Hienosti näyttää Haaparanta-Tornion U16-porukalla menevän Ruotsin sarjassa. Hyvä, että saavat tuolla pelata, kun eivät Suomen pääsarjaan päässeet.
Eestin U16 Mestis porukka kanssa veti täysin vihkoon syksyn maalierolla -287 (1 sarjapiste), aika heikko ikäluokka muutaman vuoden takaisiin verrattuna. Vastaavasti HS Riga painaa menemään U16 Mestiksestä U16 alemman SM-sarjan ristiinkarsintoihin puhtaalla pelillä ja oli myös U15AAA varsin vahva, HK Zemgale jäi sitten sarjataulukon alempaan kolmannekseen syksyllä -> U15AA.Ei mennyt Eestin joukkueella putkeen U18 Mestiksen valloitus. Alempaan jatkosarjaan ja luovutus. Toivottavasti liitossa muistellaan pahalla, kun seuraavan kerran tullaan koputtelemaan.
tottahan tuo on, siis sakot pistemenetykset ja pelikiellot. Aina se toimihenkilö saa pelikieltoa, joka on allekirjoituksella hyväksynyt peliin pelikelvottoman pelaajan. Jokin hyvityshän pitää vastustajat saada siitä että vastapuolella pelaa "pelikelvoton" pelaaja. Sakko on ehkä vähän ylimitoitettu rangaistus tässä kohtaa, jos ensimmäinen karta.OP luki Iltalehdestä ihmeellisen asian koskien 2.divisioonan APV:n (Alavus) kohtaloa. Useiden sairastapausten vuoksi eivät voineet täydentää edustusjoukkuetta omista junioreistaan. Sakkoa , pistemenetystä ja toimitsijakieltoa on rapissut! Onko tämä totta vai tarua? Ei ainakaan tällä tavalla Suomeen " Kiekkokeskuksia" rakenneta. Junioreiden peluuttamissäännöt ovat varmasti ok, mutta edustusjoukkuseen kutsua pidettiin OP:n junioriaikana arvossaan. "Tolkkua touhuihin"!
huhut kertoo että liitto ei ole tästä asiasta yksimielinen. Katsotaan mitä oikein tapahtuu.Liitossa suunnitellaan mahdollista Suomi-sarja-tasojen palauttamista U16/U18/U20 ikäluokkiin ja samalla väli-ikäluokkien U17/U19/U22 jäämistä muutaman vuoden kuriositeetiksi.
Leijonat - Finhockey - Kilpailuvaliokunta harkitsee U16 Suomi-sarjan, U18 Suomi-sarjan ja U20 Suomi-sarjan paluuta - U17/U19/U22 sarjat eivät tällöin jatkuisi ensi kaudella
Ensi kauden valmistelu on ollut jo hyvän aikaa vauhdissa niin kilpailusääntöjen uudistamisen kuin sarjasuunnittelunkin osalta. J&a...finhockey.fi
Liitossa suunnitellaan mahdollista Suomi-sarja-tasojen palauttamista U16/U18/U20 ikäluokkiin ja samalla väli-ikäluokkien U17/U19/U22 jäämistä muutaman vuoden kuriositeetiksi.
No U15-tasoista ei minulla ole henkilökohtaista käsitystä. Mutta se on fakta että tuohon ikäluokkaan saakka sijainnilla on iso merkitys. Eli lohkojaot tasoryhmittäin tehdään juuri sijainnin mukaan. Esim. AAA sarjat on jaoteltu länsi/itä/pohjoinen akselilla, jossa pääkaupunkiseudun jengejä on heitelty joko länteen tai itään.Leijonat - Finhockey - U15 jatkosarjat päätetty
Oiskohan täällä joku, joka osaisi tätä jatkosarjojen määräytymisen logiikkaa jotenkin avata?
Jäi (vaihteeksi) liiton toiminnasta jatkosarjojen vahvistuksen jälkeen paskan maku suuhun ja ilmeisesti se on joukkueelle se ja sama, miten kehittyy pelissä alkukauden aikana (ts. pystyy pelaamaan itseään vahvempia vastaan tasokkaampia pelejä), kun se ei jatkosarjojen määrittelyssä merkkaa sitten mitään. Kuinka iso painoarvo esim. etäisyyksillä toisiin pelipaikkakuntiin on lohkojakoja tehtäessä? Vai onko tällä mitään merkitystä? Liitto kun toitottaa kovaan ääneen "pyrkivänsä kehittämään pelaajia kokonaisvaltaisesti", niin samalla kusee omiin muroihinsa, kun vedetään joukkueilta matto jalkojen alta ja laitetaan pelaamaan pelejä, joissa ei kehity kuin vitutus...
Eestit luopuivat. Rahat loppu.Latvialainen HS Riga on kahden voiton päässä paikasta U16 SM-sarjassa. Mestiksessä alkulohkonsa voittanut joukkue karsii tänä viikonloppuna paikasta U16 SM-sarjan alempaan jatkosarjaan.
Sen sijaan Team Eesti U18 ja U16 ovat joko luopuneet paikoistaan Mestiksen jatkosarjoissa tai suljettu ulos, kun U18 ei jostain syystä pelannut otteluitaan viime viikonloppuna.
Harmi.Eestit luopuivat. Rahat loppu.
Jokin verran tuossa AA tasolla pelejä katsellut (ehkä hiukan myös mukana häärännyt), ja erot ovat aika selviä. Jotkin joukkueet ovat kehittyneet ja menneet selkeästi eteen päin, mutta jatkot on A:ssa. Ilmeisesti kuntopuntaria ei ole ollut, vaan "sarjakärjet" jatkoon ja se siitä. Ei tässä varmaan mitään oikeusmurhaa ole kelleen tapahtunut. AA-tasolla on ollut nytkin niitä "pisteautomaatteja" kärkijoukkueille, eli kukaan ei ole kehittynyt niissä peleissä, paitsi huonomman veskari, ehkä. A-tasolla tulee sama meno jatkumaan. Ehkä vähemmän maaleja, mutta yleensä parempi voittaa, joten ennustaminen ei ole mahdotonta. Kyllä ne erot näkee varsin selvästi.No U15-tasoista ei minulla ole henkilökohtaista käsitystä. Mutta se on fakta että tuohon ikäluokkaan saakka sijainnilla on iso merkitys. Eli lohkojaot tasoryhmittäin tehdään juuri sijainnin mukaan. Esim. AAA sarjat on jaoteltu länsi/itä/pohjoinen akselilla, jossa pääkaupunkiseudun jengejä on heitelty joko länteen tai itään.
Jos haet tässä A/AA/AAA siirtymisiä, niin siihen en osaa ottaa kantaa tässä ikäryhmässä. En jaksa kaikkien tasojen eri lohkoja käydä läpi pelikohtaisesti. Nopealla silmäyksellä näyttäisi kuitenkin siltä että AA -tasoa ollaan kavennettu reilusti siirtämällä joukkueita A -tasolle. Tällä varmaan haettu A -tasolle lyhyempiä vieraspelimatkoja ja samalla AA -tasolle kovempitasoisia pelejä.
Tästä onkin ollut jo juttua jokereiden U20 -ketjussa.U20:ssa kuusi huonointa ei-Liiga -joukkuetta joutuu karsintoihin, johon tulee myös kaksi joukkuetta Mestiksestä. Kaikkiaan kahdeksasta joukkueesta kaksi pelaa ensi syksynä U20 SM-alkusarjaa ja kaksi U20 Mestistä. Niin tuota, sitä vaan tässä mietin, että mitä noille neljälle keskimmäiselle joukkueelle käy?
SM-karsintasarja pelataan kahdeksan (8) joukkueen yksinkertaisena sarjana, yhteensä 7 ottelua. Sarjan kaksi (2) parasta SM-alempaan alkusarjaan kaudelle 23-24, kaksi (2) viimeistä U20 Mestiksen alkusarjaan kaudelle 23-24.
Ensi kaudella U20 SM alkusarjassa pelaavat kaikki kevään 12 SM sarjassa pelaavaa joukkuetta + 6 kevään U20 SM-alemman jatkosarja parasta + 2 joukkuetta karsintasarjasta jossa kevään U20 SM alemman jatkosarjan 6 viimeistä (ei liigaseuran ykkösjoukkuetta) ja 2 U20 Mestiksen parasta (pl.Liigaseuran 2.joukk.). Eli yhteensä 20 joukkuetta, ei villejä kortteja. Muilla kuin liigapaikan perusteella mandaattipaikan omaavilla on mahdollista saada kaksi joukkuetta SMalkusarjaan. Kuten suurseura Kiekko-Espoolla tänä vuonna.
Tämä ei vastaa kysymykseen mitä käy karsintasarjan sijoille 3-6 päätyville joukkueille. Sijoilta 1-2 mennään siis SM-alkusarjaan ja sijoilta 7-8 Mestikseen, mutta ilmeisesti nämä neljä muuta vaan lakkautetaan.Tästä onkin ollut jo juttua jokereiden U20 -ketjussa.
Ongelmahan on siinä, että taklaamista tai taklauksen vastaanottamista ei opeteta. Kun ei tiedetä ja osata taklata niin sitten taklataan miten sattuu. Ja ilmeisesti somellakin on oma osuutensa pelissä, pelaajat hakee isoja taklauksia, joita kaverit katsomossa kuvaa ja niitä voi laittaa sitten vaikka tiktokkiin. Liittokin tästä kirjelmöi sivuillaan viime marraskuussa.OP on aivan mielenkiinnosta katsellut Leijona TV:sta muutamia U 20 SM, U 18 SM ja U 16 SM tason otteluita. Kahden vanhemman ikäluokan pelaajat ovat taitavia niin luistelutaidoiltaan kuin mailatekniikankin puolesta. Hermokontrollikin on suhteellisen hyvin hallinnassa. - OP on huolissaan U 16 vuotiaiden pelaajien otteista. Tuskin valmennuksessa opetetaan taklaamaan maila ylhäällä ja kyynärpää päätä kohti tai selkään/ jopa niskaan poikittaisella "antamiset". Ei kaikkea voi laskea myöhäisen murrosiän piikkiin! Kateeksi ei käy kaukalon kolmannen joukkueen eli tuomareiden tehtäviä. Joukkueiden valmentajat aistivat vaihtoaitiossa varmasti pelin hengen ottelun loppuhetkillä . OP toivoisi myös valmennusportaalta apua, etteivät epämiellyttävät loppukahinat pesiydy suomalaiseen jääkiekkoon.