Ilmoitukset

 • Nimimerkki Knap huilaa viikon sääntöjen 10§:n perusteella.
 • Nimimerkki Lico huilaa viikon sääntöjen 6 ja 18§:n perusteella. Viesti löytyy Patrik Laine-ketjusta.
 • Nimimerkki LikainenLegenda huilaa viikon sääntöjen 4§:n perusteella.
 • Nimimerkki Ysipakki huilaa viikon sääntöjen 7§:n perusteella. 
 • Nimimerkki muaddib huilaa kuukauden MM-kisojen otteluseurannassa olevasta viestistä, joka rikkoo sääntöpykäliä 4 ja 6§.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki Jääkoneenkuljettaja huilaa viikon sääntöjen 6§:n perusteella.

Nimimerkki KooJii_#1 huilaa kaksi viikkoa sääntöjen 6 ja 9§:n perusteella. Viesti löytyy HIFK-osiosta.

Nimimerkki bebeto huilaa kuukauden sääntöjen 6 ja 7§:n perusteella.

Nimimerkin ORPH kirjoitusoikeudet on poistettu sääntöjen 1§:n perusteella.

Nimimerkki kultamitalisti on meidän wanha tuttumme, joka on jo saanut potkut. Emme hyväksy häntä joukkoomme vieläkään.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki C.Orr on seuraavat kaksi viikkoa pelikiellossa johtuen Jokerit-osion jatkuvasta offtopicista ja henkilökohtaisuuksista.

Nimimerkki kiwipilot saa myös huilata seuraavan viikon Jokerit-osioon kirjoitettujen henkilökohtaisten hyökkäysten vuoksi.

Myös nimimerkki Valle rikkoi sääntöjä Jokerit-osiossa. Johtuen aiemmasta rikehistoriasta hän saa kahden kuukauden pelikiellon itsemoderoinnista, offtopicista ja henkilökohtaisuuksista.

Sulje ilmoitus

Jyväskylään uusi halli, mutta miten?

Viestiketju osiossa 'JYP' , aloittajana Kulttimörkö, 07.04.2006 klo 14.45.

 1. opelix Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP, JJK
  Lainaus:
  Aina syntyy ongelma kun aletaan puhumaan tulonjaosta. Oheismyynti kioskeineen on varmasti sijoittajien intresseissä joten hyvin saa neuvotella JYPinkin edustajat että tulovirtoja syntyy pitkällä tähtäimellä.
   
 2. Nelfor Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP
  Lainaus:
  Ei siitä aina tarvitse suurta ongelmaa tehdä. Tottakai neuvoteltavaa riittää, mutta tulojako on vain yksi osa jäätävän isoa kokonaisuutta, jossa riittää neuvoteltavaa eri osapuolien välillä vielä pitkäksi aikaa.

  Totuus on, että JYP tarvitsee tätä hanketta yhtä paljon, kuin hanke tarvitsee JYPiä. Yhteistyöhön on löydyttävä keinot, jos tämä meinataan saada toteutettua.
   
 3. Kulttimörkö Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP ja maajoukkueet
  Jos JYP maksaa itse jäähallin "sisäpuolesta" esimerkiksi aitioiden, myyntipisteiden ja ravintolan rakennuskulut, olisi oletettevaa että niiden tulot JYPin kotiotteluiden osalta jäisivät JYPille. Tietysti on mahdollista että JYP osallistuu pienemmällä summalla ja maksaa vuokraa enemmän mutta luulen JYPin lähtevän siitä ettei hallin sisällä olevista myyntipisteistä sen ei tarvitsisi maksaa vuokraa vaan lähtee mielummin kertamaksulla (lainarahalla) uuteen halliin mukaan.
   
 4. Huerzo Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Donnerwetter S.p.A.
  Lainaus:
  Kannattaa muistaa tässä yhteydessä JYPin suurimpien omistajien tausta: Esa Polas ja Jukka Seppänen omistavat Pose Oy:n, joka on sopivasti kiinteistöalan firma. Ehkä on liian aikaista sanoa syntyisikö lopputuloksena hjallismainen "halli ja joukkue"-yhdistelmä, mutta se voisi olla yksi mahdollisuus. Investointi olisi iso, sitä ei käy kiistäminen. JYPille tässä olisi tamimaisesti sanoen "maailmanluokan tilaisuus" murtautua irti siitä kierteestä, jonka nykyinen hallitilanne aiheuttaa.

  Kaupungin intressissä ei ole omistaa koko jäähallia ja sen fasiliteetteja (aitiot, kioskit jne), vaan ostaa jääaikaa kaupunkilaisten käyttöön. Nyt trendinä on pyrkiä "seinien omistuksesta" eroon ja vuokrata tiloja tarpeen mukaan kiinteistöfirmoilta ja -rahastoilta. Kaupungin osallistumistapa hankkeeseen voisi siten olla toisenlainen, kuin suora omistusosuus: jos kaupunki sitoutuu ostamaan jääaikaa uudesta hallista X vuodeksi määritellyllä hinnalla, se tuo hankkeen riskejä ja rahoituskuluja alas. Nämä asiat ovat varmasti pöydällä, kun isot pojat räknäävät eurojen riittävyyttä.

  EDIT: täsmennys
   
  Viimeksi muokattu: 24.02.2016 klo 08.57
 5. Lintukankaan Keisari Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP
  Lainaus:
  No tuolla liikevaihdolla kuulostaa melkoiselta utopialta miljoonia maksava monitoimikeskus...
  Lainaus:
  Kyllä, mukana tulisi tosiaan olla isoja rahatahoja, jotka saavat vuosien vuokrilla vastinetta sijoituksilleen.
   
 6. Huerzo Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Donnerwetter S.p.A.
  Lainaus:
  Tarkoitin herrojen taustaa ja osaamista kiinteistöalalta, en esimerkiksi Pose Oy:n loikkaa miljoonahankkeen ainoaksi toteuttajaksi tai rahoittajaksi. Se olisi - kuten sanoit - utopiaa. Niin syviä taskuja ei tällä kaksikolla (ikävä kyllä) ole.
  Lainaus:
  On sijoituksia ja sijoituksia. Jos esimerkiksi Jukka Seppänen olisi pelkkä kävelevä laskutikku, vuosien varrella olisi varmasti löytynyt parempia sijoituskohteita kuin liigaseura Jyväskylässä...
   
 7. inkku Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kotka Rankki ohutta yläpilveä
  Tuli mieleen, nykyisissä julkisissa rakennuksissa on käytetty elinkaarimallin rahoitusta. Kun olen markkinointipuolen ihmisiä, en ihan muista miten tämä meni. Kuka tietää?l
   
  Viimeksi muokattu: 24.02.2016 klo 20.05
 8. Al Bundy Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP, Pittsburgh Penguins, Suomi
  Hippos Master Plan 2020 kuulostaa kaupunginkin puolelta hyvältä ja mahdoliselta, koska enimmäkseen yksityistä rahaa tullaan käyttämään. Kaupungin osuus on se n. 30 miljoonaa. Sama mikä vähintään menis wanhojen korjauksiin. Ensin pitää saada kaivurit paikalle, mut vittu sitä pettymyksen määrää jos tää kosahtaa!

  Itse en ole mukana kuin veronmaksajana.
   
 9. Köpi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP, Buffalo Sabres, Green Bay Packers
 10. Kulttimörkö Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP ja maajoukkueet
  Lainaus: Jos JYPillä menee kaukalossa tällä hetkellä huonosti, kabineteissa taas puhaltaa miellyttävä myötätuuli. Toki hankkeella on monia muitakin hyötyjiä mutta JYP on tässä joukossa hyvin edustettuna.

  Jyväskylän kaupungille hankkeen toteutuminen olisi lievästi sanottuna lottovoitto.
   
 11. Kuokkalan Kone Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP, Hippoksen tekojäiltä lähteneet
  Lainaus: Tämähän on todella hienoa! mielenkiintoista nähdä minkälaiseksi monitoimiareena muodostuu, ja kuka on se yksityinen suur- sijoittaja joka lähtee vetämään tätä hanketta. Tämä on iso asia toteutuessaan koko Keski-Suomelle, tuo työpaikkoja ja hyviä liikunta- ja kilpaurheilupaikkoja Jyväskylään.
   
 12. Nelfor Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP
  Järjettömän hienoa, jos hanke tuollaisenaan toteutuu. Sen verran isoista rahoista kuitenkin puhutaan, että matka on vielä pitkä. Toivotaan parasta!
   
 13. Tepi#45 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP
  Todella mahtavaa, kun hanke etenee ja toteutuminen näyttää paljon todennäköisemmältä.
   
 14. J.S:P Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP
  Laitetaas tänne kun paremmin kuitenkin sopii tuon otteluketjufoorumin TPS pelin juttujen kirvoittamana:
  Ei ole hallista katsojamäärät täällä kiinni vaikka noiden tolppien takse piiloutuen moni niin yrittääkin väittää.
  Nämä kuuluisat tolpat jotka toistuvat näissä selityksissä jatkuvasti ovat tietty oikeastikin olemassa, mutta niiden taaksehan ei tarvitse mennä jos ei nyt aivan välttämättä sitten halua -tämän voin sanoa yli kolmannesvuossadan seisomisen perusteella, noiden satojen otteluiden aikana mitkä olen noiden vuosien aikana paikan päällä nähnyt tolppa ei ole kertaakaan ollut edessäni -joten tuon tolpanjauhannan voisi hyvinkin lopettaa
  Väitän siis että hallista katsojamäärät eivät ole kiinni ja nämä tolppajutut ovat kuin jäniksen päänsä pensaaseen tunkemista eli yritetään piiloutua kaikenmaailman tolppien taakse siltä tosiasialta että Jyväskylässä ei vaan kertakaikkiaan ole nykyään juurikaan enempää sellaisia potentiaalisia jääkiekon seuraajia jotka hallille viitssiivät tulla olivat hallin olosuhteet mitkä tahansa, toisin kuin silloin joskus kun katsojia oli tuplaten vaikka hallin olosuhteet olivat hyvä ettei saman tuplamäään huonommat -käytäville ei mahtunut, jos kaljaa halus joutu juoksemaan mörssäriin, hartiat joutu vetämään sisään että mahtui edes seisomaan...
  Sen myös tiedän tuttavapiiristäkin että sinänsä JYP kiinnostaa kyllä hyvinkin suurta joukkoa, mutta tästä joukosta vain pieni osa käy edes muutaman pelin katsomassa paikan päällä mutta ei varmasti kävisi yhtään useammin vaikka olisi halli sitten minkälainen tahansa koska kaikki muu vie sitten kuitenkin voiton heidän elämässsään - kotiin jäämisen helppous, pelin näkee kotonakin -paremmin!, tai on sitten kuitenkin vaan muuta parempaa tekemistä vaikka JYP siis periaatteessa kiinnostaakin.
  -No silti toivon että että olen väärässä ja saadaan uusi hieno halli ja katsojia riittää.
   
 15. low prospect Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP, support KooKoo & Jokerit
  Itse kävisin enemmän jos olisi nykyaikainen halli.
   
 16. Schröder Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Augsburger Panther, Torpedo Nizhny Novgorod, JYP
  Todellakin halli karkottaa paljon väkeä tiedän tämän omistakin tutuista, paskat paikat, paskat palvelut jne ei ole mikään houkuttelivin lähtökohta nykypäivänä. Moderni halli varmasti toisi yleisöä...
   
 17. Tepi#45 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP
 18. Latimeria Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tyler Seguin
  Opintojen myötä olen saanut mahdollisuuden seurata tätä projektia hiukan tarkemmin ja voin sanoa, että kyseessä on kyllä todella kunnianhimoinen projekti kaiken kaikkiaan. Tänään (7.3.2016) kaupungin herrat olivat kokoustaneet asiasta ja ehdotusta oli puitu lävitse eri näkökulmista ja päätetty mm. kehitysvaiheen investoinneista. Tällä hetkellä tämän kehitysvaiheen eteneminen näyttää varsin hyvältä ja herrat olivat hyvin toiveikkaita suunnitelmien toteutumisesta. Kaupunki on siis pistänyt tällä hetkellä kehitysvaiheeseen 750 000 euroa rahaa, yksityiseltä saadaan 1,5 miljoonaa euroa.

  Tämä kehitysvaiheen rahoitus ei kuitenkaan ole se ongelma, vaan kyse on vaan murusista verrattuna itse suunnittelu- ja rakennevaiheeseen. Tässä vaiheessa kaupungin osuudeksi nähdään 25-30 miljoonaa euroa, yksityisten sijoittajien ja osakeantien osuudeksi 200-300 miljoonaa euroa. Kaupungin kannalta kyse olisi lottovoitosta jos tämä hanke toteutuisi, sillä tuo sama 25-30 miljoonaa on ilmeisesti joka tapauksessa varattu pitkän aikataulun suunnitelmissa hipposhallin ja monitoimitalon korjauksiin, joiden peruskorjaustarve on erittäin korkea. Tässä hankkeessa käytetty ns. hybridirahoitusmalli on varsinkin suomalaisessa urheilurakentamisessa aika tuntematon vaihtoehto, joka saattaa herättää vastustusta ja pelkoakin. Hybridirahoitusmallissa ydin on se, että yksityinen taho pyörittää taustayhtiötä toimintoineen ja haluaa oletettavasti liikevoittoa toimistaan, mutta myös kaupunki on sitoutunut ostamaan seuroilla vuoroja tietyllä vuosittaisella summalla. Keskustelussa tänään nousi esiin pelko siitä, että entä jos yksityinen taustayhtiö joutuu konkurssiin lopettaen toimintansa, tulevatko kaikki viulut kaupungin eli veronmaksajien maksettavaksi. No, näin ei kuulemani mukaan teoriassa pitäisi päästä tapahtumaan, sillä jo asuntoihin ja hotelliin on sidottuna suuri määrä (+100m) rahaa, jotka eivät sinällään muun infastruktuurin kanssa katoa mihinkään vaikka taustayhtiölle tulisi konkurssi.

  Se rahoituksellisista ja hallinnollisista asioista aihetta koskien. Visiona siis olisi, että nykyisestä Synergia-areenasta tulisi Hippoksen liikuntakeskus, jossa mm. Happee voisi pelata kotipelinsä n. 2000 katsojan kapasiteetilla varustetussa hallissa. Viereen tulisi uusi monitoimiareena, jossa mm. JYP pelaisi jatkossa kotiottelunsa. Hallin kapasiteetista ei ole vielä mitään tietoa, kaikki määrät ovat tässä vaiheessa silkkaa arvailua. Voisi kuitenkin olettaa että kun kyseessä on esittelijöitä lainatakseni, "moderni, nykyaikaiset ominaisuudet omaava monitoimihalli", niin myös hallin kapasiteetti olisi yli 6000 katsojan. JYP:in kanssa neuvotteluja ei olla kuulemma vielä sen kummemmin käyty, konsultit ovat kuitenkin tiedustelleet asioita ja tehneet jonkin asteisia alustavia laskelmia.

  Tiedustelin tämän päivän asian esittelijöiltä tarkemmin JYP:in mahdollisia sitoumuksia hallin kustannuksiin. He näkivät JYP:in osuuden itse hallin rahoituksessa lähes mitättömäksi asiaksi kokonaissuunnitelmaan peilaten. Tämä hiukan yllätti allekirjoittanutta, mutta toisaalta ymmärrän heitä. Alueen käyttäjämäärän toivotaan kolminkertaistuvan nykyisestä 1,6 miljoonasta vuosittaisesta käyttäjästä aina viiteen miljoonaan vuosittaiseen käyttäjään saakka. Luonnollista kasvua tulee jo asutuksen ja kauppakeskittymien myötä, joten tavoite on täysin realistinen nykytilaan peilaten. Henkilökohtaisesti näen modernilla areenalla olevan merkittäviä vaikutuksia alueen käyttäjämäärien toteutumiseen.

  Suomessa nykyaikainen jäähalli on jo itsessään nähtävyys. Maalaispoikana olen tullut nuorena itsekin katsomaan pelejä jo pelkästään jäähallin ja show'n takia. Jos kaikki suunnitelmat toteutuvat niin kuin ne on visioitu, on JYP:illä käsissään todellinen värisuora. Vuonna 2025 Hippoksen visiona on olla Suomen liikunnan- ja hyvinvointimatkailun tunnetuin ja suosituin kohde Suomessa. Tämä höystettynä kaavaillulla maailman johtavalla tutkimus- ja kehitystyöllä antaa mielestäni erittäin, erittäin hyvät lähtökohdat lähteä rakentamaan menestyvää Liiga -joukkuetta myös tulevaisuudessa. Toivottavasti myös seuran päässä tajutaan, kuinka älyttämön suuresta mahdollisuudesta on kyse.

  Toivotaan kaikki yhdessä varpaat ja sormet ristissä että tämä projekti kantaa hedelmää eikä vuosien ja vuosien työtä tarvitse haudata jonkun negatiivisen käänteen vuoksi.

  Ps. Kirjoitin viestin nopeaa ja pyydänkin anteeksi mahdollisia kielikukkasia ja mahdollisesti heittoja faktoissa. Toivottavasti tekstistä on jotain informatiivista hyötyä!
   
 19. Kulttimörkö Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP ja maajoukkueet
  Kiitoksia @Latimeria kattavasta selvityksestä. Itse lähden oletuksesta että asiat trhdään kerralla kunnolla. Hyvin suunniteltu on enemmän tuottoa omistajille. Siksi hallin kapasiteetin pitäisi olla lährmpänä 8000 kuin 6000. Tämä siksi jotta tulevaisuudessa olisi paremmat mahdollisuudet saada maajoukkueturnauksien otteluita Jyväskylään. Jos Tampereen halli valmistuu, silloin olisi kaksi suht lähellä toisiaan olevaa modernia areenaa jossa pelata esimerksi junnujen MM-turnausta tai naisten vastaavaa.
   
 20. Jyyd Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  ♠, Flyers, Giroux
  Lainaus:
  Kyllä 8000 ihmisen halli on aivan liian suuri Jyväskylään mun mielestä. Toki hieno idea, mutta sitten kun pelataan niitä runkosarjan matseja ja sitä yleisöä on oikeasti vain se +-3500 tai jopa 5000, siellä olisi siltikin ihan liian väljää. Maajoukkueturnauksien otteluita saa varmasti Jyväskylään, vaikka halli olisi vain 6000-paikkainen. Ruotsista löytyy monta esimerkkiä ihan hienoista halleista, jotka eivät ole kuitenkaan mitään Hartwallin kokoisia.
   
 21. inkku Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kotka Rankki ohutta yläpilveä
  Nykyisen hallin ongelma on laajalti tunnettu: vapaita istumapaikkalippuja on aina tarjolla vain todella huonoille paikoille. Lattiatasolle ja muille alimmille riveille. Seisomapaikoilla taas iänikuiset kannatintolpat, peliä on todella hankala katsoa. Ja se seuran ripustama Klassikkokatsomo -kyltti, peittää juuri sopivasti pelikellon. Värimaailma hallissa on todella p-stä, tuo mieleen vanhan, vetoisan sataman... pankaa paremmaksi!
  Tuohon muuhun suunnittelujutskaan en usko pätkääkään ennenkuin kuin on selvä käsitys kavereista, jotka lyövät rahat likoon. Kaikki muu onrahattomien rupattelua, valitettavasti.
   
 22. Tach Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP
  Yllättävän negatiivista ja jopa lapsellista huutelua on saanut lukea keskisuomalaisen mielipidepalstalta tähän asiaan liittyen. Perinteinen suomalainen pessimistinen asenne nostaa päätään, onneksi yleensä isointa ääntä pitää se joukko joka ei ole asioihin tyytyväinen. On ollut kommenttia miten kaupunki "antaa" parhaat tonttinsa isolle riistokapitalismistiselle yhtiölle ilmaiseksi. Näiltä kirjoittelijoilta unohtuu se, että kaupunki omistaa osan tuosta yhtiöstä (ja saa osansa voitonjaosta), sekä se että sen maatilkun arvolla ei ole paskaakaan väliä jos sille ei ole mitään järkevää käyttöä. Jos kalliin maatilkun antaa yhtiön käyttöön josta itse omistaa osan ja sen tehokas käyttö lisää alueen kulutusta ja työpaikkoja lisäten kaupungin verotuloja merkittävästi, niin totta vitussa se kannattaa!

  Lisäksi löytyy kommenttia miten kukaan ei tuohon tule laittamaan penniäkään, ei kannata, rahantuhlausta, herrojen pröystäilyä, veronmaksajien rahat, ei tule työpaikkoja vaikka luvataan, ei siellä kukaan tule käymään, vali vali vali...

  Onko se saatana mikään ihme että suomen tila on suoraansanottuna perseestä jos ihmisillä on tälläinen asenne? Valoja tauluun nyt kansalaiset...
   
 23. Nelfor Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP
  Lainaus:
  Joo, tuota tasoa ne ksml:n palstat ovat aina olleet. Sinne kokoontuvat kaikki mielensäpahoittajat ja muut valittajat, joilla ei ole muuta tekemistä.

  Onneksi näiden tapausten mielipiteillä tuskin on vaikutusta hankkeen toteutumiseen.
   
 24. Kampitus Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TPS, Wild, Avalanche
  Lainaus:
  Tässä olisikin hyvä idea lähteä kehittämään hallia, joka olisi jollain tavalla helposti muunneltavissa eri määrille. Turussa esimerkiksi Logomon kulttuurikeskuksen tila on hyvä esimerkki jossa pystyy helpolla muuttamaan permannon ja katsomon suhdetta. Esimerkkinä tämä on toki aivan paska, koska se on niin paljoa helpompi toteuttutaa liikkuvat katsomot tuollaiseen kompleksiin, kun johonkin jäähalliin. Tässä voisi kuitenkin olla ideaa, sillä 5000 voisi olla toimiva kapasiteetti monesti arksin, mutta poffeissa tai vkl parhaissa peleissä 8000 ei välttämättä ole utopiaa. Turussa kun on katsellut sitä 3000 katsojaa vajaa 12 000 ihmisen hallissa on herännyt ajatus, jossa tuo muunneltavuus olisi todella hyväksi. Täällähän on kaikkea lakanoita yritetty mutta se ei ole toiminut, toki noin isossa hallissa ei toimisi varmaan mikään järjestely, kun yritettäisiin puolittaa paikkojen määrää. 8000-5000 välillä helposti muunneltavissa oleva katsomo voisi kuitenki onnistua. Yli 8000 hallille ei taas mitään tarvetta miusta ole.
   
 25. SjV Jäsen

  Lainaus:
  Kaksiosainen katsomo, johon ylä- ja alakatsomon väliin tulee sivusta liukuva kansi. Näin saman katon alla tarvittaessa kaksi katsomollista "areenaa". Riittävän leveällä yläkatsomolla ja avattavalla katolla, tuohon saisi futisstadionin saman "katon" alle. Leveys saattaisi riittää, mutta pituudesta voisi tulla ongelma.