Vancouver on ajallaan turnauksena yhtä kova turnaus kuin 3 sitä edeltävää olympiaturnausta ja vuoden 2004 World Cup ja ei vaadi valmentajalta omana aikanaan sen suurempia valmiuksia kuin esim. v. 2004 finaalipaikan saavuttaminen vaati Raimo Summasen Suomelta. Nostan Summasen WC-finaalipaikan saavuttamisen kaikkien aikojen ykkösteoksi suomalaiselta päävamentajalta ja lähellä perässä seuraa Erkka Westerlundin valmennustyö Torinossa 2006, joka tuotti hopeaa. Tämän jälkeen kolmantena seuraa MM-kullan voittaminen v. 1995 Curren päävalmennuksessa ja sitten vasta tulee keskusteluun nämä pronssi-Jukat olympiakisoista, seuranaan Aravirta v. 1998 Naganossa.
Ei sinulla myös siffa ole mitään oikeita mittareita määrittelemään esim. Kanadan v. 1998 Naganon joukkueen henkistä kovuutta verrattuna v. 2010 Vancouverin Kanadan joukkueeseen, vaikka Kanada jäi neljänneksi Naganossa ja voitti kultaa Vancouverissa. Wayne Gretzky on tunnustetusti kaikkien aikojen jääkiekkoilija koko maailmassa, vaikka lopetti uransa v. 1999, joten ei kaikki aina vaan kehity, vaikka valmennusmenetelmät, harjoitepankit ym. kehittyisivätkin. Nykynuoriso ei laajoin joukoin käytä enää vapaa-aikaansa urheilemiseen samalla tavoin kuin vielä 1970- ja 80-luvuilla, joten on mahdoton uskoa väitteeseen, että nykyajan huippu-urheilijat olisivat sen parempia urhelijoita kuin aikaisemmin, koska suurella osalla nuorisosta on niin kehno tausta lapsuudesta ja teini-iästä huippu-urheiluun. Peli voi kehittyä, mutta onko sitä pelaava pelaajamateriaali parempaa kuin aikaisempina vuosikymmeninä, tuskin on. Lisäksi ei valmennus aína vaan mene eteenpäin, malliesimerkkinä Suomen juniorivalmennus sen jälkeen, kun keksittiin nuori-Suomi hömpötys.
Jatkat tietysti "maailman loppuun" saakka jankutustasi pronssi-Jukka Jalosen Vancouver-menestyksellä 2010, mutta ei se haittaa yhtään ja ei varsinkaan nosta Jalosen olympiapronssia sen suuremmalle jalustalle kuin se kuuluu. Se on vain jatkumo Suomen miesten jääkiekon mitalikannalle, joka alkoi v. 1988 Calgarystä Pentti Matikaisen päävalmennuksessa, ei sen enempää, eikä vähempää. Pelättävissähän oli, että Jukka Jalonen tiputtaa Suomen taas keskinkertaisten jääkiekkomaiden ryhmään, mutta onneksi niin ei sentään käynyt näinä 3-4 vuotena, jotka Jukka Jalonen on Suomen päävalmentaja. Suomessa on tietysti ja onneksi mielipiteen vapaus ja tämä on keskustelupalsta, joten jatka siffa jankutustasi, kun et keksi uusia näkökulmia keskusteluun.
En myös usko, että Suomen valmennustrio Vancouverissa oli sen hetken paras mahdollinen kolmikko, että olisimme kyenneet taistelemaan kirkkaammista mitaleista kuin pronssi. Nyt saavutettiin optimaalinen tulos kolmikolla Jalonen/Dufva/Lehkonen. Siksi oli erittäin onnistunut teko vaihtaa Vancouverin valmennuskolmikosta 2/3 uusiin valmentajiin jo kaudeksi 10-11. Tämä oli onnistunut muutos Kalervo Kummolalta valmennusryhmään, että korvattiin Dufva ja Lehkonen Matikaisella ja Nurmisella. Dufva väistyi tunnetusti vapaaehtoisesti, josta hänelle täydet pisteet.