Jussi Ahokas – TPS:n päävalmentaja

  • 167 316
  • 991

Spine

Jäsen
Suosikkijoukkue
Uramaton Turun Palloseura
Täällä on nyt @Jay Low ja kavereilla mennyt sekaisin työsopimuksesta irtisanominen ja vapauttaminen. Kaksi eri asiaa. Jussilla ei ole ollut mitään syytä erorahan sovitteluun, vaan eiköhän puhtaasti ole vapautettu velvollisuuksista ja täten palkka juoksee sopimusajan loppuun. Niinkuin @Flyingbird totesi, niin tämän jälkeenhän mies on ihan täysin vapaa etsimään uusia töitä.

Mitään irtisanomiskorvauksia sun muita ei ole maksettu, koska Ahokasta ei ole missään kohtaan irtisanottu.
 

Black Star

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
No jos syntyy palkanmaksuvevoite, niin olettaisin että on myös sopimus mistä velvoite syntyy.

JOS oletataan että määräaikainen sopimus on voimassa ja työnantaja toteaa, ettei tartte tulla, niin mikä estää tekemästä jotain muuta tuolla vapautuneella ajalla?

Ei kai sitä missään ole määritelty, että tuossa tilanteessa on pakko syljeskellä kotona kattoon vuoden verran?

Mutta se nyt on tosiaan tässä auki, että onko tuo määräaikainen työsopimus purettu ja millä summalla. Tuo nyt vaan kuulostaa, ettei Ahokas ole ollut halukas sopimaan, jolloin TPS maksaa palkkaa sopimuksen loppuun asti ja TPS on taholtaan todennut ettei työvelvoitetta ole.

Mihinkään talkkarin hommiin ei voi työntekijää "velvoittaa" jos työsopimuksessa lukee päävalmentaja. Eli mistä velvoitteesta tässä nyt puhutaan?

Ja siis korostan, etten ole mikään lakiasiantuntija mutta tässä ollaan vielä aika perusjutuissa.
 

MarkoPalo

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, ManU, Hammarby IF, Jokerit
Tämä on hyvin yksinkertainen asia. Ahokkaalla on sopimus TPS:ään kevääseen 2024 asti, jolloin TPS maksaa hänelle sopimuksensa mukaista palkkaa aivan normaalisti, vaikkei työvelvoitetta Tepsin suuntaan enää ole

Ahokas on tehnyt sopimuksen tulevasta kaudesta myös OHL:n Kitchenerin kanssa, josta myös luonnollisesti saa tämän seuran kanssa sopimansa palkan. Mikään ei estä sitä, etteikö tulevan kauden osalta saisi palkkaa molemmista seuroista. Varmaankin on juuri siten kuin @Mängimies yllä toteaa -> molemmista seuroista tuleva ansio tässä kohtaa mahdollistaa, ainakin tavallista paremmin, perheineen muuttamisen Kanadaan valmentamaan.
 

Knutsen

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Kings
Minkä helvetin vuoksi Ahokas olisi tehnyt sopimuksen Kanadaan jos tepsi ei olisi Ahokasta vapauttanut?

Ihan älyvapaita alkaa nämä jutut jo olla...
Niin, tuo viestini oli vähän niinkuin yhteenvetoa viime aikojen keskustelusta. Olen ihan samaa mieltä että älyvapaata on, toki itsekin vapautit älyn kaikista velvoitteista tuolla Tepsi ja roskis viestillä.

En ole yhtäkään valmentajasopimusta laatinut, allekirjoittanut tai edes nähnyt. En ole työoikeusjuristi taikka hr-kana. Jos tälläisella taustalla olisi pakko kuitenkin jotain hevosta veikata, niin veikkaisin että aivan aluksi TPS on kertonut, että Jussi lähtee menemään ja Toma tulee meidät pelastamaan. Varmasti tarjottu jotain 0,X x loppusopimusajan palkat joka Jussia ei kiinnostanut ja lähti Espooseen elelemään TPS:n palkalla. Nyt kuitenkin kun mies palasikin työelämään, niin ihmettelen valtavasti, jos sopimusta ei olla purettu jollain vastaavalla mallilla. Työvelvoitteesta vapauttaminenhan ei ole mikään peruuttamaton päätös. Eli jos nyt kuvitellaan, että Jussi on vain vapautettu työvelvoitteesta, niin Miettinen kun vetää ihan Leimeenä alkukauden, niin TPS voisi kutsua Jussin takaisin valmentamaan koska sopimus on voimassa.

Kirjanpidossa asia voidaan käsitellä siten miten luullaan eniten saatavan verohyötyä, joten TPS:n tappioilla ihan sama.
 

Normandia

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, TuTo
Onhan Ahokkaalle silti voitu maksaa irtisanomiskorvauksena viimeisen sopimuskautta vastaava korvaus tai soviteltua korvaus ja samalla vapautettu hommista.
En tiedä miten tuo sopimusoikeudellisesti menee. Toki Tepsi ei ole puhunut ettei olisi irtisanottu, mutta pitääkö silti käytännössä *irtisanoa*.
 

Simolainen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Länsirannikko
On soppari laadittu miten tahansa eri klausuulein, niin yksi mikä on varmaa, Suomen verottaja taputtaa käsiään.
Ja pomminvarmaa on se, että jos joku työntekijä on vapautettu työvelvoitteistaan, niin jokainen järkevä (joksi Jussinkin uskon) sisällyttää soppariin eri skenaariot ja mitä jos - pykälät. Jatkakaa…
 

HC Hetu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Turun Palloseura
Ootte te sitkeetä sakkia. Kun ootte painineet tämän asian kuntoon niin mua kiinnostais tietää onko Jussilla palkkapäivä kerran kuukaudessa vai parin viikon välein?
 

Flyingbird

Jäsen
Suosikkijoukkue
TUTO Hockey, Mestis, SJS
Varmasti tarjottu jotain 0,X x loppusopimusajan palkat joka Jussia ei kiinnostanut ja lähti Espooseen elelemään TPS:n palkalla.

Kyllä nämä kaikki on sovittu jo sopimusta tehtäessä. Onhan TPS voinut tietenkin tarjota pienempää korvausta, mutta siinä kohtaa luonnollisesti kuka tahansa haistattaisi paskat tarjoajalle. Ahokas kuitenkin sen profiilin valmentaja oli tullessaan, että uskoisin siellä olleen täysimääräinen korvaus sopimusrikkomuksesta. Eri asia, jos olisi kyseessä ollut täysi tulokasvalmentaja ilman isompia näyttöjä.
 

Knutsen

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Kings
Ootte te sitkeetä sakkia. Kun ootte painineet tämän asian kuntoon niin mua kiinnostais tietää onko Jussilla palkkapäivä kerran kuukaudessa vai parin viikon välein?
Tää on jo paljon parempaa kuin se, että onko Ahokas vitun hyvä valmentaja joka peluuttaa suurseurakiekkoa mutta hänelle hankittiin vain väärät pelaajat, vai onko TPS:n pelaaminen vaan hengetöntä paskaträppiä ja jotain muutakin voisi kokeilla. Paikkoja on poteroissa vielä vapaana!
 

M.O.R.O

Jäsen
Suosikkijoukkue
Turun Palloseura
Sisältyyköhän Ahokkaan soppariin myös pekkas-päivät, vai veikö työvelvoitteen päättyminen ne häneltä pois?
Lisäksi askarruttaa, maksettiinko könttäsummat ensimmäisessä, toisessa vai kolmannessa erässä...
 

Black Star

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Musta tässä on hauskinta vaan seurata tämän palstan käyttäytymismalleja ja miten "tieto" muodostuu.

Ainoat julkisesti tiedossa olevat asiat tässä on edelleen, että TPS:llä ja Ahokkaalla on määräaikainen sopimus 2023-24 kauden loppuun. Sekä Ahokkaan sanat, että palkka juoksee kauden loppuun asti.

Osa kuitenkin vetää ihan mielikuvituksestaan muita fantasiamalleja miten tämä olisi voitu ratkaista ja väittävät sen pohjalta että edellä mainitut tiedot ovat väärin. Väitteinä on sitten myös asioita, jotka eivät ole laillisesti mahdollisia mutta sekään ei estä uskomasta omaan totuuteen.

Noh, kukin tietty uskoo mihin haluaa ja nykyäänhän kaikki vaihtoehtoiset "totuudet" ovat hyvin suosittuja maailmalla.

Mä jään odottamaan tuleeko tähän lisätietoa ja korjataan sen mukaan ajatuksia tästä keissistä.

--

Itseasiassa tuossa haastattelussa henk.koht mielenkiintoisempi kohta oli se loppu:

"Ja saan varmasti tukea valmennusryhmältäni. Haastattelimme 11 valmentajaa kahden apurin paikalle ja löysimme hyvänoloiset tyypit, joiden kanssa meillä on samanlainen ajatusmaailma, Ahokas sanoo."

Onko tuo jonkun muunkin mielestä piikki vai luenko mä vain mitä "haluan" lukea?

--

Ahokkaalle toivon edelleen vilpittömästi menestystä. Olisi aika mageeta saada suomalainen NHL-valmentaja, vielä oma kasvatti!

Toivotaan kuitenkin, että Tepsille Miettinen on toimivampi vaihtoehto.
 

Knutsen

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Kings
Onko tuo jonkun muunkin mielestä piikki vai luenko mä vain mitä "haluan" lukea?
No jos on piikki, niin johan näissä haastatteluissa on piikkejä annettu vaikka mitään aiheeseen liittyvää ei ole edes kysytty. Alkaa kuulostaa katkerammalta kuin oma ex-puoliso. Toivottavasti Kanadassa keskittyy kuitenkin muihin asioihin ja tarkastelee omaa toimintaa myös peilistä, molemmat.
 

Ramchester

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Saako Jussi myös edenred tai smartumrahaa loppuun asti?

Korpikoski on ainoa kenen sopimusta kunnioitetaan Tepsissä. Kaikille muille voidaan antaa kenkää yksipuolisesti kesken sopimuskauden ilman palkanmaksuvelvoitteita. Ja jos joku uskaltaa vaatia omiaan, niin löytää hevosen pään sängystään.

On se sellainen Turun mafia tuo meidän Tepsukka.
 

LUHGUNITED

Jäsen
Suosikkijoukkue
Konkkakypsän kriisiseuran munattomat kendojanarit
Joo-o, kaks sivua taas tuoretta paskaa. Eiköhän ketjun voisi muutoinkin laittaa jo lukkoon, kun kyseinen herra ei enää TPS:ää valmenna?
 

Normandia

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, TuTo
Kaikille muille voidaan antaa kenkää yksipuolisesti kesken sopimuskauden ilman palkanmaksuvelvoitteita. Ja jos joku uskaltaa vaatia omiaan, niin löytää hevosen pään sängystään.

On se sellainen Turun mafia tuo meidän Tepsukka.

Onkos heittää muutamia esimerkkejä, faktojen kera? Mielenkiinnosta kyselen.
Vai onko tämäkin perus fantasiamaailmaan perustuvaa ulinaa..
 

Sphinx

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Sinäänsä nyt ollaan jo päästy eteenpäin, nyt kukaan ei enää puhu jottei olisi ollut sopimusta jatkosta.
Tämä oli alkuun täysin aiheellinen kysymys, koska TPS ei ikinä tiedottanut sopimusoption käyttämisestä kaudelle 2023-24. Sittemmin on toki kautta rantain saatu käytännössä varmuus siitä, että optio oli käytetty.

Se, että uuden sopimuksen jälkeen maksettaisiin edelleen on minulle uutta tietoa. Muistelisin joskus aikoinaan menneen niin, että valmentaja/pelaaja, kun tekee uuden sopimuksen katkeaa myös maksaminen siihen.
Pelaajien kohdalla se on vähän eri juttu, koska pelaajia tuskin koskaan vapautetaan työvelvoitteesta. Joskushan on joitain pelaajia joistain joukkueista koitettu savustaa ulos sillä tavalla, että on tarjottu mahdollisuutta harjoitella vain yksinään tmv. Yleensä pelaajat halutaan kuitenkin varuiksi pitää mukana ihan jo siltä varalta, jos vaikka koko muu joukkue loukkaantuu, vaikka kulisseissa koitettaisiinkin kaupata pelaajaa toiseen joukkueeseen. Mutta pelaajia voidaan istuttaa katsomossa tai tehdä olo muuten hankalaksi, jotta pelaajalle syntyisi motivaatio purkaa sopimus seuran kanssa yhteisymmärryksessä. Siinä vaiheessa motivaatio on usein korkealla purkaa vanha sopimus, kun uusi sopimus on jo pöydällä ja vaihtoehtoina on siirtyä pelaamaan uuteen joukkueeseen tai jäädä puremaan tuppea vanhaan.

Ja on se kai mahdollista, niin pelaajan kuin valmentajan kohdalla, että sopimuksessa on joku pykälä kilpailijalle työskentelemisestä sopimuksen voimassaoloaikana nimenomaan tällaisia tilanteita varten. Siis voisin kuvitella, että Ahokkaan sopimuksessa voisi olla joku pykälä, joka estäisi valmentamisen esimerkiksi toisessa liigaseurassa niin kauan kuin sopimus Tepsin kanssa on voimassa, vaikka työvelvoitetta ei enää olisikaan. Sekin voisi olla yksi syy sille, miksi Ahokas koki, että juuri nyt oli hyvä hetki lähteä ison veden taakse, kun palkka vielä juoksee Tepsistä.
 

Black Star

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
No jos on piikki, niin johan näissä haastatteluissa on piikkejä annettu vaikka mitään aiheeseen liittyvää ei ole edes kysytty. Alkaa kuulostaa katkerammalta kuin oma ex-puoliso. Toivottavasti Kanadassa keskittyy kuitenkin muihin asioihin ja tarkastelee omaa toimintaa myös peilistä, molemmat.

Siis onko sun ex Ahokkaan kanssa Kanadassa? Selittäisi kyllä sun asennetta ko. herraa kohtaan.

Ja iso hymiö. Tää oli kyl multa jo aika heikko, myönnetään.

Mut pakko kysyä että mistä kumpuaa sun vankkumaton usko että viime kauden katastrofiin oli syyllisenä lähinnä Ahokas ?

Mä oon vaan kiinnostunut kun itse en ole vielä tuolta yhtä syyllistä osannut löytää. Aika monta muutakin epäonnistujia keksin nopealla laskutoimituksella ja harvoin näissä pelkästään yksi kaveri vetää koko homman vihkoon.

Eli jos on lisätietoa/huhua niin kiinnostaa tietää. Ehkä vielä jonain päivänä selviää mitä helvettiä tuolla tapahtui viime kaudella.

Joo-o, kaks sivua taas tuoretta paskaa. Eiköhän ketjun voisi muutoinkin laittaa jo lukkoon, kun kyseinen herra ei enää TPS:ää valmenna?

Käytit siis aikaasi lukemalla kaksi sivua viestejä miehestä jonka ketjun haluat lukkoon?

Kannattaisko sum vaikka avata joku uusi keskustelu mikä kiinnostaa porukkaa yhtä paljon kuin tämä?

Mieti tätä lukee jengi joka ei ees diggaa Ahokkaasta eikä halua kuulla siitä sanakaan. Silti ei voi olla lukematta ja kommentoimatta.

Onko muuten joku iso pelko, että keskustelu Kiviharjusta tai Ahokkaasta jotenkin vie tilaa muulta keskustelulta? En oikein ymmärrä näitä pahan olon purkauksia muuten.

Eiköhän tämä keskustelu Ahokkaasta lopu kun ei enää ole Tepsiin liittyviä uutisia. Nyt niitä vielä on.
 

Juketsi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HC TPS
Mikä siis estää tuon palkan maksamisen Suomessa, jos asuu ulkomailla ja tekee siellä toista työtä, josta myös saa palkkaa? Tuskin tuossa pääsee hyödyntämään mistään veroeduista, joten en ymmärrä miksi tämä ei olisi mahdollista.
Käytännössä määräaikainen sopimus. Jos hänet on vapautettu tehtävistään, niin ei voi siirtyä uuden työnantajan nimiin ilman sopimusrikkomusta.
 

Reverent

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Hyvin erikoiseksi on maailma menny, kun ”piilomerkityksiä” aletaan hakemaan milloin mistäkin. Milloin se on väärä kravatti tai havaiji-paita tai sitten mahdollisesti toimittajan haastattelun pohjalta tehdyt sananvalinnat lehdessä. Vaikka moni on täällä oikealla asialla, niin silti vituttaa tää jatkuva kyttääminen ja syyllistäminen, kun milloin mistäkin löydetään jotain ihmellisiä piiloviestejä ja tulkinnat niistä ovat mitä erikoisempia.
Ahokkaan keissiin en osaa muuta sanoa, kuin että kai Palloseura on jonkinlaisessa korvausvelvollisuudessa Ahokkaalle, kun pistivät ukon pihalle ennen aikojaan. Selväähään se on, että Palloseura on tässä maksumiehen roolissa, menevät maksut sitten könttäsummana tai kuukausierinä. Jostain sekin on pois, mutta onneks meillä on massiäijät taustalla, jotka eivät ikinä lopeta rahan tunkemista pohjattomaan kaivoon.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös