Juha Vuoren lähtölaskenta 10, 9, 8, 7...

  • 162 389
  • 963

Surprise Me

Jäsen
Suosikkijoukkue
Gus Polinski - Polka king of the midwest
Viimeinen pisara. Vuoren on nyt lähdettävä vapaaehtoisesti tai pakolla. Nyt jo sija 10. on liki utopiaa, mutta tällä trendillä Vuoren johdolla me emme saa edes ensi kaudeksi joukkuetta kasaan, jos Vuori valmentaa. Tammikuussa myydään pelaajia ja "säästetään", mutta mihin? Ei kukaan Vuoren Lukkoon tule ensi kaudeksikaan.
No ei kannata olla huolissaan. Ei kukaan tule Raumalle kehittymään pelaajana tai voittamaan mestaruutta. Tämä rahalla rakennettu juttu näyttää nyt juuri sitä, mikä voi olla jääkiekon irvikuva. Ainoastaan palkkapäivä kiinnostaa.
 

benicio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Vuoren urankin kannalta alku ollut katastrofaalinen. Nuori sälli tosin kyseessä ja itse toivon, että saisi vielä junnujen/alemman sarjaportaan kautta nostetta uralle. Kyllähän tämä vaan vituttaa, oli ennen kauden alkua ihan toiveikas olo Vuoren suhteen. Periaatteessa kaikki eväät olisi ollut menestykseen (opinnot jenkeissä, ollut kahden nimekkään valmentajan opeissa, joiden teesejä olisi voinut yhdistellä). Näemmä sitten Dufvaltakin otti mukaansa vain huonon seikan eli tiivistämiset kolmeen ketjuun..
Waltteri Immosella oli vähän vastaava tilanne (oli tietysti lisäksi seuraikoni pelaajana) eli pitkään kakkosena, epäonnistui ykkösenä karkeasti mutta rakensi uransa uudelleen ulkomailla ja on nyt maajoukkueen valmennusryhmässä.
 
Suosikkijoukkue
Lukko
Mahtaako kukaan valmentaja olla halukas Lukkoon? Tässä kaudessa ei mitään voitettavaa enää
Luulen että halukkaita on vaikka ja kuinka. Jos uusi valmentaja ei menesty sen paremmin kuin Vuorikaan niin voi sanoa että joukkue on kassattu täysin pieleen ja jos taas saisi jotain muutosta aikaan niin saisi kaikkien kehut ja voisi olla vahvoilla myös ensi kauden valmentajaksi.

Harmittaa kyllä Vuoren puolesta. Mutta uskonpa että tämä kausi tuhoaa Vuoren päävalmentajan uran. Tosiaan jonnekkin junnupuolelle voi päästä.
 

rellu

Jäsen
Suosikkijoukkue
sm-sarja/SM-liiga/Liiga 1957 -
Mielenkiintoista olisi nähdä, että jos Vuori saisi nyt lähteä miten pelit lähtisivät sujumaan. Monesti valmentajan vaihdos piristää hetkeksi mutta jos ja kun syyt ovat syvemmällä niin kuka sitten saisi kenkää? Katseet kääntyvät tässä kohtaa johtaviin pelaajiin ja mielestäni myös siellä pitää samalla tuuletusta tapahtua jos päävalmentajalle näytetään ovea.

Kyllä. Mutta jos muutos on lyhytaikainen niin, eiköhän "money talks" eli parhaat rahoiksi. Näinhän se jumbotiimeillä menee. Turha puhua pitkistä soppareista, kaikki on myytävissä ja ostettavissa,,,, Mutta kuka ostaa Juha Vuoren, siinäpä kysymys.
 

Roku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Joko Laiho on hälytetty La Bambasta? Vai vieläkö ollaan pitkämielisiä?
Laihohan kuljeskeli ennen pelin alkua pitkin Ylätoria ja naama oli niin aurinkoisessa virneessä että. Hyvä että oli paikan päällä katsomassa, niin jo se vähän hänellekin aukeaisi että ei tässä ole kuin yksi vaihtoehto ja se on Vuori ulos.

Jos Lukko ei huomisen päivän aikana tiedota valmentajan vaihdosta, niin sitten sitä vaihtoa ei tulekaan.

En minä sitä sano että uusi valmentajakaan enää saa Lukkoa nostettua sijalle 10 tai pykälän pari ylöspäin, mutta ei sitä nosta Vuorikaan. Se on ollut koko maaottelutauon jälkeisen ajan selvä asia ja on sitä tässä yksi sun toinen palstalle ilmi tuonutkin.

Ei tämä näinkään voi jatkua. Valmentajan vaihtaminen on merkki siitä että ainakin jotain yritetään. Jos joku on rikki, se pitää korjata, ja kun seuran korkeampaa johtoa ei tietenkään vaihdeta, niin vaihdetaan edes valmentaja, ei sekään kunnossa ole jos ei ole sikariporraskaan.
 

benicio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Minusta Timo Rajalalla on selviä ansioita toimitusjohtajana, Lukon taloushan on kehittynyt suotuisasti. Se taas ei ole hänen vikansa jos esim urheilulliset panostukset eivät ole olleet riittäviä.
 

Roku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Vaihtoehdot taisi olla Rafael Eerola ja Mokan pojan paras kaveri puhelinmyyjänä toiminut Timo Rajala. Ei ole yllätys kumpi noista valittiin.
Eerola teki sen virheen että hän meni kertomaan Mokalle suunnitelmistaan, jos tulee valituksi toimitusjohtajan virkaan. Ilmeisesti ne Rafan suunnitelmat eivät olleet suvun mieleisiä kun piti ottaa Rajala, tai sitten se Rajalan kaverisuhde Janne Mokan kanssa oli jo alunperinkin se ratkaiseva tekijä ilman mitään Rafan suunnitelmiakin.

Enkä minä Rajalaa niinkään syytä että tilanne on tämä. Kyllä kai hän tuon bisneksen on kohtalaisen hyvin hoitanut, eikä hän osallistu joukkueen kokoamiseen. Vanhatalo sen tekee yhdessä valmentajan kanssa, Rajala vaan antaa pelimerkit.
 

Yuppi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Johtaja Virran Dream Team, Україна
Laihohan kuljeskeli ennen pelin alkua pitkin Ylätoria ja naama oli niin aurinkoisessa virneessä että. Hyvä että oli paikan päällä katsomassa, niin jo se vähän hänellekin aukeaisi että ei tässä ole kuin yksi vaihtoehto ja se on Vuori ulos.

Laihohan on jo tässä useammassakin pelissä pyörinyt Penaltyssa tuhannen päihteessä hyvissä ajoin ennen peliä. Ei siinä, en minäkään tuota touhua selvinpäin jaksais katsoa. Ja toisaalta siltä tuo touhu näyttää, että siellä on hallituksen porukka, toimiston porukka ja valmennusryhmä umpikännissä neljättä kuukautta putkeen. Pelaajista en ole varma mitä on vetäneet.

Eikö sitä Vuorta nyt millään saada sieltä pois. Täytyykö tässä alkaa jotain porukkaa masinoimaan että haetaan se sieltä väkisin.
 

Raymond

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Voitko jo vaihtaa allekirjoituksesi vai ihailetko ennustajan lahjojani.
Minkään valmentajan potkujen antaminen 6 ottelun jälkeen ei ole fiksua puhetta, vaikka ns tapahtuukin tuo asia lopulta. Mutta odotetaan, jos Saul Goodman antaisi taas allekirjoituksen aihetta. Uskon, että antaa.
 

Zalmonella

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman lukko
No ei kannata olla huolissaan. Ei kukaan tule Raumalle kehittymään pelaajana tai voittamaan mestaruutta. Tämä rahalla rakennettu juttu näyttää nyt juuri sitä, mikä voi olla jääkiekon irvikuva. Ainoastaan palkkapäivä kiinnostaa.

Taisit ihan itse keksiä tämän omasta päästäsi. Saman voisi sanoa nimittäin liigan jokaisesta joukkueesta.
 

BIGKING24

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko ja Montreal
Sääliksi käy kannattajia sekä valmentajaa/valmentajia, tuskin kukaan pahimmissakaan painajaisissa osasi edes kuvitella millainen kausi tästä tulee. Eilen katselin kaihoisasti Montreal-Florida peliä televiissorista ja ajattelin, että tuolta sen pelin piti täälläkin näyttää(toki siis hieman köyhemmässä versiossa).
Upeaa vauhdikasta kiekkoa jossa karvataan agressiivisesti jopa kahdella ja pakki-pakki-pakki-pakki syöttösarjoja et näe ja maalin takanakin seistään hyvin harvakseltaan miettimässä mitä syötäisiin illalla vaimon/tyttöystävän ja mahdolisten mukulien kanssa.
Muutenkaan ei pelata niin, että kytätään vaan vastustajan virheitä ja jos niitä ei tule niin peli päättyy jotenkin 0-0-2-2 välisiin variaatioihin riippuen ylivoimapelien päivän kunnoista.

Nämä ovat niitä asioita joita VIHAAN nykyisessä "Suomi kiekossa", ihan sama jos voitetaan 1-0, kun peli on niin perhanan tylsää, että rupeaa miettimään hallilla/telkasta peliä kattellessa loppuviikon mahdollisia ruokia ja lasten harrastuksia jne jne. Kuitenkin kun vain yksi joukkue voittaa sillä taktiikalla mestaruuden joka sitten olisi ainut asia josta vois iloita lopputuloksena, kuten on huomattu Lukko ei sitä ole voittanut vaikka meillä oli sen kyseisen taktiikan ehdoton GURU täällä muutaman kauden.
Tästä syystä itse olin ihan perkeleen innoissani, että oli tulossa aivan erilaista peliä peluuttava koutsi, mestaruutta en edelleenkään odottanut, mutta erilaista ja ainakin itseäni viihdyttävää peliä odotin kyllä. Edelleenkään en toivo Vuorelle, kenkää koska sitten joudun taas katsomaan sitä saamarin peruuttelua, kyttäilyä ja maalintakana seisoskelua, vaan edelleen hartaasti toivon Vuoren havaitsevan ne ne solmukohdat oman taktiikan toimimattomuuden/tehottomuuden suhteen kun pelataan 5 miehen puolustusmuuria vastaan ja fiksaavan ne ensi kauteen. Aivan oikein! edelleen haluan, että jatketaan samalla äijällä penkin takana.
 

Mdawg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Laskin vähän Excelissä, että kuinka paha tilanne on ja onhan se perseestä.

Viimeiset 6 kautta suoraan pleijaripaikkaan on tarvittu seuraavanlaisesti pisteitä. Siis mukana kaudet siitä lähtien kun on pelattu 60 peliä:

2016 - 94
2015 - 97
2014 - 93
2013 - 96
2012 - 101
2011 - 96

Keskiarvo 96 p

Säälipleijareihin:

2016 - 83
2015 - 88
2014 - 87
2013 - 86
2012 - 78
2011 - 81

Keskiarvo 83 p



Koodi:
                         sääli       suora      sääli/pp    suora /pp              Lukko sääli    Lukko suora
2016                      83         94           1.38           1.57               1.73              2.00
2015                      88         97           1.47           1.62               1.85              2.08
2014                      87         93           1.45           1.55               1.83              1.98
2013                      86         96           1.43           1.60               1.80              2.05
2012                      78        101           1.30          1.68                1.60            2.18
2011                      81         96           1.35           1.60               1.68               2.05

Säälipleijareihin Lukko tarvitsisi siis jäljellä olevista 40 pelistä n. 70-75 pistettä. Pitäisi siis pelata n. 1,80 pisteen keskiarvolla. Tarkoittaa esim. 20 voittoa ja 10 yhden pisteen tappiota rankkareilla ja 10 tappiota varsinaisella peliajalla. Tai esiim. 18-6-12-4 (3p-2p-0p-1p). Ihan mahdollista, mutta samalla pitäisi hypätä viiden muun joukkueen yli. Vaikeaa on.

Suora pleijaripaikka sitten taas on jo täysin haihattelua, koska siihen pitäisi jo nyt pelata 2 pisteen keskiarvolla koko loppukausi eli tarvittaisiin vähintään 80 pistettä 40 pelistä. Eli n. 28 voittoa, joista 20 varsinaisella peliajalla ja 8 rankkareilla. 0 pisteen tappioita ei olisi enää varaa ottaa 7-8 enempää koko loppukautena.

Kiire alkaa siis tulla jopa sääleihin. Noin 5-6 pelin päästä menee säälipleijaripaikkakin jo kriittiseksi.
 
Viimeksi muokattu:

MPN

Jäsen
Suosikkijoukkue
Johtaja Virran Dream Team
Ei tämä näinkään voi jatkua. Valmentajan vaihtaminen on merkki siitä että ainakin jotain yritetään. Jos joku on rikki, se pitää korjata, ja kun seuran korkeampaa johtoa ei tietenkään vaihdeta, niin vaihdetaan edes valmentaja, ei sekään kunnossa ole jos ei ole sikariporraskaan.
Maajouekkuetauon jälkeen parin pelin "näytön paikka" (nyt takana kolme) on ollut mielestäni jollain tasolla perusteltua. Nyt sitten on se hetki että seuran johdon olisi tehtävä päätös, taas vaihteeksi. Joko mennään näillä kauden loppuun asti taikka sitten vaihdetaan valmentajaa heti. Jos nyt vaihdetaan valmentajaa, ennen seuraavia pelejä, johto on toiminut mielestäni riittävän hyvin. Jos mennään loppuun asti Vuoren komennossa, niin voi sanoa suurinpiirtein samaa. Jos kuitenkin valmentaja vaihdetaan myöhemmin, niin silloin on kyseessä mielestäni Sipilän lanseerama "vatulointi". Jälkikäteen on tietysti helppo sanoa että olisi maajoukkuetauolle pitänyt jo vaihtaa, mutta kyllä itsekkin jollain tavalla vielä uskoi parempaan loppukauteen.
 

Roku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Sama täällä. Vahva usko minullakin oli siihen että puolentoista, liki kahden viikon maaottelutauolla homma alkaa kääntymään ja siihenkin luotin että kun marraskuussa on kuusi kotipeliä, niin ne kaikki voittamalla ollaan ihan eri tilanteessa.

Nyt, vaikka ei marraskuun kaikkia kotipelejä olekaan vielä pelattu, voin jo sanoa että ei homma ole maaottelutauon aikana muuttunut miksikään. Ei tosin huonommaksikaan kun ei huonommaksi enää voi Liigassa muuttua, mutta ei myöskään paremmaksi.

Ainoastaan Tappara-peli oli kaikin tavoin poikkeuksellinen: Lukko teki peräti neljä maalia, niistä kaksi ylivoimalla ja yhden alivoimalla, ensimmäinen erä oli kauden parasta Lukon pelaamaa jääkiekkoa ja kolmaskin erä vielä kohtalaisen hyvää peliä, Lukko pelasi lopussa ilman maalivahtia mutta naapuri ei lyönyt tyhjiin jne.

Kuten eilen kirjoitin tähän ketjuun, ja nyt aamulla tuohon "Liigan valmentajaruletti"-ketjuun, niin minä olen sitä mieltä tännä tänään 17.11.2016 on käytännössä ihan pakko vaihtaa valmentajaa. Yhtään peliä ei tämän valmentajan irvikuvan johdolla enää voida pelata.

Mutta, tässä saattaa käydä niinkin että siitä huolimatta mitä mieltä minä ja moni muu kannattaja ollaan, Lukko ei vaihdakaan valmentajaa vielä.

Kyllähän Lukko vielä jokusen pelin sieltä täältä voittaa, vaikka erinomaisuus itse penkin takana pällisteleekin silmät pyöreinä ja monttu auki kuin Jeesuksen hauta pääsiäisaamuna. Ja jokainen voitto tuo lisäaikaa Vuorelle. Kenties lisäaikaa tuo sekin että Lukko saattaa jossain vaiheessa napata jostain pelaajan parikin vielä.

Ja sitten kun ollaan tammikuun lopulla, sitten vaihdetaan valmentajaa. Siinä vaiheessahan se olisi jo turhaa, mutta silloin tämä sikariporras pesee kätensä ja sanoo että "nyt on pakko vaihtaa kun joukkueen vahvistaminenkaan ei enää auta".
 

TosiFani

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Olen kommentoinut muutaman kerran Lukon pelitavan näkymättömyyttä, ilmeisesti tilanne jatkuu samanlaisena.

Pelitapa on varmasti olemassa, mutta joukkue ei siihen sitoudu. Tappara pelin jälkeen Vuoren itsehallinta petti jonkin verran ja selkeä turhautuminen pelaajien kurittomuuteen tuli esiin. Valmentaminen on pohjimmiltaan johtamista ja vaatimista, pelikirjat ja taktiikat tulevat tämän jälkeen. Olen seurannut läheltä Kiven tekemistä ja vaikka hän antaa itsestään varsin joviaalin kuvan mediassa, hänen vaatimustasonsa on käsittämättömän kova. Hän ei kannata vastuun antamista kaikille pelaajille, hän valvoo pelaajiensa harjoittelua tarkasti ja antaa tarvittaessa tiukkaa palautetta. Oli hieno katsoa viimeistä Ilves - Ässät peliä, Ilveksen pelillinen nöyryys puolustuspäässä oli kaunista katsottavaa. Aho toimii vastaavalla konseptilla Porissa, vaikka pelillinen filosofia poikkeaa Kiven ajattelusta, vaatimustaso on kova ja palautetta tulee.

Vuori on nähnyt kahden eri tyyppisen valmentajan johtamista, Uraman ja Dufvan. Urama antoi pelaajille enemmän vastuuta, kun Dufva taas pitää pelillisen vastuun itsellään. Nyt näyttää, että hän pyrkii enemmän olemaan taustalta johtava ja luottaa joukkueen kykyyn sitoutua hänen pelitapaansa. Ja näyttää siltä, että hän maksaa kovia oppirahoja tästä, joukkue ei ole hitsautunut pelillisesti yhteen vaan joukossa on liikaa varastajia. Kesken kauden tyylin muuttaminen on vaikeaa ja luultavasti menee useampi kausi, ennen kuin Vuori pystyy kärkkymään Suomi kiekon kärkivalmentajan paikkoja. Lukon ja Vuoren ainoa toivo on joukkue ja sen johtavat pelaajat. Jos pelaajat saavat joukkueen pelaamaan valmentajalle ja sitoutumaan pelitapaan, Lukko voi nousta viimeiseltä paikalta pois ja Vuori säilyttää kasvonsa..
 

hokkikokki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Hyvinkin paljon samaa mieltä #BIGKING24 kanssa jo useamman vuoden. Keskustelu lipsahtaa nyt auttamattomasti väärille raiteille, mutta antakaa sakkoa jos siltä tuntuu. Olen jo useamman vuoden ollut sitä mieltä että Liigan tuote ei ole kunnossa. Hiotaan taktisia nyansseja viimeiseen saakka, että puolustus toimii ja yhtään maalia ei päästetä. Aletaan pääsemään sille tasolle mitä tilanne on jalkapallossa. Jalkapalloa en ymmärrä, mutta kyllähän jääkiekossa koko pelin suola on juurikin maalit. Juu toki jotkut komeat taklaukset jne lisää sitä, mutta ne ei minun mielestäni voi olla pelkkä lähtökohta pelin viihdyttävyydelle. Nyt tehdään jokaisessa joukkueessa ehkä Pelicansia lukuunottamatta hartiavoimin töitä ettei kukaan vaan saa tehtyä maalia. Juu ymmärrän että maalivahdit ja valmentajat ei tykkää isomaalisista peleistä, mutta kelle tätä tuotetta tehdään? Pelaajille ja joukkueille vai kuluttajille? Jos pelaajille, niin sitten ei auta kitistä jos yleisö katoaa. Ei voi saada samassa paketissa kahta voittoa vaikka Lottoon tuplaus onkin tullut. Eli ei, en halua loputonta peruuttelua harrastavia valmentajia.

Mutta vähän aiheestakin. Kyllä peli näyttää just siltä mitä #TosiFani kirjoittelee. Liikaa omilla valtuuksilla hiihtäviä sankareita kentällä alkaa olemaan. Kun osa alkaa toteuttaa valmentajan sabluunaa alkaa homma menemään vähän sinne päin, mutta sitten löytyy aina yksi sankari joka ottaa omat vapaudet ja loppuosa joukkueesta alkaa reagoimaan yrittäen paikata vapauksia ottaneen tekemiset ja sitten ollaan muualla kuin selkäytimessä ja sitten ollaan jo liian hitaita.

Vaikka mestaruuksia on tullut takavuosina myös enemmän vapauksia antaville valmentajille, niin kyllä se joukkuepeleissä vaan yhdessä tiukan sabluunan mukaan meneminen antaa useammin mahdollisuuksia voittaa kuin annetaan pelaajien päättää. Ainahan niitä "oikeuksia pelata oman kaavan mukaan" voi antaa sitten kun ensin toimitaan kuten sovitaan. Mutta oikeuksien kaventaminen kun niitä on ensin annettu on lähes aina mahdoton tai ainakin ihan järkyttävän ison työn takana. Ja siltä tuo nyt näyttää, että omia oikeuksia on annettu ihan liikaa ja kun yritään kelata siimaa takaisin niin kela sylttää ihan tosissaan.
 

MPN

Jäsen
Suosikkijoukkue
Johtaja Virran Dream Team
Mutta, tässä saattaa käydä niinkin että siitä huolimatta mitä mieltä minä ja moni muu kannattaja ollaan, Lukko ei vaihdakaan valmentajaa vielä.

Ja sitten kun ollaan tammikuun lopulla, sitten vaihdetaan valmentajaa. Siinä vaiheessahan se olisi jo turhaa, mutta silloin tämä sikariporras pesee kätensä ja sanoo että "nyt on pakko vaihtaa kun joukkueen vahvistaminenkaan ei enää auta".
Tuo sama on juuri se vaihtoehto jota itse pelkään. Eli johto pakoilee vastuuta ja tekee tarvittavat muutokset ihan liian myöhään. Vuoren pitäminen loppuunasti olisi päätös seuran puolelta, kuten myös nyt heti uuden valmentajan hommaaminen. Osa päätöksistä menee suoraan perseelleen, osa taas osuu nappiin. Sitä ei etukäteen tiedä, mutta nyt tarvitaan päätös tuon asian suhteen (toki saattaa olla että kulisseissa on jo päätetty että mennään loppuun asti Vuorella). Täyttä ammattitaidottomuutta olisi vaihtaa valmentajaa viikon, kahden tai parin kuukauden päästä. Mokka ainakin taitaa olla wanhan liiton jäärä, joka tekee päätökset nopeasti ja pitäytyy niissä pitkälti. Noista muista en osaa sanoa, mutta veikkaisin että lykkäävät vaikeita päätöksiä mahdollisimman pitkälle ja koittavat pelastaa nahkansa tekemällä päätöksen täydellisessä pakkotilanteessa, eli ihan liian myöhään.
 

Radiopää

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Greta Thunberg
Tuo sama on juuri se vaihtoehto jota itse pelkään. Eli johto pakoilee vastuuta ja tekee tarvittavat muutokset ihan liian myöhään.

Jollain sairaalla tavalla uskon, että nyt viimeistään Lukon johto alkaa tehdä tarvittavia muutoksia. Enkä puhu päävalmentajan vaihtamisesta. Juha Vuori on ollut organisaatiossa kahdeksan vuotta, ja hänen palkkaaminen päävalmentajaksi piti olla osa pitkäjänteisen työtä. Vuorta tuskin voi haukkua sitoutumattomuudesta seuraan ja joukkueeseen, vaan hänen kauttaan kanavoituu nyt kaikki, mikä Lukossa on pielessä. Harmi juttu Vuoren kannalta, mutta seuran tulevaisuuden kannalta tämä voi olla iso juttu. sillä nyt ei mielestäni tapahtunutta voida selittää millään muulla kuin seurajohdon toiminnalla ja osaamattomuudella.

Lukko on ollut tämän vuosikymmenen kilpajuoksussa muiden isojen seurojen kanssa, mutta mitään muutosta ei ole tapahtunut. Tästä hyvänä esimerkkinä Tapparalle häviäminen neljänä perättäisenä keväänä. Raumalla on toitotettu, että Lukossa tehdään omaa juttua ja siihen luotetaan, mutta nyt pitäisi jokaisen nähdä, ettei se "oma juttu" toimi. Nyt viimeistään pitäisi katsoa, miten asiat tehdään muissa seuroissa.
 

Larsen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Juha Vuori vetää treenit tänäänkin, eli tuskinpa siellä mitään muutosta ollaan edes harkittu. Seigokin on treeneissä mukana ja puolustelee nelosparissa. Edellä mainittu löytyi twitteristä. Niin ja oli siellä sekin, että Lauri Tukosta ei treeneissä näy. Toni Koivistosta ei taasen ollut mitään.

Treenit loppuivat ja Tukonenkin liukui jäälle. Ei kumarassa eikä ylikuntokaan näkynyt lehtereille. Kaikki tämä jälleen twitteristä :)
 
Viimeksi muokattu:

Raymond

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Vuoren ehkä suurin ongelma on, että hän koittaa keksiä jääkiekkoa uudelleen. Uraman ja RDn kausilta ei ole jäänyt mitään omaan pelikirjaan. Ennen kauttakin sanoi, että hänellä on jotain omaa tuoda tuohon touhuun. Mitä helvetin omaa? Lukolla oli hyökkäs- ja puolustuspelin ääripäät peräsimessä. Siitä hyvät asiat reppuun ja hyvä yhdistelmä. Näin kaikki toivoivat, mutta näin ei tapahtunut.

Mitä ovat nämä hyökkääjien ja pakkien omat reenit? Lukolla treenejä ei ole montaa viikossa ja sitten pidetään tuollaisia "opetellaan olemaan pakkeja ja hyökkääjiä"-treenejä. Tuollaisia on junnuissa. Suurin ongelma on viisikkopeli ja se ei kehity, erikseen harjoiteltaessa. Tuo kuulostaa enemmänkin joltain vapaajäältä...

Sitten tuosta pelitavasta. Eilen ekaa kertaa paikan päällä oltua selvisi vähän enemmän tuo pelitapakin. Se on tosin aika saatanan vaativa. Lukko karvaa erittäin kovaa ja jos yksikään hyökkääjä kolmesta tekee hommansa huonosti niin vastustaja pääsee aina ylivoimahyökkäykseen. Näin käy aika usein. Ja siksi vastustajalla on enemmän hyviä hyökkäyksiä, kun tulee ylivoimahyökkäyksiä.

Lukon avauspelaaminen ei ole täysin kyllä auennut. Voisin kuvitella, että pyritään laidoista keskelle jo pelkästään sen takia että senttereihin on panostettu. Mutta välillä Lukon laiturit avasivat laidan kautta vastustajan pakeille, vaikka olisi ollut tilaa keskelle. Tilanne kuivuu kasaan. Joko taidot ei riitä kääntämään keskelle tai sitten sentteri on väärässä paikassa tai pelisysteemi ei ole kaikilla hallussa mitä epäilen vahvasti, kun puhutaan jo useasta kuukaudesta sen alla.

Summa summarum: Miksi Vuori muutti ylipäätään niin radikaalisti RD:n pelitapaa, jolla tuli menestystä? Mitään ei ole jäljellä.
 

TosiFani

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
...Sitten tuosta pelitavasta. Eilen ekaa kertaa paikan päällä oltua selvisi vähän enemmän tuo pelitapakin. Se on tosin aika saatanan vaativa. Lukko karvaa erittäin kovaa ja jos yksikään hyökkääjä kolmesta tekee hommansa huonosti niin vastustaja pääsee aina ylivoimahyökkäykseen. Näin käy aika usein. Ja siksi vastustajalla on enemmän hyviä hyökkäyksiä, kun tulee ylivoimahyökkäyksiä...

Ei ole vaativa pelitapa, jos joukkue on sitoutunut siihen. Kun ensimmäinen kaveri tunnistaa tilanteen ja lähtee karvaamaan, muun viisikon pitää toimia yhtenäisesti suunnitelman mukaan. Jos joku varastaa, vastustaja pääsee tosiaan helposti ylivoimahyökkäyksiin. Ässät pelaa tällä tavalla eli välillä mennään erittäin agressiivisesti karvaamaan. Muutamissa ensimmäisissä peleissä homma ei toiminut, jalat eivät liikkuneet ja ajoitukset olivat pielessä. Aho puuttui asiaan, hommaa harjoiteltiin ja fysiikkakin aukesi, pelitapa alkoi toimia.

Kyse on johtamisesta.
 

peterra

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Muutamissa ensimmäisissä peleissä homma ei toiminut, jalat eivät liikkuneet ja ajoitukset olivat pielessä. Aho puuttui asiaan, hommaa harjoiteltiin ja fysiikkakin aukesi, pelitapa alkoi toimia.

Mitään ottamatta Aholta pois, mutta Ässät ei ole mikään kovin kaksinen esimerkki pelitavallisesta onnistumisesta. Aho on siis loistava koutsi, mutta vuodesta toiseen Ahon joukkueelle tulee täydellisiä mahalaskuja eli pelitapa ei tunnu toimivan toisissa peleissä yhtään. Ahon joukkueet ovat lähes aina kategorisesti pyrkineet ylöspäin suoraviivaisesti ja esim. vieraspeleissä Ässien pelaaminen on ihan hirveää katseltavaa ainakin minun mielestäni. Oon nähnyt jo pari tällä kaudella ja tuo Ahon joukkueiden kategorinen tapa avata väkisin laidasta (sentteri on ihan hyödytön Ahon pelitavassa, koska hänen kykyjään ei käytetä) vaan Ahon pelitapaan vuodesta toiseen kuuluu tuo väkisin puskeminen laidasta.

Ilves voitti Ässät "taktisesti" loistavasti Tampereella kun pelin näin. Ilves ainoastaan teki niinkin kovan peliliikkeen, että se tukki koko pelin laidan, jolloin Ahon Ässät ei pystynyt avaamaan sieltä. Koko pelin Ässät dumppasi kiekon päätyyn, kun laita oli tukossa ja kiekko menetettiin ja taas puolustettiin. 60 minuuttia tuota ja koko pelin aikana mitään muutosta ei saatu aikaiseksi. Sitten yllättäen Ilves itse käänsi koko ajan omalle sentterilleen ja tästä syystä Ipan sentterit myös maalit tekivät. Ässät ei ole mikään pelitavan priimusmoottori, vaikka tuo varmasti on ainoa pelitapa, joka kelpaa porilaiselle yleisölle. Tuossa meinaan on koko ajan sitä painia, kun ei käytetä ikinä tyhjää tilaa hyödyksi vaan vedetään kulmissa 50 minuuttia pelistä.
 

Raymond

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Ei ole vaativa pelitapa, jos joukkue on sitoutunut siihen. Kun ensimmäinen kaveri tunnistaa tilanteen ja lähtee karvaamaan, muun viisikon pitää toimia yhtenäisesti suunnitelman mukaan. Jos joku varastaa, vastustaja pääsee tosiaan helposti ylivoimahyökkäyksiin. Ässät pelaa tällä tavalla eli välillä mennään erittäin agressiivisesti karvaamaan. Muutamissa ensimmäisissä peleissä homma ei toiminut, jalat eivät liikkuneet ja ajoitukset olivat pielessä. Aho puuttui asiaan, hommaa harjoiteltiin ja fysiikkakin aukesi, pelitapa alkoi toimia.

Kyse on johtamisesta.

Varmaan näinkin, mutta Lukko ei ole lähelläkään onnistua tuossa niin tulee kuva että vaativa se on.

En sanoisi, että pelkästään johtamisesta. Lukolla on yllättävän kokematon nippu illasta toiseen loukkaantumisten takia. Rutinoituneet Liigatason pelaajat hoitaisivat homman paljon paremmin varmasti kuin osa tuolla nyt. Jos joku pettää siellä nii koko korttitalo kaatuu.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös