Juhani Tamminen – Aurinkokuningas

Suosikkijoukkue
Ikuiset sydämen jääriitteet. Elementti: Pimeä aine

Bunder

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Coyotes, Thrashers
Tamihan on pudottanut melkein sekä Pelicansin että Ässät.
Ainoa liigakarsintojen kautta joukkueensa liigan nostanut coach tällä vuosituhannella ja melkeinpä onnistunut siinä kahdesti. Siinä ei paljoa hetkauta, jos joku kausi on mennyt penkin alle.
Aurinkokuningas osallistuu syksyllä nähtävään Suurin pudottaja-ohjelmaan. Ketäköhän syyttää kun vaaka ei näytä toivottuja lukemia.
Järjestelmä antaa edun muille, ottamalla mukaan kilpailijoita jolla on enemmän pudotettavaa. Lisäksi käyttävät itäblokista ostettua vaakaa, joka läntisistä vaaoista poiketen sopii enemmän massaa omaaville henkilöille.
 

SMT

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS

ace

Jäsen
Aikoinaanhan Tami pudotti reilustikin painoa, taisi kirjoitaa siitä jopa kirjan. Vilpittömästi toivon että tälläkin kertaa siinä onnistuu, tosin olisihan sen voinut muutenkin tehdä kuin tv-ohjelmassa.

Hyvä vaan että pysyy viihdeohjelmissa, kiekkojutuissa ei ole nykypäivänä mitään annettavaa.
 

PokerJoker

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Red Wings
Tami on herännyt taas somen puolella (kaksi päivitystä kisojen jälkeen), mutta ei sanaakaan sensaatiomaisesta MM-kullasta. Tässä nämä päivitykset:

Hieno, aurinkoinen päivä Suomen Turussa!! Päivä menee Naantalin seudulla!!Ensin meeting Kultaranta Golfin TJ Timo Salon kanssa aiheena golfturnaus- siitä myöhemmin!! Illalla vielä kesäteatteriin samalla paikkakunnalla, aiheena " Heideken", joten siellä syntyneenä ( Heidekenin kuuluisa synnytyssairaala) on hienoa " palata " juurille!! Siinä hengessä kaikille juuristaan ylpeille taistelijoille: " Have a Great Day", Br Tami, Lion # 79
Hieno, rauhallinen Helatorstai aamu Suomen Turussa!! Aamun treeni tehtynä ; ( 30 min fillaria + lihaskunto ( 3x 30 vatsaa vinolauta 45 ¤, jalat 3x 30 tangossa ( 40 kg niskan takana) , hauisvääntö 3x 30 ( 40 kg tanko) , sitten sauna ja ready to go!! Kohta JaGUARIN KEULA kohti Haapaluotoa, jossa kalaveneiden ( 2 ) kunnostus, verkot ( 3 kpl veteen) ja illalla sauna, yksi kukko ja " hit the sack" !! Siinä hengessä kaikille taistelijoille: " Have A Great Day", Br Tami, Lion # 79, ps. Tanko + painot kuvassa, metodina : " Slow and steady, gets You ready" JT
Nyt kun näitä juhlallisuuksia on pari päivää päässyt katsomaan niin on suorastaan härskiä, ettei entistä Leijonakapteenia ole kutsuttu mukaan. Kyllä mä olisin nyt ainakin Kaisaniemen puistoon odottanut pientä kunnianosoitusta entisille kapteeneille, mestarijoukkue olisi voinut vaikka tehdä kunniakujan kunnioittaakseen entisiä kapteeneita, jotka ovat mahdollistaneet tämän menestyksen. Ei olisi Suomella ollut mitään palaa Venäjää vastaan, jos Tamminen ei olisi itse aikoinaan ollut kaatamassa suurta ja mahtavaa Punakonetta Neuvostoliiton maaperällä '71 lukemin 4-2. Tärkein yksittäinen voitto Suomen jääkiekkomaajoukkueen historiassa. Piste. Missä kunnioitus?!?!?!

No mutta näin vakavasti ottaen on oikeasti aika jees Tamin kannalta, että miehellä on mielekästä tekemistä golfin ja kalastuksen osalta. Jos ei Ranskan maajoukkueen valmennuspestiin aukea ovet niin toivotaan Tamille rentouttava kesää kalaverkkojen ja golfin parissa!
 

lainelaser

Jäsen
Suosikkijoukkue
NHL Leijonat Huuhkajat JYP
Nyt se heräs. Iltalehdessä kommentoi Ranskan katastrofin

koko juttu täältä Juhani Tamminen synkkänä MM-kisojen jättikatastrofista: ”Joukkue pelasi päin persettä, pahaa teki ja syvältä” (Iltalehden juttu)
Ja tässä pastettuna

Juhani Tamminen synkkänä MM-kisojen jättikatastrofista: ”Joukkue pelasi päin persettä, pahaa teki ja syvältä”

Kiekkopersoona suree entisen joukkueensa kohtaloa, kertoo romahduksen syyt ja ilmoittaa olevansa valmis palaamaan Ranskan peräsimeen.

Juhani Tamminen kertoi MM-kisamuistojaan vuosi sitten Tanskassa.
Turun Kuusamakujalla maanantai oli synkkä. Ranskan kiekkomaajoukkue tuhosi vanhan mestarivalmentajansa Juhani Tammisen perinnön, kun se tippui MM-kisojen B-sarjaan.

– Ranskalla oli aika hyvä jengi, mutta se pelasi päin persettä. Miten noin tyhmästi ja kurittomasti voi pelata? Pahaa teki ja syvältä. Mun aikana Ranska ei olisi pudonnut B-sarjaan, ei koskaan, Tamminen ilmoittaa.

Juhani Tamminen on valmis palaamaan Ranskan ruoriin. SANTTU SILVENNOINEN

"Tami” oli Ranskan puikoissa vuosina 1994–96. Hän järjesteli maan kiekkoilun uuteen uskoon. Aurinkokuninkaan seuraajina A-maajoukkueen peräsimessä toimi majesteetin vanhoja oppipoikia, kuten Heikki Leime Turusta ja Dave Henderson Ranskasta.

– Vastasin myös valmentajien koulutuksesta, kun mukana oli valmentajia kahdeksasta Ranskan pääsarjan joukkueesta ja kuudestatoista ykkösdivisioonan joukkueesta. Dave oli luonnollisesti koulutuksessani. Hän oli sen kurssin priimus, alan mies.

Henderson luotsasi Ranskaa kaudesta 2004–05 lähtien. Vuodesta 2008 lähtien ranskalaiset pelasivat A-sarjassa. Viime kauden jälkeen Henderson jätti paikkansa. Ruoriin tuli Tammisen vanha luottopelaaja Philippe Bozon.

– Surettaa, että putoaminen tapahtui Philippelle. Hän on ranskalaisen jääkiekkoilun yksi tärkeimmistä henkilöistä. Philippe on timanttinen jätkä, mutta hän olisi tarvinnut apua. Philippe olisi voinut käyttää puhelinta ja soittaa.

Tamminen, 68, antaa esimerkin.

– Saksalla on nuori Toni Söderholm päävalmentajana ja Kari Jalonen mentorina. Siinä oppipoika ja vanha mestari tekevät yhteistyötä menestyksekkäästi. Tällainen malli olisi pitänyt olla Ranskassakin.

"Se oli klassikko”

Juhani Tamminen teki 1990-luvun puolivälissä kovaa tulosta Ranskan peräsimessä. Kuva vuoden 1995 MM-ottelusta Suomea vastaan.Juhani Tamminen teki 1990-luvun puolivälissä kovaa tulosta Ranskan peräsimessä. Kuva vuoden 1995 MM-ottelusta Suomea vastaan.
Juhani Tamminen teki 1990-luvun puolivälissä kovaa tulosta Ranskan peräsimessä. Kuva vuoden 1995 MM-ottelusta Suomea vastaan.
Leijona 79 luonnehtii Bozonin porukan virhettä mielitermillään: ”Se oli klassikko”.

– Ranskalaiset ovat kovia tsemppaamaan, mutta saatanallisen kurittomia. Siellä eivät olleet vaihtojen pituudet balanssissa, viisikon etäisyydet repeilivät tolkuttomasti, erikoistilanteet olivat huonoja ja joukkue otti typeriä jäähyä. Milloin kopsahti maila naapurin veljeä päähän, milloin laitettiin kahva kainaloon.

Tammisella olisi ollut lääkettä Bozonille.

– Ranskan veljille pitää juurruttaa kurinalaisuus selkäytimeen. Philippe olisi tarvinnut apua muun muassa siihen, miten turnauspelaaminen rytmitetään ja miten pelataan tiettyjen raitapaitojen kanssa. Olisin pystynyt kertomaan veljille, että kun tietyt veljet ovat viheltämässä, pilli on suussa ennen kuin rike edes tapahtuu.


Aurinkokuninkaan Ranska eteni 12 joukkueen lopputurnauksessa sijalle kahdeksan vuonna 1995. Parempia sijoituksia patonkimaa saavutti vain 1930-luvulla.

– Laitettiin Kanadalle pataan 4–1, Saksalle 4–0 ja Sveitsille 3–2. Puolivälierä Suomea vastaan oli 30 minuuttia 0–0.

Sitten Tammisen pojilta loppui polttoaine. Joukkue pelasi 1.5.1995 alkusarjan pelin Italiaa vastaan, kunnes seuraavana päivänä oli pudotuspelimatsi Suomea vastaan. Leijonien viimeinen alkusarjaottelu oli 30.4.1995.

– Herra Fasel oli suuressa viisaudessaan jättänyt meille runkosarjan jälkeen alle vuorokauden valmistautumisaikaa puolivälierään. Suomi oli valmistautunut kolme päivää Tukholmassa, me matkustimme yöllä Gävlestä sinne. Käsittämätöntä, Tamminen kihisee ja viittaa Kansainvälisen jääkiekkoliiton puheenjohtajaan Rene Faseliin.

Suomi voitti Ranskan 5–0. Timo Jutilan voitto-osumaksi jäänyt 1–0 syntyi ajassa 27.52.

– Ranskan kaltaisella maalla oli silloin ja on yhä suurena vahvuutena, että MM-joukkue on helvetin ajoissa kasassa. Sinne tulee vain pari miestä lähempänä kisojen alkua. Meillä oli takana 80 yhteisharjoitusta ja treenimatsit päälle. Tätä samaa etua Philippen olisi pitänyt hyödyntää.

Klubitakki parvekkeella
Ranska pelaa ensi vuonna MM-kisojen B-sarjassa yhdessä Itävallan, Unkarin, Slovenian, Etelä-Korean ja Romanian kanssa. Yksinkertaisen sarjan kaksi parasta nousevat MM-kisoihin 2021.

– Ranska on eurooppalaisen jääkiekkoilun yksi kasvupotentiaalisimmista maista. Siellä on pitkät jääurheiluperinteet Alppien seudulla. On vahvajalkaisia jätkiä, joista monella on Kanadassa marinoitu mentaliteetti. Ranskassa oli jo minun aikana 50 jäärataa käytössä, jossa lajia saattoi harrastaa 11 kuukautta vuodessa.

Tamminen nostaa esiin kaksi uhkakuvaa.

– Ei ole mitenkään selvää, että Ranska palaa A-sarjaan. MM-kisat ovat pelaajille näyteikkuna, joten he ovat tulleet kisoihin mielellään. Ensi vuonna Romanian B-kisoihin osallistuminen voi olla hiljaisempaa. Toinen ongelma on raha. Kun pärjäät, avustuksia tulee – minunkin rekordillani satojatuhansia. Nyt tukea ei tule siinä määrin.

Oletko kiinnostunut palaamaan Ranskan peräsimeen?

– Jos veljet soittavat, olen valmis. Klubitakki on jo Kuusamakujan parvekkeella tuulettumassa. Se on tummansininen takki, jossa on keltaiset napit ja logo rinnassa. Olen kuntoillut sen verran, että takki mahtuu heittämällä päälle, Tamminen vastaa empimättä ja jatkaa.

– Ohjauspeli on sillä sekunnilla kunnossa, kun tartun ruoriin.

Tammisen legendaarinen taktiikka 60 minuutin paine on kaivettavissa naftaliinista.

– Iskulauseeni on: Vastustajaa kohti, ja hiiret seinälle.

On se kyllä kova.
 

Useful Idiot

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Miika Elomo siirtyi siis yllättäen TuTosta Norjaan valmentamaan.

Nyt jos koskaan Tami, vielä kerran! Mestikseen samalla väriä ja tapahtumaa.

Huom. Tämä ei ole huhu, vaan lähinnä oma toive.
 

Pratu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
”Mun oma lawyer katsoo aina, että paperit on tehty siihen malliin, että omat saadaan, tapahtui mitä tahansa. Kun on vakuudet ja perintävehkeet, mulla on sellainen lähipiiri, että pystymme organisoimaan asiat, Tamminen vakuuttaa.”

Helkkarin hyvät vakuudet on lawyer neuvotellutkin kymmenientuhansien vipille, kasa varastossa pölyyntyviä Teemu kirjoja. Toivottavasti lawyer on selvittänyt kenen todellisuudessa omistamia kirjoja Tami myy.
Tamin lähipiirin perintävehkeistä olisin kyllä halunnut kuulla lisää. Onkohan samaa lähipiiriä mistä tuli tutkanpaljastimetkin? Niistä saamme ehkä lukea sitten seuraavassa jutussa.
 

MacRef

Jäsen
Suosikkijoukkue
KuPS - elä laakase, naatittaan
IS:n jutussa Tami kertoo tunteneensa Mennanderin siitä asti kun oli itse maajoukkueen kapteeni ja Mennander oli vasta rising star eli ns. nouseva tähti. Arvelee kyseessä olleen vuoden 1982 kotikisat, mistä lähtien ovat tunteneet. Tuossa saattaa taas olla vähän värikynää tamimaisesti lisättynä, ihan kuin Kukkosen kanssa kommentoinninkin kanssa on.

Tami oli kyllä viimeistä kertaa maajoukkueen kapteeni 1982, ainakin jos Wikipedia pitää tältä osin paikkansa. Joten tuolta osin faktat on kohdallaan.

Mennander on syntynyt 1965, joten on keväällä -82 ollut 16- tai 17-vuotias. Jotenkin minusta tuntuu vahvasti siltä, että tuommoinen nuori kloppi ei ole päässyt MM-kisoissa tuohon(kaan) aikaan siinä mielessä maajoukkueen kapteenia haastattelemaan tai mitään muutakaan sen kanssa puuhailemaan, että olisivat tuolloin mitenkään tutustuneet.
 

Everton

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Teemu-kirjaa saa kaupasta ainakin kympillä, voi olla että on ollut jossain jo vitosenkin tarjouspöydällä. Joko Tamilla on niitä ns. vähän helevetin paljon, tai sitten saa myytyä niitä kalliimmalla kuin muut, koska onhan kuitenkin Jääkiekkoleijona, monikymmenvuotinen yrittäjä ja sai Neuvostoliitonkin hajoamaan.
 

palle fontän

Jäsen
Suosikkijoukkue
RDS
IS:n jutussa Tami kertoo tunteneensa Mennanderin siitä asti kun oli itse maajoukkueen kapteeni ja Mennander oli vasta rising star eli ns. nouseva tähti. Arvelee kyseessä olleen vuoden 1982 kotikisat, mistä lähtien ovat tunteneet. Tuossa saattaa taas olla vähän värikynää tamimaisesti lisättynä, ihan kuin Kukkosen kanssa kommentoinninkin kanssa on.
82-MM -kisojen aikaan Mennander on ollut Porkkalan lukion ensimmäisen luokan viime metreillä. Tiedä sitten millainen stara on ollut nousussa.
 

McBean

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Bruins, Noutajat, Scarborough FC
Merileijona #79 on näköjään lainannut kymmeniä tuhansia euroja Ari Mennanderille. Ja ottaa (!) nyt luovana ratkaisuna osamaksuna ja korkona kirjoja jotka hän talentillaan myy keikoillaan.
Mennanderin Teemu-kirja Tamin omistuskirjoituksella, tuleva keräilyharvinaisuus!
 

Reverent

Jäsen
”Mun oma lawyer katsoo aina, että paperit on tehty siihen malliin, että omat saadaan, tapahtui mitä tahansa. Kun on vakuudet ja perintävehkeet, mulla on sellainen lähipiiri, että pystymme organisoimaan asiat, Tamminen vakuuttaa.
Tällainen tilitys kertoo lähinnä siitä, että asiat on päin helvettiä ja tämän projektin fyffet ovat menneitä. Lähinnä tässä uskotellaan itselleen, että kyyyllä sitä rahaa joskus tulee. Uskoo, ken tahtoo.
 

Vesuri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vyborg Jesters
Tällainen tilitys kertoo lähinnä siitä, että asiat on päin helvettiä ja tämän projektin fyffet ovat menneitä. Lähinnä tässä uskotellaan itselleen, että kyyyllä sitä rahaa joskus tulee. Uskoo, ken tahtoo.
Rahat tulee samalla varmuudella kuin savolaisukkelin nettirakkaus Ukrainasta. Pari yllättävää muuttujaa saattaa tulla matkalle.

”Mun oma lawyer katsoo aina, että paperit on tehty siihen malliin, että omat saadaan, tapahtui mitä tahansa. Kun on vakuudet ja perintävehkeet, mulla on sellainen lähipiiri, että pystymme organisoimaan asiat, Tamminen vakuuttaa.”

Helkkarin hyvät vakuudet on lawyer neuvotellutkin kymmenientuhansien vipille, kasa varastossa pölyyntyviä Teemu kirjoja. Toivottavasti lawyer on selvittänyt kenen todellisuudessa omistamia kirjoja Tami myy.
Tamin lähipiirin perintävehkeistä olisin kyllä halunnut kuulla lisää. Onkohan samaa lähipiiriä mistä tuli tutkanpaljastimetkin? Niistä saamme ehkä lukea sitten seuraavassa jutussa.
Hyvä jos Manulla on kunnon lawyer, saattaa olla tarpeen. Julkisuudenkipeänä Manu ei tietenkään malttanut pitää turpaansa kiinni vaan kehitteli enemmän tai vähemmän uskottavan tarinan johon luonnollisesti sisällytti leijonakapteeniuden ja oman erinomaisuutensa bisneksessä. Nyt ois kylläkin kannattanut pitää suu supussa ja todeta ettei ole kommentoitavaa toisen pilalle menneistä raha-asioista. Saattaa tulla aika kalliiksi jos tuo tarina kirjoista pitää joiltain osin paikkaansa. Manu tai firmansa ei ole ihan kärkipäässä jonossa Mennanderin pesän tyhjennyksessä. Menettää opukset aivan takuulla ja taitaa mennä rahatkin jos on niistä jotain saanut. Viranomaisia ja verottajaa kiinnostaa yllättävän paljon dokumentit Mennanderin omaisuuden uudelleenjärjestelyistä. Sikäli kun opukset ovat koskaan edes olleet Mennanderin omaisuutta. Tuskin on Manu myöskään turhaan vaivannut verottajaa jos saanut myytyä niitä kirjoja herätyskokouksissaan. Ihan käteiskauppana suoraan taskuun on myynyt ainakin omia opuksiaan.

Pahoin pelkään, että pääsemme todistamaan ennennäkemätöntä turun poliisin ja muiden viranomaisten suorittamaa jahtia, joka on pelkkää henkilövittuilua. Menisivät oikeisiin töihin mokomat.
 

Valapatto

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
"Et siis ole huolissasi rahojesi suhteen?

– En suinkaan. Niin kuin sanoin, otetaan luovuus esiin ja haetaan tavarana, mitä ei saada rahana. Se on toinen malli. Jos jossakin konkurssipesässä on hyvä Jaguar, niin haetaan se Jaguar!"

Kuulostaa, että Tami olisi siirtymässä koronkiskontabisnekseen.
 

Vesuri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vyborg Jesters
"Et siis ole huolissasi rahojesi suhteen?

– En suinkaan. Niin kuin sanoin, otetaan luovuus esiin ja haetaan tavarana, mitä ei saada rahana. Se on toinen malli. Jos jossakin konkurssipesässä on hyvä Jaguar, niin haetaan se Jaguar!"

Kuulostaa, että Tami olisi siirtymässä koronkiskontabisnekseen.
Kuulostaa, että Manu olisi pikaisen henkisen valmennuksen tarpeessa. Ollut jo toki pitempään. Toi iltaroskan juttu on mykistävä. Mennanderia syytetään omaisuutensa hävittämisestä ja toimittaja Touru pähkäilee, ollen aivan oikeassa, että Manulta saattaisi irrota asiaan liittyen kommentti. Manu sitten kaikessa typeryydessään menee kehumaan, että on ollut kyseisessä touhussa osallisena. sinällään ihan reilu, mutta aika saatanan typerä teko itsensä kannalta. No saapahan sitä julkisuutta jota niin kipeästi kaipaa.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös