Et ehtinyt vastaamaan kirjoitukseeni, mutta ehdit kirjoittaa tähän samaan puuhun seitsemän viestiä joissa puhut ihan muita. Ei taida olla mitään sanottava siihen asiaan.
Kun voittaminen on kaiken tekemisen peruskivi, niin kerroppa mitä sillä käytännössä tarkoitat?
En sano, että olisit kirjoittanut niinkuin minä sanoin, et vain antanut mitään konkretiaa näkemyksellesi. Sitä kyselen tuossa edellä olevassa.
Jotenkin ajatten ettei suomalaisen pelitavan uloskirjoittaminen ole jatkoaikanicin tehtävä. Kysehän on siitä, että sinä kyseenalaistit erilaiset pelitavat eri maissa ylipäänsä. Aiheesta esitetyt tarkentavat kysymykset ohitit olan kohautuksella. Minusta se, ettei joku pysty uloskirjoittamaan suomalaista pelikirjaa ei tarkoita sitä ettei sellaista voitaisi kirjoittaa vaikkapa Jukka Jalosen toimesta.
Ehkä ajatus kansallisista pelitavoista on sinulle mahdoton, mutta sanoisin että ainakin Ruotsilla ja Usalla on käytössä ruotsalainen pelitapa ja amerikkalainen pelitapa, vaikka pelaajat pelaavatkin eri seurajoukkueissa ja eri sarjoissa.
Viimeiseksi haluaisin todeta, ettei keskustelussa (ei tässä ei yleensä muissakaan) mielestäni ole tavoitteena olla absoluuttisesti oikeassa, vaan vaihtaa mielipiteitä ja näkemyksiä kyseessä olevasta asiasta.
Siinä Pär Mårtsin jutussa on asioita, joita voi opetella, esim. maalinedustojen peli. Kerro sinä joku esimerkki mitä vaikutteita Suomi voisi ottaa muiden maiden kiekosta. Älä ainoastaan esitä kysymyksiä, anna myös vastauksia.
Voittaminen: Koulutetaan sellaisia pelaajia, joista tulee NHL:n ykkös- ja kakkosketjujen pelaajia, jotka ratkaisevat pelejä NHL:ssä ja esim. KHL:ssä ja myös olympia- ja mm-kisoissa. Nyt me tuotetaan kolmos- ja nelosketjujen pelaajia, joiden kanssa hävitään finaalit 3-2. Laitetaan juniorityö siihen kuntoon, että saadaan uusia "selänteitä" ja "sakuja", eikä "korpikoskia" ja "nokelaisia". Mitä itse tekisit tulevaisuuden voittamisen eteen.
Minä en näe suomalaista yhtenäistä pelitapaa mahdollisena kuin maajoukkueissa, joka olisi sekin aikamoinen saavutus. Kaikki ikäluokat alkaisivat toteuttaa maajoukkueessa aikuisten maajoukkueen pelitapaa. Seurajoukkueiden pelitapojen erilaisuus on minusta vain rikkautta, eikä päinvastoin. Miten sinä näet asian ja älä vastaa uudella kysymyksellä.
Siitä en kuitenkaan tingi, että pelitapa on vain väline, jonka avulla haetaan menestystä ja menestystä on välillä tultava, muuten vikaa on myös valitussa pelitavassa. Miten sinä näet asian, menestystä vai ei. Toimiiko pelitapa, jos ei tule menestystä.
On muuten ihan mielenkiintoista nähdä kaudesta 2010-11 alkaen mitä uutta Pär Mårts tuo Ruotsin maajoukkueen peliin ja olihan Vancouverissakin Ruotsin puolustajana Douglas Murray, joka ei ole kovin perinteinen ruotsalainen pakki-pakki syöttelijä. USAn pelitapaan en ota kantaa, koska en ole seurannut heidän peliään riittävästi vuosien varrella, kun ovat olleet usein niin kehnoilla porukoilla mm-kisoissa. Venäjän pelitapaan Bykov toi kyllä omat mausteensa. Sai taiturit pelaamaan taas yhteispeliä ja hyväksymään roolitetun joukkueen. Saa nähdä mitä siellä tehdään Vancouverin katastrofin jälkeen, palataanko aikaan ennen Bykovia vai mikä on ratkaisu. Mitä luulet, että Ruotsi ja Venäjä tekevät, kun BÅG lähtee pelitavalleen ja uskotko Bykovin saavan jatkaa vai saako potkut. Haluan vastauksia, kiitos.
En koskaan oletakaan olevani oikeassa ja usein kyllä naurattaa omat kirjoitukset jälkikäteen yhtä paljon kuin muidenkin ja joskus jopa enemmän. Sitähän tämä keskustelu on, mielipiteiden vaihtoa, ei totuuden etsimistä ja löytämistä.