Ilmoitukset

Nimimerkki HokiOnSporttia huilaa viikon sääntöjen 9§:n perusteella. Provoilu-viestejä lenteli vähän ympäriinsä.

Nimimerkki M.O.R.O huilaa viikon sääntöjen 4§:n perusteella. Turha viesti löytyy Mestiksen finaalipari-ketjusta.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki Zolmu osoittautui aiemmin porttikiellon saaneen jäsenen uudeksi nimimerkiksi. Tämän vuoksi hänen kirjoitusoikeutensa on poistettu.

Mikäli elinikäisen pelikiellon saanut jäsen haluaa palata palstavahvuuteen, uuden nimimerkin luomisen sijaan suosittelemme lähettämään pyynnön oikeuksien avaamisesta moderaattoreille hyvien perusteluiden kera.

Sulje ilmoitus

Jukka Jalonen Jokereiden päävalmentajana 2016–2018

Viestiketju osiossa 'Jokerit' , aloittajana Theofilus, 03.09.2015 klo 13.06.

 1. Starbuck Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Eskolan mestaruuspuheet
  Lainaus:
  Kivi, Rautakorpi, KJ ja Dufva ainakin valovuoden edellä tätä epäonnistujaa. Minkä takia Erkka ei ollut saatavilla? Miksi vaihtaa Ferrari -> Toyotaan en ymmärrä...
   
 2. erku Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Leijonat
  Lainaus:
  Sinä siis perustelit Jalosen valinnan huonoutta epäonnistumisella SKA:ssa. Ja nyt nimeät häntä paremmaksi vaihtoehdoksi Karri Kiven, joka epäonnistui huomattavasti räikeämmällä Traktorissa ja sai kenkää jo muutaman kuukauden jälkeen. En oikein osaa nähdä tässä mitään logiikkaa. Sitten on nähdäkseni myös erikoista nostaa Dufva, joka ei päävalmentajana omaa ollenkaan kansainvälistä kokemusta, JJ:n ohi.

  Se on ok, jos Jalosen naama tai harjoittama pelitapa ei miellytä, mutta joku roti tulisi olla siinä, ettei näitä henkilökohtaisia antipatioita sotke tuolla tavalla reaalimaailman näyttöihin.
   
 3. Masculine Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit
  Lainaus:
  Eli et näe tylsää Jalosta Jokereissa, mutta oikeata super ilotulituskiekkoa pelaavat Dufva ja Rautakorpi olisivat sitten rautaa. Muista sitten olikin jo kirjoitettu tuossa ylempänä.
   
 4. Anzi Jäsen

  Lainaus:
  Joskus ihmetyttää tämä sädekehä Erkka Westerlundin yllä. Hänellähän on valmennusuraa ja siihen syvällisesti liittyvää touhua jo yli kolmenkymmenvuoden ajan, ja tuloksena huikeat yksi, siis yksi mestaruus aikamiesjääkiekon parista ja sekin tuli täysin budjetit repineellä ja ylittäneellä tasokkaalla kattauksella ja Summasen vahvojen hartioiden tuella. En kyllä nyt Westerlundia minään Ferrarina näe, hyvä jos erikoisvarusteluna Toyotaan.

  Kivi, Rautakorpi, KJ, Dufva ja varsinkin Jukka Jalonen sentään ovat ihan oikeasti voittaneet omien hartioiden kannatuksella eikä millään kermakakuilla mestaruuden tai mestaruuksia.

  Toki Westerlundilla on mahdollisuuksia voittaa mestaruuksia jatkossa ihan kuten kaikilla muillakin, mutta pikkasen ihmetyttää tämä Westerlund sitä ja Westerlund tätä, kun plakkarissa tosiaan yksi mestaruus aikuisten tasolta kolmenkymmenen vuoden ajalta.
   
 5. sekolust Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit, Lostedt, Ben-Amor, Todd
  Lainaus:
  Jalosen valintaa kritisoit muun muassa SKA-flopilla ja tylsällä kiekolla. Kun noita nimiä katsoo, niin oletko tosissasi vai mistä kiikastaa?

  Ensinnäkin jos Jalosen aika SKA:ssa oli floppi, kiven toiminta Torpedossa oli sitten jotain vielä karmeampaa. Eikä Rautakorven aika Amurissa nyt sekään nappiin mennyt, rajallisista resursseista huolimatta. Jalonen nyt kuitenkin onnistui klaaraamaan muun muassa runkosarjan ja pääsi konffafinaaleihin asti. Ilman CSKA:n totaalista jäätymistä tuo olisi silti ollut SKA:n paras runkosarjassa.

  Ja jos Jalosen kiekko on tylsää, niin mitä ihmettä Rautakorpi ja Dufva tuolla tekevät? Enää Pekka Virta puuttuu ja meillä olisi tylsän kiekon maajoukkueen ykkösvitja kasassa. Saisikohan Hanlonille haettua vielä kansalaisuuden, olisi siinä nippu kasassa.... Rautakorven ja Dufvan kohdilla lisäksi KHL:n pelityyli tuntuu arveluttavalta: tiukempi tuomarilinja ja enemmän taitoon perustuva pelitapa eivät mielestäni ole sellaisia asioita, jotka ensimmäiseksi tukisivat Dufvan tai Rautakorven joukkueita.

  Kari Jalonen olisi ollut hyvä haku hänkin. Muun muassa itse kirjoitin Jukan sopimuksen tultua julki, että jompaa kumpaa Jalosta odottelin. Vahvasti kuitenkin näyttää siltä, että KJ on suuntaamassa sellaisten tienestien äärelle, että Jokerit ei hänestä kilpaile. Vaikka mies on suomalainen ja ainakin mediatietojen mukaan sopimukseton, ei se automaattisesti tarkoita hänen olevan saatavilla. Jos esimerkiksi Sveitsistä tai Venäjältä huippuseuroista tulee eteen kunnon pahvi, ei Jokerit tuohon pysty vastaamaan. Jalosen näytöt ja mediassa esiintyneet huhut huomioiden tilanne onkin lähellä tuota.

  Mitä Erkkaan tulee, niin harvemminhan mies on edes pidempiä rutistuksia vetänyt läpi. Käytännössä Jokerien liiganousun jälkeen Erkka on petänyt seurajoukkuetasolla kahden vuoden stinttejä siellä täällä silloin tällöin. Onko tilanne nyt mainittavasti muuttunut ja voisiko vielä tässä vaiheessa edes tuohon luottaa? Viime projektissahan Erkalla oli kolmen vuoden sopimus, mutta lopulta Lämsä nostetiin vuosi etuajassa ylös Erkan astuessa sivuun. Lisäksi @Anzi ei nyt täysin väärässä ole Erkan menestyksestä. Erkan uraa katsoessa mies on tehnyt hyvää duunia käytännössä kaikkialla ja aina, mutta lopulta se viimeinen rutistus on puuttunut. Henkilökohtaisesti haluaisin nähdä homman siten, että Erkka on omassa roolissaan (joukkueen ja organisaation kehitys, pelitavan järjestäminen, jne.) maan eliittiä kaikesta huolimatta.
   
 6. Cobol Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit Suomessa
  Lainaus:
  Jos jonkun ymmärrys on sitä tasoa että pitää Dufvaa valovuoden JJalosta parempana, ei oikeastaan kannata paukkuja vastaukseen haaskata. Niinpä lopetin tähän.
   
 7. Starbuck Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Eskolan mestaruuspuheet
  Vertailkaas kaikki perseeseen ammutut Putinit SKA:n ja Torpedon pelaajamateriaalia. Toinen mestarisuosikki ja toinen keskikastin porukka. Ehkäpä se epäonnistuminen on asteen helpompaa keskikastin porukalla? Jos joku muuten kehtaa väittää JJ:tä paremmaksi valmentajaksi kuin Kiveä, niin moi täytyy mennä.
   
 8. sekolust Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit, Lostedt, Ben-Amor, Todd
  Lainaus:
  Siis mitä? Eikö valmentajan onnistumista verrata juurikin pelaajamateriaaliin ja ennen kaikkea siihen, mitä pelaajamateriaalista saadaan irti? Tuolla sinun logiikallasihan esimerkiksi Elomo ei varsinaisesti epäonnistunut (tai ehkä ihan vähän vain) Turussa, käytössähän oli varsin paska pelaajamateriaali varsinkin tyhjennysten jälkeen. Kivellä sen sijaan oli Torpedossa käytössä vähintäänkin kelvollinen ja hyvin yhdessä pysynyt nippu, jota kauden alussa veikkailtiin taistelevan Jokerien kanssa samoista sijoista.

  Kun kuitenkin olet niin täysin varma agendastasi, niin heitän pari pikaista kysymystä:
  1) Miten määrittelet valmentajan onnistumisen tai epäonnistumisen ja minkälaista pohjaa pelaajamateriaali tässä näyttelee?
  2) Miten määrittelet viihdyttävän pelin ja miten esimerkiksi Rautakorpi tai Dufva sijoittuu tässä muihin verrattuna?
  3) Miten määrittelet valmentajan hyvyyden?

  Lainaus:
  En halua ottaa kantaa siihen, kumpi on valmentajana parempi. Sen sijaan jos mietin kumpi on lähtökohtaisesti sopivampi Jokerien peräsimeen, valintani osuisi Jaloseen. Yksi merkittävä tekijä tässä on se, että Jalonen on muun muassa maajoukkueen kautta luonut suhteita suomalaisiin huippupelaajiin ja jo tuon työn takia joutunut/saanut tarkkailla monia pelaajia, arvioida heidän sopeutumista hieman eri ympäristöön ja lopulta käydä valintatilanteen läpi. Jokerit pelaa KHL:ssa varsin rajallisin resurssein ja jos esimerkiksi floppien määrään tai kiikun kaakun olevien pelaajien kohdalla voidaan asiaan valmentajavalinnalla vaikuttaa, on tämä otettava huomioon.
   
 9. sporttipappa Jäsen

  Lainaus:
  Mitäpä jos yrittäisit päättää, haluatko keskustella aiheesta vai paeta sitä. Nostit esiin päävalmentajan valintaan liittyen ihan asiallisen kysymyksen siitä, oliko valinta oikea. Kuitenkin tapasi "keskustella" asiasta on provosoiva ja passiivisen agressiivinen. Tulee mieleen onko sulla ihan tunteiden hallinta ja kotiasiat kunnossa. Ei käy kateeksi sinua tai lähimmäisiäsi, jos sinulla sellaisia on.

  Valmentajien paremmuutta voi vertailla monin tavoin, eikä ole yksiselitteistä kuka valmentaja on paras valinta minkäkin joukkueen peräsimeen, ja minä ajankohtana. Esimerkiksi vahvat tunnevalmentajat voivat saada irti joukkueesta sen mitä prosessivalmentaja ei saa. Karri Kivi ja Nokka Jalonen olisivat olleet hyviä valmentajia Jokereihin. Kirjoittaja @sekolust'in kanssa olen samaa mieltä siitä, että kaikesta huolimatta JJalonen oli paras vaihtoehto Jokereille, ja todennäköisesti Jokerit oli sitä myös JJaloselle.
   
 10. Starbuck Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Eskolan mestaruuspuheet
  Lainaus:
  Ihan nopeasti tästä Elomosta (vaikkei kuulu tänne ketjuun): kyllähän täysin Liigatasolla kokematon päävalmentaja oli typerin vaihtoehto heittää päävalmentajaksi tossa tilanteessa. TPS oli 5 pisteen päässä suorasta pudotuspelipaikasta, mutta jopa liian menetyshaluinen hallitus heitti sitten Kaitsun pihalle... Itse en laita tätä Elomon piikkiin vaan TPS:n hallituksen. Pelaajamateriaali oli Elomon alottaessa täysin sama kuin Suikkasen. Taisi jopa saada Mojziksen kaupan päälle. Tämä valmentajanvaihdos oli siis koko kauden suurin farssi ja katkaisi TPS:n menestymismahdollisuudet viime kaudella täysin. Tätä ei tosin tällä kaudella tulla näkemään.

  Vastaukset kysymyksiisi:
  1) Sanotaanko näin, että jos sun pitäisi nyt lähteä Kanadaan ja sulla on fillari ja mulla lentokone (+ lentäjä joka sitä lentää). Et ole epäonnistunut, jos saavut Kanadaan minun jälkeeni, koska sinulla oli polkupyörä ja minulla lentokone. En tiedä miten pelaajapolitiikka KHL:ssä menee muiden kuin Jokereiden osalta. Käsittääkseni valmentaja ei saa itse valita pelaajiaan, toisin kuin Jokereissa, joten tässä kohtaa nään Jokereilla selkeän etumatkan muihin joukkueisiin. Kuitenkin paremmilla pelaajilla pitää pystyä parempiin suorituksiin.

  2) Tiedän kyllä Rautakorven kahvakiekon. Se on niin tylsää, että se on jo viihdyttävää. Sen sijaan viivelähdöt maajoukkueessa, jossa Kukkonen hautoi kiekkoa maalin takana puolet erästä savat lähinnä raivostumaan. Moista sontaa ei kyllä voi Jokerit esittää.

  3) Saavutusten kautta pyrin asioita katsomaan. Myös suhteutettuna pelaajamateriaaliin ja ennakko-odotuksiin. Esim. SaiPan Tirkkonen on helvetin hyvä valmentaja. Teille "suuremman" kiekon ystäville tuskin hän on edes valmentaja? Eihän Liigassa pelaavilla tai siellä valmentavilla ole Jokereiden lähdön jälkeen ollut mitään tasoa suurimman osan Jokerifanien mielestä.

  Lainaus:
  Minähän vain heitin yhden viestin. En halunnut siitä nousevan sen suurempaa haloota, kunhan heitin oman mielipiteeni pöytään. Ei kai oman mielipiteen kertominen ole ristiriidassa tunteiden hallinnan kanssa? Jos pidät huolen omista kotiasioista etkä takerru mihinkään henkilökohtaiseen, niin totta kai voin jatkaa asiallisesti tätä keskutelua. Muussa tapauksessa en tuhlaa sinuun aikaani tämän enempää.
   
 11. faro Jäsen

  Sellainen pieni sivuhuomio nimimerkeille @sekolust ja @Starbuck, että Karri Kivi ei ole valmentanut KHL:ssä Torpedoa, vaan Traktoria.
   
 12. sekolust Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit, Lostedt, Ben-Amor, Todd
  Lainaus:
  Näinhän se menikin, kiitos korjauksesta. Meni seurat hieman sekaisin, pahoittelut tuosta.
   
 13. McMulligan Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit
  Lainaus:
  Haluisitkohan hieman antaa selviä perusteluita, miksi Kivi on JJ:tä parempi valmentaja? Niitä luulisi löytyvän, kuin noin selkeästi asian ilmoitat. Jos kuitenkin katsotaan puhtaasti statistiikkaa ja historiaa valmentajana ihan vain vertailun vuoksi:

  Kivi:
  SM kulta (Ässät)
  Nuorten MM-kulta
  potkut parin kuukauden jälkeen Traktorista

  Jalonen
  4 SM pronssia (HPK)
  1 SM kulta (HPK)
  MM kulta + muutama muu himmeämpi mitali arvoturnauksista
  potkut SKA:sta kauden lopussa

  Saavutuksissa Jalonen on vielä selkeästi edellä, vaikka toki Kivi on nuorempi valmentaja. Pelitavallisesti Jalonen on ollut Suomessa jossain määrin edelläkävijä meidän pelin kehittäjänä, mutta onko nyt osannut uudistua, jää nähtäväksi. Mun oma mielipide (huom. mielipide) on se, että Jalonen on taktisella puolella selvästi Kiveä edellä ja Kivi taas on tsempparina ja asenteen luojana edellä. Tällä hetkellä Jokereihin ottaisin 10 kertaa 10:stä Jalosen, jos noista kahdesta pitäisi valita meriittien, kokemuksen, pelaajatuntemuksen ja taktisen osaamisen takia.
   
 14. Flameberg Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit
  Sanat "pelikirja" ja "viivelähtö" saavat mut oksentamaan. Tulee mieleen Petteri Sihvonen räpläämässä kikkeliään ja kirjoittamassa ao. sanoja yhteen ja naamioimassa pakkotoistoa jonkinlaiseksi urheilujournalismiksi muutamalla välimerkillä ja partikkelilla.

  JJ ei - käsittääkseni - onneksi enää notku näiden termien parissa. Tervetuloa! Tyyppi on ollut todella hyvin janalla Viasatin lähetyksissä, joten jengin suhteen tietää, tuntee ja osaa.

  Silti tulee jo nyt Erkkaa ikävä. Ehdottomasti paras valmentaja, jonka tiedän. Ja joukkue on profiloitunut todella paljon juuri Erkan puolimystisen, kiltin mutta julmetun ajattelevaisen olemuksen kautta. Mutta ajankohta oli kyllä mun mielestä mediaviisas. Nyt on kaikilla työrauha kauden ajan eikä fanin tarvitse odotella kauhulla mitään Lämsä-Valtonen -tyyppisiä painajaisia.
   
 15. Sako Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Suomalainen Jokerit
 16. Cobol Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit Suomessa
  Lainaus:
  Jännä juttu miten jääkiekosta ja sen pelaamisesta vähän tai ei oikeastaan yhtään mitään ymmärtävä Ilta-Sanomien Vesa Rantanen on saanut ristiretkelleen mukaan juuri ne jotka ovat samaa heimoa. Tämän heimon mukaan suunnitelmallinen pelaaminen on kauhistus ja vaihdot tulee vetää lennosta ja kiekkoa vaan päätyyn. Tunnetta peliin, se voittaa joka haluaa voittaa! Sen sijaan että peliä avattaisiin maltilla tavoitteena pelinopeus, Rantanen seuraajineen huutaa pelin nopeuttamista tilanteesta riippumatta koska vain jatkuvalla coast-to-coast luistelulla voidaan saavuttaa absoluuttinen pelin nopeuttaminen. Pelin onnistuminen mitataan kiekon keskivauhtina ja jos kiekko pysähtyy hetkeksikään, siitä saa miinusmaaleja.

  Edellä oleva asettuu vielä hauskempaan valoon kun Rantanen ja moni muu ei huomaa lainkaan miten Liigassa pelataan joko ns. hybridikiekkoa tai pystykiekkoa ja oikeastaan se ainoa joukkue, joka käyttää systemaattisesti viivelähtöjä, vie keväisin mestaruuden. NHL:stä olen mm. pelitapaketjussa kirjoittanut jotain 10 vuotta sitten ensimmäisen kerran siitä, miten kiekkokontrolli NHL:ssä valtaa jatkuvasti alaa. Tästä NHL:n kiekkokontrollista on saanut taittaa peistä kyllä mm. Sihvosenkin kanssa jonka mielestä sitä ei ole ollut ja joka vielä vuosi, pari sitten kirjoitti, että Suomen EHT-joukkue pesee sata nolla minkä tahansa NHL:n joukkueen isossa kaukalossa. Viimeistään kevään 2015 MM näytösottelu (= finaali) avasi kaikille halukkaille sen, miten Kanadassa kiekkokontrolllia pelataan ja kuinka oleellisessa asemassa siinä on viisikon tasapaino ja nopeat, lyhyet syötöt. Tarkemmin tästä aiheesta kirjotin viime keväänä Jatkoajan pelitapaketjussa.

  Pointti on yksinkertainen: Kanadan pelaaminen näytti pelitapasokeillekin sen, että jääkiekon seuraava kehitysaskel on erittäin tarkkaan toteutettu pelikirjapeli. Kanadan pelaamista voi kuvata sanalla yhteistyön jääkiekko, vaikka itse käytän siitä mieluimmin sanaa hybridijääkiekko johtuen sen juurista NHL:n joukkueiden pelitavassa. Oleellista on ymmärtää se, että Kanadan pelitapaevoluutiota on kehitetty vuosia ja siihen kuuluvat kaikki eurooppalaisen yhteistyöjääkiekon tunnusmerkit. Niistä se tosin myös eroaa siinä, että pelaaminen hyökkäysalueella kohti vastustajan maalia on erilaista koska hyökkäys pyritään systemaattisemmin päättämään maalitilanteeseen. Ja tässä jos missä Kanadan pelikirja on äärimmäisen tarkka. Olen katsellut nauhalta uudelleen ja uudelleen miten yhtä maalitilannetta rakennellaan ja millaisia siirtoja sen aikana tehdään. Kuin shakkipeliä seuraisi!

  Suomessa Westerlund on lähestynyt hyvin Kanadan pelitapaa. Siis kentällä, Jokerien pelitapana. Edelleen on melkoisia eroja, mutta suunta on mainio. Westerlundin pelitapaan palaan kunhan Jokereilla on se 10-15 ottelua alla, mutta neljän ottelun perusteella voi ainakin vielä sanoa, että Jokerien pelitapauudistus on onnistunut ja se on tuonut sekä suunnitelmallisuutta että tunnetta ja vapautta ratkaisuihin. Kanadan tapaan tavoite on se, että hyökkäysalueella jopa viisikon tuki olisi sitä luokkaa, että kiekollinen pelaaja voi valita useiden ratkaisujen välillä. Jukka Jalosen jääkiekko poikkesi Erkan aiemmasta jääkiekosta useilla eri tavoilla. Mutta sen jälkeen tapahtunut paljon ja pelitavat maailmalla kehittyneet. Suomessa on jääty jo telineisiin - kiitos osaltaan näiden vesarantasten, jotka huutelevat ja painostavat median kautta sivusta ja joita heikkolahjaiset valmentajat vielä kuuntelevat.

  Se mitä Jukka Jalonen pari päivää sitten kommentoi Jokerien uutta pelitapaa oli selvä viesti: hänen jääkiekkonsa poikkeaa nykyisestä Jokerien pelitavasta vain nyansseissa.
   
  Viimeksi muokattu: 07.09.2015 klo 11.57
 17. Aake Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit vuodesta 1983, HJK
  Jalonen on erittäin viisas valinta seuraavaksi valmentajaksi. Kokenut, mutta samalla moderni valmentaja joka jatkaa pääsääntöisesti nykyistä pelillistä ja imagollista linjaa. Kaikille osapuolille (omat sekä tänne haikailevat pelaajat, yleisö, agentit, sponsorit jne jne) tietävät hyvissä ajoin mitä saavat ja ikäviä yllätyksiä ei tule. En voi millään uskoa että pelaajat alkavat tällä kaudella löysäilemään koska ykkösvalmentaja vaihtuu kauden jälkeen. Kaikki organisaatiossa tietävät että täällä toimitaan nyt pitkäjänteisesti ja mahdolliset selän suoristajat ja viimeisen sopimuksen rahastajat pysyvät poissa.

  Jokereiden toiminta KHL-aikakautena on ollut kaikkea sitä, mitä se ei ollut Liigassa.
   
 18. hiitti Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  ManU, Wild
  Pitikin lukea tätä ketjua. Tuli paha olo pelkästä ajatuksesta että Rautakorpi olisi Jokerien päävalmentaja. Hyvää jälkeä on tehnyt valmentaessaan mutta ei nyt helvetti pilata kaikkien päivää tämmöisillä aivopieruilla. Jukka Jalonen on loistava vaihtoehto ja ennenkaikkea mielestäni paras vaihtoehto. Marjamäkeä olisin myös voinut harkita mutta hänellä nyt onkin muut kuviot.

  Erkka oli hyvä kaveri johtamaan Jokereita nämä alkukaudet. Nyt on aika uusi tuulille tämän kauden jälkeen.
   
 19. Flameberg Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit
  Cobol: arvostukset ansiokkaasta analyysistä.

  En hännystele Rantasta enkä arvostellut (kenenkään) taktista osaamista tai näkemyksellisyyttä, mua vain kyrsii terminologian joutokäynti ja ehkä jopa ryöstöviljely. Pelikirjoista ja viivelähdöistä horiseminen riitti mulle viimeistään Lämsän jääräpäisen "taktiikan" myötä. Erkka on pelisysteemimestari ja jo nyt näkyy se, että visio ja pelaajamateriaali on niitattu hienosti yhteen.

  Teoria ja käytäntö voidaan vielä mainiosti naittaa niin kuin parhaat valmentajat tekee, mutta kaikenkarvaisten muka-asiantuntijoiden paskapuhe tekee halla-ahoa koko suomalaiselle lätkälle. Täällä ei todellisia mastermindeja liiaksi riitä.
   
 20. attendo Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Hyvinkään Ahmat
  Olin pelikiellossa kun tämä sainaus tuli julki ja täytyy näin jälkikäteen vielä tulla julkisestikin toteamaan, että helvetin hyvä fiilis tuli kun tästä kuulin. Jalosen Jukan valinta ja tulo Jokereiden peräsimeen Erkan jälkeen on ensinnäkin selvä viesti siitä, ettei tässä ihan heti olla mestikseen lähdössä ja toisaalta se tuo pelillistä jatkuvuutta Erkan viitoittamalla tiellä. Vaatimustaso ja pelin ymmärrys pysyy jatkossakin penkin takana korkealla tasolla. Hienoa!
   
 21. sorza Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaPKo,Jokerit,Tamminen,Harri Aholan lounaskaverit
  Pakko tässä vaiheessa hieman spekuloida mahdollista Jalosen joukkuetta ja muistelen 2011 kisoista hyökkäysketjun Pihlströn - Nokelainen - J.Lajunen. Olisiko käyttöä nelosketjuna. Sitten puolustukseen heitetään jokerina Kukkonen - Väänänen. JMA jatkakoot, mutta palkan alennuksella, koska ei tällä loukkaantumishistorialla voi maksaa ykköslaiturin palkkaa. Puolustukseen haluaisin Alexander Bonsaksenin. Olisi omassa roolissaan loistava. Esim viime kevään Liiga-fiinaleissa kaksi paliä seurasin kaveria ja huomasin kentältä vain kerran (120 minuutin aikana + jatkoeriä), mikä on stay at home- pakille hyvä saldo. Eli näkymätön ja ei otsikoissa.
   
 22. juhna Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Bruins & Jokerit
  Lainaus:
  Saattaisi olla vähän liian kallis nelosketju.
   
  Viimeksi muokattu: 13.12.2015 klo 00.13
 23. Artyukhin Jäsen

  Lainaus:
  Nokelaisen kohdalla ainakin luulisin Jokereissa peluun olevan mahdollista mikäli sikäli tulee kuntoon ja kokee itse olevansa kunnossa. Selkään tehtiin pientä operaatiota, uran jatkumisesta ei ole 100% varmuutta. Olisi hieno nähdä Noksu Jokereissa. Pihlström saanee isompia rahoja Venäjältä.
   
 24. sorza Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaPKo,Jokerit,Tamminen,Harri Aholan lounaskaverit
  Lainaus:
  @juhna

  No Pillu oli vähä utopistista, mutta Mäki kyllä voi pelata hänen paikallaan nelosessa. Nokelaisen terveystilanne on kyllä tiedossa, mutta olisi kyllä omaan joukkueeseen ehdoton nelossentteri (High risk, high reward). Pakko hyökkäyksen osalta hieman hahmotella omia toiveita:

  Joensuu - Regin - x/Palola(/Kozun, mutta hän on niin vahvasti antanut ymmärtää menevänsä takasi tämän kauden jälkeen meren taakse)
  x/Jormakka - Kapanen - JMA
  Huhtala - Sallinen - Pöysti (Tämän ketjun haluan nähdä runkosarjassa yhdessä sillä viime play offeissa huikeaa peliä)
  Mäki(/utopistinen Pillu) - Nokelainen - J.Lajunen

  Puolustukseen omat toiveet menee kyllä liikaa stay at home puolelle:

  Larsen - Jensen
  Jaakola - Väänänen
  Kukkonen - Kulda
  Bonsaksen

  Maalivahti kaksikkona voi olla kuka tahansa kolmikosta: Karlsson, Säteri, Zapolski

  Tuomitkaa hahmotelmani rohkeasti, mutta toivon, että esitätte parempaa tilalle ;)
   
  Viimeksi muokattu: 12.12.2015 klo 23.39
 25. Kanerva Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Vegas Golden Knights
  Joonas Järvinen lienee aika saletti.