Jukurien talous

Miju

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit
Turskaa tulee.... RD toi tullessaan esikunnan ja se esikunta sai tämän talven aikana lähteä, lopulta lähti myös RD. En usko, että tuo RD:n ja esikunnan lähtö oli ihan ilmainen, siiten selittynee osa tappioista. Osaltaan oli varmasti myös sillä tavalla, että esikunta maksoi hyötyyn nähden liikaa ja kerralla poistettuna, tappio tulee vain yhdelle tilikaudelle.

Aika paljon on ollut keskusteluissa, että RD halusi suheerata kaikilla sektoreilla. Normaalissa yrityksessä tahtipuikkoa heiluttaa toimitusjohtaja, joka nauttii hallituksen luottamusta, ja jos ei nauti, niin saa kenkää. Urheiluun sidoksissa yrityksissä harvoin on näin, siksi nämä kuviot ovat vähintäänkin mielenkiintoisia.

Kautta rantain voi ymmärtää, että Jukureissa orkesteria johtaa taas hallituksen jäsen Viitikko. Hän on ottanut RD:n aseman ja suheeraa nyt kaikilla sektoreilla. Se onko hyvää vai huonoa, että jääkiekon ulkopuolinen henkilö puuttuu myös joukkueen toimintaan, nähdään tulevaisuudessa. Uskon, että uusia ajattelutapoja varmasti saadaan tuotua toimintaan, mutta missä menee rajat... Puuttuuko pääomistaja pelaajien hankintaan, tapahtuman luontiin, markkinointiin, vai onko nuo päätökset muiden käsissä. Mikä on Toivakan asema Jukureissa, johtaako hallituksen puheenjohtaja hallitusta, vai pääomistajajäsen puheenjohtajaa.

Yksi asia jota ei ole vielä pohdittu, on Muotkan asema tässä keitoksessa. Johtaako toimitusjohtaja toimintaa, vai onko hän marionettinukke. Tähän asti hän on ollut taka-alalla, ainakin kun seuraa Jukureiden viestintää. Harvoin hän on ollut kertomassa asioista ja jos on, niin rinnalla on ollut Viitikko tai Toivakka. Ottaakohan Muotka nyt enemmän osaa toimintaan, kun RD on syrjässä?

Summa summarum... Mielenkiintoinen kesä ja ensi kausi on varmasti tulossa...
 

Viath

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko, Predsin bandwagonissa
Itselle nämä ”voimasuhteet” keittiön puolella on välittynyt lähinnä siitä, että kuka nyt on lehtien palstoille kommentteja antanut. Voi olla taktinen on veto laittaa hallituksen jäsen ja pääomistaja antamaan kommentit, jotta toimitusjohtaja saa työrauhan ja keskittyä siihen tärkeimpään, eli varmistaa, että seuraavalla kaudella on päävalmentajaa ja yhteistyökumppaneita myöten joukkue valmis liigakauteen.

Eli jos nyt viimeisimmässä draaman kaaressa hallitus ja jory olisi päättänyt, että tj kommentoi, niin sitten tämä olisi varmaan kulminoitunut omassa mielessä enemmän toimarin päätökseksi.

Varmaa on, että Viitikko on euroja tiskiin latoessaan myös määritellyt reunaehdot, eli mikä on omistajan ja hallituksen jäsenen rooli vrt. Toimariin.

Toki voi olla, että Muotkakin on liipasimella, onhan tuo ovi tällä kaudella käynyt.
 

karate Mauri

Jäsen
Suosikkijoukkue
HardCore Hooligan
Moi! Pahoittelen jos asia on jo jossain toisaalla kaluttu, mutta en löytänyt Jukureiden tilinpäätöstietoja tilikaudelta 4/17-4/18 mistään. Ovatko yhä julkaisematta vai mikä on meininki? Toisekseen, onko tihkunut tietoja kausikorttimyynnin sujumisesta? Kiitos ja tsemiä pitsiturnaukseen. Mauri
 

Miju

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit
Tilinpäätöstietoja 17-18 ei ole vielä julkistettu. Ymmärtääksen tämän kuun loppuun mennessä ne pitäisi julkistaa. Keväällä arvioitiin, että tappiota tulisi n 400k€. Liikevaihdon ollessa noin 4M€.

Kausikortteja on nyt myyty noin 1.000. Lähde L-S 01.08.2018
 

hil

Jäsen
Suosikkijoukkue
West Bromwich Albion, Liga NOS
Jukurit HC Oy piti yhtiökokoustaan alkuviikosta.

Tilikauden tappio oli 365 447 euroa. Operatiivisen toiminnan tappio oli 250 000 euroa ja loppu pääosin RD:n sopimuksen purkamisen kustannuksia - jotka olisin kyllä arvannut suuremmiksi. Liigosaketta on maksettu 647 625 euroa ja jäljellä on 3 * 384 125 euroa.

Tämä ja muuta selviää tänään ilmestyneestä Mikkelin Kaupunkilehden jutusta .
 

Jape

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit
Mikähän tuo todellinen tappiolukema viime kaudelta sitten oli? Elokuussa tiedotettiin tuo rapiat 365 k€ ja nyt Kauppalehti uutisoi lukeman olleenkin n. 843 k€ pakkasella. Tämä rumempi luku on noista virallisista tiedoista (esim. Asiakastieto.fi).
Oliskohan tuossa sitten mukana ravintolatoiminnan tulos? Sehän ymmärtääkseni yhdistettiin tälle kaudelle ja siihen viittaa myös tuo reipas henkilömäärän kasvu (30 -> 49). Miksi tätä tilannetta ei Muotka avannut ollenkaan tuossa elokuun haastattelussa ja nyt tulee ilmi tuollainen lukema?
 

Miju

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit
Tuloslaskelmassa on satunnaisissa erissä 508k€ plussaa. Tuo selvittänee tuon eron. Onko se sitten ravintolamyynnin osuus, sitä tiedä en. Joku viisaampi voi selventää.
 

Wiljami

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit, sympatiaa muuhun Savoon ja Kaakonkulmalle
Tänään tosiaan tuli lukuja:
Eli liikevaihto 3,922 miljoonaa (kasvua edelliskauden 3,363:sta 17%) ja liikevoitto 100883€. Voisi puhua melko hyvästä tekemisestä toimistolla ja väittää myös että toimintoja on liigataipaleen aikana onnistuttu sekä keventämään että tehostamaan. Liikevaihtokin näyttää vielä kasvuvaiheessa olevalle pienemmälle seuralle ihan hyvältä ja kasvutahti terveeltä (maallikon silmin katsottuna toki).
 

Jape

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit
Yleisötavoitteesta jäätiin kuitenkin aika selvästi viime kaudella, joten kyllähän tuo loppukauden tyhjennysmyynti pelasti talouden reippailta tappioilta.
Partasen siirrosta Sveitsiin ilmeisesti netottiin kohtuu iso pinkka. Toki muillakin siirroilla oli taloudellinen merkityksensä.
Hieno homma kuitenkin että päästiin selvästi plussalle.

Toivottavasti tällä kaudella päästäisiin yleisötavoitteeseen, eikä menestyksen vuoksi pelaajamyyntejä tarvitisisi edes miettiä.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös