Eiköhän tuossa joku "veroneuvoja" ole tulkinnut jotain väärin, väitän että jokaisella seuralla on omat ns asintuntija avut, turha kuvitella että joku toimari tekee päätöksen yksinään. Ja vastaavia juttuja varmasti käytää suurin osa ellei jopa kaikki palloilulajit suomessa ulkomaalaispelaajien suhteen. Jos verotarkastus tehtäisiin jokaiselle joukkueelle, niin ilmaantuisi varmasti enemmänkin vastaavia tapuksia, kuka tietää etteikö näin olisi käynnytkin mutta asia on hoidettu hiljaisuudessa. Kysymyshän on tulkinnasta. jollekin tarkastajalle menee läpi, ja toiselle ei. Verovilpistä tuskin on edes kysymys, ja ei tässäkään tapauksessa kun valitus oli osittain mennyt läpi. Nyt olisikin hauska tietää kuinka suuresta euromäärästä on kysymys että ollaan ylitetty, jotta allekirjoitus bonus katsottiinkin jälkikäteen tuloveron alaiseksi. ja miksi näin käynyt. kun kysymyshän oli prosentti määrästä paljonko allekirjoitus palkkio saa olla kokonais summasta. kysymyshän voi olla mitättömän pienestä summasta mutta kuin raja ylittyi. niin silloin maksuhan tulee koko summasta ei ylittäneestä osasta. Onko homma laskettu niin limitille, että esim viimeinen palkkaerä onkin ollut jonkun laskuopin mukaan pienempi ja täten allekirjoitus bonus on ylittänyt kokonaissummassa sallitun.Jos tosiaan on ollut yleinen käytäntö liigaseuroissa, niin aivan varmasti myös muiden seurojen tilit on tutkinnassa. Jos verottajalle tarjoillaan namupasseja takatolpalle, niin sehän olisi suorastaan epäreilua, jos ei yrittäisi latoa jokaisesta paikasta lättyä pussiin.
Nämä on verrattavissa näin ulkomailla oleviin päiviin ja sitten verottaja tulkitsee jonkun paluulennon eri päivälle, kuten ralliautoilija latvalan tapauksessa, lentoja eri mantereelta niin helposti tulee muutaman päivän heittoja. kun vaan katsellaan pelkkiä päivämääriä. (esimerkki lennät Lontoosta iltakoneella joka lähtee 25.9. Mutta vuorokausi onkin vaihtunut suomessa koneen laskeuduttua) Verottaja tulkitsee lähtöajan ei laskeutumisaikaa, eli heidän tulkinnaallaa tässä tulee myös 25.9 oleva päivä suomessa oleviin päiviin vaikka todellisuudessa et ole ollut kyseisenä päivänä suomessa.
Ehkä tästä JYPn tapauksesta saatiin esimerkki tapaus kun Verottaja on tiukentanut omia tulkintojaan, ja tuollainen voi olla ihan myös virkailija kohtainen asia, toinen tulkitsee toisin ja toinen toisella tavalla ja molemmat on periaatteessa oikeassa, sitten valitetaan jo pohiditaan. sitten tehdään nahkapäätöksiä, vähän myönnetään virhettä mutta ei kokonaan, kuten tässä JYPn tapauksessa, viivästyskorot ja sanktiot perutiin, kyse voi olla ihan oikeasti hyvin pienestä virheestä jolla loppupelissä olikin suuri lopputulos ja kyseessä oli kumminkin 3 kärkipään ettei jopa kolme kalleinta pelaajaa,
Väitän että jokainen seura taistelee ulkomaalispelaajien palkan maksussa saman tyylisten asioiden kanssa milloin on artistipalkalla, kikkaillaan päivillä jotta ei tarvitsisi maksaa niin paljon veroja suomeen, Ehkä ns palkka voi olla jo kilpailuverrannollinen mutta sitten suomen verottaja nappaakin 40-55% tuloveroa ja kilpailevessa maassa voi olla ainostaan 7% niin uskon että monta pelaajaa on jättänyt raapustamatta sopimukseen nimeä.
Paska juttu JYPlle jos maksettavaa on paljonkin ja millaisen maksuajan on saanut, siinä voi pian JYP kokoinen laiva ajaa karille ja homma loppua siihen, tosin Korpelahan sanoi että osa on maksettukin että ihan puolta milliä ei tarvitse ensi viikolla maksaa. tai mikä sitten on eräpäivä, tai millainen se maksusuunnitelma on minkä verottaja on hyväksynyt. Eihän se ole verottajankana etu, ajaa kohdettaan konkurssiin, jää pian ne saatavat saamattakin