Jukurien yleisömäärät

  • 155 204
  • 673
Suosikkijoukkue
On vain Jukurit
Voisiko Raumalta saada jotain vinkkejä, siellä on kuitenkin se reilu 3000 ihmistä lehtereillä vaikka on vielä aavistuksen Mikkeliä pienempi kaupunki?

Yksi ero Raum'n ja Mikkelin välillä on ihan kulttuurissa. Toisessa on pelattu kymmeniä vuosia liigassa ja sitä kautta on opittu käymään peleissä. Mikkelissä tuota kulttuuria luodaan vielä.
 
Viimeksi muokattu:

Wiljami

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit, sympatiaa muuhun Savoon ja Kaakonkulmalle
Hieman myöhäistä pohtia tätä, mutta osasikohan mikään taho tehdä markkinaselvitystä silloin ensimmäisellä liigakaudella, että mistä ne hallin täyttäneet n. 1500 henkeä enemmän silloin löytyivät vrt. nykytilanne ja millä konsteilla? Toki tuolloinhan bussit kiersivät maakuntaa (ainakin Puumalasta asti, tuskin sentään Savonlinnasta kun alkaisi matka olla jo melkoinen minkä päälle vittuilun maku hommassa) ja "ilmais"- tai vähintään puoli-ilmaislippuja jaettiin huhujen mukaan melko surutta (mistä toki ihan käypänä todisteena yleisötavoitteen rikkoutuminen puolitoistakertaisesti ja viivan alla ainoastaan 100k€ voittoa). Ja luonnollisesti se uutuudenviehätyskin oli melkoisen kovalla tasolla, mutta voiko sillä selittää yleisöryntäystä vielä kevättalven puolella kun vähintään kertaalleen oli jokainen ihmettelijä nähdä sitä liigavauhtia?

Yritettiinköhän tuolloin mitenkään pitkäjänteisemmin noita paikallesaapuneita sitouttaa seuraan? Melkein veikkaan että eipä juuri, markkina-Jonilla ja/tai pöhinä-Emellä (tai päätyönsä ohella ja kustannuksella osallistunueella RD:llä) ei ainakaan pitkäjänteisyys semmoiseen työhön ole tainnut koskaan piisata kun intoa on ainoastaan visioida ja toteuttaa koko ajan uusia tempauksia. Joka tapauksessa olisi siis hyvä tietää, onko niitä ihmisiä enää piirikunnassa (tai edes elossa) ketkä tuolloin jaksoivat kauden verran käydä puuhaa katsomassa, kun ehkä niistä olisi jonkun voinut saada jekutettua pysyväiskannattajaksi tai vähintään selvittää, mitä olisi pitänyt olla enemmän että jaksaisi jatkossakin hallille.

Koululaisliput olisi kyllä aika itsestäänselvä juttu, lapsi kun pääsee hallille kuluttamaan "ilmaiseksi" niin se tuo kuitenkin aika herkästi vanhemman mukana vahtaamaan ja kuluttamaan myös omalta osaltaan palveluita. Ne junnut olisi myös luonnollisesti sitä aktiivisimmin kannattavaa osastoa ikäluokkatasolla (siis jos arvalla pitäisi heittää ikäluokittain keskimäärin eniten ääntä pitävät, niin varmasti joku 10-19 on äänekkäämpi kuin 40-49 vaikka jälkimmäisessäkin olisi erittäin aktiivisia kannattajia) ja olisivat myös keskivertokannattajaa helpommin saatavilla päätyyn karkeloimaan.
 

Hoki88

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit + Idän ihmeet
Yleisökeskiarvo on noin kk sitten tapahtuneen mayday-viestin jälkeen noussut noin 135 katsojaa. Todellista lukemaa maksavista yleisömääristä ei varmasti tiedä kuin seura itse, mutta tuo antaa jotain suuntaviivoja tilanteelle. Haku oli sille noin 500 nousulle joten on siinä vielä muutamaksi kerraksi jalkauduttava yhteisön pariin ilmaislippuja jakamaan. Tilanne on kyllä toden totta hankala.
 

Tuusa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit
Loistavaa! Tässä rakennetaan sitä pohjaa tulevaisuuteen. Pikavoittoja on turha yrittää saada, työn tulos voi näkyä vasta monen vuoden päästä.
Tätä voisi soveltaa lisää. Nyt on 7-15v seisomapaikka 10e. Tuosta voisi raapaista pysyvästi 50% pois. Tuskin tekisi isoa lovea ottelutuottoihin, mutta voisi saada monia sitoutumaan heimoon tiiviimmin.
 

karate Mauri

Jäsen
Suosikkijoukkue
HardCore Hooligan
Hieman myöhäistä pohtia tätä, mutta osasikohan mikään taho tehdä markkinaselvitystä silloin ensimmäisellä liigakaudella, että mistä ne hallin täyttäneet n. 1500 henkeä enemmän silloin löytyivät vrt. nykytilanne ja millä konsteilla? Toki tuolloinhan bussit kiersivät maakuntaa (ainakin Puumalasta asti, tuskin sentään Savonlinnasta kun alkaisi matka olla jo melkoinen minkä päälle vittuilun maku hommassa) ja "ilmais"- tai vähintään puoli-ilmaislippuja jaettiin huhujen mukaan melko surutta (mistä toki ihan käypänä todisteena yleisötavoitteen rikkoutuminen puolitoistakertaisesti ja viivan alla ainoastaan 100k€ voittoa).

Morjensta pöytään! Osattiin hyvinkin, ja selvitystyön tulos on tähän ketjuun kirjattu jo aiemmin:

Tämä on hyvä tieto. Ensimmäisen kauden yleisöka oli 3804, tälle kautta se on ollut 2976. Ensimmäisellä kaudellahan ilmaislipuista oli ylitarjontaa ja niitä jäi jakamatta, joten tästä voidaan päätellä Jukureiden jakaneen tuolla kaudella 1000 lippua per peli ilmaiseksi. Päälle joissain otteluissa makkarat, joten kyllä siellä toden totta ammuttiin isolla pyssyllä silloin.

Tässä tietysti jää 500 sierainparia vielä "kateisiin", mutta varmasti siellä on vähän saatettu pyöristellä lukuja ylöspäinkin aikanaan, ja onhan liigan katsojaluvut kauttaaltaan olleet laskevalla käyrällä, kun sarja on pöhöttynyt ylisuureksi ja pelin taso on sakannut. Toisaalta Etelä-savossa on vuoden sisään noussut 12% työttömien määrä, ja näillä on varmasti kiire hakea töitä, silloinhan ei ole aikaa käydä kiekkopelissä. Tässä muuten voisi olla innovatiivisuuden paikka: työtön voisi saada lipun ilmaiseksi haettuaan esimerkiksi todistetusti kymmentä eri työtä? Tänne kirjoittelevat mikkeliläisfanit voisivatkin vinkata tämän homman seuran konttorille. Sieltä puhelin käteen ja soitto TE-toimistolle ja yhteistyötä hieromaan. Mitäänhän se ei ota, jos ei annakaan.

Sinällään minusta on ihan ymmärrettävä strategia ollut Vesalalla aikanaan, kun on halunnut saada mahdollisimman monet henkilöt paikan päälle tutustumaan kaupungissa suht uuteen juttuun... Mutta nyt kun katsoo niin en kyllä perhana tiedä oliko se sittenkin veden kantamista kaivoon?!
 
Suosikkijoukkue
Liiga
Munatonta puuhastelua koko yleisön kalastelu.
Pudotaan liigan nousuaikaan ja siihen hypeen mitä silloin saatiin aikaiseksi.
Se oli uskomatonta ensimmäiset kaksi vuotta.
Ammattimaista somehörhöilyä, upea tunnelma hallissa, asialliset musiikit asiallisilla volyymeilla jne.

Sitten, alkoi säästäminen. Tämä on kauniisti verrattavissa tähän päivään jossa kiinnostus on pudotettu lähelle nollaa. Joukkueen toimisto on tyhjää täynnä. Niin verellisesti sinikeltaisena kuin osaavina ammattilaisina.
Kaikki tuotettu sisältö on mielenkiinnotonta ja auttamattomasti jäljessä aitoa tekemistä ja intohimoa joukkueeseen.

Kaikissa yleisön kalasteluyrityksissä on epäonnistuttu räikeästi.

Aito intohimo toimiston tekemiseen korreloituu suoraan yleisömääriin. Oikeasti;
-jalkautuminen "päättömillä/humoristisilla" videoilla
-reipas tekeminen nyhjöttämisen sijaan
-mestis meni jo, HALOO!!! (epätoivoiset biisivalinnat ja maalilaulut LOL)
-rohkeus tiedottamiseen ja aito ulosanti normaalista elämästä joukkueen rinnalla
-ottelutapahtuma liigatasolle takaisin, mitä se oli ensimmäisinä vuosina
-rennosti nyt, ei pidä tehdä tekemisen pakosta, vaan rakkaudesta lajiin

kerron lisää jos kinostelee, olenhan ytimessä. ikuisesti.
 

Tuusa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit
Stadiumilla on Eloisan n 2700 hengen pikkujoulut samaan aikaan kuin peli. Voipi olla lievä vaikutus illan yleisömäärään..

Länkkäri:

"Kalevankankaalla voikin perjantaina illalla olla yli 5000 ihmistä, sillä eloisalaisia pikkujouluihin tulee noin 2700 ja Jukurien peleissä on tänä syksynä käynyt noin 2500–3000 katsojaa."

Tältä pohjalta 2500 olisi jo hyvin.
 

Hoki88

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit + Idän ihmeet
Pieni vaikutus noin suurella määrällä varmasti on mutta väittäisin että puhutaan kymmenistä katsojista ei sadoista mitkä voi jäädä pois. Ei Eloisan työntekijöistä esimerkiksi kymmentä prosenttia käy peleissä. Hyvät tekosyyt toisaalta toimistokin saa miksi sakkia ei hallilla ole.
 

Tuusa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit
Varmasti vähintään parin sadan katsojan loven yleisömäärään tekee nuo pikkujoulut. Pikkujouluissa olijat+ne, jotka jää pois, kun iskä, äiskä, kaveri ym. ei lähde tuon takia peliin. Ei tuo mikään tekosyy ole, vaan ihan fakta.
 

Hoki88

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit + Idän ihmeet
Eli Eloisan vaikutus Jukureiden yleismäärään on kaksinkertainen verrattuna kokonaisuuteen koko Mikkelin osalta, perustele? Jos keskimäärin koko Mikkelistä käy 5% peleistä niin Eloisan työntekijöistä tämä luku olisi yli kaksinkertainen.
 
Pieni vaikutus noin suurella määrällä varmasti on mutta väittäisin että puhutaan kymmenistä katsojista ei sadoista mitkä voi jäädä pois. Ei Eloisan työntekijöistä esimerkiksi kymmentä prosenttia käy peleissä. Hyvät tekosyyt toisaalta toimistokin saa miksi sakkia ei hallilla ole.
Tämä. Pitää muistaa että Eloisan alue on laaja ja edustus pikkujouluissakin: Enonkoski, Hirvensalmi, Juva, Kangasniemi, Mikkeli, Mäntyharju, Pertunmaa, Pieksämäki, Puumala, Rantasalmi, Savonlinna ja Sulkava.

Tuskin sieltä Enonkosken perukoilta oltaisiin Jukurien matsiin singahdettu muutoinkaan, Savonlinnasta puhumattakaan.
 

Hoki88

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit + Idän ihmeet
Mikä tekosyy otetaan käyttöön syyskauden huipentavaan ensi viikon perjantain Tappara -peliin jos yleisömäärä jää alle 3300?
Ehdottaisin sitä, että kahteen viikkoon on neljä kotipeliä ja ihmiset ovat käyneet jo joulunviettoon korona ja flunssa ja mahatauti seuralaisenaan. Myös ehdottomasti sivulauseessa kannattaa mainita kohonneet elinkustannukset sekä että rahat ovat menneet joululahjoihin ja muihin kuluihin tältä koko etelä-savon yhteiseltä heimolta. Jos nämä faktat eivät riitä niin lisätään noin 20 suurimman yrityksen pikkujoulut sekä naisten eht kiekkoilut suomi-tsekki.
 

Jape

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit
Joka tapauksessa tänään saattaa olla aika lähellä Ikioman tämän kauden yleisömäärän pohjalukema, joka siis tähän asti ollut tuo reilun kuukauden takainen TPS-pelin 2155.

Ehkä on ihmisiltä rahat loppu, kyyti puuttuu, tylsä vastustaja, flunssa, pelko vakioparkkipaikan vapaana olosta tai mikä tahansa, mutta silti huolestuttaa tuo kiinnostus tällä hetkellä.
Onko sitten toimistolla tehty kaikki voitava? Teeman taaksekaan ei voi aina mennä. Pitää tehdä myös lujasti töitä, että siihen jengi syttyy ja lähtee hallille. Totean jälleen kerran, että on olemassa lukemattomia markkinointikeinoja, jotka ovat ilmaisia tai lähes ilmaisia.
 

Hoki88

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit + Idän ihmeet
Varmasti vähintään parin sadan katsojan loven yleisömäärään tekee nuo pikkujoulut. Pikkujouluissa olijat+ne, jotka jää pois, kun iskä, äiskä, kaveri ym. ei lähde tuon takia peliin. Ei tuo mikään tekosyy ole, vaan ihan fakta.
Tuus nyt taas perustelemaan kun sinulla tästä faktaa oli. Miten pääsit tuohon lukemaan? Samoin, milloin niitä hyviä uutisia viidentoistavuoden laina-ajoista sekä helpotuksista olikaan tulossa?
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös