Oulunseudulla on myös käytössä kasvattajaseura - järjestelmä.Tarkoitinkin edellisessä viestissä E-junnua tai vanhempaa,osalla junioreita tuossa iässä alkaa jo käymään itsenäisesti mielessä että olispa mahtava pelailla pitempään tuota kiekkoa kuin c-junnuksi.
Se on täällä ongelmana että osassa seuroista todellakin mennään liikaa mukaan tuohon nuori-suomi hömppään tai toteutetaan sitä väärin,eli jopa kielletään tavotteellinen ,kehittävä toiminta.Tämän takia on todella usea juniori vaihtanut seuraa tai jopa lopettanut koko pelihomman siihen oulunseudulla.
Osa on todellakin niitä harrasteseuroja niin toiminnan kuin valmennuksenkin osalta.
Mielestäni kannattaa heti lähteä laadukkaaseen porukkan mukaan,jos olet saanut vääränlaista / huonoa valmennusta jossain pikkuseurassa,niin on todella vaikea ottaa menetettyä takaisin.Ei ne alueenjohtavan seuran valmentajat kysele junioriedustusjoukkueeseen pyrkivältä pelaajalta jolla on taidot hukassa kun hän pyrkii joukkeeseen,että kun nyt et osaa tuota ja tuota osaatko 2 vuodenpäästä.
Olet kyllä oikeassa tuossa yksilötaitojen kehitttämisessä,mutta pystyykö niitä taitoja kehittämään parhaiten hyvien pelaajien keskuudessa vai ns.heikompien
Olen samaa mieltä tuosta kolmanneksi paras kentällisessä jutusta,on todella tuskaa joskus katsoa kun kalksi tai yksi ns.huippu lahjaks kaveri pyörii yksin kentällä kiekon kanssa.Onhan tuo jkis kumminkin joukkuelaji,jolla saadaan parhaat tulokset aikaiseksi.
Luonnollisesti E-junnusta, varsinkin vanhemmasta E:stä jo yleensä näkee, onko hänestä kehittymässä taitava kiekkoilija. Useimmitenhan nämä tulevaisuuden kiekkoilijat ovat jollain lailla lahjakkuuksia lajissaan. Tätä lahjakkuutta saadaa tietysti usein jalostettua mainitsemissasi huippuseuroissa.
Iso osa potentiaalisista kiekkoilijoista kuitenkin tarvitsee mielestäni tuota pidempää reittiä, eli kehittymissä rauhassa kasvattajanseurassa, ja vasta sitten kilpakiekkoiässä vaikkapa talenttiryhmien kautta eteenpäin.
Tämä pidempi tie on mielestäni hyvä myös osalle todellisista lahjakkuuksistakin. Jos pelaaja on esimerkiksi nopea ja näppärä kiekon kanssa, mutta hyvin pienikokoinen, eivät hänen kykynsä välttämättä pääse millään lailla oikeuksiinsa. Esimerkiksi D-junnuissa, missä tämän, mahdollisesti 140 senttisen pelaajan vastassa on 180 senttisiä, yhtä hyvin luistelevia vastustajia, saattaa kaveria jopa turhauttaa se, että hän tietää olevansa hyvä, mutta ei pääse nättämään sitä. Tässä on vaarana lajin lopettaminen.
Pari vuotta vielä kasvattajaseuran johtotähtenä antavat tällöin sopivasti aikaa kasvupyrähdyksen tulla ja samalla pelaajasta on kehittynyt rohkea ja itsevarma kiekkoilija. Melko hyvää sentteriainesta vaikka.