Mikäli taas henkilö X esittää väitteen vähemmistöstä, niin on paljon todennäköisempää ettei enemmistö tunneta yhtäkään kyseisen vähemmistön edustajaa, jolloin väitteen totuudenmukaisuutta ei voi niin helpolla kyseenalaistaa. Väite jää helposti tällöin mieleen ja kun on kuullut jonkin väitteen tarpeeksi monta kertaa siitä tulee helposti ihmisen mielessä faktaa, minkä perusteella voi suhtautua kyseiseen vähemmistöön.
Toisaalta päteehän tämä toisinkin päin. Eivät vähemmistöjen edustajatkaan (esim. somalit) tunne yleensä enemmistöjen edustajia, jolloin väite vaikkapa suomalaisista geneettisesti ja kansallisesti taipuvaisina väkivaltaan ja alkoholismiin muuttuu heidän mielessään faktaksi, jolloin he muodostavat tasan yhtä voimakkaan stereotypian ja "faktan", jolla suhtautua maan enemmistöön. Tämä puolestaan voi mahdollisesti vaikuttaa siihen, miten he tänne sopeutuvat ja mikä asenne heillä on enemmistöä kohtaan.
On siis yhtä vahingollista, jos tänne tuleva somalivähemmistö pitää "faktana" suomalaisten geneettistä taipumusta alkoholismiin ja väkivaltaan kuin jos suomalaisten enemmistö pitää kulttuuriamme rikastavaa, ahkeraa ja hyvät neuvottelutaidot omaavaa somalivähemmistöä geneettisesti taipuvaisena "ohikulkijoiden ryöstämiseen ja verovaroilla loisimiseen" (näinhän alkuperäinen ilmaus taisi kuulua).
Lisäksi nimenomaan vähemmistöryhmälle annettava erityissuoja ja juridisesti pätevöitetty kaksoisstandardi on sikälikin petollinen ja vaarallinen, että historiassa on monia huonoja esimerkkejä sellaisista kansoista, valtioista ja maista, joissa nimenomaan pieni eliittiryhmä (toisin sanoen vähemmistö) on hallinnut isoa enemmistöä. Vähemmistö siis ei suinkaan ole monessa tapauksessa altavastaaja tai sellaisessa asemassa, jossa sitä tulisi erikseen suojella, monesti tilanne on päinvastainen.
Täten kansanryhmän koon tai enemmistöaseman ei tulisi mielestäni vaikuttaa siihen, mitä siitä saa sanoa ja mitä ei. Eli tämän takia KKO:n päätös ylläpitää räikeää kaksoisstandardia on yleisen oikeustajun vastainen. Se on toistaiseksi (ainakin ennen kuin Euroopan ihmisoikeustuomioistuin -kortti on katsottu) laki, mutta laki ei ole aina sama kuin oikeus. Huonot lait ja huonot päätökset kääntyvät ajan mittaan itseään vastaan, niin kuin tietysti kuuluukin.
Oi oikeutta maassa saa, jos ei itse sitä hanki. Näin lausui Jaakko Ilkka - vai oliko se Paavo Väyrynen elokuvassa Uuno Turhapuro muuttaa maalle? Ainakin
Youtube-pätkä Paavosta viittäisi jälkimmäiseen.