Ilmoitukset

 • Nimimerkki Knap huilaa viikon sääntöjen 10§:n perusteella.
 • Nimimerkki Lico huilaa viikon sääntöjen 6 ja 18§:n perusteella. Viesti löytyy Patrik Laine-ketjusta.
 • Nimimerkki LikainenLegenda huilaa viikon sääntöjen 4§:n perusteella.
 • Nimimerkki Ysipakki huilaa viikon sääntöjen 7§:n perusteella. 
 • Nimimerkki muaddib huilaa kuukauden MM-kisojen otteluseurannassa olevasta viestistä, joka rikkoo sääntöpykäliä 4 ja 6§.

Sulje ilmoitus

Juhani Tamminen – Aurinkokuningas

Viestiketju osiossa 'Yleinen jääkiekkokeskustelu' , aloittajana Barnes, 28.04.2017 klo 15.31.

 1. J.Hotti Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK Detroit Red Wings FC Barcelona
  Lainaus:
  Syyskaudella 2005 Tamin valmentama Sport pelasi 23 ottelua, joista kotkapaidat voittivat 13 eli voittoprosentti oli 56,5 %. Viidestä viimeisestä ottelustaan Tamin alaisuudessa Sport voitti yhden, jatkoajalla siipirikkoisen Kiekko-Vantaan ja kaksi viimeistä ottelua Joensuussa ja Mikkelissä Sport hävisi yhteismaalein 5-11.

  Edelleen pohdin sitä, että miten toi kuvio Sveitsiin siirtymisestä tuolloin oikeasti menikään, eli "puettiinko" Tamin Sportista saamat potkut kauniimpaan muotoon esim. näin: 3. joulukuuta Jukureille kärsityn 2-7-tappion jälkeen seurajohto ilmoitti, että Tami saa kenkää. Tami sopi seuran kanssa, että jos onnistuu "taustavoimiensa" kanssa löytämään ulkomailta töitä, niin potkut muuttuvatkin muotoon "Tami sai pestin ulkomailta ja tarttui siihen". Sportin sen aikainen hallituksen pj Kalervo Laaksoharju kommentoi tiedotteessa asiaa näin:

  "Tami nosti Sportin valtakunnan tietoisuuteen ja sai monta perusasiaa Vaasassa aivan uudelle tasolle. Tavoitteemme liigapaikasta ei muutu miksikään".

  Korjatkaa paremmin asiaa tietävänä, onko tämä skenaario täysin tuulesta temmattu.

  Mikko Mannerin alaisuudessa Sportin kaksi ensimäistä ottelua menivät voitoitta, mutta sen jälkeen joukkue lähtikin sitten hurjaan lentoon: 8 ottelua ja 8 voittoa yhteismaalein 60-3. Tammisen valmennuksessa Sport muuten teki syyskaudella 23 ottelussa 69 maalia.
   
 2. Keltainen Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Lautp, Saipa ja Veiterä. Ja Hakalin vosut
  Kuinkahan pitkään tuota itsekehua tarvitsisi Hakalin miesten saunaillassa harrastaa, ennenkuin huomaisi istuvansa kiukaalla.
   
 3. Iker Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK
  Taas nousi jo aiemmin täällä mainitsemani huvittava ajatus mieleen, kun tuttuun tapaan nöyrä ja hillitty Jari Kurri istui viikolla Viasatin NHL aamiainen -ohjelmassa vieraana.

  Suitsutusta riitti ja ihan aiheesta kun takana on 5 voitettua Stanley Cup -sormusta, 1400 runkosarjatehopistettä ja 230 pudotuspelipistettä NHL-kaukaloista. Supertähdet Gretzkystä Messieriin vuorollaan saivat puheenvuoron Kurria maailman parhaiden joukkoon hehkuttaessaan.

  Mietin siinä taas, että noilla meriiteillä kun olisi Tamin luonne ja jutut, niin voi morjens niitä höpinöitä ja tarinoita mitä kuultaisi tulevat 30 vuotta.

  Siinä mielessä onneksi Tami on niin ainutlaatuinen, ei noita yhtä enempää kestäisi.
   
 4. Keltainen Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Lautp, Saipa ja Veiterä. Ja Hakalin vosut
  Kun sitä meriittiä on tarpeeksi, niin ei tarvitse hehkuttaa tekemisiään. Kurrin, Selänteen ja Jari Litmasen ei tarvitse.
   
 5. Roger Moore Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Oulun Kärpät, sympatiat Kalevan Pallo
  Tamminen kutsui äsken John F. Kennedyä ja Urho Kekkosta "veljiksi". On se kova.

  Mitenkähän jos Tamin heittäisi johonkin Bronxiin heittämään tuota veli-läppää, mitähän siellä porukka tuumaisi?
   
 6. Waqu Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP ja Dallas Stars
  Lainaus:
  Heittäisivät tietysti ylävitoset veli Tammisen kanssa ja kuuntelisivat hänen juttujaan innolla. Tokihan porukka myös Bronxissa tuntee Tamin, kuitenkin WHA-liigan tähtiä.
   
 7. Patapakka Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ässät
  Itseäni on aina ihmetyttänyt, kuinka ketään suomalaisen jääkiekkoyhteisön ytimestä ei haasta Narsistia. Narsisti saa soittaa suutaan ja haukkua itseään aivan huomattavasti menestyneempiä kiekkomiehiä mielin määrin, eikä ketään nouse vastaan. Mistä ihmeestä tämä vaikeneminen johtuu? Luulisi, että tuollainen vittuileva kukkoilija haluttaisiin hiljentää tavalla tai toisella.

  Minua vituttaa suuresti, että tällaista miestä ihannoidaan ja arvostetaan laajasti yhteiskunnassamme. Erään vuodesta toiseen suosiotaan kasvattavan opiskeluympäristön sisällä Narsisti oli vielä parisen vuotta sitten yksi siteeratuimpia "ajattelijoita". Ja nimenomaan positiivisessa mielessä.

  Lisäksi minun on sanottava, että tunnetasolla Narsistin toiminta esimerkiksi silloin kun häntä kritisoidaan, herättää minussa sellaisia ajatuksia, joita en toivoisi tuntevana ihmisenä ajattelevani.
   
 8. TosiFani Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ässät
 9. Ilmari Ahde Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Timppa-setä, Hamsteri, Desmond Määttä
 10. ketjuruletti Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit
  Lainaus:
  Hahhah, pelottava ajatus. Toisaalta ei sa unohtaa Tamin suurta vaikutusta Kurrin uraan. Ilman Tamin pioneeripisteitä ei Kurri koskaan olisi päässyt NHL:ään nakuttelemaan tehojaan ja takomaan sormuksiaan.

  Ironia sikseen, nämä viimeiset Tamin kommentit huuteluista ja Aaltosen joukkueelle tehtävistä karhunpalveluksista penkitystä kommentoimalla alkavat olla jo epätoivoisia.
   
 11. Ilmari Ahde Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Timppa-setä, Hamsteri, Desmond Määttä
  Lainaus:
  "Mut kun on aina saatava viimeinen sana vaikkei se johtaisi mihinkään"

  Pauli Hanhiniemen Joki -kappaleesta semmoinen riimi, sopii hyvin Tamille.
   
 12. TosiFani Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ässät
  Tami taas katsoo taas asioita itselleen paremmin päin, ei häntä aina ole valittu kapteeniksi. Neljä kautta TPS:n ja kolme maajoukkueen kapteenina.
   
 13. TosiFani Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ässät
  Hänen isänsä Felix pelasi minun joukkueessani kun coachasin Sveitsiä mm. Turun / Helsingin kotikisoissa 1991 ja Albertvillen Olympiakisoissa 1992 !!

  Lainaus Tamin viimeisimmästä facepäivityksestä. Käsittääkseni oli apuvalmentaja Suomen kisoissa, sai taas potkut olympialaisten jälkeen. Mitä pienistä...
   
 14. Roger Moore Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Oulun Kärpät, sympatiat Kalevan Pallo
  Lainaus:
  Ehkä jengi on sisäistänyt, että Tammisen kanssa väittely ja kaverin "hiljentäminen" ei johda mihinkään, koska se tulisi olemaan mahdotonta. Senpä vuoksi kaverille varmaan nauretaan muiden kesken ja katsotaan että on parempi antaa kyseisen speden mouhota yksikseen mitä haluaa, vahinko on loppujen lopuksi aika pieni.

  JMA:lle kyllä pointsit siitä että ruennut avoimesti vittuilemaan Tammiselle, kaiken lisäksi kun tekee sen tyylilleen uskollisena tuolla tavalla hymy huulilla niin voin vaan kuvitella miten Aurinkoprinsiippiä vituttaa.
   
 15. Patapakka Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ässät
  Lainaus:
  Huoh. Ihanko oikeasti Tami väittää olevansa joukkuepelaaja? Voi toki olla, että pelaajauralla hän sitä on ollut, mutta pelaajauran jälkeinen AIVAN KAIKKI toiminta viittaa johonkin aivan muuhun. Tuskin toki Aaltonenkaan mikään joukkuepelaajan malliesimerkki on.

  Aaltosen valinta MM-kisoihin vitutti suuresti itseäni. Nyt on pakko sanoa, että saa minulta melkeinpä synninpäästön jo pelkästään tästä Tamille kuittailusta. Toivottavasti löisi vaan lisää vettä myllyyn niin menisi Narsistilla entistä pahemmin hermot.

  @Roger Moore, näinhän se varmaan on. Suurin osa on katsonut parhaaksi olla reagoimatta Tamin juttuihin millään tavalla.
   
 16. LikainenLegenda Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KeuPa HT
  Lainaus:
  Lisäksi puhuu Sveitsin kyvyttömyydestä pitkäjänteiseen toimintatapaan aiempina vuosina. Joo, olihan muuan Ralph Krueger Sveitsin maajoukkueen päävalmenatajana vaatimattomat 13 kautta putkeen, mutta ei tätä muistanut mainita. Omien kokemustensa perusteella Sveitsi on varmasti tuulinen paikka, joskaan syy potkuihin ei ole kertaakaan ollut veli Tammisessa itsessään.

  Lisäksi Sveitsin media on kuulemma kiekkomaailman kärkkäintä. Toronto, Montreal? Yhyy, siellä on varmaan kirjoitettu aikoinaan Tamista pahaa, mikä ei tietenkään ole pitänyt paikkaansa.
   
 17. Pavlikovsky Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TPS sekä Calgary Flames.
  Ongelma on se, että täällä aivan liian moni ottaa Donin turhan tosissaan. Kiertäkää hieman ruuvia löysemmälle ja ottakaa solkungen pitkälti viihteen kannalta. Tami edelleen tietää jääkiekosta aivan helvetisti ja se käy ilmi Auran Aaltojen kiekkoradion kautta, kun on vain luurit ja mikki eikä ainuttakaan kameraa. Toimii Tepsin peleissä rasiossa asiantuntijana ja osaa hienosti havannoida ja ennakoida pelin tulevia käänteitä ilman ylimääräisiä prinsiippejä. Mitä enemmän on kameroita ja halutaan "asiantuntijuutta", niin saamanne pitää. Senkin puolen brother #79 osaa ja pääsee sillä yllättävän monen ihon alle täälläkin. Olisiko Raipe Corneriin parempi? 2003 kisoissa kokeiltiin YLE:n Raipe's Corneria kera Tapsa Suomisen, jossa Tapsa yritti paino sanalla yritti saada Raipesta jotain irti, mutta kahden viikon aikana kuultiin sanoja, jotka voi laskea kahden käden sormin.
   
 18. Roger Moore Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Oulun Kärpät, sympatiat Kalevan Pallo
  Lainaus:
  Ongelma on nimenomaan se, että Aurinkojeesuksen kohdalla tämä Don Tami vitsi on jo niin kulunut ja nähty, että ei siinä mikään ruuvin löysyttäminen enää auta. Oli alkuun ihan hauska keksintö, mutta huumorikin menettää arvonsa silloin jos se on itseään toistavaa ja lisäksi ei ole lähtökohtaisestikaan mitenkään erityisen hauskaa.

  Hienoa että Tami tietää, kyllä minäkin asiantuntija Juhani Tammista kuuntelisin ja katselisin mielellään.

  Lainaus:
  Hieno vertaus. Jos on kerran tehty paska corner jonkun toisen kanssa, niin Tammisenkaan ei siis tarvitse edes yrittää?
   
 19. Pavlikovsky Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TPS sekä Calgary Flames.
  Lainaus:
  Ei. Vaan asiat voisivat olla huonomminkim. Tamin rooli on vetää sitä omaa juttuaan nyt tässä formaatissa ja ne älyköt jutelkoot Pasilassa taktiikoista, jos vain sitä jaksaisisivat eivätkä horisisi jostain henkisestä väsymyksestä koko aikaa.
   
 20. Keltainen Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Lautp, Saipa ja Veiterä. Ja Hakalin vosut
  Iltalehdessä antaa kolumnisti hyvää kuittia, laittaisin linkin mutta kun en osaa. Tamminen väittää pelanneensa Laineen ikäisenä 110 peliä kaudessa. Ja oikea lukema noin 30, saapa nähdä millaisen vastauksen veli vääntää.
   
 21. Frank McKee Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät, Manse PP naiset ja Yukon Team
  Lainaus:
  Sama pisti itteäniki silmään, linkki tässä;
  http://www.iltalehti.fi/jaakiekko/201705142200137019_jk.shtml
   
 22. Ilmari Ahde Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Timppa-setä, Hamsteri, Desmond Määttä
  Lainaus:
  Silloin pelit oli niin paljon kovempia, että yksi sen ajan matsi vastasi nykyajan kolmea. Kai Tami alkaa pojuttelemaan Pekka Jalosta ja kysyy montako peliä Pekka on pelannut.
   
 23. Roger Moore Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Oulun Kärpät, sympatiat Kalevan Pallo
 24. Barney Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaiPa & MUFC
  Lainaus:
  Tuohan on ollut alusta asti erittäin väsynyttä Don Cherry -imitaatiota, joka ei ole jaksanut naurattaa missään vaiheessa. Suurin osa kisoja seuraavista tykkää kuitenkin tuosta pellestä samoin kuin Mertarannasta. Don Tami ja Mertsi höpöttelevät "hauskoja" juttuja, jotka kuka tahansa toope tajuaa. MM-kisoja seuraa kuitenkin älyttömän suuri määrä sellaisia suomalaisia, jotka eivät muuten lajia juurikaan seuraa eivätkä siitä hirveästi ymmärrä. Jääkiekkoa seuraaville on studiossa yleensä kohtuu laadukasta keskustelua ja "karjalalippikselle" on sitten tarjolla Don Tamia ja Mertsiä.

  Vaikka Tamin pelikirja onkin pahasti vanhentunut, niin olisihan hän edelleen hyvä kommentaattori. Tuo Don Tami on maikkarin tuntien ihan firman itsensä kehittelemää "viihdettä". Tami saa siitä rahaa ja saa olla esillä, joten aika win-win tilanne. Itseäni ei ole Tami ainakaan näissä kisoissa vituttanut, vaan olen jopa odottanut aina noita Tamin osuuksia. En sen vuoksi, että hänellä olisi mitään annettavaa, mutta on ollut hauska seurata, kuinka tuo narsisti saa jokaisen asian käännettyä omaksi ansiokseen. Tänään vuorossa ottelua Sveitsiä vastaan, joten odotan jo vesi kielellä, onko Sveitsin jääkiekon nykytila aurinkokuninkaan ansiota.
   
 25. Dale Hunter Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Capitals, Tappara
  Tami telkkarissa nyt on laskelmoitu tuote mutta kysymys on paljonko siinä on Juhani Tammista itseään. Jos Don Tami olisi vaan roolihahmo niin ei siinä mitään. Mutta kun se on Juhani Tammisen siviiliminä joka soittaa tai meilaa toimittajille ja uhoaa ja haukkuu jos joku on kehdannut arvostella sitä.