Pointtini onkin juuri siinä, ettei Halla-Aho tarvitse mediaa. Kuitenkin hän tarvitsisi mediaa välineenä tavoittaakseen ns. "kansan syvät rivit", eli saadakseen laajemmin tukea tavoitteilleen. Se, että kirjoittelee jollekin random nettifoorumille, jonne jo lähtökohtaisesti kokoontuu samanmielisiä, ei tee keskustelusta vuorovaikutteista. Toimisiko se julkisen keskustelun pohjana, että kaikki kirjoittaisivat blogeja? Minä väitän että ei.Voi elämä taas näitä juttuja. Halla-aho saa kannatuksensa nimenomaan julkisilta foorumeilta. Hänen kannatuksensa tulee lähes yksinomaan nettikirjoituksista ja hänen nettikirjoitukset ovat kenen tahansa luettavissa. Hän on myös osallistunut nettikeskusteluun (ei siis pelkästään bloggaamiseen) hyvin avoimesti, päinvastoin kuin monet muut poliitikot. Juuri sehän on avoimuutta, eikä se, että Hesari tai joku muu editoi Halla-ahon sanomisia ja esittää ne typistettyinä versioina tai omituisissa konteksteissa. Toimittajille tämä on tietysti kiusallinen tilanne, koska eivät pääse väliin leikkimään vallankäyttäjää.
Halla-aholla on siitä erikoinen asema, ettei hän ole samalla tavalla riippuvainen median suosiosta, kuten muut poliitikot. Tämä tuo hänelle vapautta, mutta myös toimittajien katkeraa kostojulkisuutta. Kyseinen trade-off näyttää kuitenkin kannattavan, kuten eduskuntavaalitulos osoitti.
Lisäksi ylläoleva vastauksesi näyttää toteen sen, ettet ymmärrä suomalaisen median toiminnasta paljoakaan, tai ainakin suhtautumisesi siihen on hyvin ennakkoluuloista. Suomalaisilla toimittajilla on esimerkiksi ulkomaisiin virkaveljiinsä verrattuna hyvin tiukka ammattietiikka jutun todenperäisyyden suhteen. Mikäli Halla-Ahosta olisi suoraan annettu valheellinen kuva, voisi hän viedä jutun JSN:ään tai jopa tuomioistuimeen. Johtuvatko nämä mainitsemasi "omituiset kontekstit" tosiaan hesarista vai Halliksesta? Voisitko vielä antaa esimerkin jostain päivälehden jutusta, jossa on annettu epäilyttävä kuva Jussi Halla-Ahosta? Joku, jossa toimittaja mielipuolisesti käyttää kaikkivoipaa valtaansa väärin? Minusta suurin osa Halla-Ahoon liitetyistä kohuista olisi jäänyt tussahduksiksi, mikäli kaveri olisi käyttäytynyt peruspoliitikon tavoin ja vastannut asiallisesti hänelle esitettyihin kysymyksiin. FM Halla-Ahon kuitenkin luulisi olevan retorisesti niin taitava, että hän osaisi vastauksessaan kyseenalaistaa toimittajan mahdolliset motiivit, eikä vinkua niistä jälkeenpäin omalla leikkipaikallaan hommaforumilla.
Halla-Ahon näkemysten arviointia: http://fifi.voima.fi/blogikirjoitus/2011/kesakuu/kaksikielista-puhetta-rasismista (Linkki vie kulutuskriittisen Voima-lehden sivuston blogiin). Toki tämäkin mielipide kaatuu "vihervasemmistolaispropaganda"-valttikortilla.Lähinnä olen tarkoittanut sitä, ettei valtamediaan nuivasti suhtauminen tarkoita sitä, ettei Halla-ahon näkemyksiä voisi avoimesti arvioida ja kuka tahansa niitä lukea. Ihan samalla tavalla joku voi perustaa vaikka sata blogia missä kumoaa Halla-ahon väitteitä, jos se jotain kiinnostaa. Se on avoimuutta.