Ilmoitukset

Nimimerkki Backhander kuittaa itselleen viikon pelikiellon jalkapallon MM-kisojen mediaketjuun kirjoitetuista hyvän maun vastaisista viesteistään.

Sulje ilmoitus

Jukka Jalosen seuraaja?

Viestiketju osiossa 'Maajoukkue' , aloittajana Durden, 22.08.2012 klo 16.47.

 1. Barcelona Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Leijonat & New Jersey Devils
  Lainaus:
  Täysin samaa mieltä. Itse olen todella tyytyväinen siihen että sieltä ei tullut K.Jalosta jonka persoonasta en vaan pidä ja että ilmeisesti Marjamäki on sitten Westerlundin jälkeen seuraava päävalmentaja. Hyvä Kal€!

  Ainoa mikä tossa valmenuskolmikossa hieman hämää on se että siinä näyttäs olevan kolme analyyttistä taktikkoa eli kuka pitää ne "voitto tai kuolema" hengennostatuspuheet?
   
  Viimeksi muokattu: 09.11.2012 klo 15.19
 2. Fordél Jäsen

  Lainaus:
  Lehdistötilaisuuden jälkeisessä haastiksessa kysyttiin Kummolalta Kari Jalosesta. Hänen kanssa keskusteltuun ja on kuulemma hyvä vaihtoehto tulevaisuudessa. Tähän perään Kummola totesi, että eri valmentajien kanssa käyty kartoitus ja keskustelukierros koski myös tulevaisuutta. Näistä vedin sitten ton johtopäätökseni Kari Jalosen suhteen, joka on kuitenkin spekulaatiota.
   
 3. HLe Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit
  Mielenkiintoista tosiaan, että maajoukkueen kuudesta viimeisimmästä päävalmentajasta viisi on ennen pestiään valmentanut Jokereita (Erkka nimitetty kahdesti).

  En myöskään kovin suurta kerrointa tarjoaisi sille, että syksystä 2014 alkaen päävalmentaja on Lämsä, kun sopimus Jokerien kanssa juuri sopivasti umpeutuu.
   
 4. mjr Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Suomen maajoukkueet
  Yksi kunnioitetuimmista suomalaisista valmentajista - ei tämä nyt mikään skandaali-valinta todellakaan ole. Toki jonkinlaista varman päälle pelaamista: kovaan projektiin pannaan johtoon kokenut mies, mikä on ihan ymmärrettävää. Eipä muuta kuin onnea matkaan.
   
 5. pappilanhätävara Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät, Sport & Flyers
  Valintaprosessista lisää "Näin tehtiin, kysy vaikka siltä" "En ole kuullutkaan" meininkiä Iltasanomissa.

  Kale sanoo toista ja Koivu toista. Olisi oikeasti mielenkiintoista kun joku miesten maajoukkueesta kertoisi asiat niinkuin ne on, kuten Noora Räty teki jatkoajan kolumnistina. Neiti Rätyhän sai melkoisen ryöpytyksen Kalelta ja ei ole rautakanslerin mukaan asiaa enää maajoukkueessa. Onko Kalella sama valta miesten maajoukkueen suhteen?
   
 6. Golden AWe Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Charles Darwin
  Lainaus:
  Minusta tuntuu, että tässä Ilta-Sanomat kusettaa. Eihän Mikko edes puhu lehdistölle...

  Vielä suoraan puhuvia pelaajia tulee miestenkin puolelta. Se vain ottaa aikansa, ensin pitää päästä kiekkoura loppuun ja sitten kenties ammattiin, jossa ei olla kiekkoliiton siunauksen varassa. Jos sitten enää napostelee, tai kiinnostaa vanhoja penkoa.
   
 7. Lainaus:
  Onko sinulla kokemusta Virran johtamisesta tai karismasta? Oletko pelannut montakin peliä hänen alaisuudessaan. Mielestäni Westerlund on yksi parhaimmista valmentajista tässä maassa. Tämä kaveri ei tule selittelemään tappioita eikä laita huonoja esityksiä pelaajien piikkiin. Toivon sydämeni pohjasta, että Erkka ja Suomi voittaa kultaa olympiakisoista.
   
 8. IceWalker Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HJK, K-Kissat, PiTa
  Kalen cosa nostra on jälleen valintansa tehnyt. Prosessi on tässä maassa tähän aikaan jo täysin käsittämätön. Kyseessä on estoton hyvä veli- kerho, jossa ei todellakaan kovin pieteetillä käsitellä esteellisyyskysymyksiä. Sokerina pohjalla oli se, että ehdokkaita kartoitti sama henkilö, joka yllättäen tuli valituksi päävalmentajaksi! Onneksi maassa sentään on vapaa lehdistö ja mielipide, joka torpedoi Kalen toivoman uutispommin ja teki tiedotustilaisuudesta pannukakun.

  Se prosessista. Aiemmin JA:ssa muutama skribentti kritisoi Westerlundin valintaa asennetekijöihin liittyen. Olen samoilla linjoilla: maajoukkueen päävalmentamista on vaikea hoitaa virkamiesmentaliteetillä. Pelitavan jatkuvuus ei ole niin tärkeää kuin se, että valmentaja todella motivoi pelaajat huippusuorituksiin. Westerlund ei ole huono valinta vaan pikemminkin alibivalinta.

  Tosiasiassa Sotshin olympiakisat ovat vielä täysin hämärän peitossa. Jos NHL ei tule mukaan, Suomi voi voittaa kultaa. Jos taas tulee, Suomella on pienet saumat pronssiin, pelataan kuitenkin isossa kaukalossa. Westerlund on tae siitä, että turnaus ei mene täysin vihkoon missään tapauksessa. Ja jos parhaat pelaavat, silloin ei ainakaan voi syyttää valmennusta eikä kiekkoliiton johtoa.

  Marjamäen valinta lienee merkki siitä, että hän on vahvoilla Erkan jälkeen päävalmentajaksi. Marjamäen tuoma hyöty pitäisi ulosmitata myös U20-kisoihin, joissa Suomi todella tarvitsisi laatuvalmentajaa. Niin pitkälle ei kiekkoliitossa sentään mennä, koska vain A-maajoukkueen menestys takaa eräälle henkilölle jatkuvan medianäkyvyyden.
   
 9. Esgo Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit pre KHL
  Lainaus:
  Ettei nyt vaan totuus pääse unohtumaan, niin onhan Currellakin Jokeri-verta suonissaan, tosin pestin jälkeen. Sattumaako vain, en usko hetkeäkään. Eiköhän Jukankin mj-uran jälkeinen perunanvuolentaosoite ole sovittu hyvissä ajoin ennen capon siunausta, kunhan ensin saadaan Lämä kalifiksi kalifin paikalle ja Tomekki seuraavaksi jonoon.
   
 10. Johannes Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, jääkiekko.
  Kannattaa muistaa, että EW-Marjamäki-Virta on vain yhdeksi kaudeksi palkattu valmennuskolmikko, jonka tehtävä on varmistaa menestyminen Sotshissa ja Minskissä, ei muuta. Jalosen pitkän linjan työn seuraaja aloittaa vasta kaudella 14-15 oman työnsä ja luo ison kuvan suomalaisesta jääkiekosta todennäköisesti vuosiksi eteenpäin, kesästä 2014 alkaen. Vielä ei ollut oikeastaan Jalosen työn seuraajan julkistamisen aika, vaan vain Leijonien kauden 13-14 valmennusryhmän.
   
  Viimeksi muokattu: 10.11.2012 klo 14.28
 11. Fordél Jäsen

  Kari Jalonen sai siis potkut. Väkisinkin tulee funtsineeksi, että Kummolaa voi pikkasen harmittaa tää uutinen. Siis se, että tuli vasta nyt. Alunperinhän maajoukkueen päävalmentajan pesti piti kait lyödä lukkoon lähempänä joulua, mutta median hätyyttelyiden takia päätös tehtiin aikaisemmin. Jos Nokka olisi saanut potkut pikkasen aikaisemmin ja päävalmentajan valintaprosessi olisi edennyt normiaikataulussa niin kenties meillä olisi maajoukkueen päävalmentajana Kari Jalonen. En usko, että siinä tapauksessa Erkka olisi ollut ykkösvaihtoehto.

  No mutta näin tällä kertaa ja eiköhän se Nokka pääse vielä leijonienkin ruoriin kokeilemaan.
   
 12. Lico Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Chicago Blackhawks
  Guess who's back?
   
 13. Frostbite Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Оулун Xорьки, ФК Барселона, РоПС
  Maistuu!
   
 14. KJ hunter Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TPS & Minnesota Wild
  Ihan ok jatkaja löytyi tähän rooliin.
   
 15. Salaa toivoin!
   
 16. EmeraldSapphire Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Leijonat, Pittsburgh Penguins
  Jaloselle kenkää!! (hymiö)

  Jukan paluu maajoukkueen päävalmentajaksi on aivan tervetullut yllätys, ja kiinnostaa nähdä, miten Jalosen pelikirja on kehittynyt sitten viime valmennuksen. Jokerit on ainakin uskomattomassa liidossa tällä hetkellä. Olisin toivonut Karri Kiveä Laten seuraajaksi, mutta Jukka varmasti hoitaa hommansa. Kermana kakun päällä pääsemme nauttimaan Jalosen suorista kuittauksista mediahaastatteluissa.
   
 17. scholl Jäsen

  Lainaus:
  Jokereita en ole seurannut kertaakaan yhdessäkään pelissä, eikä ole tarkoitus seurata jatkossakaan, mutta pidin Jalosen pelitavasta U20-mm-kisoissa. Minusta hän on kehittynyt valmentajana. Haastatteluissakin hän on eri tasoilla kuin aikaisemmin. Luulen, että Pietarin aika, nuorten kisat ja se välissä otettu Auszeit tekivät kaikki miehelle hyvää. Hän on ehdottomasti ammattimies ja varmasti sopiva tuohon tehtävään. Karri Kiveä itsekin vähän mietin tuohon tehtävään.

  Pakko sanoa, että Leijonien valmennus menee tämän ratkaisun myötä eteenpäin. Marjamäellä ei vielä pää kestänyt. Kova hommahan tuo on, siitä ei pääse mihinkään.
   
 18. Ostoskassi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Suomen maajoukkueet, Boston Bruins, suomalaiset
  Kova kaappaus maajoukkueelta. En olisi uskonut. Mennäänkö palstaveljet jo torille valmiiksi?
   
 19. Kimmo Stasi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Leijonat
  J.Jalonen oli kyllä viimeksi maajoukkuetta valmentaessaan niin väsyneen oloinen, että oikein pahaa teki katsella haastattelujakin. Hyvä ettei itsekin saanut mahahaavaa jo pelkästään ruudun välityksellä sitä katsellessa. Kuinka loppu sitä ihminen voikaan olla?

  Nyt mies on selvästi saanut elämänilonsa takaisin ja homma kulkee. Ja hyvä niin.

  Arvasinkin jo, että tämän uuden sukupolven ja ennenkaikkea niiden kirkkaimpien starbojen ansiosta Jukka haluaa vielä kerran olla mukana. Nyt on hyvä flow päällä ja menestystäkin on varmasti odotettavissa.

  Nyt vielä kun olympialaisten kanssa on tilanne mikä on, niin MM-kisoihinkin on varmasti änäristä tulijoita ihan eri malliin kuin viime vuosina ja kisojen taso tulee olemaan todella korkea.

  Olen aika varma että J.Jalonen tulee johdattamaan Leijonat vielä ainakin yhteen maailmanmestaruuteen.
   
 20. Hande75 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit, LFC, RoPS, NYG, Suomi, Argentiina, ANA
  Luulin, että tässä mietitään jo Jalosen seuraajaa joskus 2020 -luvulla, joka on hieman aikaista, mutta heitetään nimeksi Tapola tai Kivi, jotka saa vielä rauhassa yhä enemmän kokemusta.
   
 21. Odessa_park Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät, OTP
  Kaskinen tai Manner.

  Vähän flavour-of-the-month tyylinen vastaus, mutta käsittääkseni molemmat ovat pidettyjä nimenomaan nuorten suomalaisten NHL-pelaajian keskuudessa. Kaikesta päätellen myös tulosta tulee ja molempien peluuttama jääkiekko on viihdyttävää katseltavaa.
   
 22. Mängimies Jäsen

  Lauri Marjamäki. Late käy vähän imemässä oppia KHL:stä ja toteamassa millaista lätkää nykyisin pelataan ja tulee sitten virtaa täynnä taas maajoukkuevalmennukseen Jalosen seuraajaksi.
   
 23. Musta Nuoli Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Suomen maajoukkue, TuTo. Varauksellisesti.
  Ei päätoimista päävalmentajaa enää Jalosen jälkeen, vaan vihdoinkin siirtyminen turnauskohtaisiin päävalmentajiin. Kauden aikana voisi olla useampiakin valmentajia eri EHT-turnauksissa ynnä muissa, sitten GM valitsisi MM-turnaukseen ja olympialaisiin omasta mielestään sillä hetkellä parhaimman valmentajan ja tälle pelaajat. Ei sitä tarvita kuukausipalkkaista ukkoa "valmentamaan" kun suurimpana osana kuukausista ei ole mitään valmennettavaa. GM ja pelaajatarkkailijatiimi voi tarkkailla eri maiden pelaajia ja valita näistä esim. Karjala-turnaukseen joukkueen plus sillä hetkellä vapaana olevan valmentajan.

  Vaikka Tapola turnaukseen 1, Kivi turnaukseen 2, Kaskinen turnaukseen 3 ja sen jälkeen MM-esiturnaukseen ja MM-kisoihin (tai olympialaisiin) joku edellämainituista. Aikanaan johonkin World Cupiin voi valita vaikka Jan Latvalan päävalmentajaksi, hänhän päävalmentaa nykyisin kolmosdivarissa Iitin joukkuetta, joten se pätevöittää kyllä johonkin NHL:n varsinaista kautta edeltävään allstars-joukkueiden treeniturnaukseen.