät on esittäneet sunnuntaista lähtien niin kuritonta ja suoranaisesti paskaa kiekkoa, että ilman mainosteepaitoja ei omikseen uskoisi. Ulkomaalaiset (poislukien Huml) näyttää palkkasotureilta ja heistä huokuu motivaation puute. Spang ja Davis etunenässä ovat jättäneet sellaista kuvaa, että "kunhan tultiin tänne pelaamaan, kun täällä on hyvät puitteet". Eivät selkeästikkään halua nousta sille seuraavalle tasolle ja olla kannattelevia voimia hyökkäyspäähän. Masuhr laukoo pitkin peliä ihan älyttömiä määriä ja pitää kiekkoa kolme kertaa enemmän kuin Donskoi. Silti saa kohti maalia kudin n. kolmesti pelissä ja sekin on häneltä ilmeisesti hyvä ilta. Missä maalit? Missä se KalPa aikainen varmuus? Maanantaina ja tänään varsinkin on näkynyt tuo puolustuksen johtamattomuus ja hitaus, kun vastustaja on päässyt sekä yksinläpi, kahdella ykkösiin ja jopa kolmella ykkösiin useamman kerran kuin verkkokalvoni voivat edes muistaa.

Haataja pelaa hyvin jos Huml pelaa hyvin - Huml pelaa hyvin jos Haataja pelaa hyvin. Tämä kombinaatio ei ratkea sillä, että laitetaan heidän keskelleen tasonsa pikkuhiljaa osoittanut 0+0 kiikari-Deschamps. Olen täysin pöyristynyt millainen pahanilmanlintu tästä kaverista on paljastunut. Tuntuu, ettei hän osaa syöttää kiekkoa, ei osaa vastaanottaa kiekkoa, ei osaa laukoa kiekkoa eikä edes vittu aloittaa. Kiekko kyllä saadaan maaliinkin, mutta sitten huomataan, että tämä hampaallinen kanukki on kentällä ja sekin maali on heti pakko hylätä. Katsomoon!

Kärppien pelillinen ote saattaa vaikuttaa välillä vähän liiankin hyvältä, kun kiekkoja osataan energisesti riistää ja painetta osataan siirtää puolelta toiselle. Siihen päälle vielä nurkista voitetut kaksinkamppailut, niin tuohan tänäänkin näytti helkkarin hyvältä lätkältä ensimäisessä erässä. Totuus on kuitenkin se, että maalin eteen ei päästy eikä liiemmin edes yritetty. Viivalta ammutaan, mutta lähes poikkeuksetta pitkin seiniä tai ensimmäiseen karvaajaan. Miksi? Kolmosketju on ainoa, joka illasta toiseen on pitänyt oman kemiansa kasassa viimekaudesta. Kaikki muuhan on nyt murrospisteessä eikä liiemmin hymyilytä.

PS; Vituttaa kun tämäkin foorumi nykyään vaan kaatuu kokoajan. Kaksi peliä tai täysi kierros, niin aina ollaan down. Farssi!
 
Viimeksi muokattu:
Ottamatta nyt muuten kantaa keskusteluun, niin täytyy tuosta Marjamäen "positiivisesta asenteesta" sanoa, kun se tuntuu monia niin kummastuttavan/sapettavan:

Käsittääkseni Late on aina tarkoittanut tuolla positiivisella lähestymistavallaan sitä, että kun tappio koittaa, niin hän ei päävalmentajan ominaisuudessa heitä julkisesti yhtäkään pelaajistaan susille, vaan mieluummin antaa krediittiä vastustajalle. Tämähän ei sitten millään muotoa tarkoita sitä, että Marjamäki ja muu valmennustiimi olisivat jotenkin sokeita omien pelaajiensa tekemisille, tai että vapaamatkustajat voisivat huokaista helpotuksesta. Se, mitä sanotaan kameroille, on ihan eri asia kuin se, mitä suljettujen ovien takana tapahtuu.

Juuri tuosta syystä arvostan Marjamäen tyyliä, turha omaa jengiä on suolata julkisesti vain sen takia, että vittuuntunut faniporukka siitä nauttisi. Pelaajien alatyylinen suolaaminen kameroiden edessä on muiden valmentajien hommaa ja vaikea kuvitella, että sellainen hitsaisi porukkaa millään tapaa yhteen.

Tämä kaikki ihan Marjamäen haastatteluista ja omasta spekuloinnista koottuna. Tuntuu vain, että täällä eräät kirjoittajat luulevat valmennusporukan vetävän jotain Steiner-kiekkokoulua, jossa fläppitaulu ja suora palaute korvataan jollain värityskirjaharjoitteilla.
 

Gurkha

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Jaa, ottakaas nyt rauhallisesti. Harjoituskaudella oli ajoittain energiaa ja oletan, että kova harjoittelu ja cHL ovat vieneet energian tästä kauden alusta. Kaksi peliä voitettiin, mutta olin jo silloin huolissani energiasta, jota ei minun mielestäni paljon ollut eli pelaajien otteet, erityisesti vanhempien pelaajien, nayttivät väsyneilta. Ja vain ajoittain pelissä oli liikettä. Sen takia tämä tappioputki oli odotettavissa ja se voi vielä jonkin aikaa jatkuakin. Mutta äläkää nyt sen takia sontiko housuun, sarja on tasainen ja energiaa tarvitaan myöhemmin, mieluummin kuin nyt. Laten ei pitäisi nyt luvata yhtään mitään, vaan katsoa rauhassa peli kerrallaan miten homma etenee. Pahin olisi nyt tehdä jotain paniikkiratkaisuja, joita ei arvatenkaan tule olemaankaan!
 

Laser Pacific

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Flyers
No viitsisit nyt. Itse en osaa ottaa kantaa siihen, miksi joukkue pelaa noin. Ihmettelen silti suuresti, jos Marjamäki ei saa joukkuetta pelaamaan voittavaa kiekkoa tuolla materiaalilla. Sen verran tarkennan vielä, että itse uskon pelin paranevan ja annan aikaa voitoille ennen kuin panikoin. Vaikka kymmenen peliä putkeen turpaan. Luotan siihen, että oikeaan suuntaan mennään, ihan kuten viime kauden syksy osoitti, vaikka tappioita tulikin putkeen. Elekää hättäilkö.
En minäkään varsinaisesti huolissani ole vielä. Ymmärrän vain joidenkin palstaveljien ilmaiseman huolen. KHL:ssä olisi jo valmennus vaihtunut ja ulkkarit ulostettu eurooppalaisiin jämäsarjoihin. Jos peliesitykset johtuvat väsymyksestä otteluruuhkasta ja kesätreenikaudesta, niin toivottavasti se nyt helpottaa, kun lauantain pelin jälkeinen matsi on vasta ensi viikon lauantaina. Kuviot kuntoon kaikille ja pelitapa tutuksi. Ulkkareille nyt voisi antaa aikaa ainakin ensimmäiseen maaottelutaukoon saakka. Tuon roolin pelaajilta pitää alkaa tulemaan näyttöjä siihen mennessä.
Mielestäni on täysin järjetöntä verrata viime kevään pelaamista tämän hetken pelaamiseen, jos sitä tarkoitit? On täysin selvää, että pelaamisen taso on keväällä aivan eri tasolla, mitä kauden alussa, koska keväällä joukkueella on yhteisiä harjoitus- ja pelikokemuksia kymmenittäin ja sadoittain. Jos laitetaan vierekkäin viime syksyn kärppäpelaaminen ja vaikkapa viime viikonlopun IFK tai eilinen Ipa-matsi, niin ei siinä niin paljoa eroa ole. Hakemista se oli viime vuonnakin, pelaajat etsivät toisiaan, opettelivat pelitapaa ja kaikki oli vaiheessa. Aivan kuten nytkin. Se, mistä Kärppiä voi kritisoida enemmänkin on peli-ilme eli taisteluasenne, lapsukset ja kurittomuus. Pelitavallisesti ollaan vaiheessa ja se näkyy pelaamisessa pelin jokaisella osa-alueella, mutta se tulee paranemaan pelien ja yhteisten kokemuksien myötä.
Vertaan nimenomaan viime syksyyn. Ei se peli muistaakseni näin hakusessa ollut. Muistelen ajatelleeni, että tuloksista huolimatta hyvä tulee, ja sitten alkoi voittoputki. Marjamäkihän laittoi viime kaudella ensin puolustuksen kuntoon ensimmäisen 10 pelin aikana, jonka jälkeisten 10 pelin teemana olivat hyökkäys. Nyt on aika sekavan näköistä peliä kaikin puolin. Jospa rauhallisempi ottelutahti auttaisi saamaan asiat kuntoon.
 

Tonikarppa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Ensiviikon keskiviikkona on kyllä CHL peli, eli ei tule viikon taukoa vaikka vähän väljemmin pelejä onkin...
 

McTorso

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Ottamatta nyt muuten kantaa keskusteluun, niin täytyy tuosta Marjamäen "positiivisesta asenteesta" sanoa, kun se tuntuu monia niin kummastuttavan/sapettavan:

Käsittääkseni Late on aina tarkoittanut tuolla positiivisella lähestymistavallaan sitä, että kun tappio koittaa, niin hän ei päävalmentajan ominaisuudessa heitä julkisesti yhtäkään pelaajistaan susille, vaan mieluummin antaa krediittiä vastustajalle. Tämähän ei sitten millään muotoa tarkoita sitä, että Marjamäki ja muu valmennustiimi olisivat jotenkin sokeita omien pelaajiensa tekemisille, tai että vapaamatkustajat voisivat huokaista helpotuksesta. Se, mitä sanotaan kameroille, on ihan eri asia kuin se, mitä suljettujen ovien takana tapahtuu.
Kyllä Marjamäki nimenomaan puhui siitä, ettei videokoosteihin koota enää virheitä, vaan positiivisia asioita. Kyllä minä pidän tällaista toimintatapaa huonona kahdestakin syystä:

1. Kylläisen ja hyväpalkkaisen joukkueen pelaajat ovat mukavoitumisen riskiryhmässä. Ikävä kyllä useimmat jääkiekkoilijat tuntuvat tarvitsevan kohtuullisen monipuolista ulkoista motivointia. Liiallinen postiviinen palaute ei ole hyvästä, jos sitä annetaan vastoin pelisuorituksia. Joukkueestamme oikein paistaa mukavoituminen ja kurittomuus.

2. Yksilö tarvitsee kehittyäkseen monipuolista palautetta. Monesti voidaan sanoa, että virheistä oppii eniten. Vaikka pelaaja tunnistaisi tekemänsä virheet, on valmennuksen tehtävä käydä ne läpi ja ohjeistaa tulevaa varten.

Julkisesta palautteesta olen kanssasi samaa mieltä.
 

Tonikarppa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Minäkin muistelisin että puhui juuri videokoosteista niin että siihen kerätään positiivisia asioita pelkästään. Mutta voihan se olla niin että ne negatiiviset palautteet annetaan henkilökohtaisissa palavereissa suoraan pelaajalle, eli ei suolata ketään myöskään joukkueen edessä kuten ei mediankaan edessä. Tämä nyt on vain arvailua koska ei minulla ole oikein mitään käsitystä jääkiekkojoukkueen sisäisten palaverien systeemeistä. Peilaan lähinnä mihin tahansa muuhunkin työpaikkaan niin näin mielestäni olisi hyvä toimia. Voin olla väärässäkin.
 

McTorso

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Minäkin muistelisin että puhui juuri videokoosteista niin että siihen kerätään positiivisia asioita pelkästään. Mutta voihan se olla niin että ne negatiiviset palautteet annetaan henkilökohtaisissa palavereissa suoraan pelaajalle, eli ei suolata ketään myöskään joukkueen edessä kuten ei mediankaan edessä. Tämä nyt on vain arvailua koska ei minulla ole oikein mitään käsitystä jääkiekkojoukkueen sisäisten palaverien systeemeistä. Peilaan lähinnä mihin tahansa muuhunkin työpaikkaan niin näin mielestäni olisi hyvä toimia. Voin olla väärässäkin.

Niin kuin on useissa eri yhteyksissä jouduttu toteamaan, jääkiekolla on monia erityispiirteitä, joiden takia jääkiekkoa ammattina ei ole useinkaan tarkoituksenmukaista verrata mihin tahansa muuhun työpaikkaan. Niin on mielestäni asianlaita tässäkin tapauksessa.

Jääkiekko on joukkuepeli, jossa yksittäisen pelaajan tekemällä ratkaisulla on suora vaikutus kanssapelaajiin. Esimerkiksi jos Kukkonen tekee virheen sijoittumisessaan, on pakkikaverin reagoitava siihen. Jos tällaisia virheitä halutaan käydä läpi, on hyödyllistä, että se tehdään yhdessä joukkueen kanssa. Käsittääkseni valmennus käyttää kohtuullisen paljon aikaa ja energia videomateriaalin koostamiseen. On mielestäni hullua, että se tehdään pelkästään onnistumisten ehdoilla. Virheet, jotka opettavat meille niin paljon, olisivat erinomaista materiaalia videopalavereihin. Jokaisessa muussa liigaseurassa uskoisin asiota tarkasteltavan myös virheanalyysin kautta. Arvostan Marjamäkeä todella korkealle, mutta tässä asiassa en häntä ymmärrä.

Jos olet lukenut viestejäni asiaan liittyen, hyvä Tonikarppa, niin olet varmasti huomannut, etten minäkään kannata pelaajan suolaamista. Pelaajaa pitää mielestäni kohdella kunnioittavasti niin julkisuudessa, joukkueen edessä kuin kahdenkeskisissä keskusteluissakin. Kyllä virheet pitää pystyä käsittelemään asiallisesti, jämäkästi ja toista kunnioittaen. Tällöin on mahdollista kehittyä. En siis todellakaan usko pelaajan nöyryyttämiseen ala Jortikka. Ongelmia ei saa kuitenkaan lakaista maton alle, vaan niihin pitää puuttua parhain käytettävissä olevin keinoin.

Marjamäki porisi, jotta puolustuspelaamisen kanssa on vielä paljon töitä. On varmasti ja pitkään onkin, jos ei tohdi ottaa videomateriaalia täysimääräisesti avukseen. Marjamäki tarkoittaa hyvää, mutta on tekemässä joukkueelleen karhunpalveluksen sivuuttamalla yhden parhaista havainnollistamismenetelmistä.
 

Tonikarppa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Olen kyllä lukenut viestejäsi McTorso ja ei ollut ainakaan tarkoitus viitatakkaan siihen suuntaan että olisit "suolaamisen" kannattaja. Lähinnä koitin miettiä mitä Marjamäellä voisi olla ajatuksena jos joukkueessa todellakin toimitaan niin ettei näitä virheitä tuoda esiin joukkueen ollessa yhdessä. Mielestäni tuossa viimeisimmässä kirjoituksessasi tuot esiin hyvän pointin, eli sen että yksittäisen pelaajan tekemä virhe vaikuttaa koko kentälliseen tai ainakin lähimpiin pelaajiin joiden tulee osata reagoida oikein jos kaveri virheen tekee. Näinkin ajatellen olen myös sitä mieltä että videopalavereissa olisi hyvä käydä virheitä läpi rakentavassa hengessä.
 
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Lähinnä koitin miettiä mitä Marjamäellä voisi olla ajatuksena jos joukkueessa todellakin toimitaan niin ettei näitä virheitä tuoda esiin joukkueen ollessa yhdessä.

Älkää ottako Marjamäen medialausuntoja liian kirjaimellisesti, ne ja pukukoppipuheet eivät aina satu samalle sivullekkaan. Tottakai Marjamäki käy joukkueen kanssa läpi asiat jotka vaativat korjaamista, en ainakaan itse keksi keinoa, miten niitä asioita voisi muuten korjata. Negatiivisen palautteenkin voi antaa positiivisesti, ei tarvitse olla mikään "Kersantti Ärjylä" ja huutaa kitarisojaan pukuhuoneen lattialle.

Pelin keskellä painetilassa ja väsyneenä pelaaja on useasti aika " Putkiaivo" eli ei aina pysty havainnoimaan sitä perussyytä, mistä joku tilanne esim, vastustajan maali sai alkunsa. Em. asioiden kaltaiset tilanteet pitää joukkueelle kertoa palaverissa videoita tai fläppitaulua hyväksikäyttäen jotta pelaajat pystyvät asiaan vaikuttamaan.

Lopuksi voi todeta, että ei Marjamäki ole keksinyt pyörää uudestaan, mies on imenyt tietoa eri valmentajilta joiden kanssa tehnyt yhteistyötä ja ilmeisen onnistuneesti luonut niistä oman pelifilosofian. Tapa käsitellä ihmisiä on aika useasti jo perusluonteesta tulevaa ja Marjamäellä sen puolen kanssa ei tunnu olevan ongelmia.
 

McTorso

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Älkää ottako Marjamäen medialausuntoja liian kirjaimellisesti, ne ja pukukoppipuheet eivät aina satu samalle sivullekkaan. Tottakai Marjamäki käy joukkueen kanssa läpi asiat jotka vaativat korjaamista, en ainakaan itse keksi keinoa, miten niitä asioita voisi muuten korjata. Negatiivisen palautteenkin voi antaa positiivisesti, ei tarvitse olla mikään "Kersantti Ärjylä" ja huutaa kitarisojaan pukuhuoneen lattialle.
Mitäkähän kohtaa Marjamäen lausunnosta, jossa hän kertoo, jottei videolta katsota virheitä, vaan pelkästään onnistumisia, sillä pelaaja kyllä itse tietää, milloin on virheen tehnyt, ei saa ottaa kirjaimellisesti? (Tavutarkasti en lausuntoa muista, mutta noin asia minun yllättyneeseen muistiini syöpyi.)Onko siis niin, että niitä virheitä kaikesta huolimatta katsotaan nauhalta? Ymmärränhän minä sen, että pelillisistä asioista varmasti puhutaan joukkueen kesken paljon. Takuulla Marjamäki tuo huolensa julki joukkueelle. Sitä en kuitenkaan ymmärä, miksi yksittäisten pelaajien virheitä ei voi nauhalta pyörittää ja yhdessä joukkueen kesken päävalmentajan vetämänä pohtia? Käsittääkseni tämä pelkästään positiivisten asioiden toljottaminen videokoosteista on Marjamäellekin uusi juttu? Eikö tämä ole teistä muista omituista? Marjamäki on timanttinen mies ja uskon että minunkin muutosvastarintani pusipusi -meininkiä kohtaan häviää, kun joukkueemme alkaa pelaamaan tasollaan.
 

Lescinzky

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Vaikka kuinka on vasta kausi aluillaan niin ei ole moneen vuoteen (huom. edes viime kauden alku, Arajärven aika...etc) hävettänyt niin paljoa Kärppien puolesta kuin nyt. Maalivahdeille ei voi antaa kovin kummoista arvosanaa, gamesavereita ei olla nähty. Karhunen viime pelissä luokattoman huono. Puolustus on aivan kammottavan näköistä. Syötöt, avaukset, sijoittumiset, maalinedusta - kaikki on niin sekavaa kuin voi olla. Jopa Kukkonen koomaillut harvinaisen paljon. Glennin ja Spangin hankkimista ihmettelin jo heti heidän hankintansa jälkeen sillä molemmilla vain pieni otanta (yksi kausi, toisella pudotuspelit) hyvistä otteista. Varsinkin Glennin jäähyherkkyys alkaa pikkuhiljaa vituttamaan.

Davis ja Deschamps on aivan järkyttävän pehmeitä kavereita. Jälkimmäiselle voisi leimata jo postimerkin perseeseen ja heivata pois - vai herättäisikö yhden ottelun vilttikomennus hieman? Luultavasti ei.

Alivoima Kärpillä on aivan säälittävällä tasolla. Alivoimaprosentti taitaa olla 70% hujakoilla ja ylivoimakin on aivan ponnetonta. Syötöt ovat hitaita ja ennalta arvattavissa.

Ainoa hyvä asia tällähetkellä on Kärppien juniorit sekä kolmoskenttä. Kolmoskentän pitäisi vaan saada vielä enemmän kiekkoa häkkiin eikä vain saada pitkiä pyörityksiä vastustajan päätyyn. Haataja ja Huml ollut yhden ottelun hyvä, muuten aivan pimennossa - Komulainen ei riitä heidän keskelle.

Seuraavana vastaan asettuu Blues kotona ja on ihme jos ei Kärpät tässä vaihteessa jo syty pelaamaan voitosta. Joukkue on kuriton, taklaukset puuttuvat kokonaan sekä pitkät hallitut pyöritykset puuttuvat kokonaan.
 

sinikettu

Jäsen
Raaka fakta on, että tällä hetkellä Kärpissä ei ole yhtään vakiokokoonpanon pelaajaa, joka kykenisi pelaamaan pelitaitojensa ylimmillä kynnyksillä. Ei edes kolmosketjulaiset, vaikka kiekon vastustajan päähän saavatkin moitteettomasti. Maalille ei ole ollut juurikaan asiaa tuolla ketjulla, ja laukaisupaikan tullessa kiekko tuntuu karkaavan lähes joka ikinen kerta. Erityisesti Donskoi näyttää pelaavan vaseliinikiekolla, joka lipsahtaa juuri tarvittaessa johonkin muualle.

En voi ymmärtä, miten voikin olla noin fyysisesti löysää ja halutonta pelaamista. Ja vielä se karmea jäähyily, jota viimepeleissä on nähty.

Jotain täytyy tehdä ja äkkiä, ettei tuollainen kollektiivinen haahuilu pesiydy syvemmälle joukkueen ytimeen. Taitoa on joukkueella kuitenkin todella paljon, ja realistisesti vieläkin odottelen kevättä, jolloin saa uudestaan istua Raksilan finaalitunnelmissa.
 
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Onko siis niin, että niitä virheitä kaikesta huolimatta katsotaan nauhalta? Ymmärränhän minä sen, että pelillisistä asioista varmasti puhutaan joukkueen kesken paljon.

Itseäni ei oikeastaan kiinnosta minkään vertaa katsotaanko siellä videoita vai ei mutta siitä olen varma, että myös palautetta annetaan ihan yksittäiselle pelaajalle. Oikeastaan tuo käsite "Negatiivinen palaute" on jo sinällään outo käsite, palaute kun palaute, sillä joka tapauksessa pyritään kehittämään niin joukkueen kuin yksittäisen pelaajan kehittymistä.
Mutta tämä tästä, toivottavasti Marjamäki jollakin tavalla, vaikkakin sivulauseessa saa joukkueelle vihjaistua, että vielä olisi pientä hiomista tekemisessä. Jos Marjamäki on pelkästään toimivista osa-alueista puhunut, niin bussikuskia on kiitelty siitä, että peleihin on ehditty suht' koht aikataulun mukaisesti.
 

JPL

Jäsen
No ei tässä nyt kannata kovin pitkälle vietyjä johtopäätöksiä tehdä parin alkukauden heikomman pelin takia. Mielestäni Kärppien pelaamiseen vaikuttaa tällä hetkellä liikaa kova ottelumäärä. Pelaajat eivät pysty toteuttamaan pelitapaansa, kun jalka ei yksinkertaiseti liiku riittävästi. Tämä heijastuu ihan kaikkeen pelaamiseen. Maalivahtipelaaminenkin näyttää huonolta, kun ne kiekot, jotka pakisto viime kaudella siivosi, jäävät nyt vihulaiselle. Suurin osa maaleista on tullut nimenomaan sellaisista ripareista, jotka pakiston pitäisi saada siivottua. Samoin tämä näkyy myös erikoistilanteissa ja varsinkin alivoimassa. Pelitavallisesti ongelmaa ei kyllä näe. Mutta kun jalka ei liiku ja ajatuskaan ei kunnolla juokse, virheitä tulee ihan hirvittävä määrä. Syötöistä reilusti yli puolet on epätarkkoja ja tarkoistakin syötöistä puolet otetaan huolimattomasti vastaan ja kiekko karkaa. Yksittäisiä ketjuja, puhumattakaan pelaajista, on toistaiseki aivan turha leimata epäonnistujiksi.

Nyt on kauden toistaiseksi pisin lepotauko (melkein 3vrk pelien välissä). Toivottavasti tämä vähän edes avaa paikkoja. Miettikää nyt hieman tuota tahtia. CHL (Kölner pelit) jälkeen on pelattu enemmän kuin joka toinen päivä tähän saakka. Ei se ole ihme, jos vähän jalat ja pää on jumissa. Ja tuo sisältää vielä matkustusta 2 päivän reissu Saksaan ja päivän reissu Turkuun ja kolmen päivän reissu Hämeeseen...
 

Hxxx

Jäsen
Suosikkijoukkue
Mental tension
Täyttä asiaa.

Näin juuri. On selvää, että väsymys ja reissaaminen vaikuttavat yhdessä pelitavan opettelun ja pelikavereihin totuttelun ohessa. Kärpillä on moni asia vielä vaiheessa eikä tämä alkukauden hurja otteluruuhka ainakaan helpota tilannetta. Pitää antaa joukkueelle aikaa, sillä prosessi on vasta alussa. Kyllä se peli sieltä alkaa paranemaan ihan varmasti.

Tämän lisäksi pitää toki todeta, että pelaajien henkilökohtaiset virheet ovat maksaneet paljon esimerkiksi typerien jäähyjen muodossa. Näistä pitää päästä eroon mahdollisimman pian.
 

Pardus

Jäsen
Minä lähtisin seuraavaan otteluun tällaisilla ketjuilla:

Pyörälä - Huml - Haataja
Junttila - Kemppainen - Donskoi
Aho - Kalapudas - Puljujärvi
Suoranta - Keränen - Alikoski

Tuskin ainakaan kovin paljon huonommin menisi kuin parissa viime pelissä. Ja jos junnuilla toimisi yhteispeli myös miesten Liigassa, niin pelatkoot vaikka koko loppukauden ulkomaalaisten tilalla.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös