Jukka Jaloselle kenkää!

  • 439 347
  • 1 848

RuuhkaTukka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jyp, sympatiaa Jokereille
Suomalainen jääkiekko on niin vääristynyt ettei sitä yksi hyvä erä näissä kisoissa pelasta. MM-95nevöföget-kähmijät saivat kaiken vallan ja tulos on tässä. 2014 taistellaan pääsystä puolivälieriin.

Ehdottomasti näin.

Tilanne näyttä sellaiselta, että jotain tarvitsisi tehdä, mutta kukaan ei ole halukas työhön ryhtymään. Tarkemmin ajatellen halukkaita ja kykeneviä miehiä löytyy, mutta nämä kaverit eivät pääse käsiksi valtaan.

Nykyisten johtajien tulisi muistaa kuinka he itse ovat asemansa hankkineet ja sitten Suomalaista kiekko edistäneet. Kummolat ja muut ovat aikoinaan olleet nuoria, kykeneviä ja tarmokkaita miehiä ja ovat näillä avuilla syrjäyttäneet kokeneemmat ja paksunahkaisemmat edeltäjänsä. Nämä Kummolan ja muiden edeltäjät ovat tuolloin tehneet ison jääkiekkoteon, kun ovat väistyneet syrjään ja todenneet työnsä tehdyksi. Nyt tarvittaisiin itsetutkiskelua ja valtikan siirtoa tuleville huipuille, eli nyt tarvittaisiin Kummolalta ja kavereilta se viimeinen suuri jääkiekkoteko!

Edellä olevaa ei tule tulkita kiittämättömyydeksi. Kummola kavereineen on tehnyt valtavan työn suomalaisen jääkiekon hyväksi. Näiden ukkojen valtakaudella me nousimme yhdeksi suurista. Nyt on kuitenkin aika siirtyä seuraavaan vaiheeseen ja hakea uusia ideoita ja ennen kaikkea uutta energiaa. Tämän sekasorron ja hämmennyksen keskeltä noussut uusi vahva mies saisi välittömästi rivit taakseen ja kykenisi kenties johtamaan Suomen sellaisen kultasateeseen että alta pois. Näin ei kuitenkaan tapahdu, niin kauan kuin vanha ja väsynyt kaarti pitää kiinni vallastaan.

Edit. Nyt tarvitaan ääntä meiltä kiekkoaktiiveilta. Kun paine kasvaa riittävän suureksi alkavat padot murtua. Toivonkin että täällä kerrotaan oma mielipide, vaikka se olisikin vain muiden ajatusten toistamista. Riittävän suuri määrä yhteen puhaltavia kiekkoniiloja kykenee tekemään valtavan muutoksen. Lisäksi toivoisin kaikilta "kentällä" olevilta aktiivisuutta ja paineen ylös kohdistamista, vain näin toimien tieto tyytymättömyydestä kantautuu entisten nuorien ja riuskojen miesten norsunluutorniin!
 
Viimeksi muokattu:

Swearengen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Fortress Europe, turvattomat tilat
...hirveä määrä asiaa....

Hyvää settiä! Tiivistäen Jalonen (ja myös Dufva ja Lehkonen) eivät ilmeisesti riittävästi arvosta turnausvalmentamisen ja runkosarjavalmentamisen eroa. Samalla heiltä ehkä puuttuu riittävä kunnioitus pienen kaukalon NHL-pelejä kohtaan.

Lätkävalmentaminen ei helvetti voi olla mitään shakkia. Pelikirja luo tietyn pohjan joukkueelle pitkiin runkosarjoihin, mutta tiukat pelit lyhyessä turnauksessa ratkaistaan edelleen koutsaamisen osalta peluutuksella ja psyykkaamisella.

USA-matsin esityksen jälkeen pelikirjaspedejä pitäisi vetää ihan kunnolla turpaan.
 

scholl

Jäsen
Suomelle taitaisi sopia Lemairen tyyppinen valkku. Meillä ei vaan taida olla sellaista. ;)

Ei ole tarvetta. Etkö muista, että Sihvonen on sanonut maajoukkueen menestymisen kannalta olevan olennaista, että jokaisella sm-liigajoukkueella on sama pelikirja. Eli jos nyt ei tullut menestystä niin se oli Lukon ja IFK:n vika, kun eivät pelaa samalla pelikirjalla kuin KalPa ja Jyp.
 

Salama44

Jäsen
Ehdottomasti kenkää ja mahdollisimman nopeasti. Paskin maajoukkuevalmentaja ikinä. Hän yritti palkita epärealististisilla menestymismahdollisuuksilla vanhoja ikääntynietä palaajia eikä ajatellut maajoukkueen parasta kun jätti kuumimman suomalaisen NHL pelaajan kotiin. Enää ei olisi puuttunut kuin se että Jalonen olisi ottanut Janne Ojasen mukaan kisoihin ja kutsunut vielä Raipe Helmisenkin eläkkeltä mukaan niin olisi saatu hänelle 7 olympiakisat. No, saihan se Selänne sen tehopisteen jolla siirtyi olympiatilaston kärkeen. Kai se oli mitalia tärkeämpi asia. Pisteet piti saada Teemu Selänteelle, ei Jussi Jokiselle joka olisi voinut tehdä niitä maleja ja pisteitä tärkeimmissäkin peleissä. Hänellä on luistelunopeutta, mutta katsokaa ikäntynyttä Selännettä. Hän on aina tilanteista myöhässä.

Jalosen ratkaisupelaajien tehot ovat ennen viimeistä peliä: Teemu Selänne 0+2, Saku Koivu 0+1, Jere Lehtinen 0+0 ja Ville Peltonen 0+1. Näilläkö meidän olisi pitänyt voittaa se olympiakulta kun ikäntyneet tähtipelaajat eivät saa maalia edes heikompia maita vastaan? Ruotsia ja USA:ta vastaan saatiin yksi maali ja Tsekki voitettiin harvinaisesti kahdella tehdyllä maalilla koska tsekki oli vielä paskempi joukkue ja kävi tuuri että ei jouduttu kovempaa maata vastaan.
 

RuuhkaTukka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jyp, sympatiaa Jokereille
Ei ole tarvetta. Etkö muista, että Sihvonen on sanonut maajoukkueen menestymisen kannalta olevan olennaista, että jokaisella sm-liigajoukkueella on sama pelikirja. Eli jos nyt ei tullut menestystä niin se oli Lukon ja IFK:n vika, kun eivät pelaa samalla pelikirjalla kuin KalPa ja Jyp.

Kyllä se tilanne on mielummin niin että se on KalPan ja HIFK:n vika kun eivät pelanneet samoin kuin JYP ja Lukko. Vaihtoehtoisesti se on:

2. Lukon, HIFK:n ja JYP:in vika kun eivät pelanneet kuin KalPa, tai
3. Lukon, KalPa:n ja JYP:in vika kun eivät pelanneet kuin HIFK.

Uskottavuus paranisi kun sinulla olisi edes pelitavalliset erot palttiarallaa hallussa.
 

scholl

Jäsen
Uskottavuus paranisi kun sinulla olisi edes pelitavalliset erot palttiarallaa hallussa.

Ne voi niputtaa helposti: Lukko, wannabeifk: IFK:n jämäpelaajat plus pohjois-amerikkalaiset. Jyp ja KalPa: Suomen jääkiekon kontaktia pelkäävät maalaisserkut. Jokerit pallottelee molempien leirien välissä sen mukaan millaisen pallon Harkimo laittaa flipperiinsä.
 

Imagined

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jesse Puljujärvi, Jari Viuhkola, Kärpät

Minun mielestä kahdesti ensimmäiset 10 minuuttia nähneenä peli ei seonnut 1-0 maaliin. Ennen ja jälkeen ensimmäisen maalin Suomi pelasi hemmetin hyvin kiekkoa ylös. Pääsi karvauksen alta pois ja mursi ohjauspelin sekä pääsi hyökkäysalueellakin ensimmäisenä kiekkoon. Tämä ei näkynyt kuitenkaan maalipaikoissa, mikä hämää monia katsojia.

Edelleen minun mielestäni leijonat tuli hyvin valmistautuneina kentälle ja pelasivat omaa hyvää kiekkoa, mutta 2-0 maalin jälkeen hermostuneisuus valtasi joukkueen. siihen vielä yksi jäähy ja ja siitä 3-0 ja se oli pojat siinä. Kipper voi ottaa osansa kontolleen, samoin Niskala.

Jos katsoit videotuomareiden (en antaisi liikaa arvoa aina heidänkään ohjelmille) jokin aikaa sitten tekemän haastattelun Jaloselle suomen pelikirjasta, niin ei ole kovin moninmutkaisia hyökkäyksiin lähdöt tai ohjauspeli. ihan perusjuttuja mitä pelaaja on varmasti suorittanut aikaisemminkin urallaan.
Tottahan se on, että lyhyeen turnaukseen ei pekka virran salibandy-kiekkoa kannata lähtä opettamaan ja tällöin yksinkertaisempi on parempi. Peli kaatui momentumiin. Tunnetila jota ei pystytty käsittelemään.

Otteluun lähdettäessä selvää oli kumpi on altavastaaja ennakkoasetelmissa ja kun sitten alussa kävi miten kävi, en usko että yksikään valmentaja olisi saanut altavastaajan nostamaan päätään 6-0 tilanteessa. Täten ei pidä Jalosen pelin sisällä reagoimista moittia tämän ottelun perusteella. Otettiinhan siinä tietenkin aikalisät ja maalivahdin vaihdot mutta tasan siinä se oli sitten.
 

Swearengen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Fortress Europe, turvattomat tilat
No, saihan se Selänne sen tehopisteen jolla siirtyi olympiatilaston kärkeen. Kai se oli mitalia tärkeämpi asia. Pisteet piti saada Teemu Selänteelle, ei Jussi Jokiselle joka olisi voinut tehdä niitä maleja ja pisteitä tärkeimmissäkin peleissä.

Voi luoja mitä paskaa ja moukkamaista kunnioituksen puutetta. Pitää olla kunnon pillereissä, jos tosissaan uskoo Teemua kiinnostavan tässä vaiheessa uraa piste-ennätykset voittoja enemmän.

Yksikään valmentaja ei olisi jättänyt Selännettä valitsematta, kun hänen tämänkin kauden tehot suhteuttaa Suomen olemattomaan hyökkäyspotentiaalin. Selänne on toki pettänyt tehojensa puolesta, mutta ei se nyt jumalauta Temen vika ole kun Leijonien "nuori kaarti" ja todellinen ykköskenttä ei tee ratkaisupeleissä maaleja tai ylivoimat pelataan järjestään Sami Salon päin helvettiä menevien laukauksien kautta.
Teme oli pappaketjun selvästi paras pelaaja(myös aloituksissa!), mikä nyt ei ole paljon sanottu, mutta kuitenkin. Selänne olisi pitänyt tsekkimatsin jälkeen siirtää Mikko Koivun tai sen jumalana hehkutetun Niko Kapasen rinnalle. En silti dissaa Saku Koivua ja Lehtistä, kun hekin klesana tekivät parhaansa. Heidänkin valintansa rikkinäisinäkin oli ok, koska Suomen materiaali nyt vain on niin jumalattoman kapea.

Jussi Jokisen paikan tuskin otti Teme, vaan Jarkko Immonen, Antti Miettinen tai Ville Peltonen(pelasi hyvät skabat, btw) - take your pick. Ja toisaalta yksi Jussi Jokinen ei olisi mitenkään pelastanut Suomen sysipaskaa puolustuspeliä ja olematonta intensiteettiä. USA-matsin 1. erässä petti kaikki mahdolliset jääkiekon osa-alueet ja koska kaikkia pelaajia ei voi vaihtaa, niin syy on ehdottomasti valmennuksen.
 

Tadu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
En ymmärrä miten joku ylipäätään voi olla otsikon kanssa eri mieltä. Jhag kirjoitti esimerkillisesti edellisellä sivulla ja niputti Jalosen tilanteen hyvin. Koko valmennusjohdon pitäisi lähteä samalla ovenavauksella. Kolmikko Jalonen, Lehkonen ja Dufva on aivan väärällä tasolla. Kyllä nämä olympialaiset nyt menivät vihkoon, vain koska valmennustrio vasta opetteli valmentamista. Kurri ja Jutila samalla myös mäkeen. Suomen puuhastelu on aivan uskomatonta, mutta pelillisistä asioista Jukka Jalosen täytyisi kantaa vastuu. Turha se on pelaajia syyttää, että he eivät noudata pelikirjaa. Hanki ensi kaudelle pelikirja, jota pelaajat noudattavat tai ota mukaan pelaajia jotka noudattavat sun pelikirjaasi. Kurri oli ilmeisen hyvin skautannut suomalaiset NHL-jannut!

Joka tapauksessa JJ feilas ja teki Suomen jääkiekosta eilen naurunalaisen. Jos Jalosella on yhtään itsekunnioitusta hän eroaisi päävalmentajan paikaltaan. Piste. Vittu kun vituttaa.

Kummolasta en jaksa edes jauhaa. Oksettava persoona ja vielä oksettavampaa, että Jabballa on tuollainen pesti. Only in Finland.
 

Jääkuutio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Bruins + ex-Kiekko-Espoo
Kyllähän Suomen joukkue on yksinkertaisesti näyttänyt väsyneeltä ja haluttomalta. Tästä on valmentajan pakko ottaa oma vastuunsa.

Jotenkin joukkueesta on huokunut sellainen fiilis, että kaikki ei kemioiden puolesta ole kohdallaan eivätkä pelaajat ole valmiita - muutamaa poikkeusta lukuunottamatta - tekemään kaikkeaan joukkueen eteen. Suomen materiaali ei yksinkertaisesti kestä huonoa joukkuekemiaa ja valmentajan rooli joukkueen yhteenhiomisessa korostuu.

Lyhyesti sanottuna: Valitettavasti Jalonen ei ole tarpeeksi hyvä valmentaja tälle tasolle -> Joku muu kokeilemaan onneaan.

P.S. Täysin turha puhua mistään "kuka olisi uskonut että ollaan välierissä"-jutuista. Suomella kävi järjetön hillo että vastaan tuli Latviankin kanssa ongelmissa ollut ja hengetön Tsekki, joka onnistui olemaan vielä Suomeakin paskempi viimeistelijä.
 

Swearengen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Fortress Europe, turvattomat tilat
Jos katsoit videotuomareiden (en antaisi liikaa arvoa aina heidänkään ohjelmille) jokin aikaa sitten tekemän haastattelun Jaloselle suomen pelikirjasta, niin ei ole kovin moninmutkaisia hyökkäyksiin lähdöt tai ohjauspeli. ihan perusjuttuja mitä pelaaja on varmasti suorittanut aikaisemminkin urallaan.

Ei ole ollenkaan oleellista onko Jalosen pelikirja monimutkainen vai yksinkertainen. Merkitystä on vain sillä, että Jalonen ja muu valmennuksen vitsikerho ei ole vieläkään saanut pelaajiaan esittämään sitä taistelevaa suomilätkää, millä aikaisemmat koutsit ovat itseään kovempia joukkueita kaataneet.

Arvostan silti olympiapronssia, mikäli "Leijonat" sen ottavat. Näillä näytöillä se mahdollinen olympiamitali tulee kyllä Jalosesta huolimatta, eikä tippaakaan hänen ansiostaan. Ilmeisesti Kiva-Jukka olisi pitänyt laittaa jo Westerlundin aikana maajoukkueeseen oppipojaksi, että pelaajat olisivat tulleet ajoissa tutuksi.
 

RuuhkaTukka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jyp, sympatiaa Jokereille
Ne voi niputtaa helposti: Lukko, wannabeifk: IFK:n jämäpelaajat plus pohjois-amerikkalaiset. Jyp ja KalPa: Suomen jääkiekon kontaktia pelkäävät maalaisserkut. Jokerit pallottelee molempien leirien välissä sen mukaan millaisen pallon Harkimo laittaa flipperiinsä.

Kuten arvelinkin taustalla ei ollut mitään tietoa, vain tarve provoilla.

Vinkkinä tulevia tutkimuksia varten antaisen seuraavat kohdat, jotka liittyvät kiekon hallintaan:

1. JYP ja Lukko luopuvat kiekosta erittäin mielellään, koska se antaa mahdollisuuden karvata, taklata, riistää kiekko ja kääntää peli nopeasti kohden vastustajan maalia.
2. KalPa haluaa pitää kiekon keinolla millä hyvänsä itsellään, koska Virran ajatuksessa se joka hallitsee kiekkoa, hallitsee myös pelin virtausta.
3. HIFK taas pelaa välillä Lukon ja JYP:n tavoin ja välillä kuin Tsekki, eli välillä HIFK luottaa Tsekin tavoin vetäytymiseen ja vastaiskuihin, toisinaan taas HIFK pistää kiekkoa päätyyn voidakseen luoda painetta vastustajan pakkeihin ja sieltä riistojen kautta kohden maalia.

Nämä ovat tietysti vain pintasilaus, mutta antavat hyvät lähtökohdat aloittelijan pelianalyysiin.
 

Imagined

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jesse Puljujärvi, Jari Viuhkola, Kärpät
Ei ole ollenkaan oleellista onko Jalosen pelikirja monimutkainen vai yksinkertainen. Merkitystä on vain sillä, että Jalonen ja muu valmennuksen vitsikerho ei ole vieläkään saanut pelaajiaan esittämään sitä taistelevaa suomilätkää, millä aikaisemmat koutsit ovat itseään kovempia joukkueita kaataneet.

Arvostan silti olympiapronssia, mikäli "Leijonat" sen ottavat. Näillä näytöillä se mahdollinen olympiamitali tulee kyllä Jalosesta huolimatta, eikä tippaakaan hänen ansiostaan. Ilmeisesti Kiva-Jukka olisi pitänyt laittaa jo Westerlundin aikana maajoukkueeseen oppipojaksi, että pelaajat olisivat tulleet ajoissa tutuksi.

Perhana pitääkö tässä käydä tutkituttamassa oma pää vai mikä siinä on kun ainoana näen asian toisinpäin.

Henkilökohtaisesti pronssipelillä ei ole mitn merkitystä.
 

Swearengen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Fortress Europe, turvattomat tilat
Pieni off-topic

Henkilökohtaisesti pronssipelillä ei ole mitn merkitystä.

Muuten sama, mutta olympialaisissa asia ei ole näin. Uskoakseni kaikki urheilijat arvostavat olympiamitalia - vaikka luonnollisesti kulta on tavoite. Ja onnekkaista yhden ottelun muuttujista huolimatta Suomelle on tuloksellisesti hyvää tasoa sijouttua paremmin kuin Venäjä ja Ruotsi.

Sen sijaan MM-kisoissa ja kaikissa liigoissa mitalit ovat naurettavia turhuuksia. Canada Cup/World Cup sentään ymmärtää olla jakamatta mitaleja, jotka kuuluvat vain olympialaisiin.

Mutta nämä löpinät kuuluvat johonkin toiseen ketjuun.
 

PataJaska

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, sympatiat HPK ja Kiekko-Espoo
Olympiaturnauksessa on kieltämättä ollut nähtävillä jokin käsittämätön asenteeseen liittyvä ongelma, etenkin kun huomioidaan miten valtaisan kokemuksen omaava joukkue Suomella kisoissa on. Huippumaita vastaan selkäranka ei kertakaikkiaan saa katketa ensimmäiseen vastustajan tekemään maaliin (riippumatta siitä tavasta millä nyt se USA-ottelussakin tuli). Ruotsia vastaan näin kävi, ja myös Tsekki-ottelussa oli hetkittäin nähtävillä sellaiset merkit, että jos Tsekki olisikin Suomen sijasta tehnyt ensimmäisen maalin, niin olisiko sekin peli hävitty..??

Ja tuohon asiaan on kyllä valmennuksella erittäin paljon vaikutettavaa. Uskomatonta mihin menty.. juuri nyt kun tämän turnauksen jälkeen ollaan lopullisen sukupolven vaihdoksen kynnyksellä suomalaisessa jääkiekkoilussa, ja tilanne on tämä..

Jalosen suhteen olisin eniten huolissani siitä, että hänellä ei näyttäisi olevan silmää lainkaan sille, mitä toimenpiteitä ottelun aikana eri tilanteet vaativat. Hän esimerkiksi sitkeästi peluuttaa ukkoja, jotka eivät vain sillä kertaa onnistu (kuten Kukkonen alkusarjassa). Eilisessä pelissä taas esimerkiksi käy 3-0 maalin jälkeinen aikalisä: kotisohvalle asti näkyi miten Kipperi olisi ollut valmis tulemaan pois luukulta jo silloin, mutta Jukkis ei tätä huomannut/noteerannut. Ilmeistä pelisilmän puutetta, ja 4-0 oli sitten jo lopullisesti myöhäistä tilannetta korjata..

Tämä eilinen peli nyt oli eräänlainen multihuipentuma näille koko melkoisen surullisille kisoille näin suomalaisittain. Kisojen jälkeen lienee syytä pohtia onko Jalonen oikea mies tehtäväänsä, yhtälailla kuin lienee syytä miettiä keiden olympiakomiteassa pitäisi tehdä omia johtopäätöksiään asioista..
 

JHag

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Leijonat vm. -88 ja -92
En mä tiedä, voidaanko siitä lukea hyvää valmistautumista, että Suomikin sai pari hyökkäystä ennen jenkkien ekaa maalia. Normaalia pelivirtausta. Mutta Suomi ei mene niin ahneesti tekopaikkoihin kuin USA / Kanukit ja tässä näkyy asenne-ero / valmentautuminen. Muistelkaapas vähän Erkan ja Ramin maajoukkueita. Suomi oli koko ajan iholla, tappeli irtokiekoista ja ajeli hullunraivo silmissään vastustajan maalille. Summanen ja Erkka pelasivat erinomaista lyhyen turnauksen lätkää. Otetaan nippu hyviä pelaajia ja annetaan heidän tehdä sitä, mitä parhaiten osaavat: pelata jääkiekkoa omilla vahvuuksillaan. Valmennus luo vain raamit. Jenkkien ja Kanukkien peli näyttää tältä. Siellä on konepellin alla vahva kone ja sillä on tultu vetämään täysillä.

Suomi on tullut kisoihin puolustuksen kautta ja kun materiaalimme heikoin osa-alue on nimenomaan pakisto, on taktiikka lievästi sanoen omituinen. Suomi oli näiden kisojen Tappara (ei saa suuttua, käytän analogiana menneiden aikojen Tapparaa). Joukkue joka seisoskeli keskialueella, pyrki pitämään koko ajan miehiä kiekon alla ja katsoi pelin rakentamiseksi sen, että kiekko heitetään ristikulmiin. Jonka jälkeen mentiin kulmiin pyörimään kiekon kanssa. Kamoon, Venäjä tai Kanada pystyy materiaalillaan rakentamaan inhottavan sumppupuolustuksen ja varomaan iholle menoa, mutta nekään eivät tee niin. Suomen systeemillä voitetaan kyllä Valkovenäjät ja kumppanit, mutta focucsen pitäisi olla aina kärkipaikoista tappeleminen. Jalosen Suomi oli väsynyt, varovainen ja tunnelataukseltaan heikko lauma, joka lähti jokaiseen otteluun suojelemaan 0-0 -tilannetta. Basic plan oli varmaan Kipperin huippupeli, joka johtaisi jenkkien kuumenemiseen ja sitten lyötäisiin ylivoimista maalit. Kaunista paperilla, mutta ei toimi joukkueella, jonka suurin vaikeus on maalinteko.

Yksinkertainen matematiikka sanoo (ja tän voi lukea Ramin kirjastakin), että joukkue, joka tarvitsee maalia kohti muita enemmän tekopaikkoja, pärjää ainoastaan aktiivisella, kiekonriistoihin perustuvalla pelillä. Jos lähdetään pakitellen, on siitä seurauksena se, että paikkoja tulee vähemmän kuin vastustajalle ja jos meillä olisi jumalaisia käsiä, ymmärtäisin tämän. Mutta puukädet tarvitsevat taitokäsiä vastaan enemmän paikkoja! Ja niitä luodaan esimerkiksi Ramin ja Erkan systeemillä; kuolemaahalveksuva karvaus, irtokiekoista tappeleminen ja vetoja & miehiä maalia kohti aina kun häkki näkyy. Itse pelikirjakin oli siis avuton ja virheellinen läpyskä pieneen kaukaloon ja noihin kisoihin. Senkin perusteella Jalosta on syytä kritisoida. Näissä lyhyen turnauksen kuvioissa ei saisi olla liian teoreetikko. Pitäisi olla intohimoa. Jos valmennuksella on intohimoa, se leviää joukkueeseenkin. Vaikka miten päin katsoisi, Suomi oli vaisu virkamieslauma ja valmennus ei tajunnut tämän ongelman riskiä. Se konkretisoitui jenkkimatsissa. Typerintä Jaloselta oli mennä naukumaan julkisuudessa, että EHT-miehet noudattavat pelikirjaa, änärimiehet eivät noudata. Eivät tietenkään noudata, he ovat viiltäviä ammattilaisia, jotka haluaisivat voittaa.

Ihan tiivistettynä:
-NHL-pelaajat olivat tämän turnauksen kulmakivi jokaisessa joukkueessa. Suomen koutsit yrittivät leipoa kukkosista sankareita. Kukkoset ovat näitä satasen juoksijoita, jotka pysäyttävät kellot 11 sekuntiin, vaikka kuinka taistelisivat.

-NHL-pelaajilla on ylivertaisia henkilökohtaisia ominaisuuksia. Olkoon kyseessä sitten ykkösparin pakki tai kolmosen roolipelaaja. Jalosen olisi pitänyt hyväksyä tämä ja pyrkiä mieluummin menemään änärijätkät edellä. Omalle pelikirjalle on aikaa taas Euroopassa. Nythän Jalonen yritti tehdä änärimiehistä rivikiekkoilijoita, joilla on päässä yksi pelikirja. Hän jopa onnistui siinä ja tulos on nähtävissä. Tottakai Selänne, Koivu ja kumppanit jäivät tuossa systeemissä pieniin henkilökohtaisiin tehoihin. Niin olisi jäänyt Jokisen Jussikin. Suomi otti niin varman päälle, että teki käsittämättömän vähän maalipaikkoja.

Ja kyllä Suomi hyytelöityi ainutlaatuisella tavalla eilen. Kun 1-mv pyytää vaihtoa 3-0:n jälkeen ja kyseessä on NHL:n huippumv, kannattaisi kuunnella. Valmennuksen ja joukkueen välillä oli iso kommunikaatio- ja kunnioitusvaje. Uskon, että Jalosen pää on sekoitettu kotimaisella pelikirjahöpinällä ja aitio on täynnä Kummolan miehiä; Muista meidän kuvio, meidän juttu. Kukaan ei oikeastaan liidannut. Jos Ramin tai Erkan pakkipeluuttaja olisi tunkenut Kukkosta kentälle, ykköskoutsi olisi nostanut käpälän pystyyn. Jalosen Suomi teki hirvittävän kasan perustavaa laatua olevia virheitä ja helppo kaavio auttoi Suomen noinkin pitkälle. No, nastaa välillä näinkin päin. Pronssilla on merkitystä olympialaisissa ja onhan Suomellakin mahdollisuutensa. Kisanäytöt Slovakia vs. Suomi tekevät slovakeista suosikkeja luokkaa 65 / 35 - mutta päivän kunto ratkaisee. Slovakia joutui lujemmalle kanukkien kanssa ja on varmasti Suomea väsyneempi.
 

Uuhis #97

Jäsen
Suosikkijoukkue
Molomoton TPS, LA Kings, , Newcastle United
Kopsin tänne osan päivällä kirjoittamastani blogista, saatan toistaa asioita joista olen jauhanut jo muissakin asiaa sivuavissa ketjuissa, mitä pahoittelen:

Mutta sitten vielä käynnissä oleviin kisoihin. Yksittäisiä pelaajia tuskin kannattaa lähteä hakemaan syytä tapahtuneelle, kun kolmessa ottelussa huippumaita vastaan saadaan aikaan (jätetään se maali tyhjiin tsekkejä vastaan pois laskuista), niin kyllä vika on jossain muualla kuin yksittäisessä ketjussa tai pelaajassa. Itse lähden hakemaan vastausta valmennusjohdon toimista, case Jussi Jokinen sinänsä itsessään ei suorasti peliin vaikuttanut, mutta jo Selänteen haastattelusta ennen kisoja saattoi ymmärtää etteivät pelaajatkaan täysin ymmärtäneet yhden kovimman pistemiehen jättämistä pois. Selänteen ja Koivun antamista haastatteluista saattoi ymmärtää ettei kommunikaatio valmennusjohdon ja pelaajien välillä toiminut halutulla tavalla, ja voisi jopa sanoa että pelaajat eivät täysin uskoneet siihen pelisysteemiin jota olisi pitänyt noudattaa, minkä vuoksi sitä sitten ei saatu toimimaan.

Jalonen on selkeästi viestinyt haluavansa kehittää suomalaisille oman pelitavan, mutta onkin kysyttävä että onko tuo maajoukkueen päävalmentajan tehtävä? NHL-pelaajat pelaavat lähemmäs 100 ottelua vuodessa jokainen hiukan erilaisella pelisysteemillä ja erilaisissa rooleissa. Esimerkiksi Valtteri Filppula on rymistellyt Red Wingsissä lähinnä kolmosketjussa kahden suunnan hyökkääjänä, nyt hänet sitten heitettiin nopeasti täysin eri rooliin "ykkösketjuun" jossa pisteitä olisi pitänyt syntyä. Tällaisella aikataululla pelaajien rooleja ei voi kääntää täysin ympäri, tämän Erkka Westerlund tajusi Jalosta paremmin ja laittoi jokaisen sellaiseen rooliin joka heille sopi ja pisti noudattamaan yksinkertaista taktiikkaa jonka NHL-pelaajat pystyivät nopeasti ja tehokkaasti omaksumaan. MM-kisat sitten ovat asia erikseen, joukkueen ydinryhmää pystyy leirittämään huomattavasti pidempään ja pelitapaa ajamaan sisään.
 

KJR_63

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sport Vaasa. LA Kings
Minun mielestä kahdesti ensimmäiset 10 minuuttia nähneenä peli ei seonnut 1-0 maaliin. Ennen ja jälkeen ensimmäisen maalin Suomi pelasi hemmetin hyvin kiekkoa ylös. Pääsi karvauksen alta pois ja mursi ohjauspelin sekä pääsi hyökkäysalueellakin ensimmäisenä kiekkoon. Tämä ei näkynyt kuitenkaan maalipaikoissa, mikä hämää monia katsojia.

Menikö se ihan noin. Minä katsoin vain (tarkasti) tuon maalikoosteen, mutta siitäkin jo selvisi muutama asia: Lukuun ottamatta ylivoimamaaleja (2-0 ja 3-0) kaikki maalit olivat ylivoimahyökkäyksiä. 1-0 tuli kun jenkki olisi päässyt ensimmäisenä purkukiekkoon ja Kiprusoff joutui puuttumaan peliin (1vs0 ylivoimahyökkäys). 4-0 tuli kun jenkki tökkäsi kiekon sinisellä Kapasen lavasta keskialueelle, missä oli 3 miestä menossa (3vs2 ylivoimahyökkäys). 5-0 kun Suomen pakki nousee keskialueelle ja jättää Kane:n taakseen hyökkäyssiniselle, jolloin USA:n pakki syöttää omalta siniseltä suoraan Kane:n lapaan ja syntyy 2vs1 ylivoimahyökkäys. 6-0 syntyy kun USA ei karvaa hyökkäyspäässä lainkaan. Kaikki USA:n pelaajat ovat keskialueella katkomassa puolustajan avaussyöttöä ja Salo ja toinen pakki joutuvat pallottelemaan keskenään. Sitten Salo tökkyröi ja jenkki pääsee ensimmäisenä kiekkoon päädyssä, harhauttaa Salon ja syöttää maalille, missä on 2vs2 ja jenkki ampuu maalin puolustajien välistä (3vs2 tilanne).
USA sai varmaankin lähes 10 ylivoimahyökkäystä tasavoimin pelkästään ensimmäisen 7 minuutin aikana. USA ei karvannut ylhäältä lainkaan. Tukki vain 4-5 miehellä keskialueen ja heti tilaisuuden tullen loi ylivoimahyökkäyksiä lähes jokaisesta suomalaisten hyökkäyksestä.
 

blue line

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Jollain KHL:n ja NHL:n välisellä taito(?)tasoerolla ei ole mitään merkitystä eiliselle sukellukselle. Sellaiset jutut ovat aivan uffaffaa uffaffaa puhetta. Samoin sellaisen pyörittäminen, että Suomella ei olisi ollut "mitään" mahdollisuuksia siitä huolimatta, että Kirusoff olisi pelannut unelmapelin ovat aivan puuta heinää. Siitä ei ole kertakaikkiaan minkäänlaista näyttöä.

Suomi kaatui eilen aivan järkyttävään pelaamiseen ensimmäisessä erässä. Se on ainoa fakta, jonka tuosta voi yleisö vetää. Suomi suorastaan lahjoitti kaikki maalit Yhdysvalloille, heidän ei tarvinnut tehdä niiden eteen juuri yhtään mitään.

Mikäli Suomalaiset olisivat pelanneet edes lähelle samalla sydämellä kuin sveitsiläiset, olisi jatkoon ollut kaikki mahdollisuudet. Sydäntä ei kuitenkaan löytynyt. Oliko se valmennuksen vika vai ei, riippuu siitä kuka ottaa joukkueen kokoamisesta vastuun. Ei sitä näyttämisen halua kukaa pysty tyhjästä rintaan taikomaan.

Itse en usko Suomen kaatavan Slovakiaa, sydän puuttuu.
 

Apassi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Mikäli Suomalaiset olisivat pelanneet edes lähelle samalla sydämellä kuin sveitsiläiset, olisi jatkoon ollut kaikki mahdollisuudet.

En kyllä usko, että sydämellä oli tämän asian kanssa mitään tekemistä. Aivan varmasti jokainen pelaaja veti 100 lasissa. Itse olen kallistunut sen asian kannalle, että Suomi ei missään vaiheessa saanut Jalosen pelitapaan otetta. Tshekki ottelun pelinopeus pysyi sen verran matalana, että Suomi pystyi vielä jotenkin toteuttamaan Jalosen pelitapaa, mutta USA tuli Kipperin lahjoittaman maalin jälkeen päälle joka ovesta ja ikkunasta ja Suomen pelitapa suli käsiin, koska se ei ollut selkärangassa. Onhan moni Suomen maajoukkueen pelaaja myöntänyt, että Suomen pelitapa on eri, kuin mihin he ovat NHL:ssä tottuneet.

Suomen paras sentteri tässä turnauksessa oli Jalosen luottomies Niko Kapanen joka ei ole edes NHL:n 1-3 ketjutason pelaaja. Samaan aikaan Minnesotan selkeä ykkössentteri, NY Rangersin sekä Anaheimin kakkossentterit vetävät aivan alle tasonsa. Lisäksi NHL:ssä tälläkin kaudella 0.49 maalia/ottelu tehnyt hyökkääjä ei ole saanut maalitiliään avattua näissä kisoissa. Kyllähän tämä nyt jotain kertoo.

Itsekin olen pitänyt ja pidän edelleen Jalosta tämän valtakunnan yhtenä pätevimmistä valmentajista, mutta pienessä kaukalossa ja NHL pelaajilla pelatut kisat taisivat tähän rakoon olla liian kova paikka kaksikolle Jalonen & Dufva. Valmennuksessa olisi ehdottomasti pitänyt olla NHL kokemusta, jos kerran NHL pelaajilla ja NHL kaukalossa pelataan. Tätä Suomessa vain on kovin vähän.

Onhan se totta, että pelaajamateriaalissa on valovuoden ero Venäjään, Kanadaan, USA:han ja Ruotsiin, mutta peliesityksissä oli vielä suurempi ero, kuin mitä materiaalissa. Suomella oli kuitenkin näihin kisoihin vielä laittaa ihan kilpaulukykyinen joukkue. Sama tilanne ei ole 2014 kisoissa, mutta toivottavasti silloin ei tehdä samoja virheitä ja jäällä nähdään sellaista jääkiekkoa, jossa keskitytään oikeisiin asioihin.
 

Hurricane

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, NY Rangers, Suomi.
Just!

Ne voi niputtaa helposti: Lukko, wannabeifk: IFK:n jämäpelaajat plus pohjois-amerikkalaiset. Jyp ja KalPa: Suomen jääkiekon kontaktia pelkäävät maalaisserkut. Jokerit pallottelee molempien leirien välissä sen mukaan millaisen pallon Harkimo laittaa flipperiinsä.

Puupää! Käyppäs välillä katsomassa noita pelejä jos väität että JYP kuuluu sarjaan kontaktia pelkäävät. Voin kertoa että laidat rytisee aika mallikaasti verrattuna noihin vanhansarjan seuroihin jotka kokevat olevansa "fyysisiä".
Hyvä provo, tartuin siihen.

Ja aiheesta: Jalonen on nähty. Uutta verta tulille, otetaanko uusi kanukki?
 
Suosikkijoukkue
Chelsea FC
Ja aiheesta: Jalonen on nähty. Uutta verta tulille, otetaanko uusi kanukki?

Niin, A-maajoukkueesta voisi kenkiä Kurrista alaspäin kaikki. Siivottaisiin kerrankin oikein kunnolla. Dufva ja Lehkonen, mikä näiden kuulapäiden rooli on tuolla, Dufva on joku hevoskuiskaaja Jaloselle. Vähän väliä supisemassa korvaan, epäselväksi on vain jäänyt mitä?
 

El Lude

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kvanttimobikki kolmessa eri ulottuvuudessa
6-0: say no more? Kiitos vaan Suomen joukkue ja ennen kaikkea valmennusjohto ikimuistoisesta illasta. Samalla jäi myös yöunet aika vähiin syystä jos toisesta. Havumetsien miehet veivät ns. pelikirjataistelun niukasti 100-0. Jaloselle, Lehkoselle, Dufvalle, Kurrille, Jutilalle, 95newöförgot osastolle, ja ennen kaikkea Kummolalle kenkää PERKELE! Tähän on sitten tultu. Jalonen esikuntineen voi onnistua S/M-liigassa, mutta näemmä tämän tason kekkereissä taso ei vain riiitä. Jokohan tuli selväksi, että EVVK-höntsätourin ja MömmöM-sankarit eivät riitä silloin, kun maailman parhaat ovat koolla.

Ehdotankin, että Erkka Westerlund maanitellaan takaisin maajoukkueen peräsimeen. Samalla P. Sihvoselta evätään kaikki kirjoitusoikeudet.
Näillä eväillä voi olla jotain toivoa.

Huoli ja hätä on todella suuri Suomen jääkiekon tulevaisuudesta. Jukka Jalosen johdolla tulevaisuus on B-sarjassa...

Vittu, että vituttaavituttaavituttaa...
 

pavol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, RoKi, SoPa
Niin, A-maajoukkueesta voisi kenkiä Kurrista alaspäin kaikki. Siivottaisiin kerrankin oikein kunnolla. Dufva ja Lehkonen, mikä näiden kuulapäiden rooli on tuolla, Dufva on joku hevoskuiskaaja Jaloselle. Vähän väliä supisemassa korvaan, epäselväksi on vain jäänyt mitä?

Kyllä sieltä voisi surutta heittää kaikki pois. Kummolasta alaspäin (joka onkin haaste, sillä Suomen jääkiekossa Kale on Jumalasta seuraava.... ylöspäin) kaikki vaan hakemaan a) ammattiaitoa ja b) uskottavuutta.

Näinhän ei tule käymään vaan tiimi vetää "hyvällä työnteolla" sopimuskautensa loppuun. Toivoisin tietysti että Jalonen vetelisi jotain johtopäätöksiä suoritustasosta eikä tuloksista.
 
Suosikkijoukkue
Chelsea FC
Ehdotankin, että Erkka Westerlund maanitellaan takaisin maajoukkueen peräsimeen. Samalla P. Sihvoselta evätään kaikki kirjoitusoikeudet.

Tässä on vaan se paska juttu, että Erkkahan on valmennuksen ja koulutuksen johtaja jääkiekkoliitossa. Meillä on myös junnutoiminta pääsääntöisesti täysin suolesta. Kiekkoliiton palkkalistoilta ei löydy tarpeeksi ammattitaitoisia kavereita kaikkiin tarjolla oleviin tehtäviin.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös