Ilmoitukset

 • Nimimerkki Knap huilaa viikon sääntöjen 10§:n perusteella.
 • Nimimerkki Lico huilaa viikon sääntöjen 6 ja 18§:n perusteella. Viesti löytyy Patrik Laine-ketjusta.
 • Nimimerkki LikainenLegenda huilaa viikon sääntöjen 4§:n perusteella.
 • Nimimerkki Ysipakki huilaa viikon sääntöjen 7§:n perusteella. 
 • Nimimerkki muaddib huilaa kuukauden MM-kisojen otteluseurannassa olevasta viestistä, joka rikkoo sääntöpykäliä 4 ja 6§.

Sulje ilmoitus

Jukka Jalonen Jokereiden päävalmentajana 2016–2018

Viestiketju osiossa 'Jokerit' , aloittajana Theofilus, 03.09.2015 klo 13.06.

 1. SatanicBunny Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Punakeltaiset, Stadin ykköset
  Suurin haaste joka näkyi pelaamisessa koko kauden ja josta Jalonenkin puhui lähestulkoon jokaisen ottelun jälkeen oli tasaisuuden puuttuminen. Silloin kun systeemi toimi niin otteet olivat välillä loistavia, muttakun se ei auta jos näiden hyvien jaksojen välissä on pitkiä hetkiä - pahimillaan jopa eriä tai kokonaisia otteluita- jolloin peli ei kulje ollenkaan ja homma menee ahdistuneeksi yli- ja aliyrittämiseksi.

  Alkuvaiheessa kautta tätä oli helpompi ymmärtää kun uuden valmentajan myötä muuttuva systeemi vaatii aikansa totuttelua. Missään vaiheessa ei kuitenkaan päästy siihen pisteeseen, että se legendaarisen kliseinen 'oma peli' olisi näyttänyt luontevalta joukkueelle.

  Jalosen pelisysteemistä on puhuttu ja puhutaan paljon, mutta mielestäni olennaisempi kysymys on se, missä määrin Jalonen toimi oikein hakemalla pelisysteemiä kohdilleen lähinnä ketjumuutoksilla. Ts. oliko Jalosen haluama pelitapa realistisesti omaksuttavissa joukkueen materiaalilla? Jos oli, onko vika valmennuksen heikkoudessa saada systeemi perile pelaajille, vai pelaajien korvien välissä. vai molempia?

  Karkeasti ajateltuna on kahta koulukuntaa: yksi, jonka mukaan valmentajan tulee ensisijaisesti saada joukkue noudattamaan pelitapaa, ja toinen, jonka mielestä valmentajan tulee räätälöidä pelitapa joukkueen materiaalin mukaan. Mielestäni Jalonen edustaa vahvasti ensimmäistä ryhmää ja se muodostaa haasteen, koska voidaan realistisesti kysyä saadaanko Jokereiden käytettävissä olevilla varoilla KHL-tasolle sellainen rosteri, joka pystyy systemaattisesti Jalosmaista pelitapaa noudattamaan?

  Ja jos ei saada, jos ensi kaudella meininki jatkuu yhtä rikkonaisena kuin tällä kaudella, olisiko Jalosenkin järkevää hieman nöyrtyä prinsiippiensä kanssa ja muuttaa 'pelikirjaansa'? Ehkä, ehkä ei. Osa minusta haluaa uskoa siihen, että kun Niemet ja kumppanit korvataan hieman kädellisemmällä porukalla niin palaset voivat loksahtaa kohdalleen ja Jokereista tulee kurinalaisemmin pelaava joukkue.

  Raipen rooli on ihmetyttänyt myös itseä, jotenkin vaikuttavat Jalosen kanssa olevan niin erityylisiä valmentajia että en ole missään välissä saanut kiinni siitä, mikä on raipen tuoma lisäarvo Jokereiden peliin? Lisäksi, kenen vastuulla on pelaajien henkinen valmentaminen ja olisiko syytä pohtia tähän lisäpanostusta? Raipelle kenkää ja tilalle urheilupsykologi?
   
 2. Cobol Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit Suomessa
  Hyvä kirjoitus @SatanicBunny Jokereista, Jalosesta ja pelitavasta.

  Mun silmin tärkein syy epäonnistumiseen hyökkäyspelaamisessa oli se, että Jalosen Jokerit ei kyennyt käyttämään sentteripelaamista Jalosen pelitavan mukaisesti. Jos oikein ilkeästi sanoisi, eihän siellä ollut kuin Regin, joka pelasi keskustan a) puolustusalueelta lähdettäessä oikein ja b) piti edes lavan jäässä ja luisteli kohti maalia kiekottomanakin hyökkäysalueella. Muiden senttereiden hyökkäyspelaaminen varsinkin kiekottomana oli välillä aivan karmeaa, kun lapa oli luistelussa polven korkeudella tai luistimet vetivät liian usein keskustasta kohti laitaa ja kiekkoa sen sijaan, että olisivat ottaneet Reginistä mallia.

  Tätä on syytä ihmetellä. Kiekoton ja kiekollinen peruspelaaminen Jalosella menee niin, että sentteri tarjoaa itsensä pelattavaksi joko puolustusalueen eri kohdista tai tekee nopean nousun lähemmäksi keskustaa, jonne kiekko syötetään. Periaate on, että jos tilaa ei ole, sitä tehdään hakeutumalla syöttöpaikkaan. Regin osasi tämän hyvin ja en osta ihan heti väitettä, jonka mukaan Jalosen hyökkäyksiinlähdöt olivat liian vaativia muille senttereille. Mikä sitten oli syynä hapuiluun, sen tietävät lähinnä Jalonen ja Helminen. Totta kai vastustajat pelasivat sentterin usein pois, mutta silloin sentteri toimii kuten Regin: haetaan sitä vapaata syöttöpaikkaa alempaa tai ylempää.

  Olen sanonut tämän ennenkin ja voin olla täysin väärässä, mutta olen samaa mieltä kanssasi siitä, että Helmisen ja Jalosen käsitys jääkiekosta poikkeaa liikaa toisistaan. Tämä voisi - ja vaan voisi - selittää osan siitä, miksi perusasioissakin on ongelmia. Jo mainitun sentteripelaamisen lisäksi viisikon sijoittuminen hyökkäyspäässä oli usein väärä, kun pakit eivät aja riittävän syvään edes silloin, kun kotona oli vastassa heikon maalinteon omaava rupujoukkue. Tällöin viivasta ei saada toimitettua pahimmillaan yhtään kiekkoa sen hyökkäyksen aikana kohti maalia, koska viivassa ei ole ketään pakkien päivystäessä metrin viivan väärällä puolella läpiajoa peläten. Jalonen kantaa silti vastuun kokonaistuloksesta, tästä ei kahta sanaa.
   
 3. powerplaymaker Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit, Detroit Red Wings
  Kukahan meillä koutsaa ja peluuttaa pakkeja ensi kaudella? Jalosen vanha tuttu Arvonen meni Vantaalle, Dufva tuskin irtoaa Mikkelistä ja meille vahvasti huhutun Selinin kerrotaan nyt menevän julleihin Törmäsen tilalle.
   
 4. Sako Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Suomalainen Jokerit
  Menneen kauden perusteella: päävalmentaja ei saanut joukkuetta näppeihin, Raipe oli kamala hyökkäyksen kanssa, joten mitä väliä on pakkien tulevalla pakkien valmentajalla? Tuskin pystyy korjaamaan noiden kahden jälkiä.
   
 5. erku Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Leijonat
  Lainaus:
  Miten olisi Timo Lehkonen?
   
 6. powerplaymaker Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit, Detroit Red Wings
  Lainaus:
  Ei ole sen suuntaista huhua ainakaan kantautunut Karhu-Kissojen suunnalta.
   
 7. Mike Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit, KäPa, NUFC
  Marjamäki ois luonnollinen jatkumo Jaloselle. Ihan samanlainen tosi hyvä viivelähtömeidänpelikirja. Sihvonenkin tykkää. Pelaajat on vaan maajoukkueessakin niin paskoja, että jokainen maailman joukkue nauraa koko 60min näissä matseissa näiden taktiikkavelhojen jengejä vastaan pelatessaan.
   
 8. Sako Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Suomalainen Jokerit
  Lainaus:
  Lisäksi saa motivoitua ja valmisteltua pelaajat ei niin seksikästä vastustajaa vastaan erityisesti narreille sopivalla tavalla. Eikä Jokereilla voi olla kuin MJ-statuksen valkku, joten mitä vaihtoehtoja on?
   
 9. Biisoni Jäsen

  Lainaus:
  Matikaisen Pena?
   
 10. YamahaGPR Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit
  Suhosen Alpo?

  "Mä en oo ikinä nähnyt mitään näin törkeää..."
   
 11. Sako Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Suomalainen Jokerit
  Marjamäki nosti edelleen osakkeitaan. Jalosen johdolla opittiin antamaan eka maali, Marjamäki voisi korvata Virran ja tuoda meille lopun sulamiset.
   
 12. Mordjinn Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit
  Surullista pirullisen taitavan Jokerikiekon kannalta, mutta kyllähän tänään Marjamäen Suomi pelasi juuri sellaista peliä mitä Jokereiden pitäisi lähtökohtaisesti pelata illasta toiseen KHLlässä. Viime kaudella hävittiin monta ottelua kun puukätisellä joukkueella lähdettiin pelaamaan liian kiekollista peliä ja vastustaja rokotti vastaiskuista. Vähemmän yllättäen Jokereiden kauden parhaat suoritukset tulivat juuri peleissä joissa oltiin niin selviä altavastaajia että maltettiin lähteä puolustamaan. En todellakaan toivo mitään Hanlonkiekkoa takaisin, mutta odotan että Jalonen malttaa peluuttaa joukkuetta rosterin mukaisesti eikä jääräpäisesti taktiikalla johon taidot eivät yksinkertaisesti riitä.
   
 13. powerplaymaker Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit, Detroit Red Wings
  Videovalmennuksesta vastannut Mika Saarinen ottaa Hantan paikan ja videopuolelle siirty B-junnuista Janne Hietaniemi.

  Fysiikkavalmentajana Piren korvaa Hero Mali.
   
 14. Pratu Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ässät, Blackhawks
  Lainaus:
  Iso kaappaus Jokereille, ja suuri menetys Ässille.
  Suomen mestari ja pari kertainen maailman mestari. Useampana kesänä ollut Dallas Starsin training campillä vetämässä fysiikkaharjoitteita. Osaa hoitaa pelaajien fysiikan lisäksi myös henkistä puolta kuntoon.
   
 15. Mordjinn Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit
  Lainaus:
  No nyt alkoi tämä sankari kuulostamaan siltä minkämoisia kavereita Jokerit tarvitsee. Bonuksena Porin kielen taito.
   
 16. powerplaymaker Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit, Detroit Red Wings
  Lainaus:
  Juu, itse myös katselin, että millainen sankari (pun intended) sitä nyt on hommattu. Ihan hyvää settiä. Mielenkiintoista luettavaa myös Dallasin leirityksestä: Hero Mali tuo Suomen oppeja Dallas Starsiin | NHL.com/fi - Jutut
   
 17. McMulligan Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit
  Onkohan kenelläkään fanilla mennyt pata pahasti jumiin, kun taas rahdataan Porista porukkaa Jokereihin? Mä veikkaan tietäväni yhden.
   
 18. V-G- Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  NHL
  Lainaus:
  Ei hullumpi kielikuva.

  Pireä jää vähän ikävä, hiton mukava tyyppi. Mihin se siirtyi?
   
 19. powerplaymaker Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit, Detroit Red Wings
  Lainaus:
  Hero on sentään onneksi Forssasta, mutta kai sekin on liiaksi porilaistunut... Ei helvetti.

  Lainaus:
  Pire lähti Erkan ja Hantan perässä Ufaan.
   
 20. V-G- Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  NHL
  Lainaus:
  No niinpä tietenkin.
   
 21. sporttipappa Jäsen

  Nostellaanpa ketjua kuolleista.

  Viime kaudella vitutti muutama asia, jonka puolesta täällä hämmentyneenä myös avauduin useasti. Silloin kritiikkini huolenaihe oli yleinen peli-ilme, joka mielestäni johtui valmennuksen heikosta johtamiskyvystä. "Vastuu on pelaajalla motivoida itsensä otteluun" oli usein kuultu lausahdus otteluiden jälkeen, mikä sysäsi vastuun pois Jukan omilta hartioilta. Sama vastuun pakoilu on tälläkin kaudella suurin huolenaiheeni tulevalle kaudelle.

  Toinen asia mikä näin jälkeenpäin huolettaa viime kaudesta tähän tulevaankin kauteen on pelitavan valinta. Jokerit pelasi viime kaudella perustaen pelin kaksinkamppailulle joukkueella, joka häviää taitotasossa itseään paremmille. Yhteistyön jääkiekko perustuu alueellisen ylivoiman luomiselle, ja tässä mallissa suomalaisten pitäisi edelleen jatkaa jääkiekkomaailmassa.

  Kolmas asia joka mietityttää Jalosen valmennuksessa on muutosten vähyys. En tietenkään toivo ketjurulettia joka otteluun, mutta mielestäni eri variaatioita voi kokeilla silloinkin, kun asiat toimivat. Viime kaudella oli usein tilanne, jolloin pelaajia ei loukkaantumisten vuoksi ollut ketjuvariaatioon. Mutta mielestäni on vähän yhdentekevää vuorotella kolmos-nelosketjujen kokoonpanoja silloin, kun joukkueella on kahden tulosyksikön sijaan vain yksi. Viime kaudella oli vain yksi sentteri, joka johtui osin koohottajamaisesta pelaajarakenteesta, osin siksi ettei olemassa olevia palasia koskaan kokeiltu otteluissa muuten kuin loukkaantumisten yhteydessä (Regin loukkaantuneena, "laituripelaajan" peluuttaminen keskellä, tiedämme varmaan kaikki kenestä puhumme).

  Neljäs huolenaiheeni liittyy oikeastaan huoliini numero 1, 2, 3. Mielestäni Jalonen on tullut esiin pelaajien valmentajana (MM2011 kultajoukkueessa Jalonen painotti, että kyseessä on Mikko Koivun joukkue). Jalonen haluaa korostaa pelaajien roolia, mutta samalla jää mielestäni omien tuntemuksiensa vangiksi. Tämän puolesta puhuu se, ettei kokoonpanoa tai taktiikkaa muuteta merkittävästi kauden aikana, vaikka siihen olisi syytä. Osa pelaajista on Jalosen suosikkilistalla, osa syystäkin mutta yhtälailla ilman syytä hänellä tuntuu olevan ongelmia erityisten pelaajien kanssa, jotka poikkeavat sovitusta pelisuunnitelmasta. Tästä esimerkkinä Genowayn kohtelu Jokereissa: onnistumiset peleissä palkittiin lähinnä ylivoima-ajan vähentämisenä. Sanon siis, että Jalonen on aavistuksen verran pikkusieluinen valmentaja, joka pitää siitä että saa olla oikeassa. Toivon todella, että Jalonen oppii hyödyntämään erityiset pelaajat näiden vahvuuksillaan. Matt Gilroy on erityinen lahjakkuus, jonka kohdalla en haluaisi nähdä samanlaista "ruotuun palauttamista" kuin Genowayn kohdalla.

  Viides huoleni liittyy valmennustiimiin ja sen toimivuuteen. Raimo Helmisen ammattimaisuuden kyseenalaistan vahvasti. Mutta jokin tarkoitus tällä kaikella on. Toivottavasti se on Jokereiden menestyksen eteen tehty tietoinen valinta.

  No tässäpä näitä. Sanon kyllä senkin vielä, että Jalonen on osoittanut aiemmilla näytöillään että tietää aika paljon jääkiekosta. Se on meidän fanien homma itkeä ja valittaa. Ja mikäpä sen mukavampaa kuin loputon jossittelu.
   
 22. Dragan Dabic Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK
  Lainaus:
  Tottakai valmentajalla on vastuu pelillisistä asioista ja kokonaisuudesta, mutta on se pikkaisen naurettavaa, että kovapalkkaisia ammattiurheiljoita, jotka tekevät unelmaduuniaan pitäisi jatkuvasti jotenkin motivoida ennen ottelua. Tai tietenkin tämä lähtee joukkueen kokoamisesta, jos jengi on täynnä "edareita", niin varmaan valmentajalta meneekin paljon aikaan siihen, että motivoi ja maanittelee pelaajia että tänään sitten ei löysäillä. Ja kun se ei loppujen lopulta auta paskan vertaa, vaikka pelit pelataan täysillä, jos kaikkea muutakin aikaa ei olla ja eletä niin kuin huippu-urheilija.
   
 23. Target Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit ManU
  @Sporttipapan kanssa samoilla linjoilla. Paitsi tuossa, jo yllä olevassa, mainitussa osiossa eli motivoinnissa. KHL on tasoltaan sen verra kova sarja, ettei moisiin motivaatio-ongelmaisiin mätisäkkeihin tarvitse edes koskea. Henkinen valmennus on nykyään niin hyvällä tasolla, että jos ei nappaa niin liigaan pellaillemaan.
   
 24. Hande75 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit, LFC, RoPS, NYG, Suomi, Argentiina, ANA
  Lainaus:
  Onko henkinen valmennus Jokereissa hyvällä mallilla? Kuka sitä johtaa ja auttaa pelaajia ja muitakin selviytymään erilaisista haasteista?
   
 25. Sako Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Suomalainen Jokerit
  Edellisellä kaudella pojat lähti pelaamaan huonolla sykkeellä vähintään 1/3 otteluista. Mätisäkkejä oli paljon ja valmennus EI kantanut kortta kekoon vaan vastuupakoili. Koko kauden puuttui 2 ja kolmoskentät, mutta niitä ei yritetty löytää kokeiluiden kautta vaan painettiin Jalosen epäonnistuneella sapluunalla tappiin. Aika paljon pitää muuttua ja parantua, jotta J Jalosta voisi kutsua valmentajaksi.