Joulu tulee – oletko valmis?

  • 89 256
  • 587
Suosikkijoukkue
HIFK
Odota, kunnes olet pari-kolmekymppinen trendikkään kyyninen vastarannankiiski, jonka "kaverit" ovat netissä kaikki mulkeroita ja runkkareita, jos he sattuvat viettämään vittuperkeleen paskajoulua. Sitten voit liittyä näiden Pahaa Joulua -voivottelijoiden joukkoon tummaan.
Trendikkään kyyninen vastarannankiiski? Heh. Hieno "taito" tuo, että vääristellään niin halvatusti. Taas nähdään se, että joulu on pyhä joillekin. Kritisointi kielletty. Olivat syyt mitkä tahansa.
 

Mace

Jäsen
Joka vuosi vaikeampaa.

Facebook on itse saatana tällaisina aikoina. Kaikki vitun runkkarit jauhaa vaan siitä vitun joulusta. Otetaan kuvia pipareista (plus ne iänikuiset, perkeleen huonot piparivitsit siihen päälle), joulukoristeista, kinkusta ja ties mistä. Toivotetaan sitä paskaa Oikein Isoin Kirjaimin. Jostain syystä kaikilla on oikeus ilakoida joulusta ja toitottaa sen mahtavuutta kaikin keinoin, mutta heti jos ilmaisee julkisesti, että joulu on täyttä paskaa alusta loppuun, saa hirvittävän ryöpyn niskaana kaikilta mulkeroilta. Kai mullakin on oikeus sanoa, etten pidä kyseisestä "juhlasta".

Siis totta kai sinulla on oikeus tuntea ja sanoa myös julkisesti, ettet pidä joulusta vaan se on aivan perseestä. Minulla jäi vain nyt tuon kirjoituksesi perusteella pahasti hämäräksi se, miksi joulu on mielestäsi "täyttä paskaa alusta loppuun". Vain senkö takia, että "kaikki vitun runkkarit" hehkuttavat joulua liikaa, varsinkin Facebookissa? Vai liittyykö sinulla jouluun huonoja lapsuudenkokemuksia, tms.? Joudutko viettämään joulun tahtomattasi yksin (tuohon en oikein usko, jos muistan oikein viestihistoriaasi)? Vai mikä on se syy, jonka vuoksi muutaman päivän totaalinen vapaa ja rauhoittuminen läheisten parissa on mielestäsi täyttä paskaa alusta loppuun?

En voi sanoa, että sormet syyhyten odottaisin joulua lapsen tavoin, mutta on se kyllä edelleenkin oikein mukavaa ja rauhallista aikaa läheisten seurassa. Tänäkin vuonna joulu sujuu vanhempieni luona yhdessä vaimoni ja 4-viikkoisen poikamme kanssa. Joulu on ainoa juhla, johon minulla liittyy vuosittain tiettyjä perinteitä, mm. aattosauna ja se, että haluan herätä aattoaamuna kotikotonani eli matkustamme vanhempieni luokse jo aatonaattona, ei vasta aattona.
 

Footless

Jäsen
Suosikkijoukkue
Toronto Maple Leafs
Aivan vitun raskas viikko takana, pikkujoulukauden viimeinen rypistys, ja nyt pitäisi alkaa joulusiivoja tekemään. Ei nappais pätkääkään, mutta onneksi on jokunen pullo viiniä, joten ehkä tässä jotenkin jaksaa. Yhtään lahjaa en ole tietenkään ehtinyt hankkia, mutta ehkä huomenna kerkeisi käymään kaupungilla sen verran. Joulu on nykyään ihan jees, hyvää ruokaa ja juomaa perheen kera, kelpaa. Valitettavasti anoppi tunkee jo aattona messiin ja sitä pitäisi vielä joulupäivänäkin katsella, mutta onneksi on taaskin sitä viiniä.
 
Suosikkijoukkue
HIFK
Vai liittyykö sinulla jouluun huonoja lapsuudenkokemuksia, tms.? Joudutko viettämään joulun tahtomattasi yksin (tuohon en oikein usko, jos muistan oikein viestihistoriaasi)? Vai mikä on se syy, jonka vuoksi muutaman päivän totaalinen vapaa ja rauhoittuminen läheisten parissa on mielestäsi täyttä paskaa alusta loppuun?
Avainsana korostettu. Suku on pahin, lähisuku vieläkin pahempi. Tänäkin vuonna tuli kutsu viettämään joulua 1) mutsin ja miehensä luo, 2) faijan ja vaimonsa luo sekä 3) broidin ja perheensä luo. Kieltäydyin kaikista. Joulun vietto missä tahansa em. paikoista olisi helvetin ahdistavaa. Sanotaan näin, että sukulaissuhteet ovat olleet melkoisessa umpisolmussa aikanaan, eikä siitä ole - suhteiden uudelleenlämpenemisestä huolimatta - paluuta entiseen, jolloin kaikki oli hyvin. Vaikka kyllä sieltä lapsuusajoistakin löytyy joitain karmeita joulumuistoja, mutta pääosin lapsuuden joulut olivat hyviä kokemuksia. Kiitos isovanhempien (joista vain yksi on enää hengissä, tai pikemminkin henkitoreissa).

Lisäksi tulen joka vuosi aina vain allergisemmaksi joulun kaupallisuudelle, materialismille. Ja sille, että joulua tuputetaan liikaa joka suunnasta. Syitä on monia.
 

jussi_j

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
En ole. Olisin valmis jos olisin ulkomailla joulua paossa. Nyt joutuu käymään mutsilla syömässä lasten kanssa ja siinä se, ei voi vähempää kiinnostaa. Pari edellistä joulua on mennyt ulkomailla, mutta nyt pääsee reissuun vasta viikon myöhemmin. Ehkä se vähän helpottaa.

En voi käsittää kuinka ihmiset hössöttävät joulusta. Hirveitä paineita ja ihme säätöä joka paikassa.

No lahjat on päätetty, yksi ostettu, kakarat saa rahaa, ostakoot omat lahjansa, muut jää ilman.

Joulumieltä.
 

Joghey

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Ei meillä ainakaan stressata mistään joululahjoista tai joulusta ylipäätään. Nyt kun sisaruksistani kaikki alkavat olla aikuisia, on tuo lahjapuoli jäänyt ihan toisarvoiseksi asiaksi ja yhdessäolosta on tullut se juttu, miksi joulua odotan. On mukavaa viettää pari päivää vuodessa saman katon alla varsinkin, kun nykyään on niin harvinaista, että koko perhe pääsee kokoontumaan samaan paikkaan. Puhkikuunneltuja joulurenkutuksia ei kukaan meillä enää halua kuunnella, vaan soittimesta löytyy korkeintaan jotain rauhallista joulumusiikkia hiljaa taustalla ruokailun yhteydessä tai sitten kuunnellaan jotain ihan muuta. Perinteiset joulusaunat ja -ruuat takaavat ainakin sen, että minä odotan joulua innolla ja huomenna illalla on mukava lähteä pariksi päiväksi kotiin.
 
Suosikkijoukkue
Hiroshima Toyo Carp
Nykyään vietän joulua vain sen takia, että olen ainoa lapsi. Onhan se porukoille iso juttu muakin nähdä, vaikka monesti pienessä sievässä olenkin. No, ne tietää, ettei tämä houhouhou nappaa mua paskan vertaa. Tuon hyvää viintä joulupöytään ja se on mun kontribuutioni. Kunhan näitä perhesiteitä ei joskus enää ole, niin jouluna vedän oven lukkoon, luurin kiinni ja verhot alas juoden pari-kolme päivää putkeen. Sillä siitä paskasta helpoiten selviää, vaikka "hyvää joulua" tekstareiden deletointi krapuloissa lieneekin sellainen pieni jälkivitutus.
 

Dee Snider

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jatkoaika Cancer Fighters
Huh huh, meinas mennä oikein huolella vituiksi tämä joulu, kun Amorella karautti karille. Mutta nyt pitäisi purkin olla jo liikkeellä ja Ahvenanmaan reissu toteutuu sittenkin. Vähän alkoi jo ahdistaa, että taasko tässä käy akuankat, kuten meidän jouluilla on tapana.

Vähän tosin arveluttaa nuo ilmat. Saatanallista myräkkää luvattu joulupäiväksi, joten siellä saattaa laivan kokolattiamatoilta löytyä useammat kerran syödyt jouluateriat.

Nyt on mummulat ja hautuumaat kierretty, joten aika hyvin on pullat rusinoissa ja niinpoispäinpi.
 

Vuokralainen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kerho! Arsenal
En ole valmis. Ei kiinnosta Joulu yhtään ja siksi toiminkin joulupukkina. Kurjuuden maksimointia.
 

VH87

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Anoppilaan menossa, kiva nähdä hyvää jengiä, syödä mukavasti ja luukuttaa Sinatraa. Itse kyllä diggailen joulusta todella paljon, mutta ihmisethän tuosta tekevät mukavan, lasten riemua unohtamatta.
 

pernaveikko

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Crusaders, Lechia
Kävin yhdessä joulutapahtumassa ja sitä lasten riemua oli todella mukava katsoa, siitä tulee itsekin hyvälle mielelle.

Noin muuten pitää käydä vielä kaljakaupassa, niin sitten olen valmis. Aikuiselle tässä ei ole yhtään mitään.
 

Yläpesä

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Viimeiset hankinnat suoritettu ahdistavan ruuhkaisessa liikenteessä. Eivät näytä kristityt kovin paljoa arvostavan rauhaa ja mielen lepoa näin jouluaikana, vaan minäminäminä ja aggre edellä rynnittiin jonoissa, tiuskittiin mukana kiskottaville lapsille (miksi?), kassalle olisi tietysti ensimmäisenä pitänyt päästä kun on niin vähän ja muilla hirveästi, ja liikenteessä kiinni puskurissa sormi torvella jo valmiina. Toivottavasti eivät hirveästi mätki vaimojaan ja lapsiaan juotuaan itsensä ensin törkyhumalaan.

Sauna on valmisteltu eli pesty ja koristeltu. Meillä sauna näyttelee hyvin keskeistä osaa jouluna eli se pidetään lämpimänä mahdollisimman kauan. Toinen teema on hitaus. Kaikki tehdään hämäläisesti. Kiirehtimisestä ja "joko/moneltako"-kysymyksistä rangaistaan ankarasti. Asioilla ei jouluna ole alkua eikä loppua vaan kaikki vaan on. Nukutaan kun nukuttaa, syödään kun tulee nälkä, hakataan halkoja kun tekee mieli.

Perinteinen joulupatonki on juuri työn alla. Taikina on vaivattu ja se tekeytyy tuossa aamuun asti. Sitten paistetaan ja annetaan tuoksun levitä koko kartanoon. Kinkkuja ei meillä katsella hyvällä silmällä. Jouluna kuuluu saada parempaa ja Wigrenin tehtaanmyymälästä hain testatusti mureat ykkösluokan pihvit. Laitetaan joulumakua sitten hillitysti soosiin. Juuston valmistelen vielä tänään ja jätän muottiin tiivistymään yön yli.

Lapset ovat jo ohittaneet joulupukkivaiheen mutta nyt työstetäänkin sitä tunnepohjaa, että tärkeintä on perheen sisäinen arvostus, luottamus, läheisyys, rakkaus, anteeksianto ja ikuinen tuki. Sitä tuetaan tarinoilla ja hitaalla yhdessäolemisella. Hienoa että tuo kristillinen materiaaliähky on jo saanut lastenkin mielessä väistyä.
 

Petri1981

Jäsen
Suosikkijoukkue
NHL, NFL, NBA, Valioliiga, UCL
Huomennakos se perheväkivallan suosituin päivä taas koittaa. Äkkiä se vuosi taas menikin.

Pyyntö kaikille lapsiperheiden vanhemmille: Olkaa selvinpäin jouluaattona. Muistatteko milloin joulun odotus alkoi lapsena? No minulla se alkoi varmaan jo joskus syyskuussa, ja käsittääkseni nykyajankin lapset odottavat joulua kieli poskella usean kuukauden ajan. Millään tavalla ette pilaa paremmin lastenne/lapsenne jouluaattoa kuin vetämällä kännit ja vielä jos oikein lahjakkaasti menee niin riitelemällä / tappelemalla yms. siihen päälle. Miettikää nyt miltä se tuntuu jos lapsi kuukausi tolkulla odottaa jotain, ja te pilaatte tahallaan koko homman kun ette vain voi olla yhtä päivää ryyppäämättä?

Pahoittelen hieman provokatiiviseen sävyyn kirjoitettua viestiä, mutta pidän vain järkyttävänä sitä faktaa, että jouluaatto on perheväkivallan merkkipäivä, ainakin Suomessa. Ja kaikki johtuu alkoholista, suomalaisten ylistämästä "Jumalten juomasta".

Joka tapauksessa, hyvää joulua kaikille! :)
 
Viimeksi muokattu:

opelix

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, JJK
Samaa mieltä Petrin kanssa. Jos ei pysty humaltumatta nautiskelemaan niin jouluaattona on syytä pitää korkki kiinni. Tässä meitä on tosi moneen lähtöön. Ei pieni iloinen hiprakka ole vaarallista mutta viiva on kuin veteen piirretty. Jos et pysty takaamaan kontrollia,älä ota.

Tämä siis lapsiperheissä.
 
Suosikkijoukkue
Reilu peli ja Putinin vastaisuus
Nyt alkaisi olla valmista. Keksin vaimollekin joululahjan. Parasta siinä on Se, ettei Se ole tavaraa, muttei mitään hassunhauskaa "hieron hartioitasi" (Joo, keksin sen ihan itse hirveän brainstormin kautta).

Joulua sinällään en hirveästi diggaile. Olisi oikeastaan mukavaa olla silloin töissä ja pitää vastaavat vapaat joskus kun Se omaan elämäntapaan paremmin sopii (ulkona voi liikkua ilman otsalamppua ja kahvilat ovat auki.)
 

Girardi #5

Jäsen
Suosikkijoukkue
NY Rangers ja Kalapa
Jouluvalmistelut kaikki ok kunhan toi kinkku vielä valmistuu. Lahjat, siivous, ruuat, juomat sekä kuusen koristelu, check! Enkä todellakaan meinannut ryypätä oman 1,5v tyttären nähden, otan parit oluset sitten kun tytär nukkuu. Tämä etäpäivän päivystys onneksi loppuu kohta, hyvää joulua kaikille!
 

TQoFE

Jäsen
Suosikkijoukkue
En gång IFK, alltid IFK, FREE SCHOLL!
Laitetaan joulumakua sitten hillitysti soosiin. Juuston valmistelen vielä tänään ja jätän muottiin tiivistymään yön yli.

Voisit muuten joulun kunniaksi harrastaa jakamisen iloa sen verran, että jakaisit soosi- ja juustoreseptisi :)
 

koo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Valmista tuli

Just nyt jouluvalmiina, kävin jo joulusaunassakin.
Kaikki systeemit paikoillaan, kuusi, kynttilät, kukat ja pitopöytäkin katettuna ja pölysuojalla peitettynä. Huomenna vaan perunoiden keitto ja valmiit sörsselit tarjolle. Tykkään Joulusta joten toivotan teillekin kaikille rentoa ja ihanaa joulujuhlaa.

Terveisin koo
 

Snakster

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Valmiina ollaan. Joulupöydän musta hevonen eli ceviche on nyt duunattu viimeisimpänä. Punajuurihyydyke jäi aamuun, mutta siinähän on aikaa kyllä, ja jotain pientä säätämistä, kuten paisti. Paholaisen hilloakin duunailin jo eilen, joten nyt on hyvä istuskella pihalla ja poltella sikaria. Juomana Ale Coqin Jouluportteri ja Courvoisierin fine champagne VSOP. Pölli tulee Nicaraguasta. Kyllä tässä kelpaa.

Ja mikä parasta, 15 kilsan lenkkikin tuli heitettyä, joten hyvällä omalla tunnolla voi nyt sitten rentoilla. Tosin hyvähän se on aina, siis omatunto.
 

sampio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Menestyvin, sympatiat muille hyville.
Nyt alkaisi olla valmista. Keksin vaimollekin joululahjan. Parasta siinä on Se, ettei Se ole tavaraa, muttei mitään hassunhauskaa "hieron hartioitasi"

"Se" on korostettu niin voimakkaasti, että jää mietityttämään, mitä Se voikaan olla. Ei tavaraa, muttei aineetontakaan... rusetti Sen ympärillä?
 

sampio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Menestyvin, sympatiat muille hyville.
Niin, ja oma joulu meinasi kusta oikein kunnolla. Hirveä kiire pukkasi kaiken muun kautta, ja hienosti alkanut jouluun hiljalleen valmistautuminen jumitti totaalisesti. Joten, puolitoista viikkoa sitten suunnitelmat uusiksi ja nyt on ihan hyvä fiilis. Pari pientä lisäkettä joulupöytään vielä huomenna ja on siinä. Muuten riekutaan lasten kanssa, jutellaan näennäisviisauksia veljesten kesken, syödään, saunotaan ja muuten vain kulutetaan aikaa. Juuri näin.
 

pernaveikko

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Crusaders, Lechia
"Se" on korostettu niin voimakkaasti, että jää mietityttämään, mitä Se voikaan olla. Ei tavaraa, muttei aineetontakaan... rusetti Sen ympärillä?

Mietin ihan samaa, ei voi vihjailla tuolla tavalla, jos ei ole aikomustakaan kertoa kanssapalstalaisille.
 

Harhasyöttö

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP sympatiat: HIFK
Ei meillä ainakaan stressata mistään joululahjoista tai joulusta ylipäätään. Nyt kun sisaruksistani kaikki alkavat olla aikuisia, on tuo lahjapuoli jäänyt ihan toisarvoiseksi asiaksi ja yhdessäolosta on tullut se juttu, miksi joulua odotan. On mukavaa viettää pari päivää vuodessa saman katon alla varsinkin, kun nykyään on niin harvinaista, että koko perhe pääsee kokoontumaan samaan paikkaan. Puhkikuunneltuja joulurenkutuksia ei kukaan meillä enää halua kuunnella, vaan soittimesta löytyy korkeintaan jotain rauhallista joulumusiikkia hiljaa taustalla ruokailun yhteydessä tai sitten kuunnellaan jotain ihan muuta. Perinteiset joulusaunat ja -ruuat takaavat ainakin sen, että minä odotan joulua innolla ja huomenna illalla on mukava lähteä pariksi päiväksi kotiin.

Meinasin kirjoittaa täsmälleen samoin, mut nopeampaa oli lainata koko viestisi. Lahjat on toki mukava lisä ja niiden antaminen on mukavaa, mutta kyllä joulussa on tärkeintä se perheen yhdessä oleminen. Täälläkin kun noi kaikki sisarukset on kotona porukoiden luona yhtäaikaa vaan sen pari kertaa vuodessa.
 

Vesuri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vyborg Jesters
Kinkku uunissa, kalat suolautumassa. Aamulla tehdään rosollit, paistellaan piirakat ja keitellään riisipuurot. Iltapäivällä käväisee pukki ja tenavien taivastellessa vähäisiä pakettejaan savustan kalan. Suolakalana tänä vuonna parikin ennen kokeilematonta juttua. Pakkasesta kaivelin kiloisen kuhafileen ja laitoin graaviin. Toisena kokeiluna suolasin lohifileen hickorylla savustetulla suolalla. Mielenkiinnolla odottelen mitä noista tulee.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös