Ilmoitukset

Nimimerkki Jääkoneenkuljettaja huilaa viikon sääntöjen 6§:n perusteella.

Nimimerkki KooJii_#1 huilaa kaksi viikkoa sääntöjen 6 ja 9§:n perusteella. Viesti löytyy HIFK-osiosta.

Nimimerkki bebeto huilaa kuukauden sääntöjen 6 ja 7§:n perusteella.

Nimimerkin ORPH kirjoitusoikeudet on poistettu sääntöjen 1§:n perusteella.

Nimimerkki kultamitalisti on meidän wanha tuttumme, joka on jo saanut potkut. Emme hyväksy häntä joukkoomme vieläkään.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki C.Orr on seuraavat kaksi viikkoa pelikiellossa johtuen Jokerit-osion jatkuvasta offtopicista ja henkilökohtaisuuksista.

Nimimerkki kiwipilot saa myös huilata seuraavan viikon Jokerit-osioon kirjoitettujen henkilökohtaisten hyökkäysten vuoksi.

Myös nimimerkki Valle rikkoi sääntöjä Jokerit-osiossa. Johtuen aiemmasta rikehistoriasta hän saa kahden kuukauden pelikiellon itsemoderoinnista, offtopicista ja henkilökohtaisuuksista.

Sulje ilmoitus

Jyväskylään uusi halli, mutta miten?

Viestiketju osiossa 'JYP' , aloittajana Kulttimörkö, 07.04.2006 klo 14.45.

 1. opelix Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP, JJK
  Lainaus:
  No näin varmaan on mutta käsittääkseni ministereillä on tapana antaa paikkakunnasta riippumatta tällaisia rohkaisevia lausuntoja vaikka valtion kassa raksuttaa pahasti velaksi joka hetki. Sanoisin että talouden tilanteen kun ottaa huomioon niin matka on valtava tuollaiseen suurinvestointiin.
   
 2. Köpi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP, Buffalo Sabres, Green Bay Packers
  Lainaus:
  Varmasti niinkin, mutta eiköhän siellä pyritä ottaa huomioon myös ne verotulot yms., joita tälläinen suurinvestointi toisi tullessaan. Ja Grahn-Laasonenhan rajasi valtion avun nimenomaan tähän monitoimiareenaan ja Synergian mahdolliseen ylläpitoremonttiin.
   
 3. Flou Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP, Ravens
  Lainaus:
  Näinpä. Kyllähän jo pelkkä rakennustyömiesten armeijan verotulot yksistään toisivat aika kivan lisätulon valtion kassaan (olettaen toki, että maksavat veronsa Suomeen) ja työpaikat alueella lisääntynevät noin muutenkin, kun/jos projekti saadaan vietyä loppuun.
   
 4. opelix Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP, JJK
  Lainaus:
  Tämän vallan mielenkiintoiseksi taloustieteeksi menee. Kaikkea kannattaa siis rakentaa ja työllistää erinäisiin tehtäviin ihmisiä kun he maksavat työstään veroja ja valtio/kunnat itseasiassa rikastuu. Tuohan on Nobelin arvoinen idea. Äkkiä kertomaan tämä valtaapitäville!
   
 5. Flou Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP, Ravens
  Lainaus:
  Jos ymmärtäisit edes sen verta lukemaasi niin varmaan ymmärtäisit, että valtio ei ole heittämässä massiivista miljoonasummaa hallin ja remontin tukemiseen vaan pienehkön summan, jolloin todennäköisesti saavat omansa takaisin verotuloina ennen pitkää.
  Sinulle tosin taitaa olla täysin tuntematon käsite ylipäänsä talouden elvyttäminen infraa rakentamalla, jolla saadaan heti alkuun verotuloja valtion kassaan ja ihmisille töitä, jotka ehkä muuten olisivat työttömänä jossain nurkassa nimen omaan hakemassa valtiolta sitä rahaa ja pidemmässä juoksussa parantunut infra lisää kilpailukykyä yms. tuoden pitkässä juoksussa lisää tuloja valtiolle/kunnalle.
   
 6. opelix Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP, JJK
  Lainaus:
  Tappiollisen Barona-arenan ja tappiolliseksi osoittautuneen Hartwall-Putinareenan lisäksi en oikein usko että Suomessa kukaan yksityinen lähtisi näihin massiivisiin hankkeisiin kovinkaan helposti. Selvää on että julkisella rahalla niitä ei nouse. Sen verran ymmärrän että pienen panoksen kunta/valtio saa helposti takaisin mutta ongelma lienee mistä se iso siivu löytyy?

  Mies tämä HIFK:n Koff-areena ja Tampereen uusi halli etenee? Aika vähän on ollut puhetta julkisuudessa.
   
 7. Köpi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP, Buffalo Sabres, Green Bay Packers
  Lainaus:
  En usko että tämmöistä suunnitelmaa olisi edes julkistettu mikäli rahoitusta ei olisi kasassa jo suhteellisesti paljon. Esim.puolet.
   
 8. Flou Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP, Ravens
  Lainaus:
  Et siis ymmärrä lukemaasi tai et vain ole perehtynyt asiaan lainkaan ja tuut paukuttamaan päätäsi. Valtaosa rahoituksesta tulee ihan muualta kuin valtiolta/kunnalta ja valtion osuus mahdollisessa hankkeessa jää näin ollen pieneksi. Koska kyseessä on urheilu/kulttuurihanke rahoitushan tulee RAY:n ja Veikkauksen tuottamasta potista, josta tässä maassa on ennenkin (ja jatkossakin) avustettu hankkeita.

  IFK:n hanke taitanee edelleen odottaa, että kaupunki ja hanketta vetävät pääsevät sopimukseen tontista ja kaavoituksesta. Helsingissä ei mitään rakennetta hetkessä, jo pelkkä valituskierre vie helposti sen pari vuotta.
  Tampereella hallin ja kannen päälle tulevien asuintalojen odotetaan valmistuvan SRV:n toimesta vuonna 2020.
   
 9. Huerzo Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Donnerwetter S.p.A.
  Olen varmaan aiemmin todennutkin, mutta suunnitteluvaiheessa ennakoitu 8% vuosituotto on tarpeeksi mm. vakuutusyhtiöille ja kiinteistörahastoille, jotka etsivät pitkäaikaisia sijoituskohteita. Tässä tapauksessa ne tulisivat perustettavan kiinteistöyhtiön osakkaiksi. Olen itse luottavainen, että rahoitus järjestyy, jos hankekustannukset pysyvät tarkemman suunnittelun jälkeenkin kurissa (ja alueelta ei vain löydy yhtään Alvar Aallon tekemää suojelua vaativaa kuutiota).

  Minun silmääni hankekokonaisuus on hyvin suunniteltu ja realistinen. Painotan sanaa kokonaisuus, koska tässä ei olla rakentamassa vain jäähallia, jonne pitäisi saada kävijävirtoja. Tässä jäähalli/monitoimiareena on yksi osa kokonaisuutta. Esimerkiksi hotelli tulee piirroksissa monitoimiareenan (jääurheilu ja tapahtumat) yhteyteen. Ei tarvitse junnuturneissa pakata muksuja bussiin ja taas pois kaupungin sisällä, vaan hallin ja muiden liikuntapaikkojen alueelta pääsee näppärästi hotellille.

  Siten jäähalli vs. jäähalli -vertailu on hieman vaarallista. 2000-luvulla liigaseuroille ei ole muistaakseni tehty yhtään täysin uutta jäähallia. Ajattelu on ehtinyt 20 vuodessa muuttua.
   
 10. Kapo 00 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP
  Vitutti sen verran tuo keskiviikon perseily että vasta tänään luin tuon torstain lehden. Eli torstain lehdessä oli juttua Master Plan 2020 aikatauluista ja budjetista. Kiinnostusta siis löytyy yksityiseltä puoleltakin koska hanketta aletaan kaupunginkin puolelta ajamaan nopeutetulla aikataululla.

  ”Asemakaavan uudistus tehdään ripeällä aikataululla. Ensimmäinen luonnos tuodaan kaupunkirakennelautakunnalle jo huhtikuussa. Kaavan ehdotusvaihe koittaa jo ensi syksynä ja hyväksymisvaihe talvelle 2016 – 2017.” (KSML 18.02.2016)

  Budjetti tulee olemaan liikuntapaikkarakentamisen osalta 150 miljoonaa euroa ja koko Hippoksen osalta noin 270 miljoonaa euroa. Kaupungin osuus tulee olemaan 30 miljoonaa, joka menisi joka tapauksessa korjauksiin.

  Tässä ollaan siis rakentamassa uutta kaupunginosaa kävelyetäisyyden päähän keskustasta. Eikä pelkkää jäähallia keskelle peltoa huonojen liikenneyhteyksien taakse. Eli kyllä tämä alkaa vaikuttaa ihan realistiselta :)
   
  Viimeksi muokattu: 20.02.2016 klo 10.36
 11. Lhutuur Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jari Levonen haista vittu!!
  Lainaus:
  Tampereen hallistahan on ollut aika paljonkin juttua viime aikoina, tosin vaikea sanoa että onko tuo projekti edelleenkään edennyt mihinkään, joku tamperelainen korjatkoon halutessaan. IFK:lla puolestaan on suunnitteluvaraus kesään asti, ja siellä hiotaan käsittääkseni kolmeakin eri suunnitelmaa tällä hetkellä, kesällä nähdään sitten miten käy.
   
 12. Tach Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP
  Lainaus:

  Ainakin tuo aikataulu kuullostaa loogiselta, sillä rakentamisen on tarkoitus alkaa 2017. Uusi harjoitusjäähalli valmistuu killerille 2017 keväällä äärimmäisen todennäköisesti, sille taidetaan saada lopullinen varmistus tässä keväällä. Ja kuten tuossa yllä todetaan, niin alueelle ei rakenneta pelkkää uutta hallia vaan euroopan mittakaavalla hyvin iso ja edistyksellinen liikuntapaikkakeskittymä (mikä tuskin olisi mahdollista ilman Kihua ja Jyväskylän yliopistoa, jonka liikunnan tutkimuslaitos on maailman parhaita).

  Normaali suomalainen mentaliteetti takaraivossa tosin jyskyttää "Ei tuolla alueella tule käyttäjiä riittämään, parempi haudata koko hanke". Toisaalta looginen ajattelu hakkaa tuota ajatusta vastaan, sillä toteutuessaan oikealla markkinoinnilla tuosta saadaan todella merkittävä alue, johon urheilijat ympäri eurooppaa ja miksei maailmaakin tulevat tutkittavaksi ja kehittämään itseään. Tämä ajatus ei ole edes villiä mielikuvitusta, sillä vastaavaa kompleksia ei taida löytyä ainakaan pohjoismaista.

  Tuohon Vivecan toimintaan voi tutustua täältä: Viveca - hyvinvoinnin tutkimusta, osaamista ja tuotekehitystä — Jyväskylän yliopisto

  Toki kannattaa muistaa, että alue ei palvele pelkkiä huippu-urheilijoita, vaan myös kuntoutujia ym. ihmisryhmiä.
   
 13. Huerzo Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Donnerwetter S.p.A.
  Lainaus:
  Hipposen alueesta "hikilaakso" Kalifornian Piilaakson innoittamana? "Pieni on kaunista"-piipertely on onneksi viskattu romukoppaan ja on lähdetty hakemaan mereltä isompaa kalaa.

  Jos plänistä pitää joku pienehkö puute sanoa, niin Länsi-Päijänteentieltä ei ole (piirroksen perusteella) Hippokselle uutta liittymää, vaan liikenne kulkisi ysitieltä alueelle edelleen Rautpohjankatua pitkin. KSML:n jutussa toki kaavailtiin Rautpohjankadun alitse tunneleita, jotka helpottaisivat alueen jalankulku- ja autoliikenteen yhteensovittamista.
   
 14. Tach Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP
  Lainaus:
  Pakkohan tuota liikennejärjestelyä on muuttaa, se selkiytyy todennäköisesti asemakaavaehdotuksessa. Jos liikenne on tukossa nykyisilläkin asiakasmäärillä niin en uskalla edes kuvitella mitä se olisi jos ei tehtäisi mitään
   
 15. inkku Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kotka Rankki ohutta yläpilveä
  Ehkä tätä on syvällisesti turha pohtia - "isot pojat" on saatava innostumaan niin alkaa tapahtumaan. Jyväskylässä on sen verran menestyvää yritystoimintaa että hieman tarpeita yhdistelemällä päästäisiin ainakin eteenpäin. Tuo Hippoksen Master Plan - niitä on tehty pilvin pimein muuallekin - on rahattomien rupattelua, joista ainoastaan konsultti on kerännyt sievoiset summat. Tarve tulee kuitenkin vääjäämättä vastaan viiden vuoden sisällä, se hyvä se!
   
 16. Tach Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP
  Lainaus:
  Eteenpäinhän tämä hanke on menossa kovaa vauhtia. Asemakaavan muutosehdotus on tullut vireille viime viikolla ja se tulee nähtäville keväällä. Ei asemakaavan muutoksia tehdä huvin ja pelkkien ideoiden vuoksi yhtään mihinkään, varsinkaan Hippokselle.
   
 17. Kuokkalan Kone Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP, Hippoksen tekojäiltä lähteneet
  Lainaus:
  Tämän aamun paperi KSML:ssä oli juttu päärahoittajasta, eli yksi päärahoittaja on löytynyt jonka kanssa lähdetään asiaa viemään eteenpäin. Rahoittaja on kuulemma Suomalainen ja taustat on luotettavat. Kaupunkihan on mukana alueen suunnittelussa, ja vastaa sen rahoituksesta. Yksi suuri asia on liikennejärjestelyt, Yliopisto, Metso,hotelli ja alueen muut käyttäjät tarvitsevat paljon parkkitilaa, se on yksi asia mihin pitää löytää ratkaisu.
   
 18. PataJaska Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ässät, sympatiat HPK ja espoolainen kiekko
  Lainaus:
  Pakko kommentoida, kun Porissa on juuri saatu tämä asia pakettiin:

  Yhtäkään uutta jäähallia ei tosiaan liigassa olla rakennuttu 2000-luvulla. Porissa se asia oli tosin ihan vakavissaan pöydällä muutama vuosi sitten kun lopullisesti todettiin, että Isomäki on aivan rotansyömä persläpi. Poriin alettiin rakentaa samaan aikaan jättimäistä kauppakeskusta aivan keskustan tuntumaan. Suunnitelmatasolla oli varsin mahtipontisesti, että Poriin rakennettaisiin kokonaan uusi halli kauppakeskuksen yhteyteen, suuren maailman tyyliin siis. Piirroksia oli jo paikallislehdessä miltä homma tulisi näyttämään ja kaavoitustyö käynnissä. Todettiin kuitenkin, että uusi halli (käytännössä siis jonkinlainen monitoimiareena) maksaisi n. 25 miljoona, kun taas Isomäen totaalinen remontti (joka nyt juuri valmistui) maksaisi "vain" 12-13 miljoonaa. Ei siis ole vaikea arvata, että kauppakeskus on nyt auki ihan vain kauppakeskuksena..

  Itse en tietenkään ole täysin valmiissa uudistetussa Isomäessä vielä käynyt (vastahan siellä on pelattu yksi ottelu), mutta joka tapauksessa Porissa on nyt Suomen aivan komeimpia halleja pelkästään jo pelaajien tilojen suhteen. Yleisö taas saa kestitä (yritys)vieraitaan näköalalla varustetussa saunassa tai syödä pihviä valkoisilla pöytäliinoilla katetuista pöydistä näköalaravintolassa. Tässä uudessa pääravintolassa on pöydissä tablettikoneet, joilla saa yhdellä täppäyksellä tilattua kaljan pöytään, eli persettä ei tarvitse sen vertaa ikkunan äärestä nostaa kesken pelin. Jotenkin tämä kaikki vain ei porilaiseen mielenmaisemaan oikein istu, mutta ehkä kaikkeen tottuu :D

  Eli siis pelkällä remontillakin, kunhan sen tekee kunnolla, saa ihmeitä aikaan ja hallilla elinaikaa lisää useita kymmeniä vuosia. En ole koskaan käynyt Hippoksella, joten en tiedä sen nykytilannetta, mutta ei se nyt vanhaa Isomäkeä kurjempi ainakaan ole. Täysin uusi halli olisi kuitenkin kova satsaus koko talousalueelta..
   
 19. Flou Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP, Ravens
  Lainaus:
  Hippoksella seuraava remontti vaatisi katon nostamista, joka tulisi käsittääkseni aivan pirun kalliiksi ja samalla tuolla alueella on muuta korjausvelkaa noin 30 miljoonan euron edestä eli jäähalli ei tässä tapauksessa missään nimessä ole kaupungilla ykkösprioriteetti. Kaupungin osuus koko projektissa taitaa muutenkin lähinnä käsittää tuon korjausvelan verran osallistumista (Monitoimitalo, harjoitushalli yms.). Jäähallihan on sinällään kunnossa, eikä sen osalta ilmeisesti varsinaisia korjaustarpeita taida olla.
   
 20. Tach Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP
  Lainaus:

  Juu jäähallillehan ei olla tekemässä mitään muuta kuin jää pois jolloin toimittaa monitoimiareenan virkaa. Nykyinen monitoimitalo on läpimätä, ja sen tilalle nousee parkkihalli. Jos koko alue ei olisi huonossa kunnossa ja pelkkä jäähalli vaatisi uusimista niin tuskin nähtäisiin mitään Master Planeja. Siksi tämä Hippoksen projekti poikkeaa muista vastaavista.

  Tässähän on nyt tasan kaksi vaihtoehtoa mitä tapahtuu (muiden kuin jyväskyläläisten tiedoksi lähinnä, paikalliset nämä kuviot taitavat tietää melko hyvin):

  1.) Kaupunki sijoittaa n. 30 miljoonaa euroa Hippoksen Master Planiin. Yksityinen sektori rahoittaa loput. Alueelle rakennetaan iso liikuntakeskittymä hotelleineen, areenoineen ja asuintaloineen. Alue palvelee huomattavasti laajempaa asiakaskuntaa kuin nykyinen hipposhalli + jäähalli, sillä uudella alueella pystytään järjestämään isompia tapahtumia ja muita palveluita joita nykyään ei ole mahdollista järjestää.

  2.) Kaupunki sijoittaa n. 30 miljoonaa euroa Hippoksen alueen peruskorjaukseen. Asiakaskunta ja palvelut säilyvät samana.
   
  Viimeksi muokattu: 23.02.2016 klo 12.32
 21. Nelfor Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP
  Lainaus:
  Tähän löytyy vähintäänkin yksi merkittävä tekijä, jonka vuoksi Jyväskylässä ei Porin tapaan pelkkä remontti riitä: yleisökapasiteetti. Isomäkeen on aina mennyt riittävästi väkeä, vaikka halli olisi muuten ollut surkeassa jamassa. Hipposhallin suunnittelu on jo lähtökohtaisesti mennyt aika tavalla pieleen sekä yleisökapasiteetin, että muiden ratkaisujen osalta, jotka vaikuttavat katsomoiden laatuun. Hyvänä esimerkkinä toimivat isot pylväät, jotka estävät jokaisessa kulmassa katsojien näkökenttää varsin pahasti. Lisäksi alimmat penkkirivit koko hallin osalta ovat niin surkeita, ettei niistä näe peliä kunnolla. Ja tähän tosiaan kun yhdistetään liigan pienin yleisökapasiteetti... Tällä kaudella halli on ollut muistini mukaan täynnä vain kerran, vaikka kapasiteetti onkin vaivaiset 4437. Osasyy tähän on edellä mainituissa seikoissa, eli liian iso osa hallin paikoista on niin paskoja, ettei niistä yksinkertaisesti halua katsoa ottelua.

  Ja kuten yllä todettiin, niin alkuperäisten suunnitteluratkaisujen vuoksi myöskään hallin laajentaminen ei onnistu ilman erittäin suuria ja kalliita muutostöitä. Ja silloinkin kapasiteetin kasvattaminen jäisi todennäköisesti varsin rajalliseksi.

  Jos nykyisen hallin suunnitteluratkaisut ja yleisökapasiteetti olisivat merkittävästi paremmalla tasolla, niin täysremontti olisi varmaan tehty jo vuosia sitten. Mutta kun tilanne on mikä on, niin täysremontin hyöty kokonaan uuteen halliin verrattuna on niin paljon vähäisempi, ettei halvempi hinta riitä perusteluksi millään.
   
 22. Hurraa Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP, Lohi, J:kosken Jyry, Happee, FCV, JIlves
  Mäntän uusi jääareena on energiatekniikaltaan semmoinen projekti mistä soisi ottavan oppia vaikka kyseessä isompikin areena. Sijainniltaan molempia yhdistää myös se että uimahalli sijaitsee vieressä, Mäntässä on hyödynnetty tätä siirtämällä hukkaenergiaa maan alta kulkevan putkiston kautta uimahallille sekä lähikiinteistöihin. Toki uskon että muutenkin nykyään rakennetaan varsin energiatehokkaasti mutta noinkin läheltä saattaa löytyä aivan alan kärkiosaamista ja oppia.
   
 23. inkku Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kotka Rankki ohutta yläpilveä
  Joku kirjoittikin, että uusia halleja liigatasolle ei ole rakennettu vuosikausiin Suomessa.
   
 24. Pratu Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ässät, Blackhawks
  Porissa oli tosiaaan ennen halliremonttia useampikin yksityinen areenahanke vireillä. Rahoittajiakin olisi löytynyt, mutta pääkäyttäjän, eli Ässien kannalta tulojen jako olisi ollut täysin mahdoton. Uudessa hallissa vuokrat olisivat olleet korkeat ja kaikki oheistulot olisivat menneet muille. Nyt Ässät maksoi halliremontista noin puolet, eli reilu 5 miljoonaa, ja sai sillä täysin omat ravintola- ja oheismyyntitilat, sekä oikeudet tapahtumien järjestämiseen areenalla.
  Suomeen todella kaivattaisiin uusia moderneja areenoita. Toivottavasti Jyväskylässä pystyttäisiin ratkaisemaan tuo tulojen jako ongelma, ja uusi areena nousisi.
   
 25. Tach Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP
  Lainaus:
  Tuo tulojenjako-ongelma on vähän pakko ratkaista, sillä jos kaupunki päättää että Master Plan toteutuu niin joko Jyp siirtyy uudelle areenalle tai rakentaa sellaisen itse johonkin muualle, sillä nykyinen halli muuttuisi monitoimiareenaksi. En tosin jaksa uskoa että tässä mitään ongelmaa on, tuo areena on kuitenkin vain yksi palanen isommassa hankkeessa.