Jukurien yleisömäärät

  • 155 959
  • 673

paraspelaaja

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit
Ehkä nyt olisi hyvä paikka laittaa yleisömäärille oma ketju, koska aiheesta tullaan kuitenkin ensi syksynä vääntämään sivutolkulla. Ja onhan kyseessä - halusimme tai emme - Jukurien suurin kysymysmerkki ja kompastuskivi vuosien ajalta.

Lyhyt tiivistelmä Jukurien viimeisen Mestis-runkosarjan yleisömääristä: aivan alkukaudesta määrät olivat kiitettävät, tuloksellisesti huonosta vaiheesta huolimatta. Loppusyksystä kävijämäärä vakiintui noin 1600 paikkeille. Tammikuussa tuli pelillisesti todella väsynyt vaihe, jolloin joukkue voitti joka ottelun mutta pelasi silti todella ikävystyttävää kiekkoa; tämän ja pitkän kotipeliputken yhteisvaikutuksena yleisömäärät kävivät muutaman pelin ajan reilussa tuhannessa. Joukkueen ylpeyden ja asenteen palattua palasivat myös katsojat. Viimeisten viiden kotimatsin keskiarvo oli yli 1800, jota voidaan pitää jo tyydyttävänä määränä ottaen huomioon, että mitään panosta ei näissä otteluissa ollut. Äsken päättyneessä viimeisessä runkosarjamatsissa yleisöä oli 2476, joka on erinomainen signaali tulevaisuutta ajatellen. Lopulliseksi yleisö-keskiarvoksi muodostui yhtä vaille 1600, joka ei ole hyvä, mutta kuten sanottua, käyrä on nouseva.

Aihetta sivuten on pakko ottaa tuo lipunmyynti jälleen esille (koska tiedän, että palautteeni menee tätäkin kautta). Siis onhan tuo nyt aivan järkyttävää. Kannattaisikohan siellä toimistolla nyt tunnustaa että joku tuossa lipunmyynnissä menee vituilleen ja pahasti? Säälittää lipunmyyjien puolesta, kun jokaiselta tulee turhautunut tuijotus viestinään "mikä VITTU tässä voi kestää näin kauan?" ja kylläpä tänään kuulin tuon lauselman ääneenkin noiden voimasanojen saattelemana. Lippuluukun tyypit ovat aikalailla vapaaehtoisia, heidän vika tämä varmaan vähiten on. Kello oli 18.50, kun lippuluukuilla oli yhä ollut isot jonot. Ei voi vaan pistää myöhästelevien mikkeliläisten viaksi, kyllä vika on Jukurijohdon päässä. Korjatkaa nyt tuo epäkohta, tai tuosta Jukurien lipunmyynnistä tulee yksi saatanan vitsi koko kiekkoilevassa Suomessa. Mikkeliläisten keskuudessa se jo sitä on.
 
Suosikkijoukkue
Päätykatsomoiden kiekko-oraakkelit
Kannattaisikohan siellä toimistolla nyt tunnustaa että joku tuossa lipunmyynnissä menee vituilleen ja pahasti?
Ensi kauden lipunmyyntijärjestelmä on kuulemani mukaan kilpailutettu ja jatkoneuvotteluja käydään. Nykyinen toimija tuskin lienee kovin korkealla listalla ainakaan annettujen näyttöjen puolesta. Kyllähän tämä varmaan toimistollakin tiedetään, mutta jostain syystä siihen ei ole muutosta tullut. Jos asiakkaan kokemus tapahtumasta menee vitutuksen puolelle jo ennen ottelua hallin pihalla, niin se ei kovin helposti plussalle käänny pelin aikanakaan. Komppaan palstaveljeä yllä: Toimiva sujuva lipunmyynti hallilla on asia, mikä vain pitää saada kuntoon - heti eikä vasta ensi syksynä.
 

Andy-80

Jäsen
Suosikkijoukkue
Mikkelin Jukurit
Kyllä tuo lipunmyynti hallin luukuilla on yksi farssi -vuodesta toiseen! Mitään ei opita. Vesalainen taisi kirjoittaa jossain, että meidän pitää mennä ihmisten luokse eikä toisinpäin?! Opetellaan Liigaan menoa, mutta tätä yksinkertaista asiaa ei haluta tai osata hoitaa kuntoon. Toki muutama `jonottamiseen kyllästynyt` oppii tästä ja ostaa liput etukäteen, mutta tekeekö kaikki niin?

Tässä on nyt kevät aikaa hoitaa tämä puoli jotenkin kuntoon! Eik`s je!
 
Suosikkijoukkue
Jukurit, TML
Olen samaa mieltä Andyn kanssa. Lipunmyynnin kanssa on tunaroitu huolella vuodesta toiseen ja mitään ei ole tähän asti opittu, tai siltä se ainakin ulospäin näyttää. Kyllä niitä isompiakin kinkereitä onnistuneesti järjestetään kuin Mestispeli Kalevankankaalla, mutta tästä huolimatta monta matsia menee aina arpoessa miksi vehkeet ei pelaa. Ennen syksyä tulisi palaverissa käydä läpi edellisvuosien epäonnistumiset ja varmistaa ettei samat tökkimistä aiheuttavat asiat voi toistua. Lipun ostaminen ennakkoon netistä on hyvä tapa päästä reippaasti istumaan, mutta se on asiakkaan asia mistä hän sen pilettinsä ostaa, joten varautuminen on oltava sitä luokkaa, että vaikka jokainen ostaisi lipun luukulta, niin homman on pelattava vähintään kohtuullisen jouheasti siinäkin tapauksessa.
 

Gameson

Jäsen
Hyvää keskustelua saatu aikaiseksi. Eilen tilanne oli kyllä karmaiseva, sillä hallissa oli vain 2400 katsojaa ja tilanne oli täysin katastrofi. Ei vaan voi tulla tuollaisia jonoja tuosta määrästä ihmisiä. Toimistolla on vuodesta toiseen syytetty katsojia, mutta tuo tilanne lippuluukulla ei toimi. Luukkuja on auki aivan liian vähän, eikä siellä ole selkeää ja nopeaa toimintamallia.

Hauskaa on se, että vaikka lipun ostaa ennakkoon, ei silti välty jonottamisilta. Suurin ongelmahan tässä ehkä on resurssit ja lippuluukkujen vähäisyys. Tällä hetkellä ennakolipun ostaneet, noutolipun saajat ja kaikki muut mahdolliset koittavat tunkea samasta ovesta sisään samalla, kun järkkärin nopeus ei riitä yhdellä tiketinlukijalla per välikkö ottamaan ennakkolippuja lukuun, joka on yksi syy jonon tökkimiselle. On hieman outoa, että liigapaikkakunnilla, joissa on lähes kaksinkertainen yleisömäärä, lippujonot kulkevat huomattavasti nopeammin. Ja silloin, kun yhdellä ei kulkenut, se pyysi katsojiltaan seuraavana päivänä anteeksi, että monilta jäi niin paljon pelistä näkemättä. Se oli rehti ulostulo.

Jukureiden toimiston väen olisi aika myöntää, että kaikki ei ole lipunmyynnin osalta kunnossa. Tammiruusu on hyvin ymmärtänyt sen, että kilpailu ihmisten vapaa-ajanvietosta on kovaa. Toivon, että nyt hän laittaisikin asian kuntoon, sillä kohta ne kilpailevat asiat vievät ihmiset muualle
 
Suosikkijoukkue
Jukurit, TML
Yksi selkeä puutos toistuu pelistä toiseen, erityisesti jos on ruuhkainen peli. Lipunmyynnin alkaessa sakata, johtajuus tuntuu puuttuvan lipunmyynnistä. Mikäli ennakkoon lipun ostaneet, tai ilmaislippulaiset ohjattaisiin vaikka möreää rinta-ääntä käyttäen toimipisteelle jossa riittää pelkkä piippaus lippuun, niin he olisivat poissa sieltä jonoja tulppaamasta.
 

Jayzon

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit, Golden Knights
Lipunmyynnin auttamaton hitaus on itselläkin ollut se silmiinpistävin moka Kalevankankaan jääkiekkotuotteessa jo pitkään. Siihen on saatava korjausta ja PIAN.

Mutta jos jotain hyvää pitää tuostakin sanoa, niin nykyään on sentään korttimaksulaite jokaisella luukulla, toisin kuin vielä jokin aika sitten! :)
 

paraspelaaja

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit
Alkaa näyttää siltä, että täydellä mökillä mennään tänäänkin. Länsi-Savon/Vesalaisen twitterin mukaan istumapaikkoja jäljellä 90 (nämä ilmeisesti niitä kausikorttien varalta varattuja paikkoja) ja seisomapaikkoja alle 200.
 

Wiljami

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit, sympatiaa muuhun Savoon ja Kaakonkulmalle
Tähän mennessä yleisökeskiarvo 4200, vois pitää koko kauden ni lipputuloissa saisi jo hankittua melko kovan joukkueen. No huumori sikseen, mutta tämän päivän voiton ansiosta torstainakin on todennäköisesti yleisöä likemmäs neljää tuhatta, uskoisin ainakin tämän päivän yleisössä olleen satoja sellaisia ketkä tekevät nyt päätöksen tulla peliin myös torstaina hyvän ja menestyksekkään taistelun ansiosta.
 

paraspelaaja

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit
Monissa tutkimuksissa on osoitettu, että urheilutapahtumaan tullaan lähinnä tunnelman ja suurien tunteiden toivossa. Ei itseasiassa voittojen. Asiahan on jollain tavalla tabu eikä sitä ymmärretä (muistan aika monien väittäneen, että mikkeliläisyleisö joka on aina tottunut voittoihin, ei tule kestämään jatkuvia tappioita). Mutta onhan nyt, saa****, yksi taistelemalla hävitty Liigapeli parempi kuin 10 rutiinilla voitettua Mestis-peliä.

Olen kyllä kanssasi täysin samaa mieltä, jotenkin ihmisistä pystyi sekä perjantaina että varsinkin äsken aistimaan, että "hemmetti, pitää kyllä tulla toistekin!" siinä missä normin voitetun Mestis-pelin jälkeen vallitseva tunne taisi olla ennemmin "hohhoijaa, milloinhan finaalit alkaa".
 

Andy-80

Jäsen
Suosikkijoukkue
Mikkelin Jukurit
Yleisömäärä ja fiilis oli huikea viikonlopun peleissä. Tämä oli varmaankin vähimmäistavoite organisaation tasolla. Uutta oli ainutkertainen tunnelma ottelutapahtumissa, joka loi hieman samankaltaiset väristykset kuin Mestiksen finaaleissa aikanaan. Ja se ei ole vähän.

Nyt astuu `arki` peliin ja myynti -ja mainospuoli saa näyttää parastaan tulevien ottelutapahtumien toteuttamiseksi. Ensimmäinen koitos on jo ensi viikolla.

Mielenkiinnolla odotan meneekö kolme tonnia rikki!
 

MurhaaMenoo

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo ja JokiPo sekä HyväPeli
Kyllähän Jukureille on melkoinen kultainen kädenpuristus annettu Liigan taholta kun saatte 3 kotiottelua putkeen heti kauden alussa.
 

Jayzon

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit, Golden Knights
Kyllähän Jukureille on melkoinen kultainen kädenpuristus annettu Liigan taholta kun saatte 3 kotiottelua putkeen heti kauden alussa.
Jep, kyllä mestaruus on jo käytännössä pedattu Jukureille tällaisten toimien perusteella. ;)
 

KOOKOOBOY

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Monissa tutkimuksissa on osoitettu, että urheilutapahtumaan tullaan lähinnä tunnelman ja suurien tunteiden toivossa. Ei itseasiassa voittojen. Asiahan on jollain tavalla tabu eikä sitä ymmärretä (muistan aika monien väittäneen, että mikkeliläisyleisö joka on aina tottunut voittoihin, ei tule kestämään jatkuvia tappioita). Mutta onhan nyt, saa****, yksi taistelemalla hävitty Liigapeli parempi kuin 10 rutiinilla voitettua Mestis-peliä..

Olet täysin oikeassa tästä --> Tunnelman takia ne peruskatsojatkin sinne hallille tulevat. On sitten kyseessä suuren maailman futispelit tai paikallinen Liiga. Ilman tunnelmaa on hankala saada väkeä. Tästä löytyy monta hyvää esimerkkiä kuinka "kaupallisuudella" on pilattu tunnelmaa. Tärkeää on löytää se sopiva tasapaino kaupallisuudelle, musiikille ja katsojien luomalle tunnelmalle. Se mikä toimii Stadissa ei välttämättä toimi Savossa ja sama toisinpäin.

Tästä hyvänä esimerkkinä kuinka ottelun tunnelmaa pilataan ainakin meillä Kouvolassa. Mainokset ja musiikit tulevat samantien yleisön metelin päälle kun pelikatko vihelletään. On toki hienoa että kopissa ollaan hereillä mutta pelisilmä uupuu. Vaikka jäälle vedettäisiin neljässä parissa tanssia ja yleisö ei pysy penkeillään niin sieltä se Noora-Lotta taas aloittaa "mä nautin mun subin kaikilla mausteilla..." Ja koska yleisö pitää ääntä niin pitäähän se lisätä kaiuttimeenkin lisää ääntä jotta se yleisön mekkala peittyy :)

Edit: jäi vielä kehumatta että hieno yleisökeskiarvo 4200 ! ! !
 

paraspelaaja

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit
Lauantain Jukurit-Ilves -peliin myyty jo nyt lähestulkoon sen verran istumapaikkoja kuin edelliseen kotipeliin(3222) oli myyty pari tuntia ennen ottelua. HIFK:n lyöminen ja neljän ottelun voittoputki nousijajoukkueelle olisi tietysti jo sen verran hypeä aiheuttava asia että lauantain ottelussa saattaisi olla halli pullollaan. Mutta lähemmäs 4000 mentäneen oman arvioni mukaan joka tapauksessa.
 

KOOKOOBOY

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Lauantain Jukurit-Ilves -peliin myyty jo nyt lähestulkoon sen verran istumapaikkoja kuin edelliseen kotipeliin(3222) oli myyty pari tuntia ennen ottelua. HIFK:n lyöminen ja neljän ottelun voittoputki nousijajoukkueelle olisi tietysti jo sen verran hypeä aiheuttava asia että lauantain ottelussa saattaisi olla halli pullollaan. Mutta lähemmäs 4000 mentäneen oman arvioni mukaan joka tapauksessa.

Tulee täysi tupa! Nyt jos koskaan on kaikkien aikojen buumi päällä ja kaikki eväät sen toteuttamiseen olemassa. HUIKEA SARJAN ALOITUS, KAKSI LOPPUUNMYYTYÄ OTTELUA, VOITTOPUTKI, RD:n PELIKIRJA ja KIIMA!

Onnittelut Mikkeliin vaikka sydäntä särkee samalla katsoa kun oma jengi pelaa puolivaloilla eikä edes ole vielä pimein aika vuodesta.
 

Andy-80

Jäsen
Suosikkijoukkue
Mikkelin Jukurit
3600 lippua lunastettu huomiseen peliin, kertoo Vesalainen instassa. Huomenna on todennäköisesti tupa täynnä! Eihän tälläisiä yleisömääriä täällä pitänyt olla?!

No joo. Tiedän, että tippuvat tappioputkien aikana. Naatitaan nyt!
 

Wiljami

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit, sympatiaa muuhun Savoon ja Kaakonkulmalle
Mikäs on muuten huomisen matsin teema kun muistelisin että jokainen kotiottelu oli teemoitettu? Ensi viikolla Jukurit lähtevät mukaan Mikkelin lounasravintolabisnekseen (linkku Jukurien kotisivulle) ja alkuviikosta lounastaneet saavat kupongin joka oikeuttaa kahteen seisomapaikkalippuun yhden hinnalla 8.10. pelattavaan Jukurit - JYP -otteluun (joka muuten on jo teemoitettu, Jukurithan pelaavat tuolloin vaaleanpunaisissa peliasuissa Syöpäsäätiön hyväksi, pelipaidat huutokaupataan ottelun jälkeen ja maksut suoritetaan suoraan Syöpäsäätiön tilille. Linkki Länsi-Savoon).
 

Andy-80

Jäsen
Suosikkijoukkue
Mikkelin Jukurit
^ Taitaa teemana olla digitaalinen kaupunkiseikkailu näin poke-aikana. Muutama muukin seura on mukana tässä.
 

Harppa-setä

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit
3600 lippua lunastettu huomiseen peliin, kertoo Vesalainen instassa. Huomenna on todennäköisesti tupa täynnä! Eihän tälläisiä yleisömääriä täällä pitänyt olla?! No joo. Tiedän, että tippuvat tappioputkien aikana. Naatitaan nyt!

Mikä tappioputki??? Miä aloin rakentaa jo takapihalle paljua että voidaan kylvettää Kanada-maljaa keväällä :D(huumoria)
 

Tuusa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit
Mikä ihmeen tarve niin monilla on hokea mahdollisia tulevia tappioita? Tuleehan niitä varmasti ja kaikille. Kun saa tikkarin, niin sillä herkutellaan aikansa ja sit jäljelle jää pelkkä tikku. Sitten pitää vaan hommata taas uusi tikkari. Nyt on nyt ja huomenna on huomenna. Tästä pitää nauttia.
 

Wiljami

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit, sympatiaa muuhun Savoon ja Kaakonkulmalle
^ Taitaa teemana olla digitaalinen kaupunkiseikkailu näin poke-aikana. Muutama muukin seura on mukana tässä.
Joo sehän se olikin, tuosta oli viime kotimatsissa isot maininnat että tapahtuma huipentuu hallille mutta eihän sitä enää jaksanut muistaa. Seikkailu taisi alkaa tänään illalla ja kelikin näyttäisi kirkastuvan mutta tuskin kehtaa kuitenkaan lähteä yötä myöten pihalle riekkumaan kun pitäähän se jaksaa huomenna kannustaakin ahkerasti ehtoopuolella.
 

paraspelaaja

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit
Mikä ihmeen tarve niin monilla on hokea mahdollisia tulevia tappioita? Tuleehan niitä varmasti ja kaikille. Kun saa tikkarin, niin sillä herkutellaan aikansa ja sit jäljelle jää pelkkä tikku. Sitten pitää vaan hommata taas uusi tikkari. Nyt on nyt ja huomenna on huomenna. Tästä pitää nauttia.
Täsmälleen saman meinasin jo kirjoittaa, mutta en sitten viitsinyt ettei jollekin tule paha mieli.

Juuri nyt merkitsevä asia on se, että Jukurit voitti eilen IFK:n ja on neljän ottelun voittoputkessa. Se on totta. Aivan eri asia on se oletus, että tämä riemu loppuu jossain vaiheessa. Sehän on aivan oikea oletus, jonka voi nähdä jopa tilastoja (esim. PDO) tulkitsemalla. Jukurien maalintekotehokkuus on ensimmäisissä viidessä pelissä ollut "liian" korkea suhteessa maalinestotehokkuuteen. Jompikumpi tulee todennäköisesti laskemaan ajan myötä.

On kuitenkin parempi pysyä tässä hetkessä. Vain meneillään olevaan hetkeen voi vaikuttaa, vain meneillään olevan hetken voi todella tuntea! Ja jos joku ottaa tästä hetkestä nauttimisen "keulimisena" - siinä merkityksessä missä suurin osa termin ymmärtää - niin se on hänen oma tulkintansa. Itse ainakin keulin ihan helvetisti, keulin juuri sen perusteella mitä mikkeliläisessä jääkiekossa nyt tapahtuu. Jukurit napsii suoria voittoja Liigajoukkueista ja halli täyttyy niin ettei sisälle mahdu; ei tätä olisi muutama vuosi sitten voinut uskoa todeksi! Huomenna jatketaan, koska tarina jatkuu. Ja eletään hetkessä.
 

ath_lon

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit
Jos huomiseen Ilves-peliin haluaa lipun saada, niin kohta on kiire. 261 lippua jäljellä istumaan. Seisomapaikat on myyty loppuun jo pari tuntia sitten. Lähde Vesalaisen Twitter-tili.
 

Jape

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit
Jos huomiseen Ilves-peliin haluaa lipun saada, niin kohta on kiire.
Kuulostaa todella hyvältä. Alkukauden hyvät otteet alkavat realisoitumaan myös lipputiskillä ja niinhän sen pitääkin olla. Pelkkä nousuhuuma ei pitkään kanna, mutta kun peli kulkee niin yleisö tykkää. Onhan tässä huuma päällä ja varsinkin tuo eilinen ifk-pelin voitto heitti aika reippaasti lisää vettä kiukaaseen!
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös