Ilmoitukset

Nimimerkki HokiOnSporttia huilaa viikon sääntöjen 9§:n perusteella. Provoilu-viestejä lenteli vähän ympäriinsä.

Nimimerkki M.O.R.O huilaa viikon sääntöjen 4§:n perusteella. Turha viesti löytyy Mestiksen finaalipari-ketjusta.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki Zolmu osoittautui aiemmin porttikiellon saaneen jäsenen uudeksi nimimerkiksi. Tämän vuoksi hänen kirjoitusoikeutensa on poistettu.

Mikäli elinikäisen pelikiellon saanut jäsen haluaa palata palstavahvuuteen, uuden nimimerkin luomisen sijaan suosittelemme lähettämään pyynnön oikeuksien avaamisesta moderaattoreille hyvien perusteluiden kera.

Sulje ilmoitus

Juhani Tamminen – Aurinkokuningas

Viestiketju osiossa 'Yleinen jääkiekkokeskustelu' , aloittajana Barnes, 28.04.2017 klo 15.31.

 1. Espoon Siniset Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Two Degrees of Mike Sillinger
  Lainaus:
  Kotikisoissa toi Sebagon kenkälaatikon tunnetuksi Pasi Nurmisen kanssa:
  Don Tami ja Nurminen näyttää kuinka tehdään maali - YouTube
   
 2. Jupe Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Helsingin IFK
 3. Valapatto Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves
  Toki Tamille pisteitä siitä, että uskaltaa antaa kritiikkiä, mutta ei se mitään kauhean rakentavaa ole vaan pääasiassa kovaäänistä mouhoamista.

  Lauseet tyyliin "Tunnetta pitää saada peliin" tai "Ylimielinen valmennus pitää 18-vuotiasta supertähteä penkillä" eivät mun mielestä ole kritiikin tasossaan jotain perus facebook-kommentointia kummempaa. Toki sillä tämänkaltaisen massayleisön suosioon ui sujuvasti.
   
 4. Stevie Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara
  Tami pojitteli jo Latea jossakin haastattelussa. Liian pitkään höpissyt samoja juttuja, alkaa olemaan jo väsynyttä. Toki hyvät naurut saa, kun välillä esim. kiukkuilee toimittajien kanssa
   
 5. Knox Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Flyers
  Lainaus:
  Eilisen parasta antia oli kun Tamminen kehui kuinka vahva psyyke joukkueessa on, kun pelataan noin vahvasti tappion jälkeen. Kuitenkin tappion tullessa joukkueen psyyke olikin heikko, kun pelaajat eivät osanneet voittaa.

  Maikkari voisi palkata jonkun vittuilemaan armottomasti Tammiselle, joku sekopää joka jaksaisi erästä toiseen muistuttaa kuinka paskasti tietyt valmennushommat aurinkokuninkaalla meni. Siinä olisi viihdettä josta voisin maksaa.
   
 6. Animal Jäsen

  Lainaus:
  Muistanko oikein, että jonain vuonna Sihvonen tms. veti Tammisen kölin alta suorassa lähetyksessä ja Tami selkeästi pahoitti mielensä? Jotenkin muistan että tällainen episodi oli, mutta vuodesta ja kisoista ei ole hajua.

  Sääli sinällään, että nyky-Tamminen on pelkkä television sirkuspelle ja menneet ansiot jää unholaan. Nykyään lähinnä karikatyyri itsestään. Aikanaan oli merkittävä pelaaja ja valmentajana 90-luvun lopun ja 2000-luvun ensimmäisen vuosikymmenen merkittävimpiä pelin, lajin ja ennenkaikkea urheiluviihteen edistäjiä Suomessa ja myös muualla Euroopassa. Paljon en valehtele, jos väitän Ässien ja Sportin 2009 "Suhonen vs. Tamminen" -liigakarsintasarjan olleen tämän vuosituhannen intensiivisin, viidyttävin ja legendaarisin ottelusarja.
   
 7. Animal Jäsen

  Lainaus:
  Vaikka Marjamäki on flopannut pahasti, niin kyllähän tällainen pojittelu kertoo enemmän Tammisesta itsestään kuin Marjamäestä yhtään mitään.
   
 8. erku Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Leijonat
  Lainaus:
  Se oli Tapsa Suominen, joka vittuili Tamille: Jälkiviisaat - MM-kisat 2006 2/2 - YouTube
   
 9. Knox Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Flyers
  Lainaus:
  Tämä on kyllä mahtava. Tamilla kädet puuskassa kuin pikkulapsella. "Otetaan 300 peliä liigaa, mun voittoprosentti on 60". Ja Nahka-Tapsa lyö löylyä kyselemällä pudotuspelien prosenttia, tarkentaa vielä että on listan heikoin. Tammisella menee tunteisiin, harmi että Jalonen pelastaa ja rupeaa puhumaan johtamisesta.

  Tuollaista haastoa näkisi mielellään enemmänkin Tammista kohden. Maikkarilla miehen annetaan mölistä mielipiteensä vailla mitään kyseenalaistamista. Tuolla äijällä ei kupoli kestä yhtään jos kuumotetaan.
   
 10. iSing Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Pre-pride TPS
  »Tamminen on raskas persoona, jos häntä pitää joka päivä kuunnella. Ei sitä montaa kuukautta jaksa.»

  – Jukka Porvari
  [Legenda-haastattelu, PDF]
   
 11. Klassinen sentteri Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Oulun Kärpät, Minä uskon Lauri Marjamäkeen!
  Pakko arvostaa Tamin eilistä Rene Faselin tylytystä. Vain Tami jutut.

  Onhan tuo jotenkin surullista miten legendasta on tehty tuollainen sirkuksen kummajainen. Tamminen tullaan muistamaan parhaiten räikeistä asuista ja ranskalaisista sanonnoista joita viljeli maikkarin lätkäcornerissa.
   
 12. Roger Moore Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Oulun Kärpät, sympatiat Kalevan Pallo
 13. Van Taimeri Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  St. Louis Blues
  Lainaus:
  Jos en katsonut päin persusta, niin Tami on valmentanut liigassa 255 runkosarjapeliä ja 18 pudotuspeliottelua.

  Runkosarjapelien rekordi on 115-37-103, eli siitä voi laskea kuinka lähellä "voittoprosenttia 60" ollaan. Pisteitä hän on kerännyt 267, kun maksimi olisi 510, eli 52,35%. Pudotuspeleissä rekordi on 4-14 (22,22%). Tamminen ei ole urallaan voittanut yhtään pudotuspelisarjaa pääsarjatasolla, jos ei putoamista vastaan pelattuja karsintasarjoja lasketa.
   
 14. Visiiri Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Maajoukkue, Kuopion KalPa
  Täysin tahallisen Ironian, huumorin, showbisneksen ja tarkoituksellisen boheemin käytöksen tajuaminen ja yhdistäminen oikeassa suhteessa henkilön aiempiin meriitteihin ja koko olemuksen arvioiminen kokonaisvaltaisesti näiden valossa edellyttää vaivannäköä ja ajattelua, jotta henkilön esiintymisen merkitys selviäisi.
  Nykyiset henkilön puutteet eivät vie mitään pois jo ansaituista meriiteistä ja niiden tuomasta nykyisestä asemasta.
  Tamminen ei ole ainoa vanhojen hyvien aikojen dinosaurus joukossamme. Pilkettä tekemisen silmäkulmassa ei pidä väheksyä, se pitää meidät hereillä kaikissa asioissa olipa Don oikeassa tai väärässä milloin missäkin : D
   
 15. king of the jungle Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, #87
  Tami ja Valavuori saavat jonkun oman kabinetin uuteen Turkuun nousevaan ravintolaan.

  Jutun loppuun Don itse kiteytti homman näin.
  – Tämä paikka, meikäläinen, Ike Kanerva ja Saku Koivu. Siinä on Turun tavaramerkit, Tami pamauttaa.
   
 16. Golden Brett Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Flyers, Avs, Tappara,
  Lainaus:
  En nyt tarkemmin lähde tarkastelemaan väitettä, mutta 1985 voittivat välierissä Ässät, häviten toki Ilvekselle finaalin.
   
 17. iSing Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Pre-pride TPS
  Lainaus:
  Tami valmensi salanimellä »Mölli»?
   
 18. Golden Brett Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Flyers, Avs, Tappara,
  Lainaus:
  No niin, my bad. Niinhän se oli. Olisi pitänyt tsekata :)
   
 19. JJT Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP
  Lainaus:
  Lainaus:
  Toisaalta tuo videohan on yli kymmenen vuoden takaa, joten Tamin tilastot liigavalmentajana ovat hyvinkin voineet muuttua sen jälkeen.
   
 20. Van Taimeri Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  St. Louis Blues
  Lainaus:
  Tamin ilmoittamat tilastot vai oikeat tilastot? Tami ei ole valmentanut Liigassa tammikuun 2001 jälkeen, kun sai potkut Kärpistä. Kun hän tuolla videolla vuonna 2006 sanoi valmentaneensa "noin 300 peliä SM-Liigassa, voittoprosentti 60 pinnassa", niin voihan sen 255:n pyöristää kolmeen sataan, jos vähän venyttää. Tai jos laskee pudotuspelit mukaan niin 273 peliä on jo aika lähellä. Mutta jos pudotuspelit laskee mukaan, niin voittoprosentti on 50,42%. Nyt täytyy keksiä uusia pyöristyssääntöjä jotta tuosta saisi 60%. Runkosarjan voittoprosentti 52,35% on jo riittävän kaukana siitä rajasta. Noh, kerrankos sitä liioittelee menestystään.

  Olis hauska kuulla toisen turkulaisen mouhoajan, Hannu Jortikan ja Tamin paneelikeskustelu Liigasta, joka alkaisi Jortsun toteamuksella: "No niin, Tami, mulla on voitettuna 6 mestaruutta, sulla on voitettuna 4 playoffspeliä...". Parempaa viihdettä siitä tulis kuin joku Putous.
   
 21. Stevie Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara
  Lainaus:
  Miten sattukin, että Tepsin mestaruusputki alkoi heti Tamin lähdön jälkeen :)
   
 22. Karhunkulta Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Porin Ässät, Helsingin Jokerit
  Lainaus:
  Veli ei taida nyt käsittää, että Tami loi tällekin pohjan. Hän on tunnettu siitä, että pistää organisaation ja median sekaisin, jonka jälkeen uusi kaveri saa niin freesin startin, että alkaa homma toimimaan, koska kaikki muistelee, että "sentään toi ei oo Tami".
   
 23. JJT Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP
  Lainaus:
  Menee nyt vähän pilkunviilaamiseksi, mutta minun laskujeni mukaan 115/255 on prosenteiksi muutettuna 45%. Jos pudotuspelit lasketaan mukaan, niin luku laskee 43:een.

  Lainaus:
  Pientä esimakua tästä tarjoilee Jortikkaa Twitterissä humoristisesti parodisoiva Jortsu Jortikka:


  Lainaus:
  Lainaus:
  Lainaus:
  Lainaus:
  Lainaus:
   
 24. Van Taimeri Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  St. Louis Blues
  Lainaus:
  Joo, toki se on noin jos tasapelit jättää huomioimatta. Itsellä ollut tapana käyttää NHL:n puolelta tuttua tapaa, jolloin aikana kun tasapelit olivat mahdollisia, rekordi 5-5-5 (eli 5 tasapeliä, 5 voittoa ja 5 tappioita) merkittiin voittoprosentiksi 50. Tasapeli oli käytännössä puolikas voitto. Esimerkiksi Scotty Bowmanista lukee "the winningest coach in NHL history with 1,244 victories and .654 winning percentage". Tuo 65,4 on siis tarkemmin sanottuna "prosentteja maksimipisteistä". Tai miten sen nyt paremmin ilmaisisi. "Oikeastihan" Bowmanin joukkueet voittivat 'vain' 58,1% runkosarjaotteluistaan.
   
 25. Wingman Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Valmentajien hautuumaa
  Tamminen oli talvella TPS:n kotimatseissa Auran Aaltojen asiantuntijana. Erittäin asiallista settiä radiossa.

  TV-Tami on eri mies. Syystä tai toisesta.