kimmo

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, FC Barcelona
Sama teksti kuin jypht.fi:ssä
------

Kylläpä oli taas huolestuttavaa tarinaa tämän päivän Veikkaajassa JYPin taloudesta. Kuulemma tämä(kin) kausi menee miinukselle, pahimmillaan jopa 85 000 euroa. Vostrakin myynti ei kuulemma helpota tämän kauden budjettia, vaan tilaa tehtiin ainoastaan ensi kaudelle. Kuulemma loppukaudelta pitäisi tulla todella yllättävää menestystä, jos nollatulokseen haluttaisiin. Mistä sitä ikinä tietää....?

Sitten oli se velkajuttu. JYPillä on kuulemma velkaa 420 000 euroa. Eikös nuo vanhat velat pitäny olla maksettu jo aikapäiviä sitten? En millään jaksa uskoa, että viime vuosien säästökuuri olisi tehnyt velkaa lisää, eihän se ole mahdollista...

Ja Seppäsen mukaan Virtanen-Immonen-Pihlman on valmis ykkösketju (siis jos Pile jatkaa) ensi kaudelle. Sillä lailla, tämän kauden lopun menestyksen tärkeys korostuu päivä päivältä...ensi kaudella play-offit jää todennäköisesti haaveeksi. Ei herranjestas sentään, kakkosketjuna Kulonen-Hauhtonen-Mikkonen?!!?!?

Surullista.
 
JYP - Suomen Mestari 2009!!!

Kobe

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Ei kyllä hyvältä näytä JYPin tilanne. Miten helvetissä sitä tappiota voidaan repiä vuodesta toiseen, vaikka tänäkin vuonna JYPin budjetti on sarjan pienin. Porukkaa käy kotipeleissä ihan mukavasti ja fanikrääsäkin menee varmaan jotenkin kaupaksi. Korkoihinko ne rahat menevät vai minne?
Ei Helvetin helvetti tätä touhua!!
 
"ANY OF YOU FUCKING PRICKS MOVE AND I'LL EXECUTE EVERY MOTHERFUCKING LAST ONE OF YOU!"

FourForty

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
No ei sitä porukkaa kyllä kovin mukavasti kotipeleissä käy. Keskiarvo 3638 on kokonaista 138 katsojaa per ottelu budjetoidun yläpuolella. Näillä saadaan pientä plussaa aikaan, mutta vain niin pientä, että mahdollisia takaiskuja muilla alueilla ei lipputuloilla kateta.

Huolestuttavaahan tuollaisia juttuja on lukea, mutta laittaisin itse toiveeni loppukauden menestykseen ja sen tuomiin juttuihin. Playoffeissa olisi tupa taatusti täynnä ja loppukauden peleissäkin yli 4000 katsojaa, jos vastassa on kovia joukkueita. Vaikka playoffien lipputulot kierrätetään liigan kautta, ei näitä rahoja ole JYPin budjettiin voitu tulopuolelle vuosikausiin lisätä, eli niistä toivottavasti apua on.
 

Nikoa

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Joo, aika käsittämätöntä että ei muka tälläkään kaudella päästä nollatulosta paremmaksi ainakaan vaikka Vostrakikin on myyty pois. Silti miinuksia luvassa. Esim. Lukko on tältä kaudelta plussan puolella mikäli oikein muistin Santalan puheita liigasirkus lähetyksessä viime Lukko pelissä. Lukko on ostellut lisää pelaajia,(Kron, Cisar, Tähtinen) joukkue ei pääse pudotuspeleihin vielä varmasti ja silti on tulossa positiivinen tulos tälle kaudelle. Miten h-vetissä Jyp voi jäädä miinukselle jos joukkueella on liigan toiseksi pienin pelaajabudjetti, yleisötulot ovat tavoitteen yläpuolella ja joukkue on viidentenä runkosarjassa tällä hetkellä. Joku kyllä mättää ja pahasti, kun joka kausi tuottaa tappiota vaikka pärjättäisiin kuinka hyvin.
 

Shane

Jäsen
Viestin lähetti Nikoa
Miten h-vetissä Jyp voi jäädä miinukselle jos joukkueella on liigan toiseksi pienin pelaajabudjetti, yleisötulot ovat tavoitteen yläpuolella ja joukkue on viidentenä runkosarjassa tällä hetkellä.
Niin ja kun muistetaan vielä se, että joukkueen yksi kalleimmista pelaajista, jolla oli sopimus myös ensi vuodesta, ostettiin JYPistä kesken kauden pois aivan puhtaalla rahalla. Ja kuinkas se asian laita noiden loukkaantuneiden pelaajian (joita on tällä kaudella riittänyt) palkanmaksun suhteen olikaan? Jokuhan sanoi täällä joskus, että heidän palkkansa maksaa vakuutusyhtiö eikä JYP. Eli noista lukuisista loukkaantumistakin pitäisi JYPille tulla taloudellista hyötyä, koska uusia pelaajia ei loukkaantuneiden tilalle ole juurikaan hankittu.

Joku kyllä mättää ja pahasti, kun joka kausi tuottaa tappiota vaikka pärjättäisiin kuinka hyvin.
Sanopa muuta. Jokin tässä haisee. Tai sitten Seppänen puhuu paskaa.
 

greatLeo

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Spurs
Nämä tiedot ovat Veikkaajan kausiennakosta.
Viime tilikauden tulos: -85 000 e
Velan suuruus: 160 000 e

Tuo velan määrähän riippuu hieman myös laskentatavasta, mutta jos tällä hetkellä sitä on tuo mainittu 420 000 euroa, niin ei kovin hyvältä näytä.

Ja jos JYP kerta päätyy pahimmillaan tuon samat 85k euroa pakkasella, niin parhaimmillaan saatavilla on nollatulos, ja sekin suurten urotekojen takana, jos sielläkään. Jääkiekkolehdessä ilmoitettiin JYPin tulostavoitteeksi 35k euroa voittoa, ja yleisötavoitteeksi 3500/ottelu. Eli jossain kohtaa on laskuvirhe, tai sitten Jyväskylä maalaiskuntineen ja lähiseutuineen ei vaan ole kannattavalle liigajoukkueelle oikea paikka.

JYPin budjettihan nousi hieman täksi kaudeksi, eikä edes ollut SM-liigan pienin, sillä Ässillä oli vielä hivenen pienempi. Silti ihmetyttää tämä talouden tervehdyttäminen ja säästölinjalla oleminen, kun takkiin tulee reilut puoli miljoonaa vanhaa rahaa per tilikausi.

Tämän kauden menestyksen varaan ei taloudellisesti suuria kannata rakennella. Toki uskoa pitkälle menemiseen riittää, mutta menestyminen loppukaudella ei silti tuo mitään riemuvoittoa talouspuolella. Mistään jättipoteista on turha haaveilla.

Miksi JYPillä ei ole rahaa? Halli on vanha ja SM-liigan huonoin. Toki tunnelmaa on, mutta rahanteossa Hippos on huono. Jyväskylä yritysmaailmansa johdolla oikein pröystäilee uusilla rakennuksilla ja kasvukaudella, mutta JYP vanhoine halleineen ja nuhruisine imagoineen ei tunnu kiinnostavan. Ei ole aitioita, ei tule isoja sponsseja rahoineen. Niin se vaan menee. Valitettavasti. Ja muutosta ei taida ihan heti olla luvassa.

Tosin tämä suuntaus on SM-liigassa yleinen. Tuskinpa hurjasti jyräävä HPK:kaan suuria voittoja tulee tuottamaan, vaikka etenisi aina mestaruuteen asti. Ja tämä liigan ja liigaseurojen taloudellinen pahoinvointi onkin jo sen tason ongelma, että mulla ei ole resursseja sitä ratkaisemaan.

Tämä kirjoitus on kyhätty Veikkaajan ja Jääkiekkolehden kausiennakoiden perusteella, sekä omiin tietoihin, luuloihin ja mielikuviin pohjautuen. Korjatkaa toki, jos on jotain korjattavaa.

edit: pientä viilausta
 
Viimeksi muokattu:

Kobe

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Keskisuomalaisen juttu JYPin taloudesta 12.2.2003

Tämän aamun Keskisuomalainen kertoo JYPin taloustilanteesta ja haastattelussa on JYPin toimitusjohtaja Jukka Seppänen. Tässä muutamia poimintoja tekstistä.

-Jutun mukaan JYP jäänee tällä kaudella miinukselle n. 50 000 - 60 000€.
-Seppänen vahvistaa viime kauden tappiolukemiksi 85 000€.
-Velkoja JYPillä on n. 2 000 000 markkaa.
-Ulkomaalaisten määrää tullaan laskemaan.
-Yleisömäärät ovat laskeneet viime kaudesta.
-Nollatulokseen JYP tuskin yltää tällä kaudella, vaikka mitä kävisi.
-JYPin ehkä suurin ongelma on saada Keskisuomalaisia suuria yrityksiä tukijoiksi.
 
"ANY OF YOU FUCKING PRICKS MOVE AND I'LL EXECUTE EVERY MOTHERFUCKING LAST ONE OF YOU!"

Derby

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, NJ Devils
No, Seppäsen lausunnot ovat olleet ennenkin mitä sattuu. Mm. Vostrak ei lähde, JYP ei hanki uutta puolustajaa jne.
Mutta jos tuo pitää paikkaansa niin mitä helvettiä seurajohto on koko ajan puhunut talouden tervehdyttämisestä ja siitä kuinka hyvin se edistyy.
Tuohan myös tarkoittaa sitä että joko Chlubna tai Perrin lähtee sillä Nikolovilla on sopimus, ellei sitä osteta ulos.
Pahasti näyttää siltä että jopa Ässillä tulee olemaan kilpailukykyisempi joukkue ensi kaudelle.
Pihlmanin Devilsiin lähtö toisi kuitenkin mukavasti rahaa kassaan, vaikka en sitä toivokaan.
Muutamaa paluumuuttajaa JYP kaipaisi kuten Miska Kangasniemeä, Jan Latvalaa ja Joni Liusta, jonka kerkesin jo tyrmätä JYPin palstalla. Hänkin olisi kuitenkin kova vahvistus ensi kaudelle.
Eikai tässä muu auta kuin odotella.
 
2009, 2012 | 1995, 2000, 2003
Pick up some bread, fucking milk

Huerzo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Donnerwetter S.p.A.
Seppäsen logiikka?

OK, ehkä katselen JYPin touhuja vähän vääränlaisten silmälasien läpi, mutta silti on vaikea uskoa kaikkea sitä, mitä Seppänen on kertonut JYP-laivan tämän hetkisestä tilasta. Päiväunissani uskottelen kaiken olevan rahanhimoisten pelaajien (Jokeripelaajien keskipalkka 7 250 eur/kk, lähde Kauppalehti) rahannälän hillintää.

Siispä isken kiukkuiset hampaani Seppäsen kommenttiin "Nollatulokseen JYP tuskin yltää tällä kaudella, vaikka mitä kävisi".

-Uskallan pitää play-off- paikkaa varmana, sijoitus todennäköisesti 5-6. Tietää uskoakseni lisätuloja lisäotteluiden myötä. Pelaajakulut eivät siitä kasva, muistaakseni sopimuksien bonus-pykälät on karsittu pois. Siis lisää hilloa.
-Vostrak pihalle, Pikkarainen tilalle. Hilloa säästyy.
-Pihlman menossa NHL/farmiiin. Ykköskierroksen varauksesta paljon lisää hilloa.
-En tiedä missä valuutassa E.Perrin saa palkkansa, mutta jos dollareissa niin siitäkin pari hunajatippaa lisää (kaukaa haettu, myönnetään)

Siis sanon kuin Nalle Puh: ken vienyt on hunajani? TPS?

Ei kai kukaan todella usko, että tällaisen kauden jälkeen voisi tehdä tappiota (ennen poistoja ja satunnaiseriä)? Muistaakseni Amerikoissa AOL-Time Warner ja Sonera Suomessa suorittivat vastaavanlaisia alaskirjauksia omaisuudestaan, jolloin "kausi" meni miinukselle vaikka itse toiminta (kassavirta) toisi voittoa. En ole alan asiantuntija, mutta Velmulta kuitenkin oiva muistutus talouden tuosta puolesta. Mitä omaisuutta JYP muuten alaskirjasi?

Sitten noista yrityskuvioista: ei paikallinen yrityspuoli ole todellakaan vastannut huutoon. Pelottaako lama vai mikä? On kyllä melkoinen ihme, jos Seppänen joutuu ensi kaudella valittamaan samaa ongelmaa. JYP on ollut nyt mediassa esillä niin positiivisessa valossa, että harva muu joukkue on saanut tällä kaudella samanlaista huomiota. Toisaalta, eipä täällä Jyväskylässä voida kovin montaa isoa paikallista firmaa nimetä. Yritysten tuen varassa eläminen on kuitenkin riski, jos lama vielä tästä pahenee. Saattaa olla, että monen SM-liigajoukkueen pelaajabudjetin koon määrää loppujen lopuksi George Bushin ja Saddam Husseinin play-off-vääntö nimeltään "Taistelu terrorismia vastaan", part II.

Kotimaisten pelaajien esiinmarssi (etenkin omien junnujen) on ollut JYPin tavoitteena jo alusta pitäen, ja ulkomaalaisilla ostetaan vain lisäaikaa tähän kehitykseen. Alatalo suosii onneksi pelaavaa kiekkoa, joten ylös nostetut junnut osaavat tehdä kiekolle muutakin kuin iskeä sen "ristikulmaan". JYP on muita kokoisiaan joukkueita edellä toimintansa "järkeistämisessä", ja ehkä tämän euronvenytyksen positiiviset puolet nähdään muutaman vuoden päästä (tämän vuoden ilon hetkien lisäksi) muiden herätessä katkeraan euro-realismiin.

En tiedä tuliko tuohon mitään erikoista, mutta ainakin paljon tekstiä :).
 
Minä oon syöny sen piirakan!

DAF

Jäsen
Suosikkijoukkue
se kolmikirjaiminen. PISTI PALLON MAALIIN
Re: Seppäsen logiikka?

Viestin lähetti Huerzo

Ei kai kukaan todella usko, että tällaisen kauden jälkeen voisi tehdä tappiota (ennen poistoja ja satunnaiseriä)? Muistaakseni Amerikoissa AOL-Time Warner ja Sonera Suomessa suorittivat vastaavanlaisia alaskirjauksia omaisuudestaan, jolloin "kausi" meni miinukselle vaikka itse toiminta (kassavirta) toisi voittoa. En ole alan asiantuntija, mutta Velmulta kuitenkin oiva muistutus talouden tuosta puolesta. Mitä omaisuutta JYP muuten alaskirjasi?
Eikös tässä puhuta poistoista lyhennysten suuruisina? Eihän poisto tarkoita tasearvon kirjaamista nollaksi, vaan jonkin menoerän jaksottamista, ja yleinen tapa on tehdä poistot lyhennysten suuruisina. Tuskin JYP:llä sinänsä poistettavia koneita ja laitteita on, mutta vanhaa velkaahan on ry:n ajoilta.
 
JOE E. TATA! \o/

Huerzo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Donnerwetter S.p.A.
Pahoittelut...

Kiitos DAFille, että korjasi virheeni. Ei pitäisi leikkiä besserwisseriä, etenkään näihin jatkuviin negatiiviiin talousuutisiin turhautuneena. Luotin Velmun tekstiin (...Jypin taloutta vie vielä tällä kaudella alas suuret poistot...) oman raapustukseni tiedonlähteenä, mutta kuten (onneksi) sanottu, "en ole asiantuntija". Oletin, että JYPin hallussa olevia pelaajaoikeuksia on kirjattu omaisuudeksi, ja niiden arvoja on hilattu alaspäin kertarysäyksellä.

Saattaa olla tyhmä kysymys, mutta onko JYPin perustoiminta "kuivilla" vai tuottaako sekin tappiota (ennen poistoja) eli ottaa lisää velkaa. Vai onko JYP ottanut tavoitteekseen velanmaksun nopeuttamisen (Velmu: ...taloutta vie vielä TÄLLÄ kaudella alas suuret poistot...)?

Pahoittelut vielä kerran tekstin 7Päivää-tasoisesta taustoituksesta, flunssa tekee tehtävänsä.
 
Minä oon syöny sen piirakan!
Huerzo

"Sitten noista yrityskuvioista: ei paikallinen yrityspuoli ole todellakaan vastannut huutoon. Pelottaako lama vai mikä? On kyllä melkoinen ihme, jos Seppänen joutuu ensi kaudella valittamaan samaa ongelmaa. JYP on ollut nyt mediassa esillä niin positiivisessa valossa, että harva muu joukkue on saanut tällä kaudella samanlaista huomiota. Toisaalta, eipä täällä Jyväskylässä voida kovin montaa isoa paikallista firmaa nimetä. Yritysten tuen varassa eläminen on kuitenkin riski, jos lama vielä tästä pahenee. Saattaa olla, että monen SM-liigajoukkueen pelaajabudjetin koon määrää loppujen lopuksi George Bushin ja Saddam Husseinin play-off-vääntö nimeltään "Taistelu terrorismia vastaan", part II."

RY vai OY? Yritystoiminnassa ollaan ensisijassa kiinnostuneita voitosta, ja valitettavasti keskisen Suomen alueella olevat yritykset näkevät tilanteen varmaankin sellaiseksi, että mukanaolo maksaa enemmän kuin siitä saa tuottoja(kukin yritys joutuu budjettirajoitteensa vallitessa miettimään investointiensa mielekkyyttä). On aika absurdi tilanne, että osakeyhtiö kokee "lahoittavansa" rahaa toiselle osakeyhtiölle. Sellainen ei kauaa jatku. Toisaalta urheiluseuratoimintaa saatetaan tukea paljon mielummin. Lisäksi Jyväskylässä ei tunneta ns. Hämeenlinnan mallia, josta mm hiihtoliiton ukko Rehunen älähti varsin ansaitusti jokin aika takaperin.


Ja noista poistoista. Minulle on jäänyt sellainen kuva, että Jypin "poikkeuksellinen" poistorasite on peruja ns. Ykkösketjun ajalta. Mikäli tilanne on näin, poistetaan kirjanpitoarvoa ns. immateriaalioikeuksesta eli suomeksi pelaajaoikeuksista. Tästä puolesta olisi kiva kuulla enemmmänkin.

Ja mitä tulee tilikauden tulokseen, niin tässä vaiheessa on keskustelua en ole vielä törmännyt kiinnittävän huomiota playoffien vaikutukseen yhdestä merkittävästä näkökulmasta. Pelaajilla on mitä luultavimmin varsin merkittävät "menestysbonukset" kirjattuina sopimuksiinsa, joten pleijarirahoista hyvin merkittävä osa sulanee pelaajabonuksina. Menestyksen pitäisi olla siis Seppäsenkin mukaan "odottamatonta" ennenkuin kassaan kertyy rahaa enemmän kuin bonuksiin ja muihin kuluihin kuluu.

Kaiken lisäksi, vielä tässä vaiheessa tilikautta on mahdotonta arvioida pelaajista saatavia "luovutusvoittoja", joita saattaa kuitenkin herua. Tietääkö muuten kukaan mikä on Jyp OY tilikausi.(1.5-30.4)???

Jaamme saman huolen. Taloudellinen tulos saisi olla parempi. Tällaista on liike-elämä. Toivottavasti omistajien tileillä on rahaa ja ihmisillä halu tulla katsomaan usein hyvin laadukasta "teatteria" parin kaljatuopin hinnalla.
 

Cannonpowder

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Viestin lähetti Kim Il Sung


"Ja mitä tulee tilikauden tulokseen, niin tässä vaiheessa on keskustelua en ole vielä törmännyt kiinnittävän huomiota playoffien vaikutukseen yhdestä merkittävästä näkökulmasta. Pelaajilla on mitä luultavimmin varsin merkittävät "menestysbonukset" kirjattuina sopimuksiinsa, joten pleijarirahoista hyvin merkittävä osa sulanee pelaajabonuksina. Menestyksen pitäisi olla siis Seppäsenkin mukaan "odottamatonta" ennenkuin kassaan kertyy rahaa enemmän kuin bonuksiin ja muihin kuluihin kuluu.

Hmm.. eikös tässä ketjussa jo joku muistellut että nuo bonukset olisi sopimuksista karsittu pois? No, tähän en ota kantaa enempää kun ei ole tietoakaan..

Tulinpa vain minäkin hämmästelemään tätä että miten sitä tappiota voidaan vieläkin vain tehdä. Joukkueen kun pitäisi olla selkeästi sieltä halvimmasta päästä - ja menestys paljon parempi kuin mitä on varmastikaan osattu ennen kauden alkua budjettia tehtäessä ajatella. Tuolla tepsin osastolla käytiin keskustelua noista pleijareiden rahojen jaosta.. pistänpä tähän nuo jakoprosentit

PLAYOFF-OTTELUIDEN NETTOTUOTON JAKOPROSENTIT OVAT SEURAAVAT:
1)................23%
2)................18%
3)................13%
4)................11%
5).................8%
6).................7%
7).................6%
8).................5%
9).................3%
10)................2%
11)..............1,5%
12)..............1,5%
13)................1%

LISÄKSI PLAYOFF-OTTELUIDEN TULOISTA MAKSETAAN RUNKOSARJAN VOITTAJALLE 33.360
EUROA.

YSTÄVÄLLISIN TERVEISIN
SM-LIIGA


Pointtina tässä kai on se että tuo neljäs sija mistä Jyppi vielä tappelee mielestäni kyllä on jo sitä "odottamatonta menestystä", mikä kyllä pitäisi näkyä kauden jälkeen viivan alla positiivisena tuloksena. Varsinkin Vostrakin myynnin jälkeen..

Huolestuttavaa on tietysti jos tälläiselläkin menestyksellä ja joukkueella tehdään negatiivinen tulos. Osoittaa ongelmien olevan muualla, eikä helpotusta ihan heti näkyvissä. Edessä kait sitä "hallittua" alasajoa mihin on Auran rannoilla totuttu tänä kautena..
 
Tätä saa tällä rahalla

SergeiK

Jäsen
Tuskin tästä mitään hallittua alasajoa seuraa. JYPin johto on sanonut, että kulut on jo nyt vedetty niin minimiin, että siitä ei voi enää tinkiä. Scouttaistaidon ollessa organisaatiossa kunnossa JYP kykenee keräämään jatkossakin joukkueen joka ainakin teoriassa kilpailee play-off paikasta.

Ongelma ei siis ole urheilullinen menestys vaan kuolema. JYPin taloutta vaivaa syöpä, jonka etäispesäkkeet ovat saastuttaneet, niin pahoin ettei mitkään kuurit sitä enää paranna. JYPin talous on ollut ankaran säästökuuri/kemoterapian kourissa nyt kolmatta vuotta ja vointi senkuin huononee. Ainoa pelastus olisi uusi halli, mutta kaikki vähänkään Jyväskylän politikointia seuranneet tietävät, että Kettunen rakennuttaa todennäköisesti viidennen Paviljongin sen neljänen viereen kun neljättä rakennettaessa tuli laitettua vääränväriset verhot aulaan.Uutta hallia ei ole luvassa seuraavana 20 vuotena.

Eihän menestyksellä ole mitään tekemistä talouden kanssa. Ainoastaan sillä aiheuttaako tuo menestys kiinnostusta sponsoreissa ja yleisössä. Kumpaakaan ei ole näköpiirissä edes tänä kautena kun seura taistelee viimein kotiedusta. Kun ei kiinnosta, niin ei kiinnosta. Koska tässä toimintaympäristössä edes urheilullinen nappitulos aivan nollabudjetin joukkueella tuo vain lisää lunta tupaan, kannattaa vakavasti miettiä toiminnan alasajoa.

JYPin historia on lopussa. Kuolinkellot soi....
 
Be consistent with your outrage
(Jon Stewart)
Jyp tarvitsee jonkun ulkopuolisen viemään toiminnan plussan puolelle. Ei tosta tuu hevon persettäkään, että melkein sm liigan pienimmällä budjetilla ollaan tekemässä negatiivista tulosta tämmösen "menestyksen" jälkeen. Jonkun pitäisi tulla kaiken ton jypin nyt ympärillä pyörivän porukan ulkopuolelta ja ostaa joukkue. Mennä kertomaan totuuksia kaupungille ja rakennuttaa uusi halli joko yksin tai sitten kaupungin avulla eli mitä luultavammin yksin.

Ei tossa touhussa ole mitään järkeä ja kyllä keskisuomen kokoisesta talousalueesta pitäisi löytyä suurempi joukko yrityksiä tukemaan jääkiekkojoukkuetta. Johdossa vika ja toi alkaa olla ihan vitsi toi ammattitaidon puute jypin johdossa...
 
-----------
Pueri sunt pueri et pueri puerilia agunt
----------------

Köpi

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Buffalo Sabres, Green Bay Packers
Viestin lähetti mielenvikainen
Jyp tarvitsee jonkun ulkopuolisen viemään toiminnan plussan puolelle. Ei tosta tuu hevon persettäkään, että melkein sm liigan pienimmällä budjetilla ollaan tekemässä negatiivista tulosta tämmösen "menestyksen" jälkeen. Jonkun pitäisi tulla kaiken ton jypin nyt ympärillä pyörivän porukan ulkopuolelta ja ostaa joukkue. Mennä kertomaan totuuksia kaupungille ja rakennuttaa uusi halli joko yksin tai sitten kaupungin avulla eli mitä luultavammin yksin.

Ei tossa touhussa ole mitään järkeä ja kyllä keskisuomen minullekin kelpaisi jos joku makkaratehtailija sieltä tulisi ja ostaa paukuttaisi JYP:n ja rakentaisi meille jonkun Areenan.
Mutta toiveajatteluahan tuollainen on.kokoisesta talousalueesta pitäisi löytyä suurempi joukko yrityksiä tukemaan jääkiekkojoukkuetta. Johdossa vika ja toi alkaa olla ihan vitsi toi ammattitaidon puute jypin johdossa...
Ensinnäkin JYP kirjoitetaan isolla, opettelepa se.

Vaikeahan tässä on taistella, kun kaupunginjohtaja, joka väittää olevansa armoton JYP:n kannattaja, niin kaavailee että tärkeämpää olisi saada joku konserttitalo Jyväskylään. Niinpä. Ja sitten kun liikuntatoimenjohtajana on kivikova pesäpallomies, jolle tärkeämpää on korjata kakkosdivarin pesiskenttä kuin halli. Ja tuplata hallivuokrat kaupan päälle.

Kaiken pahan alku ja juuri on tämä, että meillä on SM-liigan surkein halli, vaikka emme ole edes pienin paikkakunta koko SM-liigassa. Ja kun kaupunginisät eivät ole kiinnostunut, pelataanko täällä viiden tai kymmenen vuoden kuluttua liigakiekkoa. Vaikeahan siinä on meidän fanien ja JYP:n johdon toimia.

Turhaan JYP:n johtoa haukut, kyllä ilman omistajia ja Tomi Hassista ei tällä hetkellä olisi enää liigajoukkuetta. Olisi käynnissä kakkosdivarin paikallispelit JYP - Diskos.
 
"Omasta mielestäni Cowboys from Hell kuvaa asenteeltaan tuota nykyistä joukkuetta huomattavasti paremmin, kuin Scorpionsin viikonlopun kännipanot."
-McWerkon mielipide JYPin sisääntulobiisistä

trivekku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jyp, IFK
Viestin lähetti Sergei_Krivokrasov


Ongelma ei siis ole urheilullinen menestys vaan kuolema. JYPin taloutta vaivaa syöpä, jonka etäispesäkkeet ovat saastuttaneet, niin pahoin ettei mitkään kuurit sitä enää paranna. JYPin talous on ollut ankaran säästökuuri/kemoterapian kourissa nyt kolmatta vuotta ja vointi senkuin huononee. Ainoa pelastus olisi uusi halli, mutta kaikki vähänkään Jyväskylän politikointia seuranneet tietävät, että Kettunen rakennuttaa todennäköisesti viidennen Paviljongin sen neljänen viereen kun neljättä rakennettaessa tuli laitettua vääränväriset verhot aulaan.Uutta hallia ei ole luvassa seuraavana 20 vuotena.

.

LOL!

Ei Jypin tilanne, vaan viiltävä syväanalyysi Kettusen toiminnasta :D

Pahalta tosiaan näyttää. Eilen mietiskelin, että onko sponsorirahan vähyys syynä siihen, että Jypillä menee huonosti. Esim. Lukolla on varakkaita yhteistyökumppaneita, Lukko pystyi budjetoimaan paljon enemmän tuloja tätä kautta varten, n. 15 miljoonaa markkaa. Lisäksi Lukko pääsi plussalle 40 tuhatta euroa viime kaudella, vaikka menestys jäi onnettomaksi.

Lisäksi Jyväskylässä sponsorirahaa on jakamassa monta lajia, toisin kuin Hämeenlinnassa tai Raumalla. Jyp tekee vuodesta toiseen tappiota, saa nähdä milloin loppuvat omistajien rahat&kiinnostus.
 

Huerzo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Donnerwetter S.p.A.
Pihlmanista pelastus?

IIHF:n sivujen mukaan (http://www.iihf.com/news/iihfpr3601.htm) kaudella 2002/2003 NHL maksaa Euroopasta NHL:ään lähtevistä pelaajista könttäsummana 9.6 miljoonaa US-dollaria (jotain 9 miljoonaa euroa?), joka jaetaan niiden joukkueiden kesken, joista on lähtenyt pelaaj(i)a NHL:ään. Ensimmäisen ja toisen kierroksen varauksista (Kategoria I) saa suhteessa myöhemmin varattuja (Pihlman 2. kierros, #48) enemmän korvauksia.

Category 1: Players drafted in the 1st or 2nd round of the NHL Entry Draft.
Category 2: Players drafted in the 3rd or 4th round of the NHL Entry Draft.
Category 3: Players drafted in the 5th round and lower.

Tarkkoja rahojen jakoprosentteja en sivuilta löytänyt. Onko kenelläkään parempaa tietoa asiasta?

Tehdään oletus, että pelaajia lähtee tänä vuonna NHL:ään kyseisessä sopimuksessa arvioitu 60 kappaletta - myös Pihlman. Eli 9 milj. euroa / 60 kpl = 150 000 eur/pelaaja. Pihlmanin tapauksessa rahaa tulisi JYPille kuitenkin jonkin verran enemmän (jos olen ymmärtänyt jakoperusteet oikein), jotain 150 000-200 000 euron väliltä. Joka tapauksessa vaikutus JYPin budjettiin (tai minkä tahansa joukkueen) on melkoinen.

Mielestäni Pihlmanin lähtö bushmannien maahan ei ole utopistinen asia, joten "nollille-ei-päästä-vaikka-MIKÄ-OLISI"-teema joutaa tätä taustaa vasten romukoppaan. Esimerkiksi jo tuo keskiarvokorvaus 150 000 euroa (todellinen summa todn. suurempi) toisi tähän talouskaamokseen jo melkoisen Magliten. Tämä kausi nousisi plussalle, ja velkoja voisi lyhentää mukavasti. Toisin sanoen - Pihlman saattaa "mennäkö NHL:ään vai Tapparaan"-ratkaisulla ratkaista jopa JYPin tulevaisuuden. Tosin halliongelmia ei edes Pihlman pysty (vielä) poistamaan.

Toivottavasti taustat ovat tekstissä tällä kertaa kunnossa :). Korjaukset, kannanotot ja lisäykset tervetulleita.

EDIT: Pilkunviilausta
 
Viimeksi muokattu:
Minä oon syöny sen piirakan!

Tj

Jäsen
Suosikkijoukkue
Melchester Rovers
Uudelleenjärjestelin hieman näitä ketjuja, kun joukkuekohtaisten palstojen idea nimenomaan on se, että eri asioista on eri ketjut.
 
Tämä on systeemin hyväksymä allekirjoitus.
JYP-Discord: https://discord.gg/j5ja64f

Cannonpowder

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Mielenkiintoinen tieto Huerzo.
Yllätti kyllä meikäläisen millaisissa summissa liikutaan noissa korvauksissa. Tosin tuossa uutisessa puhuttiin että sopimus on vielä hyväksymättä eri liitoissa - onkohan se sitten jo sinetöity? Tuo kun oli jo viime kesältä jos englantia yhtään ymmärrän..

Ellei Pihlman tee, kuten valitettavan moni JYP-pelaaja, ja käväise Näsijärvellä, niin luulisi todellakin helpottavan tuota kurjaa taloustilannetta - jos juippi lähtee änäriin suoraan Jyväskylästä.

Hmm.. jos tuollainen soppari olisi aikasemmin ollut, niin ehkä Töpselissäkään ei olisi kirstun pohja pilkottamassa. Sen verran vilkasta liikehdintä NHL-merkkiä kohden on ollut ammoisina aikoina.. Tai sitten nykyiset ylipalkatut olisi entistä enemmän ylipalkattuja ja alasajo olisi entistä pahempaa - jos mahdollista...
 
Tätä saa tällä rahalla

Huerzo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Donnerwetter S.p.A.
Varmistus sopimuksen hyväksynnälle

Cannonpowder, kiitos huomautuksesta. Asiat eivät olleet aivan niin kuin kerroin. Onnesta neliönä en jaksanut katsoa aivan joka sanaa lävitse. Olisi nimittäin pitänyt.

Eli IIHF:n News-osiota selailemalla löysin sivun, jossa todettiin IIHF:n 8.10.2001 päättäneen hyväksyä NHL:n ja IIHF:n 9.6.2001 allekirjoittaman sopimuksen. Uutisessa tosin mainitaan hyväksytyksi jokin sopimuksen "basic"-versio, mitä ikinä tarkoittaakin. Linkki http://www.iihf.com/news/iihfpr6501.htm.

JYPin kannalta ikävää on, että jakosopimusta rukattiin Euroopan maiden keskinäisessä istunnossa uuteen uskoon niin, että alkuperäinen malli (http://www.iihf.com/news/iihfpr3601.htm) kolmesta kategoriasta muuttui kahden kategorian ja samalla huippuvarauksia tuottavia seuroja suosivaksi malliksi. Kirosana. Toinen, paha paha kirosana.

(Category) 1.Players selected in the first round of the NHL-draft.
(Category) 2.Players selected in the remaining eight rounds.
Ja linkki tuohon uutiseen http://www.iihf.com/news/iihfpr5001.htm.

Rene Faselin kommentit uudesta sopimuksesta linkissä http://www.iihf.com/news/iihfpr5601.htm .
Vaikka varsinaisesta jakomallin ratifioinnista ei ole uutista, uskoisin sen kyllä tulleen jo voimaan.

Johtopäätökset: rahaa kyllä tulee, muttei niin paljon kuin arvelin. Pihlman tippuu toisen kierroksen varauksena ensimmäisestä kategoriasta toiseen kategoriaan, jolloin rahaa tulee JYPille luonnollisesti vähemmän. Tarkkoja jakoprossia ei vieläkään ole tiedossa, mutta summa painunee alle tuon 150 000 euron, ehkä lähemmäs 100 000 euroa. Hyvä raha silti.

Ymmärrän entistä paremmin, miksi JYP antaa yhä enemmän vastuuta nuorille pelaajille - ne ovat paitsi halvempia, niin myös lottovoittoja oikean arvan (Viljanen?) osuessa kohdalle. Tosin tämä nykyinen rahanjakomalli on voimassa vain ensi kevään, jonka jälkeen uusi sopimus tullee olemaan aikaisempaa heikompi NHL-seurojen heikon taloustilanteen vuoksi.

Eli nyt tuon pitäisi olla melko oikea kuva tämän hetken NHL-korvauksista, mutta jos vielä löytyy korjattavaa, niin huomautuksia vaan.

Cannonpowder:
Että kyllä sitä pätäkkää tulee sinne Turkuunkin ihan mukavasti, kun Mikko Koivu sitten aikanaan NHL:ään lähtee (180 000 - 200 000 eur?). Jos odottaa vielä vuoden lisää, niin vielä muutama euro tuon summan päälle. Sen jälkeen "näillä mennään"-linja on jo hieman vaikeasti perusteltavissa. Turussa (ja Oulussa) voi olla mukavat oltavat NHL-lakon aikana :).

Edit: Linkin lisäys, ja muutama korjaus tietoihin
 
Viimeksi muokattu:
Minä oon syöny sen piirakan!

Naughty_S

Jäsen
Viestin lähetti Köpi Ja sitten kun liikuntatoimenjohtajana on kivikova pesäpallomies, jolle tärkeämpää on korjata kakkosdivarin pesiskenttä kuin halli...[/B]
( Menee hieman offtopic, anteeksi. )

HÖPÖ HÖPÖ. Hippoksen "pesispyhättö" oli menestyksen aikaan (ja tietysti edelleen) aivan ala-arvoisessa kunnossa. Kenttä on niin paska, että siellä ei viitsisi edes puulaakipelejä järjestää. Katsomorakenteet ovat kattamattomat, lahonnutta vuonna 1743 maalattua puuta ja pukukopit ovat vaihtoehtoisesti joko ulkokaukalon mörskät tai Hipposhallin sivupukuhuoneet. Ja pesiskenttien korjaaminen olisi maksanut murto-osan jäähalliremonttiin verrattuna. Vielä järkyttävämpi tilanne on futispuolella, mutta ei siitä sen enempää..

Köyhältä kaupungilta on turhaa muutenkaan odottaa minkäänlaista avustusta tai joustamista, kyllä se "boosti" pitää nyt löytyä Keski-Suomen isoista yrityksistä. Ovatko yritykset todella näin jämähtäneitä vai eikö JYP osaa markkinoida itseään yrityksille? Aijuu, tästä päästäänkin tähän ikuiseen ongelmaan. Ilman parempaa hallia (VIP-tilat jne.) ei tule isoja sponsseja, mutta niitä tiloja ei toisaalta kyllä rakenneta ilman sponsoreitakaan.. prkl.
 
"You can take plastic pussy over there"
- K-Supermarket Länsiväylän kassa hölmistyneelle luxemburgilaiskoripalloilijalle.

Köpi

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Buffalo Sabres, Green Bay Packers
Viestin lähetti Naughty_S
( Menee hieman offtopic, anteeksi. )

HÖPÖ HÖPÖ. Hippoksen "pesispyhättö" oli menestyksen aikaan (ja tietysti edelleen) aivan ala-arvoisessa kunnossa. Kenttä on niin paska, että siellä ei viitsisi edes puulaakipelejä järjestää. Katsomorakenteet ovat kattamattomat, lahonnutta vuonna 1743 maalattua puuta ja pukukopit ovat vaihtoehtoisesti joko ulkokaukalon mörskät tai Hipposhallin sivupukuhuoneet. Ja pesiskenttien korjaaminen olisi maksanut murto-osan jäähalliremonttiin verrattuna. Vielä järkyttävämpi tilanne on futispuolella, mutta ei siitä sen enempää..

Köyhältä kaupungilta on turhaa muutenkaan odottaa minkäänlaista avustusta tai joustamista, kyllä se "boosti" pitää nyt löytyä Keski-Suomen isoista yrityksistä. Ovatko yritykset todella näin jämähtäneitä vai eikö JYP osaa markkinoida itseään yrityksille? Aijuu, tästä päästäänkin tähän ikuiseen ongelmaan. Ilman parempaa hallia (VIP-tilat jne.) ei tule isoja sponsseja, mutta niitä tiloja ei toisaalta kyllä rakenneta ilman sponsoreitakaan.. prkl.
Kuka tässä on Hippoksen pesäpallokentästä puhunut? Minä tarkoitin Koskenharjun kenttää, joka tässä taannoin remontoitiin useammalla miljoonalla markalla, muistaakseni..kyllä minä olisin ymmärtänyt, jos Hippoksen pesispyhättöön ne rahat olisi sijoitettu, mutta en tuohon. En todellakaan. Mutta mitäpä muuta ikipesismies Sihvoselta voi odottaa? Jaa-aa.
 
"Omasta mielestäni Cowboys from Hell kuvaa asenteeltaan tuota nykyistä joukkuetta huomattavasti paremmin, kuin Scorpionsin viikonlopun kännipanot."
-McWerkon mielipide JYPin sisääntulobiisistä

DAF

Jäsen
Suosikkijoukkue
se kolmikirjaiminen. PISTI PALLON MAALIIN
Taidatpa Köpi vähän liioitella summia. Lisäksi voidaan keskustella siitä, että kaupungissa on kuitenkin kolme superpesis- ja kaksi ykköspesisjoukkuetta + kaiketi ainakin kolme suomensarjassa pelaavaa joukkuetta. Nuo eivät kaikki samalle kentälle mahdu; pesäpallo on myös Jyväskylän ykköslajeja harrastajamäärältään. Minusta säälliset olosuhteet noille ovat lajille elinehto.
 
JOE E. TATA! \o/

Naughty_S

Jäsen
Viestin lähetti Köpi
Kuka tässä on Hippoksen pesäpallokentästä puhunut? Minä tarkoitin Koskenharjun kenttää, joka tässä taannoin remontoitiin useammalla miljoonalla markalla, muistaakseni..kyllä minä olisin ymmärtänyt, jos Hippoksen pesispyhättöön ne rahat olisi sijoitettu, mutta en tuohon. En todellakaan. Mutta mitäpä muuta ikipesismies Sihvoselta voi odottaa? Jaa-aa.
Ei tarvinnut puhuakaan, ei se pointtia muuta. Edellisestä viestistäsi vaan haiskahti sellainen käsitys, että pesäpallo olisi Jyväskylässä jotenkin erityisasemassa (saatoinpa tietysti käsittää väärinkin, mutta "varmistin" vain). Se ei pidä paikkaansa ja sitä yritin tässä selittää.

Lisäksi pitäisi muistaa erot kustannuksissa.. Koskenharjun uuden pinnoitteen hinnalla jäähalliin olisi saatu uusittua kioskien mikroaaltouunit.
 
"You can take plastic pussy over there"
- K-Supermarket Länsiväylän kassa hölmistyneelle luxemburgilaiskoripalloilijalle.
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy