Jussi Halla-aho

  • 751 570
  • 6 265

Tuamas

Jäsen
Ja @Tuamas, kun tälle linjalle lähdetään, niin missä Halla-aho puhuu 25 000:stä? Nergin fanipoikana taisit vähän roiskia ja pyöristellä numeroita? Se ei tietenkään ole paha, koska olet oikealla asialla ja täten aina oikeassa.

Meneekö tunteisiin, kun menee yli hilseen?

Otetaan vaikka kaksi lähdettä alkuun;

Jussi Hallaaho - Mainitsen ennakkotietona huomisesta... | Facebook

Halla-aho: Hallitus rauhoittelee kansaa väärillä numeroilla | m.iltalehti.fi

Taidat olla enemmän kuutamolla kuin kuvittelet?
 

Daespoo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hameenlinna Moderators
No aina tuntuu ilmestyvän fanipoikia joille asia on liian vaikea, sinullekin täytyi melkein kymmenen viestiä taivuttaa ratakiskoa ja silti tunnut olevan vieläkin pihalla kuin tamppoonin naru.

Jatka vain taivuttamista, saat ehkä vielä itsellesi selvitettyä mikä oli se alkuperäinen aihe.

Halliksen pointti oli yrittää osoittaa maahanmuuttoviraston luvut todennäköisesti myönnettävistä oleskeluluvista vääriksi (viraston arvio 10k oleskelulupaa vs. Mestari 25k oleskelulupaa) sen takia hän piti koko tuumaustuntinsa ja tuli lukuineen julkisuuteen. Tutustu nyt saatana asiaan edes vähän alusta ennen kuin alat länkyttämään.

Jösses sentään, kuinka puusilmä oikein pystyt olemaan? Tuo sinun urpoilu menee jo legendaarisiin mittoihin.

JHA:n pointti tuumaustunnilla oli prosentit ja nimenomaan prosentit vs. ministeriön esittämiin prosentteihin. Missä kohtaa ajattelit tämän ymmärtää?

Tuo luku on käytännössä tp-hakijat/myönnetyt oleskeluluvat, kuten juuri edellisessä viestissä kirjoitin.

Ei tää oo hei noin vaikeeta.

Paitsi että tuosta luvusta puuttuu ne jotka saavat kielteisen päätöksen mutta joita ei pystytä palauttamaan joita poliisin arvion mukaan on 30-40% kielteisen päätöksen saaneista.

Ei tosiaan pitäisi olla noin vaikeata sinulle, kannattaisi nyt vihdoinkin opetella ne perusteet.
 

Tuamas

Jäsen
JHA:n pointti tuumaustunnilla oli prosentit ja nimenomaan prosentit vs. ministeriön esittämiin prosentteihin. Missä kohtaa ajattelit tämän ymmärtää?

Höpönlöpön, katso edellisestä viestistä linkit.

Hallis nimenomaan mouhoaa siitä kuinka oleskeluluvan saaneita tulee olemaan 25k eikä 10k.

Toki hän yrittää perustella sitä epätoivon vimmalla prosentein, jotka eivät sovellu tämän asian laskemiseen.
 

BlackWolf

Jäsen
Suosikkijoukkue
In memory of Hiihtofani. abianos, oranssi, jellona
Miksiköhän tässä nyt tuntuu olevan niin vaikeaa ymmärtää, että jos Halla-aho perustelee näkemystään hyväksymisprosenteilla vrt. käsitellyt hakemukset ja viittaa määriin suhteessa käsitellyt. Niin tämä asia muuttuisi ja Halla-ahon pitäisi omistaa tulevaisuuteen näkemis kone, jolla hän olisi voinut todeta, että nämä irakilaiset päättääkin lähteä itse maasta määrissä X tai Y. Joten hänen tulee olla väärässä. Tämä koko touhu on sellaista ohi ampumista ja siihen ohi ampumiseen takertumista, että alta pois.

Mikäli nämä nykyiset Mirgrin ilmoittamat hyväksymismäärät pitäisi paikkaansa, olisi se todellinen luku jossain 25 000 hyväksytyn paikkeilla, mikä täsmää varsin hyvin siihen miten Halla-aho on asian laskenut (32 000*80%= 25 000). Sen sijaan, jostain syystä, nämä shoppailijat, ovatkin päättäneet lähteä vapaaehtoisesti ja täten ne anomukset on rauenneet ja siitä on tehty joku saamarin lyömäase, että "kato nyt ei hyväksytäkään lähes kaikkia".

Kyllä muuten edelleen hyväksytään ja tästä eteenpäinkin, noilla prosenteilla mitä on ilmoitettu, niin en usko hetkeäkään, että jatkossa niitä hakemuksia raukeaa samalla tahdilla, koska onnistumisprosentti sen läpi menemiselle, on aivan jäätävän kovaa luokkaa. Päin vastoin noilla onnistumismäärillä, tänne kannattaa tulla ennemmin kuin mihinkään muualle, mukaanlukien Ruotsi ja Saksa. Täällä kun saa turvapaikan lähes 50% todennäköisemmin kuin mistään muualta maapallolla. Ja se on helvetin iso ero se.

Toki se on hyvä vielä toistaiseksi huudella kuinka vain se ja tää prosentti, koska raukeaa, mutta näillä prosenteilla millä ne käsitellyt, raukeamattomat, hvyäksytään, niin ollaan kohta kusessa ja pahasti.

Mutta ei siinä huudellaan vaan 10k vs 25k jada jada, värilasit, mestari, oppipojat, suvakit, mamut, rassismi, natsi, keskitysleirit, koska olemme velkaa.
 
Viimeksi muokattu:

Daespoo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hameenlinna Moderators
Toki hän yrittää perustella sitä epätoivon vimmalla prosentein, jotka eivät sovellu tämän asian laskemiseen.

Ei varmasti sinulle sovi, ymmärrän hyvin tämän.

Sulla varmaan on joku lähde tälle prosentille?

Hei tää on helppoo ihan oikeesti, sähän olet suhteellisen paljon kaivanut tästä tietoa joten luulisi että tämä olisi sinulla tiedossa.

”Suomessa poliisi on saanut palautettua maasta poistamispäätöksen saaneista noin 60–70 prosenttia, kun luku Euroopassa on keskimäärin 40 prosenttia”, Poliisihallituksen poliisitarkastaja Mia Poutanen kertoo tiedotteessa.

Irakin ulkoministeriö: ”Kymmenen­tuhatta irakilaista on päättänyt palata Irakiin” – Suomi palautti sata irakilaista tilauslennolla - Turvapaikanhakijat - Kotimaa - Helsingin Sanomat
 

Tkachuk7

Jäsen
Suosikkijoukkue
CBJ, WPG, BUF, EDM, STL
Meneekö tunteisiin, kun menee yli hilseen?

Otetaan vaikka kaksi lähdettä alkuun;

Jussi Hallaaho - Mainitsen ennakkotietona huomisesta... | Facebook

Halla-aho: Hallitus rauhoittelee kansaa väärillä numeroilla | m.iltalehti.fi

Taidat olla enemmän kuutamolla kuin kuvittelet?


Ei mene tippakaan tunteisiin, eikä edes yli hilseen. Tunteisiin vetoavat ovat liikkeellä ihan eri pohjalta. Itse pyrin lähinnä rationalismiin ja realismiin.

25k koskee kaikkia, ei ainoastaan näitä kolmea "pääryhmää". Ero sinänsä mitätön verrattuna pääryhmien 23k:een, mutta alleviivaa vain sitä, miten merkityksetöntä on jauhaa aiempien vuosien prosenteista yleisellä tasolla, koskien kaikkia kansalaisuuksia. Mutta tätähän sinä et haluakaan ymmärtää.

Täällä arkitodellisuudessa, käsitellyistä irakilaisten, somalien ja afgaanien turvapaikkahakemuksien myönteisten päätösten osuus 2015-1016 on relevantti mittari, ei esim. 2013 tulleiden "kaikenmaalaisten", joita oli vieläpä naurettavan vähän verrattuna tämänhetkiseen tilanteeseen. Silloin saattoi jopa olettaa, että koneisto oli tehtäviensä tasalla edes jotenkin. Nyt kun paine on kymmenkertainen mitoitettuihin resursseihin nähden, voidaan perustellusti olettaa homman lähteneen täysin lapasesta, mitä oletusta toteutuneet luvut vain vahvistavat.

Sinähän täällä vääristelet lukuja, ymmärrät (ehkä jopa tahallasi?) väärin, pelaat/toimit tunteella ja niin edespäin.
 

Tuamas

Jäsen
Täh?

Olenko väittänyt että 25k ei koskisi kaikkia?

Sinulla on varmaan näyttöä vääristelystä?

Edelleenkään et siis ymmärrä mikä on se virhe johon olen toistuvasti tarttunut ja jonka takia halliksen luvut ovat fantasiaa, kuten hänen Islamisaatio-hömppänsäkin.

Edelleen, tutustu vaikka nyt tähän yhteenvetoon Jussi Halla-aho | sivu 218 | Jatkoajan keskustelupalsta

Raskasta keskustella kun toistuvasti keksit päästäsi minulle mielipiteitä, vedät hatusta mitä olen muka kirjoittanut ja et suostu näkemään mikä on pointtini.
 

Tkachuk7

Jäsen
Suosikkijoukkue
CBJ, WPG, BUF, EDM, STL
@BlackWolf

Nimenomaan. Migri ilmoittaa kaiken mahdollisimman vaikeasti, tulkinnanvaraisesti ja jotenkin vähättelevästi. Se, että tiedotetaan tuohon tyyliin, kertoo vain siitä, että on jotain salattavaa. Migrin ja nykyisen pakolaiskriisin ollessa kyseessä, salaliitto ei liene sen suurempi kuin että halutaan salata oma kyvyttömyys/epäpätevyys hoitaa tilanne. Sinänsä tämä ei ole ihmeellinen ilmiö, koska suomalainen virkamies ei näyttäisi vastaavan teoistaan käytännössä kenellekään, puhumattakaan poliitikoista. Suomalainen virkamies on aina oikeassa, or else.
 

Tkachuk7

Jäsen
Suosikkijoukkue
CBJ, WPG, BUF, EDM, STL
@Tuamas

Lainaan itseäni, typistetysti: "25k koskee kaikkia, ei ainoastaan näitä kolmea "pääryhmää". Ero sinänsä mitätön verrattuna pääryhmien 23k:een, mutta alleviivaa vain sitä, miten merkityksetöntä on jauhaa aiempien vuosien prosenteista yleisellä tasolla, koskien kaikkia kansalaisuuksia. Mutta tätähän sinä et haluakaan ymmärtää."

Ei lisättävää.

Edelleen mielestäni on relevanttia katsoa kolmen pääryhmän hakemusten käsittelyjen lopputuloksia viime- ja tältä vuodelta. Juuri niiden ryhmien, jotka ovat tämä "pakolaiskriisi" Suomen osalta. Muut kansallisuudet ovat ison kuvan kannalta täysin irrelevantteja tällä hetkellä, eikä niiden käsittelyjen (nyt tai tulevaisuudessa) lopputuloksista kannata vetää minkäänlaisia johtopäätöksiä. Tilanne itsessään ja hakijaryhmän koostumus on prosentuaalisesti erilainen, puhumattakaan volyymista jonka hallitsemiseen ei ole resursseja. Tämän kriisin aikana 85% hakijoista on näitä kolmea kansallisuutta, oletetusti, joten takavuosien "tadzhikistanilaisten" kohtelulla turvapaikkaprosessissa ei ole ns. paskankaan merkitystä.

Katso lukuja näiden kriisiryhmien osalta syksystä alkaen, ja kerro sitten miten asiat ovat. Erityisen napakat tilastot saat kun katsot marraskuuta 2015-tammikuuta 2016, käsitellyistä hakemuksista. Marraskuussa tuli tämä hallituksen mainostama "tiukka politiikka" käytäntöön.
 

TosiFani

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Ei se olekaan vaikeaa, sanoit sinä tai Hallis mitä tahansa. Kielteiset/myönteiset prosentti on ainoa prosenttiluku, jolla on loppukädessä merkitystä. Jos lukema pysyy lähellä 50% se houkuttelee tänne jatkuvasti lisää elintaso shoppareita...

Tässä on kaksi vaihtoehtoa, joko puhutaan kokonaismäärästä, Suomeen tuli 32 000 turvapaikanhakijaa vuonna 2015 tai sitten todetaan että Suomeen tuli 32 000 - X turvapaikanhakijaa vuonna 2015. Tämä X on syystä tai toisesta rauenneiden hakemusten määrä.

Mestari ja hänen opetuslapsensa hokevat jatkuvasti lukua 32 000 totuutena. Tämän jälkeen alkaa vääristely ja mielikuvien luominen numeroiden avulla. Halla-aho korostaa koko ajan turvapaikanhakijoiden suurta määrää 32 000, mutta samaan aikaan laskee myönteisten päätösten määrän pienemmästä luvusta (32 000 - X). Jos hän olisi rehellinen, hän korostaisi rauenneiden hakemusten määrää ja kertoisi ne luvut, joita hän käyttää laskutoimituksissaan. Mutta tyylilleen uskollisena hän luo illuusion, joka menee opetuslapsille sukkana läpi

Tilannetta voisi verrata baari-iltaan, jossa ei tarjottuja kaljoja lasketa. Kun vaimo kysyy aamulla juotujen kaljojen määrää, mies vastaa kaksi. Vaimon ihmetellessä edellisen illan humalan tasoa, eihän kahdesta oluesta sellaiseen känniin tule, mies kertoo että kaveri tarjosi kymmenen kaljaa, mutta ei niitä lasketa... Numeroita voidaan pyöritellä monella tavalla, mutta olisi reilua kertoa laskutoimituksen perusteet, lähtötilanne. Tätä Halla-aho välttelee viimeiseen asti, koska tällöin hänen illuusio paljastuisi.

Miksi rauenneita turvapaikkahakemuksia on X määrä? Mitkä ovat ne syyt, että ihmiset toteavat, ettei Suomeen kannata jäädä? Tästä tuskin löytyy vielä tutkimustietoa, mutta median perusteella suurimpia syitä ovat Suomessa valitseva ilmapiiri, ilmasto ja perheenyhdistämisen vaikeus. Tärkein kysymys on, ovatko nämä syyt pysyviä eli vaikuttavatko ne myös tulevaisuudessakin hakemusten raukeamiseen samalla prosentilla. Ilmapiiri tuskin paranee, ilmasto on mitä on ja turvapaikan myöntämisen ehdot kiristyvät koko ajan. En ymmärrä miksi tätä asiaa vähätellää aktiivisesti JHAn opetuslapsien parissa.
 

Anssi #5

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Paitsi että tuosta luvusta puuttuu ne jotka saavat kielteisen päätöksen mutta joita ei pystytä palauttamaan joita poliisin arvion mukaan on 30-40% kielteisen päätöksen saaneista.
Halla-aho tosin väitti, että 25 000 saa oleskeluluvan ja siihen päälle tulee vielä ne, joita ei saada pois maasta.

Noissa poliisin arvioissa kannatta lisäksi ottaa huomioon viime vuonna tullut lakimuutos. Alkuvuodesta vielä sai tilapäisen oleskeluluvan, jos ei suostunut poistumaan maasta vapaaehtoisesti ja vasten tahtoa ei pystytty poistamaan. Nykyään ei oleskelulupaa tipu tuosta syystä. Oletettavasti tämä lisää "vapaaehtoisten" poistujien määrää.
 

dana77

Jäsen
Suosikkijoukkue
vaikea selittää
Vaikka keskustelu kovasti huvittavaa onkin, mielestäni voidaan viestin verran pohtia että voisko olla niin että turvapaikka-anomuksia ei käsiteltäisi heittämällä noppaa vaan olisiko jopa niin ettei shoppailijoiden prosentti olisi ollut sama kuin niiden jotka ovat hyväksytyn päätöksen saaneet. Tästä ei mitään tutkimusta ole, joten yhtä perusteltua on jossitella sillä että prosentit olisivat samat koko joukolle.
 

Daespoo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hameenlinna Moderators
Niin.

Tässä Jussi Halla-aho | sivu 218 | Jatkoajan keskustelupalsta
tammikuun tilastot avattuna, mitä luulet, kumpi on lähempänä migri vai Mestari?

Kerrotko mikä on Migrin väite tämän suhteen, en muista nähneeni, ministeriön ilmoituksen osalta veikkaan että JHA on lähempänä prosenteissa. Tämä riippuu siitä millä vauhdilla irakilaiset jatkavat hakemusten peruuttamista.

Puhuin aiemmin jotain kultakalan keskittymiskyvystä/muistista.

Sinänsä hyvin tyypillinen veto.

Ottaen huomioon että itse puhut täällä täyttä paskaa tilastoista niin sinulla on aikamoinen uho päällä, kannattaisiko nyt rauhoittua vähän? Jotenkin näyttää JHA olevan sinulle täysin punainen vaate ja vedät rageviestejä jatkuvalla syötöllä, olet lähellä tarinankertojan kaltaista paskanpuhujaa joka höpisee jatkuvasti jostain göbbelssistä mutta ei missään vaiheessa perustele väitteitään tai vastaa hänelle esitettyihin kysymyksiin.
 

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko
. Jos lähdetään siitä, että verrataan Halla-ahon esittämää arviota myönnettyjen oleskelulupien määrän osalta toteutuneeseen ja tehdään sen perusteella arvio tulevasta, määrä on noin 8033 henkilöä.

Mutta. Kun mukaan otetaan perheen yhdistämiset yms asiat, usean viranomaisen antama arvio noin 10 000 Suomeen jäävästä saattaa olla joko lähellä oikeaa, oikea tai jopa liian pieni arvio. Vaikea sanoa vielä koska perheiden yhdistämisen mahdollisuuksia karsitaan ja tällä on vaikutusta suoraan tulevaan toteumaan. Lisäksi jos mukaan lasketaan henkilöt joita ei saada maasta ulos, luku kasvaa edelleen.

Päivitetty arvio vuodelta 2015 on tällä hetkellä 8 033 + 770 (turvapaikkaperheiden yhdistäminen, luku Migri) + 1034 (kiintiöpakolaiset, luku Migri) + X, joka siis henkilöt joita ei maasta saada ulos. Yhteensä 9 837 + X.
 

Ahar

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jyp, Pelicans, Suomi, Ruotsi, Columbus
Päivitetty arvio vuodelta 2015 on tällä hetkellä 8 033 + 770 (turvapaikkaperheiden yhdistäminen, luku Migri) + 1034 (kiintiöpakolaiset, luku Migri) + X, joka siis henkilöt joita ei maasta saada ulos. Yhteensä 9 837 + X.

Kukaanhan ei tiedä montako sataa tai jopa tuhatta paperitonta maahantulijaa Suomessa tällä hetkellä on. Varmaa on vain se, että heitä on paljon, kun syksyllä parin ensimmäisen kuukauden aikana ketään ei oikein kiinnostanut tulijoiden vastaanotto ja rekisteröinti.Hyvänä osoituksena tuosta on Helsingissä toimiva paperittomien lääkäriasema, jonka palveluilla tuntuu olevan kovasti kysyntää.
 

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko
Kukaanhan ei tiedä montako sataa tai jopa tuhatta paperitonta maahantulijaa Suomessa tällä hetkellä on. Varmaa on vain se, että heitä on paljon, kun syksyllä parin ensimmäisen kuukauden aikana ketään ei oikein kiinnostanut tulijoiden vastaanotto ja rekisteröinti.Hyvänä osoituksena tuosta on Helsingissä toimiva paperittomien lääkäriasema, jonka palveluilla tuntuu olevan kovasti kysyntää.

Turvapaikanhakija ketjussa arvioin määräksi 2.500 sen perusteella, että asiaa tutkineet olivat tuohon määrään päätyneet. Osa taas on päätynyt matalampaan lukuun.Mutta. Käytännössä kaikki paperittomat hakevat edelleen turvapaikkaa. Totesin myös sen, että tutkimusta siitä, paljonko Suomessa on todellisia pimeitä ulkomaalaisia, joista ei ole mitään tietoa viranomaisille, ei ole tehty. Eräs paperittomia tutkinut kertoi syyksi sen, että tällaiseen tutkimukseen ei ole resursseja.

Määrä on kuitenkin koko ajan lisääntymässä. Osa on orjatyössä maahanmuuttajien ravintoloissa, osa muualla. Aina silloin tällöin kuten edellisen kerran eilen tai toissapäivänä tulee julkisuuteen, kuinka joku on tehnyt orjatyötä vuosikaudet. Osa on myös prostituoituina, osaa kuten lapsia käyttävät seksuaalisesti hyväksi tietyntyyppiset ihmiset. Näistä ei juuri julkisuuteen valu mitään... Vaikka miten arvioisi, Suomessa on nykyään vähintään useampi sata ihmistä pimeästi näiden paperittomien lisäksi.
 

Tkachuk7

Jäsen
Suosikkijoukkue
CBJ, WPG, BUF, EDM, STL
Tärkein kysymys on, ovatko nämä syyt pysyviä eli vaikuttavatko ne myös tulevaisuudessakin hakemusten raukeamiseen samalla prosentilla. Ilmapiiri tuskin paranee, ilmasto on mitä on ja turvapaikan myöntämisen ehdot kiristyvät koko ajan. En ymmärrä miksi tätä asiaa vähätellää aktiivisesti JHAn opetuslapsien parissa.

Aika hiljaista ollut kiristymisen kanssa pääryhmissä, muut ryhmät edelleen irrelevantteja kokonaisuuden kannalta. Käsitellyt hakemukset, eli haastatellut päätöksen saaneet tammikuussa 2016:

Irak; myönteiset 140, kielteiset 36
Somalia: myönteiset 63, kielteiset 0
Afganistan: myönteiset 6, kielteiset 6
Syyria: myönteiset 36, kielteiset 0
Eritrea: myönteiset 10, kielteiset 0

Ihmeen vähän afgaaneja käsitelty, johtuuko tulkkien puutteesta?
Ovatko nämä eritrealaiset muuten kiintiöpakolaisia, jotka lennätettiin Italiasta tjsp?

Toistaiseksi eritrealaisia on tullut todella vähän, samoin kuin syyrialaisia. Mutta ei hätää, varmasti heitäkin alkaa riittämään myös meille, kun Etelä- ja Keski-Eurooppa sekä Ruotsi ovat ns. full booked. Kansainvälisen uutisoinnin perusteella eritrealaiset vaikuttavat todellisilta moniosaajilta, joihin verrattuna irakilaiset ovat pelkkiä amatöörejä. Vielä kun saataisiin länsi-afrikkalaista kulttuurivärinää esim. Liberiasta ja Sierra Leonesta, niin rikastuttaisiin ihan kunnolla.
 

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko
A Käsitellyt hakemukset, eli haastatellut päätöksen saaneet tammikuussa 2016:

Luvut eivät pidä paikkaansa. Ne olisivat pitäneet jos olisit kirjoittanut esimerkiksi myönteiset ja kielteiset päätöset. Nyt kun kirjoitit käsitellyt hakemukset, pieleen menee. Silloin niitä puuttuu mm. Dublinit ja tutkimatta jättämiset ja raunneet.

Esim Afganistan on siten myönteiset 6, kielteiset 6, päätetty jättää tutkimatta 41, rauenneet 10. Tutkimatta jättäminen perustuu hakemuksen käsittelyyn ja tarkoittaa, että myönteistä päätöstä ei tule. Rauenneellakaan sitä ei tietenkään tule.

Mutta lisäksi ainakin irakilaisia on muissa myönteisissä oleskelupapäätöksissä 65 henkeä perusteenaa kansainvälistä suojelua saanut. Eli nämä taas "plussana" huomioitava.
 

BlackWolf

Jäsen
Suosikkijoukkue
In memory of Hiihtofani. abianos, oranssi, jellona
Tässä on kaksi vaihtoehtoa, joko puhutaan kokonaismäärästä, Suomeen tuli 32 000 turvapaikanhakijaa vuonna 2015 tai sitten todetaan että Suomeen tuli 32 000 - X turvapaikanhakijaa vuonna 2015. Tämä X on syystä tai toisesta rauenneiden hakemusten määrä.

Mestari ja hänen opetuslapsensa hokevat jatkuvasti lukua 32 000 totuutena. Tämän jälkeen alkaa vääristely ja mielikuvien luominen numeroiden avulla. Halla-aho korostaa koko ajan turvapaikanhakijoiden suurta määrää 32 000, mutta samaan aikaan laskee myönteisten päätösten määrän pienemmästä luvusta (32 000 - X). Jos hän olisi rehellinen, hän korostaisi rauenneiden hakemusten määrää ja kertoisi ne luvut, joita hän käyttää laskutoimituksissaan. Mutta tyylilleen uskollisena hän luo illuusion, joka menee opetuslapsille sukkana läpi.
Minä en nyt ihan ymmärrä. Yritätkö nyt väittää että 32 000 turvapaikanhakijaa ei tullutkaan? Koska sen sinun tekstistäsi saa mielikuvaksi. Montas sieltä sitten tuli ja paljos nämä "ei tulleet" maksoi valtiolle? Kai se nyt kuitenkin perskele vieköön on ihan katsantokannasta riippumatonta, että jokainen joka tuonne rajalle kävelee ja sanoo "asylum" niin maksaa jotain resursseja ja täten myös viimekädessä euroja? Se että joku määrä X ei sitten haekkaan turvapaikkaa tai lähtee pois ei muuta sitä faktaa, että rahoja meni jo.

Minä en vain ymmärrä, jos ensivuonna tulee 100 000 ja niistä 90 000 peruu hakemukset, niin kaikilla kiva fiilis, kun ei maksanut paljoa paskaakaan, kun eihän niitä lasketa, kun kerran peruivat ja hyväksymisprossakin on hei alle 10%. Sähköä tulee töpselistä, rahaa seinästä ja lihaa kasvaa kaupassa suoraan vakuumiin. Että silleen.
 

Tuamas

Jäsen
Voisin laittaa kanssasi pienet betsit noista toteutuvista määristä, mutta normaaliin tapaasi öyhöttäisit noin kolmenkymmenen viestin ajan omaa erinomaisuuttasi, jonka jälkeen ilmoittaisit ettei kiinnosta.
Ihmettelen oikeasti, että joku pitää sinua täällä fiksuna.

Öyhön öyhön.

Pullo Napueta siitä kumpi arvio 2015 saapuneille turvapaikanhakijoille myönnettävistä oleskeluluvista on lähempänä, Migrin 10 000 vai Halla-Ahon 25 000.

Migri jossain radiohaastattelussa ilmoitti, että elokuuhun mennessä kaikki 2015 tulleet olisi käsitelty, toki jos jomman kumman voitto muuttuu mahdottomaksi jo ennen sitä, niin voidaan tarvittaessa lyödä aiemminkin poikki.
 

Tuamas

Jäsen
Kerrotko mikä on Migrin väite tämän suhteen, en muista nähneeni, ministeriön ilmoituksen osalta veikkaan että JHA on lähempänä prosenteissa. Tämä riippuu siitä millä vauhdilla irakilaiset jatkavat hakemusten peruuttamista.

Koitat nyt taas kääntää puhetta johonkin prosentteihin, jotka ovat tässä täysin sivuseikka. Halla-aho lähti ennustamaan, että 2015 saapuneille turvapaikanhakijoille myönnetään 25 000 oleskelulupaa, käyttäen laskutoimituksissaan massaa joka ei sovellu ko. asian laskemiseen.

Minä en ole esimerkiksi missään vaiheessa ottanut kantaa myönteiset/kielteiset-prosentteihin, ainoastaan todennut sen tosiasian, että on täydellistä älyllistä epärehellisyyttä laskea arviota myönnettävistä oleskeluluvista pelkästään niillä prosenteilla käyttäen kertoimena koko turvapaikanhakijapoolia.

Tässä vielä rautalangasta miksi Halla-ahon prosenttilasku on lähinnä valheellista kansankiihottamista:

Me tiedämme kuinka monta turvapaikanhakijaa maahan saapui viime vuonna (n. 32 500).

Tämä 32 500 on siis teoreettinen maksimi 2015 saapuneille turvapaikanhakijoille myönnettäville oleskeluluville.

Tiedämme myös, että osa näiden turvapaikanhakijoiden hakemuksista raukeaa (eli turvapaikanhakija käytännössä peruu turvapaikkahakemuksensa ja lähtee maasta). Näitä on tuhansia (1/2016 ~4k). Sovitaan että tämä on luku a.

Tiedämme myös, että osa näiden turvapaikanhakijoiden hakemuksista jätetään tutkimatta (Dublin) ja näitäkin on tuhansia (1/2016 ~1,5k). Tämä olkoon luku b

Sitten lopulta meillä on tietty pooli x (32 500-a-b) turvapaikanhakijoita jäljellä, joista tutkinnan jälkeen y prosenttia saa oleskeluluvan.

Nyt Halla-aho oikoo ja laskee myönnettäviä oleskelulupia jättämällä huomioimatta poolin x pienenemisen Dublin-hittien, raukeamisten ym. syiden takia ja älyllisesti täysin epärehellisesti laskee myönnettävien oleskelulupien määräksi y kertaa 32 500.

Minua ei itseasiassa kiinnosta vittuakaan se, millä prosentilla myönteiset ja kielteiset päätökset menevät.

Minua kiinnostaa ainoastaan kaksi asiaa, se että päätökset tehdään oikein perustein ja oikeasti hädänalaiset saavat oleskeluluvan (sekä luonnollisesti, että väärin motiivein liikkeellä olevat eivät oleskelulupaa saa) ja se kuinka moni lopulta saa sen oleskeluluvan.


Prosentti turvapaikkahakemukset/myönnetyt oleskeluluvat on merkitsevä prosentti ja oikeastaan ainoa millä on varsinaisesti mitään merkitystä tässä keskustelussa.

Jos siis katsoo asiaa ilman ideologista viitekehystä, ilman että olisi pakko päästä vänkäämään siitä onko linja liian tiukka vai löysä.

Ei Halla-ahon prosenttilaskuissa olisi mitään varsinaista huomautettavaa, jos hän ei vetäisi jatkojohtopäätöstä siitä kuinka paljon oleskelulupia oletettavasti myönnetään.

Ottaen huomioon että itse puhut täällä täyttä paskaa tilastoista niin sinulla on aikamoinen uho päällä, kannattaisiko nyt rauhoittua vähän? Jotenkin näyttää JHA olevan sinulle täysin punainen vaate ja vedät rageviestejä jatkuvalla syötöllä, olet lähellä tarinankertojan kaltaista paskanpuhujaa joka höpisee jatkuvasti jostain göbbelssistä mutta ei missään vaiheessa perustele väitteitään tai vastaa hänelle esitettyihin kysymyksiin.

Ja sinulla varmaan on osoittaa missä "puhun täyttä paskaa tilastoista"?

Sinänsä tässä keskustelussa olen kieltämättä hieman terävämmin antanut palautetta, kun porukka ei jaksa tutustua asiaan edes vähää alusta ja silti alkaa vänkäämään sekä keksii minulle päästään mielipiteitä ja sitä mitä olisin muka kirjoittanut.

Esimerkiksi tuo lainaamasi kommentti liittyi tähän viestiin Jussi Halla-aho | sivu 219 | Jatkoajan keskustelupalsta jossa ko. jantteri lähtee suoraan vittuilemaan asiasta jossa on itse väärässä. Sitten seuraavassa viestissä jo esittää kuinka olisi koko ajan itse ollut kartalla.
 
Viimeksi muokattu:

Daespoo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hameenlinna Moderators
Koitat nyt taas kääntää puhetta johonkin prosentteihin, jotka ovat tässä täysin sivuseikka.

Minä puhuin prosenteista ja prosentit ovat se olennaisin osuus kun katsotaan Suomen houkuttelevuutta, tämäkin on taidettu todeta täällä useampaan otteeseen.

Se jääkö viime vuoden ulkomaan tuliaisista maahan 5000, 10000 vai 20000 on mielestäni isommassa kuvassa vähemmän olennaista kun tiedetään että lämpimistä maista potentiaalisesti tulevien määrä paisuu koko ajan. Kun ulkomailla raportoidaan lopulliset prosenttiluvut Suomen käsittelemistä hakemuksista niin houkutus lähteä Suomeen voi kasvaa kummasti.

Ja sinulla varmaan on osoittaa missä "puhun täyttä paskaa tilastoista"?.

No edellisellä sivulla väitit että tp-hakijat/myönteiset päätökset on käytännössä sama kuin tp-hakijat/maahan jäävät, tämähän ei todellakaan pidä paikkaansa.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös